3 најбоља средства за тражење и праћење

3 најбоља алата за тражење и праћење трагова - без граница

Потреба за алатима за тражење и праћење

Дигиталне мреже су феномен који се стално мења, што значи да им је потребно стално надгледање и реконфигурација да би их се одржавало што ефикасније. То значи да администратори који су одговорни за одржавање таквих мрежа захтевају алате који им помажу да схвате што је данас постало компликовано подбацивање дигиталних аутопутава који повезују рогат гадгете који комуницирају користећи лудо брзи промет преноса података. С друге стране, њихови корисници очекују поуздане и брзе везе кад год се пријаве на мрежу (локалну или неку другу).

Ова два уобичајена сценарија створила су потражњу за алатима који помажу да сви актери буду задовољни. А међу многим таквим алатима постоји и један који може помоћи у препознавању проблема са повезивањем и латенцијама: наредба трацероуте или трацерт.

Упознајемо се са алаткама наведеним у наставку, али ако имате времена само за резиме, ево нашег листа 3 најбоље алате за трацероуте и трацерт:

 1. СоларВиндс Трацероуте НГ (БЕСПЛАТНИ АЛАТ) Витал без алата за решавање проблема са мрежном везом. Пружа аналитички приказ од извора до одредишних домаћина.
 2. ВисуалРоуте Наклоњен визуализацијама ГУИ-ја (погледајте снимке екрана у мини прегледу испод), такође нуди добро извештавање и чак дијагностику..
 3. Патх Анализер Про Једноставан и ефикасан алат за Мац и Виндовс кориснике, са свеобухватним извештајима.

Шта је трацероуте или трацерт?

Трацероуте и трацерт су две команде које се покрећу алате за које се користи мрежна дијагностика и помажу у решавању проблема са повезивањем тако што ћете пратити пакете података који путују током путовања од свог порекла до одредишта.

Синтакса

А Виндовс машина коју би администратор користио трацерт наредба; док а Линук или Мац ОС  једну би користили „трацероуте"Уместо тога. Синтакса наредби је:

трацерт [-д] [-х мак_хоп] [-ј листа хоста] [-в тимеоут] [-Р] [-С срцаддр] [-4] [-6] таргет_наме

трацероуте [-46дФИТУнреАВ] [-ф фирст_ттл] [-г гате,…] [-и уређај] [-м мак_ттл] [-п порт] [-с срц_аддр] [-к нкуериес] [-Н скуериес] [-т тос ] [-л флов_лабел] [-в ваиттимес] [-з сендваит] [-УЛ] [-Д] [-П прото] [–спорт = порт] [-М метода] [-О мод_оптионс] [–мту] [ –Бацк] хост [пацкет_лен]

Иако су оригинални алати првобитно замишљени да се изводе из ЦЛИ-ова (Интерфејси наредбеног ретка), сада постоји више "фласхиер" верзија са изванредним ГУИ-јевима (графички кориснички интерфејси). У овом чланку ћемо истражити три најбоља алата за тражење и праћење.

Снимке екрана трацероуте и трацерт

На слици испод, Команда трацерт се изводи на Виндовс машини и проналази пакете података о путевима који би морали да пређу ако би морали да дођу до домене ввв.иахоо.цом.

Виндовс ЦМД промпт - трацероуте трацертНа Линук машини исто Наредба ЦЛИ користећи синтаксу кључне речи трацероуте да би пронашао пут до гоогле.цом изгледао би као:

Линук ЦМД промпт - трацероуте трацертКао што видимо са две слике, када се наредба изврши, програм шаље упит широм мреже. Овде се види које руте се могу користити за превоз пакета података између мреже рачунара порекла и мреже одредишта.

Тривиа: Наредба за праћење из Виндовс Машина оперативног система шаље ИЦМП (Интернет Цонтрол Мессаге Протоцол) захтев за ехо, док наредба за праћење са Линук (или Мац) рачунара користи УДП (Усер Датаграм Протоцол). Међутим, одговор је: се увек шаљу назад у ИЦМП-у, без обзира на то шта је оперативни систем домаћина који шаље.

Како функционирају трацерт или трацероуте?

Да бисмо видели како функцију трацероуте / трацерт ради, погледајмо рашчламбу онога што се догађа након што је послана наредба трацерт или трацероуте:

 • Наредба шаље пакет на циљни уређај или мрежу и започиње надгледање извештаја који се шаљу назад у облику одговора са повезаних посредничких уређаја попут усмјеривача и склопки.
 • Пакети „скакућу“ са једног на други уређај и шаљу одговоре који помажу да се утврде њихова трајања пута (РТТ-ови). РТТ је дефинисано као трајање времена које је потребно да се пакет пошаље, а затим да се одговор врати и потврди да је стигао до одређеног одредишта.

Пакети и одговори - трацероуте трацерт

 • Кад год пакети погоде уређај и одбију одговор, администратор такође добија мало информација у којима су детаљно описани ИП адреса и име уређаја (ако га има).
 • Сваки пут када се пакет пошаље, њему се додељује а ТТЛ (Време за живот) то цените подразумева максимално 30 скокова (али може се мењати по вољи). Предности ТТЛ-а можемо видети ако погледамо шта се догађа док пакет путује или скаче по мрежи:

Корак 1: Када се први пакет пошаље, додељује му се ТТЛ од 1. Када стигне до првог мрежног уређаја, ТТЛ се смањује за 1 (што чини 0 и отуда) испусти пакет) и одговор се враћа на извор. Ова повратна порука затвориће транспортни циклус који омогућава да се израчуна РТТ. Ако је уређај за одговарање био циљни циљ, поступак се завршава с „Решен“ порука. Ако не…

Корак 2: Затим ће бити послан други пакет са ТТЛ од 2. Пролази кроз уређај идентификован у кораку 1 (где губи ТТЛ вредност) и прелази на следећи повезани уређај изван њега. Када посегне за другим уређајем, испушта ТТЛ (чинећи га 0) и одговор се враћа оригиналном хосту.

Корак… н: Пакети се настављају са повећањем ТТЛ вредности (док се не достигне максимум), а одговори се враћају са мало више детаља о мрежи која повезује матичне и одредишне хостове.

Корак „максимални не. хмеља “: Коначно, када се пошаље пакет са максималним бројем хмеља, може се очекивати једна од две ствари:

 1. Или достигнут је одредишни домаћин и мрежни пут је решен или,
 2. Последњи пакет ће изгубити своју ТТЛ вредност, испадне и заврши са а „Максимални број постигнутих хмеља“ порука о грешци која указује да домаћин није могуће доћи.

Пакет ТТЛ и ИЦМП Тиме - трацкроуте трацерт

Још мало о ТТЛ-у

Вриједност ТТЛ одређује број средњих усмјеривача или других уређаја за повезивање који ће се кретати док пакет путује према одредишном хосту. Наредба трацероуте / трацерт покреће пакете са ТТЛ вредностима почевши од 1 и постепено се повећава са сваким наредним одлазним пакетом.

Тхе Вриједности ТТЛ смањују се сваки пут када пакет ускочи на уређај. Сваки пакет чија ТТЛ вредност досеже нулу, одбацује се и „Претекло време“ ИЦМП порука о грешци се генерише и враћа назад оригиналном хосту.

Настављајући на овај начин, алат користи пакете и одговоре на поруке за прављење листе рутера кроз које подаци морају да пролазе, док се не достигне одредиште и не врати "ИЦМП Ецхо одговор" порука.

Како праћење трагова или тражење помажу администраторима?

Једном када је мрежни пут мапиран, мрежни администратор га може једноставно погледати, пратити путање које су извели узастопни пакети. Они могу сами да виде где је проблем (у случају не испоруке пакета) или да све функционише како треба.

Затим, све што остаје је поправити неповезане рутере и подешавати оне који имају висок латентност или стопа губитка пакета.

3 најбоља алата за тражење и праћење

Сада када имамо идеју о томе како раде, погледајмо три најефикаснија алата за праћење или праћење трагова које сваки администратор може да искористи да би имао добру мрежу.

1. СоларВиндс Трацероуте НГ (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

СоларВиндс Трацероуте НГ (Бесплатни алат) - траг за проналазак трагова

СоларВиндс је један од највећих играча на тржишту праћења перформанси мреже. Они су произвођачи импресивних алата, укључујући и Трацероуте НГ - једноставан за употребу, али ефикасан алат за праћење мрежних веза.

Трацероуте НГ - алат који чини све јасним

Са Трацероуте НГ, администратор би имао приступ тачној видљивости једносмерне анализе путем ЦЛИ-а од извора до одредишних хостова. То би ефикасно идентификовало број скокова, одговарајуће ИП адресе, имена хоста, губитак пакета и латенцију.

Снимка екрана СоларВиндс Трацероуте НГ (Фрее Тоол) - трацероуте трацертОстале сјајне карактеристике које администратери могу очекивати од Трацероуте НГ укључују:

 • То открива промене путање и даје прописно обавештење
 • Алат омогућава континуирано сондирање који кориснику даје итерацијски број
 • И једно и друго ИПв4 и ИПв6 мреже су подржане и могу се анализирати
 • Број стазе и траг информације се могу сачувати у .ткт дневнику датотека
 • То је лако копирање података из ГУИ-ја алата у међуспремник
 • Тхе „Прекидач“ наредба дозвољава администраторима да променити тип сонде између ИЦМП и ТЦП
 • Омогућава истовремено сеча (помоћу команде за евидентирање) као и сондирање
 • ДНС претраживање може бити омогућено или онемогућено

СоларВиндс Трацероуте НГ је а БЕСПЛАТНИ АЛАТ а може се преузети на Соларвиндс.цом

СоларВиндс Трацероуте НГДовнлоад БЕСПЛАТНИ АЛАТ на Соларвиндс.цом

2. ВисуалРоуте

ВисуалРоуте - трацкроуте трацероуте

За мрежне администраторе који траже узбудљиво мало средство који се могу извести као и било који сложенији алат за праћење, сигурно ће их пронаћи у ВисуалРоуте-у. Овај мрежни алат је радост за употребу јер његов ГУИ чини рад забавним.

ВисуалРоуте - извештавање и дијагностика у најбољем реду

Администратори могу да добију резултати и извештаји из аналитике који дају савете попут: "Опћенито, ова рута нуди добру пропусност, а хмељ реагира у просјеку у року од 68 мс. Међутим, сви скокови након скока 12 у мрежи '[Нетворк фор 130.117.50.246]' реагирају нешто спорије од просјека.“

Снимак екрана ВисуалРоуте - трацероуте трацертМеђутим, гледајући више функција, то постаје сасвим очигледно ВисуалРоуте је заиста озбиљно средство:

 • А графичка карта резултата претраживања олакшава разумевање и конзумирање података.
 • Мада ВисуалРоуте'с главна сврха је мапирање мрежних стаза, иде изнад и даље ради извођења неколико других основна дијагностика мреже са више алата као што су:
  • Реверсе трацинг с удаљеним агентима тако да администратори извршавају обрнути траг између двије локације, а да заправо нису на ниједној локацији.
  • Обрнуто претраживање ДНС-а омогућава откривање ИП адреса иза имена домена.
  • Пинг завјера да одмере и забележи време одзива ИП адреса током одређеног времена и да податке има на располагању у информативним графиконима.
  • Чување података праћења за будуће референце и поређење перформанси.
  • Слање из непрекидне команде за праћење преко измерених временских интервала омогућава администраторима да надгледају деградације перформанси које би се могле догодити током времена.

3. Патх Анализер Про

Патх анализатор Про - трацкроуте трацертПатх Анализер Про је алат за праћење с којим су администратори Мац машине могу да се користе поред њихових Виндовс браћо, јер то ради на обе платформе. То је обједињавање алата који, осим главне сврхе тражења, нуде и функције које помажу у томе тестирање перформанси, ДНС, Ко је, и резолуција адресе Карактеристике.

3 најбоља средства за тражење и праћење

Патх Анализер Про - једноставан, али импресивно ефикасан

Неке од функција које администратори могу да очекују од својих Патх Анализер Про укључују:

 • А концизан и прецизан ГУИ да чак и новаци лако савладају.
 • Одличне временске перформансе у којима се виде да се администратори добијају резултати повраћају 20 пута брже.
 • Израдити, али разумљиво, извештаје који се могу конзумирати на платформи или извозити за друге удаљене кориснике. Имају импресивну графику која детаљно описује сваки аспект мреже.
 • Локација ИП адреса на основу мапе са зумом, помицањем и детаљима.
 • Тражење е-маил адресе који могу да користе полицајци за борбу против криминала и борци да ископају више детаља о нежељеној пошти или пошиљатељима нежељених е-порука

Трацероуте и трацерт нацртаће мрежу за вас

Ако сте мрежни администратор, тада ћете заиста ценити могућности три најбоља алата за праћење и праћење које смо управо видели. Употреба једног или свих њих омогућиће вам да нацртате тачну слику ваше мреже и повезаности која је изван ње. Искористите алате и увек ћете имати јасну слику о томе како ваша мрежа изгледа.

Број кредита:

Снимка екрана СоларВиндс Трацероуте НГ
Снимак екрана праћења Линука
Снимак заслона демонстрације руте
Пример снимка заслона скакања и одговора

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 26

Adblock
detector