23 Najbolji softver i alati za pomoć u informatičkoj službi

23 Najbolji softver i alati za pomoć u informatičkoj službi

Zahvaljujući oblaku, porast alata za administraciju IT odjela posljednjih godina znači da kupovina novog softvera ne zahtijeva malu količinu usporednih kupovina. Ako vam je potreban novi softver informatičke službe, postoji velik izbor. Vaš informatički tim za pomoć može zaposliti korisnička podrška, sustavi suradnje, i softver za upravljanje uslugama.

Ovaj vodič želi vam pomoći suziti pretraživanje. Istražili smo razne sustave podrške na tržištu i suzili teren. U nastavku navodimo obilje detalja, ali u slučaju da vam nedostaje vremena, evo ga naš popis 23 najbolje alate za pomoć u informatičkoj službi:

 1. Besplatno pomoć SolarWinds Web Help Desk (BESPLATNI ALAT) Besplatna verzija internetskog centra za pomoć SolarWinds koji se također instalira na Windows, Mac OS i Linux.
 2. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Cloud RMM temeljen na MSP-ima sa PSA, daljinskim pristupom i modelom cijene samo za tehničare koji plaća.
 3. Web pomoćna jedinica SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovo rješenje Help Desk-a je rješenje za upravljanje ulaznicama koje se može instalirati na Windows, Mac OS i Linux.
 4. SolarWinds servisni sto (BESPLATNO ISPITIVANJE) Cloud Desk Service i IT Asset Management platforma. Uključuje upravljanje ulaznicama, bazu znanja i platforme za samoposluživanje.
 5. SolarWinds MSP Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Paket za automatizaciju profesionalnih usluga koji se temelji u oblaku i može upravljati timovima MSP tehničara.
 6. Služba za pomoć spiceworks / Cloud Help Desk Instalira se na Linux ili možete upotrebljavati verziju temeljenu na oblaku.
 7. Zoho Desk Ovaj je alat vodeći u industriji na tržištu Help Desk-a. Dostupna je samo kao usluga pretplate u oblaku.
 8. Zendesk Suite Sveobuhvatno rješenje Help Desk-a koje se plasira na tržište kao rješenje softvera kao usluge.
 9. Daljinska podrška Dameware-a Sustav korisničke podrške sa sustavom Windows namijenjen je upravljanim pružateljima usluga.
 10. Freshdesk Učinkovita informatička platforma za stolove s bazom znanja o samoposluživanju, FAQ-om i značajkama skripti.
 11. Agent.ai Ovaj alat koristi virtualnu pomoćnicu koju upravlja umjetna inteligencija i instalira se na Windows i Mac OS ili se možete odlučiti na pretplatu na verziju utemeljenu u oblaku.
 12. AnswerDash Cloud, temeljen na prediktivnom AI virtualnom pomagaču koji uključuje predloženi sustav baze podataka.
 13. ManageEngine Service Desk Plus Dostupan za instaliranje na Windows i Linux ili za upotrebu putem interneta, ovaj paket omogućuje podizanje karata putem telefona, e-pošte ili web obrasca.
 14. Oracle Service Cloud S lokalnom verzijom sustava Windows i opcijom utemeljenom u oblaku, ovaj sustav omogućuje vašim korisnicima da komuniciraju s timom za pomoć putem telefona, e-pošte, chata i web obrazaca.
 15. SAP oblak za uslugu Usluga utemeljena na oblaku koju pruža vodeći svjetski dobavljač ERP i CRM rješenja.
 16. DZoneAnswerHub Usmjeren na IT podršku za timove za razvoj softvera; instalira se na Windows, Unix, Linux i Mac OS, a postoji i internetska inačica.
 17. Apptivo Usluga utemeljena na oblaku podržava organizaciju korisnika za tvrtke koje pokreću IT usluge.
 18. Agiloft Pomoćna jedinica koja se instalira na Windows i uključuje portal za samoposluživanje sa bazom znanja; također dostupna kao usluga utemeljena u oblaku.
 19. Dezide Instalirajte ovaj softver na Windows ili nabavite online softver u obliku softvera kao usluge to je tehnički vodič za izradu i dostavu sustava.
 20. Steći Ova internetska usluga ispunjava pitanja korisnika pomoću baze znanja utemeljene na AI radi smanjenja opterećenja osoblja za korisničku podršku.
 21. BOSS centar za podršku Uslužni program Help Desk za Windows koji je u skladu s ITIL-om.
 22. Aluminijski navigator Sustav Help Desk koji se instalira na Windows i Mac OS koji se također može učiniti dostupnim mobilnim uređajima putem vlastite web aplikacije.
 23. Bomgar Instalirajte ovaj sustav na Windows, Linux ili Mac OS za podršku vanjskim korisnicima.

Najbolji alati za pomoć u informatičkoj službi

Možete detaljno pregledati svaki od alata u nastavku gdje ćemo detaljno opisivati ​​i pružiti linkove za preuzimanje i besplatna suđenja. Mnogo je razmatranja prošlo u rangiranju svakog od ovih alata, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vjerojatnost stalnog ažuriranja i podrške za alat, robusnost i pouzdanost za uporabu u većini situacija, jednostavnost instalacije, postavljanja i uporabe i dobra ukupna vrijednost.

1. Web Help Desk SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Snimak zaslona Web Help Desk SolarWinds

Web Help Desk SolarWinds je lokalni sustav koji se instalira na vaš vlastiti web poslužitelj - nije dostupan u oblačnoj usluzi.

SolarWinds proizvodi vrlo sveobuhvatne alate za administraciju sustava i svi oni imaju gladak i profesionalan izgled. Uslužni program Web Help Desk održava visok standard tvrtke. To je u osnovi sustav upravljanja ulaznicama. Obuhvaća funkcije koje su potrebne pomoćnom osoblju i preglede i analize koje zahtijeva uprava.

Izvješća generirana ovim alatom prate izvedbu u smislu SLA-ova (sporazuma o razini usluge). Ako drugim tvrtkama pružate usluge s mjerenom podrškom, možete klijentima ponuditi pristup podacima i izvješćima koji im omogućuju praćenje uspješnosti vaše tvrtke u smislu ugovora o pružanju usluga. Nadzorna ploča upozorava vas ako ciljevi izvedbe izgledaju kao da su prekršeni, a grafički elementi na konzoli ističu neuspjeh. Možete postaviti alarme vezane uz datum kako bi vas podsjećali na približavanje rokova u ugovorima. Radni tokovi se mogu prilagoditi, eskalirati i odrediti prioritet pomoći vođi tima da prebaci resurse na kritične zadatke.

Operativci dobivaju obilje pomoći na nadzornoj ploči. Sustav Web Help Desk automatizira mnoge administrativne funkcije potrebne za bilježenje svakog poziva i radnji koje su pokrenuli. Ti okidači mogu se postaviti kao pravila za automatizaciju obavijesti i zakazivanje o stvaranju karte. Radni tokovi omogućavaju odgovornom radniku da prati napredak u rješavanju problema. Ulaznice se mogu povezati kako bi se složeni zadaci mogli podijeliti među nadležnim odjelima.

Daljnja podrška operativima službe pomoći dolazi u obliku skripte slučaja i a baza znanja. Oni omogućuju operaterima prve linije da filtriraju uobičajene pogreške prije nego što kartu predaju specijalnom tehničkom osoblju.

Značajke paketa koje su usredotočene na korisnika počinju s pretvorba e-pošte u kartu. Ovo ubrzava proces evidentiranja problema automatizacijom postupka dodjele karata. Možete postaviti i upitnik za zadovoljstvo korisnika po završetku karte. Ovo će vam pomoći da saznate o problemima u korisničkom iskustvu i pružiće vam ideju gdje se nalaze snage i slabosti vašeg pomoćnog stola.

Web Help Desk uključuje otkrivanje mrežnih resursa i module upravljanja inventarom infrastrukture. To omogućuje pomoćnicima Help Desk-a da odmah uoče mogu li problemi s mrežom ili hardverski problemi uzrokovati pritužbe korisnika.

Za cjelovitiji nadzor mreže i poslužitelja, ovaj alat možete integrirati u druge proizvode SolarWinds, uključujući mrežni monitor performansi, monitor mrežne konfiguracije i poslužitelj & Monitor aplikacija.

Web Help Desk SolarWinds uslužni program se može instalirati na Windows, Windows Server, Linux ili Mac OS. Tvrtka nudi 14-dnevnu probnu i besplatnu verziju Web Help Desk-a. Besplatna verzija nema sve značajke alata koji se plaća.

SolarWinds Web Help DeskDownload 14-dnevna BESPLATNA probna verzija

2. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Atera

Atera pruža platformu za timove za podršku. Iako je posebno usmjeren na upravljane davatelje usluga (MSP), ovaj je alat također prikladan za IT Help Desk u organizaciji s više web lokacija..

Atera paket sadrži dva važna elementa. Ovi su daljinski nadzor i upravljanje (RMM) i automatizacija profesionalnih usluga (PSA) modula. RMM pruža alate vašem odjelu koji prate ponašanje udaljene opreme i također omogućavaju pristup tim strojevima radi ažuriranja softvera i rješavanja grešaka. PSA je modul za upravljanje timom koji je ključan za svakog voditelja odjela za informatičku podršku. PSA je još važniji za pomoćne usluge koje se daju u poslu kako bi se pratile performanse ciljevi sporazuma o razini usluge (SLA) i omogućuje preciznu naplatu.

PSA značajke Atera uključuju upravljanje odnosima s kupcima (CRM) ekrani. Oni daju podatke o operatoru svakog kupca i korisnika, a upravitelj kupca može pomoću alata pratiti ugovore, kontakte, SLA-ove i protok karata..

Sustav karata za pomoć u paketu s Aterom daje operativcima zadatak praćenja, a također pruža pregled menadžerima tima. Operativci su također podržani dopunom baza znanja modul. To omogućava istraživačima da stvore profil opreme u prostorijama klijenta i prijavljuju rješenja za česte probleme na tim web lokacijama. Baza znanja također služi kao spremište skripti rješenja i kontrolnih popisa usluga.

Kako se sav posao za svakog klijenta obavlja putem platforme Atera, PSA modul lako bilježi sva servisna vremena i ciljeve, što omogućava naplata se automatski generira od Atera. Te se fakture mogu poduprijeti detaljima od pojedinačnih događaja što omogućuje vašim klijentima da potvrde troškove sadržane u svakoj fakturi. Servisiranje više klijenata kroz sustav je puno lakše zahvaljujući funkcijama rasporeda vremena koje su označene odgovarajućim brojem ugovora o kupcu..

Usluge Atera naplaćuju se uz pretplatu po operateru mjesečno. Pretplatu možete platiti godišnje, što snižava cijenu. Atera paket nudi se u tri izdanja sa svim razinama plana, uključujući značajke ulaznica i baze znanja. Planovi su pozvani profesionalac, Rast, i Vlast. Dva viša plana uključuju chat sustav koji olakšava komunikaciju između korisnika i pomoćnog osoblja. Plan napajanja također uključuje objekte za umnožavanje baze podataka koji pomažu u oporavku od katastrofe. Svi se planovi mogu isprobati na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Model Atera temeljen na oblaku ga čini vrlo prikladnim za male i srednje veličine MSP-ova i odjela za informatičku službu jer ne trebate održavati poslužitelje ili softver za vlastiti tim, što donosi početne troškove pada.

Struktura cijena znači da možete pokrenuti svoj Help Desk sa samo jednim operativnim i dodajte još pretplata kako vaš tim raste. Usluga vam također omogućuje raspoređivanje udaljenog osoblja kako bi se smanjili troškovi ureda.

Prateće RMM funkcije Atera smanjit će troškove pružanja Help Desk-a, jer automatizirano nadgledanje klijentskih uređaja znači da možete otkloniti kvar softvera ili opreme prije nego što se dogodi. Konfiguracija i upravljanje zakrpama također su uključeni u RMM paket.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

3. SolarWinds Web Desk Desk Free Edition (BESPLATNI ALAT)

Besplatno izdanje web-lokacije SolarWinds Web Desk

Web pomoćni program SolarWinds nudi vam i najbolju opciju besplatnog softvera za pomoć u obliku besplatne verzije. Besplatno izdanje web stranice za pomoć SolarWinds ima mnogo bitnih značajki koje dobijate s tim plaćenim kolegom.

Alat se instalira na Windows, Linux i Mac i zahtijeva vjerodajnice za prijavu, tako da mu ne može pristupiti samo onaj tko uđe u ured. Struktura računa ovog besplatnog alata ne omogućuje vam postavljanje nekoliko pristupnih računa, ipak, samo jedan. Taj se pristupni sustav može povezati s vašim Active Directory ili LDAP sustavom provjere identiteta.

Ovaj alat vam omogućuje intuitivno upravljanje zahtjevima za uslugu i također ima portal za samoposluživanje za korisnike sustava. Korisnički uređaji za samopomoć proširuju se i na sustav baza znanja.

Iako je ovo dobra opcija za softver za kupnju ulaznica, koji uključuje SLA provođenje i praćenje zahtjeva za podršku, ovaj besplatni alat ne uključuje mnoge prednosti ugrađene u potpunu Desktop pomoćnu mrežu SolarWinds. Te nedostajuće značajke uključuju automatizaciju zadataka Službe za pomoć putem automatiziranog otkrivanja IT sredstava i povezivanja imovine do ulaznica. U besplatnom alatu ili upravljanju narudžbama, dijelovima i upravljanju zalihama ili značajkama upravljanja naplatama ne postoje postupci upravljanja promjenama ili odobrenja promjena.

Ako su funkcije službe za pomoć jednostavne za upravljanje, tada bi značajke praćenja ovog softvera za besplatne ulaznice trebale biti dovoljne da biste udovoljili zahtjevima za podršku u vašem poslovanju..

Web Help Desk SolarWinds Free EditionDownload 100% BESPLATNI Alat

4. SolarWinds servisni sto (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds servisni stol

Ovo ITSM rješenje isporučuje se na Software-as-a-Service format, tako da vam nije potrebno instalirati ili održavati nijedan softver na vašoj web lokaciji. No moguće je instalirati aplikaciju na vlastite poslužitelje posebnim dogovorom. Standardna konfiguracija sustava SolarWinds servisni stol u potpunosti je skalabilan jer se naplaćuje po agentu i po nadziranom uređaju, tako da je ovo vrlo sveobuhvatno rješenje servisnog stola dostupno malim poduzećima kao i velikim korporacijama..

SolarWinds servisni stol obuhvaća sve funkcije podrške za Desk Help (Help Desk) koje su vam potrebne kako bi se vaše IT usluge održavale. Te alate uključuju a sustav ulaznica za praćenje rješenja i platforma baze znanja da biste omogućili da vodiči i dokumentacija sustava budu dostupni zajednici korisnika, i a samoposlužni portal to će smanjiti broj poziva koje vaš centar usluga mora obraditi.

Upravljački sadržaji u usluzi proširuju paket izvan operativne podrške Help Desk-a preko IT usluga i upravljanja objektima. Organizacijske značajke Service Desk-a podržavaju upravljanje incidentima, upravljanje problemima, upravljanje promjenama i upravljanje izdanjima.

SolarWinds servisni stol sustav dizajniran je slijedeći ITIL standardi. To vam omogućuje da u potpunosti pratite planiranje, uvođenje i nadgledanje proširenja sustava. Podrška upravljanju promjenama uključuje nadgledanje softvera i njegove implementacije i kontrolu u poduzeću. Baza podataka upravljanja konfiguracijom bilježi i prati softver koji radi na vašoj mreži. Ova značajka ne samo da prati verzije softvera, već bilježi interakcije između softverskih elemenata i upozorava na svaki utjecaj na performanse koji se prenose iz slabo integriranih procesa. Service Desk pojavio se na vrhu nedavne liste na cijelom tržištu, a izvješće za usporedbu možete preuzeti ovdje.

Ovo je vrlo sveobuhvatno IT upravljanje imovinom usluga koja integrira automatizaciju procesa podržana strojnim učenjem i AI metodologijama. I usluge upravljanja imovinom i problemi u Service Desku uključuju značajke izvješćivanja i analize koje omogućuju ljudskim intervencijama aktiviranje, pročišćavanje i proširenje razine automatizacije implementirane u vašoj strategiji podrške.

Upravljanje odjela podržava SolarWinds Service Desk putem SLA praćenje, što ovaj alat čini pogodnim za upravljane davatelje usluga. Prati i kupnju, prodaju i postizanje odjela. Funkcije nadgledanja softvera evidentiraju upotrebu licence i isteka pretplate tako da ne pretjerate u pružanju softvera ili ne dozvolite da osnovni ugovori o usluzi nenamjerno isteknu..

Značajka baze znanja SolarWinds Service Desk nije samo za informiranje i obuku korisnika. Također može postati spremište najboljih praksi i materijala za obuku osoblja. Podrška može biti vođen pa se niste prisiljeni oslanjati se na to da je svaki pojedinačni agent stručnjak na terenu i da želi ponuditi rješenja problema. Umjesto toga, pozivi podrške mogu se voditi skriptama, usmjeravajući agente kroz rutinu istrage prema dobro poznatom rješenju. Sustav izdavanja karata upravljat će usmjeravanjem zadataka za rješavanje problema od prednje linije do tehničara treće linije kada složeni problemi zahtijevaju detaljnu istragu i stručnu pažnju. Značajke izvješćivanja, vrednovanja i nadgledanja servisnog stola pomažu vam da uočite područja tima u kojima se stručnost pretjerano koristi ili ne koristi.

Service Desk prepoznaje uspjeh Salesforcea i proizvodi okus njegovog ITSM sustava koji se u potpunosti integrira s tim softverom. Samanage se također dobro integrira s više od 200 drugih poslovnih aplikacija, uključujući Gmail, Aktivni direktorij, i Jira.

Struktura cijena SolarWinds Service Desk nudi tri razine usluge. Tim paket vam nudi klasične funkcije podrške za pomoć u upravljanju incidentima, platformu baze znanja i portal za samoposluživanje. Za veću naknadu, možete prijeći na Poslovanje posao, koji dodaje softversku verziju i upravljanje promjenama i SLA nadzor. Najbolji paket koji nudi SolarWinds Service Desk je profesionalac Dogovor. Ovo je potpuna usluga SolarWinds Service Desk i uključuje automatizaciju procesa i API-je za integraciju aplikacija.

Možete dobiti potpuno funkcionalno 30-dnevno besplatno probno razdoblje paketa Professional kako biste sami testirali sustav. Nakon što to razdoblje završi, možete se prebaciti na bilo koji od tri paketa ili otići bez obveza.

SolarWinds Service DeskStart BESPLATNO probno razdoblje od 30 dana

5. SolarWinds MSP Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

23 Najbolji softver i alati za pomoć u informatičkoj službi

SolarWinds MSP je podjela SolarWinds koja svoje napore usredotočuje na pružanje proizvoda podrške za upravljane davatelje usluga. Glavni su softverski paketi potrebni MSP-ovima sustavi daljinskog praćenja i upravljanja (RMM) i softver za automatizaciju profesionalnih usluga (PSA). SolarWinds MSP Manager pruža taj PSA paket.

Dok RMM softver pruža sustave koje MSP tehničari koriste za pristup klijentovom sustavu i pomoć njegovim korisnicima, PSA softver upravlja timom za podršku.

PSA funkcije u MSP Manageru uključuju upravljanje kupcima. Od svakog MSP-a može se očekivati ​​da će istovremeno poslužiti više tvrtki. Praćenje kontakt osobe svakog klijenta, ugovori potpisani s tom tvrtkom i tim dodijeljen za podršku ključne su značajke upravljanja kupcima..

Uz uslugu dolazi brendable portal za kupce, što omogućuje zaposlenicima tvrtke koja podržava tvrtku da podignu kartu za podršku i dobiju povratne informacije o napretku rješavanja problema. Portal je dostupan i putem mobilne aplikacije.

Funkcije uključene u SolarWinds MSP Manager su sustav ulaznica, što stvara pristupne točke za korisnike u tim za podršku putem e-pošte ili s korisničkog portala.

Upravitelj također postavlja upite u upite korisnika i raspoređuje ih tehničarima. MSP Manager prati količinu vremena koje svaki tehničar radi za rad na svakoj karti i bilježi resurse koji se koriste u rješavanju korisnikovog problema. Informacije o vremenu koje izlaze iz sustava upravljanja ulaznicama automatski prelazi u sustav naplate.

MSP-ovi koji koriste ovaj sustav mogu generirati svoje račune iz MSP Managera SolarWinds ili izvoziti podatke u specijalni sustav naplate.

SolarWinds MSP Manager pruža sve funkcije potrebne za pokretanje upravljane usluge. Međutim, trebat će vam i RMM paket da biste dovršili softverske potrebe vašeg MSP-a. SolarWinds MSP nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje MSP Managera, tako da možete prebaciti sustav na njegove korake prije nego što se obvezate na prijavu za uslugu pretplate.

SolarWinds MSP ManagerStart 14-dnevna BESPLATNA proba

6. Služba za pomoć spiceworks / Cloud Help Desk

Snimka zaslona začina

Ako želite besplatni sustav za pomoć kojem možete pristupiti u oblaku, a zatim provjerite Službu za pomoć spiceworks Cloud. Ovaj je program dostupan i u izvanmrežnoj verziji, koja se može instalirati na Windows i Mac OS.

Spiceworks čini i besplatni alat za praćenje mreže, tako da možete dobiti puno administracije sustava od ove tvrtke bez plaćanja ikakve štete.

Velika prednost cloud verzije Help Desk-a je ta možete mu pristupiti s bilo kojeg mjesta internetskom vezom. Možeš doći do nadzorne ploče na tabletu ili pametnom telefonu. Spiceworks Help Desk Mobile App može se instalirati na Android i iOS uređaji. Mobilni pristup ovom sustavu velika je prednost ako imate mali tim i vaši su vrhunski stručnjaci često u pokretu. To također znači da možete ostati u vrhunskoj uspješnosti dok ste izvan ureda.

Prednost lokalne verzije Spiceworks Help Desk-a je ta što ima više funkcionalnosti od verzije Cloud i može se integrirati s Spiceworksovim mrežnim alatom za nadzor.

Mogli biste se zapitati na koji način Spiceworks zarađuje, ako daje sav svoj softver. Odgovor je da su njegove aplikacije ad-podržani. Možda ćete oglasnu ploču na nadzornoj ploči naći malo neugodno. Ako ne možete živjeti s oglasima, onda vas neće zanimati Spiceworks jer tvrtka ne nudi plaćenu verziju Pomoćnog stola bez oglasa.

Glavni zaslon nadzorne ploče je prilagodljiv i prilagođava se različitim ulogama. Sustav će generirati nove karte kao odgovor na e-poruke i dodijeliti svaki zadatak operatoru. Djelo možete dodijeliti i ručno.

Nadzorna ploča operatera uključuje obilježje notacije i slanja poruka. Poruke poslane i primljene od korisnika prikazuju se u format razgovora čak i ako je komunikacija putem e-pošte. Operator može zatvoriti karte nakon što je pritužba riješena.

Aplikacija sadrži neke standardne formate izvještaja. Međutim, niste ograničeni samo na one vrste izvješća jer moguće je stvoriti vlastita izvješća unutar sustava.

Značajke samoposluživanja uključuju mogućnost prilagođavanja zaslonski obrasci kako bi korisnik napisao problem u pisanom obliku. Značajka baze znanja smanjuje broj problema koji se odnose na pomoćno osoblje. Međutim, ta rješenja znanja ne pišu se sami, tako da ćete trebati izdvojiti stručnost i resurse da biste ih ispunili relevantnim dokumentima pomoći.

Služba za pomoć Spiceworks integrira se sa Aktivni direktorij. To mu omogućuje korištenje rutinske provjere autentičnosti sustava za provjeru korisnika koji šalju upite.

Ulaznice se mogu podijeliti kako bi se omogućilo više radnih tijekova kada rješenje zahtijeva niz skupova vještina. Podršku je moguće centralizirati na nekoliko web mjesta, što znači da možete koristiti sustav za pomoćnu službu za posluživanje vanjskih klijenata.

Služba za pomoć Spiceworks izvrsno je rješenje za mreže malih i srednjih dimenzija. Njegova se funkcionalnost može proširiti dodacima dostupnim za sve Spiceworks alate. Ovu biblioteku funkcija razvio je Zajednica začina, pa sve veći broj uslužnih programa dopunjuje ovaj alat za pomoć.

7. Zoho Desk

Snimka zaslona Zoho Desk

Zoho proizvodi računovodstveni softver i ima izvrsnu diviziju softverskog administriranja sustava. Zoho Desk njegova je služba za pomoć. Ovom alatu pristupa se u oblaku. Podržava i vanjske kupce i ostale odjele tvrtke.

Operateri podrške dobivaju nadzornu ploču koja organizira otvorene karte prema vremenskom okviru. Ove kategorije mora definirati uprava, ali oni pokazuju koje su karte dospjele, koje je krajnje vrijeme kritičnog rješenja i koje su nove s dosta vremena na satu.

Ostale operativne mogućnosti uključuju korake upravljanja ulaznicom. Član tima za podršku upravo napreduje u tim koracima kako bi se riješio ulaznice. Ovaj raspored nadzorne ploče stvara radni okvir za svakog člana tima i uspostavlja ispravne rutine za smanjenje rezanja ugla. Komunikacija s korisnicima ostvaruje se preko jedne ploče nadzorne ploče bez obzira na način isporuke tih poruka. Sustav za razmjenu poruka omogućuje odzivniku službe za pomoć da uključi stručnjake iz ureda na kartu kako bi surađivali na pružanju rješenja.

Budući da se Zoho Desk održava u Cloudu, članovi tima ne moraju biti međusobno vidljivi. To omogućava pomoćnom osoblju da radi kod kuće. Za osnovne usluge, možete grupirati suradnike na različitim mjestima širom svijeta kako biste osigurali da će se rješenje raditi cijelo vrijeme. Zoho isporučuje aplikacije za Android i iOS tako da članovi vašeg tima mogu pristupiti nadzornim pločama dok ste u pokretu.

Značajke samoposluživanja sustava uključuju objekt baze znanja koji korisnicima pomaže da pronađu odgovore na svoje probleme bez povezivanja pomoćnog osoblja.

Stranice foruma omogućuju korisnicima da objave svoje iskustvo u rješavanju problema kako bi i drugi mogli učiti od tih podataka. Korisnici također mogu postavljati pitanja zajednici i tražiti rješenja i savjete o tome kako najbolje iskoristiti uredski sustav. Širok raspon metoda kontakta uključuje telefon, e-pošta, chat i društveni mediji. Međutim, ako želite ograničiti kanale putem kojih korisnici i kupci mogu komunicirati o problemima s timom za pomoć, jednostavno ostavite te objekte onemogućenima. Stranicu za prijavu ulaznica možete integrirati u svoju web stranicu pomoću prilagodljivog obrasca.

Menadžeri uživo prikazuju otvorene karte. Nadzorna ploča prikazuje karticu za svakog operativca, dijeljenje grupe na one koji su na mreži i one koji trenutno nisu u smjeni. Prikazuje se broj otvorenih karata s kojima se svaki operater mora nositi i koji su razvrstani prema vremenskom okviru.

Konzola za upravljanje uključuje alati za analizu koja uključuju izvješća o potražnji s vremenom i prometu svakog člana tima za podršku. Određeni zadaci mogu se automatizirati poput raspoređivanja rada i obavijesti o problemima.

Ostali Zoho proizvodi mogu se sučeliti s Zoho Desk modulom, uključujući Zoho knjige, Zoho CRM, i Zoho Bug Tracker. Zoho nudi 15-dnevno besplatno probno razdoblje Zoho Desk-a za testiranje pogona sustava. Ne morate platiti ništa unaprijed za ocjenu softvera.

8. Zendesk Suite

Snimak zaslona Zendesk

Zendesk se široko primjenjuje na web stranicama koje nude usluge pretplate. Na primjer, ovaj se softver za pomoć vrlo široko koristi u VPN industriji.

Najočitije karakteristike Zendeska su njegov sustav upravljanja ulaznicama i mogućnost live chat-a. Web obrazac, live chat, i e su centralizirani u konzoli, tako da operativcu treba pristupiti samo jedna točka kako bi komunicirao s kupcima, umjesto da mora mijenjati sustav e-pošte, aplikaciju za chat i web sučelje. Iako Zendesk naširoko koriste SaaS i pružatelji usluga pohrane u oblaku, također je pogodno za unutarnje odjele za podršku, uključujući informatičku službu.

Zendesk Suite je paket pomoćnih programa dostupnih u oblaku. Nije važno koji operativni sustav prevladava u vašoj tvrtki; možete mu pristupiti s bilo kojeg računala ili mobilnog uređaja sve dok imate internetsku vezu.

Apartman uključuje platforma baze znanja, koji vam mogu biti prvi priključni poziv za korisnike u nevolji. Mnogi pozivi službi za pomoć u IT-u potječu od korisnika koji samo žele znati u koji su direktorij spremiti rad i koji im je pisač najbliži. Tako, Stvaranje korisničkih priručnika i vodiča za rješavanje problema na intranetu tvrtke olakšat će pritisak na tim za podršku.

Iako se razgovor uživo uživo redovitije smatra prodajnim kanalom, ovu značajku koriste za IT služba za pomoć može stvarno ubrzati postupak rješavanja problema. Ne morate stalno osoblje uživo razgovarati jer Zendesk preusmjerava upite uživo na chat da bi se isporučio putem e-pošte ako ne sudjeluje aplikacija za chat.

Sve komunikacije između korisnika i člana tima za podršku prijavljuju se u sustav pod brojem ulaznice. Ta se karta može proslijediti stručnom osoblju ili podijeliti kako bi se stvorio više radnih tijekova. Korisniku se pruža mogućnost zatvaranja karte, i ako operativni zatvara kartu bez odobrenja, korisnik može ponovno otvoriti problem. Uključivanje korisnika u odlučivanje je li posao završen članovi timova za podršku koji imaju tendenciju zatvaranja ulaznica, a ne baveći se njome. Također je moguće dodati anketu o zadovoljstvu tijekom postupka zatvaranja karata radi praćenja uspješnosti osoblja.

Upravljački zasloni na nadzornoj ploči omogućavaju vam to pratiti troškove i analizirati učinkovitost odjela. Možeš postavite ciljeve kako biste smanjili vrijeme potrebno za rješavanje svakog problema, identificirali najčešće probleme koji izazivaju pozive na službu za pomoć i pratili rad SLA-e. Standardna izvješća izrađena od strane Zendeskove analize podrške i isporuke sporazuma, ali također možete stvoriti vlastite prilagođene formate izvještaja.

Model cijene Zendesk je u potpunosti skalabilan. Plaćate mjesečnu stopu pretplate po agentu. Zbog toga je vrlo kvalitetan sustav službe podrške dostupan najmanjim poduzećima i samo dodajte još pretplate za zastupnike kako vaša tvrtka raste. Zendesk nudi besplatnu probnu uslugu tako da možete pokrenuti to prije nego što uložite bilo kakav novac.

9. Daljinska podrška Dameware

23 Najbolji softver i alati za pomoć u informatičkoj službi

Dameware je podjela SolarWinds. Ta tvrtka zauzima prvo mjesto na ovom popisu najboljih alata za stolove za informatičku pomoć. Međutim, Daljinska podrška za Dameware alat je koji biste trebali razmotriti da biste poboljšali performanse svojih tehničara za podršku.

Ovo je lokalni sustav i naplaćuje se po tehničaru. Može se instalirati na Windows i Windows Server okruženja. Ne plaćate mjesečnu pretplatu jer licenca koju plaćate je stalna. Međutim, jednostavno je proširiti pokrivenost kupovinom više agentskih licenci.

Kao što ime ovog alata sugerira, omogućuje vašim tehničarima da to urade pristupite korisničkim uređajima, istražite probleme i riješite probleme. Ova je sposobnost osobito potrebna ako podržavate netehničko osoblje i vaš centralizirani odjel za informatičku službu mora komunicirati s uredima koji se šire na širokom zemljopisnom području. Ne trebate slati tehničar da sjedi s korisnikom i riješiti problem ako možete dobiti pristup bilo kojem računalu na mreži s bilo kojeg mjesta.

Funkcija daljinskog pristupa može preuzeti kontrolu nad udaljenim računalima koja se pokreću Windows, Mac OS i Linux. Dameware Mobile omogućuje vam daljinsko upravljanje Windows računalima sa vašeg Android uređaja, iPhonea ili iPada putem DameWare Mobile aplikacije. DameWare Mobile uključuje isti mehanizam za daljinsko upravljanje koji se koristi u desktop verziji DameWare Remote Support, tako da omogućava IT stručnjacima i krajnjim korisnicima da dijele radni ekran tijekom sesija daljinske podrške.

Iako se sustav Dameware može koristiti za korisničku podršku, pitanje kontrole udaljenih računala lakše je implementirati na unutarnjoj opremi. Tako, možete proširiti upotrebu ovog softvera izvan granica vaše tvrtke, ali ova je strategija vjerojatno prikladnija za funkcije interne podrške, poput informacijske službe.

Softver uključuje niz alata za mrežne analize, kao što su Ping i traceroute. Oni omogućuju tehničarima da provjere moguće probleme s mrežom ako korisnički upit zvuči kao da je njegov uzrok izvan uređaja krajnje točke. Sučelje uključuje pristup Aktivni direktorij pustiti tehničare dodavanje ili resetiranje korisničkih računa na mreži, dodavanju više funkcija od samo rezolucije konfiguracije krajnje točke u set alata tehničara.

AD unosi, konfiguracije krajnje točke i zalihe softvera mogu se izvesti u CSV ili XML datoteke na daljnju analizu. Alat za udaljenu podršku isporučuje se s brojnim unaprijed napisanim analizama i izvješćima o zalihama, ali možete odrediti i svoja prilagođena izvješća..

Sigurnosne značajke alata uključuju provođenje 2FA, i možete dobiti uređaje koji su isključeni ili u stanju mirovanja. Radi SolarWinds korisničku zajednicu, zvanu THWACK, gdje lideri vaših stručnjaka i tehničari mogu dobiti savjete i savjete za rješavanje problema od strane ostalih vlasnika Dameware Remote Support sustava. Tvrtka nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje za udaljenu podršku Dameware-a.

10. Freshdesk

Snimka zaslona Freshdesk

Freshdesk konkurira Zoho Desk i Zendesk Suite. Ovo je posebno učinkovita platforma za informatičku službu za one koji žele pružiti uslugu samoposluživanja kad god je to moguće. Sustav Freshdesk uključuje odjeljak baze znanja, forum zajednice korisnika te portal za indeksiranje i pristup dokumentima. Korisnicima možete pružiti potrebne informacije za istraživanje unaprijed napisanih savjeta prije nego što se obrate od ljudske pomoći.

Komunikacijski kanali uključuju forum zajednice, kojem osoblje za tehničku podršku može dati svoj doprinos. To omogućava korisnicima da dijele savjete i smanjuje potrebu za pozivima na informatičku službu. Freshdesk ima sustav prijava za karte koje se protežu Telefonski pozivi, e-mail, razgovor, i web obrazac za ulaznice.  Jednostavni, ponavljajući problemi mogu se riješiti automatiziranim odgovorima i zadacima koje je potrebno obaviti za svaku kartu, poput obavijesti. Provjere računa mogu se automatizirati kako bi se oslobodilo vrijeme tehničke službe za podršku.

Neke ulaznice za podršku trebaju niz vještina da bi se riješile. Freshdesk rješenje za takve scenarije je Skupljanje tima platforma, koja stvara zapis razgovora između članova tima. Raspodjela podzadataka različitim tehničarima prati se novim ulaznicama koje je zabilježio ulaznice roditelj-dijete.  Ako rješenja zahtijevaju doprinose drugih odjela, tehničar može poslati zahtjev za posao u taj odjeljak i omogućiti da evidencija ulaznica bude dostupna onima koji rade na problemu. Međutim, dodijeljeni tehničar zadržava odgovornost.

Problem višestrukih ulaznica koje je podignuo isti korisnik može riješiti Detekcija sudara u agentu sustav. Ovo spaja karte i oslobađa agente. Slično tome, ako sistemski problem izaziva isti poziv od različitih korisnika, možete sve to dodijeliti jednom agentu i povezati ih zajedno, osiguravajući siguran jedno se konzistentno rješenje širi na sve pozivatelje.

Svi ti kanali i strukture ulaznica podržavaju internetski informativni stol, ali sustavu mogu pristupiti i kupci tvrtke koji imaju poteškoća s proizvodima tvrtke. Možete stvoriti oznake za prepoznavanje internih karata, a koje od kupaca.

Upravitelji se mogu postaviti SLA pravila koji daju prednost ulaznicama iz različitih izvora. Možete karte vremenskim rasporedom postaviti i rokove i upozoravajuće točke u životnom ciklusu karata. Ključne riječi na ulaznici podudaraju se s vještinama pojedinih članova tima ili ih se može redoslijediti redoslijedom. Automatska dodjela karata može se ručno poništiti.

Upravljačka nadzorna ploča omogućuje vođi tima da u stvarnom vremenu vidi tko radi koliko karata i kakav napredak postiže svaki agent u ostvarenju prometnih ciljeva. Na nadzornoj ploči prikazano je koliko je karata prešlo raspored i koji agenti pripadaju. Standardna izvješća o izvedbi mogu se zakazivati ​​svakodnevno i isporučiti e-poštom. Možete i izraditi vlastita prilagođena izvješća.

Kao usluga oblaka, Freshdesk je dostupan na osnovi pretplate. Možete platiti uslugu mjesečno ili po godini, s godišnjom pretplatom manje mjesečno. Ako odredite broj agenata koji će koristiti sustav, morate platiti unaprijed. Ne brinite o plaćanju pristupa agentima cijeli mjesec ako svoj kapacitet postavite za vršnu potražnju.Freshdesk nudi dnevnu propusnicu, tako da možete postaviti mjesečnu pretplatu za standardnu ​​potražnju i dodati agentov pristup za one dane kada imate veći protok na stolu za pomoć.

Usluga Freshdesk dostupna je u nizu paketa s različitim značajkama. Osnovni paket pod nazivom Sprout je besplatan. Uključuje telefon putem e-pošte, chat i društvene kanale, te platformu baze znanja. Postoje četiri plaćena plana, a drugi najviši paket naziva se Plan nekretnina. To košta 49 USD mjesečno po agentu ako plaćate godišnje ili 59 USD po agentu ako plaćate mjesečno. Freshdesk nudi 21-dnevno besplatno probno razdoblje plana nekretnine, tako da možete testirati sve značajke i odlučiti je li taj plan prikladan za vas. Ako ne možete bez nekih pogodnosti, možda ćete se obratiti nekom od jeftinijih planova.

11. Agent.ai

Agent.ai razgovor

Agent.ai je rješenje umjetne inteligencije za pomoć u zadacima ureda. Djeluje kao platforma za samoposluživanje, i na stranicama za rješavanje problema u pretraživanju i u obliku prozora za chat. Ovo rješenje ne pruža cjelovit sustav upravljanja ulaznicama. U stvari, uopće ne uključuje nikakve karte za prodaju. Međutim, zanimljiv je uslužni program, koji, kao dodatak vašem sustavu ulaznica može drastično smanjiti pozive na informatičku službu i maksimizirati mogućnosti nekvalificiranih agenata službe za pomoć.

Pristup baze znanja usmjeren prema AI od Agent.ai destilira znanje vaših stručnjaka i stavlja ga na raspolaganje svima. To znači da možete poslati svoje službe službe pomoći u pozivni centar nakon što pravilno postavite mehanizam za znanje o sustavu. Međutim, taj će pristup zahtijevati vrlo opsežno mapiranje sve tehničke stručnosti u vašem odjelu za informatičku podršku. To uključuje ne samo informacije o tome kako riješiti problem, već i postupak donošenja odluka koji proizlazi iz vjerojatnog uzroka problema. U nekim slučajevima to može dovesti do vrlo složenih staza. Kao što većina tehničara za podršku znaju da su neki problemi uzrokovani neočekivanom kombinacijom pogrešaka, a izoliranje svake komponente koja doprinosi može biti vrlo teško.

Sustav Agent.ai isporučuje se u dva formata a to mogu vrlo učinkovito filtrirajte sve zahtjeve za podršku sve do točke kada problemi rijetko zahtijevaju doprinos ljudske tehničke stručnosti.

Učinkovit scenarij podrške implementiran s Agent.ai započinje s korisnikom koji pristupa stranici podrške ili oblačiću za chat. Ovo koristi Auto-pilot objekt Agent.ai. Modul postavlja sukcesivna pitanja sužavajući problem da bi se došlo do rješenja. Nakon što započne faza rješenja, Automatski pilot traži povratnu informaciju od korisnika o učinkovitosti prijedloga. Ako prvo rješenje ne uspije, Automatski pilot će prijeći na isporuku sljedećeg rješenja. Taj se postupak ponavlja sve dok se problem ne riješi. Auto-pilot može biti odjeven da bi se predstavljao kao stvarna osoba. To se može postići primjenom uslužnog programa kroz prozor za chat i davanjem ljudskog imena.

Ako rješenje za auto-pilot ne radi, korisnika treba proslijediti agentu za podršku i u ovom bi trenutku vaš sustav ulaznica trebao ući. Agent za podršku uopće ne treba imati tehničke mogućnosti. Opet se taj kontakt može ostvariti putem zaslon za chat, ili se može provesti telefonski. Agent za podršku ima pristup drugom formatu Agent.ai, koji je kopilot. Ovaj objekt koristi vjerojatnost za vođenje agenta kroz mogućnosti istrage i rješenja. To će vjerojatno biti potpuno isti put koji je prošao Auto-pilot. Međutim, Uključivanje ljudskog elementa u ovom trenutku može pomoći poboljšati interakciju između korisnika i AI motora.

Ako sve ove obrane ne uspiju, kartu se tada može predati stručnjaku koji će, uz zapisnik svih činjenica otkrivenih tijekom faze kopiranja, već voditi veći dio istrage. Ova istražna pomoć uvelike će smanjiti vrijeme koje svaki stručnjak treba posvetiti za potporu zadacima.

Softver je usluga u oblaku, tako da ga ne trebate instalirati na svoju web lokaciju. Međutim, morat ćete popuniti bazu znanja, a taj zadatak može potrajati dosta dugo.

12. AnswerDash

Answerdash koncept

AnswerDash je a platforma za pomoć temeljena na oblaku. Ona se temelji na AI prediktivni Q i A usluga vrlo slična Auto-pilot sustav Agent.ai. Cilj filozofije AnswerDash je predstaviti rješenja korisnicima ne dopuštajući im pristup osoblju za pomoć ljudima.

Kako je ovo sustav temeljen na oblaku, može kojima se može pristupiti putem interneta ili putem mobilnih aplikacija. Na poslužitelju AnswerDash postavili ste portal za pomoć i integrirali ga u svoje web mjesto ili portal intraneta. AI djeluje na vjerojatnosti. Glavni dio standardnog programiranja je da popis uputa djeluje na bazi podataka. U AI se i sam program također implementira kao baza podataka. Ta baza podataka poznata je kao pokretač zaključivanja i u osnovi je popis alternativa, od kojih se svaka ima težinu u obliku vjerojatnosti. Dakle, radnje mehanizma zaključivanja svode se na traženje po uređenom popisu vjerojatnosti.

AI pristup je idealan za funkcije podrške. Tipičan službenik za podršku mora riješiti problem s korisnikom, suziti svaki odgovor pratećim pitanjima.

AnswerDash može započeti s predstavljanjem korisnika s popisom mogućnosti, što pomaže doći do određenog uzroka problema bez nailaženja na pogrešne interpretacije koje goli tekst pretraživanja ključnih riječi u pisanim odgovorima može stvoriti..

Ovakav pristup neće riješiti sve potencijalne probleme. Međutim, ako je vaš tim za upravljanje infrastrukturom postao učinkovit u predviđanju i otklanjanju kvarova na sustavu prije nego što se dogodi, većina poziva kritičnih službi za informatički sustav već će biti odbačena..

Preostala izdanja informativnog centra za pomoć u vezi s informatičkim informacijskim tehnologijama trebala bi se svoditi na probleme obuke i rezultate pogreške korisnika. U tim je slučajevima natjeranje korisnika da radi kroz rješenje poput sustava AnswerDash moglo biti dovoljno i možda vam uopće neće trebati pružiti podršku uživo.

Srce motora je baza podataka problema i rješenja koja iziskuje mnogo doprinosa vaših tehničkih stručnjaka. Možete uvesti postojeće baze podataka rješenja na svoj AnswerDash račun kako biste ubrzali postupak postavljanja. AnswerDash widget može se integrirati u okvir za live chat kako bi korisnicima dao dojam prilagođenih rješenja za njihove probleme..

13. ManageEngine Service Desk Plus

Snimak zaslona Service Desk Plus

ManageEngine u vlasništvu je Zoho Corp. U pravilu, Zoho sve svoje alate za upravljanje sistemima brendira pod imenom ManageEngine. Međutim, postoji malo preklapanje između identiteta Zohoa i ManageEngine, što rezultira time da je Zoho Desk dostupan i putem web stranice Zoho i web stranice ManageEngine.

ManageEngine stabilni rangiran je kao jedan od najboljih brendova na tržištu alata za sustave i raspon alata koji nudi tvrtka može se sve integrirati.. Service Desk Plus ključna je ponuda službe za upravljanje ManageEngine. Dostupna je kao usluga utemeljena na oblaku ili za ugradnju u prostorije. Instalirana verzija može se pokrenuti Windows ili Linux.

Service Desk Plus upakiran je u tri razine usluge. Srećom, najjeftinija opcija, Standard, usmjerena je na stolove za informatičku pomoć. Ako želite dodati veću dubinu softveru službe za pomoć, možete pogledati više paketa. Ovo su Stručni plan, koja dodaje funkcije upravljanja imovinom i Enterprise plan, što uključuje upravljanje imovinom, kao i uslužne programe za upravljanje projektima i značajke ITIL-a. Softver je dostupan na engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, portugalskom, talijanskom, danskom, nizozemskom, poljskom, norveškom, švedskom, srpskom, ruskom, kineskom i vijetnamskom.

Sa Standard Dobivate niz alata za filtriranje koji pomažu korisnicima da riješe vlastite probleme bez da se obrate agentu službe za pomoć. U ovom odjeljenju implementirate samoposlužni portal koji uključuje bazu znanja. Ulaznice možete podići putem telefona, e-pošte ili web obrasca. Svaku kartu možete dodijeliti agentima automatski, a automatizacije uključene u paket izvršavaju standardne zadatke i rade bez povezivanja tehničara.

Korisnikov put započinje u samoposlužni portal.  Ključni element ovog mrežnog centra za pomoć je baza znanja koja se može pretraživati. Nadam se da će korisnik pronaći rješenje u ovom sustavu. Međutim, portal za samoposluživanje također je mjesto na kojem korisnici mogu podići ulaznice za podršku. Portal prikazuje dijalog s timom za podršku tijekom životnog ciklusa karte i svaki korisnik može pristupiti višestrukim ulaznicama - i otvorenim i zatvorenim - sa stranice u portalu.

Ulaznice se mogu automatski dodijeliti pojedinom tehničaru ili grupi. Upravljanje ulaznicama organizira pravila poslovanja. Ova pravila kategoriziraju karte i omogućuju vam da odredite prioritete odjela, greške u opremi ili korisničke grupe. Pravila poslovanja čine a tijek rada a dodijeljeni tehničar ili grupa je obaviješten e-poštom ili SMS-om kada se pravilo primjenjuje na kartu, započinje zadatak.

Service Desk Plus može služiti središnjoj informatičkoj službi za pomoć odgovornoj za više web lokacija. Možeš pratiti ciljeve dogovora o razini usluge kroz sustav i koristite standardna ili prilagođena izvješća za pomoć u prezentacijama propusnosti posla u odjelima. Funkcije IT podrške sadržane u Service Desk Plusu mogu se integrirati s drugim alatima za upravljanje infrastrukturom ManageEngine za rješavanje problema istaknutih ulaznicama.

ManageEngine ponude 30-dnevno besplatno probno razdoblje usluge Service Desk Plus, tako da možete bez rizika testirati prikladnost vašeg odjela za informatičku službu.

14. Oracle Service Cloud

Snimka zaslona Oracle Service Cloud

Oracle je jedan od najvećih svjetskih davatelja softvera i bio je na čelu preseljenja u oblak. Oracle Cloud sada pruža niz poslovnih funkcija, a Oracle Service Cloud modul je koji podržava vaš IT Help Desk.

Ovim se paketom može koristiti podrška internim odjelima ili kupcima i njihovom osoblju. Nadzorna ploča usluge može biti prilagođena tako da vi stvorite različite zaslone za različite uloge. To omogućuje osoblju call centra pristup istom sustavu kao i tehničari i upravitelji bez otkrivanja funkcija i pogleda podataka koji mogu ugroziti sigurnost podataka.

Sustav se nosi s tim raspon komunikacijskih kanala, uključujući pozive, e-poštu, chat i web obrasce. Agenti koji upućuju početne pozive mogu dobiti sistem za pronalaženje problema koji može pretraživati ​​i koji im omogućava prepoznavanje problema. Modul baze znanja daje agentima prvog reda dovoljne upute za pomoć u rješavanju korisničkih problema. Ako je kartu potrebno dodijeliti tehničaru u uredu, sustav vodi evidenciju o kontaktima i radnjama koje su već izvedene. Za tehničare dostupan je dublji pogon za traženje tehničkog znanja koji omogućava pristup aplikacijama širom svijeta.

Dakle, Oracle Services for Cloud podržava dvije različite razine osoblja Službe za pomoć. Opcija rješavanja problema posebno je prilagođena agentima na terenu. Menadžeri mogu dodijeliti osoblje koje će podržati pozive bilo u kući ili van njega. Ta se dodjela također može automatizirati. U scenariju automatizirane dodjele zadataka, morate postaviti grupe kompetencija pa se specifični problemi dodjeljuju pripadnicima određenih grupa.

Menadžeri dobivaju mjerne podatke uživo na nadzornoj ploči koji pokazuju trenutnu aktivnost u Odjelu za informatičku službu i ulaznice koje su otvorene, ali o kojima se trenutno ne radi. Možete postaviti radne tijekove da biste postavili put radnji i odredili suradnike na listiću. Napredak na tom kritičnom putu vidljiv je na upravljačkoj ploči.

Standardni zadaci uprave, kao što su evidentiranje i arhiviranje može se izvesti automatski. Sustav također ima knjižnicu standardnih izvješća koja pokrivaju sve mjerne podatke koje ćete vjerojatno trebati za prezentacije rukovoditeljima. Moguće je i kreirati vlastita prilagođena izvješća.

Oracle Service Cloud naplaćuje se na pretplati, a naknada se naplaćuje "po sjedištu". Najjeftinija opcija ne objedinjuje podatke koje generira svaki agent. To se naziva Samostalan paketa i košta 99 dolara mjesečno po agentu. Naziva se najskuplji paket Enterprise Contact Center Uključuje chat uređaj za komunikaciju s korisnicima. Taj paket koštao je 250 dolara mjesečno.

15. SAP oblak za uslugu

Snimka zaslona SAP Cloud for Services

SAP je vrlo uspješan ERP pružatelja usluga i oni imaju srodni CRM proizvod. Njihov doseg softvera sada se proširuje i na korisničku uslugu i podršku. Ovaj modul, nazvan SAP Cloud for Services, može se integrirati s drugim SAP proizvodima ili se može primijeniti kao samostalna aplikacija. Kao što ime sugerira, ovaj sustav podrške je isporučuje se kroz oblak.

Iako je fokus ove platforme služiti vanjskim kupcima, softver se može koristiti i za informatičku službu, ili druge usluge podrške.

Kontakt korisnika s informatičkom službom za pomoć započinje s samoposlužni portal. To se može upotrijebiti kao lokacija za vodič za rješavanje problema, stranica sa FAQ-om i baza znanja koja se može pretraživati potaknuti korisnike da riješe vlastite probleme.

Ako je problem veći nego što se korisnik može suočiti, pomoću nekoliko kanala mogu se obratiti službi za informatičku pomoć. Prva od njih nalazi se na portalu samoposluživanja, gdje ga i ima obrazac za prijavu ulaznica. Na ovom portalu se nalaze i otvorene ulaznice, napredak i svaka komunikacija koja je obavljena na ulaznici. Ostali kanali za kontakt uključuju platforme za telefon, e-poštu, chat i društvene mreže.

Funkcije stražnjeg dijela za informatičku službu uključuju: stvaranje, raspoređivanje i praćenje karata. Ulaznice se mogu podijeliti na pot-ulaznice za zajedničke napore, a duplikatne karte mogu se spojiti. Nadzorna ploča za upravljanje pruža još jedan prikaz baze podataka karata, nudeći funkcije analize na povijesnim podacima kao i izvješća uživo o statusima karata opterećenja članova tima i.

Naknade za SAP Cloud za usluge na osnova pretplate i prilično je skupa. Zapravo je to najskuplji sustav na ovoj listi s cijenama (postavljenim u eurima) od 1.500 eura mjesečno. Možete zatražiti besplatnu probnu inačicu sustava.

16. DZone AnswerHub

Snimka zaslona AnswerHub

AnswerHub je posebno usmjeren na informatičku podršku timovima za razvoj softvera. Kao takav, bavi se timovima IT stručnjaka koji su vjerojatno sposobni jedni drugima pomagati u njihovim problemima, a ne uvodeći dodatni tim IT stručnjaka koji će ispuniti pomoćnu ulogu.

Tržište niša DZone-a bavi se neobičnom situacijom kada zajednica korisnika često zna više o tehnologiji nego osoblje za IT podršku. Također, mnoga pitanja nastaju tijekom razvoja softvera koja se ne odnose na postojeće aplikacije, pa IT Desk Desk nije uvijek sposoban pružiti rješenja za pogreške u aplikacijama koje još ne postoje..

Ključni element alata je forum zajednice. Tim okruženjem se mora upravljati, tako da tim IT Help Desk-a nije u potpunosti zaobiđen. Tehničari za podršku trebaju nadzirati probleme koji su postavljeni na forumu jer su njihovi podaci potrebni u slučajevima povezanima s IT infrastrukturom ili instaliranim pratećim softverskim uslugama.

Nisu svi pozivi informativne službe povezani s softverskim pogreškama, tako da postoje kanali isključivo za pomoćno osoblje. Primjeri takvih scenarija su sporo vrijeme odziva na mreži ili problemi s pristupom korisniku. AnswerHub platforma može obuhvatiti izravan kontakt s administratorima sustava u ovim slučajevima koji se ne odnose na razvojna pitanja.

Javna područja implementacije AnswerHub-a ostavljaju pitanja i odgovore trajno vidljivim. Ti se odgovori mogu izdvojiti pretraživanjem kako bi se omogućila ponovna upotreba starijih rješenja za nove probleme. Sekundarna prednost ovog rješenja je što on postavlja pitanja dostupna za buduća istraživanja. Informacije koje se skupljaju u bazi podataka AnswerHub mogu pružiti istraživački materijal. Pomoću ovih podataka možete utvrditi učestalost tipova problema. To administratorima sustava i upraviteljima razvoja omogućuje da prepoznati nedostatke u potpornim sustavima to bi moglo smanjiti učestalost problema.

Recenzije AnswerHub niti mogu pružiti izvorni materijal za korporativne blogove i stupove savjeta koji istaknite ponavljajuća pitanja i osvijestiti svakog člana razvojnog tima o uzrocima i rješenjima za ove probleme.

AnswerHub ne uključuje sustav prodaje karata, ali dnevnici izravnog kontakta s pomoćnim osobljem mogu se protumačiti davanjem informacija o naplati gdje je IT Help Desk centar troškova. Ovo je internetska usluga koja se naplaćuje na pretplati i možete je uključiti besplatno suđenje.

17. Apptivo

Snimka zaslona Apptivo

Apptivo proizvodi niz sustava poslovne podrške koji uključuju upravljanje prodajom, upravljanje projektima i uslužne programe za pomoć. Ova je usluga dostupna na oblak, tako da vam nije potreban pokretanje softvera na web lokaciji da biste ga mogli koristiti.

Aplikacija Help Desk podrške podržava organizacija kupaca za tvrtke koje pokreću IT usluge. Armaturna ploča je pogodna za unutarnju Funkcije informatičke službe. Kupci putem usluge kontaktiraju službu za pomoć web obrasca ili putem e-pošte. Izrađujete web obrazac pomoću predložak kojem možete pristupiti na Apptivo portalu. U Apptivu se karta zove a slučaj. Možete postaviti SLA događaji, koji su pokretači za automatiziranje dodjele i obrade karata. Također obavještavaju menadžere kada stvari krenu po zlu. Slučajevi se mogu dodijeliti više tehničara.

Nadzorna ploča agensa sadrži različite razine pristupa da se zasloni za pomoć, tehničare i upravljačke sustave odvoje i dodijele različitim korisničkim skupinama. An Apptivo aplikacija za Android i iOS omogućuje tehničarima pristup sustavu i doprinose rješenjima čak i kad ste u terenskoj posjeti, skloni problemima s hardverom na licu mjesta ili sjedeći kod kuće.

Apptivo sustav može razmjenjivati ​​podatke sa Google Apps i Ured 365, što vam omogućuje korištenje mrežnih knjižnica dokumentacije kao dijela vašeg okruženja za podršku. Možete ga integrirati i s Zatišje sustav za razmjenu poruka kako bi se omogućila timska suradnja prilikom ispitivanja problema i otkrivanja rješenja. Apptivo proizvodi druge sustave za podršku CRM, prodaja i fakturiranje. Paket Help Deska može se integrirati s bilo kojim ili sa svim navedenim.

Apptivo sustav uključuje funkcije dodjeljivanja i praćenja karata, a upravljačka nadzorna ploča pruža preglede performansi. Tvrtka koristi a pretplata struktura cijena, naplata po agentu mjesečno. Možeš dobiti besplatno suđenje sustava Apptivo Help Desk.

18. Agiloft

Snimka zaslona Agiloft

Agiloft Service Desk Suite može se instalirati na Windows ili mu možete pristupiti kao usluga u oblaku. Ova pomoć uključuje i: portal za samoposluživanje s baza znanja pomoći korisnicima da sami riješe svoje probleme. Platforma baze znanja sadrži standardni predložak u koji učitavate tekst. Sustav indeksira te dokumente kako bi ih učinio pretraživanjem. Objekt za chat omogućuje korisnicima otvaranje dijaloškog okvira s službom za pomoć, bilježi poruke i razgovor bilježi kao kartu.

Nadzorna ploča agenta uključuje skripte i tijekove rada koji pomažu u definiranju korisničkih problema. Platforma je dostupna na mnogim jezicima, što znači da možete pomoći preko službe prekograničnim putem i služiti osoblje u tvrtkama klijenata širom svijeta.

Ulaznice se mogu dodijeliti automatski i možete postaviti pravila koja odredite karte iz određenih izvora ili onih koji se odnose na kritične usluge ili opremu. Možete postaviti radne tijekove kako biste osigurali da agenti službe za pomoć slijede standardni put za utvrđivanje problema i pružanje rješenja. Radni tijek se može integrirati automatizirane e-poruke obavijestiti upravljanje ciljevima ili komunicirati s korisnikom. Kontaktni kanali uključuju uslugu chata uživo, tako da korisnici i agenti mogu raditi zajedno u stvarnom vremenu.

Nadzorna ploča upravitelja podrške uključuje pogleda na podatke uživo s detaljnim količinama karata i trenutnim ukupnim iznosima ulaznica. Možete segmentirati podatke o izvedbi po agentu i vidjeti koliko karata kasni. Možete se primati e-poštom o obavijestima o proklizavanju ciljeva ili obrađivati ​​uska grla. Ovo ističe karte zaglavljene u određenoj fazi tijeka rada.

Agiloft možete dobiti besplatno. Besplatna verzija omogućuje vam da se upišete jedan administrator, pet korisnika energije i pet agenata. Dakle, ako imate malu tvrtku s laganim prometom službe za pomoć, ovo bi rješenje bilo savršeno za vas. Plaćene verzije naplaćuju se uz pretplatu s najjeftinijom opcijom, koja iznosi 45 USD po agentu mjesečno.

19. Dezide

Snimka zaslona Dezide

Dezide je dostupan kao platforma utemeljena na oblaku ili kao lokalni softver koja se može instalirati na Windows. Glavna prodajna točka Dezide-a je mogućnost pomoći stvaranje posebnih tehničkih vodiča. Ovi se vodiči mogu primijeniti u različitim situacijama, uključujući pomoć krajnjim korisnicima i izvanmrežne digitalne dokumente za terenske agente i inženjere usluga.

Usluga uključuje pet elemenata. To su a Kontaktni centar portal, koji djeluje kao nadzorna ploča agenata službe za pomoć, i a Samoposluga portala, koji se suočava s korisnikom. To uključuje bazu znanja i alat za rješavanje problema kako bi korisnici mogli riješiti vlastite probleme. Na portalu se nalazi web obrazac za prijavu ulaznica u slučaju da korisnik ne može pronaći rješenje. Izvanmrežna terenska usluga sadrži vodiče za rješavanje problema za tehničare i an Vanjska korisnička podrška modul je još jedan kanal samoposluživanja. Završni modul Dezide je API Ugrađeni Dezide koji vam omogućuje razvoj vlastitih aplikacija integrirajući tehnologiju službe podrške.

Dezide zove svoj sustav savjetnik. Savjet savjetnika je da stručnjaci mogu pomoći neiskusnim korisnicima dijeljenjem njihove stručnosti. Vodiči koji se nalaze u središtu sustava savjetnika predstavljaju medij putem kojeg su ta specijalistička znanja svima dostupna.

Za informatičku službu, modul Kontakt centra Dezide bilo bi najprikladnije rješenje. To integrira s digitalnim telefonskim sustavima za bilježenje poziva koje svaki agent izvršava. Nadzorna ploča agenata je sustav bilježaka koji se integrira objekt pretraživanja kroz stručne vodiče. To vodiči mogu imati pričvršćene tijekove rada, pa nakon što agent dođe do definicije problema, preslikava se rad potreban za njegovo rješavanje.

Naknada za dezide na pretplati. Standardni paket koji omogućuje pristup usluzi u oblaku košta 49 eura mjesečno. Možete umjesto toga izabrati instalaciju softvera, u tom slučaju sustavu još uvijek možete pristupiti i u oblaku. Ova opcija košta 99 eura po korisniku mjesečno

20. Nabavite

Nabavite snimku zaslona

Akvizicija je usmjerena više na prodajne odjela. Međutim, dobro bi bilo raditi i za stolovima za korisničku podršku i informatičku pomoć. Usluga se pruža iz oblaka i možete dobiti besplatna verzija. Osnovni, temeljni, besplatni paket uključuje kampanju za praćenje kampanje, koji bi funkcionirao kao sustav upravljanja ulaznicama.

Predložak web obrasca omogućuje korisnicima podizanje ulaznica i možete aktivirati okidače za svaki upit, automatizirajući neke zadatke podrške. Nabavite nazive ove baze znanja an AI bot. Tvrtka tvrdi da je to Inteligentni pronalazač rješenja rješava 80 posto problema s korisnicima, štedeći službu za pomoć od rada na rutinskim problemima. Dakle, sustav Acquire može poboljšati produktivnost vaših tehničara za podršku i uštedjeti puno novca.

Ostali komunikacijski kanali uključuju e i razgovor. Premium verzija uključuje glasovni razgovor i dijeljenje zaslona, što tehničarima za podršku pomaže da pronađu rješenje ili istraže problem na korisnikovom zaslonu.

Nadzorna ploča administratora neka se hvali atraktivan vizual da odmah pokaže rad tima za podršku i protok pojedinačnih agenata. Standardna izvješća također su dostupni za prezentiranje pokazatelja uspješnosti za dionike. Možete isprobati plaćenu verziju Acquire na 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

21. Središte za podršku BOSS-a

Snimka zaslona za podršku šefa

BOSS Solutions proizvodi tri paketa za pomoć. BOSS Support Central je lokalni lokalni softverski paket. Verzija centralne podrške koja se temelji na oblaku naziva se BOSS Desk. Tvrtka proizvodi prilagođeni sustav ulaznica za javne službe koje upravljaju evakuacijama. To se zove BOSS811.

BOSS centar za podršku je ITIL kompatibilan i nudi sveobuhvatnu platformu za oboje interna podrška i korisnička usluga. Funkcionalnost sustava proteže se i na upravljanje IT resursima rješenje vašeg službe za pomoć može se provući do konfiguracija sustava kad god je to potrebno kako bi se riješio problem s korisnicima. U tom slučaju možete administraciju sustava i službu za pomoć spojiti u jedan odjel ili učiniti sustav izdavanja karata dostupnim tehničarima u odjelu uprave za dovršavanje zadataka i označavanje ulaznica u skladu s tim.

Softver BOSS isporučuje se sa standardnim ekranima nadzorne ploče i portala. Prilagodljivi katalog usluga i predlošci stranica omogućuju vam da standardni sustav prilagodite operativnim potrebama vaše tvrtke.

Korisničko iskustvo započinje u samoposlužni portal, gdje možete predstaviti niz specijaliziranih odjela. Ovo usmjerava potencijalni poziv službe za pomoć u skupinu kompetencija. Sljedeći sloj usluge pruža baza znanja, što bi korisniku trebalo pružiti informacije potrebne da ispravi problem. Ako ta faza ne pruži rješenje, korisnik to može podići kartu za podršku preko portala. Ulaznice korisnik može pratiti putem portala sa komunikacije s Centra za pomoć i pojavljuju se kao poruke priložene uživo zapisu karata. Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost otkazati kartu ili je označiti kao riješenu.

Zasloni koji su predstavljeni osoblju za informatičku službu prilagodljivi su. To uzima u obzir da nije svaki zadatak potreban jednaku podršku aplikacije, a različite razine podrške traže različite funkcije u aplikaciji. Voditelj tima može pristupiti widgetima i na nadzornu ploču te skupine staviti samo one ploče potrebne za svaku vrstu posla. Nadzorna ploča upravitelja prikazuje aktivnosti uživo i povijesne podatke za analizu.

Ovaj se sustav instalira na Windows okoliš. BOSS Centar za podršku uključuje aplikacije za iOS i Android, što tehničarima omogućuje pristup sustavu dok ste u pokretu. Tvrtka nudi tri paketa za BOSS Support Central. Najjeftinija opcija ne uključuje funkcije prodaje karata. Softver je cijene na osnovi pretplate sa sustavom ulaznica od 29 USD po agentu mjesečno.

22. Aluminijski navigator

Korisnički profil legure Navigatora

Softver Alloy Navigator instalira se na Windows i Macove. Možete ga staviti i na svoj Web poslužitelj Windows omogućiti pristup bilo kojoj platformi, uključujući mobilna aplikacija.

Navigator sustav dolazi u dva okusa. Legura Navigator Express čisti je paket pomoći koji uključuje neke uređaje za upravljanje imovinom da bi se riješili problemi s postavljanjem izravno s centra za pomoć. Alloy Navigator Enterprise je sveobuhvatnije rješenje ITIL-a koje bi bilo pogodnije dobavljačima IT usluga koji trebaju komunicirati s kupcima i njihovim osobljem.

Paket Navigator Express uključuje provjeru autentičnosti korisnika i šifriranje da se osigura sigurnost tijekom komunikacije s korisnicima na terenu ili na udaljenim web lokacijama.

23. Bomgar

Snimka zaslona Bomgar

Bomgar je a oblak-based ili na prostoru korisnička podrška i rješenje službe za pomoć Specijalizirana je za centralizirane timove za pomoć službama koji podržavaju vanjske klijente ili osoblje tvrtke smještene na nekoliko stranica. Podrška udaljenim klijentima obuhvaća veze preko javnih medija, poput interneta. Sigurnost je mnogo važnija pomoću stolova za pomoć koji komuniciraju putem interneta od onih koji komuniciraju putem LAN-a. Pomoćno osoblje ili stručni tehničari mogu se širiti daleko i dalje i još uvijek čuvaju podatke tvrtke. To je sve zahvaljujući Bomgar fokusu na sigurnost komunikacija.

Bomgar sustav integrira dvofaktorska provjera autentičnosti, što ga čini prvim izborom za stolovima za pomoć koji trebaju komunicirati s korisnicima širom svijeta. Pristup podršci je težak sustav za upravljanje iz sigurnosnog kuta, jer trebate omogućiti pristup iz vanjskih izvora mreži tvrtke, ali isto tako morate spriječiti da te pristupne točke vode kroz cijelu mrežu. Dakle, Bomgar se integrira detaljna provjera autentičnosti korisnika, stvaranje vatrozida oko javnog pristupa dijelu sustava. Sprječava da se zlonamjerni korisnik provuče kroz cijelu mrežu i stvori sigurnosna kršenja.

Bomgar svoje sigurnosne mjere smatra jedinstvenim prodajnim mjestom i ističe ove značajke u svojoj prodajnoj prezentaciji. Opsežan revizijski trag pomaže analitičarima da prate aktivnosti na mreži i spreče potencijalne sigurnosne prijetnje.

Sigurnost je izuzetno osjetljivo pitanje za Bomgar, jer njegova operativna metodologija omogućava pristup korisničkim uređajima kako bi osoblje za pomoć istraživalo i riješilo probleme.

Ovaj bi pristup bio rizičan ako ne postoje snažne mjere privatnosti. Svi prijenosi podataka zaštićeni su snažnom enkripcijom kako bi se spriječilo prisluškivanje žica tijekom prijevoza pristup povlaštenim informacijama. Udaljeni pristup nije ograničen na bilo koju određenu platformu, uključujući mobilne uređaje.

Pristup udaljenim sustavima ne mora biti interaktivan. Korisnik koji prijavi problem ne mora biti online da bi tehničar riješio probleme. Bomgar sustav nije ograničen na funkcije podrške. Također može biti učinkovit alat za upravljanje konfiguracijom i kontrolu verzija softvera. Podržava preventivne akcije i ispravlja probleme.

Kao i kod mnogih IT službi za pomoć, Bomgar uključuje web sustav za podršku samoposluživanju koji radi s dokumentima ili video datotekama objasniti rješenja korisnicima. Komunikacijski kanali korisnika uključuju telefon, e-pošta, chat i web obrazac.

Upravljačka ploča omogućuje vođi tima nadgledanje opterećenja svakog tehničara, preraspodjelu zadataka u kojima je jedan radnik preopterećen. Opsežni zapisi i revizijski tragovi unose se u povijesne podatke kako bi se dobili grafikoni i značajke analize performansi.

Možete se odlučiti za kupnju i instaliranje softvera Bomgar ili ga kupite kao fizički uređaj, koji urezuju u vašu mrežu. Verzija softvera je naplaćuje se na pretplati. Bomgar nudi 7-dnevno besplatno probno razdoblje svog sustava.

Ostatak tržišta

U slučaju da nijedna naša preporuka ne odgovara točno vašim zahtjevima, evo popisa svih ostalih IT Help Desk rješenja koja su trenutno dostupna na tržištu.

ToolWindowsLinuxUnixMac OSOnline
aDefHelpdesk Da Ne Ne Ne Ne
Pronicljivo znanje Ne Ne Ne Ne Da
AzureDesk Ne Ne Ne Ne Da
BlackBeltHelp Da Da Ne Da Da
Bloomfire Ne Ne Ne Ne Da
BlueCamroo Ne Ne Ne Ne Da
BOSS Desk Ne Ne Ne Ne Da
BOSS811 Ne Ne Ne Ne Da
Brimir Ne Ne Ne Ne Da
Bugzilla Da Da Ne Da Ne
bxp softver Ne Ne Ne Ne Da
C Stol Da Ne Ne Ne Ne
Casengo Ne Ne Ne Ne Da
Cayzu Ne Ne Ne Ne Da
ChangeGear servisni sto Da Ne Ne Ne Da
Chatwee socijalni chat widget Ne Ne Ne Ne Da
Cherwell Service Management Da Ne Ne Da Da
Claritysoft Ne Ne Ne Ne Da
ComAround znanje Ne Ne Ne Ne Da
Pokrenite CRM Ne Ne Ne Ne Da
ConnectWise Control Da Da Ne Da Da
ConnectWise Manage Da Da Ne Da Da
Softver Cynergy Da Ne Ne Ne Da
Mini daljinski upravljač Dameware Da Ne Ne Ne Ne
Deskun Ne Ne Ne Ne Da
devContact Ne Ne Ne Ne Da
DiamanteDesk Ne Ne Ne Ne Da
Dixa Ne Ne Ne Ne Da
EasyVista Ne Ne Ne Ne Da
Korisnička podrška EBSuite Da Ne Ne Ne Da
Elevio Ne Ne Ne Ne Da
Elokventni WebSuite Ne Ne Ne Ne Da
Elqano Ne Ne Ne Ne Da
Enterprise Service Desk Da Ne Ne Ne Da
e-Service Suite Ne Ne Ne Ne Da
evayadesk RokTik Ticketing Ne Ne Ne Ne Da
Everest Ne Ne Ne Ne Da
sve HelpDesk Ne Ne Ne Da Da
Faveo Helpdesk Ne Ne Ne Ne Da
FIT HelpDesk Ne Ne Ne Ne Da
FocalScope Da Da Da Da Da
FootPrints servisni stol Da Da Ne Ne Ne
Freshservice Ne Ne Ne Ne Da
Ispred Ne Ne Ne Ne Da
GLPI Da Da Da Da Ne
Gold-Vism CRM Da Da Da Da Da
Tragovi web mjesta Da Ne Ne Ne Ne
žlijeb Ne Ne Ne Ne Da
HappyFox Da Ne Ne Da Da
Harmony PSA Ne Ne Ne Ne Da
Softverska rješenja HEAT Ne Ne Ne Ne Da
Pomoć izviđaču Ne Ne Ne Ne Da
Pomozi Sumo Ne Ne Ne Ne Da
HelpCrunch Live Chat Ne Ne Ne Ne Da
HelpDeskZ Ne Ne Ne Ne Da
Helpjuice.com Da Da Ne Ne Da
HelpOnClick Ne Ne Ne Ne Da
Helprace Ne Ne Ne Ne Da
Helpshift Ne Ne Ne Ne Da
HelpSpot Da Da Ne Ne Ne
Helpy Da Ne Ne Da Da
HESK Da Da Da Da Da
HeyBubble Ne Ne Ne Ne Da
Hiver Ne Ne Ne Ne Da
HP Service Manager Da Ne Ne Ne Ne
IBM SmartCloud kontrolni stol Da Ne Da Ne Ne
iglo Ne Ne Ne Ne Da
Inbenta Da Ne Ne Da Da
IncidentMonitor Da Ne Ne Ne Da
InvGate servisni stol Da Ne Ne Da Da
Issuetrak Da Ne Ne Da Da
IT incident Ne Ne Ne Ne Da
ITRP Ne Ne Ne Ne Da
Jira Service Desk Da Ne Ne Ne Da
JitBit služba za prodaju ulaznica Da Ne Ne Da Da
brbljanje Ne Ne Ne Ne Da
Aparati za upravljanje sustavima KACE Da Da Da Da Da
Katak podrška Ne Ne Ne Ne Da
Kaseya VSA Ne Ne Ne Ne Da
Kayako Da Ne Ne Da Da
KnowledgeOwl Ne Ne Ne Ne Da
KronoDesk Ne Ne Ne Ne Da
LANDESK servisni stol Da Ne Ne Da Da
Liberum Da Ne Ne Ne Ne
Live2Support Da Da Da Da Da
LiveAgent Da Da Da Da Da
LiveChat Ne Ne Ne Ne Da
LiveHelpNow Ne Ne Ne Ne Da
livepro Ne Ne Ne Ne Da
Magentrix Ne Ne Ne Ne Da
ManageEngine Service Desk Plus MSP Da Da Ne Ne Da
ManageEngine SupportCenter Plus Da Da Ne Ne Da
MangoApps Da Ne Ne Da Da
MantisBT Da Da Da Da Da
MetaCaseDesk Da Da Da Da Da
Mojo Helpdesk Ne Ne Ne Ne Da
MyHub Ne Ne Ne Ne Da
NABD Ne Ne Ne Ne Da
nanorep Ne Ne Ne Ne Da
Nerdio Ne Ne Ne Ne Da
NetHelpDesk Da Ne Ne Ne Da
Nextiva usluga Ne Ne Ne Ne Da
ngDesk Ne Ne Ne Ne Da
Okretan Ne Ne Ne Ne Da
Oracle PeopleSoft Enterprise HelpDesk Da Ne Ne Da Da
osTicket Da Da Ne Da Ne
OTRS Ne Da Da Ne Ne
PagerDuty Ne Ne Ne Ne Da
Parature Ne Ne Ne Ne Da
Tragač faze Da Ne Ne Da Da
PHD Helpdesk Da Da Ne Da Ne
PlanPlus Online Ne Ne Ne Ne Da
ProBusinessTools Ne Ne Ne Ne Da
Promys Ne Ne Ne Ne Da
Pulseway Da Da Ne Da Ne
Upravljanje uslugama Quest Desk Solutions Da Ne Ne Ne Ne
Lijek 9 Da Ne Ne Ne Da
Remedyforce Da Ne Ne Da Da
Remote Desktop Manager Da Ne Ne Ne Ne
Zatraži Tracker Ne Da Da Da Ne
Requuest Ne Ne Ne Ne Da
ResponseQue.com Ne Ne Ne Ne Da
Richmond ServiceDesk Ne Ne Ne Ne Da
RightNow CX Ne Ne Ne Ne Da
Uslužni oblak Salesforcea Ne Ne Ne Ne Da
SalesNexus Ne Ne Ne Ne Da
Samanage Ne Ne Ne Ne Da
SapphireIMS Da Ne Ne Ne Da
SeamlessDesk Ne Ne Ne Ne Da
Sellsy Ne Ne Ne Ne Da
Serviceaide Cloud Service upravljanje Ne Ne Ne Ne Da
ServiceNow Ne Ne Ne Ne Da
ServiceTonic - Služba pomoći Da Ne Ne Da Da
ServiceWise Ne Ne Ne Ne Da
SherpaDesk Ne Ne Ne Ne Da
SimpleDesk Da Da Ne Ne Ne
Sinergia Da Ne Ne Ne Ne
SMART Service Desk Da Ne Ne Ne Da
SmartSupport Ne Ne Ne Ne Da
SmartTouch Interactive Ne Ne Ne Ne Da
Snapforce Ne Ne Ne Ne Da
SolarWinds MSP bilo gdje Ne Ne Ne Ne Da
SolarWinds MSP Manager Ne Ne Ne Ne Da
SpiceCSM Ne Ne Ne Ne Da
Govori AI Help Desk Ne Ne Ne Ne Da
Supportbench Ne Ne Ne Ne Da
Symantec ServiceDesk Da Ne Ne Ne Da
Synchrony Express Da Da Ne Da Ne
SysAid Da Da Da Da Da
Tallium Ne Ne Ne Ne Da
TeamHeadquarters Ne Ne Ne Ne Da
TeamSupport Ne Ne Ne Ne Da
Stol za timski rad Ne Ne Ne Ne Da
TechnologyEssentials Ne Ne Ne Ne Da
Tele-Support HelpDesk Da Ne Ne Ne Ne
ThinkOwl Ne Ne Ne Ne Da
Tidio Chat Ne Ne Ne Ne Da
Pratite-It! Da Ne Ne Da Ne
Trijaža Ne Ne Ne Ne Da
Univerzalno znanje Da Ne Ne Da Da
UseResponse Ne Ne Ne Ne Da
UVdesk Ne Ne Ne Ne Da
Raketa brzine Ne Ne Ne Ne Da
VeriShow Ne Ne Ne Ne Da
VisionFlow Ne Ne Ne Ne Da
Vision Helpdesk Da Da Ne Da Da
Vivantio Da Ne Ne Da Da
Vizir Ne Ne Ne Ne Da
Web-+ centar Da Ne Ne Da Da
WebQA Ne Ne Ne Ne Da
Radne knjige Ne Ne Ne Ne Da
WORKetc Ne Ne Ne Ne Da
Wrike Ne Ne Ne Ne Da
xSellco Helpdesk Ne Ne Ne Ne Da
XWiki Da Da Ne Da Da
Zoho Assist Ne Ne Ne Ne Da

Kao što vidite, mnoštvo pružatelja softvera stvorili su sustave prikladne za stolove za IT pomoć.

Razmatranja pri odabiru softvera za pomoć u IT službi

Malo je vjerojatno da ćete promijeniti sav svoj hardver samo tako da možete instalirati savršen softver za podršku informatičkog centra. Dakle, vaša prva stvar prilikom kupovine novog softvera je precrtavanje alata koji se ne mogu instalirati na vaš sustav.

U posljednje dvije godine došlo je do snažnog pomaka u softverskoj industriji u pružanju usluge kao što je usluga putem interneta. Ovaj je razvoj doveo dobavljače softvera da naplaćuju pretplatu, a ne stalnu licencu. Ovaj model određivanja cijena stvara veću fleksibilnost u mjeri pružanja usluga i može pomoći u širenju troškova softvera.

Trebalo bi dugo vremena da istražite i procijenite svako rješenje informativnog centra za pomoć, zbog čega smo i stvorili ovaj vodič za prvih 20 alata za informatičku službu. 20 sadrži primjere različitih opcija podrške. Na primjer, neke tvrtke uspijevaju izbjeći pružanje podrške uživo jer smatraju da su sustavi samoposluživanja dovoljni.

Malo je vjerojatno da bi baze znanja i FAQ stranice ikad mogle riješiti svaki problem koji se pojavi s IT sustavom vaše tvrtke. Važno je uložiti i u mrežni nadzor i alate sustava za sprečavanje pogrešaka, kao i u učinkovit softver službe za pomoć. Ova kombinacija alata za sprečavanje problema i samoposluživanje drastično smanjuje troškove korisničke podrške.

Koristite li već sustav informativne službe? U nastavku, u odjeljku Komentari, ostavite poruku da ostatak zajednice obavijestite o svojim preporukama.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 70

Adblock
detector