30 најбољих ПуТТИ алтернатива за ССХ клијенте

30 најбољих ПуТТИ алтернатива за ССХ клијенте (1)

ПуТТИ је терминални емулатор. Омогућава вам да се пријавите на други рачунар, који може бити на истој мрежи или коме можете приступити путем интернета. Основни програм нема сигурност, али можете комбинујте га са ССХ да бисте додали аутентификацију и шифровање да бисте заштитили везе путем Интернета. Алат такође укључује могућност преноса датотека, што се може учинити сигурно додавањем СЦП и СФТП. Оригинални програм је написан за Виндовс, али сада постоје и верзије које се покрећу Линук и Уник.

30 најбољих ПуТТИ алтернатива за ССХ клијенте

Програм је стар. Првобитно је објављен 1999. године. Редовни корисници постали су поуздани у програм упркос релативно неприлагођеном интерфејсу. Нико не поставља питање зашто се у називу „ПуТТИ“ пише неправилним словом. Нико не поставља питање шта акроним значи - име заправо не значи ништа.

Квалитета мрежног софтвера је заиста напредовао током последњих неколико година и сада су на располагању неки заиста добри бесплатни терминални емулатори који су много бољи од ПуТТИ.

Наилазимо на мноштво детаља о сваком алату који је направио овај списак у наставку, али у случају да вам недостаје времена, ево га резиме листе најбољих ПуТТИ алтернатива:

 1. КиТТИ - Форк оф ПуТТИ који укључује СЦП и ради у Виндовс, Линук, Уник и Мац ОС.
 2. МобаКстерм - Овај алат је бесплатан за кућну употребу и има професионалну верзију. Ради на Виндовс-у, али подржава Линук команде.
 3. мРемотеНГ - Бесплатни Виндовс софтвер који вам омогућава покретање више сесија у интерфејсу са картицама.
 4. Битвисе ССХ клијент - Бесплатни услужни програм који ради на Виндовс-у и укључује три терминална протокола као и СФТП.
 5. Кссхелл 6 - Бесплатан за кућну употребу са плаћеном верзијом за предузећа, овај алат се инсталира на Виндовс, али може комуницирати са Уник и Линук машинама и укључује СФТП.
 6. СуперПуТТИ - Врло слично оригиналном ПуТТИ, овај алат је бесплатан за употребу, ради на Виндовс-у и укључује СФТП и СЦП услужне програме.
 7. ПуТТИТраи - Бесплатни програм отвореног кода за Виндовс који укључује рлогин и сигурну ССХ опцију.
 8. Минтти - Бесплатна копија компатибилна с ктерм ПуТТИ 0.60 за Виндовс који нема модуле за пренос датотека.
 9. Цмдер - Имплементација ЦонЕму терминала емулатора за Виндовс са скриптним језиком сличним Уник-у.
 10. ЗОЦ - Емулатор плаћеног терминала за Виндовс и Мац ОС са опцијама за рлогин и ССХ везу и СЦП услужни програм.
 11. ФиреЦМД - Услужни програм са бесплатним пробним временом од десет сесија. Алат има интерфејс на картицама и омогућава више отворених сесија.
 12. ЕктраПутти - Виљушка од ПуТТИ 0.67, овај услужни програм штити везу са 4096-битном РСА енкрипцијом, укључује ФТП, СФТП и СЦП, ради на Виндовс-у и слободно је за употребу.
 13. СмарТТИ - Бесплатни ССХ емулатор терминала за Виндовс са табацираним интерфејсом за више сесија и СЦП услужни програм.
 14. Терминали - Бесплатни ССХ заштићени терминал емулатора за Виндовс са додатним алатима за управљање мрежама.
 15. ВинССХТерм - ССХ заштићен терминал емулатора за Виндовс са обе бесплатне и плаћене верзије.
 16. иТерм2 - Овај терминални емулатор ради на Мац ОС 10.10 и новијим - укључује интерфејс раздељеног екрана за више истодобних сесија.
 17. з / Обим - Услужни програм са 30-дневним бесплатним пробним временом посебно за повезивање на Уник и ИБМ АС / 400 из Виндовс-а, Цхромебоока или веб прегледача.
 18. Ст - Бесплатна замјена ПуТТИ за Линук која заузима врло мало простора на диску.
 19. ВинСЦП - Бесплатни Виндовс сигурни алат за пренос датотека који укључује ССХ заштићен уређај за даљински приступ.
 20. СоларВиндс Солар-ПуТТИ (БЕСПЛАТНИ АЛАТ) - ССХ услужни програм за Виндовс који укључује заштићени емулатор терминала плус СЦП и СФТП.
 21. Конзола - Бесплатни услужни програм са отвореним кодом за Виндовс који укључује ЦМД, ПоверСхелл, Цигвин и ПуТТИ.
 22. ПромптПал - Плаћени некодирани емулатор терминала за Виндовс са 30-дневним бесплатним пробним временом.
 23. Рквт-уницоде - Мали бесплатни емулатор терминала за Линук који не укључује енкрипцију или било који услужни програм за пренос датотека.
 24. ЦонЕму - Бесплатни, нешифрирани емулатор терминала са Виндовс-ом који има интерфејс са картицама за управљање више истовремених веза.
 25. ОпенССХ - Емулатор шифрираног терминала отвореног кода са СЦП и СФТП, писан за Виндовс, Мац ОС, Линук и иОС.
 26. Хипер - Бесплатни отворени терминални емулатор отвореног кода за Виндовс, Мац ОС и Линук.
 27. Терминал Гуаке - Бесплатни емулатор отвореног кода за Гноме на Линуку са интерфејсом на табулатору за више веза.
 28. Роиал ТС - Плаћени емулатор за Виндовс, Мац ОС, Андроид и иОС са бесплатном пробном верзијом; терминалне сесије и пријенос СФТП датотека заштићени су ССХ-ом.
 29. ЈуицеССХ - Бесплатни емулатор за Андроид заштићен ССХ и 256-битним АЕС енкрипцијом.
 30. Термиус - ССХ заштићени терминал емулатора и СФТП систем за Виндовс, Линук, иОС и Андроид са бесплатним и плаћеним верзијама.

Следећа табела приказује компатибилност оперативног система са сваком од истакнутих ПуТТИ алтернатива за ССХ клијенте:

ТоолВиндовсМац ОСЛинукАндроидиОС
КиТТИ да Не Не Не Не
МобаКстерм да Не Не Не Не
мРемотеНГ да Не Не Не Не
Битвисе ССХ клијент да Не Не Не Не
Кссхелл 6 да Не Не Не Не
СуперПуТТИ да Не Не Не Не
ПуттиТраи да Не Не Не Не
Ментати да Не Не Не Не
цмдер да Не Не Не Не
ЗОЦ да да Не Не Не
ФиреЦМД да Не Не Не Не
ЕктраПутти да Не Не Не Не
СмарТТИ да Не Не Не Не
Терминали да Не Не Не Не
ВинССХТерм да Не Не Не Не
иТерм2 Не да Не Не Не
з / Обим да Не Не Не Не
ст Не Не да Не Не
ВинСЦП да Не Не Не Не
Солар-ПуТТИ да Не Не Не Не
Конзола да Не Не Не Не
ПромптПал да Не Не Не Не
рквт-уницоде Не Не да Не Не
ЦонЕму да Не Не Не Не
ОпенССХ да да да Не да
Хипер да да да Не Не
Терминал Гуаке Не Не да Не Не
Роиал ТС да да Не да да
ЈуицеССХ Не Не Не да Не
Термиус да да да да да

Најбоље ПуТТИ алтернативе за ССХ клијенте

Ево више детаља о нашој листи ПуТТИ алтернативе за ССХ клијенти. Неки од критеријума које смо узели у обзир приликом наручивања ове листе поузданости, лакоће употребе, једноставности инсталације и дубине подршке и документације, како се ажурира алат и колико је популарна употреба у неправедној употреби.

1. КиТТИ

КиТТИ

КиТТИ је вилица за ПуТТИ. То значи да је изворни код ПуТТИ преписано је и измењено пре неког времена да би се развио овај засебни услужни програм. Откад је примерак снимљен, оригинални програм је ревидиран и ажуриран. КиТТИ такође се периодично ажурира, тако да је овај алат постепено одступио од функционалности оригиналног ПуТТИ. КиТТИ је доступан само за Виндовс и бесплатан је за употребу. Иако се интерфејс покреће само у Виндовс-у, можете се пријавити на удаљене рачунаре који раде Виндовс, Линук, Уник, и Мац ОС.

Можете да креирате скрипте за аутоматску пријаву и покретање наредби у командној линији удаљеног рачунара. Интерфејс може да представља више симултаних сесија.

Тхе КиТТИ интерфејс укључује два СЦП имплементације. Су псцп и ВинСЦП. Алат такође укључује систем за ћаскање и уређивач текста.

2. МобаКстерм

МобаКстерм

МобаКстерм је бесплатна за кућну употребу, а ту је и плаћена верзија за предузећа. Овај алат се покреће Виндовс, али то подржава неке Уник / Линук командни језик. Интерфејс управља процесом пријављивања на удаљене рачунаре и такође интегрише систем за пренос датотека. Можете их отворити неколико ССХ сесија којима се може приступити преко картица на интерфејсу. Бесплатна верзија ће омогућити до 12 симултаних сесија, али плаћена верзија нема ограничење сесије.

Преноси датотека се управљају преко СФТП протокол и терминална сесија користи систем Кс сервера. Алат се може проширити помоћу додатака који омогућавају повезивање са другим протоколима, као што су тунелирање са ХТТПС а можете и да додате ССЛ.

3. мРемотеНГ

мРемотеНГ

Тхе мРемотеНГ Алат је бесплатан и код је доступан за преузимање, јер је ово пројекат отвореног кода. Овај програм је форк оригинал мРемоте систем. Име мРемоте означава „мулти-ремоте“ сесије. Дакле, то вам говори да је могуће креирати неколико удаљених сесија терминала са овим алатом. Као и многим другим алатима на овој листи, више сесија се приступа преко интерфејса са картицама.

Алат ради Виндовс и укључује низ комуникационих система. Неки од њих нису сигурни и не треба их користити за приступ удаљеним рачунарима путем интернета. Примери тих несигурних система су РДП и рлогин. Међутим, можете користити ССХ са овим интерфејсом и ХТТПС. нажалост, мРемотеНГ не укључује безбедан услужни програм за пренос датотека, међутим, добро функционише као бесплатни ССХ клијент.

4. Битвисе ССХ клијент

Битвисе ССХ клијент

Битвисе ССХ клијент је бесплатна за употребу и ради даље Виндовс. Алат укључује и функцију терминала и систем за пренос датотека. Емулатор терминала користи ктерм, вт100, и бвтерм протоколи. Користи услужни програм за пренос датотека СФТП сигурне методе. И емулатор терминала и постројење за пренос датотека заштићени су ССХ системи за аутентификацију и шифровање.

Конекције се могу тунелирати преко прокија и можете додати додатке да бисте побољшали безбедност РСА или ДСА енкрипција. Порт форвардинг такође је могуће путем подешавања интерфејса клијента. Верзија наредбеног ретка такође омогућава динамичко прослеђивање портова и ФТП мост. Све у свему, ово је веома згодан Виндовс ССХ клијент.

5. Кссхелл 6

Кссхелл

Кссхелл је бесплатна за кућну употребу и постоји плаћена верзија за предузећа. Овај алат се покреће Виндовс, али може комуницирати са Линук и Уник сервери. Сигурносне опције омогућавају вам да бирате између ССХ1 и ССХ2. Постоји и ан рлогин опција. Међутим, то не укључује шифровање, па би вам било боље да се држите опција ССХ сесије. Алат вам може дати терминал на удаљеним рачунарима и чуваће ваше акредитиве у шифрованом формату за често посећене сервере. Можете да отворите више веза и да прелазите између њих помоћу картица које се приказују на врху прозора терминала сучеља.

Уграђена је функција преноса датотека Кссхелл користи СФТП систем, који је сигуран.

6. СуперПуТТИ

СуперПутти

СуперПуТТИ је веома блиска копија оригиналног ПуТТИ. У ствари, то је замена интерфејса ПуТТИ и захтева да се оригинални програм инсталира и оперише. То је алат за писање ентузијаста који се покреће Виндовс и бесплатна је за употребу.

Тхе СуперПуТТИ интерфејс омогућава више сесија, при чему се свака веза одвија на страници са картицама. Терминални протоколи које програм нуди су ССХ, Телнет, рлогин, и РАВ. Тхе ССХ опција је бољи избор јер укључује аутентификацију и шифрирање корисника. Функције сигурног преноса датотека следите СЦП и СФТП методе.

7. ПуТТИТраи

ПуТТИТраи

ПуТТИТраи је пројекат отвореног кода са кодом доступан за преузимање на веб локацији ГитХуб. Програм ради на Виндовс-у и бесплатан је за употребу. Овај алат јако подсећа на оригинал ПуТТИ са неколико додатака. Можете поставити програм да се покреће при покретању система и то ће се смањити на системску траку када се не користи. Имате могућност коришћења сефа ССХ систем или незаштићени рлогин.  ПуТТИТраи не укључује функцију преноса датотека.

8. Минтти

Минтти

Минтти је компатибилан са ктерм терминалски емулатор за Виндовс. Програм је бесплатан за употребу и можете приступити изворном коду ако планирате да софтвер прилагодите свом дизајну. Програм је лаган и избјегава уношење било каквих уноса у регистар похрањивањем његове конфигурације у датотеку. Минтти је развијен из кода ПуТТИ 0,60. У овом алату нема система за пренос датотека.

9. цмдер

цмдер

Цмдер је емулатор директног терминала за Виндовс. Програм се покреће Виндовс и то је комбинација Емулација терминала ЦонЕму програм са Уник-лике скриптног језика који ради на Виндовс. Емулатор терминала нема енкрипцију, па би био погодан само за везе на приватним мрежама. Алат такође нема систем за пренос датотека.

10. ЗОЦ

ЗОЦ

ЗОЦ је терминалски емулатор за Виндовс и Мац ОС. Софтвер је бесплатан за употребу и иако се не може покретати Линук, може да се повеже на рачунаре који раде под тим оперативним системом. Систем укључује моћан скриптни језик који вам може помоћи у аутоматизацији процеса као што је прикупљање информација на удаљеним системима. Емулатор терминала може се подесити да користи ктерм, ВТ220, Висе, КНКС, ТН3270, или ТН5250 стандардима. Интерфејс омогућава отварање више сесија истовремено.

Сигурност за везе обезбеђује ССХ. Незаштићене методе повезивања, као што су рлогин доступни су и за приватне мреже. ЗОЦ нуди широк спектар стандарда преноса датотека који укључују Кермит, Ксмодем, Имодем, и Змодем. Међутим, вероватно би требало да одаберете опцију за пренос датотека преко Интернета СЦП ЗОЦ-а имплементација. Нажалост, ЗОЦ није бесплатан. Софтвер дистрибуира компанија у Европи, а друга у САД-у, тако да можете изабрати да платите у еврима или америчким доларима.

11. ФиреЦМД

ФиреЦМД

ФиреЦМД је још једна плаћена алтернатива ПуТТИ. Алат је производ Браинсофта и можете га добити бесплатно пробно. Бесплатна пробна верзија траје десет лансирања. Дакле, ако држите програм отворен дуже време, добићете максимум од бесплатне понуде.

ФиреЦМД је скраћеница за право име алата, а то је Ватрена команда. Алат вам омогућава отварање симултаних терминалних сесија на страницама са картицама. Такође садржи уређивач текста. У алату нема могућности преноса датотека, али можете да копирате и залепите преко интерфејса.

ФиреЦМД памти вашу претходну сесију када се повезујете на сервер и навигира до директорија у којем сте били када сте затворили последњу сесију на том рачунару. Такође чува историју команди из последње сесије.

12. ЕктраПутти

ЕктраПуТТИ

ЕктраПуТТИ је вилица од ПуТТИ верзија 0.67. Само траје Виндовс, али је бесплатно. Интерфејс се интегрише 4096-битни РСА енкрипција. То је јако, јер дужи тастери отежавају пуцање шифре, а 4096-битни тастер је веома дугачак.

Интерфејс укључује скриптни језик, зван луа 5.3. Такође можете да креирате пречице на тастатури и аутоматске скрипте за пријаву да бисте убрзали рад с алатом. Емулатор терминала може се покренути дуж Ксмодем, Имодем, и Змодем Стандарди и опције преноса датотека укључују СЦП и СФТП добро као ФТП.

13. СмарТТИ

СмарТТИ

СмарТТИ је бесплатан и ради даље Виндовс. Ово Заснована на ССХ терминалски емулатор такође укључује сигурно СЦП систем за пренос датотека Много ПуТТИ Алтернатива користи картице за омогућавање приступа неколико сесија на истом панелу сучеља. Међутим, СмарТТИ има необичан дизајн. Уместо да праве језичке дуж врха плоче екрана, дизајнери овог алата су поставили простор на картици дуж леве и доње ивице екрана. Казало са леве стране главног заслона терминала приказује структуру директорија рачунара у тренутно приказаној сесији. Овај истраживач директорија реагује, тако да се можете кретати кроз складиште датотека кликом на иконе директорија.

СЦП је сигуран систем за пренос датотека, али нема много функција - само директна копија или копирање из радње. СмарТТИ додаје употребљивост за СЦП омогућавајући вам да померате читаве директоријуме одједном. Неколико других корисних карактеристика овог алата су уграђени уређивач датотека и шестерокутни терминал како би се надгледао промет на портовима.

14. Терминали

Терминали

Терминали је бесплатан, опен-соурце ПуТТИ замена која се покреће Виндовс. Сигурност овог терминалног емулатора осигурава ССХ. Дакле, ово је одличан начин да добијете потпуну заштиту заштитне љуске са ССХ сесијом. Интерфејс омогућава приказ више истовремених веза путем распореда на табулатору. Можете одабрати да прикажете тренутни отворени прозор у режиму преко целог екрана како бисте изгледали као да стварно радите директно на удаљеном рачунару. Остале карактеристике терминала укључују дневник везе, дијељење екрана и алат за снимање екрана, а све заштићено даљинским ССХ.

Конзола има интегрисане алате за анализу мрежа који укључују Пинг и Трацерт. Постоје ДНС функције упита, скенер портова и Ваке-он-ЛАН могућности.

15. ВинССХТерм

ВинССХТерм

ВинССХТерм, као што име сугерира, је Виндовс ССХ клијент и доступан је у две верзије: бесплатној и плаћеној. Емулатор терминала заштићен је ССХ. Екран може да садржи много сесија захваљујући картицама у прозору за приказ, а можете отворити и картицу у новом прозору. Алат је заштићен лозинком, али можете да делите приказе екрана у алату са другима. Сигурни услужни програм за пренос датотека пружа ВинСЦП (види доле). Тхе СЦП сесија се отвара унутар везе на тренутној отвореној картици, што значи да се не морате поново пријављивати у услужни програм за пренос датотека.

Корисници воле пречице овог алата на тастатури и чињеницу да се извршни програм може покренути са УСБ стицк-а.

16. иТерм2

иТерм2

Тхе иТерм2 систем је доступан за Мацс. Програм се може посебно покренути Мац ОС 10.10 и више. Ово сучеље приказује различите терминалне сесије методом подељеног екрана, што вам омогућава да плочите сесије једна поред друге. Да би се смањила збрка, активни панел приказује се у пуној резолуцији, док је други затамњен. Можете да поставите пречице на тастатури за брзу навигацију кроз функције алата.

Текст тренутне сесије се може претраживати помоћу поља за претрагу текста које је уграђено у горњи оквир прозора сесије. Емулатор такође памти претходне команде издате у сесији и нуди скочни прозор са предлозима за аутоматско довршавање када откуцате нову наредбу. Функција снимања омогућава вам да гледате репризу свега што се догодило у сесији. Интерфејс укључује менаџер лозинки да бисте сигурно чували ваше акредитиве за све рачунаре на које се редовно пријављујете. Алат не садржи услужни програм за пренос датотека.

17. з / Обим

зСцопе

Тхе з / Обим емулатор терминала је написан да би се покренуо Виндовс, ЦхромеБоок, и веб прегледачи. Алат је специјализован за везе на Уник и ИБМ АС / 400. Овај услужни програм није бесплатан, али можете га добити 30-дневним бесплатним пробним временом. Везе су заштићене ССЛ / ТЛС сигурност. Постоји пет различитих издања з / Обим а само три од њих се интегришу ССХ.

Све верзије користе распоред под табулаторима како би се омогућило гледање више истодобних сесија у истом прозору. Само веб верзија з / Обим укључује функцију преноса датотека. Корисници класичног издања могу додатно платити за додавање могућности за пренос датотека. Међутим, услужни програм је доступан ФТП, што није сигурно.

18. ст

ст

Девелоперс оф ст има за циљ да произведу сопствени терминални код емулатора уместо да се ослањају на традиционалне терминалне протоколе, као што су ктерм. Њихова мотивација за овај рад је та што верују да су редовни систем емулације терминала прекомерно пројектовани и неефикасни. Претпоставка је таква је уски и ефикасни код користиће много мање вашег ЦПУ-а и меморије у односу на шире дистрибуиране е-моделе са основним уређајима.

Ово је пројекат отвореног кода и ПуТТИ замена је слободна за употребу. Било је написано да се покрене даље Линук. Није укључено ниједно средство за пренос датотека ст.

19. ВинСЦП

ВинСЦП

ВинСЦП је услужни програм за пренос датотека, написан за Виндовс. Услужни програм је бесплатан за употребу и до данас је преузет више од 113 милиона пута. СЦП, који је протокол на којем је алат заснован, не укључује било какве могућности за издавање наредби на удаљеном рачунару, па бисте помислили да то не би била баш добра основа за ПуТТИ замена.

Ово је врло популарно средство и нуди више од свега СЦП. Алат такође укључује ФТП, СФТП, и ВебДАВ имплементације. Срећом, за овај преглед ПуТТИ Заменице, алат укључује удаљено командно средство. Ово је ССХ заштићен систем за даљински приступ.

20. СоларВиндс Солар-ПуТТИ (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

Солар-ПуТТИ

СоларВиндс је један од водећих светских провајдера мрежног софтвера. Компанија се одлично сналази у производњи алата за праћење инфраструктуре. Компанија је доспела до врха тржишта пружајући веома квалитетне алате. Очекивали бисте да платите врх долара за овај ниво софтвера. Међутим, понекад заједница корисника има среће и СоларВиндс одлучује бесплатно објавити врло користан алат. То је случај са Солар-ПуТТИ корисност.

Овај програм сигурних терминала ради на Виндовс окружењу и интегрише сигурност ССХ-а. Као у оригиналу ПуТТИ, можете користити овај алат за даљинску пријаву на рачунар. Можете га користити и за пренос датотека. Солар-ПуТТИ интегрише СЦП и СФТП за сигуран пренос датотека, а такође има и класичну имплементацију Телнет систем.

Програмску датотеку можете преузети са СоларВиндс веб сајт. Ово није инсталацијски програм, већ сам алат. Само морате да кликнете на датотеку да бисте отворили апликацију.

Помоћу алата можете истовремено отворити неколико терминала. Свака сесија отвара нову картицу у интерфејсу. Интерфејс ће чувати ваше акредитиве за сервере на које се редовно пријављујете и аутоматски ће вас пријављивати. Сучеље вам даје могућност да кодирате боју сваке сесије како бисте их могли разликовати. Такође је у могућности да поново успостави везу и поново се пријави ако веза падне.

СоларВиндс Солар-ПуТТИДовнлоад 100% БЕСПЛАТНИ Алат

Више замена за ПуТТИ

Постоји много програма који ће функционирати као емулатори терминала и најчешћа сигурносна метода за заштиту удаљеног приступа је ССХ. Ево још десет емулатора терминала које бисте могли да провјерите.

21. Конзола

Конзола је бесплатан, отвореног кода и за који је написан Виндовс. Трчи ЦМД, ПоверСхелл, Цигвин, и ПуТТИ, али нема услужног програма за пренос датотека.

22. ПромптПал

Промптпал је написан за Виндовс, и није бесплатна, али има 30-дневно бесплатно пробно време. Нема шифровање и услужни програм за пренос датотека.

23. рквт-уницоде

Рквт-уницоде је бесплатни, лагани емулатор за Линук. Нема шифровање и услужни програм за пренос датотека.

24. ЦонЕму

ЦонЕму је бесплатни емулатор терминала за Виндовс. Има интерфејс са картицама за више истовремених веза, али нема могућност енкрипције или преноса датотека.

25. ОпенССХ

ОпенССХ је широко кориштен опен-фрее бесплатни емулатор за Виндовс, Мац ОС, Линук, и иОС. Заштићен је ССХ и укључује СЦП и СФТП за пренос датотека.

26. Хипер

Хипер је бесплатни емулатор отвореног кода написан за Виндовс, Мац ОС, и Линук. Може се проширити додацима, али нема могућности енкрипције или преноса датотека.

27. Терминал Гуаке

Терминал Гуаке је бесплатни емулатор отвореног кода за Гноме на Линук.  Има интерфејс са картицама за више веза, али нема могућност енкрипције или преноса датотека.

28. Роиал ТС

Роиал ТС је плаћени емулатор са бесплатном пробном верзијом. То траје даље Виндовс, Мац ОС, Андроид, и иОС. Има конзолу са картицама за више сесија и има ССХ заштита и СФТП за пренос датотека.

29. ЈуицеССХ

ЈуицеССХ је бесплатни емулатор за Андроид. Заштићен је ССХ и АЕС енкрипција са 256-битним кључем, али нема могућности преноса датотека.

30. Термиус

Термиус је бесплатни и плаћени терминал емулатора за Виндовс, Линук, иОС, и Андроид. Има ССХ заштиту и СФТП за пренос датотека доступан је у плаћеној верзији.

Одабир терминала емулатора

Тржиште терминалних емулатора је веома добро снабдевено. Као што видите са наше листе, категорија ПуТТИ алтернатива за Виндовс је претерана. Иако се ова листа опција чини врло дугачком, тамо је заправо много више. Не брините се хоће ли или не постојати ССХ сервер када покушате да направите удаљену ССХ сесију јер скоро сваки оперативни систем има ССХ могућности.

Запамтите, ако се повезујете преко интернета, требали бисте одабрати само терминални емулатор који је заштићен шифрирањем. Исти савет важи и за пренос датотека путем Интернета - не ослањајте се на ФТП, употреба СЦП или СФТП.

Свакако се не морате држати ПуТТИ само зато што сте навикли на то Тамо има пуно бољих система и већина њих је бесплатна. Отприлике о свим плаћеним опцијама нуде бесплатна суђења. Дакле, истражите ове алтернативе ПуТТИ и наћи ћете систем за даљински приступ који туче ПуТТИ и освоји твоје дивљење.

Имате ли омиљени емулатор терминала? Да ли сте одлучни да се држите тога ПуТТИ? Оставите поруку у Коментари одељак испод и поделите своје искуство.

Такође видети:
СФТП командни лист
Преглед СоларВиндс СФТП / СЦП сервера
20 најбољих бесплатних СФТП и ФТПС сервера за Виндовс и Линук
Поверсхелл Цхеат Схеет

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Adblock
detector