27 najboljih mrežnih nadzornih alata i softvera do 2020

27 najboljih mrežnih nadzornih alata i softvera do 2020


Izbor alata za mrežni nadzor pomalo je mučan sa stotinama različitih proizvođača softvera.

Naš tim IT stručnjaka odlučio je objediniti svoje dugogodišnje iskustvo i veliko industrijsko znanje kako bi stvorio ogroman popis mrežnih alata za nadzor koji će proći kroz svoje korake.

Potom smo započeli temeljito raditi na testiranju, uspoređivanju i preispitivanju svakog kako bismo dobili konačan popis najboljih alata za praćenje mreže za 2020. Uključili smo besplatni, plaćeni i open source softver za Windows, Mac i Linux.

Pojedinosti ćemo obuhvatiti svih 27 alata, ali za one od vas koji samo žele znati naše najbolje odabranike, evo najboljih alata za nadzor mreže i nešto o svakom od njih:

7 najboljih besplatnih alata za nadzor mreže (brzi sažetak)

 1. Monitor performansi mreže SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovaj vodeći proizvod za upravljanje mrežom iz SolarWinds nadgleda LAN, WiFi, virtualizacije, WAN i resurse utemeljene u oblaku.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Jedinstveni sustav nadzora koji pokriva mreže, poslužitelje i aplikacije, virtualizacije i resurse izvan web mjesta.
 3. NetCrunch paket za nadgledanje (BESPLATNI PROBOR) Kompletna platforma za nadzor mreže koja uključuje analizu prometa, upravljanje zapisima, nadgledanje poslužitelja i nadgledanje aplikacija.
 4. Site24x7 Nadzor mreže iz oblaka (BESPLATNO ISPITIVANJE) Kombinirana IT infrastruktura, aplikacije i usluga nadzora ponašanja korisnika dostupnih u oblaku.
 5. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav RMM temeljen na oblaku uključuje veliki raspon monitora - poslužitelj, uređaj i aplikacija - pogodan za sva poduzeća veličine.
 6. ManageEngine OpManager (BESPLATNO ISPITIVANJE) SNMP-ov sustav praćenja koji pokriva LAN, virtualizacije, WAN i poslužitelje temeljene na oblaku.
 7. Paket alata za protok SolarWinds (BESPLATNI BROJ ALATA) Paket od tri besplatna alata koji vam pomažu da testirate mrežni kapacitet putem Cisco usmjerivača.

Naša 26 omiljenih alata za nadzor mreže

U posljednjih nekoliko godina, mrežni alati za praćenje bili su u stalnom stanju evolucije. Pružatelji usluga zasićuju tržište visokokvalitetnim alatima za nadgledanje mreže Windows i Linux. Za administratore ovo je dobra vijest jer postoji stalna potražnja za alatima mrežno skeniranje, Integracija SNMP-a, i nadzor mreže u kombinaciji. Trenutno postoje deseci alata na visokoj razini koji mogu pružiti kvar na vašoj mrežnoj mreži u stvarnom vremenu.

Alati za nadzor mreže važni su iz više razloga. Alat za praćenje može vam pružiti u stvarnom vremenu pregled stanja vaših usluga i zdravstvenog stanja infrastrukture. Većinu vremena ovi se sustavi koriste za prepoznavanje znakova loših performansi na mreži poduzeća.

1. SolarWinds Monitor performansi mreže (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Monitor performansi mreže SolarWinds

Prvo na našem popisu Monitor performansi mreže SolarWinds. SolarWinds Network Performance Monitor vrhunski je alat za nadzor mreže koji omogućava praćenje mrežnih elemenata pomoću SNMP-a i centralizirane nadzorne ploče. Bez obzira koristite li bežičnu ili ožičenu mrežu, možete koristiti mrežni monitor performansi da biste pazili na znakove lošeg rada.

Značajke na prvi pogled

 • Automatsko otkrivanje uređaja širom mreže
 • Prilagodljiva upozorenja s okidačima
 • Značajke vizualizacije poput pitanih grafikona, grafikona i karata
 • Inteligentne mape mrežne infrastrukture
 • Vizualizacija kritične staze na mrežnom putu
 • Izrada toplotnih karata mrežnih okruženja

Ovaj SolarWinds proizvod od samog početka je izuzetno jednostavan za korištenje. Monitor performansi mreže pokreće značajku automatskog otkrivanja koja ručno locira uređaje na vašoj mreži i mapira ih u vaš sustav. Time se eliminira potreba da ručno povežete mrežne uređaje sa središnjom konzolom.

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, SolarWinds vam nudi raznolik raspon vizualni elementi poput pitanih grafikona, Karte, i upozorenja koji će vam omogućiti čitanje mrežnih performansi od pogleda. Na primjer, the Čvorovi s problemima prozor prikazuje sve mrežne elemente koji imaju problema sa performansama. Isto tako primjena Odjeljak Pregled zdravstvenog stanja omogućava vam da vidite svoje sveukupno zdravlje aplikacija u cijeloj vašoj mreži.

Minimalistički, ali sveobuhvatni dizajn SolarWinds jedna je od najvećih prodajnih točaka platforme. Međutim, to nije sve što ovaj program može ponuditi. Možete i stvoriti prilagođena upozorenja da vas obavijesti kada dođe do kvara na mreži. Ako je potrebno, možete upozoriti određene članove osoblja. Ovo je korisno za one situacije u kojima morate delegirati zadatke odgovora među timom.

Pros:

 • Izuzetno jednostavan za korištenje s intuitivnim dizajnom sučelja
 • Bezbolna konfiguracija s puno automatiziranih opcija
 • Visoka razina prilagodbe, uključujući prilagođena upozorenja
 • Inteligentne karte i toplotne karte pružaju različite mrežne perspektive
 • Sposobnost korištenja skripti za automatsko rješavanje problema

Cons:

 • Ograničene mogućnosti praćenja usluga u oblaku

Sveukupno Monitor performansi SolarWinds nalazi se na vrhu našeg popisa jer nudi savršenu kombinaciju jednostavnosti uporabe i nadgledanja mreže u jednom. Značajka automatskog otkrivanja i vizualizacija na visokoj razini dvije su značajke koje se izdvajaju. Mrežni nadzor performansi dostupan je od 2895 dolara više. Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje koje možete preuzeti ovdje.

IZBOR UREDNIKA

SolarWinds NPM mnogo je više od jednostavnog skenera, što je važno jer većina sigurnosnih problema nastaje prilikom promjene konfiguracija. Nudi čvrsto skeniranje ranjivosti, kao i napredne opcije za stvaranje i praćenje konfiguracijskih politika i bilo kakvih problema koji proizlaze iz njih. Mogućnost automatskog rješavanja problema pomoću skripti znači da je vrlo učinkovita u otkrivanju problema i pomoći vam da ih riješite.

Preuzimanje datoteka: 30 dana BESPLATNO probno razdoblje od SolarWinds.com

Službena stranica: https://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Paessler PRTGPRTG mrežni monitor tvrtke Paessler je još jedan proizvod koji pruža izvrstan paket mogućnosti praćenja mreže. PRTG koristi SNMP, njuškanje paketa i WMI za nadzor mrežnih uređaja. Jedna od prvih stvari koje primijetite o PRTG-u jest da može biti teško pratiti što se događa u vašoj mreži. Iako nije toliko jasan kao proizvod kao što je OpManager, ima dovoljno dubine da vam pruži jasnu sliku ako ustrajete izvan početne nespretnosti i budete upoznati s njim.

PRTG je opcija koju je jednostavno implementirati. Kao i drugi vrhunski proizvodi za praćenje performansi mreže, PRTG ima svoje značajka automatskog otkrivanja. To djeluje kao mrežni preslikavač i prepoznaje mrežne elemente bez da ih morate ručno konfigurirati. Automatsko otkrivanje omogućuje vam da trčite po zemlji i umanjuje ogroman komad ručnog rada. Morate početi nadzirati svoju mrežu ubrzo nakon što je implementirate sa radne površine ili mobilnog uređaja putem PRTG aplikacije.

Karte PRTG je platforma jedinstvena ponuda za vizualizaciju. Sada postoji mnogo načina na koje se karte mogu koristiti. Najjednostavnije je stvoriti mrežnu kartu koja označava svaki uređaj na vašoj mreži. No možete je prilagoditi tako da prikazuje samo najvažnije senzore u vašoj lokalnoj infrastrukturi. Ono što je uistinu izvrsno u ovoj značajki je da možete kreirati možete postaviti automatsku rotaciju karte. To vam omogućuje da automatski promijenite karte koje gledate u vremenu od 10, 30, 60 sekundi do 10 minuta.

Iako se korisničko sučelje malo navikava, ovo je proizvod koji je savršen za one koji su u svijetu praćenja mreže. Dolazi s krivuljom učenja, ali ono automatskog otkrivanja, upozorenja, i vizualni prikazi učinite ovo jednom od boljih platformi na tržištu. Za PRTG postoji niz opcija cijene, od verzije koja radi na čak 100 monitora do XL5 za 1.400 dolara (1,052 £) Najbolja vrijednost za novac vjerojatno je paket XL1 koji vam nudi neograničene senzore za 13.436 USD (10.101 £). Postoji i 30-dnevno besplatno probno razdoblje koje možete preuzmite ovdje. PRTG ostaje slobodan za do 100 senzora. Također možete pristupiti verziji PRTG-a na usluzi Software-as-Service na Cloudu putem web sučelja.

PRTG mrežni monitor iz PaesslerDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

3. NetCrunch (BESPLATNO ISPITIVANJE)

27 najboljih mrežnih nadzornih alata i softvera do 2020

Adrem softver proizvodi NetCrunch platformu i nudi četiri razine paketa za nadgledanje sustava koji se temelje na njoj - NetCrunch Monitoring Suite najveći je od ovih skupina alata. Standardni paket NetCrunch naziva se NetCrunch za SNMP uređaje. Ovo koristi Jednostavan protokol upravljanja mrežom za praćenje aktivnosti na usmjerivačima, sklopkama i vatrozidima. Alat uključuje rukovanje upozorenjem, preslikavanje priključaka i nadgledanje aplikacija.

Možete platiti dodatne module za dodavanje osnovnom paketu ili se odlučite za veće pakete koji uključuju dodatnu funkcionalnost. Jedan korak više od NetCruncha za SNMP uređaje je NetCrunch monitor performansi. Ovo ima sve mogućnosti osnovne NetCrunch SNMP usluge plus nadzor poslužitelja i aplikacija i upravljanje zapisnicima. Ova usluga može nadzirati udaljene resurse, poput poslužitelja temeljenih na oblaku, a također je dobar izbor ako na svoju mrežu implementirate virtualizaciju.

Sljedeća je razina NetCrunch za mrežnu infrastrukturu. Ovaj paket uključuje SNMP nadzorne funkcije osnovnog paketa plus mapiranje topološke mreže i analiza prometnog toka. Ne uključuje značajke nadgledanja poslužitelja i aplikacija ili upravljanje zapisnikom NetCrunch monitora performansi, ali taj modul možete kupiti kao dodatak na.

Alternativno, možete se odlučiti za NetCrunch nadzorni paket koji uključuje sve NetCrunch module. Dobivate monitor poslužitelja i aplikacija, mapiranje topologije, upravitelj dnevnika i funkcije analize prometa dostupne u drugim NetCrunch paketima. Ovaj paket također uključuje funkcije inventara hardvera i softvera za Windows koji uključuje funkcije upravljanja zakrpama i uslužne programe za nadzor Windows usluga. Paket za nadzor također uključuje konfiguracijski menadžment i akcije usmjerene na politiku koji vam mogu pomoći u automatizaciji mnogih zadataka upravljanja sustavom.

S najnovijim izdanjem 10.6, tu je nova i poboljšana Udaljena sonda. U stanju je nadgledati više od 70 mrežnih usluga, uključujući SNMP i HTTP. Nova Udaljena sonda također može nadzirati sve senzore NetCrunch poput WMI, SQL i mnogih drugih.

Sonda podržava automatsko otkrivanje mrežne usluge. Svaki put kada se doda novi čvor sonda će automatski otkriti usluge i početi je nadzirati. Pored toga, sada možete postaviti upozorenja na udaljeni sonda i dobiti obavijest ako je veza sonda prekinuta.

To visoko ocjenjujemo, jer djeluje munjevito i postoji 30-dnevno besplatno probno razdoblje svih njegovih modula za nadzor sustava.

NetCrunchDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

4. Nadzor mreže u mreži24x7 iz oblaka (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Site24x7

Alat za nadgledanje mreže u mreži u oblaku Site24x7 koja obuhvaća IT infrastrukturu, aplikacije i ponašanje korisnika. Alat za nadzor mreže u mogućnosti je automatski otkriti sve uređaje priključene na mrežu. Sakuplja 24x7 popis opreme iz rezultata te pretrage i zatim sastavlja mrežne topološke karte automatski. Svi se popis i karte automatski ažuriraju kad god se oprema doda, premjesti ili ukloni.

Značajka automatskog otkrivanja Site24x7 pokreće Jednostavan protokol upravljanja mrežom (SNMP). Ovaj je sustav ugrađen u sve mrežne uređaje. Treba samo SNMP upravitelju da zatraži podatke o statusu od softverskog agenta koji njihovi proizvođači učitavaju na svaki prekidač i usmjerivač. Site24x7 ispunjava taj SNMP upravitelj.

SNMP uključuje postupak koji agentima uređaja omogućuje slanje obavijesti upravitelju kada otkriva kritično stanje na uređaju koji nadgleda. Ova se poruka pretvara u upozorenje ili an uzbuna na nadzornoj ploči Site24x7, ovisno o ocjeni ozbiljnosti označenoj u poruci od agenta.

Site24x7 nadzire prekidače, usmjerivače, vatrozidne uređaje, napajanje, balansirajuće opterećenje, bežične mreže, usluge oblaka i WAN veze. To nije nadzor prometa širine pojasa. Monitor se fokusira na spojeni hardver. Šira pogled na paket Site24x7 pokazuje da sustav nadzire i drugi hardver, poput krajnje točke i poslužitelji. Također prati rad aplikacija. Modul ponašanja korisnika u paketu je od posebne koristi za tvrtke koje vode web stranice. Uključuje stvarno praćenje korisnika analizirati tipična putovanja kupca, a također praćenje sintetičkih web transakcija, koji simulira pristup web mjestu.

Site24x7 dostupan je besplatno. Besplatna verzija usluge ograničena je na nadgledanje pet web stranica ili poslužitelja. Postoje četiri plaćena izdanja usluge. Svaka je prilagođena različitim korporativnim potrebama. Svaka od plaćenih verzija Site24x7 dostupna je na web lokaciji 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Site24x7 Network MonitoringStart 30-dnevna BESPLATNA proba

5. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

27 najboljih mrežnih nadzornih alata i softvera do 2020

Atera je mrežni monitor dizajniran za upotrebu davanih pružatelja usluga (MSP). U stvari, ovaj sustav ima niz monitora, uključujući monitor poslužitelja i aplikacija. Ova platforma pruža sav softver koji treba MSP-ovom timu tehničara za uspješno pokretanje mreže. To uključuje zadatke održavanja, kao i samo pasivno nadgledanje.

Mrežni monitor dio je skupa uslužnih programa koji se zove a daljinski nadzor i upravljanje (RMM) sustav. Ključni dio ove usluge je da tim za nadgledanje tehničara nije na istoj lokaciji kao i mreža koja se nadgleda. Mogućnost daljinskog praćenja sustava vrlo je oslobađajuća jer to također znači da poslužitelj koji pokreće softver za praćenje ne mora biti u istoj zgradi kao tehničar koji ga koristi..

Softver Atera je usluga koja se isporučuje iz oblaka. Za pokretanje ove platforme ne trebate održavati vlastite poslužitelje. No, web mjesto klijenta trebat će agenti instalirani na njemu. MSP tehničari pristupaju konzolu sustava putem standardni web preglednik. Postoji također mobilna aplikacija što administratorima sustava omogućuje da s bilo kojeg mjesta provjere stanje nadzirane mreže.

Sposobnost samo prijave u sustav s bilo kojeg uređaja vrlo je važna jer Atera uključuje visok stupanj automatizacije. Usluga nadzire mrežu klijenta i zahtijeva ljudsku pažnju samo kad se pojavi problem. U tim slučajevima, Atera generira uzbunu i može ih poslati tehničaru putem mobilne aplikacije.

Usluga mrežnog praćenja Atera temelji se na Jednostavno upravljanje mrežnim protokolom (SNMP). Ova metodologija uključuje mogućnost upozorenja generiranih od strane uređaja. Također nudi mehanizam za otkrivanje mreže i mogućnost automatskog sastavljanja inventara opreme.

Usluga Atera dostupna je u tri paketa: profesionalac, Rast, i Vlast. Sustav se naplaćuje pretplatom po tehničaru mjesečno. Možete se odlučiti za plaćanje godišnje, što djeluje jeftinije. Atera je dostupna na 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

6. ManageEngine OpManager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager je jedan od najpoznatijih alata za praćenje mreže na ovom popisu. Ovo glatko dizajnirano rješenje za nadzor mreže dobro je osmišljeno u svrhu pomoći mrežnim administratorima u ciljanju slabih performansi na velikoj mreži. Nadzorna ploča ažurira se u stvarnom vremenu i korisniku nudi grafikone koji prikazuju dostupnost, korištenje i povezanost uređaja širom mreže.

Vizualizacija OpManagera jedno je od najvećih svojstava. Preko nadzorne ploče možete pregledavati, birati brojeve, grafikone, grafikone i dostupnost u boji. Malo je alata koji pružaju perspektivu odozgo prema dolje u jednakom stupnju kao i ManageEngine OpManager. Ako ove značajke nisu dovoljne za razvoj cjelovite perspektive vaše mreže, možete generirati i prilagođena izvješća. To je posebno korisno ako svoje nalaze morate predati drugom osoblju.

Prilagođavanje stavljen je u središte funkcionalnosti OpManager-a. Obaviještenja koja se mogu prilagoditi korisnicima dio su ovog sveobuhvatnog dizajna. Na primjer, možete postaviti prag korištenja CPU-a i uputiti OpManager da vas obavijesti nakon što dosegne određenu razinu. Možete također proslijediti ključne poruke poput Syslog podataka.

skalabilnost OpManager-a ManageEngine je takav da je to alat pogodno za uvođenje u bilo koju organizaciju od MSP-a do većih poduzeća. OpManager ima 3 različita izdanja, naime Standard, Professional i Enterprise. Standardno izdanje počinje od 245 USD za 10 uređaja, Professional Edition kreće od 345 USD za 10 uređaja, a Enterprise Edition počinje s 11545 USD za 250 uređaja. Dostupna je i besplatna verzija koja može nadzirati do 3 uređaja, s podrškom za VMware, Hyper-V i Xen poslužitelje. Besplatnu verziju možete preuzeti ovdje.

OpManager iz ManageEngineDownload BESPLATNO probno razdoblje

7. Paket alata za protok SolarWinds (BESPLATNI BROJ ALATA)

Paket alata SolarWinds NetFlow

Paket alata za protok je još jedan proizvod SolarWinds. Jedna sjajna osobina ovog pakiranja je ta što je potpuno besplatno korištenje. To nije probna ponuda, jer je paket stalno besplatan. Značajke u paketu ne uključuju grafičke prikaze podataka koje biste obično očekivali od proizvoda SolarWinds. Umjesto toga, dobit ćete tri vrlo jednostavna sučelja od kojih svako pokreće specijalni proces. Unutar pakovanja dobivate sljedeće alate:

 • NetFlow Configurator
 • NetFlow Replicator
 • NetFlow Generator

Paket alata odnosi se na iskorištavanje NetFlow sustava koji je ugrađen u sve Cisco usmjerivači. Nećete dobiti NetFlow poruke s Cisco preklopnika, jer sustav za analizu podataka prikuplja i ispituje IP zaglavlja - koja se odnose na funkcionalnost rutera.

NetFlow je sustav analize prometa podataka koji je kreirao Cisco Systems. Postoji nekoliko verzija ovog naredbenog jezika i s kojima rade alati za protok alata Flow NetFlow v5.

NetFlow Configurator je jednostavno sučelje za Cisco usmjerivače koje vam omogućuje postavljanje NetFlow poruka i podatke usmjeravaju prema svom kolekcionaru. Ovaj program vam štedi da se morate prijaviti na svaki od vaših usmjerivača i navigaciju kroz izbornik sučelja za upravljanje.

NetFlow Replicator je modul mrežnog testiranja. Kružit će NetFlow paketima oko vaše mreže do određenog odredišta. Ovim možete provjeriti sposobnosti vaše mrežne infrastrukture za obradu specifičnih količina prometa.

NetFlow Generator je još jedan alat za testiranje koji vam omogućuje testiranje povećanih scenarija prometa na vašem postojećem. Alat generira lažne pakete kako bi ispitao mogućnosti usluga, poput balansiranja opterećenja, vatrozida i upozorenja o nadzoru performansi mreže..

Paket alata Flow je koristan alat za analizu koji koristi postojeće NetFlow mogućnosti vaših usmjerivača - i dostupan je kao besplatno preuzimanje.

SolarWinds Flow Tool BundleDownload 100% BESPLATNO Paket alata

8. Zabbix

Zabbix

Softver s otvorenim kodom često je hit i nedostaje s obzirom na mrežni nadzor, ali Zabbix je proizvod koji dobiva pravo izravno nakon uvođenja. Od trenutka kada pokrenete GUI upečatljiv je koliko je dizajn programa čist. Dubina GUI-ovih analitičkih mogućnosti također ima dovoljno tvari da odgovara njegovom stilu. Možete pristupiti web pregledniku u većini glavnih web preglednika kao što su Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox i Google Chrome. Alat se integrira i sa aplikacijama drugih proizvođača, kao što su Slack, WordPress i OpenVPN.

Zabbix koristi kombinaciju SNMP i IMPI za nadzor vaše mreže. U praksi se Zabbixom možete poslužiti za pratite propusnost svoje mreže, korištenje uređaja CPU / memorija, mrežno zdravlje, i promjene konfiguracije. Prilagodba je područje koje Zabbix djeluje osobito dobro. Postoje obavijesti prilagođene korisniku koje se mogu slati e-poštom ili SMS-om. Skripte možete pokrenuti i na daljinu na uređajima diljem mreže. Ovo je korisno za brzo djelovanje u slučajevima kada neka služba ima problema s izvedbom.

U slučaju da Zabbix prepozna problem na vašoj mreži, u prozoru će se pojaviti poruka. Ovo će detaljno opisati sve što je potrebno riješiti. Zabbix također ima širok raspon predložaka koje možete koristiti za nadzor popularnih uređaja. Predlošci se kreću od kompanija kao što su Intel, Netgear, Dell i Cisco do uređaja Huawei i Nokia Networks. Svaki predložak sadrži zadane aplikacije, okidače, grafikone i scenarije koji se odnose na predmetni dobavljač.

Sveukupno Zabbix je solidan mrežni monitor performansi za srednje i velike organizacije. Zabbix je dostupan besplatno, a njemu se može pristupiti kao web sučelje ili preuzeti za CentOS, Debian, Oracle Linux, Ubuntu i Red Hat Enterprise Linux. Ako ste zainteresirani za preuzimanje Zabbixa, ovdje možete pristupiti vezi za preuzimanje softvera.

9. Opservium

Observium

Observium je rješenje mrežnog praćenja koje je usmjereno organizacijama svih veličina da nadgledaju rad mreže. Web-lokacija Observium ima impresivan niz tvrtki koje su prihvatile ovaj projekt, a nazivi su Yahoo, Twitch i Spotify samo neki koji koriste proizvod. Kao dobavljač softvera za nadgledanje mreže, Observium je odlučio koristiti SNMP kao glavni protokol za prikupljanje podataka o mrežnoj vezi iako koristi i LLDP, CDP, FDP i EDP.

Bilo koja platforma koja koristi SNMP protokol može se prepoznati putem značajke automatskog otkrivanja. Ovaj automatski locira uređaje u vašoj mreži i povlači podatke iz njih ravno do vaše konzole. Te se informacije mogu zatim pretvoriti u grafikon radi detaljnijeg pregleda. Većina vašeg praćenja obavlja se na stranici pregleda. Ovdje možete pogledati sve uređaje na mreži uz njihov status.

Observium se također susreće s jednim od naših ključnih diferencijara u obliku upozorenja o pragu. Upozorenja o pragu omogućuju korisniku nadgledanje uređaja i primanje upozorenja kad se ispune određeni kriteriji, poput lošeg vremena odziva. Na primjer, ako vam memorija padne ispod 70%, dobit ćete obavijest. Također možete primati upozorenja kada određena usluga propadne. To umanjuje ručni teret praćenja velike mreže.

Observium podržava operativne sustave kao što su Windows, Linux, Dell, HP i Cisco. Observium je dostupan u dvije verzije; Zajednica i profesionalac. Verziju Zajednice možete besplatno preuzeti i uključuje automatsko otkrivanje, mapiranje mreže, i automatsko prepoznavanje uređaja. Međutim, ako vam trebaju značajke poput upozorenja o pragu i API-ja RESTful potrebno je da platite 266 USD (£ 200) godišnje. Potpuni popis opcija za cijene dostupan je ovdje.

10. Icinga

Icinga

Icinga 2 je još jedan relativno dobro poznat softverski proizvod za nadzor mreže. Icinga koristi SNMP i izravno praćenje za prikupljanje podataka o upotrebi sa svakog uređaja koji je aktivan na mreži. Većina procesa se provodi kroz RESTful API. API REST daje korisniku mogućnost ažuriranja svojih konfiguracija i pregledavanja podataka o postojećim problemima. Cijelo korisničko sučelje zaštićeno je SSL-om. Ovaj proizvod koriste brojne velike organizacije. Imena poput Audi, Adobe i Vodafone u prošlosti su koristila Icinga.

Za platformu otvorenog koda, Icingino korisničko sučelje relativno je čisto. Međutim jedna je stvar koja Icinga razlikuje od ostalih proizvoda upotreba dodataka. Icinga vam pruža tisuće dodataka za provođenje različitih zadataka praćenja. Postoje jedinstveni dodaci koji rade i za Windows i za Linux. Ako ne možete pronaći ono što tražite, također možete izraditi vlastiti dodatak ispočetka. Dodaci su odličan dodatak koji pomaže proširiti osnovne funkcije proizvoda.

Ovaj program također ima svoje sustav upozoravanja, koji obavještava korisnika putem testa ili SMS-a kada se dogodi mrežni događaj. Rezultat toga je da ste izvan dosega svog mrežnog okruženja čak i kad ga ne pratite izravno sa stola. Tu je i mogućnost segmentiranja upozorenja i slanja njima ravno određenim korisnicima. "Segmentirana upozorenja" značajka je koja će se pokazati korisnom većim organizacijama.

Icinga utjelovljuje sve ključne diferencijatore koje biste očekivali od vrhunskog proizvoda. Prije svega, Icinginina najveća prodaja je da je besplatan. Nemojte se zavaravati zbog cijene jer ova platforma ima vjerodajnice za nadmetanje sa svim ostalim platformama na ovom popisu. Ako pronađete kompleks REST API-a, postoji veliki internetski korisnički priručnik koji će vam pomoći kako koristiti Icinga. Icinga 2 možete preuzeti ovdje.

11. Mrežni monitor začina

Mrežni monitor začina

Mrežni monitor začina je razvio ime za sebe kao jedan od najboljih besplatnih alata za nadgledanje mreže. Ovaj mrežni softver za praćenje generira podatke u stvarnom vremenu pomoću SNMP-a. Instalacija je nevjerojatno jednostavna za nove korisnike. Postoji instalacijski program koji vas vodi kroz početni postupak postavljanja vaše platforme. Nakon dovršetka postavljanja, pružit će vam se prečac koji se vezuje na GUI internetskog sučelja. U ovom se trenutku korisnik mora prijaviti kako bi započeo praćenje uživo.

Mrežni monitor održava vrlo jasan dizajn. Tu je glavna nadzorna ploča na kojoj možete vidjeti svoje podatke o upotrebi. Nadzorna ploča može se prilagoditi vašim potrebama. Mrežni monitor podržava a raznolikost kodirani bojom grafikoni tako da svoje podatke možete prikazati u obliku koji je lako razumljiv. Dovoljno je propusnog opsega za praćenje svih ključnih uređaja s početnog zaslona.

Korisnički konfigurirana upozorenja još je jedna značajka koju je tim Spiceworks ugradio u ovaj proizvod. Korisnik može postaviti parametre upozorenja tako da ih se obavijesti e-poštom ili SMS-om nakon što se ispune određeni kriteriji. Postoji i mogućnost postavljanja prilagođenih pragova uzbune za pojedine uređaje. Uz to se ne može kreirati prilagođena upozorenja kako bi se istaknuli određeni uvjeti pogreške, kao što su loša vremena odziva.

Glavno ograničenje Mrežnog monitora je to ima reklame. Dalje od toga, ovo je čvrst izbor za organizacije svih veličina. SpiceWorks Network Monitor kompatibilan je s bilo kojom verzijom sustava Windows. Sve što trebate učiniti da biste započeli koristiti softver je preuzeti ga na svoj uređaj. Ako vam se ikad zaglavi, postoji aktivna zajednica korisnika koja vam može pomoći. Mrežni monitor SpiceWorks možete besplatno preuzeti ovom vezom.

12. Napredni IP skener

Napredni IP skener

S više od 30 milijuna korisnika širom svijeta, Napredni IP skener je jedan od najčešće korištenih alata za nadzor mreže na ovom popisu koji se fokusira na upotrebu IP adresa. Napredni IP skener je dizajniran za analizu LAN okruženja i omogućuje vam praćenje mrežnih uređaja s jednog stakla. Mnogo je stvari koje ovaj alat čine popularnim, uključujući otkrivanje MAC adrese i mogućnost daljinskog uključivanja i isključivanja računala.

Glavna privlačnost naprednog IP Skenera je da je on vrlo brz i lagan. Može skenirati sve IP adrese na vašoj mreži unutar korisnik definiran opseg. Mrežni uređaji prepoznaju se automatski i možete vidjeti jesu li trenutno aktivni ili ne. Također možete spremiti svoje omiljene uređaje tako da ih možete izolirati skenirano. IP skener je stoga prikladan za organizacije koje traže mrežni skener.

Sveukupno Napredni IP skener nije teško koristiti. Ne morate definirati raspon IP adresa ako to ne želite. Sve što trebate učiniti za početak skeniranja je klik Skenirati. Program će tada početi analizirati vaše mrežne uređaje i izvještavati o vama. Ako želite vidjeti više informacija o pojedinom uređaju, desnom tipkom miša kliknite na njega. Ležerni pristup platforme jedan je od razloga što je postao alat za pristup mrežnim administratorima.

Bez sumnje je korisničko sučelje jedno od glavnih ograničenja naprednih IP skenera. Jednostavan je za upotrebu, ali nema moderni GUI. Također ne omogućuje stvaranje grafikona ili drugih vizualnih komponenti. srećom, možete izvesti rezultate skeniranja u CSV format za daljnju analizu, ali to ne nadoknađuje nedostatak vizualizacije.

Unatoč svojim ograničenjima, Napredni IP skener ima više nego dovoljno za žalbu administratorima koji rade u poslovnim okruženjima visoke razine. Ovaj je alat idealno rješenje mrežnog skeniranja. Glazura na torti je da je potpuno besplatna. Napredni IP skener možete preuzeti s ove poveznice ovdje.

13. Logički monitor

Logički monitor

Logički monitor je odličan SaaS proizvod od trenutka kada ga počnete koristiti. Ovaj Alat SaaS automatski otkriva uređaje u mreži i počinje prikupljati informacije odmah izvan okvira. Jednostavnost upotrebe nešto je što je tim koji stoji iza Logic Monitora ugrađen u čitavu platformu. Postoji preko 1000 logičkih modula koji pomažu korisniku i automatiziraju nadzor i upozorenja na mrežnoj vezi. Ovaj je proizvod kompatibilan sa širokim spektrom tehnologija širom oblaka i hibridne infrastrukture. Na primjer, možete pratiti Azure, AWS, servere, aplikacije i web stranice s jednog centraliziranog korisničkog sučelja.

Što se vizualizacije tiče, Logic Monitor ima puno toga za ponuditi. Možeš prenesite vaše mrežne podatke i prikažite ih u grafikonima obojenim bojama. Također možete pregledati više uređaja kroz jedan grafikon ako pogledate Logiku u Usporednom prikazu. Glavna nadzorna ploča također prikazuje vaše cjelokupno zdravlje i performanse infrastrukture.

Jedno posebno zanimljivo obilježje Logike jest njezino ugrađeno predviđanje koje pokazuje vaše buduće potrebe korištenja. Na primjer, u donjem lijevom kutu gornje slike nalazi se grafikon koji prikazuje predviđanje upotrebe diska, a koji prikazuje korisniku koliko upotrebe diska može očekivati ​​u budućnosti. Ovo je sjajno za provođenje dugoročnog planiranja kapaciteta.

Na raspolaganju je nekoliko opcija za cijene za Logic Monitor, Starter, Pro i Enterprise verziju. Verzija Starter uključuje nadzorne ploče, upozoravanje i izvještavanje sa 3 mjeseca čuvanja podataka, 3 mjeseca pohrane povijesti upozorenja i provjere web usluga za 10 usluga. Enterprise inačica ima sve ove značajke sa 2 godine čuvanja podataka, provjerom web usluga za 300 usluga, 2 godine pohrane povijesti upozorenja i podrškom 24 × 7. Morat ćete zatražiti ponudu da biste vidjeli cijene tih licenci. Postoji i 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

14. EventSentry

EventSentry

EventSentry proizvod je koji je stekao privlačnost zadnjih nekoliko godina i to s dobrim razlogom. Ovaj proizvod nudi cjelovit paket putem kojeg možete nadzirati cijelo mrežno okruženje od čvorova do uređaja i poslužitelja. korisničko sučelje je potpuno prilagodljivo a možete čak stvorite više nadzornih ploča da diktiraju svoje nadzorno okruženje.

U pogledu implementacije, EventSentry je ograničen na Windows uređaje. Međutim, možete biti spremni i trčati za otprilike pola sata. Iako vam je potrebno da dovršite neku konfiguraciju, nije dovoljno da bi EventSentry bio nezgodan. Nova verzija sustava EventSentry sada vam također omogućava to pregled podataka NetFlow i mjeri iskorištavanje propusnosti. Ovo je korisno za prepoznavanje koliko je vaša veza u skladu sa zahtjevima vaše tehničke infrastrukture.

Svi vaši mrežni podaci mogu se pretvoriti u vizualne prikaze kao što su grafikoni i grafikoni, a čak možete mrežni promet preslikati na zemljopisni položaj. Kao i drugi vodeći tržišni konkurenti, i ovi su vizualni prikazi a grafikoni vam omogućuju prepoznavanje mrežne aktivnosti uživo iz snimke, a ne prelistavanje kroz navigacijsko stablo.

Veća poduzeća su podržana korištenjem planiranog izvještavanja. To vam omogućuje da automatski šaljete e-poštu ključnim korisnicima nakon generiranja izvještaja. To znači da kad je pogreška označena, možete odmah poslati izvještaj članu vašeg tima kako bi on mogao pomoći u pronalaženju rješenja.

EventSentry ima brojne mogućnosti određivanja cijena, od punih licenci do licenci mrežnih uređaja i NetFlow licence. No, inačica pune licence može se kupiti od 85 USD godišnje (63 £), po Windows uređaju do 4698 USD (3.525) za 100 licenci i 28998 USD (21.763) za 1000 uređaja. Postoji i 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

15. Nagios XI

Nagios XI

Nagios XI je softverski alat za nadgledanje mreže koji se plasira na široku demografsku skupinu, a koji traže slabo nadgledanje mreže za održavanje. Nagios XI koristi internetsko korisničko sučelje što ga čini jednom od pristupačnijih platformi na ovom popisu. Čarobnjaci za konfiguriranje vodit će vas kroz postupak postavljanja vašeg nadzornog okruženja i brzog upravljanja uslugom.

Vizualizacija Nagios XI je opsežna, uključujući pie grafikone i grafikone koji prikazuju mrežne performanse. Posebno zanimljiv dodatak je onaj od grafikoni za planiranje kapaciteta. Ovi grafikoni omogućuju vam da planirate kada trebate nadograditi svoju IT infrastrukturu u budućnosti. Planiranje kapaciteta važan je dio osiguranja dugoročnog produženja rada i razvoja zajedno sa vašim potrebama.

Nagios XI također nudi jedinstvenu značajku u obliku pristup s više stanara. Ova značajka omogućuje višekorisničkom pristupu koji segmentira mrežnu infrastrukturu i omogućuje korisnicima da vide samo one uređaje za koje su ovlašteni pogledati. Ova je značajka posebno korisna u većim organizacijama u kojima niz osoblja ima pristup i odgovornost da se bave određenim sustavima. Organizacijama koje pretražuju alat za nadzor mreže koji je jednostavan za korištenje preporučljivo je preuzeti Nagios XI. I Nagios Core i Nagios XI mogu se proširiti dodacima koji su dostupni u zajednici korisnika i dugačak popis aplikacija trećih strana može se integrirati u alat.

Nagios XI djeluje samo na CentOS ili Redhat Enterprise Linux. U pogledu cijena, standardno izdanje može se kupiti za 1.995 dolara (1.497 funti). Međutim, ako želite upotrijebiti planiranje kapaciteta, implementaciju obavijesti i reviziju dnevnika, morat ćete platiti izdanje za tvrtku za 3.955 USD (2.632). Postoji i besplatna verzija koja se može preuzeti i koja je ograničena na nadgledanje 7 čvorova. Besplatnu verziju možete preuzeti s ove poveznice ovdje.

16. Kaseya Traverse

Kaseya Traverse

Kaseya Traverse je rješenje za praćenje mreže zasnovano na oblaku koje ima mogućnost praćenja hibridnih oblaka, privatnih oblaka, virtualizirane infrastrukture i distribuirane mrežne infrastrukture. Traverse koristi CDP, LLDP, GVRP, EDP, ARP i LAG za otkrivanje aktivnih uređaja na mreži. Putna platforma također obavlja analizu protoka mreže.

Korisničko sučelje dizajnirano je kako bi omogućilo korisniku prijelaz s prikaza sustava na pogled na razini uređaja. Prikaz na razini uređaja pomaže u olakšanju postupka rješavanja problema kada se reagira na loše performanse. Kaseya Traverse podržava protokole za praćenje mrežne veze Netflow, sFlow, J-Flow i cFlow.

Traverse također ima svoju značajku prediktivne analitike. Prediktivna analitika koristi povijesne podatke fizičke i temeljene na oblaku infrastrukture za osiguravanje budućeg održavanja resursa. To pomaže u rješavanju problema uspješnosti u njihovoj manjini prije nego što postanu problem. Dugoročno, to rezultira smanjenom uporabom.

Traverse također nudi izvještavanje u stvarnom vremenu i povijesne izvještaje. Možete stvoriti prilagođena izvješća na temelju izvedbe i grešaka. Ta izvješća mogu biti jednostavna ili složena koliko vam je potrebno, od osnovnih tablica pa sve do složenih grafova koji prikazuju podatke više uređaja.

Kaseya Traverse vrijedi razmisliti ako radite sa svestranim mrežnim okruženjem koje koristi usluge oblaka i virtualiziranu infrastrukturu. Da biste vidjeli cijenu Kaseya Traverse morate ispuniti obrazac i zatražiti ponudu od prodajnog tima. Međutim, ovdje je dostupno besplatno probno razdoblje.

17. Zenoss

Zenoss Core

Zenoss je jedno od manje poznatih rješenja mrežnog praćenja na ovom popisu. Međutim, ono što Zenossu nedostaje u poznatosti ono nadoknađuje svojim moćnim mrežnim nadgledanjem. Zenoss nudi sveobuhvatno nadgledanje sustava s ICMP pingovima i SNMP-om. Ima mogućnost praćenja svega, od protoka prometa do HTTP-a i FTP-a. Ovo je svestrana osnovna linija putem koje možete vidjeti veću mrežu.

Na raspolaganju je besplatno, open-source izdanje Zenossa. To se zove Zenoss Core. Nažalost, postupak postavljanja bespotrebno je složen - za njegovu instalaciju trebate koristiti naredbeni redak. Ako imate iskustva sa naredbenim redovima, to nije problem, ali za korisnike koji preferiraju GUI ovo je proboj.

Postoje dvije plaćene verzije Zenossa-a koje su mnogo jednostavnije za korištenje. Ovi su Zenoss Cloud, koji je internetska usluga s hostom i Zenoss na premisama, koji je dostupan za preuzimanje.

Sva izdanja Zenoss Core uključuju izvrstan alat koji vam omogućuje stvaranje korisničkih upozorenja. Možete primati upozorenja kada se na vašoj mreži dogode određeni događaji, ali to nije sve. Također možete postaviti Zenoss Core da pošalje poruku drugom korisniku ako prva točka za kontakt ne odgovori. Ovo je idealno za velike organizacije u kojima je osoblje teško doći jer osigurava da se problemi s radom riješe na vrijeme.

Zenoss je općenito jednostavan za upotrebu, ali ga spušta složenim postupkom ugradnje. To je donekle ublaženo opsežnom uporabnom dokumentacijom, ali još je složenije od konkurencije.

Zenoss Core možete preuzeti ovdje. Da biste pristupili vezi za preuzimanje, morat ćete se pridružiti zajednici Zenoss.

18. Datadog

Datadog

Za manja poduzeća s manje intenzivnim zahtjevima, Datadog je program koji ima puno za ponuditi. Datadog može provoditi praćenje performansi u stvarnom vremenu preko vaše mreže i podataka dnevnika. Datadog također ima mogućnost praćenja usluga u oblaku kao što su Amazon Web Services, Google Cloud i Microsoft Azure.

Vizualno, Datadog je prilično dobar. Iako je rubovi malo grublji od našeg gornjeg odabira na ovom popisu, ipak ima čvrsto korisničko sučelje. Na nadzornu ploču možete povući i ispustiti elemente poput grafikona i grafikona kako biste prilagodili svoj prikaz. Također možete pregledati metrike kao što su kašnjenje i upotreba za provjeru mrežnih performansi.

Jedna od naših najdražih karakteristika bila je komentari suradnje. Više članova osoblja može komentirati pojedinačne grafikone za pokretanje rješavanja problema i rješavanja problema u stvarnom vremenu. To vam omogućuje da pronađete rješenje problema s izvedbom bez odstupanja od platforme. Datadog također ima svoj sustav upozorenja. Možete postaviti pragove i obavijesti o produženom radu tako da znate kada vaša usluga funkcionira u najboljem redu. Ova upozorenja možete poslati i pojedinačnim članovima tima putem Slack-a.

Sveukupno Datadog nudi uvjerljivo korisničko iskustvo čak i ako nema pedigre alata kao što je SolarWinds Network Performance Monitor. Dostupna je besplatna verzija Datadoga koja omogućuje praćenje do pet domaćina. Pro verzija je dostupna za 15 USD (£ 11) po domaćinu mjesečno za bilo koji broj domaćina. Enterprise verzija dostupna je za $ 23 (£ 17) za svaki host s preko 100 domaćina. Na raspolaganju je i besplatno probno razdoblje.

19. Monitor OP5

OP5 monitor

OP5 monitor je rješenje za nadziranje mrežne veze s otvorenim kodom koje može biti ukorak s većinom ostalih proizvoda na ovom popisu. Možete upravljati mrežnim okruženjem kroz perspektivu prilagođenih nadzornih ploča s jedinstvenim grafikonima, mapama i obavijestima kako biste razvili svoj mrežni učinak..

Jedno područje u kojem je OP5 Monitor posebno jak je područje automatizacije. Postoji automatizirani rukovatelj događaja koji se može konfigurirati za automatsko zacjeljivanje kada se dogodi mrežna greška. To znači da ne morate biti zaglavljeni za stolom da biste odgovorili na odgovarajuću prijetnju. Kad se samoozdravlja, Monitor OP5 može ponovno pokrenuti ili promijeniti konfiguraciju uređaja, ovisno o tome što je potrebno.

OP5 Monitor također ima svoju funkciju izvještavanja. Svakom izvješću moguće je prilagoditi i njemu se može pristupiti putem nadzorne ploče. Izvješća se kreću od izvješća o dostupnosti do izvještaja SLA. To je korisno s pragmatičnog i regulatornog stajališta poštivanja propisa. U slučaju da vam je potrebna podrška za ovu značajku, pomoć je dostupna 24/7 putem telefona i e-pošte. Podrška je dragocjena u onim prilikama kada niste sigurni koji je najbolji način akcije.

Nažalost, za ostvarivanje cijene morate se izravno obratiti OP5. Međutim, tvrtka primjećuje da cijena vaše ponude ovisi o broju uređaja koji trebate pratiti. Ako želite uzeti OP5 Monitor za probnu vožnju, možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Nakon probnog razdoblja moći ćete nadzirati do 20 uređaja bez podrške.

20. Axence nVision

Oduzimanje nVision

Malo je mrežnih administratora čulo za to nVision, ali ova platforma omogućuje nadzor infrastrukture na takav način da je teško zanemariti. Nadzor mreže je nešto što ovaj alat čini vrlo dobro. Možete pratiti korištenje i status mrežnih elemenata sve do vlažnosti okruženja vašeg poslužitelja. Dubina praćenja infrastrukture ovog proizvoda znači da možete uzeti u obzir većinu faktora prilikom održavanja svoje platforme.

nVision koristi SNMP za nadgledanje onoga što se događa ispod površine vaše veze. nudi i podršku za analizu syslog poruka. Ovo korisniku pruža sve što je potrebno za učinkovit nadzor nad mrežnom infrastrukturom. Možete čak pratiti svoje podatke putem android aplikacije.

Najočiglednije ograničenje nVision-a je korisničko sučelje. U usporedbi s većinom ostalih proizvoda na ovom popisu, nVision djeluje pomalo zastarjelo. Ovo je razočaravajuće obzirom da je osnovni proizvod snažan. Jedan aspekt u kojem nVision to nadoknađuje je njegov oblik opsežne značajke tehničke podrške. Možete stvoriti i dodijeliti servisne karte svom timu kojima se može pristupiti pretraživanjem u bazi znanja.

Kao mrežni monitor, Nvision je vrlo dobar. Međutim, nemaju vizualne komponente potrebne za uvrštavanje u gornji skup proizvoda na ovom popisu. Kad se kaže, ovo će se i dalje primjenjivati ​​unutar bilo kojeg poslovnog okruženja. Nažalost, morate zatražiti ponudu da biste dobili oznaku cijene za nVision. Međutim, postoji besplatna verzija koja uključuje do 10 nVision agenata bez naknade. Možete ga preuzeti ovdje.

21. Pulseway

Pulseway

Pulseway je ime koje u svijetu mrežnog praćenja često klizi ispod radara, ali ova platforma nudi gotovo potpunu transparentnost vaše mreže. Pomoću programa Pulseway možete nadzirati podatke o upotrebi mreže u stvarnom vremenu. Ne trebate se zakačiti na administratorski uređaj jer možete preuzeti mobilnu aplikaciju u kojoj možete pratiti upotrebu mreže u pokretu.

Jedna od najkorisnijih stvari o Pulsewayu je ta što ima integriranu antivirusnu i krajnju točku. Ovo je ogromno jer vam omogućuje da zaštitite mrežu od vanjskih prijetnji i vodite nadzor u stvarnom vremenu. Ovo je dobrodošla značajka jer većina alata za nadzor mreže može ukazivati ​​na nadolazeće napade, ali ne mogu se boriti protiv njih.

To, međutim, nije sve što Pulseway može ponuditi na način sigurnosti, već je integrirano i rješenje za oporavak od katastrofe. Na središnjoj konzoli možete pratiti više sigurnosnih rješenja. Rješenje za oporavak od katastrofe može lokalno obnoviti kritične sustave za manje od jednog sata. To znači da čak i ako nešto pođe po zlu, možete se brzo izraditi sigurnosne kopije i pokrenuti bez gubitka ključnih podataka.

Ako vam treba platforma s dodatnim mjerama sigurnosti, Pulseway bi trebao biti Ako želite preuzeti Wireshark, vaš izbor broj jedan. Kombinacija antivirusa i oporavka od katastrofe dobrodošao je dodatak ovom mrežnom nadzornom alatu. Besplatnu verziju Pulsewaya možete preuzeti s ove veze ovdje i možete pratiti do 2 sustava. Međutim, ako želite koristiti Pulseway unutar poduzeća, morate kupiti Team verziju za 1,38 USD (1,04 £) po poslužitelju mjesečno i 3,45 USD (2,59 £) po poslužitelju mjesečno..

22. RG sustav

RG sustav

Za one koji traže odličan internetski sučelje, RG sustav je definitivno platforma koju biste trebali razmotriti. Bilo da želite nadzirati mrežu na automatiziranoj osnovi ili putem mobilnog uređaja, RG sustav je pokrivao. Početna postava traje samo 5 minuta, nakon čega ste spremni započeti nadgledanje cijele mreže. Stablo nadzorne ploče i navigacije olakšava pronalaženje svega što vam treba.

RG sustav također se može pohvaliti razinom automatizacije bez premca većini konkurenata. Možete postaviti platformu da se automatski odazove nakon što je otkriven mrežni događaj. Uređaj će tada automatski izvršiti odgovor za pokretanje kontrole oštećenja. To znači da vam ne mora biti na raspolaganju za rješavanje problema s mrežom jer će se RG sustav pobrinuti za to..

Zanimljivo je da RG sustav ima i vlastiti sigurnosni i sigurnosni sustav. Sigurnosni modul omogućuje sigurnosnu kopiju prošlih podataka da ih ne izgubite u slučaju mrežne katastrofe. Postupak izrade sigurnosne kopije brz je i pomaže vam da smanjite ukupni rizik od zastoja. U okruženju u kojem je vrijeme novac, RG sustav nudi dodatni sloj sigurnosti.

RG System moderan je proizvod koji je u svom korisničkom sučelju prihvatio jednostavnost. Postoji mrežni demo koji vam točno pokazuje kako ovaj softver funkcionira i što možete postići svojom raznolikom funkcionalnošću. Iako ovo nije tako cjelovit proizvod za praćenje mreže kao što je SolarWinds Monitor Performance Monitor, ima više nego dovoljno jedinstvenih značajki da se drži svoje. 30-dnevnu besplatnu probnu inačicu RG sustava možete preuzeti s ove poveznice ovdje.

23. Tisuće Oči

ThousandEyes

Sljedeće na našem popisu ThousandEyes. Ovo je platforma za praćenje mreže u oblaku koja vam omogućuje praćenje ukupnih mrežnih performansi. Ovo uključuje opći nadzor sve do identificiranja DDoS napada i neovlašteni korisnici. ThousandEyes nadzire vašu mrežu u stvarnom vremenu osiguravajući da budete uvijek u toku sa svime što se događa.

Vrhunska grafika jedna je od ključnih karakteristika ovog alata. Sve, od dizajna nadzorne ploče do pojedinačnih grafikona i zaslona, ​​izgleda vrlo sjajno. To čini vrlo zadovoljavajuće okruženje za nadzor prilikom nadzora žive mreže. Postoji i prikaz karte koji vam omogućuje da vidite fizički položaj mrežnih elemenata.

U skladu s ostalim vrhunskim proizvodima, ThousandEyes ima svoje sustav upozoravanja. Ovi su potpuno prilagodljiv a korisnik može odabrati parametre u skladu sa svojim potrebama. Nakon što su zadovoljeni njihovi unaprijed definirani kriteriji, tada im se može poslati poruka da ih obavijeste da se dogodio mrežni događaj. Uz to, korisnik također može koristiti podatke svoje mrežne mreže za generiranje izvještaja. Oni se mogu kreirati po želji ili planirati za budućnost.

O ovoj platformi vrijedi razmotriti ako tražite proizvod s internetskim sučeljem GUI-ja koji je moderan i jednostavan za upotrebu. ThousandEyes je ovaj popis napravio zbog korisničkog sučelja koliko i mogućnosti. Pametno, ThousandEyes je dostupan na godišnjoj pretplati, ali za više informacija morate kontaktirati prodajni tim. Ako želite isprobati ThousandEyes, postoji i a 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

24. GFI LanGuard

GFI LanGuard

GFI LanGuard uredno je pakiran alat za nadzor mreže u sustavu Windows koji sadrži sve osnovne komponente potrebne za nadgledanje vaše mrežne infrastrukture. Bez obzira želite li nadzirati uređaje, poslužitelje ili mobilne uređaje, ova platforma može sve. GFI LanGuard dostupan je za Windows, Mac OS i Linux. Iako GUI nije osobito impresivan, dovoljno je jasan da možete nadzirati veliku mrežu nakon što je implementirate.

Možete pregledati mrežne aktivnosti putem niza različitih vizualnih prikaza od pitanih karata do brojčanika i grafikona. Na primjer, na zaslonu za biranje možete pregled razine ranjivosti vaše mreže označeno u obojenom spektru od zelene (niska) do crvene (visoka). Isto tako, možete generirati karte pita o stanju i ranjivosti uređaja. To vam daje osnove potrebne za potpunu transparentnost vaše mreže.

Jedna od najistaknutijih karakteristika GFI LanGuard je mogućnost upravljanja zakrpama. Upravljanje zakrpama LanGuard omogućava korisniku da identificira i preuzme zakrpe izdate za uređaje na mreži. Aplikacije poput Adobe Acrobat i Mozilla Firefox podržani su upravljanjem zakrpama. Ovako upravljanje zakrpama uklanja potrebu da ručno pratite zakrpe na pojedinim uređajima.

GFI LanGuard dostupan je s nizom cijena određivanja cijena. Za 25-49 čvorova plaćate 22 USD (£ 17) godišnje po čvoru. Ako vam treba više, paket od 50-249 čvorova dostupan je za $ 12 (£ 9.33) po čvoru. Na kraju, imate 250-2999 pretplate za 8 USD (6,67 £) godišnje, po čvoru. Također možete preuzeti besplatnu probnu inačicu GFI LanGuard.

25. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Kada je riječ o mrežnim analizatorima za malo održavanje Windows, Capsa je jedan od najboljih proizvoda na tržištu. Colasoft vraća se osnovama Capsa koji korisniku omogućuje hvatanje mrežnih paketa uživo i reagiranje na prijetnje unutar poslovnog okruženja. Ovaj softver podržava preko 300 protokola dizajniranih za provođenje analize mrežnih protokola. Ona također ima mogućnost pokretanja analize protoka TCP-a i rješavanja problema, poput sporog odgovora web stranice.

Capsa se dobro slaže sa zlonamjernim sigurnosnim prijetnjama. Prepoznaje nepriznate korisnike koji vrše skeniranje TCP porta i druge sumnjive aktivnosti koje ukazuju da nešto nije u redu. To također ima sposobnost otkrivanja DDOS napada i ostale zlonamjerne napade na vašu IP adresu. Ovo je korisno u poslovnom okruženju jer pomaže u pružanju sigurnosne prepreke protiv zlonamjernih napadača.

Capsino korisničko sučelje lako je njegova najveća prednost. Lako je prelaziti kroz stablo navigacije i pregledati vizualne prikaze vašeg mrežnog korištenja. Možete izraditi bar grafikone i grafikone za prikaz podataka o upotrebi mreže. Odlična stvar u tome je što ne morate čitati ništa kao što je sve tamo ispred vas.

Općenito je ovo platforma pogodna za tvrtke koje traže osnovnu platformu mrežne analize. Iako nema gladak dizajn proizvoda SolarWinds ili ManageEngine, on ima sve osnove potrebne za nadzor mrežnog prometa. Jedina mana je što je cijena malo strma u odnosu na ostale konkurente. Colasoft Capsa Enterprise dostupan je po cijeni od 995 USD (747 £) za jednu stalnu licencu za jedno mjesto. Ako trebate više sjedala, na raspolaganju je i stalna licenca za 5 sjedala za 4775 dolara (3 359 funti). Na raspolaganju je i besplatno probno razdoblje.

26. Splunk

Splunk

Još jedan odličan dodatak na našem popisu je alat za nadzor mreže koji se zove Splunk. Ovaj čudotvorni proizvod razvio je reputaciju jednog od najboljih proizvoda za nadzor mreže i infrastrukture na tržištu. Splunk od početka pruža izvrsno korisničko iskustvo. Jedan od glavnih načina da se to postigne je kroz izvorno jezik za obradu pretraživanja (SPL). SPL omogućuje korisniku da u stvarnom vremenu traži informacije na svim mrežnim uređajima.

SPL omogućava korisniku da bude u korak s prostorom aktivnog mrežnog okruženja. Svi vizualni elementi, grafikoni, grafikoni i prikazi izuzetno su laki za čitanje. Čak i ako se bavite složenijim grafikonima, nijedan detalj ne postaje zatamnjen zahvaljujući kvaliteti grafičkog dizajna.

Splunk također ima svoj vlastiti sustav analitike strojnog učenja. Ova značajka koristi ugrađene algoritme za predviđanje budućeg smjera vaše mreže. Dugoročno, ovo će biti korisna značajka jer vam omogućuje ne samo rješavanje problema s trenutnim mrežnim okruženjem, već i poboljšanje budućeg. Njegove karakteristike poput ove Splunk se izdvajaju iz gomile.

Opsežne značajke u kombinaciji s niskom cijenom čine ovo izvrsno rješenje za praćenje mreže za bilo koje poduzeće veličine. Za Splunk je dostupno nekoliko različitih opcija za cijene. Prvi je Splunk Free koji je dostupan bez ikakvih troškova koji podržava jednog korisnika i do 500mb podataka dnevno. Organizacijama koje zahtijevaju nešto značajnije preporučljivo je potražiti Splunk Light koji podržava do 5 korisnika i 20Gb podataka dnevno. Međutim, ako želite skalabilno rješenje, tada biste trebali potražiti Splunk Enterprise, koji nudi neograničene korisnike, pretraživanje i upozorenja u stvarnom vremenu. Postoji i besplatna probna verzija za Splunk koja se može preuzeti ovdje.

27. Wireshark

Wireshark

Napokon imamo Wireshark, možda najpoznatiji paket snajper na svijetu. Većina mrežnih administratora ili ima izravno iskustvo u korištenju Wiresharka ili neizravno znanje o njemu. Ovaj alat za nadzor mreže s otvorenim kodom može nadzirati gotovo 1000 različitih protokola i podržava niz operativnih sustava kao što su Windows, Mac OS, Solaris, UNIX i Linux, da ih nabrojimo samo nekoliko.

Dubinski pregled paketa ne samo da vam pruža više informacija o vašoj mreži, već vam može pomoći i u prepoznavanju znakova zlonamjernih napada. Kad god Wireshark prepozna ponašanje paketa koje nalikuje zloćudnom napadu, korisniku će poslati obavijest da poduzme mjere. To olakšava odgovor na prijetnje dok se one pojave. Iako ovo ne nudi potpunu zaštitu, omogućava brzo reagiranje na sigurnosne događaje.

Wireshark nije ograničen i na jednostavnu analizu paketa uživo. Možete koristiti Wireshark za generiranje izvještaja i izvoz u CSV, XML, ili PostScript. To vam omogućuje da smanjite put problema na vašoj mreži i nađete ciljani odgovor. Iako izvješće nije tako opsežno kao i mnoge druge platforme na ovom popisu, to je profesionalni standard.

Također je vrijedno spomenuti da Wireshark ima aktivnu korisničku zajednicu, a postoji mnoštvo mrežnih resursa posvećenih objašnjavanju kako koristiti proizvod. To ublažava velik dio krivulje učenja do koje dolazi kada se koristi novi proizvod. Wireshark je pogodan i za kućne korisnike i za veće organizacije. Bez sumnje, najbolji dio Wiresharka je što ga možete besplatno preuzeti. Ako želite besplatno preuzeti Wireshark, kliknite ovu vezu ovdje.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =