16 најбољих бесплатних Сислог сервера за Линук и Виндовс

16 најбољих бесплатних сислог сервера за Линук и Виндовс

Сислог је универзални стандард за системске поруке. Првобитно га је имплементирао услужни програм Уник, назван сислогд, али сада га користи широк спектар ИТ опреме, тако да ће скоро сваки део рачунарског комплета који купите моћи да шаље сислог поруке. Можете да усмеравате ове поруке у различите датотеке дневника према степену озбиљности поруке. Али ако планирате да искористите највише информација, те податке заиста треба обрадити или бар прочитати.

Добићемо доста детаља о сваком од алата које смо одабрали за ову листу, али ако вам је потребан само кратак сажетак, ево списка 16 најбољих бесплатних Сислог сервера за Линук и Виндовс:

 1. СоларВиндс Киви Сислог Сервер (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ) - Плаћени алат који ради на Виндовс-у, али је слободан за надгледање записника са највише пет уређаја.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Свеобухватни монитор мреже, сервера и апликација који укључује сензоре за управљање Сислог-ом. ПРТГ је бесплатан ако активирате само до 100 сензора, што је више него довољно за приступ мониторима Сислог сервера.
 3. Логгли (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Цлоуд анализатор дневника који преноси све ваше податке дневника на своје сервере. Ова услуга је уз наплату, али постоји бесплатан Лите пакет.
 4. МанагеЕнгине анализатор дневника догађаја (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Може се инсталирати на Виндовс или Линук, ради као Сислог сервер и укључује веома интуитивну и корисничку контролну таблу.
 5. ВхатсУп Сислог Сервер - Сислог складиштење, обрада и прослеђивање порука и неке функције анализе такође из овог бесплатног алата за Виндовс.
 6. Сислог Ватцхер - Бесплатни Сислог сервер за Виндовс који пише Сислог поруке у датотеке или базу података и укључује сортирање и филтрирање записа.
 7. Фаствуе Сислог - Бесплатни Сислог сервер за Виндовс Сервер 2012 Р2 и новије верзије. Уз писање порука у датотеке за евиденцију, створиће се и датотеке за проверу провере које су заштићене шифровањем СХА-256.
 8. Тај лик - Бесплатни алат за анализу мрежа са интегрисаним Сислог сервером за Виндовс, Линук и Мац ОС.
 9. Нагиос Лог Сервер - Интегрисани у Нагиос КСИ (плаћа се) и Нагиос Цоре (бесплатно) за Виндовс и Линук. Бесплатна верзија је ограничена на проток података од 500 МБ дневно.
 10. Ицинга 2 - Бесплатни систем за надгледање мреже за Линук са интегрисаним Сислог сервером.
 11. Висуал Сислог Сервер - Прикупља Сислог поруке и смешта их у датотеке као и приказивање на контролној табли. Програм је бесплатан и ради у оперативном систему Виндовс и Виндовс Сервер.
 12. Сислог-НГ - Бесплатни Сислог сервер за Линук који такође сакупља Виндовс догађаје преко мреже.
 13. НкЛог - Бесплатни Сислог сервер за Виндовс, Линук, Уник и Андроид.
 14. Логстасх - Сервис за надгледање системских порука за Линук који укључује складиштење Сислог порука.
 15. Граилог - Систем управљања дневником за Линук који се може слободно користити са количинама података дневника до 5 ГБ дневно.
 16. ТФТПД32 - Лаган, бесплатан систем записивања порука за Виндовс који укључује надзор за Сислог.

Сислог сервери и клијенти

Концепт „Сислог сервер“Заиста се односи на апликација која се бави сислог порукама пре него обезбеђивање наменског рачунара за примање порука. Дакле, не смејте погрешно усмеравати ту реч "сервер" унутра.

Модел сервера / клијента је мало тешко схватити и у Сислог терминима. Клијент обично контактира са сервером и сервер одговори. У сислог-у, сислог клијент је само програм који емитује поруке о грешци, упозорењу и отклањању грешака. Клијент сислог нема директан контакт са колегом: он шаље поруке без обзира да ли их неко слуша или не. Сислогд је демон. Ово је Сислог сакупљач и за њега се процењује да је сервер, иако никад не реагује на иницијатор порука. Даемон се можда покреће локално или се може имплементирати и као удаљени сислог сервер повезивањем преко интернета.

Иако је Сислог стандард кодифицирао Интернет Енгинееринг Таскфорце, постоји толико много имплементација Сислог-а да постоје неке варијације у формату података сислог података. Са свим различитим врстама порука од којих бисте могли имати користи, требате набавити алат да их све решите.

Дефиниција Сислог стандарда слободно је доступна јавности, али се не сматра „пројектом отвореног кода“. То је зато што се „опен соурце“ односи на слободно доступан програмски код, али Сислог је стандард, а не програм. Међутим, тамо постоје имплементације Сислог сервера отвореног кода.

Сислог поруке

Сислог поруке могу се сматрати еквивалентом Линук / Уник Виндовс евиденције догађаја. Па бисте их могли назвати „сислог евентима“. Они дају важне информације и подржаће задатке у вашој администрацији система:

 • Упозорења о квару опреме - који се записују у датотеку дневника
 • Праћење исцрпљености капацитета - кроз унапред постављене нивое упозорења које сте сами поставили
 • Упозорења о неочекиваним догађајима - ненормална активност може указивати на угрожене корисничке налоге
 • Детекција мрежног упада - уочите неовлашћене уређаје и приступите неочекиваним локацијама на Интернету

Записи у вашим сислог датотекама су тамо написани јер су произвођачи вашег софтвера и уређаја процијенили да су одређени догађаји од значаја, па је грешка игнорисати овај богати извор информација о активности система и статуса. Зато преузмите Сислог колектор и активирајте га.

Сислог Порт Нумберс

Сислог ради преко УДП-а, дакле очекујте активност на УДП порт 514 ваших мрежних уређаја. То су узроковане свим оним порукама догађаја Сислог који круже око ваше мреже. УДП порт 514 Сислог клијенти користе за слање порука и Сислог сервери за слушање порука. Стога су и изворни и одредишни портови за све стандардне Сислог комуникације. Не затварај. Будите сумњиви према активностима на ТЦП порту 514. Ово је порт за који се зна да користи АДМ црв и не користи се за Сислог.

Постоје сигурне имплементације Сислог-а. Како сигурне услуге морају да успоставе везу, не можете да користите УДП порт за њих. Сигурна верзија Сислог-а позната је као Сислог овер ТЛС и користи ТЦП порт 6514. Ако желите да управљате удаљеним Сислог сервером који се повезује на мрежу преко интернета, морате да пређете Сислог преко ТЛС руте јер би некодирани Сислог догађаји који се шаљу преко Интернета озбиљно нарушили вашу мрежну сигурност.

Најбољи бесплатни сервери за Сислог за Линук и Виндовс

Ако немате буџет за алате или ако не мислите да је вредно потрошити новац само да бисте погледали поруке датотека датотеке дневника, погледајте нашу листу бесплатних сислог сервера. Већина веб локација ће вам дати листу од пет или 10 најбољих сислог сервера, али прешли смо додатну миљу и пронашли 16 одличних сислог сервера који су бесплатни за употребу.

1. СоларВиндс Киви Сислог Сервер (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ)

Снимак екрана кивија

Киви је услужни програм за сислог сервер компаније СоларВиндс. Пакет кошта 295 УСД, али постоји бесплатна верзија. Можете бесплатно користити систем за надгледање Сислог порука са највише пет уређаја. Бесплатни пакет био би погодан само за мале мреже.

Протокол једноставног управљања мрежом заснован је на Сислог методологији, тако Киви такође може да прикупља СНМП поруке. Порука упозорења која потиче од уређаја назива се „СНМП замка.“ Замка је изузетак од редовних СНМП поступака у којима агенти уређаја одговарају статусима само када их упути програм менаџера. Дакле, замке су дизајниране да означе стања високог ризика. Алат ће уписати поруке у датотеку дневника и приказати их на контролној табли програма. Киви ће прикупљати Сислог поруке са многих врста опреме, укључујући рутере, рачунаре и фиревалл.

Киви систем вам омогућава писање дневника догађаја према ИП адреси, датуму или врсти извора поруке. Можете добити упозорења о високим условима саобраћаја која су послата на обавештења путем е-поште. Међутим, ако добијете плаћену верзију, постоји много више услова о којима можете изабрати да будете обавештени путем е-маила. Сервер Киви Сислог доступан је само за Виндовс. Може се инсталирати на Виндовс Сервер 2008 Р2, Виндовс Сервер 2012, Виндовс 7 СП1, Виндовс 8.1 и Виндовс 10.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Киви Сислог Сервер је најбољи избор за прикупљање, преглед и архивирање сислог порука и СНМП замки. Помоћу различитих филтера и прозора за евидентирање у стварном времену можете пажљиво надгледати мрежу и слати дневне сажетке путем е-поште. Бесплатна верзија је ограничена на 5 уређаја, али пуна верзија, са само 295 УСД, далеко је моћнији са радњама попут слања е-поште, покретања програма и слања дневника у базу података. За велике и мале мреже, ово је одличан избор Сислог сервера.

Преузимање: БЕСПЛАТНО издање из СоларВиндс.цом

Званични сајт: ввв.соларвиндс.цом/фрее-тоолс/киви-фрее-сислог-сервер/

ОС: Виндовс & Виндовс Сервер

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Снимка заслона Паесслер Сислог Рецеивер

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је веома свеобухватан систем за надгледање мреже. Међутим, можете користити ПРТГ бесплатно ако имате малу мрежу. Паесслер трошкови по „сензору.“ Сензор је стање или статус у мрежи. Компанија броји Сислог као један сензор, и ако пратите 100 сензора или мање, систем је бесплатан. Дакле, имат ћете још 99 услова мреже које можете пратити прије него што платите.

Софтвер ПРТГ можете преузети са веб локације Паесслер и инсталирати га Виндовс. Не постоји верзија за Линук. Међутим, можете да се одлучите за приступ софтверу као услуга у облаку, што је системски агностик.

Функција Сислог у ПРТГ-у назива се Сислог Рецеивер. Ово ће прикупити све Сислог податке који путују по вашој мрежи и уписати их у базу података. Једном када су поруке у бази података, накнадно управљање тим записима зависи од поставки које наведете за систем. Можете их написати да евидентирају датотеке, затражите их на ПРТГ контролној табли и под одређеним условима покренете акције. Бесплатни пробни програм можете преузети и проценити овде.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Логгли (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Логгли догађаји

Логгли је Цлоуд консолидатор дневника и анализатор. Као такав, не морате да инсталирате никакав софтвер у своје просторије, само морате да подесите аутоматизоване процедуре преноса датотека да бисте своје записе отпремили на Логгли сервер.

Логгли систем задржава ваше Сислог поруке у стандардизованом формату. Такође ће прихватити записе са Амазон Веб Сервицес (АВС), Доцкер, Логстасх и читавог низа других система за хватање дневника. Сви ови записи се прилагођавају тако да се информацијама у њима може приступити на јединствен начин. Једном када се ваши дневници налазе у систему Логгли, моћи ћете да их анализирате помоћу алата у мрежном сервису.

Велика предност коришћења Логгли-а је што добијате простор за складиштење који је укључен у посао. Морате направити сигурносну копију свих датотека дневника на другој веб локацији од властите веб локације како бисте били сигурни да проактивни хакер неће ући у ваш систем и уклонити све записе његових активности. Стога ћете ионако морати потражити рјешење за похрану у облаку. Пријављивање за услугу Логгли вам даје одскочити до архивирања ваших записа, док су подаци доступни за анализу.

Дужина времена у којем су ваши подаци дневника доступни у систему Логгли зависи од тога за која од четири пакета за које се пријавите. Тхе Лите пакет је трајно бесплатан, али задржава податке само седам дана и омогућава вам само један кориснички налог. Тхе Стандардно пакет вам омогућава пренос једног ГБ података дневно и чуваће ваше записе месец дана. Тхе Про Логгли услуга има метод променљиве цене и омогућава вам пренос података између три и двадесет ГБ дневно са временом задржавања између петнаест и деведесет дана. Назива се горњи пакет Ентерприсе и то је продајни тим прилагођен купцу.

Све услуге се наплаћују претплатом и можете одабрати да плаћате било годишње или месечно. Можете да испробате плаћени рачун компаније Логгли 14-дневно бесплатно пробно време - приликом пријављивања пробног поступка не морате давати никакве детаље о плаћању. Ваш рачун ће једноставно бити смањен на Лите пакет ако одлучите да не надоградите на плаћену услугу на крају четрнаест дана.

Логгли Лог МанагементПреузмите 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

4. МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

16 најбољих бесплатних Сислог сервера за Линук и Виндовс

МанагеЕнгине анализатор догађаја ради као Сислог сервер и јесте бесплатно за до пет извора записа. Софтвер за надгледање може се инсталирати на Виндовс или Линук, али може да надгледа догађаје који настају у било ком оперативном систему. Тхе Подаци сислог-а могу потицати у било којој врсти мрежне опреме, укључујући прекидаче, рутере и виртуелне машине.

Не морате улагати много посла у подешавање система захваљујући његовој функцији аутоматског откривања. Сислог је стандард за размену порука који имплементирају скоро сви уређаји повезани на мрежу, па ЕвентЛог Анализер само треба да слуша на мрежи за све поруке компатибилне са Сислог-ом послата од стране опреме повезане на њега. Свака порука садржи заглавље које идентификује њено порекло. То омогућава анализатор дневника догађаја да направи листу читавог хардвера на мрежи и да упозори на упозорења и извештаје о статусу по ИП адреси / пореклу.

Управљачка плоча МанагеЕнгине укључује пуно функционалности које вам омогућавају да одредите акције које треба извести на прикупљеним Сислог подацима. Типичан захтев Сислог сервера је да све записе упишете у евиденције догађаја. Ова радња је доступна, али такође можете да претражујете записе на надзорним таблима и сортирате и филтрирате поруке. Архивирани дневници се могу компримирати и шифрирати. Шифрирање омогућава да се права приступа наметну на корисничким рачунима, па видљивост података у Сислог датотекама може бити ограничена на само неколико мрежних корисника са администраторским правима.

ЕвентЛог анализатор такође може надгледајте СНМП поруке. МанагеЕнгине производи свеобухватни систем за надгледање мреже, назван ОпМанагер. А Фрее Едитион овог алата је доступан омогућавајући само до 5 извора записа. Такође можете да преузмете 30-дневно бесплатно пробно време од Премиум Едитион. За додатне опције цена можете се обратити њиховом продајном тиму.

МанагеЕнгине ЕвентЛог АнализерДонесите 30-дневну БЕСПЛАТНУ Пробну верзију

5. ВхатсУп Сислог Сервер

Снимка заслона ВхатсУп Сислог Сервер

ИПсвитцх производи успешан алат за праћење мреже који се зове ВхатсУп Голд. Они такође нуде бесплатни Сислог сервер који се може користити као самостални услужни програм или интегрисан у ВхатсУп Голд пакет. Тхе ВхатсУп Сислог Сервер је слободан за употребу и може се инсталирати на Виндовс.

Овај алат покрива основне функције Сислог сервера за хватање Сислог података и њихово чување у записима догађаја. Поред ове стандардне функционалности, пакет вам пружа још неколико погодности које ће вам помоћи да боље организујете Сислог поруке и бавите се њима. Можете прослеђивати поруке другим апликацијама и селективно чувајте записе у различите датотеке. Сислог сервер садржи конзолу на којој можете приказати записе и одредити начин на који програм поступа са сваком врстом поруке.

Приказује вам прегледач Сислог-а подаци уживо као што долазе и можете да филтрирате и сортирате записе да бисте се фокусирали на један извор врсте поруке. Количине података с којима алат може да се обрађује био би погодан за све величине мреже, иако је бесплатан. Конзола може да обради до шест милиона порука на сат. Такође можете да увезете архивиране записе да бисте анализирали догађаје и добили дугорочни преглед перформанси мрежне опреме.

Функције управљања конзоле омогућују вам да одредите предлошке који истичу специфичне услове упозорења или ИП адресу извора поруке. Такође можете да креирате прилагођена упозорења тако што ћете одредити комбинације услова које би требало ескалирати на статус упозорења.

6. Сислог Ватцхер

16 најбољих бесплатних Сислог сервера за Линук и Виндовс

Сислог Ватцхер из ЕЗ5 Системс доступан је за инсталирање на Виндовс. Ово је бесплатни Сислог сервер програм са низом додатних функција праћења. Као и скоро сваки уређај повезан на вашу мрежу шаље Сислог поруке, Сислог сервер мора да ради брзо ако желите да учини више од пуког прикупљања и писања тих порука у датотеку. Сислог Ватцхер користи вишеслојну архитектуру, па се прикупљање нових записа не одржава довршетком обраде.

Контролна контролна табла даје вам опције како да обрађујете поруке. Нисте ограничени на њихово смештање у датотеке јер имате могућност уписивања у базу података. Добијање ваших Сислог порука у базу података вам даје много више снаге за бављење записима догађаја јер то можете сортирање, филтрирање, груписање и бројање њих. Омогућава вам комбиновање догађаја за генерисање услова упозорења корисника. Преко Сислог Ватцхера можете добити поруке упозорења које смо вам послали е-поштом.

Сислог Ватцхер може надгледати поруке и преко УДП-а и ТЦП-а, а може радити и са ИПв4 и ИПв6 адресним системима.

АЖУРИРАЊЕ: Сислог Ватцхер је бесплатан за кућну употребу. Пословни корисници морају платити за алат. Међутим, ЕЗ5 Системс нуди 30-дневна гаранција поврата новца. Дакле, ако желите да га испробате бесплатно, само га користите месец дана и онда тражите новац назад.

7. Фаствуе Сислог

Снимка екрана Фаствуе Сислог

Фаствуе се специјализовао за алате за пријављивање системских порука. Један од његових производа је бесплатни услужни програм Сислог сервера. Овај софтвер се може инсталирати на Виндовс Сервер 2008 Р2 и новије верзије оперативног система Виндовс Сервер.

Сислог систем прикупља долазне поруке и уписује их у дневнике догађаја. То води рачуна о вашој основној функцији сервера Сислог. Надзорна плоча алата Фаствуе прегледава све ваше архивиране датотеке и даје вам извештај о величини сваке датотеке. Датотеке су поређене по датуму и свака се удружује у верификациону датотеку која чува СХА-256 броја хасх-а. Проматрање ових информација говори о томе је ли нека датотека дневника ометана. Ово је важна функција за откривање упада јер ће хакери изменити датотеке дневника како би сакрили своје присуство.

Фаствуе Сислог компилира засебне датотеке дневника за сваки уређај за пријаву / ИП адресу, тако да на крају имате директоријуме датотека по адреси уређаја. Свака датотека садржи дан вредности Сислог података са подацима који потичу са уређаја који директориј сенчи.

Овај Сислог сервер фокусиран је на креирање и надгледање датотека Сислог порука, а не на омогућавање тих записа за анализу. Ако вам је потребна конзола за анализу записа, морат ћете увозити датотеке дневника у другу апликацију.

8. Човек

Снимак слике Дуде

Дуде је веома широко кориштен бесплатни алат за анализу мрежа који укључује функције Сислог сервера. Ову апликацију можете инсталирати на било које верзије оперативног система Виндовс од Виндовс 2000 па надаље, свих укуса Линука и мацОС-а. Овај алат производи МикроТик, произвођач рутера из Латвије.

Овај систем може да надгледа ваше мрежне уређаје и скупља Сислог податке. Може да обрађује СНМП упозорења, плус ИЦМП и ДНС саобраћај. Човек може пратити ТЦП саобраћај као и УДП. Функције надгледања мреже укључују аутоматско откривање и мапирање тополошке мреже.

Сислог функцијама Тхе Дуде може се приступити са картице на интерфејсу. Систем може радити као пуни Сислог сервер са додатним могућностима прослеђивања и филтрирања. Можете добити Дуде да само пошаље све записе у неку датотеку или одредити правила за преусмјеравање квалифицираних порука на друга одредишта, што могу бити засебни евиденције догађаја или конзоле система. Такође можете да испустите одређене записе и набавите систем да писка, флешује или приказује искачућу поруку за прилагођене услове упозорења.

Човек извршава радње када открије одређено стање упозорења, укључујући извршење наредби. Човек вам може послати е-пошту или дати усмену најаву након откривања прилагођеног стања упозорења.

9. Нагиос Лог Сервер

Нагиос Лог Сервер

Нагиос је заснован на пројекту отвореног кода. Могућност преузимања изворног кода за систем значи да га можете користити бесплатно. Међутим, постоје бесплатне верзије Нагиос-а. Систем можете користити само за бесплатно до 500 МБ протока података дневно. Нагиос софтвер се може инсталирати на Виндовс и Линук.

Сервер сервера може прикупља информације о Виндовс догађајима, Линук сислогс и мрежним системима уређаја. Апликација обједињује поруке дневника на једној централној локацији. Можете именовати физичке сервере за смештање дневника догађаја, дистрибуцију складиштења преко кластера сервера, чак и дупликате датотека на различитим локацијама за стварање резервних копија.

Конзола вам то омогућава преглед ливе стреамова порука дневника и приступ претходно похрањеним Сислог подацима. Интерфејс укључује функције сортирања и филтрирања како би вам помогао да анализирате поруке. Можете одредити услове упозорења, који могу бити састављени од комбинације статуса или означени као упозорење о учесталости специфичних типова порука које долазе. Могућности прилагодбе Нагиоса чак се протежу и на инструментној табли. Могуће је попунити контролну таблу са приоритетним функцијама, укључујући листе порука. Остали елементи које можете да поставите на контролну таблу укључују алате за визуелизацију података, као што су графикони, хистограми и графикони.

10. Ицинга 2

Снимак екрана дневника догађаја Ицинга

Ицинга је кренула као вилица Нагиос. Од свог оснивања 2009. године, овај се пакет одвојио од свог претходника. Најновија верзија софтвера зове се Ицинга 2 и може се инсталирати на њега Линук. Паковање долази у два дела. Тхе Основни систем је процесор података и најновија верзија овог софтвера зове се Ицинга 2. Помоћни програм може да се суочи са низом апликација за управљање подацима, укључујући Грапхите и ИнфлукДБ. Ицингин тим такође производи свој предњи крај, назван Веб 2.0, који је доступан са веб локације Ицинга у засебном преузимању.

Ицинга 2 је свеобухватан алат за праћење мреже и једна од његових функција је функција записивања података. Можете поставити извор пријављивања на Сислог податке. По избору, логер се може подесити да само прикупља Сислог поруке одређеног степена озбиљности. Неће ограничити прикупљање порука само на номиновану озбиљност, већ ће снимити све поруке са датом озбиљношћу, плус оне са већим степеном озбиљности. Напредак врста порука је „дебуг,""објава,""информације,""упозорење," и "критичан.“Подразумевани ниво је“ упозорење ”, па ако само усмеравате логер на Сислог без навођења минималне степена озбиљности, покупит ће све поруке упозорења и критике.

Ако погледате веб локацију Ицинга по цени, нећете је пронаћи због тога овај алат за праћење мреже је потпуно бесплатан.

11. Висуал Сислог Сервер

Снимак екрана визуелног Сислог сервера

Висуал Сислог Сервер је мали услужни програм који сакупља Сислог податке и приказује их у прегледачу. Записи се такође могу записати у записе догађаја и ротирати према датуму или величини датотеке. Ова апликација се може инсталирати на Виндовс и доступан је бесплатно. Софтвер се може инсталирати на Виндовс КСП и новије верзије, као и на Виндовс Сервер 2003, 2008 и 2012.

На командној табли записи су обојени бојама са порукама грешке црвеном бојом и упозорењима жутом бојом. Те боје се могу прилагодити. Добијате у стварном времену приказе порука и можете такође да учитате записе у прегледач из датотека.

Иако овај услужни програм нема софистициране могућности графике или обраде, лаган је и брз, тако да има тржиште. Гледалац представља записе и омогућава вам да их филтрирате и сортирате. Интерфејс се може подесити да репродукује звук када се појави стање упозорења. Апликацију такође можете подесити на послати вам е-пошту када наиђе на упозорење или упозорење. Ако ваш систем е-поште подржава шифровање, Висуал Сислог Сервер ће шифровати обавештења е-поштом које вам шаље. Ово је згодан, бесплатан алат за употребу који спрема посао.

12. Сислог-НГ

Сислог-нг сцреенсхот

Сислог-НГ је ан отвореног кода пакет који је бесплатно коришћење. Софтвер за Сислог-НГ може се инсталирати само на Линук. Међутим, систем за управљање дневником је у могућности да прикупи податке о Виндовс догађајима, као и стандардне Линук, Уник и Сислог поруке генерисане фирмвером уређаја..

Сислог-НГ систем ће сакупљати све Сислог (и Виндовс догађаје) поруке с уређаја повезаних на мрежу, снимајући ИП адресу извора. Подразумевано одредиште за те записе је евиденција догађаја. Међутим, можете и ви проследити Сислог поруке другим апликацијама или их уметнути у СКЛ базу података. Сислог-НГ је чисти Сислог сервер јер се управо бави снимањем Сислог порука. Сислог-НГ реорганизира системске поруке које стижу у различитим форматима тако да се чувају у истом изгледу.

Остали Сислог сервери на овој листи могу анализирати податке из порука. Неки Сислог сервери имају атрактивне контролне табле са функцијама визуелизације података. Нећете добити ништа од тога са Сислог-НГ. Ако желите да добијете више функционалности за обраду ваших Сислог порука, мораћете да додате алат за анализу података.

13. Нклог

Снимак слике Нклог-а

Овај преглед укључује програме Сислог сервера који се могу инсталирати на Виндовс и / или Линук. Нклог се може инсталирати на било који од ових оперативних система, а такође и на Уник и Андроид. На који год да оперативни систем инсталирате овај систем, он ће моћи да прикупља податке Сислог-а од свих осталих - Уник, Линук, Виндовс и Андроид.

Нклог је једноставан систем за прикупљање порука. Може да ради преко УДП и ТЦП и може да прима поруке заштићене ТЛС енкрипцијом. Поруке се уписују у датотеке и могу се похранити и у базе података. У свим случајевима, Нклог креира стандардни формат записа који обједињује податке из различитих извора. Вишеслојна архитектура омогућава овом алату да обрађује стотине хиљада порука у секунди, што га чини погодним за све величине мреже.

Нклог систем је отвореног кода и можете га користити бесплатно. У овом алату нема аналитичких функција, тако да ако желите да прегледате записе или њима на било који начин манипулишете, мораћете да пронађете засебни предњи крај за анализу. Ово је једноставно прикупљање порука и стварање логфиле-а, чинећи га чистим Сислог сервером.

14. Логстасх

Снимак екрана за Логстасх

Логстасх је део скупа услужних програма под називом "Еластиц Стацк.“Ову групу алата производи група програмера чији се први производ зове Еластицсеарцх. Еластицсеарцх је други елемент у еластичном гомилу, као и Кибана. Подјела рада између ова три пакета је да Логстасх прикупља поруке дневника, Еластицсеарцх вам омогућава да сортирате и филтрирате те поруке на анализу, а Кибана интерпретира и приказује податке. Сви програми Еластиц Стацк раде на Линуку.

Кибана чини сјајан фронт за било који од осталих Сислог сервера на овој листи. Као услуга прикупљања порука догађаја за сноп, Логстасх функционише као Сислог сервер. Услужни програм преслушава на мрежи поруке послате из широког спектра извора. Да бисте снимили одређени ток, морате инсталирати додатак за тај тип података. Можете једноставно инсталирати додатак Сислог или додати друге додатке за укључивање других извора података.

Логстасх такође прикупља податке из облачних сервиса, укључујући АВС. Може да прикупља податке из апликација као што су Ганглиа, Салесфорце, Грапхите, Кафка и Твиттер. Процес прикупљања можете подесити да укључује ТЦП и УДП поруке и може да прима поруке шифроване помоћу ТЛС-а. Логстасх може да чита поруке из датотеке, из базе података, подиже СНМП поруке, ИРЦ и РСС фидове и добија поруке са поштанских сервера.

Логстасх може филтрирати преусмеравање и форматирање порука током обраде. Програм похрањује записе у датотеке или их убацује у базе података. Овај програм је написан да се интегрише са Еластицсеарцх-ом и може да шаље податке директно тој апликацији. Слично томе, Логстасх се може подесити за излаз података у Логгли, Нагиос, АВС, Грапхите и Граилог. Остали додаци ће вас обавестити о новим подацима дневника е-поштом или Слацк поруком. Логстасх је доступан бесплатно.

15. Граилог

Снимка заслона Граилог

Граилог је систем управљања логом доступно за Линук. Ово је софистицирани алат за анализу података Сислог. Међутим, само можете искористити његове могућности сакупљања и складиштења порука да бисте је користили као чисти Сислог сервер. Грејлог је бесплатан за количину података од 5 ГБ или мање дневно. Власници малих мрежа неће морати да плаћају ништа да би је користили. Функције анализе података не генеришу додатни проток података. Не добијате никакву подршку са бесплатном верзијом Граилог. Међутим, форум заједнице на веб локацији Граилог испуњен је саветима и триковима других корисника.

Граилог се налази на врху софтвера Виртуал Мацхине. Овај основни систем у Линуку укључује и рсислог. Заправо рсислог ће обављати ваше функције скупљања и складиштења порука Сислог. Управљањем рсислогом можете управљати путем Граилог интерфејса. Ако плаћате Граилог, податке можете прикупљати и путем Сидецар система. Ово вам омогућава да смештате евиденције догађаја на Виндовс рачунаре.

Предњи део Граилога је базиран на претраживачу. Ово ће приказати уносе према типу, тако да ћете моћи да видите Сислог поруке заједно у једном делу контролне табле. Можете да прилагодите контролну таблу, тако да ако сте подесили систем да сакупља поруке из више извора, не морате да приказујете информације из других извора на истој страници као и ваше Сислог поруке. Видгети доступни на контролној табли укључују визуализацију података, попут хистограма.

Дасхбоард вам омогућава да креирате сопствене услове упозорења. Свако упозорење одређујете на основу врсте тока података. На пример, можете одаберите Сислог УДП ток, а затим подесите стање упозорења о броју порука упозорења које долазе. Подешавања система омогућавају да добијате упозорења која су вам послата као обавештења путем е-поште. Поступци руковања стримом омогућавају вам да прочитате записе, проследите их или похраните у датотеку или базу података.

16. ТФТПД32 / 64

Снимак заслона ТФТПД64

ТФТПД је а мали услужни програм за Виндовс. Пакет је доступан у облику 32-битне или 64-битне апликације. Централни елемент овог софтвера је имплементација ТФТП клијента. Тај клијент се може подесити за примање мрежних порука са ДХЦП, ДНС и СНТП сервера. Такође може да прима Сислог податке.

Ово је једноставан програм са отвореним кодом који приказује поруке на контролној табли док стигну. Дугмад преко прегледача омогућавају вам да прегледате поруке по врсти и Сислог је једна од врста порука које се могу истакнути. Видите поруке док путују на путу до дневника догађаја, а прегледач такође именује датотеку у коју би требало да буду похрањене Сислог поруке. Овај услужни програм вам не даје много функционалности за анализу података. Међутим, такође можете читати записе из датотеке и тада имате могућност сортирања и филтрирања порука.

ТФТПД може радити са ИПв6 адресама као и ИПв4 адресама. ТФТПД32 и ТФТПД64 су оба доступно бесплатно.

Сислог сервери од ОС

Сислог серверЛинукВиндовсОтхер
Киви Не да Не
Паесслер ПРТГ Не да да
Логгли да да да
Евент Лог Анализер да да Не
ВхатсУп Сислог Сервер Не да Не
Сислог Ватцхер Не да Не
Фаствуе Сислог Не да Не
Тај лик да да да
Нагиос Лог Сервер да да Не
Ицинга 2 да Не Не
Висуал Сислог Сервер Не да Не
Сислог-НГ да Не Не
Нклог да да да
Логстасх да Не Не
Граилог да Не Не
ТФТПД32 Не да Не

Одабир Сислог сервера

Као што можете видети из описа алата на нашој листи, можете одабрати директан Сислог сервер или се одлучити за аналитички алат или мрежни систем за праћење који укључује функције Сислог сервера..

Да бисте се квалификовали као Сислог сервер, алат мора бити у могућности да сакупља системске поруке написана према Сислог протоколу и чувајте их. Могућности просљеђивања сислог-а су врло корисне, као и способност ротације записа - што значи периодично стварање нових датотека.

Поред основних функција преноса Сислог порука у датотеке, можете потражити могућности сортирање и филтрирање порука. Могућност варирања обраде према типовима порука и испуштања погрешака и обавештења о информацијама је корисна. Програмери ће можда требати да виде те исправке грешака и на тај начин могућност селективног усмеравања типова порука на гледаоца, датотеку дневника, или да база података може бити врло корисно.

Еволуција Сислог обраде за чување записа у бази података, а не датотеци нуди вам велику моћ. То је далеко лакше индексирати, сортирати, претраживати и филтрирати записе у бази података, него да манипулише записима датотека. То је зато што базе података садрже структурирани језик упита који вам омогућава да изолирате поља у записима и извршите функције одабира, груписања и искључења на подацима без промјене изворних похрањених записа.

Још један користан напредак на Сислог серверима доступан данас је систем који може прикупља поруке које генеришу друге платформе и протоколи, попут Виндовс логера догађаја. Ако ваш Сислог сервер може да креира стандардизовани формати записа, што ће вас одвести још корак даље на путу да прикупите важне информације о вашем систему.

Добијање упозорења створено за услове о којима извјештава Сислог такође ће вам дати додатну снагу да фокусирате енергију на важне задатке. Могућност креирања сопствених услова упозорења представља напредак у Сислог обради. Понекад садржај поруке можда не изазива забринутост. Међутим, нагли пораст учесталости таквих порука требао би постати упозорење и такве услове можете одредити на многим Сислог серверима наведеним у овом прегледу. Могућност комбиновања броја врста порука или стања грешака је још једна корисна карактеристика које укључују многи модерни Сислог сервери.

Сислог сервер уграђен у алат за управљање мрежама може пружити сјајне могућности анализе. Ако већ имате све потребне аналитичке алате, тада би било боље да се фокусирате на алате за ванилла Сислог сервер у овој рецензији. Међутим, ако имате веома мали буџет за софтвер за управљање системом и тренутно немате аналитичке алате, Затим потражите бесплатни услужни програм за управљање системом који укључује сислог сервер да бисте задржали контролу над вашом ИТ инфраструктуром.

Управљање ИТ услугама захтева одговарајуће алате. Погледајте ово бесплатни алати препоручено у овом прегледу који одговара вашем оперативном систему. Одвојите мало времена за игру са свим алаткама како бисте сами открили њихове карактеристике. С обзиром на то да су сви ови алати бесплатни, немате шта да изгубите, осим времена које је потребно да их научите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Adblock
detector