30 najboljih PuTTY alternativa za SSH klijente

30 najboljih alternativa PuTTY za SSH klijente (1)

Kit je terminalni emulator. Omogućuje vam prijavu na drugo računalo koje je možda na istoj mreži ili kojem možete pristupiti putem interneta. Osnovni program nema sigurnost, ali možete kombinirajte ga s SSH za dodavanje na autentifikaciju i šifriranje za zaštitu veza putem interneta. Alat također uključuje i mogućnost prijenosa datoteka, što se može osigurati dodavanjem SCP i SFTP. Izvorni program napisan je za Windows, ali sada postoje i verzije koje se pokreću Linux i Unix.

30 najboljih PuTTY alternativa za SSH klijente

Program je star. Izvorno je objavljen u 1999. Redoviti korisnici postali su pouzdani u program usprkos relativno neodređenom sučelju. Nitko ne postavlja pitanje zašto je ime s nepravilnim slovom napisano kao "PuTTY". Nitko ne postavlja pitanje što akronim znači - ime zapravo ne znači ništa.

Kvaliteta mrežnog softvera je uistinu napredovala u posljednjih nekoliko godina i sada su na raspolaganju neki stvarno dobri besplatni terminalni emulatori koji su puno bolji od Kit.

Dobivamo puno detalja o svakom alatu koji je napravio ovaj popis u nastavku, ali u slučaju da vam nedostaje vremena, evo ga sažetak popisa najboljih PuTTY alternativa:

 1. Mače - Fork of PuTTY koji uključuje SCP i radi u sustavu Windows, Linux, Unix i Mac OS.
 2. MobaXterm - Ovaj je alat besplatan za kućnu upotrebu i ima plaćenu profesionalnu verziju. Radi u sustavu Windows, ali podržava Linux naredbe.
 3. mRemoteNG - Besplatni Windows softver koji vam omogućuje pokretanje više sesija u sučelju s karticama.
 4. Bitvise SSH klijent - Besplatni uslužni program koji radi na Windows-u i uključuje tri terminalna protokola kao i SFTP.
 5. Xshell 6 - Besplatan za kućnu upotrebu s plaćenom verzijom za tvrtke, ovaj se alat instalira na Windows, ali može komunicirati s Unix i Linux strojevima, a uključuje SFTP.
 6. SuperPuTTY - Vrlo sličan izvornom PuTTY, ovaj je alat besplatan za upotrebu, radi na Windows-u i uključuje SFTP i SCP alate.
 7. PuTTYTray - Besplatni program otvorenog koda za Windows koji uključuje rlogin i sigurnu SSH opciju.
 8. Mintty - Besplatna kopija PuTTY 0.60 kompatibilna s xterm-om za Windows bez modula za prijenos datoteka.
 9. Cmder - Implementacija ConEmu terminala za Windows sa sustavom skripte sličnim Unix-u.
 10. ZOC - Emulator plaćenog terminala za Windows i Mac OS s opcijama za rlogin i SSH vezu i SCP uslužnim programom.
 11. FireCMD - Uslužni program s besplatnim probnim vremenom od deset sesija. Alat ima sučelje s pločicama i omogućava više otvorenih sesija.
 12. ExtraPutty - Viljuška PuTTY 0.67, ovaj program štiti vezu s 4096-bitnom RSA enkripcijom, uključuje FTP, SFTP i SCP, radi na Windows-u i slobodno je koristiti.
 13. SmarTTY - Besplatni SSH-emulator terminala za Windows s jezičnim sučeljem za više sesija i SCP uslužnim programom.
 14. terminali - Besplatni SSH zaštićeni terminal emulatora za Windows s dodatnim alatima za upravljanje mrežom.
 15. WinSSHTerm - SSH zaštićen terminal emulatora za Windows s obje besplatne i plaćene verzije.
 16. iTerm2 - Ovaj terminalni emulator radi na Mac OS 10.10 i novijim - uključuje sučelje podijeljenog zaslona za više istodobnih sesija.
 17. z / Područje - Uslužni program s 30 dana besplatnog probnog razdoblja posebno za povezivanje s Unixom i IBM AS / 400 iz Windows-a, Chromebooka ili web-preglednika.
 18. St - Besplatni zamjenski PuTTY za Linux koji zauzima vrlo malo prostora na disku.
 19. WinSCP - Besplatni Windows sigurni alat za prijenos datoteka koji uključuje udaljeni pristup zaštićen SSH-om.
 20. SolarWinds Solar-PuTTY (BESPLATNI ALAT) - SSH uslužni program za Windows koji uključuje zaštićeni emulator terminala plus SCP i SFTP.
 21. Konzola - Besplatni program otvorenog koda za Windows koji uključuje CMD, PowerShell, Cygwin i PuTTY.
 22. PromptPal - Plaćeni nekodirirani emulator terminala za Windows sa 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom.
 23. Rxvt-unicode - Mali besplatni emulator terminala za Linux koji ne uključuje šifriranje ili uslužne programe za prijenos datoteka.
 24. ConEmu - Besplatni, nešifrirani terminal emulatora sa sustavom Windows koji ima sučelje s karticama za upravljanje više istodobnih veza.
 25. OpenSSH - emulator krajnjeg šifriranog terminala sa SCP i SFTP, napisan za Windows, Mac OS, Linux i iOS.
 26. Hiper - Besplatni otvoreni terminalni emulator otvorenog koda za Windows, Mac OS i Linux.
 27. Terminal Guake - Besplatni emulator otvorenog koda za Gnome na Linuxu sa sučeljem s karticama za više veza.
 28. Royal TS - Plaćeni emulator za Windows, Mac OS, Android i iOS s besplatnom probnom verzijom; terminalne sesije i prijenosi SFTP datoteka zaštićeni su SSH-om.
 29. JuiceSSH - Besplatni emulator za Android zaštićen SSH i 256-bitnim ključem AES enkripcijom.
 30. Termius - SSH zaštićeni terminal emulatora i SFTP sustava za Windows, Linux, iOS i Android s besplatnim i plaćenim verzijama.

Sljedeća tablica prikazuje kompatibilnost operativnog sustava sa svakom istaknutim PuTTY alternativama za SSH klijente:

ToolWindowsMac OSLinuxAndroidiOS
Mače Da Ne Ne Ne Ne
MobaXterm Da Ne Ne Ne Ne
mRemoteNG Da Ne Ne Ne Ne
Bitvise SSH klijent Da Ne Ne Ne Ne
Xshell 6 Da Ne Ne Ne Ne
SuperPuTTY Da Ne Ne Ne Ne
PuttyTray Da Ne Ne Ne Ne
mintty Da Ne Ne Ne Ne
cmder Da Ne Ne Ne Ne
ZOC Da Da Ne Ne Ne
FireCMD Da Ne Ne Ne Ne
ExtraPutty Da Ne Ne Ne Ne
SmarTTY Da Ne Ne Ne Ne
terminali Da Ne Ne Ne Ne
WinSSHTerm Da Ne Ne Ne Ne
iTerm2 Ne Da Ne Ne Ne
z / Područje Da Ne Ne Ne Ne
st Ne Ne Da Ne Ne
WinSCP Da Ne Ne Ne Ne
Solar-kit Da Ne Ne Ne Ne
Konzola Da Ne Ne Ne Ne
PromptPal Da Ne Ne Ne Ne
rxvt-unicode Ne Ne Da Ne Ne
ConEmu Da Ne Ne Ne Ne
OpenSSH Da Da Da Ne Da
Hiper Da Da Da Ne Ne
Terminal Guake Ne Ne Da Ne Ne
Royal TS Da Da Ne Da Da
JuiceSSH Ne Ne Ne Da Ne
Termius Da Da Da Da Da

Najbolje PuTTY alternative za SSH klijente

Evo više detalja o našem popisu Kit alternative za SSH klijenti. Neki od kriterija koje smo uzeli u obzir prilikom naručivanja ovog popisa pouzdanosti, jednostavnosti uporabe, jednostavnosti instalacije i dubine podrške i dokumentacije, kako se ažurira alat i popularnost upotrebe u nepravednom proizvodu.

1. KiTTY

Mače

Mače je vilica za PuTTY. To znači da je izvorni kod od Kit kopirano je i promijenjeno prije nekog vremena kako bi se razvila ova zasebna uslužna podrška. Od kada je uzeta ta kopija, izvorni program je revidiran i ažuriran. Mače također se ažurira periodično, tako da se ovaj alat postupno odvojio od funkcionalnosti izvornog PuTTY-a. Mače dostupan je samo za Windows i besplatan je za upotrebu. Iako se sučelje izvodi samo u sustavu Windows, možete se prijaviti na udaljena računala koja rade Windows, Linux, Unix, i Mac OS.

Možete stvoriti skripte za automatsku prijavu i pokretanje naredbi u naredbenoj liniji udaljenog računala. Sučelje može predstavljati više istodobnih sesija.

Mače sučelje uključuje dvije SCP implementacije. Ovi su pscp i WinSCP. Alat također uključuje chat sustav i uređivač teksta.

2. MobaXterm

MobaXterm

MobaXterm je besplatna za kućnu upotrebu, a tu je i plaćena verzija za tvrtke. Ovaj alat se pokreće Windows, ali podržava neke Unix / Linux naredbeni jezik. Sučelje upravlja procesom prijave na udaljenim računalima i integrira sustav prijenosa datoteka. Možete ih otvoriti nekoliko SSH sesija, kojima se može pristupiti putem kartica na sučelju. Besplatna verzija omogućit će do 12 istodobnih sesija, ali plaćena verzija nema ograničenje sesije.

Prijenosi datoteka upravljaju se putem SFTP protokol i terminalna sesija koristi sustav X poslužitelja. Alat se može proširiti dodacima koji omogućuju povezivanje s drugim protokolima, poput tuneliranje s HTTPS a možete i dodati SSL.

3. mRemoteNG

mRemoteNG

mRemoteNG alat je besplatan, a kôd je dostupan za preuzimanje jer je ovo projekt otvorenog koda. Ovaj program je vilica izvornika mRemote sustav. Ime od mRemote označava "višestruke" sesije. Dakle, to vam govori da je moguće stvoriti nekoliko udaljenih sesija terminala s ovim alatom. Kao i mnogim drugim alatima na ovom popisu, više sesija pristupa se putem sučelja s karticama.

Alat radi Windows a uključuje niz komunikacijskih sustava. Neki od njih nisu sigurni i ne bi se trebali koristiti za pristup udaljenim računalima putem interneta. Primjeri tih nesigurnih sustava su RDP i rlogin. Međutim, možete koristiti SSH s tim sučeljem i HTTPS. Nažalost, mRemoteNG ipak ne uključuje siguran alat za prijenos datoteka, međutim, on dobro funkcionira kao besplatni SSH klijent.

4. Bitvise SSH klijent

Bitvise SSH klijent

Bitvise SSH klijent je besplatna za upotrebu i radi dalje Windows. Alat uključuje i funkciju terminala i sustav za prijenos datoteka. Emulator terminala koristi xterm, VT100, i bvterm protokoli. Koristi uslužni program za prijenos datoteka SFTP sigurne metode. I emulator terminala i uređaj za prijenos datoteka zaštićeni su SSH sustavi provjere autentičnosti i enkripcije.

Poveznice se mogu tunelizirati preko proxyja i možete dodati dodataka za poboljšanje sigurnosti RSA ili DSA šifriranje. Prosljeđivanje luka moguće je i kroz postavke sučelja klijenta. Verzija naredbenog retka također omogućuje dinamičko prosljeđivanje porta i FTP most. Sve u svemu, ovo je vrlo zgodan Windows SSH klijent.

5. Xshell 6

Xshell

Xshell besplatna je za kućnu upotrebu i za tvrtke postoji plaćena verzija. Ovaj alat se pokreće Windows, ali može komunicirati sa Linux i Unix poslužiteljima. Sigurnosne opcije omogućuju vam odabir između SSH1 i SSH2. Postoji i an rlogin opcija. Međutim, to ne uključuje šifriranje, pa biste se bolje držali opcija SSH sesije. Alat vam može dati terminal na udaljenim računalima i pohranit će vaše vjerodajnice u šifriranom obliku za često posjećene poslužitelje. Možete otvoriti više veza i prebacivati ​​se između njih pomoću kartica koje se prikazuju na vrhu prozora sučelja sučelja.

Ugrađena je funkcija prijenosa datoteke Xshell koristi SFTP sustav, koji je siguran.

6. SuperPuTTY

SuperPutty

SuperPuTTY je vrlo bliska kopija izvornog PuTTY-a. U stvari, to je zamjena sučelja PuTTY i zahtijeva instaliranje i rad originalnog programa. To je alat za pisanje entuzijasta koji se pokreće Windows i besplatna je za upotrebu.

SuperPuTTY sučelje omogućuje više sesija, pri čemu se svaka veza odvija na stranici s karticama. Terminalni protokoli koje program nudi su SSH, Telnet, rlogin, i RAW. SSH opcija je bolji izbor jer uključuje provjeru autentičnosti i enkripciju korisnika. Sigurne funkcije za prijenos datoteka slijedite upute SCP i SFTP metode.

7. PuTTYTray

PuTTYTray

PuTTYTray je projekt otvorenog koda s kôdom koji je dostupan za preuzimanje na web lokaciji GitHub. Program pokreće Windows i besplatan je za upotrebu. Ovaj alat vrlo blisko oponaša original Kit s nekoliko dodatih dodataka. Možete postaviti program da se pokreće pri pokretanju sustava, a smanjit će se na programskoj traci kad se ne koristi. Imate mogućnost korištenja sefa SSH sustav ili nezaštićeni rlogin.  PuTTYTray ne uključuje funkciju prijenosa datoteka.

8. metvica

Mintty

Mintty je xterm-kompatibilan terminalski emulator za Windows. Program je besplatan za upotrebu, a možete pristupiti i izvornom kodu ako softver namjeravate prilagoditi vlastitom dizajnu. Program je lagan i izbjegava unošenje bilo kakvih unosa u registar pohranjivanjem njegove konfiguracije u datoteku. Mintty je razvijen iz kodeksa od Kit 0.60. U ovom alatu nema sustava za prijenos datoteka.

9. cmder

cmder

Cmder je ravan emulator terminala za Windows. Program se pokreće Windows i to je kombinacija Emulacija terminala ConEmu program s a Unix-like skriptni jezik koji radi na Windows. Emulator terminala nema enkripciju, stoga bi bio prikladan samo za veze na privatnim mrežama. Alat također nema sustav za prijenos datoteka.

10. ZOC

ZOC

ZOC je terminalni emulator za Windows i Mac OS. Softver je besplatan za upotrebu i iako se ne može pokretati Linux, može se povezati s računalima koja rade pod tim operativnim sustavom. Sustav uključuje moćan skriptni jezik koji vam može pomoći automatizirati procese, poput prikupljanja informacija na udaljenim sustavima. Emulator terminala može se postaviti da koristi xterm, VT220, Wyse, QNX, TN3270, ili TN5250 standardi. Sučelje omogućuje otvaranje više sesija istovremeno.

Sigurnost za veze osigurava SSH. Nezaštićene metode povezivanja, kao što su rlogin dostupni su i za privatne mreže. ZOC nudi širok raspon standarda za prijenos datoteka koji uključuje Kermit, XMODEMA, Ymodem, i ZModem. Međutim, opcija koju biste vjerojatno trebali odabrati za prijenos datoteka putem interneta jest SCP ZOC-a provedba. Nažalost, ZOC nije besplatan. Softver distribuira tvrtka u Europi, a druga u SAD-u, tako da možete odlučiti plaćati u eurima ili američkim dolarima.

11. FireCMD

FireCMD

FireCMD je još jedna plaćena alternativa Kit. Alat je proizvod Brainsofta i možete ga dobiti besplatno probno. Besplatno probno razdoblje traje deset lansiranja. Ako program držite otvorenim dulje vrijeme, dobit ćete najviše od besplatne ponude.

FireCMD je skraćenica za pravo ime alata, što je Zapovjedništvo vatre. Alat vam omogućuje otvaranje istodobnih terminalnih sesija na stranicama s karticama. Sadrži i uređivač teksta. U alatu nema mogućnosti prijenosa datoteka, ali možete ga kopirati i zalijepiti kroz sučelje.

FireCMD pamti vašu prethodnu sesiju kad se povežete s poslužiteljem i prijeđe do direktorija u kojem ste bili kada ste zatvorili zadnju sesiju na tom računalu. Također pohranjuje povijest naredbi iz posljednje sesije.

12. ExtraPutty

ExtraPuTTY

ExtraPuTTY je vilica od Kit inačica 0.67. Samo teče dalje Windows, ali je besplatno. Sučelje se integrira 4096-bitna RSA enkripcija. To je jako, jer dulji tasteri otežavaju pucanje šifre, a ključ od 4096 bita je vrlo dugačak.

Sučelje uključuje skriptni jezik pod nazivom lua 5.3. Možete također stvoriti prečace na tipkovnici i automatske skripte za prijavu kako biste ubrzali rad s alatom. Emulator terminala može se pokrenuti duž XMODEMA, Ymodem, i ZModem standardi uključuju i opcije prijenosa datoteka SCP i SFTP kao i FTP.

13. SmarTTY

SmarTTY

SmarTTY je besplatan i radi dalje Windows. Ovaj SSH-based terminalski emulator također uključuje sigurno SCP sustav za prijenos datoteka. Puno Kit druge mogućnosti upotrebljavaju kartice koje omogućuju pristup nekoliko sesija na istoj ploči sučelja. Međutim, SmarTTY ima neobičan dizajn. Umjesto da tablice crtaju po vrhu ploče zaslona, ​​dizajneri ovog alata smjestili su prostor na lijevu i donji rub zaslona. Kazalo s lijeve strane glavnog zaslona terminala prikazuje strukturu mape računala u trenutno prikazanoj sesiji. Ovaj istraživač direktorija reagira, tako da se možete kretati kroz pohranu datoteka klikom na ikone direktorija.

SCP je siguran sustav za prijenos datoteka, ali nema mnogo funkcija - samo jednostavna kopija ili kopiranje iz radnje. SmarTTY dodaje iskoristivost za SCP omogućavajući vam premještanje čitavih direktorija odjednom. Nekoliko drugih korisnih značajki ovog alata su ugrađeni uređivač datoteka i heksadecimalni tip terminala za nadziranje prometa u portovima.

14. Terminali

terminali

terminali je besplatni, open-source Kit zamjena koja se pokreće Windows. Sigurnost ovog emulatora terminala osigurava tvrtka SSH. Tako da je ovo sjajan način da s vašom SSH sesijom dobijete potpunu zaštitu sigurne ljuske. Sučelje omogućuje prikaz više istodobnih veza putem izgleda na karticama. Možete odabrati prikazivanje trenutnog otvorenog prozora u načinu preko cijelog zaslona kako bi izgledalo kao da stvarno radite izravno na udaljenom računalu. Ostale značajke terminala uključuju dnevnik veze, dijeljenje zaslona i alat za hvatanje zaslona, ​​a sve zaštićeno daljinskim SSH.

Konzola ima integrirane alate za mrežnu analizu koji uključuju Ping i tracert. Ima ih i DNS funkcije za ispitivanje, skener portova i Wake-on-LAN sposobnosti.

15. WinSSHTerm

WinSSHTerm

WinSSHTerm, kao što ime sugerira, je a Windows SSH klijent i dostupan je u dvije verzije: besplatnoj i plaćenoj. Emulator terminala zaštićen je SSH. Zaslon može sadržavati mnogo sesija zahvaljujući karticama u prozoru za prikaz, a možete otvoriti i karticu u novom prozoru. Alat je zaštićen lozinkom, ali možete dijeliti prikaze zaslona u alatu s drugima. Sigurni uslužni program za prijenos datoteka pruža tvrtka WinSCP (Pogledaj ispod). SCP sesija se otvara unutar veze na trenutnoj otvorenoj kartici, što znači da se ne morate ponovno prijavljivati ​​u uslužni program za prijenos datoteka.

Korisnici vole prečace na tipkovnici ovog alata i činjenicu da se izvršna datoteka može izvoditi s USB stick-a.

16. iTerm2

iTerm2

iTerm2 sustav je dostupan za Macove. Program se posebno može pokretati Mac OS 10.10 i više. Ovo sučelje prikazuje različite terminalne sesije metodom podijeljenog zaslona, ​​omogućavajući popločavanje sesija jedan pored drugog. Kako bi se smanjila zbrka, aktivna ploča prikazuje se u punoj razlučivosti, dok je ostala zatamnjena. Možete postaviti prečace na tipkovnici za brzu navigaciju kroz funkcije alata.

Tekst trenutne sesije može se pretraživati ​​pomoću polja za pretraživanje teksta koje je ugrađeno u gornji okvir prozora sesije. Emulator također pamti prethodne naredbe izdane u sesiji i nudi skočni prozor s prijedlozima za automatsko dovršavanje kada upišete novu naredbu. Funkcija snimanja omogućava vam gledanje unaprijed ponavljanja svega što se dogodilo u sesiji. Sučelje uključuje upravitelja lozinki za sigurno spremanje vaših vjerodajnica za sva računala na koja se redovito redovito prijavljujete. Alat ne uključuje uslužni program za prijenos datoteka.

17. z / opseg

zScope

z / Područje emulator terminala je napisan da bi se pokrenuo Windows, CHROMEBOOKOM, i web-preglednike. Alat se specijalizirao za veze na Unix i IBM AS / 400. Ovaj uslužni program nije besplatan, ali možete ga dobiti 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom. Veze su zaštićene SSL / TLS sigurnost. Postoji pet različitih izdanja z / Područje a samo ih se troje integrira SSH.

Sve verzije koriste tablični izgled kako bi se omogućilo više istodobnih sesija u istom prozoru. Samo web inačica z / Područje uključuje funkciju prijenosa datoteka. Korisnici klasičnog izdanja mogu dodatno platiti za dodavanje mogućnosti za prijenos datoteka. Međutim, uslužni program dostupan je FTP, što nije sigurno.

18. st

st

Programeri za st usmjeren na stvaranje vlastitog kôda emulatora terminala umjesto da se oslanja na tradicionalne terminalne protokole, kao što su xterm. Njihova motivacija za ovaj rad je što vjeruju da su redovni sustavi emulacije terminala prekomjerno projektirani i neučinkoviti. Pretpostavka je takva ST-a uski i učinkoviti kôd upotrijebit će puno manje vašeg CPU-a i memorije u odnosu na široko distribuirani emulatori za spajanje.

Ovo je projekt otvorenog koda i Kit zamjena je slobodna za upotrebu. Napisalo se da trči dalje Linux. Nije uključeno nijedno sredstvo za prijenos datoteka st.

19. WinSCP

WinSCP

WinSCP je alat za prijenos datoteka, napisan za Windows. Program je besplatan za upotrebu i dosad je preuzet više od 113 milijuna puta. SCP, što je protokol na kojem se alat temelji, ne uključuje mogućnost izdavanja naredbi na udaljenom računalu, pa biste pomislili da to ne bi bila baš dobra osnova za Kit zamjena.

Ovo je vrlo popularan alat i nudi više od svega SCP. Alat također uključuje FTP, SFTP, i WebDAV implementacije. Srećom, za ovaj pregled od Kit zamjene, alat uključuje udaljeni zapovjedni pogon. Ovo je SSH zaštićen sustav daljinskog pristupa.

20. SolarWinds Solar-PuTTY (BESPLATNI ALAT)

Solar-kit

SolarWinds jedan je od vodećih svjetskih davatelja mrežnih softvera. Tvrtka se izvrsno bavi proizvodnjom alata za nadzor infrastrukture. Tvrtka je došla do vrha tržišta pružajući vrlo kvalitetne alate. Očekivali biste da ćete platiti vrh dolara za ovu razinu softvera. Međutim, ponekad korisnička zajednica ima sreće i SolarWinds odlučuje besplatno objaviti vrlo koristan alat. To je slučaj s Solar-kit korisnost.

Ovaj sigurni terminalni program radi na Windows okruženju i integrira sigurnost SSH-a. Kao i u originalu Kit, pomoću ovog alata možete se daljinski prijaviti na računalo. Možete ga koristiti i za prijenos datoteka. Solar-kit integrira SCP i SFTP za siguran prijenos datoteka, a također ima i klasičnu implementaciju Telnet sustav.

Programsku datoteku možete preuzeti s SolarWinds web stranica. Ovo nije instalacijski program, već sam alat. Samo morate kliknuti na datoteku da biste otvorili aplikaciju.

Istovremeno s alatom možete otvoriti nekoliko terminalnih sesija. Svaka sesija otvara novu karticu u sučelju. Sučelje pohranjuje vaše vjerodajnice za poslužitelje na koje se redovito prijavljujete i automatski se prijavljujete. Sučelje vam daje mogućnost da kodirate boju svake sesije kako biste ih mogli razlikovati. Također može uspostaviti vezu i ponovno se prijaviti ako dođe do prekida veze.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% BESPLATNI alat

Više PuTTY zamjena

Postoje mnogi programi koji će funkcionirati kao emulatori terminala i najčešća sigurnosna metoda za zaštitu udaljenog pristupa je SSH. Evo još deset emulatora terminala koje biste mogli provjeriti.

21. Konzola

Konzola je besplatan, otvorenog koda i za koji je napisan Windows. Teče CMD, PowerShell, Cygwin, i Kit, ali nema uslužnog programa za prijenos datoteka.

22. PromptPal

Promptpal je napisan za Windows, i nije besplatna, ali ima 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Nema šifriranje i uslužni program za prijenos datoteka.

23. rxvt-unicode

Rxvt-unicode je besplatni, lagani emulator za Linux. Nema šifriranje i uslužni program za prijenos datoteka.

24. ConEmu

ConEmu je besplatni emulator terminala za Windows. Ima sučelje s karticama za više istodobnih veza, ali nema mogućnost šifriranja ili prijenosa datoteka.

25. OpenSSH

OpenSSH je široko korišteni besplatni emulator otvorenog koda za Windows, Mac OS, Linux, i iOS. Zaštićen je SSH i uključuje SCP i SFTP za prijenos datoteka.

26. Hiper

Hiper je besplatni emulator otvorenog koda napisan za Windows, Mac OS, i Linux. Može se proširiti dodacima, ali nema mogućnost šifriranja ili prijenosa datoteka.

27. Terminal Guake

Terminal Guake je besplatni emulator otvorenog koda za gnom na Linux.  Ima sučelje s karticama za više veza, ali nema mogućnost šifriranja ili prijenosa datoteka.

28. Kraljevski TS

Royal TS je plaćeni emulator s besplatnom probom. To traje dalje Windows, Mac OS, Android, i iOS. Ima konzole na karticama za više sesija, a ima SSH zaštita i SFTP za prijenos datoteka.

29. JuiceSSH

JuiceSSH je besplatni emulator za Android. Zaštićen je SSH i AES enkripcija s 256-bitnim ključem, ali nema mogućnosti prijenosa datoteka.

30. Termius

Termius je besplatni i plaćeni terminal emulatora za Windows, Linux, iOS, i Android. Ima SSH zaštitu i SFTP za prijenos datoteka dostupan je u plaćenoj verziji.

Odabir terminala emulatora

Tržište terminalnih emulatora je vrlo dobro opskrbljeno. Kao što možete vidjeti s našeg popisa, kategorija PuTTY alternative za Windows je pretjerana. Iako se ovaj popis opcija čini vrlo dugačkim, tamo je zapravo puno više. Ne brinite se hoće li ili ne postojati SSH poslužitelj kada pokušate stvoriti udaljenu SSH sesiju, jer gotovo svaki operativni sustav ima SSH mogućnosti.

Imajte na umu da ako se povezujete putem interneta, trebali biste odabrati samo terminalni emulator koji je zaštićen šifriranjem. Isti savjet vrijedi i kad datoteke prenosite putem interneta - ne oslanjajte se na FTP, koristiti SCP ili SFTP.

Svakako se ne trebate držati toga Kit samo zato što ste navikli na to Postoji puno boljih sustava vani i većina njih je besplatna. Otprilike o svim plaćenim opcijama nude besplatna suđenja. Dakle, istražite ove alternative Kit i naći ćete sustav udaljenog pristupa koji se tuče Kit i osvaja tvoje divljenje.

Imate li omiljeni emulator terminala? Odlučni ste se držati toga Kit? Ostavite poruku u komentari odjeljak ispod i podijelite svoje iskustvo.

Vidi također:
Naredbeni list SFTP
Pregled SolarWinds SFTP / SCP Server
20 najboljih besplatnih poslužitelja SFTP i FTPS za Windows i Linux
Powershell varalica

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 81

Adblock
detector