27 најбољих мрежних надзорних алата и софтвера до 2020

27 најбољих мрежних надзорних алата и софтвера до 2020


Избор алата за мрежни надзор помало је мучан са стотинама различитих произвођача софтвера.

Наш тим ИТ стручњака одлучио је да удружи своје дугогодишње искуство и велико индустријско знање како би створио огроман списак мрежних алата за надгледање који ће проћи кроз своје кораке.

Затим смо започели детаљно тестирање, упоређивање и преглед сваког од њих како бисмо вам дали коначну листу најбољих алата за праћење мреже за 2020. годину. Укључили смо бесплатни, плаћени и опен соурце софтвер за Виндовс, Мац и Линук.

Детаљно ћемо покрити свих 27 алата, али за оне од вас који само желе да сазнају наше најбоље одабранике, ево најбољих алата за надгледање мреже и нешто о сваком од њих:

7 најбољих бесплатних алата за надгледање мреже (брзи резиме)

 1. Монитор перформанси мреже СоларВиндс (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) Овај водећи производ за управљање мрежом из СоларВиндс прати ЛАН, вифи, виртуализације, ВАН и ресурсе засноване на облаку.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) Јединствени систем надзора који покрива мреже, сервере и апликације, виртуализације и ресурсе ван локације.
 3. НетЦрунцх пакет за надгледање (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Комплетна платформа за надгледање мреже која укључује анализу саобраћаја, управљање записима, надгледање сервера и надгледање апликација.
 4. Сите24к7 Надзор мреже из облака (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Комбинована ИТ инфраструктура, апликације и услуга праћења понашања корисника доступних у облаку.
 5. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) РММ систем заснован на облаку укључује велики распон монитора - сервер, уређај и апликација - погодан за сва предузећа величине.
 6. МанагеЕнгине ОпМанагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) СНМП-ов систем праћења који покрива ЛАН, виртуализације, ВАН и сервере засноване на облаку.
 7. Пакет алата за проток СоларВиндс (БЕСПЛАТНИ БРОЈ АЛАТА) Пакет од три бесплатна алата који вам помажу да тестирате мрежни капацитет путем Цисцо усмјеривача.

Наша 26 омиљених алата за надгледање мреже

У посљедњих неколико година, мрежни алати за праћење били су у сталном стању еволуције. Провајдери засићују тржиште висококвалитетним алатима за надгледање мреже Виндовс и Линук. За администраторе ово је добра вест јер постоји стална потражња за алатима мрежно скенирање, Интеграција СНМП-а, и надгледање мреже комбиновани Тренутно постоје десетине алата на високом нивоу који могу пружити квар на вашој мрежи уживо у стварном времену.

Алати за надгледање мреже су важни из више разлога. Алат за надгледање може вам пружити у стварном времену преглед вашег статуса услуге и здравља инфраструктуре. Већину времена ови системи се користе за препознавање знакова лошег рада на мрежи предузећа.

1. СоларВиндс Монитор перформанси мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Монитор перформанси мреже СоларВиндс

Прво на нашој листи коју имамо Монитор перформанси мреже СоларВиндс. СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор је врхунски алат за праћење мреже који вам омогућава да пратите ваше мрежне елементе коришћењем СНМП-а и централизоване контролне табле. Без обзира да ли користите бежичну или ожичену мрежу, можете да користите мрежни монитор перформанси да бисте пазили на знакове лошег рада.

Значајке на први поглед

 • Аутоматско откривање уређаја широм мреже
 • Прилагодљива упозорења са окидачима
 • Функције визуелизације попут питаних графикона, графикона и мапа
 • Интелигентне мапе мрежне инфраструктуре
 • Визуализација критичног пута на НетПатх-у
 • Креирајте топлотне мапе мрежних окружења

Од самог почетка овај је производ СоларВиндс изузетно једноставан за употребу. Монитор перформанси мреже покреће функцију аутоматског откривања која ручно лоцира уређаје на вашој мрежи и мапира их у ваш систем. Ово елиминише потребу да ручно проводите време повезујући мрежне уређаје са централном конзолом.

Као што можете видети на горњој слици, СоларВиндс вам пружа разноврстан спектар визуелни елементи попут пита картона, мапе, и упозорења да бисте могли да из прве руке прочитате перформансе своје мреже. На пример, тхе Чворови са проблемима прозор приказује све мрежне елементе који имају проблема са перформансама. Исто тако Апликација Одељак Преглед здравственог стања омогућава вам да видите целокупно здравље апликације у целој вашој мрежи.

Минималистички, али свеобухватни дизајн СоларВиндс-а једна је од највећих продајних тачака платформе. Међутим, то није све што овај програм може понудити. Такође можете да креирате прилагођена упозорења да вас обавести када дође до квара на мрежи. Ако је потребно, можете да доделите своје упозорења одређеним члановима особља. Ово је корисно за оне ситуације у којима морате делегирати задатке одговора међу тимом.

Прос:

 • Изузетно једноставан за употребу са интуитивним дизајном интерфејса
 • Безболна конфигурација са доста аутоматизованих опција
 • Висок ниво прилагођавања, укључујући прилагођена упозорења
 • Интелигентне мапе и топлотне мапе пружају различите мрежне перспективе
 • Способност коришћења скрипти за аутоматско решавање проблема

Против:

 • Ограничене могућности праћења услуга у облаку

Свеукупно монитор перформанси мреже СоларВиндс налази се на врху наше листе јер нуди савршену комбинацију једноставности коришћења и надгледања мреже све у једном. Значајка аутоматског откривања и визуализација на високом нивоу су две карактеристике које се издвајају. Монитор перформанси мреже доступан је од 2895 долара навише. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно раздобље које можете преузети овдје.

ИЗБОР УРЕДНИКА

СоларВиндс НПМ је много више од једноставног скенера, што је важно јер већина сигурносних проблема настаје приликом промене конфигурација. Нуди чврсто скенирање рањивости, као и напредне опције за креирање и праћење конфигурационих политика и било каквих проблема који произиђу из њих. Способност аутоматског решавања проблема помоћу скрипти значи да је веома ефикасна у откривању проблема и помаже вам да их решите.

Преузимање: 30-дневно БЕСПЛАТНО пробно време од СоларВиндс.цом

Званични сајт: хттпс://ввв.соларвиндс.цом/нетворк-перформанце-монитор/

ОС: Виндовс Сервер

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Паесслер ПРТГПРТГ мрежни монитор компаније Паесслер је још један производ који пружа одличан пакет функција за надгледање мреже. ПРТГ користи СНМП, њушење пакета и ВМИ за надзор мрежних уређаја. Једна од првих ствари које приметите код ПРТГ-а је да може бити тешко пратити шта се дешава унутар ваше мреже. Иако није тако јасан као производ као што је ОпМанагер, има довољно дубине да вам пружи јасну слику ако устрајете изван почетне неспретности и упознате се са њим.

ПРТГ је опција коју је једноставно имплементирати. Као и други врхунски производи за праћење перформанси мреже, ПРТГ има своје функција аутоматског откривања. Ово дјелује као мрежни пресликач и препознаје мрежне елементе без да их морате ручно конфигурирати. Аутоматско откривање вам омогућава да ударите о тло трчећи и смањује огроман комад ручног рада. Можете да почнете да надгледате своју мрежу убрзо након што се инсталирате са радне површине или мобилног уређаја преко ПРТГ апликације.

ПРТГ Мапс је платформа јединствена понуда за визуелизацију. Сада постоји много начина на које се мапе могу користити. Најједноставније је креирати мрежну мапу која означава сваки уређај на вашој мрежи. Међутим, можете га прилагодити тако да приказује само најважније сензоре у вашој локалној инфраструктури. Оно што је заиста изврсно у овој функцији је то што можете да креирате можете да поставите аутоматску ротацију карте. То вам омогућава да аутоматски промените мапе које гледате у времену од 10, 30, 60 секунди до 10 минута.

Иако се корисничко сучеље мало навикава, ово је производ који је савршен за оне који су нови у свету надзора мреже. Долази са кривом учења, али оно аутоматско откривање, упозорења, и визуелни прикази учините ово једном од бољих платформи на тржишту. За ПРТГ постоји низ опција за цене од верзије која ради на до 100 монитора до КСЛ5 за 1.400 долара (£ 1,052) Најбоља вредност за новац је вероватно КСЛ1 пакет који вам нуди неограничене сензоре за 13,436 УСД (10,101 £). Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време које можете преузми овде. ПРТГ остаје слободан за до 100 сензора. Такође можете да приступите верзији ПРТГ софтвера као сервиса у облаку преко интерфејса заснованог на вебу.

ПРТГ мрежни монитор из ПаесслерДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. НетЦрунцх (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

27 најбољих мрежних надзорних алата и софтвера до 2020

Адрем софтвер производи НетЦрунцх платформу и нуди четири нивоа пакета за надгледање система на основу ње - НетЦрунцх Мониторинг Суите је највећи од ових пакета алата. Стандардни пакет НетЦрунцх назива се НетЦрунцх за СНМП уређаје. Ово користи Једноставно управљање мрежним протоколом за праћење активности на рутерима, прекидачима и заштитним зидовима. Алат укључује руковање упозорењем, пресликавање портова и надгледање апликација.

Можете платити додатне модуле да додате основном пакету или се одлучите за веће пакете који укључују додатну функционалност. Један корак више од НетЦрунцх-а за СНМП уређаје је НетЦрунцх монитор перформанси. Ово има све могућности основне НетЦрунцх СНМП услуге плус надгледање сервера и апликација и управљање логом. Ова услуга је у могућности да надгледа удаљене ресурсе, као што су сервери засновани на облаку, а такође је добар избор ако на своју мрежу имплементирате виртуализацију.

Следећи ниво је НетЦрунцх за мрежну инфраструктуру. Овај пакет укључује функције СНМП праћења основног пакета плус мапирање тополошке мреже и анализа саобраћајних токова. Не укључује функције надгледања сервера и апликација или управљање евиденцијама НетЦрунцх монитора перформанси, али тај модул можете купити као додатак на.

Алтернативно, можете се одлучити за НетЦрунцх Монитор Суите који укључује све НетЦрунцх модуле. Добивате монитор сервера и апликација, мапирање топологије, управитељ дневника и функције анализе саобраћаја које су доступне у осталим НетЦрунцх пакетима. Овај пакет такође укључује функције инвентара хардвера и софтвера за Виндовс који укључује функције управљања закрпама и услужне програме за надгледање Виндовс услуга. Пакет за мониторинг такође укључује управљање конфигурацијом и акције вођене политиком што вам може помоћи у аутоматизацији многих задатака управљања системом.

Са најновијим издањем 10.6, ту је нова и побољшана Удаљена сонда. У могућности је да надгледа 70+ мрежних сервиса, укључујући СНМП и ХТТП. Нова даљинска сонда такође може да надгледа све НетЦрунцх сензоре као што су ВМИ, СКЛ и многи други.

Сонда подржава аутоматско откривање мрежних услуга. Сваки пут када се дода нови чвор сонда ће аутоматски открити услуге и почети је да је надгледа. Поред тога, сада можете поставити упозорења на удаљени чвор сонде и добити обавештење ако је веза сонда прекинута.

Овај пакет високо оцењујемо, јер се муњевито одвија и постоји 30-дневно бесплатно пробно дело свих његових модула за надгледање система.

НетЦрунцхДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Надгледање мреже Сите24к7 из облака (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Сите24к7

Тхе Алат за праћење мреже у мрежи у облаку Сите24к7 која покрива ИТ инфраструктуру, апликације и понашање корисника. Одељак за надгледање мреже овог алата је у могућности да аутоматски открије све уређаје повезане на мрежу. Сите24к7 компајлира инвентар опреме из резултата те претраге и затим саставља мапе топологије мреже аутоматски. Сви инвентар и мапе се аутоматски ажурирају кад год се опрема дода, премјести или уклони.

Функција аутоматског откривања Сите24к7 покреће Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП). Овај систем је уграђен у све мрежне уређаје. Потребан јој је само СНМП менаџер да затражи информације о статусу од софтверског агента који њихови произвођачи учитавају на сваки прекидач и рутер. Сите24к7 испуњава тог СНМП менаџера.

СНМП укључује процедуру која омогућава агентима уређаја да пошаљу обавештење менаџеру када открију критично стање на уређају који надгледа. Ова порука се претвара у упозорење или ан узбуну од стране надзорне табле Сите24к7, у зависности од степена озбиљности означеног на поруци од агента.

Сите24к7 монтира прекидаче, рутере, заштитне зидове, напајање, балансирајуће оптерећење, бежичне мреже, услуге облака и ВАН везе. То није монитор саобраћајне ширине. Монитор се фокусира на повезани хардвер. Шира слика пакета Сите24к7 показује да систем такође прати и други хардвер, као што је крајње тачке и сервери. Такође прати перформансе апликација. Модул понашања корисника у пакету је од посебне користи предузећима која управљају веб локацијама. То укључује стварно праћење корисника анализирати типична путовања купца, а такође праћење синтетичких веб трансакција, који симулира приступ веб локацији.

Сите24к7 је доступан бесплатно. Бесплатна верзија услуге ограничена је на надгледање пет веб локација или сервера. Постоје четири плаћена издања сервиса. Свака је прилагођена различитим корпоративним потребама. Свака од плаћених верзија Сите24к7 доступна је на 30-дневно бесплатно пробно време.

Сите24к7 Нетворк МониторингСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

27 најбољих мрежних надзорних алата и софтвера до 2020

Атера је мрежни монитор дизајниран за употребу од стране управљаних провајдера услуга (МСП). У ствари, овај систем има читав низ монитора, укључујући сервере и мониторе апликација. Ова платформа пружа сав софтвер који МСП-овом тиму техничара треба да би успешно покренуо мрежу. То укључује задатке одржавања, као и само пасивно надгледање.

Мрежни монитор је део скупа услужних програма који се зове а даљинско надгледање и управљање (РММ) систем. Кључни део ове услуге је да тим за надгледање техничара није на истој локацији као и мрежа која се надгледа. Могућност даљинског праћења система је врло ослобађајућа јер то такођер значи да сервер који покреће софтвер за праћење не мора бити у истој згради као и техничар који га користи.

Софтвер Атера је услуга која се испоручује из облака. За покретање ове платформе не требате одржавати властите сервере. Међутим, клијентској веб локацији требају агенти инсталирани на њој. МСП техничари приступају системској конзоли кроз стандардни веб прегледач. Постоји и мобилна апликација што администраторима система омогућава да провере стање надгледане мреже са било ког места.

Способност само пријављивања у систем са било ког уређаја је веома важна јер Атера укључује висок степен аутоматизације. Услуга надгледа мрежу клијента и захтева људску пажњу само кад се појави проблем. У тим случајевима, Атера генерише узбуну и може да их пошаље техничару преко мобилне апликације.

Услуга мрежног праћења Атера темељи се на Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП). Ова методологија укључује могућност упозорења генерисаних од стране уређаја. Такође нуди механизам за откривање мреже и могућност аутоматског састављања инвентара опреме.

Атера услуга је доступна у три пакета: Про, Раст, и Снага. Систем се наплаћује претплатом по техничару месечно. Можете се одлучити за плаћање годишње, што делује јефтиније. Атера је доступна на 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

6. МанагеЕнгине ОпМанагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер је један од најпознатијих алата за праћење мреже на овој листи. Ово глатко дизајнирано решење за надгледање мреже добро је дизајнирано са циљем да помогне мрежним администраторима да циљају лоше перформансе широм велике мреже. Инструментална табла се ажурира у реалном времену и кориснику пружа графиконе који приказују доступност, употребу и повезаност уређаја широм мреже.

Визуализација ОпМанагер-а је једно од његових највећих богатстава. Можете да видите, бирате бројеве, графиконе, графиконе и расположивост у боји путем контролне табле. Мало је алата који пружају перспективу одозго на доле у ​​истом степену као и МанагеЕнгине-ов ОпМанагер. Ако ове функције нису довољне за развој комплетне перспективе ваше мреже, такође можете да креирате прилагођене извештаје. Ово је посебно корисно ако морате да предате своје налазе другом члану особља.

Подешавање је постављено у срце функционалности ОпМанагер-а. Обавијести које су подесили корисници дио су овог свеобухватног дизајна. На пример, можете поставити праг коришћења ЦПУ-а и наложити ОпМанагер-у да вас обавештава када достигне одређени ниво. Такође имате могућност прослеђивања кључних порука попут Сислог података.

Тхе прилагодљивост ОпМанагер-а МанагеЕнгине је такав да је овај алат погодно за употребу у било којој организацији од МСП до већих предузећа. ОпМанагер има 3 различита издања, наиме Стандард, Профессионал и Ентерприсе. Стандардно издање почиње од 245 УСД за 10 уређаја, Профессионал Едитион почиње са 345 УСД за 10 уређаја, а Ентерприсе Едитион почиње са 11545 УСД за 250 уређаја. Доступна је и бесплатна верзија која може да прати до 3 уређаја, са подршком за ВМваре, Хипер-В и Ксен сервере. Бесплатну верзију можете преузети овде.

ОпМанагер из МанагеЕнгинеДовнлоад БЕСПЛАТНА проба

7. Пакет алата за проток СоларВиндс (БЕСПЛАТНИ БРОЈ АЛАТА)

СоларВиндс НетФлов пакет алата

Тхе Пакет алата за проток је још један производ СоларВиндс-а. Једна сјајна особина овог паковања је та што је потпуно бесплатно за коришћење. То није пробна понуда, јер је пакет стално бесплатан. Функције у пакету не укључују графичке приказе података које бисте обично очекивали од производа СоларВиндс. Уместо тога, добијате три врло једноставна интерфејса, од којих сваки покреће специјални процес. Унутар паковања добијате следеће алате:

 • НетФлов Цонфигуратор
 • НетФлов Реплицатор
 • НетФлов Генератор

Пакет алата односи се на искориштавање НетФлов система који је уграђен у све Цисцо усмјеривачи. Нећете добити НетФлов поруке од Цисцо преклопника, јер систем за анализу података сакупља и испитује ИП заглавља - која се односе на функционалност рутера.

НетФлов је систем анализе саобраћаја података који је креирао Цисцо Системс. Постоји неколико верзија овог командног језика и са којима раде алати за проток алата Флов НетФлов в5.

Тхе НетФлов Цонфигуратор је једноставно сучеље за Цисцо усмјериваче који вам омогућава да поставите НетФлов поруке и податке преусмерите на свој колекционар. Овај услужни програм вам спречава да се морате пријавити на сваки од ваших рутера и навигацију кроз мени интерфејса за управљање.

Тхе НетФлов Реплицатор је мрежни модул за тестирање. Кружит ће НетФлов пакетима око ваше мреже до одређеног одредишта. Овим можете проверити способности ваше мрежне инфраструктуре за руковање одређеним количинама саобраћаја.

Тхе НетФлов Генератор је још један алат за тестирање који вам омогућава тестирање повећаних сценарија саобраћаја на вашем постојећем. Алат генерира лажне пакете како би испитао могућности услуга, као што су баланси оптерећења, фиревалл и упозорења о надзору перформанси мреже..

Пакет алата Флов је користан алат за анализу који искориштава постојеће НетФлов могућности ваших рутера - и доступан је као бесплатно преузимање.

СоларВиндс Флов Тоол БундлеДовнлоад 100% БЕСПЛАТНО Пакет алата

8. Заббик

Заббик

Софтвер отвореног кода често је хит и промашај с обзиром на надзор мреже, али Заббик је производ који га добија одмах директно од примене. Од тренутка када покренете ГУИ, упадљиво је колико је дизајн програма чист. Дубина аналитичких могућности ГУИ такође има довољно супстанце да одговара њеном стилу. Можете да приступите веб прегледачу на већини главних веб прегледача као што су Мицрософт Интернет Екплорер, Мозилла Фирефок и Гоогле Цхроме. Алат се такође интегрише са апликацијама других произвођача, као што су Слацк, ВордПресс и ОпенВПН.

Заббик користи комбинацију СНМП и ИМПИ за надгледање ваше мреже. У пракси можете користити Заббик за пратите пропусност своје мреже, коришћење уређаја од стране процесора / меморије, мрежно здравље, и промене конфигурације. Прилагођавање је област која Заббик делује посебно добро. Постоје кориснички конфигурирана обавештења која се могу послати путем е-поште или СМС-а. Скрипте можете даљински покретати и на уређајима широм мреже. Ово је корисно за брзо поступање у случајевима када сервис има проблема са перформансама.

У случају да Заббик препозна проблем на вашој мрежи, у прозору порука ће се појавити порука. Ово ће детаљно описати све што је потребно да се реши. Заббик такође има широк спектар шаблона које можете да користите за надгледање популарних уређаја. Предлошци се крећу од компанија као што су Интел, Нетгеар, Делл и Цисцо до Хуавеи и Нокиа Нетворкс уређаја. Сваки предложак долази са подразумеваним апликацијама, окидачима, графовима и сценаријима који се односе на предметни добављач.

Свеукупно Заббик је солидан мрежни монитор перформанси за средње и велике организације. Заббик је доступан бесплатно, а њему се може приступити као веб интерфејс или преузети за ЦентОС, Дебиан, Орацле Линук, Убунту и Ред Хат Ентерприсе Линук. Ако сте заинтересовани за преузимање Заббика, овде можете приступити вези за преузимање софтвера.

9. Опсервијум

Обсервиум

Обсервиум је решење за надгледање мреже које је намењено организацијама свих величина да надгледају рад мреже. Веб локација Обсервиум има импресиван низ компанија које су прихватиле овај пројекат, са именима као што су Иахоо, Твитцх и Спотифи само неки од њих који користе производ. Као добављач софтвера за надгледање мреже, Обсервиум је одлучио да користи СНМП као главни протокол за прикупљање информација о мрежној вези иако користи и ЛЛДП, ЦДП, ФДП и ЕДП.

Било која платформа која користи СНМП протокол може се идентификовати преко функције аутоматског откривања. Ово аутоматски лоцира уређаје широм ваше мреже и извлачи информације из њих директно на вашу конзолу. Те информације могу се затим претворити у графикон ради детаљнијег прегледа. Већина вашег надгледања се врши са странице прегледа. Овде можете видети све уређаје на мрежи уз њихов статус.

Обсервиум се такође сусреће са једним од наших кључних диференцијатора у облику упозорења о прагу. Упозорења о прагу омогућавају кориснику да надгледа уређаје и прима упозорења када се испуне одређени критеријуми, попут лошег времена одзива. На пример, ако вам меморија падне испод 70%, добићете обавештење. Такође можете примати упозорења када се одређена услуга прекине. Ово минимизира ручни терет надгледања велике мреже.

Обсервиум подржава оперативне системе као што су Виндовс, Линук, Делл, ХП и Цисцо. Обсервиум је доступан у две верзије; Заједница и професионалац. Верзију заједнице можете бесплатно преузети и укључује аутоматско откривање, мрежно мапирање, и аутоматско препознавање уређаја. Међутим, ако вам требају функције попут упозорења о прагу и АПИ-ја РЕСТфул потребно је да платите 266 УСД (£ 200) годишње. Овде је доступна пуна листа опција за цене.

10. Ицинга

Ицинга

Ицинга 2 је још један релативно добро познат софтверски производ за надгледање мреже. Ицинга користи СНМП и директно надгледање за прикупљање података о употреби са сваког уређаја активног на мрежи. Већина процеса се одвија путем РЕСТфул АПИ. РЕСТ АПИ омогућава кориснику да ажурира своје конфигурације и прегледа информације о постојећим проблемима. Читав кориснички интерфејс осигуран је ССЛ-ом. Овај производ користе бројне велике организације. Имена попут Ауди, Адобе и Водафоне у прошлости су користила Ицинга.

За платформу отвореног кода, Ицингин кориснички интерфејс је релативно чист. Међутим, једна од ствари која Ицинга разликује од осталих производа је та употреба додатака. Ицинга вам пружа хиљаде додатака за обављање различитих задатака надгледања. Постоје јединствени додаци који раде и за Виндовс и за Линук. Ако не можете пронаћи оно што тражите, можете и сами да направите свој додатак. Додаци су одличан додатак који помаже да проширите основне функције производа.

Овај програм такође има своје систем узбуњивања, који обавештава корисника путем теста или СМС-а када се догоди мрежни догађај. Резултат је да сте изван досега свог мрежног окружења чак и када га директно не пратите са свог стола. Постоји и могућност сегментирања упозорења и њиховог слања директно одређеним корисницима. „Сегментирана упозорења“ је функција која ће се показати корисним већим организацијама.

Ицинга утјеловљује све кључне диференцијаторе које бисте очекивали од врхунског производа. Прије свега, Ицингинина највећа продаја је да је бесплатан. Немојте се заваравати у цени јер ова платформа има акредитиве да би се такмичила са свим другим платформама на овој листи. Ако пронађете комплекс РЕСТ АПИ-ја, постоји велики мрежни приручник за употребу који ће вам помоћи кроз употребу Ицинга. Ицинга 2 можете преузети овде.

11. Спицеворкс Нетворк Монитор

Спицеворкс Нетворк Монитор

Спицеворкс Нетворк Монитор је развио име за себе као један од најбољих бесплатних алата за надгледање мрежа. Овај софтвер за надгледање мреже ствара податке у реалном времену коришћењем СНМП-а. Инсталација је невероватно једноставна за нове кориснике. Постоји инсталатер који вас води кроз почетни поступак постављања ваше платформе. Када довршите подешавање, добићете пречицу која се повезује са интерфејсом интерфејса заснованог на веб локацији. У овом тренутку се корисник мора пријавити како би започео праћење уживо.

Нетворк Монитор одржава веома јасан дизајн. Постоји главна надзорна табла на којој можете видети своје податке о употреби. Командна табла се може прилагодити вашим потребама. Мрежни монитор подржава а разноврсност нечега у боји графови тако да своје податке можете приказати у формату који је лако разумљив. Довољно је пропусног опсега за праћење свих кључних уређаја са почетног екрана.

Кориснички конфигурирана упозорења су још једна карактеристика коју је тим Спицеворкс-а уградио у овај производ. Корисник може подесити параметре упозорења тако да се обавештава е-поштом или СМС-ом након што се испуне одређени критеријуми. Постоји и могућност подешавања прилагођених прагова упозорења за поједине уређаје. Уз то се не може креирати прилагођена упозорења како би се истакли одређени услови за грешке, као што су лоша времена одзива.

Главно ограничење Нетворк Монитор-а је то има рекламе. Поред тога, ово је солидан избор за организације свих величина. СпицеВоркс Нетворк Монитор је компатибилан са било којом верзијом оперативног система Виндовс. Све што је потребно да бисте започели са коришћењем софтвера је да га преузмете на свој уређај. Ако сте икада заглавили, постоји активна заједница корисника која вам може помоћи. СпицеВоркс Нетворк Монитор можете бесплатно преузети са овог линка.

12. Напредни ИП скенер

Напредни ИП скенер

Са преко 30 милиона корисника широм света, Напредни ИП скенер је један од најчешће коришћених мрежних алата за праћење на овој листи који се фокусира на коришћење ИП адреса. Напредни ИП скенер је дизајниран за анализу ЛАН окружења и омогућава вам праћење мрежних уређаја са једног стакла. Много је ствари које овај алат чине популарним, укључујући откривање МАЦ адреса и могућност даљинског укључивања и искључивања рачунара.

Главна привлачност напредног ИП скенера је да је он изузетно брз и лаган. Може да скенира све ИП адресе на вашој мрежи унутар кориснички дефинисано домет. Мрежни уређаји се аутоматски идентификују и можете видети да ли су тренутно активни или не. Такође можете да сачувате своје омиљене уређаје тако да их можете скенирати изолирано. ИП скенер је стога погодан за организације које траже мрежни скенер.

Опћенито Напредни ИП скенер није тешко користити. Не морате да дефинишете опсег ИП адреса ако то не желите. Све што је потребно да учините за скенирање је клик Скенирај. Програм ће затим почети да анализира ваше мрежне уређаје и извештаваће вас. Ако желите да видите више информација о поједином уређају, кликните десним тастером миша на њега. Лежерни приступ платформе један је од разлога што је постао алат за приступ мрежним администраторима.

Без сумње је корисничко сучеље једно од главних ограничења напредних ИП скенера. Једноставан је за употребу, али нема модеран ГУИ. Такође вам не дозвољава да креирате графиконе или друге визуелне компоненте. срећом, можете да извезите резултате скенирања у ЦСВ формат за даљу анализу, али то не надокнађује недостатак визуелизације.

Упркос својим ограничењима, Напредни ИП скенер има више него довољно да се допадне администраторима који раде у пословним окружењима високог нивоа. Овај алат је идеално решење за скенирање мрежа. Глазура на торти је та што је потпуно бесплатна. Напредни ИП скенер можете преузети са овог линка овде.

13. Логички монитор

Логиц Монитор

Логиц Монитор је одличан СааС производ од тренутка када га почнете користити. Ово Алат СааС аутоматски открива уређаје у мрежи и почиње прикупљати информације одмах ван кутије. Једноставност употребе је нешто што је тим који стоји иза Логиц Монитор-а уграђен у читаву платформу. Постоји преко 1000 логичких модула који помажу кориснику и аутоматизују надгледање и упозорења на мрежи. Овај производ је компатибилан са широким спектром технологија широм облака и хибридне инфраструктуре. На пример, можете да пратите Азуре, АВС, сервере, апликације и веб локације са једног централизованог корисничког интерфејса.

У погледу визуелизације, Логиц Монитор има пуно тога за понудити. Можете пренесите своје мрежне податке и прикажите их у графикама обојеним у боји. Такође можете да прегледате више уређаја кроз један графикон тако што ћете видети Логиц у упоредном приказу. Главна контролна табла такође приказује ваше целокупно здравље и перформансе инфраструктуре.

Једна посебно занимљива карактеристика Логике је та што је уграђено предвиђање које показује ваше будуће потребе за коришћењем. На примјер, у доњем лијевом куту горње слике налази се графикон који приказује предвиђање употребе диска и приказује кориснику колико употребе диска може да очекује у будућности. Ово је сјајно за спровођење дугорочног планирања капацитета.

На располагању је неколико опција за цене за Логиц Монитор, Стартер, Про и Ентерприсе верзију. Верзија Стартер укључује надзорне табле, упозоравање и извештавање са 3 месеца чувања података, 3 месеца чувања историје упозорења и провере веб услуга за 10 услуга. Ентерприсе верзија има све ове карактеристике са двогодишњим чувањем података, прегледом веб услуга за 300 услуга, 2 године складиштења историје упозорења и подршком од 24 × 7. Морате да затражите понуду да бисте видели цене тих лиценци. Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време.

14. ЕвентСентри

ЕвентСентри

ЕвентСентри је производ који је стекао привлачност у последњих неколико година и са добрим разлогом. Овај производ нуди комплетан пакет кроз који можете пратити целокупно мрежно окружење од чворова до уређаја и сервера. Тхе кориснички интерфејс је потпуно прилагодљив и чак можете направите више контролних табли да диктирате своје окружење за надгледање.

У погледу примене, ЕвентСентри је ограничен на Виндовс уређаје. Међутим, можете бити спремни и трчати за око пола сата. Иако вам је потребно да довршите неку конфигурацију, није довољно да би ЕвентСентри био незгодан. Нова верзија ЕвентСентри сада вам такође омогућава преглед података НетФлов и мјери искориштавање пропусне ширине. Ово је корисно за препознавање колико је ваша веза у складу са захтевима ваше техничке инфраструктуре.

Сви ваши мрежни подаци могу се претворити у визуелне приказе као што су графикони и графикони, а можете чак и мапирати мрежни саобраћај на географску локацију. Као и други водећи тржишни конкуренти, и ови су визуелни прикази а графикони вам омогућавају да идентификујете своју мрежну активност уживо из снимка, а не да пролазите кроз стабло навигације.

Већа предузећа се подржавају кориштењем планираног извјештавања. Ово вам омогућава да аутоматски шаљете е-пошту кључним корисницима након што генерише извештај. То значи да када је грешка означена, можете одмах да пошаљете извештај члану свог тима како би они могли да помогну у проналажењу решења.

ЕвентСентри има бројне могућности одређивања цена, од пуних лиценци до лиценци за мрежне уређаје и НетФлов лиценце. Међутим, потпуна верзија лиценце може се купити од 85 УСД годишње (63 £), по Виндовс уређају до 4698 (3.525) за 100 лиценци и 28998 УСД (21.763) за 1000 уређаја. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

15. Нагиос КСИ

Нагиос КСИ

Нагиос КСИ је софтверски алат за надгледање мреже који се пласира на широку демографску категорију, који траже решење за надзор мреже са малим одржавањем. Нагиос КСИ користи интернетски кориснички интерфејс што га чини једном од приступачнијих платформи на овој листи. Чаробњаци за конфигурацију воде вас кроз поступак подешавања окружења за праћење и брзо управљање услугом.

Визуализација Нагиос КСИ је обимна, укључујући пите графиконе и графиконе који приказују перформансе мреже. Посебно занимљив додатак је онај од графикони за планирање капацитета. Ови графикони вам омогућавају да планирате када требате надоградити своју ИТ инфраструктуру у будућности. Планирање капацитета је важан дио осигурања дугорочног продужења рада и развоја заједно са вашим потребама.

Нагиос КСИ такође нуди јединствену карактеристику у облику приступ са више станара. Ова функција омогућава вишекорисничком приступу који сегментира мрежну инфраструктуру и омогућава корисницима да виде само оне уређаје за које су овлашћени да гледају. Ова функција је посебно корисна у већим организацијама у којима низ особља има приступ и одговорност да се бави одређеним системима. Организацијама које претражују алат за праћење мреже који је једноставан за употребу добро би било препоручити да преузму Нагиос КСИ. И Нагиос Цоре и Нагиос КСИ могу се проширити додацима који су доступни у заједници корисника и дугачка листа апликација трећих страна може се интегрисати у алат.

Нагиос КСИ ради само на ЦентОС-у или Редхат Ентерприсе Линук-у. У погледу цена, стандардно издање се може купити за 1.995 долара (1.477 фунти). Међутим, ако желите да користите планирање капацитета, распоређивање обавештења и евиденцију ревизије, мораћете да платите за издање предузећа за 3.955 УСД (2.632). Постоји и бесплатна верзија која се може преузети и која је ограничена на надгледање 7 чворова. Бесплатну верзију можете преузети са овог линка овде.

16. Касеиа Траверсе

Касеиа Траверсе

Касеиа Траверсе је решење за надгледање мреже засновано на облаку које има могућност праћења хибридних облака, приватних облака, виртуелизоване инфраструктуре и дистрибуиране мрежне инфраструктуре. Траверсе користи ЦДП, ЛЛДП, ГВРП, ЕДП, АРП и ЛАГ за откривање активних уређаја на мрежи. Траверска платформа такође врши анализу протока мреже.

Корисничко сучеље је дизајнирано тако да омогућава кориснику да пређе са приказа система на приказ на нивоу уређаја. Поглед на нивоу уређаја помаже да се процес решавања проблема знатно олакша када се реагује на лоше перформансе. Касеиа Траверсе подржава протоколе за праћење мрежне везе Нетфлов, сФлов, Ј-Флов и цФлов.

Траверсе такође има своју функцију предиктивне аналитике. Предиктивна аналитика користи историјске податке физичке и инфраструктуре засноване на облаку за обезбеђивање будућег одржавања ресурса. Ово помаже да се реше проблеми у вези са перформансама у њиховој мањини пре него што постану проблем. Дугорочно, ово резултира смањеном употребом.

Траверсе такође нуди извештавање у реалном времену и историјско извештавање. Можете да креирате прилагођене извештаје на основу перформанси и грешака. Ови извештаји могу бити једноставни или сложени колико вам је потребно, од основних табела па све до сложених графова који приказују податке више уређаја.

Касеиа Траверсе вреди размислити да ли радите са свестраним мрежним окружењем које користи услуге облака и виртуелизовану инфраструктуру. Да бисте видели цену Касеиа Траверсе потребно је да попуните образац и затражите понуду од продајног тима. Међутим, овде је доступно бесплатно пробно време.

17. Зеносс

Зеносс Цоре

Зеносс је једно од мање познатих решења за мрежни надзор на овој листи. Међутим, оно што Зеноссу недостаје у познатости надокнађује својим моћним мрежним надгледањем. Зеносс нуди свеобухватни систем праћења са ИЦМП пинговима и СНМП-ом. Има могућност праћења свега, од саобраћајних токова до ХТТП-а и ФТП-а. Ово је свестрана основна линија путем које можете прегледати већу мрежу.

Доступно је бесплатно, опен-соурце издање Зеносс-а. То се зове Зеносс Цоре. Нажалост, поступак подешавања је беспотребно сложен - за његову инсталацију морате користити наредбену линију. Ако имате искуства са командним линијама, то није проблем, али за кориснике који преферирају ГУИ, ово је провала.

Постоје две плаћене верзије Зеносс-а које су много једноставније за коришћење. Су Зеносс Цлоуд, која је мрежна услуга са мрежом и Зеносс На премисама, која је доступна за преузимање.

Сва издања Зеносс Цоре-а садрже одличан уређај који вам омогућава да креирате упозорења корисника. Можете примати упозорења када се на вашој мрежи догоде одређени догађаји, али то није све. Такође можете подесити Зеносс Цоре да поручује другом кориснику ако прва тачка контакта не одговори. Ово је идеално за велике организације у којима је тешко дохватити особље јер осигурава да се проблеми са радом реше на време.

Свеукупно је Зеносс једноставан за употребу, али га спушта сложеним поступком уградње. То је донекле ублажено опсежном документацијом о употреби, али је ипак сложеније од конкуренције.

Зеносс Цоре можете преузети овде. За приступ вези за преузимање потребно је да се придружите заједници Зеносс.

18. Датадог

Датадог

За мања предузећа са мање интензивним захтевима, Датадог је програм који има пуно за понудити. Датадог може вршити праћење перформанси у стварном времену преко ваше мреже и података дневника. Датадог такође има могућност праћења услуга у облаку као што су Амазон Веб Сервицес, Гоогле Цлоуд и Мицрософт Азуре.

Визуелно, Датадог је прилично добар. Иако је мало грубљи од ивица него што је наш горњи део ове листе, ипак има снажно корисничко сучеље. На командну плочу можете превући и испустити елементе попут графикона и графикона како бисте прилагодили свој приказ. Такође можете да видите метрике као што су кашњење и употреба да бисте прегледали перформансе ваше мреже.

Једна од наших најдражих карактеристика била је коментари колаборације. Више чланова особља може коментарисати појединачне графиконе за покретање решавања проблема и решавање проблема у реалном времену. Ово вам омогућава да пронађете решење за перформансе без одступања од платформе. Датадог такође има свој систем упозорења. Можете поставити прагове и обавештења о продуженом времену тако да знате када ваша услуга функционише у најбољем реду. Ова упозорења такође можете послати појединачним члановима тима преко Слацк-а.

Опћенито Датадог нуди увјерљиво корисничко искуство чак и ако нема родовник алата као што је СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор. Доступна је бесплатна верзија Датадога која вам омогућава праћење до пет домаћина. Про верзија је доступна за 15 УСД (11 £) по хосту месечно за било који број домаћина. Ентерприсе верзија је доступна за 23 УСД (17 £) за сваки домаћин са преко 100 хостова укупно. На располагању је и бесплатна пробна верзија.

19. Монитор ОП5

ОП5 Монитор

ОП5 Монитор је решење за надгледање мрежне везе отвореног кода које може бити у току са већином осталих производа на овој листи. Можете управљати мрежним окружењем кроз перспективу прилагођених надзорних плоча помоћу јединствених графова, мапа и обавештења да бисте прецизирали своје перформансе мреже.

Једна област у којој је ОП5 Монитор посебно јак је област аутоматизације. Постоји аутоматизовани руковаоц догађаја који се може конфигурирати тако да се аутоматски излечи када дође до грешке у мрежи. То значи да не морате бити закачени за столом да бисте одговорили на одговарајућу претњу. Када се само излечи, ОП5 монитор може поново покренути или променити конфигурацију уређаја у зависности од тога шта је потребно.

ОП5 Монитор такође има своју функцију извештавања. Сваки извјештај је у потпуности прилагодљив и њему се може приступити путем надзорне плоче. Извештаји се крећу од извештаја о расположивости до извештаја о СЛА. Ово је корисно и са прагматичног и са становишта поштивања прописа. У случају да вам је потребна подршка за ову функцију, помоћ је доступна 24 сата дневно путем телефона и е-поште. Подршка је драгоцена у оним приликама када нисте сигурни који је најбољи пут акције.

Нажалост, потребно је да се директно обратите ОП5-у да бисте добили цену. Међутим, компанија напомиње да цена ваше понуде зависи од броја уређаја који требате да пратите. Ако сте заинтересовани да преузмете ОП5 Монитор за пробну вожњу, можете преузети а 30-дневно бесплатно пробно време. Након пробног периода моћи ћете да пратите до 20 уређаја без подршке.

20. Акенце нВисион

Акенце нВисион

Мало ће административних мрежа чути нВисион, али ова платформа омогућава праћење инфраструктуре на такав начин да је тешко игнорисати. Надгледање мреже је нешто што овај алат ради веома добро. Можете пратити употребу и стање мрежних елемената све до влажности окружења вашег сервера. Дубина праћења инфраструктуре овог производа значи да можете узети у обзир већину фактора приликом одржавања своје платформе.

нВисион користи СНМП да надгледа шта се дешава испод површине ваше везе. такође нуди подршку за анализу сислог порука. Ово кориснику пружа све што је потребно за ефикасно праћење њихове мрежне инфраструктуре. Можете чак и да пратите своје податке путем андроид апликације.

Најочигледније ограничење нВисион-а је корисничко сучеље. У поређењу са већином осталих производа на овој листи, нВисион изгледа помало застарио. Ово је разочаравајуће обзиром да је основни производ снажан. Један аспект у којем нВисион то надокнађује је његов облик опсежне карактеристике техничке подршке. Можете да креирате и доделите сервисне карте свом тиму којима се може приступити претрагом у бази знања.

Као мрежни монитор, Нвисион је веома добар. Међутим, немају визуелне компоненте потребне за уврштавање у горњи круг производа на овој листи. Узимајући у обзир да ће се ово и даље употребљавати у било којем пословном окружењу. Нажалост, морате затражити понуду да бисте добили цену за нВисион. Међутим, постоји бесплатна верзија која укључује до 10 нВисион агената без накнаде. Можете га преузети овде.

21. Пулсеваи

Пулсеваи

Пулсеваи је име које у свету надзора мреже често клизи испод радара, али ова платформа нуди готово потпуну транспарентност ваше мреже. Помоћу Пулсеваи-а можете пратити податке о употреби мреже у реалном времену. Не морате бити прикачени за свој административни уређај јер можете преузети мобилну апликацију у којој можете да пратите употребу мреже у покрету.

Једна од најкориснијих ствари код Пулсеваи-а је да има интегрисану антивирусну и крајњу тачку заштите. Ово је огромно јер вам омогућава да заштитите мрежу од спољних претњи и водите надзор у реалном времену. Ово је добродошла функција јер већина алата за праћење мреже може указивати на надолазеће нападе, али нису у могућности да им се позабаве.

Међутим, то није све што Пулсеваи може понудити у погледу сигурности, већ има и интегрисано решење за опоравак од катастрофе. Можете да пратите више резервних решења са централне конзоле. Рјешење за опоравак од катастрофе може локално обновити критичне системе за мање од сат времена. То значи да чак и ако нешто пође по злу, можете се правити резервну копију и покренути без губитка кључних података.

Ако вам је потребна платформа са додатним мерама заштите, Пулсеваи би требао бити Ако желите да преузмете Виресхарк свој избор број један. Комбинација антивируса и опоравка од катастрофе добродошао је додатак овом алату за надгледање мреже. Бесплатна верзија Пулсеваи-а може се преузети са овог линка овде и можете пратити до 2 система. Међутим, ако желите да користите Пулсеваи у предузећу, морате да купите Теам верзију за 1,38 УСД (1,04 £) по серверу месечно и 3,45 УСД (2,59 £) по серверу месечно.

22. РГ систем

РГ Систем

За оне који траже одличан интернетски интерфејс, РГ Систем је дефинитивно платформа коју бисте требали размотрити. Без обзира да ли желите да надгледате мрежу на аутоматизованој основи или преко мобилног уређаја, РГ систем је покривао. Почетно подешавање траје само 5 минута, након чега сте спремни да започнете надгледање целе мреже. Стабло арматурне плоче и навигације олакшава проналажење свега што вам је потребно.

РГ систем се такође може похвалити нивоом аутоматизма који је без премца већини конкурената. Можете поставити платформу да се аутоматски одазове након што је откривен мрежни догађај. Уређај ће тада аутоматски извршити одговор како би покренуо контролу оштећења. То значи да вам не мора бити на располагању да се одмах бавите мрежним проблемима јер ће се РГ систем побринути за то..

Занимљиво је да РГ систем такође има свој систем прављења резервних копија и обнављања. Резервни модул омогућава вам да направите сигурносну копију прошлих података да је не изгубите у случају мрежне катастрофе. Процес израде резервних копија је брз и помаже вам да смањите укупни ризик од застоја. У окружењу у којем је време новац, РГ систем нуди додатни ниво сигурности.

РГ Систем је модеран производ који је у свом корисничком интерфејсу прихватио једноставност. Постоји мрежна демонстрација која вам тачно показује како овај софтвер функционише и шта можете постићи својом разноврсном функционалношћу. Иако ово није тако комплетан производ за надгледање мреже као што је СоларВиндс Монитор Перформанце Монитор, има више него довољно јединствених функција да држи своје. Овде можете преузети 30-дневни бесплатни пробни период РГ система са овог линка овде.

23. Хиљаду

Тисуће

Следеће на нашој листи Тисуће. Ово је платформа за праћење мреже заснована на облаку која вам омогућава праћење укупних перформанси мреже. Ово укључује општи надзор све до идентификације ДДоС напада и неовлашћени корисници. ТхоусандЕиес надгледа вашу мрежу у стварном времену осигуравајући да будете у току са свим оним што се догађа.

Врхунска графика једна је од главних карактеристика овог алата. Све, од дизајна надзорне плоче до појединачних графикона и дисплеја, изгледа врло сјајно. Ово чини изузетно задовољавајуће окружење за надзор када се надгледа мрежа уживо. Такође постоји приказ карте који вам омогућава да видите физичку локацију мрежних елемената.

У складу са осталим врхунским производима, ТхоусандЕиес има своје систем упозоравања. Су потпуно прилагодљив а корисник може одабрати параметре у складу са својим потребама. Након испуњавања њихових унапред дефинисаних критеријума, може им се послати порука да их обавештавају да се догодио мрежни догађај. Поред тога, корисник такође може користити податке своје мрежне мреже за генерисање извештаја. Оне се могу креирати по жељи или заказати за будућност.

О овој платформи добро је размотрити ако тражите производ са веб интерфејсом који је модеран и једноставан за употребу. ТхоусандЕиес је ову листу направио због корисничког интерфејса колико и могућности. ТхоусандЕиес је доступан по цени, а доступан је сваке године, али морате контактирати продајни тим да бисте сазнали више информација. Ако желите да испробате хиљаду људи, ту је и 15-дневно бесплатно пробно време.

24. ГФИ ЛанГуард

ГФИ ЛанГуард

ГФИ ЛанГуард је уредно упакован алат за надгледање мреже за Виндовс који садржи све основне компоненте потребне за надгледање ваше мрежне инфраструктуре. Без обзира да ли желите да надгледате уређаје, сервере или мобилне уређаје, ова платформа може све. ГФИ ЛанГуард доступан је за Виндовс, Мац ОС и Линук. Иако ГУИ није нарочито импресиван, довољно је јасан да можете да пратите велику мрежу након што је поставите.

Мрежну активност можете видети кроз низ различитих визуелних приказа од питаних карата до бирања и графикона. На пример, на екрану за бирање можете преглед нивоа рањивости ваше мреже означено у обојеном спектру од зелене (ниска) до црвене (високе). Исто тако, можете да креирате дијаграме пита о стању и рањивости уређаја. То вам даје основе потребне за потпуну транспарентност ваше мреже.

Једна од најистакнутијих карактеристика ГФИ ЛанГуарда је његова способност управљања закрпама. Помоћу управљања закрпама, ЛанГуард омогућава кориснику да идентифицира и преузме закрпе пуштене за уређаје на мрежи. Апликације као што су Адобе Ацробат и Мозилла Фирефок подржавају управљање закрпама. Овако управљање закрпама уклања потребу да ручно пратите закрпе на појединим уређајима.

ГФИ ЛанГуард доступан је са више опција за цене. За 25-49 чворова плаћате 22 УСД (£ 17) годишње по чвору. Ако вам треба више, пакет од 50-249 чворова доступан је за $ 12 (£ 9.33) по чвору. Коначно, имате 250-2999 претплате за 8 УСД (6,67 £) годишње, по чвору. Такође можете да преузмете бесплатну пробну верзију ГФИ ЛанГуард.

25. Цоласофт Цапса

Цоласофт Цапса

Када је у питању мрежни анализатор за мало одржавање за Виндовс, Цапса је један од најбољих производа на тржишту. Цоласофт враћа се основама Цапса који кориснику омогућава хватање мрежних пакета уживо и реаговање на претње у пословном окружењу. Овај софтвер подржава преко 300 протокола намењених за анализу мрежних протокола. Такође има могућност покретања анализе протока ТЦП-а и решавања проблема као што је спор одговор веб локације.

У смислу реаговања на злонамерне безбедносне претње, Цапса се одлично сналази. Препознаје непризнате кориснике који врше скенирање ТЦП порта и друге сумњиве активности које указују да нешто није у реду. Такође има способност откривања ДДОС напада и друге злонамерне нападе на вашу ИП адресу. Ово је корисно у пословном окружењу јер помаже да се обезбеди сигурносна баријера од злонамерних нападача.

Цапсин кориснички интерфејс лако је његово највеће богатство. Лако је прелазити кроз стабло навигације и прегледати визуелне приказе вашег коришћења мреже. Можете да креирате графиконе и графиконе да прикажете податке о употреби мреже. Одлична ствар у томе је што не морате ништа да читате као све то директно испред вас.

Све у свему, ово је платформа погодна за предузећа која траже основну платформу за анализу мреже. Иако нема гладак дизајн производа СоларВиндс или МанагеЕнгине, он има све основе потребне за надгледање мрежног промета. Једина мана је то што је цена мало стрма у односу на остале конкуренте. Цоласофт Цапса Ентерприсе доступан је по цени од 995 УСД (747 £) за сталну лиценцу за једно седиште. Ако вам је потребно више седишта, ту је и стална лиценца за 5 седишта која је доступна за 4.475 долара (3.359 фунти). На располагању је и бесплатна пробна верзија.

26. Сплунк

Сплунк

Још један одличан додатак на нашој листи је алат за надзор мреже који се зове Сплунк. Овај чудно названи производ је развио репутацију једног од најбољих производа за праћење мреже и инфраструктуре на тржишту. Сплунк од почетка пружа одлично корисничко искуство. Један од главних начина да се то постигне је кроз изворно језик за обраду претраживања (СПЛ). СПЛ омогућава кориснику да у реалном времену тражи информације на свим мрежним уређајима.

СПЛ омогућава кориснику да буде у корак са простором активног мрежног окружења. Сви визуелни елементи, графикони, графикони и прикази изузетно су лако читљиви. Чак и ако се бавите сложенијим графиконима, ниједан детаљ се не затамњује захваљујући квалитету графичког дизајна.

Сплунк такође има сопствени систем машинске анализе учења. Ова функција користи уграђене алгоритме за предвиђање будућег правца ваше мреже. Дугорочно, ово ће бити корисна функција јер вам омогућава да не само решите своје тренутно мрежно окружење, већ побољшате и ваше будуће. Његове карактеристике попут ове Сплунк се издвајају из гомиле.

Опсежне функције у комбинацији са ниском ценом цене чине ово одличним решењем за праћење мреже за било које предузеће величине. За Сплунк је на располагању више различитих опција за цене. Први је Сплунк Фрее који је доступан без икаквих трошкова који подржава једног корисника и до 500мб података дневно. Организацијама које захтевају нешто значајније препоручујемо да потраже Сплунк Лигхт који подржава до 5 корисника и 20Гб података дневно. Међутим, ако желите скалабилно решење, требало би да потражите Сплунк Ентерприсе, који нуди неограничене кориснике, претрагу и упозорења у реалном времену. Такође постоји бесплатна пробна верзија за Сплунк која се може преузети овде.

27. Виресхарк

Виресхарк

Напокон имамо Виресхарк, можда најпознатији пакет снајпер на свету. Већина мрежних администратора или има директно искуство у коришћењу Виресхарка или индиректно знање о њему. Овај алат за надгледање мреже отвореног кода може надгледати скоро 1.000 различитих протокола и подржава читав низ оперативних система као што су Виндовс, Мац ОС, Соларис, УНИКС и Линук, да их набројимо само неколико.

Дубински преглед пакета не само да вам пружа више информација о вашој мрежи, већ такође може помоћи у препознавању знакова злонамјерних напада. Кад год Виресхарк препозна понашање пакета које личи на злонамјерни напад, кориснику ће послати обавештење да предузме мере. То олакшава одговор на претње док се оне појаве. Иако ово не нуди потпуну заштиту, омогућава брзо реаговање на безбедносне догађаје.

Виресхарк није ограничен и на једноставну анализу пакета уживо. Можете користити Виресхарк за генерисање извештаја и извоз у ЦСВ, КСМЛ, или ПостСцрипт. То вам омогућава да пресечете пут проблема на вашој мрежи и нађете циљани одговор. Иако извештавање није тако опсежно као и многе друге платформе на овој листи, то је професионални стандард.

Такође је вредно споменути да Виресхарк има активну корисничку заједницу, а постоји пуно интернетских ресурса који су посвећени објашњавању како користити производ. Ово ублажава добар део кривуље учења до које долази када се користи нови производ. Виресхарк је погодан и за кућне кориснике и за веће организације. Без сумње, најбољи део Виресхарка је тај што га можете бесплатно преузети. Ако желите да преузмете Виресхарк бесплатно, кликните овде ову везу.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =