19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

Тхе Филе Трансфер Протоцол (ФТП) је један од оригиналних интернет протокола који се користи за пренос великих датотека. ФТП, са додатном сигурношћу попут оне која се нуди у СФТП и ФТПС, и даље је једно од најбољих алата за пренос датотека. Али да бисте га користили, мораћете да поставите СФТП сервер.

Ниже покривамо сваки од 19 најбољих алата, али ако вам недостаје времена, ево нашег листа 10 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера:

 1. СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер (БЕСПЛАТНИ АЛАТ) Сигурни услужни програм за пренос датотека за Виндовс од лидера у индустрији у алатима за управљање мрежама.
 2. Филезилла ФТПС Одличан сигуран бесплатни ФТП сервер који ради на Виндовс-у али може да прима датотеке са било којег оперативног система.
 3. ИИС ФТПС Сервер Виндовс ФТП сервер базиран на Виндовс-у који је интегрисан у Виндовс Сервер и штитиће пренос датотека шифровањем.
 4. Бесплатан ФТП Слимлине услужни програм Виндовс који вам омогућава сигурне преносе датотека било као ад-хоц алат или као системска услуга.
 5. Синцплифи.ме СФТП сервер Ово је сигурни ФТП услужни програм који се изводи у оперативном систему Виндовс. Некомерцијалну верзију процене можете да покренете бесплатно.
 6. Ребек Тини СФТП сервер - Безбедан систем преноса датотека који се може интегрисати у ваш властити софтвер прилагођен путем НЕТ библиотека.
 7. ЦрусхФТП Једноставан, али атрактиван услужни програм ФТП за Виндовс; сервер је бесплатан за пробно раздобље од 30 дана, а клијент је заувек бесплатан.
 8. Цорнерстоне МФТ сервер Управљани пренос датотека (МФТ) је сигурни систем за пренос датотека који се покреће на Виндовс-у и бесплатан је за 30-дневну пробну верзију.
 9. Глобалсцапе СФТП сервер Палета сигурних опција преноса датотека под кровним изразом „Побољшани пренос датотека“ којима се може приступити у облаку или инсталирати на Виндовс. Ово су плаћени алати који се могу узорковати на бесплатним испитивањима.
 10. Титан ФТП сервер Овај ФТП услужни програм укључује ФТПС и СФТП за заштићене преносе датотека и ради на Виндовс Сервер 2008 и Виндовс Сервер 2012. Ово је услуга која се плаћа, али можете добити 20-дневну бесплатну пробну верзију.

Contents

Која је разлика: ФТП вс ФТПС вс СФТП вс СЦП

Сви се појмови разликују по једном слову, али ово је писмо важно.

Протокол преноса датотека (ФТП)

19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

Оригинални протокол и његово главно ограничење је што шаље пријаве и податке нешифриране. Подаци о пријави, као и сама датотека, шаљу се „на јасном месту“ у обичном тексту који посматрач може видети.

Безбедност протокола за пренос датотека (ФТПС)

ФТПС дијаграм

(такође познат као ФТПЕС): Ово је сигуран ФТП, где С, у овом случају, представља Сигурност транспортног слоја (ТЛС) шифровање. Ово је у основи основни ФТП сервер који зна како да преговара о шифрованом ТЛС тунелу за пренос података путем.

Протокол сигурног преноса датотека (СФТП)

СФТП дијаграм

Ово је такође сигуран ФТП, али у овом случају С представља Сецуре Схелл (ССХ). Ово уопште није ФТП сервер. Уместо тога, то је ССХ сервер који разуме ФТП команде. Подаци о пријави и датотеке се преносе шифровано преко ССХ-а. Да ствар буде још збуњујућа, првотна намера скраћенице СФТП била је Једноставни протокол преноса датотека дефинисан РФЦ 913, али је пребачен у "Историјски" статус и више се не користи.

Сигурна копија (СЦП)

СЦП дијаграм

Ово није ФТП протокол, али се широко користи за сигурно преношење датотека, па се овде помиње. СЦП је веома једноставна копија датотека с једне машине на другу помоћу ССХ протокола. ФТП протоколи имају широк спектар способности управљања датотекама које СЦП нема.

Клијент или сервер?

Збуњујуће је ГУИ услужни програм који имплементира ССХ протокол преноса датотека назван ан СФТП клијент иако може бити и ан СФТП сервер. Ознака СФТП клијента означава да овај део софтвера покреће везе. Назива се и сервером јер је обично део датотечног сервера на коме се чувају резервне конфигурације.

СЦП вс СФТП: Разматрања

СЦП је само функција копирања. СФТП има своје окружење. Омогућава вам премештање датотека на удаљеном систему, промену директорија и чак креирање директорија на удаљеном хосту. И СФТП и СЦП користе исте сигурносне поступке за наметање аутентификације корисника и заштиту преноса шифровањем преко везе. Међутим, СФТП даје кориснику много више приступа функцијама за манипулирање оперативним системом. Вероватније ћете користити СЦП за директан пренос датотека.

Као оба система захтевају аутентификацију корисника, постоји ризик ако ставите било који у пакетни посао, јер бисте у позиву морали да унесете корисничко име и лозинку у позиву. Међутим, можете ограничити потенцијал свакога ко открије кориснички налог на удаљеном систему тако што ћете створити кориснички рачун са ограниченим приступом за тај рачунар, који спречава било кога да приступи том рачуну да изађе у било који други директориј, осим у матични директориј рачуна. Међутим, ова би стратегија негирала многе функције које пружају СФТП своје предности.

А сигуран пренос на удаљени домаћин носи мањи ризик ако се спроводи са СЦП јер постоји у тај протокол није уграђен ниједан командни језик. СФТП је погоднији за употребу од стране администратора система који обавља интерактивне ручне задатке и преноси на удаљени рачунар.

Такође видети: Најбољи бесплатни СЦП сервери и најбољи бесплатни ТФТП сервери

Потпуно опремљени бесплатни СФТП и ФТПС сервери:

1. СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

Избор уредника: СоларВиндс је комплетан пакет ИТ алата. Пакети на нивоу предузећа не би били комплетни без сигурног ФТП сервера, а СоларВиндс укључује бесплатни и моћан СФТП и СЦП сервер као део своје понуде.

Преузимање СоларВиндс СФТП / СЦП сервера је зип датотека која се издваја у МСИ инсталацијски програм. Након што је инсталација завршена, подешавање је једноставно као покретање програма и одређивање неколико опција у корисничком сучељу, као што су дозвољени протоколи и дозвољене могућности преноса.

Ту је и уграђени СЦП сервер што има смисла јер и СФТП и СЦП користе ССХ да би извршили своје задатке. СоларВиндс СФТП сервер можете да конфигуришете тако да такође дозвољава СЦП одабиром „Оба“ протокола.

соларни вјетрови-сфтп-опције

На картици корисници можете да креирате корисничке налоге и одредите детаље као што је мрежни интерфејс који ћете користити.

Подешавање је једноставно и СоларВиндс подржава и СФТП и СЦП. Уз истовремену подршку за пренос и могућност ауторизације само одређених ИП адреса, нуди моћне функције без икаквог трошка.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Подешавање је једноставно и СоларВиндс подржава и СФТП и СЦП. Уз истовремену подршку за пренос и могућност ауторизације само одређених ИП адреса, нуди моћне функције без икаквог трошка.

Преузимање: БЕСПЛАТНО преузимање на СоларВиндс.цом

Званични сајт: ввв.соларвиндс.цом/фрее-тоолс/фрее-сфтп-сервер/

ОС: Виндовс

2. ФилеЗилла ФТПС

ФилеЗилла је познати бесплатни ФТП сервер и клијентски пакет. Сам сервер ради само на Виндовс-у, али с обзиром да постоје Филезилла клијенти за скоро сваки замисливи оперативни систем, то је добар избор. Не постоји потреба за коришћење ФилеЗилла клијента за повезивање са ФилеЗилла ФТП сервером, али поједностављивање производа може вам помоћи у проблемима са подршком. ФилеЗилла сервер има брзи кориснички интерфејс и подржава ФТПС, али не и СФТП. Клијент подржава и једно и друго. Разлика између имплементације ФТП и ФТПС је додавање ТЛС аутентификације и заштите преноса коришћењем шифрирања јавних кључева.

Филезилла-сервер-виндовс

3. ИИС ФТПС Сервер

ФТПС сервер који се често превиди доступан је у Виндовс Сервер-у. Ако већ користите Интернет Информатион Сервицес (ИИС), можете додати улогу ФТП сервера, затим креирати ТЛС сертификате и имати потпуно опремљен ФТПС сервер који се поред вашег ИИС сервера врло брзо покреће..

ИИС -дабле-фтп

4. ФрееФТП

Излазећи из ФрееССХ-а, ФрееФТП је СФТП сервер са потпуним значајкама за Виндовс. Подржава све окусе ФТП-а, укључујући СФТП и ФТПС. Као што име сугерира, бесплатан је и подржава стварање произвољних корисника што га чини идеалним за брзо постављање СФТП-а на Виндовс мрежи.

Током инсталације можете одабрати да покренете ФрееСФТП по потреби или га можете инсталирати као системску услугу. Ово последње значи да ће се покретати стално и бити доступан за ваше СФТП кориснике.

фреефтп

Обавезно преузмите најновију верзију (већу од 1.0.11). Откривена је рањивост у верзији 1.0.11 која је закрпљена у 1.0.12, а тренутна верзија је 1.0.13.

5. Синцплифи.ме СФТП сервер

синцплифи.ме СФТП сервер

Синцплифи је проширени СФТП сервер који може покренути прилагођене скрипте. Ако откријете да морате прескочити обруче да бисте прилагодили СФТП сервер јединственом току рада, Синцплифи ће можда бити алат који тражите.

Бесплатно / евалуацијско издање има све карактеристике Ултимате издања, али прихвата само једну везу и није лиценцирано за употребу у производњи. Остале предности надоградње на плаћену верзију СФТП сервера укључују безбедносну разматрање. Можете користити РСА шифрирање јавних кључева са бесплатним издањем, али плаћена верзија алата укључује много више опција за аутентификацију и шифровање.

6. Ребек Тини СФТП сервер

синцплифи.ме СФТП сервер

СФБ сервер Ребек Тини је бесплатан за све намене, укључујући комерцијалну употребу. Ради на ВИндовс КСП до Виндовс 7, а подржава и издања Виндовс Сервер 2002, 2008 и 2012. Ограничен је на једног корисника, али долази са могућностима. Не захтева подешавање и садржи пуне могућности евидентирања као и подршку за јавне / приватне кључеве уместо лозинки.

Такође је вредно споменути да Ребек пружа пуну .НЕТ библиотеку како би програмерима омогућили да укључе СФТП код у своје апликације. Библиотеке нису бесплатне, али вреди погледати ако сте .НЕТ програмер са таквим пројектом у рукама.

7. ЦрусхФТП

црусхфтп

ЦрусхФТП је ФТП сервер са системом Виндовс који користи компресију, отуда и назив „Црусх“. Компримира датотеке које се преносе и преноси компримоване податке по мрежи, увелико смањујући време преноса за многе врсте датотека.

ЦрусхФТП такође има уграђене неке мере безбедности, укључујући рутине провјере идентитета корисника којима приступа Ацтиве Дирецтори на вашем хосту. Може се заштитити од бруталних напада пријаве тако што ће аутоматски забранити напад на ИП адресе, а робусно управљање корисницима укључује виртуални систем датотека и насљеђивање дозвола. ЦрусхФТП сервер има пробно време од 30 дана и клијент је увек бесплатан.

8. Цорнерстоне МФТ сервер

ЦорнерстонеМФТ

Цорнерстоне МФТ (Манагед Филе Трансфер) је СФТП сервер који адресира захтеве предузећа. МФТ је кровни израз који означава виши ниво контроле и ревизије од уобичајених ад-хоц ФТП односа клијента и сервера који се обично пружају. Појава МФТ-а је била да се реши потреба за транспарентним пријавама, већом сигурношћу током преноса и већом видљивошћу у напретку преноса датотека и успеху или неуспеху..

Цорнерстоне нуди удаљено складиштење датотека шифровано ПГП-ом. Подаци се могу криптирати у покрету, тако да на диску који се шифрира никада се не чека тачка која шифрира податке. Поред тога, Цорнерстоне пружа заштитне механизме периметра као што је двофакторска аутентификација.

Можете испробати Цорнерстонг МФТ са 30-дневном пробном верзијом да видите да ли одговара вашим потребама.

9. Глобалсцапе СФТП сервер

Глобалсцапе је сковао фразу „Побољшани пренос датотека“ (ЕФТ) да би се односио на њихов производ „Управљани пренос датотека“ (МФТ).

ЕФТ сервер Глобалсцапе-а може се применити у конфигурацији високе доступности (ХА), укључујући баланс оптерећења и конфигурације кластера. Поред тога, Глобалсцапе нуди производе који се налазе у употреби и производе у облаку, тако да можете одабрати најбоље ЕФТ решење за своју ситуацију.

Постоји 30-дневно бесплатно пробно раздобље за Ентерприсе и СМБ. Иако постоји и бесплатна пробна верзија за Цлоуд верзију, није јасно колико је пробни период.

10. Титан ФТП сервер

ТитанФТП

Титан ФТП сервер подржава редовне ФТП, као и ФТПС и СФТП. Усклађен је са ХИПАА, што га чини идеалним за употребу у болницама и владиним агенцијама широм света. Ради на Виндовс Сервер 2008 и Виндовс Сервер 2012.

Поред тога што једноставно пружа услуге преноса датотека, Титан ФТП сервер сноси неке мере безбедности које се могу одбранити од покушаја грубе силе и пуне могућности ревизије како би администратори система знали шта се дешава на њиховим серверима.

Управљање рачуном може се повезати у Виндовс НТ / САМ провјеру аутентичности у Ентерприсе Версион-у, а укључено је и прецизно управљање рачуном попут аутоматског истека рачуна.

Титан нуди 20-дневно пробно време свог ФТП сервера.

Самостални бесплатни СФТП и ФТПС сервери (није потребна инсталација)

11. Синцплифи.ме Мицро СФТП сервер

синцплифи.ме-микросервер

Поред бесплатног / евалуационог издања, Синцплифи такође нуди Мицро СФТП сервер за Виндовс. То је потпуно садржани преносни СФТП сервер који се може покренути са УСБ стицк-а. За разлику од бесплатног / евалуационог издања целог Синцплифи СФТП сервера, издање Мицро сервера је потпуно бесплатно за употребу у било којој ситуацији, укључујући производњу и комерцијалну употребу. Требате приступити плаћеној услузи ако желите удаљени приступ директоријуму датотека путем ССХ-а.

12. Кслигхт ФТП сервер

Кслигхт бесплатни ФТП сервер долази у разним верзијама, укључујући преносиву самосталну верзију која не захтева инсталацију. Са 32-битним и 64-битним издањима, изводиће се на Виндовс 2000, КСП, Виста, 7, 10, 2003 Сервер, 2008 Сервер и 2012 Сервер. Овај алат може приступити вашој активној имплементацији директорија за потврђивање аутентификације корисника. Чак има датотеке за локализацију које ће вашем сигурном ФТП серверу омогућити да прикаже текст на разним језицима или можете написати сопствену језичку датотеку ако језик који вам је потребан већ није доступан.

19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

13. Цоре Мини СФТП сервер

Цоре Мини ФТП сервер је бесплатан СФТП сервер који не захтева рутину инсталације. Можете је једноставно преузети, одредити корисничко име и лозинку, директориј који ће се користити за ФТП преносе и спремни сте за рад. Имајте на уму да ће СФТП сервер радити као ваш корисник тако да нема заштите од СФТП корисника који управљају вашим датотекама. Обавезно наведите нешкодљив или празан директориј за употребу ФТП-а.

19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

Најбољи бесплатни СФТП и ФТПС сервери за Линук

 1. МиСецуреСхелл
 2. всфтп
 3. ПроФТПд
 4. ПуреФТПД
 5. ВандДике ВСхелл

С обзиром да СФТП ради на ССХ, већина Линук система долази са СФТП спремним за рад. ФТПС је друга прича и захтева наменски ФТП сервер који подржава ТЛС, али када је СФТП тако лако поставити на Линук хост, тешко је пронаћи добре разлоге за покретање ФТПС.

Коришћење ОпенССХ-а

На стандардном Линук систему већина валидних корисника моћи ће да користи било који СФТП клијент да се повеже са сервером и пребаци датотеке у и из свог матичног директорија. Међутим, омогућавање удаљеног приступа корисницима обично се сматра сигурносним ризиком, па ће многи администратори система то приступ онемогућити. Најчешћи начини за то су онемогућивање приступа шкољкама корисника или блокирање СФТП порта (22, исто као ССХ) на одређене ИП адресе.

Под претпоставком да та ограничења нису на снази, било који СФТП клијент који се може повезати са портом 22 на СФТП серверу требало би да добро функционише.

$ сфтп тест-сфтп@172.81.178.134
лозинка тест-сфтп@172.81.178.34:
Повезано са 172.81.178.34.
сфтп> пвд
Удаљени радни директориј: / хоме / тест-сфтп
сфтп>

14. МиСецуреСхелл

Недостатак једноставности у којој се СФТП тако лако подешава на већини Линук дистрибуција такође значи да је ССХ спреман за рад. То подразумева ниво поверења у ваше кориснике који можда није пропорционалан стварности. Ако имате непоуздане или непознате СФТП кориснике, можда ћете желети да наметнете ограничења за оно што они могу да раде у систему. Много је начина да се то постигне, као што је само омогућавање покретања СФТП мотора који онемогућава редовне ССХ пријаве или можете користити апликацију као што је МиСецуреСхелл за дизање тешких терета.

МиСецуреСхелл подржава листе приступа, које су срце детаљне контроле над приступом корисника. Садржан је у многим дистрибуцијским складиштима, тако да можете само да га употребите за управљање пакетима да бисте га инсталирали:

$ судо апт-гет инсталл мисецуресхелл
[судо] лозинка за јдв:
Читање спискова пакета ... Готово
Изградња стабла зависности
Читање државних информација ... Готово
Следећи НОВИ пакети ће бити инсталирани:
мисецуресхелл

Након инсталације можда ће бити потребно извршити неке основне измене у конфигурациону датотеку апликације у / етц / ссх / сфтп_цонфиг и тада ћете бити у функцији.

мисецуресхелл-цонфиг

15. всфтп

Всфтп је бесплатан ФТП сервер за Уник-ове системе, укључујући Линук. Познато је по томе што је веома брз, стабилан и троши мало системских ресурса. Опсежна листа значајки укључује подршку за виртуелне кориснике (корисници који нису систем), могућност слушања на било ком интерфејсу, конфигурацију по кориснику и ограничавање или ограничавање брзине како би се избегли дос-тип напади или употреба.

Многе од најпознатијих Линук дистрибуција покрећу всфтп као њихов ФТП сервер, што указује на његову сигурност и стабилност. Део тог родовника може произаћи из чињенице да одржавач апликације, Цхрис Еванс, има историју самог откривања безбедносних рањивости.

Всфтп је у већини Линук дистрибуција и може се инсталирати преко вашег менаџера пакета.

$ судо апт-гет инсталл всфтпд
Читање спискова пакета ... Готово
Изградња стабла зависности
Читање државних информација ... Готово
Следећи НОВИ пакети ће бити инсталирани:
всфтпд

Као и код већине Линук алата, брзо постављање кроз /етц/всфтп.цонф датотеку је потребно да бисте поставили неке основне опције конфигурације, а затим је ваш всфтп сервер спреман за рад.

всфтп-цонфиг

16. ПроФТПд конфигуриран за употребу СФТП-а

ПроФТП је изграђен из темеља из потребе да се ву-фтп избаци као широко коришћени ФТП сервер. Ву-фтп је постао неспреман због година модификација које су потребне због несигурности у апликацији и на крају је постало продуктивније само изградити новог ФТП клијента од нуле.

ПроФТП је инспирисан помало након веб сервера Апацхе. То углавном можете видети у формату конфигурационих датотека и у чињеници да користи модуле за учитавање потребне функционалности. У овом случају, желите да користите ПроФТП са учитавањем мод_сфтп модула да бисте постигли СФТП функционалност.

профтпд-басиц-цонфиг-пример

Веб локација ПроФТП пружа неколико примера конфигурација како бисте започели на правом путу.

ФТП је и даље врло важан део интернетског скупа алата, упркос чињеници да њему инхерентно недостаје сигурност. Слично као што је ХТТП протокол на њега закачио ТЛС ради сигурности да би формирао оно што сада називамо ХТТПС, ФТП је и ТЛС и ССХ био спојен у њега како би се обезбедила шифрирање и сигурност. Мало је других алата који тако лако омогућавају произвољно велике преносе датотека. Многе организације ће наставити да користе СФТП или ФТПС још дуго времена.

17. ПуреФТПД

ПуреФТПД је СФТП сервер отвореног кода који ради на готово свим верзијама Уник оперативних система, укључујући Линук, БСД, Соларис и друге. Одржава се као пројекат отвореног кода који има за циљ посебно пружање ФТП сервера у складу са стандардима. Поруке са интерфејса преведене су на различите језике, тако да ако радите са међународном корисничком базом, ПуреФТП ће можда бити за вас.

Не постоје ограничења са ПуреФТП-ом; све функције су доступне од почетка. Међу кориснијим особинама је могућност пребацивања веза ради очувања пропусности, покретање у виртуелном датотечном систему („цхроот“ у * ник језику), постављање ограничења за учитавање / преузимање и још много тога.

Најбољи бесплатни СФТП и ФТПС сервери за Виндовс

18. Паесслер ФТП надзор помоћу ПРТГ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Један проблем са стандардним ФТП-ом и његовим сигурним дериватима је тај што не дају много података за анализу. Већина стандардних ФТП програма је доступна у оперативном систему бесплатно, али могу се побољшати пакетом за надгледање. На пример, Паесслер ПРТГ је систем за праћење на нивоу система који се састоји од „сензора“ који су појединачни монитори. Услугу прилагођавате одабиром сензора да укључите.

19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

ПРТГ укључује сензоре за ФТП, СФТП и ФТПС. Они нуде сигуран надзор над серверима датотека, дајући податке о перформансама за удаљене сервере као и оне који раде на истом серверу на којем је домаћин ПРТГ софтвер. ПРТГ се покреће на Виндовс Серверу. Међутим, ФТП сензори су у могућности да надгледају ФТП сервере и на Линук серверима. Када се сензор повеже са другим сервером, посебно када је тај сервер на другом месту, он користи ССЛ или ССХ за заштиту веза од сноопера.

Сензори сакупљају времена одзива, поруке сервера и број тренутних датотека за сваку ФТП сесију. Ове информације се појављују на ПРТГ контролној табли, тако да они администратори који користе ПРТГ за надгледање система не морају да прелазе на другу апликацију да би добили информације о преносу датотека. Подаци о перформансама могу имати постављене прагове да активирају упозорења. Помоћу овог алата администратор може присуствовати другим пословима и само треба обратити пажњу на ФТП сервере када се појаве проблеми.

19 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук

ПРТГ је само један алат за праћење система који може пружити ФТП надзор. Ова рута за управљање преносима датотека је алтернатива коришћењу софтверског пакета ФТП сервера који укључује интегрисано извештавање о перформансама. Ако желите да детаљније погледате како ПРТГ управља ФТП серверима, алат можете добити са неограниченим сензорима на 30-дневно бесплатно пробно време.

Паесслер ФТП надзор са ПРТГДовнлоад 30-дневним БЕСПЛАТНИМ пробним временом

Најбољи бесплатни СФТП и ФТПС сервери и за Виндовс и Линук

19. ВандДике ВСхелл

всхелл

ВанДике Софтваре ВСХелл је СФТП и СЦП сервер на нивоу предузећа за Виндовс и Уник. Подржава СФТП, СЦП и ФТПС и укључује веома детаљну контролу приступа кориснику.

Виндовс верзија се може похвалити графичким инсталатором који се лако користи и може користити различите методе аутентификације корисника као што су ЛДАП и парови јавних / приватних кључева.

Верзија Уник подржава виртуалне директоријуме, као и прецизна дозвола за датотеке. Дозволе за датотеке могу се поставити по кориснику или у самим виртуалним директоријима.

ВСхелл долази са 30 дана суђења.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 52 =

Adblock
detector