23 Најбољи ИТ софтвер за помоћ софтвер и алати

23 Најбољи ИТ софтвер за помоћ софтвер и алати

Захваљујући облаку, пораст алата за администрацију ИТ одељења последњих година значи да куповина новог софтвера не захтева малу количину упоредне куповине. Ако вам треба нови софтвер за помоћ у ИТ служби, ту је велики избор. Ваш ИТ тим за помоћ може запослити подршка муштеријама, системи за сарадњу, и софтвер за управљање услугама.

Овај водич има за циљ да вам помогне да сузите претрагу. Истражили смо разне системе подршке на тржишту и сузили терен. У наставку уврштавамо обиље детаља, али у случају да вам недостаје времена, ево га наша листа 23 најбоље алате за помоћ у информатичкој служби:

 1. Бесплатно помоћ за СоларВиндс Веб Хелп Деск (БЕСПЛАТНИ АЛАТ) Бесплатна верзија Веб локације за помоћ СоларВиндс, која се такође инсталира на Виндовс, Мац ОС и Линук.
 2. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Цлоуд РММ за МСП-ове са ПСА, даљинским приступом и моделом цене само са Паи-пер техником.
 3. СоларВиндс Веб Хелп Деск (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Ово решење Хелп Деск-а је решење за управљање улазницама које се може инсталирати на Виндовс, Мац ОС и Линук.
 4. СоларВиндс сервисни сто (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Цлоуд Деск Сервице и ИТ Ассет Манагемент платформа. Укључује управљање улазницама, базу знања и платформе за самопослуживање.
 5. СоларВиндс МСП Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Пакет за аутоматизацију професионалних услуга који је заснован у облаку и може управљати тимовима МСП техничара.
 6. Служба за помоћ спицеворкс / Цлоуд Хелп Деск Инсталира се на Линук или можете користити верзију засновану на облаку.
 7. Зохо Деск Овај алат је лидер у индустрији на тржишту Хелп Деск-а. Доступан је само као услуга претплате у облаку.
 8. Зендеск Суите Свеобухватно решење Хелп Деск-а које се продаје као софтвер-ас-а-Сервице решење.
 9. Даљинска подршка за Дамеваре Виндовс систем подршке за кориснике који је намењен управљаним провајдерима услуга.
 10. Фресхдеск Ефикасна платформа за информатичку службу са базом знања о самопослуживању, ФАК-ом и функцијама скрипти.
 11. Агент.аи Овај алат користи виртуелну помоћник којом управља вештачка интелигенција и инсталира се на Виндовс и Мац ОС или се можете одлучити да се претплатите на верзију засновану на Цлоуд-у.
 12. АнсверДасх Цлоуд, засновано на предиктивном АИ-у, виртуелни помагач који укључује предложени систем база знања.
 13. МанагеЕнгине Сервице Деск Плус Доступан за инсталирање на Виндовс и Линук или за употребу на мрежи, овај пакет омогућава подизање карата путем телефона, е-поште или веб обрасца.
 14. Орацле Сервице Цлоуд Са локалном верзијом Виндовса и опцијом заснованом на облаку, овај систем омогућава вашим корисницима да комуницирају са тимом за помоћ путем телефона, е-поште, ћаскања и веб формулара.
 15. САП облак за услугу Услуга заснована на облаку коју пружа водећи светски добављач ЕРП и ЦРМ решења.
 16. ДЗонеАнсверХуб Усмерен на ИТ подршку тимовима за развој софтвера; инсталира се на Виндовс, Уник, Линук и Мац ОС, а постоји и онлајн верзија.
 17. Апптиво Услуга заснована на облаку подржава организацију корисника за компаније које покрећу ИТ услуге.
 18. Агилофт Помоћна јединица која се инсталира на Виндовс и укључује портал за самопослуживање са базом знања; такође доступна као услуга заснована у облаку.
 19. Дезиде Инсталирајте овај софтвер на Виндовс или набавите софтвер на мрежи путем софтвера као услуге то је систем креирања и испоруке техничког водича.
 20. Стећи Ова интернетска услуга испуњава питања корисника помоћу базе знања заснованог на АИ како би се смањило оптерећење особља за корисничку подршку.
 21. БОСС центар за подршку Услужни програм Хелп Деск за Виндовс који подржава ИТИЛ.
 22. Аллои Навигатор Систем Хелп Деск који се инсталира на Виндовс и Мац ОС који такође може бити доступан мобилним уређајима путем сопствене веб апликације.
 23. Бомгар Инсталирајте овај систем на Виндовс, Линук или Мац ОС да бисте подржали спољне кориснике.

Најбољи алати за помоћ у ИТ служби

Можете детаљно да погледате сваки од алата у наставку где детаљно објашњавамо и дајемо линкове за преузимање и бесплатна суђења. Много је разматрања прошло у рангирању сваког од ових алата, укључујући, али не ограничавајући се на, вероватноћу сталних ажурирања и подршке за алат, робусност и поузданост за употребу у већини ситуација, једноставност инсталације, подешавања и употребе. и добра укупна вредност.

1. СоларВиндс Веб Хелп Деск (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Снимка екрана за веб помоћ система СоларВиндс

СоларВиндс Веб Хелп Деск је локални систем који се инсталира на ваш сопствени веб сервер - није доступан у облаку.

СоларВиндс производи веома свеобухватне алате за администрацију система и сви они имају гладак и професионалан изглед и осећај. Услужни програм Веб Хелп Деск одржава висок стандард компаније. Ово је у суштини систем управљања улазницама. Обухвата функције које су потребне помоћном особљу и прегледе и анализе које захтијева руководство.

Извештаји генерисани овим алатом прате перформансе у смислу СЛА-а (уговори о нивоу услуге). Ако другим компанијама пружате услуге одмеране подршке, можете клијентима понудити приступ подацима и извештајима који им омогућавају да прате перформансе ваше компаније у смислу уговора о пружању услуга. Надзорна плоча упозорава вас ако циљеви перформанси изгледају као да су прекршени, а графички елементи на конзоли истичу неуспех. Можете поставити аларме везане за датум да вас подсећају на приближавање рокова у уговорима. Радни токови се могу прилагодити, ескалирати и одредити приоритет да помогне вођи тима да пребаци ресурсе на критичне задатке.

Оперативци добијају пуно помоћи на инструментној табли. Систем Веб Хелп Деск аутоматизује многе административне функције потребне за бележење сваког позива и акција које су покренули. Ти окидачи се могу поставити као правила за аутоматизацију обавештења и заказивање о креирању карте. Радни токови омогућавају одговорном оперативцу да прати напредак у решавању проблема. Карте се могу повезати како би се сложени задаци омогућили подељивању између надлежних одељења.

Даљња подршка оперативцима службе помоћи долази у облику скрипте случаја и а база знања. Они омогућавају оператерима прве линије да филтрирају уобичајене грешке пре него што карту предају специјалном техничком особљу.

Значајке пакета које су усмерене на корисника почињу са претворба е-поште у претплату. Ово убрзава процес евидентирања проблема аутоматизацијом процеса додјеле карата. Такође можете да поставите а упитник о задовољству корисника по завршетку карте. Ово ће вам помоћи да сазнате о проблемима у корисничком искуству и пружиће вам представу где леже снаге и слабости вашег помоћног стола.

Веб Хелп Деск укључује модуле за откривање мрежних ресурса и модуле за управљање инвентаром инфраструктуре. То омогућава помоћницима Хелп Деск-а да одмах уоче да ли мрежни проблеми или кварови хардвера могу бити узрок притужби корисника.

За свеобухватније надгледање мреже и сервера, овај алат можете да интегришете у друге производе СоларВиндс, укључујући мрежни монитор перформанси, монитор за конфигурацију мреже и сервер & Монитор апликације.

Тхе Веб Хелп Деск СоларВиндс услужни програм се може инсталирати на Виндовс, Виндовс Сервер, Линук или Мац ОС. Компанија нуди 14-дневну пробну верзију и бесплатну верзију Веб Хелп Деск-а. Бесплатна верзија нема све функције алата који се плаћа.

СоларВиндс Веб Хелп ДескДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Атера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Атера

Атера пружа платформу за тимове подршке. Иако је посебно намењен управљаним провајдерима услуга (МСП), овај алат би био погодан и за ИТ Хелп Деск у организацији са више локација..

Атера пакет садржи два важна елемента. Су даљинско надгледање и управљање (РММ) и аутоматизација професионалних услуга (ПСА) модула. РММ пружа алате вашем одељењу који прате понашање удаљене опреме и такође омогућавају приступ тим машинама ради ажурирања софтвера и решавања грешака. ПСА је модул за управљање тимом који је неопходан за било којег менаџера одељења за ИТ подршку. ПСА је још важнији за услуге подршке спољним партнерима јер прате перформансе циљеви споразума о нивоу услуге (СЛА) и омогућава тачан обрачун.

ПСА функције Атера укључују управљање односима са клијентима (ЦРМ) екрани. Они дају детаље о оператору сваког купца и корисника, а менаџер корисника може помоћу алата пратити уговоре, контакте, СЛА-ове и проток карата..

Систем издавања карата за помоћ у пакету Атера даје оперативцима задатак да прате и такође пружа прегледе менаџерима тимова. Оперативци су такође подржани допуном база знања модул. То омогућава истраживачима да изграде профил опреме у просторијама клијента и забележе решења за честе проблеме на тим локацијама. База знања делује и као складиште за скрипте решења и контролне листе услуга.

Како се сав посао за сваког клијента обавља путем платформе Атера, ПСА модул лако бележи сва сервисна времена и циљеве, што омогућава наплата се аутоматски генерише аутор: Атера Те фактуре могу бити поткрепљене детаљима о детаљним догађајима, што омогућава вашим клијентима да потврде трошкове садржане у свакој фактури. Сервисирање више клијената кроз систем је знатно лакше захваљујући функцијама распореда времена које су означене одговарајућим бројем уговора о клијенту..

Услуге Атера наплаћују се уз претплату по оператеру месечно. Претплату можете плаћати годишње, што смањује цену. Пакет Атера нуди се у три издања са свим нивоима плана, укључујући значајке улазница и базе знања. Планови су позвани Про, Раст, и Снага. Два виша плана укључују цхат систем који олакшава комуникацију између корисника и помоћног особља. План напајања такође укључује објекте за умножавање базе података који помажу у опоравку од катастрофе. Сви се планови могу испробати на а 30-дневно бесплатно пробно време.

Модел Атера заснованог на облаку га чини веома погодним за мале и средње величине МСП-ова и одељења за информатичку службу, јер вам није потребно да одржавате сервере или софтвер за свој тим, што доноси почетне трошкове пада.

Структура цена значи да можете да покренете Хелп Деск са само једним оперативним и додајте још претплате како ваш тим расте. Услуга вам такође омогућава распоређивање удаљеног особља да бисте смањили трошкове канцеларије.

Пратеће РММ функције Атера ће смањити трошкове пружања Хелп Деск-а, јер аутоматизовано надгледање клијентових уређаја значи да можете отклонити квар софтвера или опреме пре него што се догоди. Конфигурација и управљање закрпама такође су укључене у пакет РММ.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

3. СоларВиндс Веб Деск Деск Фрее Едитион (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

Бесплатно издање СоларВиндс Веб Хелп Деск-а

СоларВиндс Веб Хелп Деск такође вам нуди најбољу опцију бесплатног софтвера за помоћ у облику бесплатне верзије. Тхе Бесплатно издање Веб локације за помоћ СоларВиндс има много битних карактеристика које добијате са тим плаћеним колегом.

Алат се инсталира на Виндовс, Линук и Мац и захтева акредитив за пријаву, тако да њему не може приступити нико ко уђе у канцеларију. Структура рачуна овог бесплатног алата не омогућава вам да подесите неколико приступних налога, већ само један. Тај приступни систем може бити повезан са вашим Ацтиве Дирецтори или ЛДАП системом за аутентификацију.

Овај алат вам омогућава интуитивно управљање захтевима за услуге и такође поседује портал за самопослуживање за кориснике система. Корисничке могућности за самопомоћ проширују се и на систем база знања.

Иако је ово добра опција за куповину софтвера, која укључује СЛА примену и праћење захтева за подршку, овај бесплатни алат не укључује многе предности уграђене у пуну Десктоп помоћну мрежу СоларВиндс. Те недостајуће функције укључују аутоматизацију задатака Хелп Деск-а путем аутоматизованог откривања ИТ средстава и повезивања имовине до улазница. Не постоје процеси управљања променама или одобрења промена у бесплатном алату или управљању наруџбама, деловима и управљањем залихама или функцијама управљања наплате.

Ако сте услугама радног стола једноставним за управљање, тада би функције праћења овог софтвера за бесплатне улазнице требало да буду довољне да бисте удовољили захтевима подршке у вашем послу..

СоларВиндс Веб Хелп Деск Фрее ЕдитионДовнлоад 100% БЕСПЛАТНИ Алат

4. СоларВиндс сервисни сто (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс сервисни сто

Ово ИТСМ решење се испоручује а Софтвер као услуга формат, тако да вам није потребно инсталирати или одржавати ниједан софтвер на вашој веб локацији. Међутим, могуће је инсталирати апликацију на сопствене сервере по посебном договору. Стандардна конфигурација СоларВиндс сервисни сто је у потпуности скалабилан јер се наплаћује по агенту и по надгледаном уређају, тако да је ово врло свеобухватно решење сервисног стола доступно малим предузећима као и великим корпорацијама..

Тхе СоларВиндс сервисни сто покрива све функције подршке за Деск Хелп (Хелп Деск) које су вам потребне како би се ваше ИТ услуге одржавале. Ове алате укључују: систем улазница за праћење решења и платформа базе знања да бисте омогућили да водичи и системска документација буду доступни корисничкој заједници, и а портал за самопослуживање то ће смањити број позива које ваш центар услуга мора обрадити.

Могућности управљања услугом проширују пакет ван оперативне подршке Хелп Деск-а преко ИТ сервиса и управљања објектима. Организационе карактеристике Сервице Деск-а подржавају управљање инцидентима, управљање проблемима, управљање променама и управљање издањима.

Тхе СоларВиндс сервисни сто систем је дизајниран по следећем: ИТИЛ стандарди. То вам омогућава да у потпуности пратите планирање, увођење и надгледање проширења система. Подршка управљању променама укључује надгледање софтвера и његово представљање и контролу у предузећу. База података управљања конфигурацијом бележи и прати софтвер који ради на вашој мрежи. Ова функција не само да надгледа верзије софтвера, већ бележи интеракције између софтверских елемената и упозорава на било какав утицај на перформансе који се преносе из слабо интегрисаних процеса. Сервисни сто се појавио на врху недавне листе на целој пијаци, упоредни извештај можете преузети овде.

Ово је врло свеобухватно ИТ управљање имовином услуга која интегрише аутоматизацију процеса подржана машинским учењем и АИ методологијама. И услуге управљања имовином и проблеми у Сервице Деск-у укључују функције извештавања и анализе које омогућавају људској интервенцији да активира, прочисти и продужи ниво аутоматизације који је примењен у вашој стратегији подршке.

Управљање одељењем подржава СоларВиндс Сервице Деск путем СЛА праћење, што овај алат чини погодним за управљане провајдере услуга. Такође прати куповину одељења, продају и постизање циљева. Функције надгледања софтвера евидентирају употребу лиценце и истека претплате тако да не преузимате софтвер који пружа превелику количину или не дозвољавате да уговори о основним услугама ненамерно истекну..

Значајка базе знања СоларВиндс Сервице Деск није само за информисање и обуку корисника. Такође може постати спремиште најбољих пракси и материјала за обуку особља. Подршка може бити вођен тако да нисте приморани да се ослањате на то да је сваки појединачни агент стручњак на терену и позадина је да пружи решење проблема. Уместо тога, позиви подршке могу се водити скриптама, усмеравајући агенте кроз рутину истраге ка добро познатом решењу. Систем издавања карата ће управљати усмјеравањем задатака за рјешавање проблема далеко од предње линије до техничара треће линије када сложени проблеми захтијевају детаљну истрагу и стручну пажњу. Значајке извештавања, вредновања и надгледања сервисног стола помажу вам да уочите подручја тима у којима се стручност прекомерно користи или не користи.

Сервице Деск препознаје успех Салесфорце-а и производи укус његовог ИТСМ система који се у потпуности интегрише с тим софтвером. Саманаге се такође добро интегрише са више од 200 других пословних апликација, укључујући Гмаил, Ацтиве Дирецтори, и Јира.

Структура цена СоларВиндс Сервице Деск-а нуди три нивоа услуге. Тхе Тим пакет вам нуди класичне функције подршке за помоћ у управљању инцидентима, платформу базе знања и портал за самопослуживање. За већу накнаду, можете кренути до Посао посао, који додаје верзију софтвера и управљање променама и СЛА надзор. Главни пакет који нуди СоларВиндс Сервице Деск је онај Професионални договор. Ово је потпуна услуга СоларВиндс Сервице Деск и укључује аутоматизацију процеса и АПИ-је за интеграцију апликација.

Можете добити потпуно функционално 30-дневно бесплатно пробно професионално паковање за тестирање система за себе. Након што се тај период заврши, можете се пребацити на било који од три пакета или отићи без обавеза.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија СоларВиндс Сервице ДескСтарт

5. СоларВиндс МСП Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

23 Најбољи ИТ софтвер за помоћ софтвер и алати

СоларВиндс МСП је подјела СоларВиндс-а која своје напоре фокусира на пружању производа подршке за управљане провајдере услуга. Главни софтверски пакети потребни МСП-овима су системи даљинског праћења и управљања (РММ) и софтвер за аутоматизацију професионалних услуга (ПСА). СоларВиндс МСП Манагер пружа тај ПСА пакет.

Док РММ софтвер пружа системе које МСП техничари користе за приступ клијентовом систему и помоћ корисницима, софтвер ПСА управља тимом за подршку.

ПСА функције у МСП Манагеру укључују управљање купцима. Од сваког МСП може се очекивати да истовремено послужи неколико компанија. Праћење контакт особе сваког купца, споразуми потписани са том компанијом и тим додељен да јој помогне су основне карактеристике управљања купцима..

Услуга долази са брендабле портал за купце, што омогућава запосленима компаније која је подржана да подигну карту за подршку и добију повратне информације о напретку решавања проблема. Портал је доступан и путем мобилне апликације.

Функције укључене у СоларВиндс МСП Манагер су систем улазница, која ствара приступне тачке за кориснике у тим за подршку путем е-поште или са портала за кориснике.

Менаџер такође поставља редове упита корисника и додељује их техничарима. МСП Манагер прати колико времена сваки техничар ради за рад на свакој листи и бележи ресурсе који се користе у решавању корисниковог проблема. Информације о времену које излазе из система управљања улазницама аутоматски тече кроз систем наплате.

МСП-ови који користе овај систем могу да генеришу фактуре из СоларВиндс МСП Манагер-а или извештавају податке у специјални систем наплате.

СоларВиндс МСП Манагер пружа све функције потребне за покретање управљаног сервиса. Међутим, требаће вам и РММ пакет да бисте довршили софтверске потребе вашег МСП-а. СоларВиндс МСП нуди 14-дневно бесплатно пробно време МСП Манагера, тако да можете да пребаците систем на његове кораке пре него што се обавежете да се пријавите за услугу претплате.

СоларВиндс МСП МанагерСтарт 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

6. Служба за помоћ спицеворкс / Цлоуд Хелп Деск

Скриншот зачина за зачине

Ако желите бесплатан систем за помоћ којима можете да приступите у облаку, а затим потражите помоћну службу Спицеворкс Цлоуд. Овај услужни програм доступан је и у ванмрежној верзији, која се може инсталирати на Виндовс и Мац ОС.

Спицеворкс такође прави бесплатан алат за надгледање мреже, тако да можете добити пуно системске администрације од ове компаније без плаћања ни једног пенија.

Велика предност облачне верзије Хелп Деск-а је та можете му приступити с било којег места путем интернетске везе. Можете доћи до инструментне табле на таблету или паметном телефону. Тхе Спицеворкс Хелп Деск Мобиле Апп може се инсталирати на Андроид и иОС уређаји. Мобилни приступ овом систему је велика предност ако имате мали тим и ваши су врхунски стручњаци често у покрету. То такође значи да можете остати на врхунцу перформанси подршке док сте изван уреда.

Предност локалне верзије Спицеворкс Хелп Деск-а је та што има више функционалности од Цлоуд верзије и може се интегрисати са Спицеворкс-овим мрежним алатом за надгледање.

Могли бисте се запитати на који начин Спицеворкс зарађује, ако даје сав свој софтвер. Одговор је да су његове апликације огласа подржаних. Можда ћете огласну плочу на контролној табли наћи помало иритантно. Ако не можете да живите са огласима, нећете бити заинтересовани за Спицеворкс јер компанија не нуди плаћену верзију Хелп Деск-а без огласа.

Главни екран командне табле је прилагодљив и прилагођава се различитим улогама. Систем ће генерисати нове карте као одговор на е-поруке и доделити сваки задатак оператору. Алтернативно, рад можете доделити ручно.

Контролна табла оператера укључује а функција нотације и слања порука. Поруке које су од корисника послате и примљене појављују се у формат чет чак и ако је комуникација путем е-поште. Оператор може затворити карте након што је решена жалба.

Апликација се испоручује са стандардним форматима извештаја. Међутим, нисте ограничени само на оне врсте извештаја, јер могуће је да креирате сопствене извештаје унутар система.

Значајке самопослуживања укључују могућност прилагођавања екрански обрасци да кориснику писмено одредите проблем. Значајка базе знања смањује број проблема који се односе на помоћно особље. Међутим, та решења базе знања не пишу сами, тако да ћете морати да издвојите стручност и ресурсе да бисте их испунили релевантним документима помоћи.

Служба за помоћ Спицеворкс интегрира се са Ацтиве Дирецтори. То му омогућава да користи рутине за провјеру идентитета система за провјеру корисника који шаљу упите.

Улазнице се могу поделити да би се омогућиле више радних токова када решење захтева низ скупова вештина. Могуће је централизовати подршку на више веб локација, што значи да можете да користите систем Хелп Деск-а за опслуживање спољних клијената.

Спицеворкс Хелп Деск је сјајно решење за мреже малих и средњих димензија. Његову функционалност можете проширити додацима доступним за све Спицеворкс алате. Ову библиотеку функција је развио Заједница зачина, па све већи број услужних програма допуњава овај алат за помоћ.

7. Зохо Деск

Снимка заслона Зохо Деск

Зохо производи рачуноводствени софтвер и има одличан одељење софтвера за администрацију система. Зохо Деск је понуда службе за помоћ. Овом алату се приступа у облаку. Подржава и спољне купце и друга одељења компаније.

Оперативци подршке добијају контролну таблу која организује отворене карте по временском оквиру. Ове категорије треба да дефинише менаџмент, али они показују које су карте кашњене, које се приближавају критичном времену решења и које су нове са доста времена на сату.

Остали оперативни садржаји укључују кораке управљања улазницом. Члан тима за подршку управо напредује по тим корацима како би се решио улазницу. Овај распоред командне табле ствара радни оквир за сваког члана тима и успоставља исправне рутине за смањење резања угла. Комуникација са корисницима врши се преко једне плоче надзорне табле, без обзира на начин испоруке тих порука. Систем за размену порука омогућава одзивнику службе за помоћ да укључи карте за помоћ у уреду на карту како би сарађивали у пружању решења.

Пошто је Зохо Деск домаћин у Цлоуду, чланови тима не морају бити међусобно видљиви. Ово омогућава помоћном особљу да ради од куће. За основне услуге, можете да групирате сараднике на различитим локацијама широм света како бисте осигурали да ће решење радити нон-стоп. Зохо испоручује апликације за Андроид и иОС тако да чланови вашег тима могу приступити својим контролним плочама док су у покрету.

Значајке самопослуживања система укључују база знања који помаже корисницима да пронађу одговоре на своје проблеме без повезивања помоћног особља.

Странице форума омогућавају корисницима да објаве своје искуство у решавању проблема како би и други могли да уче на тим информацијама. Корисници такође могу постављати питања заједници и тражити решења и савете како да извуку максимум из канцеларијског система. Широк спектар метода за контакт укључује телефон, е-пошта, ћаскање и друштвене мреже. Међутим, ако желите да ограничите канале путем којих корисници и купци могу да комуницирају о проблемима са тимом за помоћ, само их оставите онемогућенима. Страницу за пријаву карата можете интегрисати у своју веб страницу помоћу прилагодљивог обрасца.

Менаџери имају преглед стварних отворених карата. Инструментална табла приказује картицу за сваког оперативца, подела групе на оне који су на мрежи и оне који тренутно нису у смени. Приказује се број отворених карата са којима сваки оператер мора да се бави и који су категорисани према временском оквиру.

Конзола за управљање укључује алати за анализу који укључују извештаје о потражњи током времена и о обрту сваког члана тима за подршку. Одређени задаци могу се аутоматизовати попут распоређивања рада и обавештења о проблемима.

Остали Зохо производи могу имати интерфејс са Зохо Деск модулом, укључујући Зохо Боокс, Зохо ЦРМ, и Зохо Буг Трацкер. Зохо нуди 15-дневно бесплатно пробно време Зохо Деск-а за тестирање система. Не морате платити ништа унапред да бисте оценили софтвер.

8. Зендеск Суите

Снимак слике Зендеска

Зендеск је веома широко распоређен на веб локацијама које нуде услуге претплате. На пример, овај софтвер службе за помоћ веома се широко користи у ВПН индустрији.

Најочитије карактеристике Зендеска су његов систем за управљање улазницама и цхат цхат. Веб образац, уживо ћаскање, и емаил су централизовани у конзоли, тако да оперативни треба само да приступи једној тачки како би могао комуницирати са купцима, уместо да мора да мења између система е-поште, апликације за ћаскање и веб интерфејса. Мада Зендеск широко користе СааС и провајдери за складиштење у облаку, такође је погодно за интерна одељења за подршку, укључујући ИТ службу за помоћ.

Зендеск Суите је пакет помоћних програма који су доступни у облаку. Није важно који оперативни систем преовлађује у вашој компанији; можете да му приступите са било којег рачунара или мобилног уређаја све док имате интернетску везу.

Апартман укључује платформа базе знања, који вам могу бити први порт за позиве за кориснике у невољи. Многи позиви ка служби за помоћ долазе од корисника који само желе знати у који су директориј сачувати рад и који им је штампач најближи. Тако, креирање упутстава за употребу и водич за решавање проблема на интранету компаније олакшат ће притисак на тим за подршку.

Иако се ливе цхат вероватно редовно сматра каналом продаје, користећи ову функцију за ИТ служба за помоћ заиста може убрзати процес решавања проблема. Не морате стално да користите разговор уживо Зендеск преусмерава упите за цхат уживо да би се испоручио путем е-поште ако апликација за ћаскање не присуствује.

Сва комуникација између корисника и члана тима за подршку евидентира се у систему под бројем улазница. Та се карта може проследити специјалистичком особљу или поделити ради стварања више радних процеса. Кориснику се пружа могућност да затвори карту, и ако оперативац затвори карту без одобрења, корисник може поново отворити проблем. Укључивање корисника у одлучивање да ли је посао завршен подржати чланове тимова који имају тенденцију да затварају карту, а не да се баве тиме. Такође је могуће додати анкету о задовољству током процеса затварања карата ради праћења перформанси особља.

Екрани за управљање на надзорној табли вам омогућавају да то учините пратити трошкове и анализирати перформансе одељења. Можете поставите циљеве да смањите време које свако питање треба да реши, идентификујте најчешће проблеме који изазивају позиве на службу за помоћ и пратите перформансе СЛА-е. Стандардни извештаји произведени од стране Зендеск анализе подршке и испоруке споразума, али можете да креирате и сопствене прилагођене формате извештаја.

Модел цене Зендеск је у потпуности скалабилан. Плаћате месечну стопу претплате по агенту. То чини веома квалитетан систем подршке, доступан је и најмањим предузећима, а ви само додајте још претплате за агенте како ваша компанија расте. Зендеск нуди бесплатно пробно коришћење услуге тако да можете да га покренете пре него што унесете било који новац.

9. Даљинска подршка Дамеваре

23 Најбољи ИТ софтвер за помоћ софтвер и алати

Обука је подјела СоларВиндс-а. Та компанија заузима прво место на овој листи најбољих алата за ИТ столове за помоћ. Међутим, Даљинска подршка за Дамеваре је алат који бисте требали размотрити да побољшате перформансе својих техничара за подршку.

Ово је локални систем и наплаћује се по техничару. Може се инсталирати на Виндовс и Виндовс Сервер окружења. Не плаћате месечну претплату јер лиценца коју плаћате је стална. Међутим, лако је проширити покривеност куповином више агентских лиценци.

Као што име овог алата сугерира, омогућава вашим техничарима да то ураде приступите корисничким уређајима, истражите проблеме и решите проблеме. Ова способност је посебно неопходна ако подржавате нетехничко особље и ваше централизовано одељење за информатичку службу мора да делује у канцеларијама широм широког географског подручја. Не морате да шаљете техничара који ће седети са корисником и решити проблем ако можете да приступите било ком рачунару на мрежи са било ког места.

Функција даљинског приступа може преузети контролу над даљинским рачунарима који се покрећу Виндовс, Мац ОС и Линук. Дамеваре Мобиле вам омогућава даљинско управљање Виндовс рачунаром са вашег Андроид уређаја, иПхоне-а или иПада преко ДамеВаре Мобиле апликације. ДамеВаре Мобиле укључује исти механизам за даљинско управљање који се користи у десктоп верзији ДамеВаре Ремоте Суппорт, тако да омогућава ИТ професионалцима и крајњим корисницима да деле екран на радној површини током сесија даљинске подршке.

Иако се Дамеваре систем може користити за корисничку подршку, питање контроле удаљених рачунара лакше је имплементирати на унутрашњој опреми. Тако, можете проширити употребу овог софтвера ван граница ваше компаније, али ова стратегија вероватно боље одговара унутрашњим функцијама подршке, као што је служба за информатичку помоћ.

Софтвер укључује низ алата за мрежне анализе, као што су Пинг и Трацероуте. Они омогућавају техничарима да провјере могуће проблеме са мрежом ако кориснички упит звучи као да је његов узрок изван уређаја крајње точке. Интерфејс укључује приступ Ацтиве Дирецтори пустити техничаре додавање или ресетовање корисничких налога на мрежи, додавању више функција од само резолуције конфигурације крајње тачке у сет алата техничара.

АД уноси, конфигурације крајње тачке и инвентар софтвера могу се извести у ЦСВ или КСМЛ датотеке за даљу анализу. Алат за даљинску подршку се испоручује са бројем унапријед написаних извјештаја о анализи и инвентару, али можете одредити и властите прилагођене извјештаје.

Безбедносне карактеристике алата укључују извршење 2ФА, и можете да приступите уређајима који су искључени или су у стању мировања. СоларВиндс дјелује корисничку заједницу, звану ТХВАЦК, где ваши руководиоци и техничари могу добити савете и савете за решавање проблема од других власника Дамеваре Ремоте Суппорт система. Компанија нуди 14-дневно бесплатно пробно раздобље за удаљену подршку Дамеваре-а.

10. Фресхдеск

Скриншот Фресхдеск

Фресхдеск се такмичи са Зохо Деск и Зендеск Суите. Ово је посебно ефикасна платформа за помоћ у информацијама за оне који желе да се баве самопослуживањем кад год је то могуће. Систем Фресхдеск укључује одељак базе знања, форум заједнице корисника и портал за индексирање и приступ документима. Корисницима можете пружити потребне информације за истраживање унапред написаних савета пре него што се обрате од људске помоћи.

Комуникациони канали укључују форум заједнице, коме особље за техничку подршку може дати свој допринос. Ово омогућава корисницима да размењују савете и смањују потребу за позивима на ИТ Хелп Деск. Фресхдеск има систем пријављивања карата које се протежу телефонски позиви, е-маилови, Ћаскање, и веб форминг тицкетинг.  Једноставни, понављајући проблеми могу се решити аутоматизованим одговорима и задацима које је потребно обавити за сваку карту, попут обавештења. Провјере рачуна могу се аутоматизирати како би се ослободило вријеме техничке службе за подршку.

Неким улазницама за подршку потребан је низ вјештина да би се ријешили. Фресхдеск решење за такве сценарије је Теам Худдле платформа, која ствара запис разговора између чланова тима. Расподјела под-задатака различитим техничарима прати се новим улазницама које је забиљежио улазнице за родитеље и дете.  Ако решења захтевају допринос других одељења, техничар може послати захтев за посао у тај одељак и омогућити да евиденција улазница буде доступна онима који раде на проблему. Међутим, додељени техничар задржава одговорност.

Проблем вишеструких карата које је подигао исти корисник може се решити помоћу Детекција судара у агенту систем. Ово спаја карте и ослобађа агенте. Слично томе, ако системски проблем изазива исти позив од различитих корисника, можете све то доделити једном агенту и повезати их заједно, осигуравајући да једно конзистентно решење шири се свим позиваоцима.

Сви ови канали и структуре карата подржавају интерни ИТ Хелп Деск, али систему могу приступити и купци компаније који имају проблема са производима предузећа. Можете да креирате ознаке да бисте идентификовали које су улазнице интерне, а које од купаца.

Менаџери могу да поставе СЛА правила који дају предност улазницама из различитих извора. Такође можете временски усмерити карте како бисте поставили рокове и тачке упозорења у животном циклусу карата. Кључне речи у листи су усклађене са вештинама појединачних чланова тима или их можете доделити редоследом. Аутоматска подела карата може се ручно прекорачити.

Управљачка плоча омогућава да вођа тима у стварном времену види ко ради колико карата и какав напредак постиже сваки агент у остварењу прометних циљева. На контролној табли се види колико је карата прешло распоред и којим агентима припадају. Стандардни извештаји о перформансама могу се свакодневно приказивати и доставити е-поштом. Такође можете да направите сопствене прилагођене извештаје.

Као услуга у облаку, Фресхдеск је доступан на претплати. Услугу можете да платите по месецу или по години, с годишњом претплатом која је мања месечно. Ако одредите број агената који ће користити систем, морате платити унапред. Не брините о плаћању приступа агентима цео месец ако свој капацитет поставите за вршну потражњу.Фресхдеск нуди дневну пропусницу, тако да можете подесити месечну претплату за стандардну потражњу и додати приступ агенту за оне дане када имате већи проток на столу за помоћ.

Услуга Фресхдеск доступна је у низу пакета са различитим могућностима укључивања. Основни пакет под називом Спроут је бесплатан. То укључује телефон за е-пошту, чет и друштвене канале, као и платформу базе знања. Постоје четири плаћена плана, а други највиши пакет назива се План некретнина. То кошта 49 УСД месечно по агенту ако плаћате годишње или 59 УСД по агенту ако плаћате месечно. Фресхдеск нуди 21-дневну бесплатну пробну верзију Плана некретнине, тако да можете тестирати све карактеристике и одлучити да ли је тај план прави за вас. Ако не можете без неких погодности, можда ћете се обратити неком од јефтинијих планова.

11. Агент.аи

Агент.аи разговор

Агент.аи је решење вештачке интелигенције за помоћ у задацима. Дјелује као платформа за самопослуживање и на страницама за рјешавање проблема у претраживању и у формату прозора за цхат. Ово решење не обезбеђује цео систем управљања улазницама. У ствари, уопште не укључује функције продаје карата. Међутим, то је занимљив програм који, као додатак вашем систему улазница, може драстично смањити позиве на ИТ Хелп Деск и максимизирати могућности неквалификованих агената службе за помоћ.

Приступ базе знања вођен АИ-ом Агент.аи дестилира знање ваших стручњака и ставља га на располагање свима. То значи да своје функције службе за помоћ можете додијелити позивном центру након што правилно поставите механизам за знање о систему. Међутим, тај приступ би захтевао веома свеобухватно мапирање све техничке експертизе у вашем одељењу за ИТ подршку. То обухвата не само информације о томе како решити проблем, већ и процес доношења одлука који произлази из вероватног узрока проблема. У неким случајевима то може довести до веома компликованих стаза. Као што већина техничара за подршку зна да неки проблеми настају неочекиваном комбинацијом грешака, а изолација сваке компоненте која доприноси може бити врло тешко.

Систем Агент.аи се испоручује у испоруци два формата а то могу врло ефикасно филтрирајте све захтеве за подршку све до тачке када проблеми ретко захтевају допринос људске техничке стручности.

Ефикасан сценариј подршке имплементиран са Агент.аи започиње тако што корисник приступа страници подршке или балону за ћаскање. Ово користи Ауто-пилот објект Агент.аи. Модул поставља редовно питања корисника сужавајући проблем да би се дошло до решења. Једном када почне фаза решења, Ауто-пилот захтева од корисника повратну информацију о ефикасности предлога. Ако прво решење не успе, Аутоматски пилот ће кренути да би донео следеће вероватно решење. Овај се поступак понавља све док се проблем не реши. Ауто-пилот се може обући да би представљао стварну особу. То се може постићи примјеном услужног програма кроз прозор за ћаскање и давањем људског имена.

Ако ниједно решење аутоматског пилота не ради, корисника треба прослиједити агенту за подршку и у овом тренутку би ваш систем улазница требало да се покрене. Агент за подршку уопште не треба да има техничке могућности. Опет, овај контакт се може обавити путем екран за ћаскање, или се може извести преко телефона. Агент за подршку има приступ другом формату Агент.аи, који је копилот. Овај објекат користи вероватноћу да води агента кроз опције истраге и решења. Ово ће вероватно бити потпуно исти пут који је предузео Ауто-пилот. Међутим, Укључивање људског елемента у овом тренутку може помоћи побољшању интеракције између корисника и АИ механизма закључивања.

Када све ове одбране не успеју, карта се тада може предати стручњаку који ће, уз евиденцију свих чињеница откривених током фазе копирања, већ увелико водити истрагу. Ова помоћ у истрази ће у великој мјери смањити вријеме које сваки стручњак треба посветити за подршку задацима.

Софтвер је Цлоуд услуга, тако да вам није потребно да га инсталирате на своју веб локацију. Међутим, морат ћете попунити базу знања, а тај задатак може трајати доста дуго.

12. АнсверДасх

Ансвердасх концепт

АнсверДасх је платформа за помоћ на бази облака. То је засновано на АИ предиктивни К и А услуга врло слична услузи Ауто-пилот систем Агент.аи. Циљ филозофије АнсверДасх је представити решења корисницима не дајући им приступ особљу за подршку људима.

Како је ово систем заснован у облаку, то може да им се приступа преко интернета или путем мобилних апликација. На серверу АнсверДасх поставите портал центра за помоћ и интегришете га у свој веб сајт или интранет портал. АИ ради на вероватноћи. Принцип стандардног програмирања је да листа упутстава делује на бази чињеница. У АИ се и сам програм такође имплементира као база података. Та база података позната је као покретачки закључак и у основи је листа алтернатива, од којих се свака добија у виду вероватноће. Дакле, радње механизма закључивања своде се на претраживање по наређеном списку вероватноћа.

АИ приступ је идеалан за функције подршке. Типичан службеник за подршку мора решити проблем са корисником, сужавајући сваки одговор пратећим питањима.

АнсверДасх може почети тако што ће кориснику представити листу алтернатива, што помаже да се дође до одређеног узрока проблема без наилажења на погрешне интерпретације које голи текст претраге кључних речи у писаним одговорима може створити.

Овакав приступ неће решити све потенцијалне проблеме. Међутим, ако је ваш тим за управљање инфраструктуром постао ефикасан у предвиђању и решавању кварова на систему пре него што се они догоде, већина позива критичних служби за информатички систем већ ће бити одбачена..

Преостала питања информативног стола за ИТ требало би да се своде на проблеме обуке и резултате грешке корисника. У тим случајевима, навођење корисника да ради кроз решење са системом као што је АнсверДасх може бити довољно и можда уопште нећете морати да пружате било какву подршку.

Срце мотора је база података проблема и решења која захтева много улога ваших техничких стручњака. Можете да увезете постојеће базе података решења у свој АнсверДасх налог како бисте убрзали процес подешавања. АнсверДасх виџет може да се интегрише у оквир за ливе цхат да корисницима пружи утисак прилагођених решења за њихове проблеме..

13. МанагеЕнгине Сервице Деск Плус

Снимак заслона Сервице Деск Плус

МанагеЕнгине је у власништву компаније Зохо Цорп.. По правилу, Зохо брендира све своје алате за управљање системима под именом МанагеЕнгине. Међутим, постоји мало преклапање између идентитета Зохо-а и МанагеЕнгине, што резултира тиме да је Зохо Деск доступан и путем веб странице Зохо и са веб локације МанагеЕнгине.

Стабилни МанагеЕнгине сврстава се међу водеће брендове на тржишту системских алата и асортиман алата које компанија нуди може се интегрисати.. Сервице Деск Плус је кључна понуда МанагеЕнгине службе за помоћ. Доступна је као услуга заснована на облаку или за уградњу у просторије. Инсталирана верзија се може покренути Виндовс или Линук.

Сервице Деск Плус је упакован у три нивоа услуге. Срећом, најјефтинија опција, Стандардно, циљано је на столовима за информатичку помоћ. Ако желите да додате већу дубину софтверу службе за помоћ, можете погледати веће пакете. Ово су Професионални план, која додаје функције управљања имовином и Ентерприсе план, који укључује управљање имовином, као и услужне програме за управљање пројектима и ИТИЛ функције. Софтвер је доступан на енглеском, француском, немачком, шпанском, португалском, италијанском, данском, холандском, пољском, норвешком, шведском, српском, руском, кинеском и вијетнамском.

Са Стандардно Пакет, добијате низ алата за филтрирање који помажу корисницима да реше своје проблеме без да се обрате агенту службе за помоћ. У овом одељењу размештате портал за самопослуживање који укључује базу знања. Карте се могу подићи путем телефона, е-поште или веб обрасца. Сваку карту можете доделити агентима аутоматски, а аутоматизације укључене у пакет извршавају стандардне задатке и раде без повезивања техничара.

Путовање корисника почиње у портал за самопослуживање.  Кључни елемент овог мрежног центра за помоћ је базу знања која се може претраживати. Нада се да ће корисник наћи решење у овом систему. Међутим, портал за самопослуживање је такође место где корисници могу да подигну улазнице за подршку. Портал приказује дијалог са тимом подршке током животног циклуса карте и сваки корисник може приступити вишеструким улазницама - и отвореним и затвореним - са странице у порталу.

Карте се могу аутоматски доделити поједином техничару или групи. Управљање улазницама организује правила пословања. Ова правила категоришу карте и омогућавају вам да одредите приоритете одељења, грешке у опреми или корисничке групе. Правила пословања формирају а Процес рада а додељени техничар или група су обавештени путем е-маила или СМС-а када се правило примењује на карту, започиње задатак.

Сервице Деск Плус може да служи централном информативном одељењу за помоћ одговорном за више локација. Можете пратити циљеве договора о нивоу услуге кроз систем и користите стандардне или прилагођене извештаје да помогну презентацијама одељења. Функције ИТ подршке садржане у Сервице Деск Плус могу се интегрисати са другим алатима за управљање инфраструктуром МанагеЕнгине да би се решили проблеми истакнути улазницама.

МанагеЕнгине понуде 30-дневно бесплатно пробно време сервисног стола Плус, тако да можете без ризика да проверите његову подобност за ИТ одељење службе за помоћ.

14. Орацле Сервице Цлоуд

Снимак екрана Орацле Сервице Цлоуд

Орацле је један од највећих светских провајдера софтвера и био је на челу померања у облак. Орацле Цлоуд сада пружа низ пословних функција, а Орацле Сервице Цлоуд је модул који подржава ваш ИТ Хелп Деск.

Овим пакетом се може користити подршка интерним одјелима или купцима и њиховом особљу. Контролна табла услуге може бити прилагођена тако да и ви креирајте различите екране за различите улоге. То омогућава особљу цалл центра приступ истом систему као и техничари и руководиоци без откривања функција и приказа података који могу угрозити сигурност података.

Систем се носи са тим низ комуникационих канала укључујући позиве, е-пошту, чет и веб обрасце. Агенти који упућују почетне позиве могу добити систем за решавање проблема који може претраживати и који им омогућава да препознају проблем. Модул базе знања даје агентима првог реда довољне инструкције које ће им помоћи да реше корисничке проблеме. Ако је карту потребно доделити техничару у заледју, систем води евиденцију о контактима и радњама које су већ изведене. За техничаре доступан је дубљи погон за тражење техничког знања који омогућава приступ апликацијама широм компаније.

Дакле, Орацле Сервицес фор Цлоуд подржава два различита нивоа особља Хелп Деск-а. Опција за решавање проблема посебно је прилагођена агентима на терену. Менаџери могу доделити особље које ће подржати позиве било у кући било ван или на терену. Та се алокација такође може аутоматизовати. У сценарију аутоматизиране расподјеле задатака, морате успоставити групе компетенција па се посебни проблеми додељују припадницима одређених група.

Менаџери добијају метрике уживо на контролној табли које приказују тренутну активност у одељењу за информатичку службу и улазнице које су отворене, али тренутно не раде на њима. Можете поставити радне токове да поставите пут радњи и одредите сараднике на листићу. Напредак на том критичном путу видљив је на управљачкој табли.

Стандардни задаци администрације, као што су евидентирање и архивирање може се извести аутоматски. Систем такође садржи библиотеку стандардних извештаја који покривају све метрике које ће вам вероватно требати за презентације руководиоцима. Могуће је и креирати сопствене прилагођене извештаје.

Орацле Сервице Цлоуд наплаћује се на основу претплате, а накнада се наплаћује „по седишту“. Најјефтинија опција не обједињује податке које генерише сваки агент. То се назива Самостална пакета и то кошта 99 долара месечно по агенту. Назива се најскупљи пакет Ентерприсе Цонтацт Центер и укључује објекат за ћаскање за комуникацију са корисницима. Тај пакет кошта 250 долара месечно.

15. САП Цлоуд за услугу

Снимак екрана САП Цлоуд фор Сервицес

САП је веома успешан ЕРП провајдера и они имају сродни ЦРМ производ. Њихов софтверски досег сада се проширује и на корисничку службу и подршку. Овај модул, назван САП Цлоуд фор Сервицес, може се интегрисати са осталим САП производима или се може распоредити као самостална апликација. Као што име говори, овај систем подршке је испоручено кроз облак.

Иако је фокус ове платформе опслуживање спољних купаца, софтвер се такође може користити за ИТ службу за помоћ, или друге унутрашње услуге подршке.

Контакт корисника са службом за помоћ у ИТ-у почиње са портал за самопослуживање. Ово се може користити као локација за водич за решавање проблема, страница са ФАК-ом и база знања која се може претраживати да подстакне кориснике да решавају своје проблеме.

Ако је проблем већи него што се корисник може суочити, они могу да користе бројне канале да би се обратили служби за информатичку помоћ. Прва од њих налази се на порталу самопослуживања, где га и постоји образац за подношење карата. Овај портал такође наводи отворене карте, напредак и било какву комуникацију која је обављена на улазници. Остали канали за контакт укључују платформе за телефон, е-пошту, ћаскање и друштвене мреже.

Функције задњег дела ИТ стола за помоћ укључују креирање, распоређивање и праћење карата. Карте се могу поделити на под-улазнице за заједничке напоре, а дупликатне карте се могу спојити. Управљачка плоча пружа још један приказ базе података карата, нудећи функције анализе и о историјским подацима извештаји уживо о статусима карата и оптерећења чланова тима.

Накнаде за САП Цлоуд за услуге а основа претплате и прилично је скупа. У ствари, то је најскупљи систем на овој листи са ценама (постављеним у еврима) од 1.500 € месечно. Можете да затражите бесплатно пробно коришћење система.

16. ДЗоне АнсверХуб

Снимка заслона АнсверХуб

АнсверХуб је посебно намењен ИТ подршци тимовима за развој софтвера. Као такав, бави се тимовима ИТ стручњака који су вероватно једни другима способни да помогну у њиховим проблемима, а не увођењу додатног тима ИТ стручњака који ће попунити улогу подршке.

Тржиште ниша ДЗоне-а бави се необичном ситуацијом када заједница корисника много више зна о технологији него особље за ИТ подршку. Такође, многа питања настају током развоја софтвера која се не односе на постојеће апликације, па ИТ Деск Деск није увек способан да нуди решења за грешке у апликацијама које још не постоје..

Кључни елемент овог алата је форум заједнице. Тим окружењем се мора управљати, тако да тим ИТ Хелп Деск-а није потпуно заобиђен. Техничари за подршку морају да прате проблеме постављене на форуму јер су њихови подаци потребни у случајевима повезаним са ИТ инфраструктуром или инсталираним пратећим софтверским услугама.

Нису сви позиви са информационог стола повезани са софтверским грешкама, тако да ће постојати канали искључиво за особље за подршку. Примјери таквих сценарија су споро вријеме одзива на мрежи или проблеми с приступом кориснику. Платформа АнсверХуб може да обухвати директан контакт са администраторима система у овим случајевима који се не односе на развојна питања.

Јавна подручја имплементације АнсверХуб-а остављају питања и одговоре трајно видљивим. Ти одговори се могу издвојити претраживањем како би се омогућила поновна употреба старијих решења за нове проблеме. Секундарна предност овог решења је то што он поставља питања доступна за будућа истраживања. Информације које се накупљају у бази података АнсверХуб могу пружити истраживачки материјал. Помоћу ових информација можете утврдити учесталост типова проблема. То омогућава администраторима система и менаџерима развоја идентификовати недостатке у системима подршке то би могло смањити учесталост проблема.

Рецензије о АнсверХуб нитима могу такође пружити изворни материјал за корпоративне постове на блоговима и стубове саветима који истакните понављајућа питања и обавестити сваког члана развојног тима о узроцима и решењима за ове проблеме.

АнсверХуб не укључује систем улазница, али евиденција директног контакта са особљем за подршку може се протумачити давањем информација о наплати где је ИТ Хелп Деск центар цена. Ово је Интернет услуга која се наплаћује на претплати и можете је укључити бесплатно пробно време.

17. Апптиво

Снимак екрана Апптива

Апптиво производи низ система пословне подршке који укључују управљање продајом, управљање пројектима и услужне програме за помоћ. Ова услуга је доступна на облак, тако да вам није потребно покренути било који софтвер на веб локацији да бисте га користили.

Апликација Хелп Деск апликација подржава организација клијената за компаније које управљају ИТ услугама. Инструментална табла је погодна за унутрашњу употребу Функције информационог стола. Купци се обратите служби за помоћ путем телефона путем веб обрасца или путем е-поште. Веб формулар креирате помоћу шаблон којем можете приступити на Апптиво порталу. У Апптиву се карта зове а случај. Можете да поставите СЛА догађаји, који су покретачи за аутоматизацију додељивања и обраде карата. Такође обавештавају менаџере када ствари пођу по злу. Случајеви се могу доделити више техничара.

Контролна табла агенса садржи различити нивои приступа да екрани служби помоћи, техничара и управљачких одјела буду одвојени и додељени различитим корисничким групама. Ан Апптиво апликација за Андроид и иОС омогућује техничарима приступ систему и доприносе решењима чак и када сте у теренској посети, склони проблемима са хардвером на лицу места или седећи код куће.

Апптиво систем може да размењује податке са Гоогле Аппс и Оффице 365, омогућавајући вам да користите библиотеке документације на мрежи као део окружења за подршку. Такође можете да га интегришете са Слацк систем за размену порука који омогућава тимску сарадњу приликом испитивања проблема и откривања решења. Апптиво производи друге системе за подршку ЦРМ, продаја и фактурирање. Пакет Хелп Деск-а може бити интегрисан са било којим или са свим наведеним.

Апптиво систем укључује функције додељивања и праћења карата, а управљачка плоча пружа прегледе перформанси. Компанија користи претплата структура цена, наплата по агенту месечно. Можете добити бесплатно пробно време система Апптиво Хелп Деск.

18. Агилофт

Снимка екрана Агилофт

Агилофт Сервице Деск Суите се може инсталирати на Виндовс или му можете приступити као Цлоуд услуга. Ова помоћ укључује и помоћ портал за самопослуживање са база знања да би помогли корисницима да сами реше своје проблеме. Платформа базе знања садржи стандардни предложак у који учитавате текст. Систем индексира те документе како би их учинио претраживањем. Објекат за ћаскање омогућава корисницима да отворе дијалог са службом за помоћ, бележи поруке и бележи разговор као карту.

Надзорна плоча агенса укључује скрипте и токове рада који помажу у дефинисању корисничких проблема. Платформа је доступна на многим језицима, што значи да можете да помогнете радној служби преко граница и да опслужујете особље у компанијама клијената широм света.

Карте се могу доделити аутоматски и можете да поставите правила по томе одредите карте из одређених извора или оних који се односе на критичне услуге или опрему. Можете да поставите токове рада како бисте осигурали да агенти службе за помоћ следе стандардни пут за закључивање проблема и пружање решења. Радни ток се може интегрисати аутоматизоване е-поруке да обавештава о управљању циљевима или да комуницира са корисником. Контактни канали укључују услугу за цхат уживо како би корисници и агенти могли радити заједно у реалном времену.

Надзорна плоча менаџера подршке укључује прикази података уживо с детаљним количинама времена и тренутним укупним износима карата. Можете да сегментирате податке о перформансама по агенту и видите колико карата је касно. Можете изабрати да вас обавештавате о проклизавању циља или обрађујете уска грла путем е-поште. Ово наглашава карте заглављене у одређеној фази процеса рада.

Агилофт можете добити бесплатно. Бесплатна верзија омогућава вам да се упишете један администратор, пет корисника енергије и пет агената. Дакле, ако имате малу компанију са лаким прометом службе за помоћ, ово решење би било савршено за вас. Плаћене верзије се наплаћују на претплати с најјефтинијом опцијом, која долази по цени од 45 УСД по агенту месечно.

19. Дезиде

Снимка заслона Дезиде

Дезиде је доступан као платформа заснована на облаку или као локални софтвер која се може инсталирати на Виндовс. Главно продајно место Дезиде-а је његов објекат помоћи стварање посебних техничких водича. Ови водичи се могу применити у различитим ситуацијама, укључујући помоћ крајњим корисницима и ванмрежне дигиталне документе за теренске агенте и сервисне инжењере.

Услуга укључује пет елемената. Ово су Контакт центар портал, који служи као контролна табла агентима службе за помоћ, и а Самопослуживање портала, који се суочава са корисником. То укључује базу знања и алат за решавање проблема како би корисници могли да реше своје проблеме. На порталу долази веб образац за пријаву улазница у случају да корисник не може пронаћи рјешење. Услуга ван мреже садржи водиче за решавање проблема за техничаре и ан Корисничка подршка ван мреже модул је још један канал самопослуживања. Завршни модул Дезиде-а је АПИ Уграђени Дезиде који вам омогућава да развијете сопствене апликације интегришући технологију службе подршке.

Дезиде зове свој систем Саветник. Савет саветника је да стручњаци могу помоћи неискусним корисницима дељењем њихове стручности. Водичи који се налазе у средишту система саветника представљају медиј кроз који су ово специјалистичко знање доступно свима.

За информативну службу за помоћ, модул Контакт центра Дезиде био би најприкладније решење. То интегрише се са дигиталним телефонским системима да би евидентирао позиве које врши сваки агент. Надзорна плоча агената је систем за биљешке који се интегрише објект за претрагу путем стручних водича. Ове водичи могу на њих имати прикачене токове рада, па кад агент дође до дефиниције проблема, пресликава се рад потребан да би се решио.

Дезиде трошкове на основу претплате. Стандардни пакет који омогућава приступ услузи у облаку кошта 49 евра месечно. Уместо тога, можете да изаберете да инсталирате софтвер, у том случају можете и даље да приступате систему у облаку. Ова опција кошта 99 евра по кориснику месечно

20. Набавите

Набавите снимак екрана

Аквизиција је више усмерена на одељења продаје. Међутим, такође би било добро за корисничку подршку и столове за ИТ помоћ. Услуга се пружа из Цлоуд-а и можеш добити бесплатна верзија. Тхе Основни, бесплатни пакет укључује кампању за праћење кампање, који би функционисао као систем за управљање улазницама.

Предложак веб обрасца омогућава корисницима подизање карата и можете активирати окидаче за сваки упит, аутоматизујући неке задатке подршке. Набавите називе ове базе знања претраживачком АИ бот. Компанија тврди да је то интелигентни проналазач решења задовољава 80 одсто проблема са корисницима, штедећи службу за помоћ од рада на рутинским проблемима. Тако Ацкуире систем може побољшати продуктивност ваших техничара за подршку и уштедете много новца.

Остали комуникациони канали укључују емаил и Ћаскање. Премиум верзија укључује гласовно ћаскање и дељење екрана, што техничарима за подршку помаже да демонстрирају решење или истраже проблем на корисничком екрану.

Надзорна плоча администратора се може похвалити неким атрактивни визуални садржаји да одмах покаже рад тима за подршку и проток појединачних агената. Стандардни извештаји такође су доступни за представљање метрика перформанси заинтересованим странама. Можете испробати плаћену верзију Ацкуире-а на 14-дневно бесплатно пробно време.

21. Централна подршка за БОСС

Преглед централног екрана за подршку шефа

БОСС Солутионс производи три пакета за помоћ. БОСС Суппорт Централ је локални софтверски пакет. Верзија центра за подршку заснована на облаку назива се БОСС Деск. Компанија производи прилагођени систем улазница за јавне службе које управљају евакуацијама. То се зове БОСС811.

БОСС центар за подршку је ИТИЛ компатибилан и нуди свеобухватну платформу за обоје интерна подршка и корисничка услуга. Функционалност система протеже се и на управљање ИТ ресурсима решење ваше службе за помоћ може се провући до конфигурација система где год је потребно да бисте решили кориснички проблем. У овом случају можете или спојити администрацију система и службу за помоћ у један одељак или систем за продају карата ставити на располагање техничарима у административном одељењу како би завршили задатке и обележили карте у складу са тим.

Софтвер БОСС испоручује се са стандардним екранима надзорне табле и портала. Прилагодљиви каталог услуга и предлошци страница омогућава вам да стандардни систем прилагодите оперативним потребама компаније.

Корисничко искуство почиње на портал за самопослуживање, где можете представити низ специјализованих одељења. Ово потенцијални позив службе за помоћ усмерава на групу компетенција. Следећи ниво услуге пружа база знања, што кориснику треба да пружи информације неопходне за решавање проблема. Ако та фаза не пружи решење, корисник је у могућности да подићи карту за подршку преко портала. Улазнице корисник може пратити путем портала са комуникације са Хелп Деск-а које се појављују као поруке приложене за евиденцију улазница уживо. Корисник у сваком тренутку има могућност отказати карту или је означити као решену.

Сви екрани представљени особљу ИТ Хелп Деск-а су прилагодљиви. Ово узима у обзир да није сваки задатак потребан исте подршке за апликације и различити нивои подршке захтевају различите функције у апликацији. Менаџер тима може приступити видгетима и на контролну таблу за ту групу ставити само оне панеле потребне за сваку врсту посла. Управљачка плоча менаџера приказује активности уживо и историјске податке за анализу.

Овај систем се инсталира на Виндовс Животна средина. БОСС Центар за подршку укључује апликације за иОС и Андроид, што техничарима омогућава приступ систему док сте у покрету. Компанија нуди три пакета за БОСС Суппорт Централ. Најјефтинија опција не укључује функције продаје карата. Софтвер је цена на основу претплате са системом карата од 29 УСД по агенту месечно.

22. Аллои Навигатор

Кориснички профил Аллои Навигатор

Софтвер Аллои Навигатор се инсталира на Виндовс и Мацс. Можете је учинити и доступном на свом Виндовс веб сервер омогућити приступ било којој платформи, укључујући мобилна апликација.

Навигатор систем долази у два укуса. Аллои Навигатор Екпресс је чисти пакет служби помоћи који укључује неке уређаје за управљање имовином да реше проблеме са подешавањем директно са центра за помоћ. Аллои Навигатор Ентерприсе је свеобухватније решење ИТИЛ-а које би било погодније добављачима ИТ услуга који морају комуницирати са купцима и њиховим особљем.

Пакет Навигатор Екпресс укључује Идентификација корисника и енкрипција како би се осигурала сигурност током комуникације с корисницима на терену или на удаљеним локацијама.

23. Бомгар

Снимка заслона Бомгар

Бомгар је заснована на облаку или на локалном нивоу подршка за кориснике и решење за помоћ Специјализован је за централизоване тимове за помоћ службама који подржавају спољне клијенте или особље компаније који се налазе на неколико локација. Подршка удаљеним клијентима обухвата везе преко јавних медија, као што је интернет. Сигурност је много важнија помоћу столова за помоћ који комуницирају путем интернета од оних који комуницирају преко ЛАН-а. Особље за подршку или стручни техничари могу се ширити далеко и даље и даље чувају податке предузећа. Све је то захваљујући Бомгар фокусу на безбедност комуникације.

Бомгар систем се интегрише двофакторска аутентификација, што га чини првим избором за столовима за помоћ који требају комуницирати са корисницима широм света. Приступ подршци је тежак систем за управљање из безбедносног угла, јер требате да омогућите приступ из спољних извора компанијској мрежи, али исто тако морате да спречите да те приступне тачке воде кроз читаву мрежу. Дакле, Бомгар се интегрише прецизна аутентификација корисника, креирање фиревалл-а око јавног приступа делу система. Спречава злонамерног корисника да се пробија кроз читаву мрежу и ствара кршења безбедности.

Бомгар своје безбедносне мере сматра јединственим продајним местом и истиче ове карактеристике у својој продајној презентацији. Опсежан ревизорски траг помаже аналитичарима да прате активности на мрежи и спрече потенцијалне безбедносне претње.

Сигурност је изузетно осетљиво питање за Бомгар, јер његова оперативна методологија омогућава приступ корисничким уређајима како би особље за подршку могло да истражи и реши проблеме.

Овај приступ би био ризичан ако не постоје снажне мере приватности. Сви преноси података заштићени су јаком енкрипцијом како би се спречило прислушкивање жица да током транспорта добију приступ привилегованим информацијама. Удаљени приступ није ограничен на било коју одређену платформу, укључујући мобилне уређаје.

Приступ удаљеним системима не мора бити интерактиван. Корисник који пријави проблем не мора бити на мрежи да би техничар решио проблеме. Бомгар систем није ограничен на функције подршке. Такође може бити ефикасно средство за управљање конфигурацијом и контролу верзија софтвера. Подржава превентивне акције и исправља проблеме.

Као и код многих ИТ служби за помоћ, Бомгар укључује веб систем за подршку самопослуживању који ради са документима или видео датотекама објаснити решења корисницима. Кориснички канали за комуникацију укључују телефон, емаил, чет и веб образац.

Управљачка плоча омогућава вођи тима да надгледа радно оптерећење сваког техничара, редистрибуирајући задатке у којима је један радник преоптерећен. Опсежни записи и ревизорски трагови се хране као историјски подаци да би се добили графикони и функције анализе перформанси.

Можете се одлучити за куповину и инсталирање софтвера Бомгар или га купити као физички уређај, који улази у вашу мрежу. Верзија софтвера је наплаћује се на основу претплате. Бомгар нуди 7-дневно бесплатно пробно време свог система.

Остатак тржишта

У случају да ниједна наша препорука не одговара тачно вашим захтевима, ево листе свих осталих ИТ Хелп Деск решења тренутно доступних на тржишту.

ТоолВиндовсЛинукУникМац ОСОнлине
аДефХелпдеск да Не Не Не Не
Пролазно знање Не Не Не Не да
АзуреДеск Не Не Не Не да
БлацкБелтХелп да да Не да да
Блоомфире Не Не Не Не да
БлуеЦамроо Не Не Не Не да
БОСС Деск Не Не Не Не да
БОСС811 Не Не Не Не да
Бримир Не Не Не Не да
Бугзилла да да Не да Не
бкп софтвер Не Не Не Не да
Ц Деск да Не Не Не Не
Цасенго Не Не Не Не да
Цаизу Не Не Не Не да
ЦхангеГеар сервисни сто да Не Не Не да
Цхатвее Социал Цхат додатак Не Не Не Не да
Цхервелл Сервице Манагемент да Не Не да да
Цларитисофт Не Не Не Не да
ЦомАроунд знање Не Не Не Не да
Покрените ЦРМ Не Не Не Не да
ЦоннецтВисе Цонтрол да да Не да да
ЦоннецтВисе Манаге да да Не да да
Цинерги Софтваре да Не Не Не да
Мини даљински управљач Дамеваре да Не Не Не Не
Дескун Не не Не Не да
девЦонтацт Не Не Не Не да
ДиамантеДеск Не Не Не Не да
Дика Не Не Не Не да
ЕасиВиста Не Не Не Не да
Корисничка подршка ЕБСуите да Не Не Не да
Елевио Не Не Не Не да
Елоквентни ВебСуите Не Не Не Не да
Елкано Не Не Не Не да
Ентерприсе Сервице Деск да Не Не Не да
е-Сервице Суите Не Не Не Не да
еваиадеск РокТик Тицкетинг Не Не Не Не да
Еверест Не Не Не Не да
све ХелпДеск Не Не Не да да
Фавео Хелпдеск Не Не Не Не да
ФИТ ХелпДеск Не Не Не Не да
ФоцалСцопе да да да да да
ФоотПринтс сервисни сто да да Не Не Не
Фресхсервице Не Не Не Не да
Фронт Не Не Не Не да
ГЛПИ да да да да Не
Голд-Висион ЦРМ да да да да да
Гритваре Веб Трацкс да Не Не Не Не
Гроове Не Не Не Не да
ХаппиФок да Не Не да да
Хармони ПСА Не Не Не Не да
Софтверска решења ХЕАТ Не Не Не Не да
Помоћ извиђачу Не Не Не Не да
Помози Сумо Не Не Не Не да
ХелпЦрунцх Ливе Цхат Не Не Не Не да
ХелпДескЗ Не Не Не Не да
Хелпјуице.цом да да Не Не да
ХелпОнЦлицк Не Не Не Не да
Хелпраце Не Не Не Не да
Хелпсхифт Не Не Не Не да
ХелпСпот да да Не Не Не
Хелпи да Не Не да да
ХЕСК да да да да да
ХеиБуббле Не Не Не Не да
Хивер Не Не Не Не да
ХП Сервице Манагер да Не Не Не Не
ИБМ СмартЦлоуд контролни сто да Не да Не Не
Иглоо Не Не Не Не да
Инбента да Не Не да да
ИнцидентМонитор да Не Не Не да
ИнвГате сервисни сто да Не Не да да
Иссуетрак да Не Не да да
ИТ Инцидент Не не Не Не да
ИТРП Не Не Не Не да
Јира сервисни сто да Не Не Не да
ЈитБит Хелпдеск Тицкетинг да Не Не да да
Јиве Не Не Не Не да
Апарати за управљање системима КАЦЕ да да да да да
Катак подршка Не Не Не Не да
Касеиа ВСА Не Не Не Не да
Кајако да Не Не да да
КновледгеОвл Не Не Не Не да
КроноДеск Не Не Не Не да
ЛАНДЕСК сервисни сто да Не Не да да
Либерум да Не Не Не Не
Ливе2Суппорт да да да да да
ЛивеАгент да да да да да
Уживо ћаскање Не Не Не Не да
ЛивеХелпНов Не Не Не Не да
ливепро Не Не Не Не да
Магентрик Не Не Не Не да
МанагеЕнгине Сервице Деск Плус МСП да да Не Не да
МанагеЕнгине СуппортЦентер Плус да да Не Не да
МангоАппс да Не Не да да
МантисБТ да да да да да
МетаЦасеДеск да да да да да
Мојо Хелпдеск Не Не Не Не да
МиХуб Не Не Не Не да
НАБД Не Не Не Не да
нанореп Не Не Не Не да
Нердио Не Не Не Не да
НетХелпДеск да Не Не Не да
Нектива Сервице Не Не Не Не да
нгДеск Не Не Не Не да
Спретан Не Не Не Не да
Орацле ПеоплеСофт Ентерприсе ХелпДеск да Не Не да да
осТицкет да да Не да Не
ОТРС Не да да Не Не
ПагерДути Не Не Не Не да
Паратуре Не Не Не Не да
ПхасеВаре Трацкер да Не Не да да
ПХД Хелпдеск да да Не да Не
ПланПлус Онлине Не Не Не Не да
ПроБусинессТоолс Не Не Не Не да
Промис Не Не Не Не да
Пулсеваи да да Не да Не
Куест Деск Солутионс Сервице Манагемент да Не Не Не Не
Лијек 9 да Не Не Не да
Ремедифорце да Не Не да да
Ремоте Десктоп Манагер да Не Не Не Не
Затражи Трацкер Не да да да Не
Захтева Не Не Не Не да
РеспонсеКуе.цом Не Не Не Не да
Рицхмонд СервицеДеск Не Не Не Не да
РигхтНов ЦКС Не Не Не Не да
Услужни облак Салесфорце Не Не Не Не да
СалесНекус Не Не Не Не да
Саманаге Не Не Не Не да
СаппхиреИМС да Не Не Не да
СеамлессДеск Не Не Не Не да
Селлси Не Не Не Не да
Сервицеаиде Цлоуд Сервице управљање Не Не Не Не да
СервицеНов Не Не Не Не да
СервицеТониц - Хелп Деск да Не Не да да
СервицеВисе Не Не Не Не да
СхерпаДеск Не Не Не Не да
СимплеДеск да да Не Не Не
Синергија да Не Не Не Не
СМАРТ сервисни сто да Не Не Не да
СмартСуппорт Не Не Не Не да
СмартТоуцх Интерацтиве Не Не Не Не да
Снапфорце Не Не Не Не да
СоларВиндс МСП Анивхере Не Не Не Не да
СоларВиндс МСП Манагер Не Не Не Не да
СпицеЦСМ Не Не Не Не да
Говори АИ Хелп Деск Не Не Не Не да
Суппортбенцх Не Не Не Не да
Симантец СервицеДеск да Не Не Не да
Синцхрони Екпресс да да Не да Не
СисАид да да да да да
Таллиум Не Не Не Не да
ТеамХеадкуартерс Не Не Не Не да
ТеамСуппорт Не Не Не Не да
Тимски радни сто Не Не Не Не да
ТецхнологиЕссентиалс Не Не Не Не да
Теле-Суппорт ХелпДеск да Не Не Не Не
ТхинкОвл Не Не Не Не да
Тидио Цхат Не Не Не Не да
Трацк-Ит! да Не Не да Не
Триаге Не Не Не Не да
Универзално знање да Не Не да да
УсеРеспонсе Не Не Не Не да
УВдеск Не Не Не Не да
Велоцити Роцкет Не Не Не Не да
ВериСхов Не Не Не Не да
ВисионФлов Не Не Не Не да
Висион Хелпдеск да да Не да да
Вивантио да Не Не да да
Визор Не Не Не Не да
Веб + центар да Не Не да да
ВебКА Не Не Не Не да
Радне свеске Не Не Не Не да
ВОРКетц Не Не Не Не да
Врике Не Не Не Не да
кСеллцо Хелпдеск Не Не Не Не да
КСВики да да Не да да
Зохо Ассист Не Не Не Не да

Као што видите, мноштво провајдера софтвера створило је системе погодне за столове за ИТ помоћ.

Разматрања при избору софтвера за информатичку службу

Вероватно нећете променити сав хардвер само зато да бисте могли да инсталирате савршен софтвер за подршку информатичком центру. Дакле, ваша прва пажња приликом куповине новог софтвера је прецртавање алата који се не могу инсталирати на ваш систем.

У протекле две године дошло је до снажног помака у софтверској индустрији ради пружања услуге софтвера као услуге путем Интернета. Овакав развој натерао је продавце софтвера да наплаћују претплату, а не сталну лиценцу. Овај модел одређивања цена ствара већу флексибилност у обиму пружања услуга и може помоћи у ширењу трошкова софтвера.

Прошло би доста времена да истражите и процените свако решење за информатичку службу, због чега смо и направили овај водич за првих 20 алата за помоћ у ИТ служби. 20 садржи примере различитих опција подршке. На пример, нека предузећа успевају да избегну живу подршку јер сматрају да су системи за самопослуживање довољни.

Мало је вероватно да би базе знања и ФАК странице икада могле решити сваки проблем који се појави са ИТ системом ваше компаније. Важно је и инвестирати у мрежни надзор и алате система за спречавање грешака, као и ефикасан софтвер службе за помоћ. Ова комбинација алата за спречавање проблема и самопослуживање драстично смањује трошкове подршке купцима.

Да ли већ користите систем информативне службе? Оставите поруку у одељку Коментари испод да обавестите остатак заједнице о вашим препорукама.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 71

Adblock
detector