5 најбољих алата и софтвера за управљање инцидентима

5 најбољих алата за управљање инцидентима

Идеалан алат за управљање инцидентима мора бити свеобухватнији од директног система за праћење догађаја на Хелп Деск-у. Такође треба да подржи еволуцију ИТ система како би се спречило понављање неочекиваног ризика. То значи да би идеално управљање инцидентима требало да садржи опсежне извештавајуће и аналитичке карактеристике. Интегрисање ИТИЛ процеса је такође веома корисно јер помаже у усмеравању прилагођавања система након што утврдите узрок инцидента и планирате да исправите грешке у систему..

У овом водичу ћете сазнати о пет софтверских пакета који по нашем мишљењу представљају најбоље алате за управљање инцидентима у послу. Ево нас списак пет најбољих софтвера за управљање инцидентима:

  1. СоларВиндс Веб Хелп Деск (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Локални софтвер за управљање инфраструктуром и обраду позива на Хелп Деск-у.
  2. МанагеЕнгине Сервице Деск Плус Проширени систем за подршку сервисима који се инсталира на Виндовс и Линук.
  3. СоларВиндс сервисни сто (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Цлоуд Деск Сервице и ИТ Ассет Манагемент платформа. Укључује управљање улазницама, базу знања и платформе за самопослуживање.
  4. Служба за помоћ спицеворкс Свеобухватан систем подршке за кориснике који има могућности праћења догађаја.
  5. Зендеск Суите Алат проширеног сервисног стола који укључује праћење квара и функције управљања променама.

Више о овим алаткама можете прочитати у наредним одељцима.

1. СоларВиндс Веб Хелп Деск (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Снимка заслона за помоћ СоларВиндс Хелп Деск Саманаге

Име Веб Хелп Деск СоларВиндс помислили бисте да се ова услуга покреће из облака. Међутим, локални софтвер инсталирате на сопствене сервере, али њему можете приступити путем прегледача, што значи да креирате свој властити Цлоуд.

Овај пакет је више од обичног система Хелп Деск-а. Има управљање имовином и функције контроле верзија које ће вам помоћи у праћењу софтвера и хардвера. Срећа фаворизује припремљени и овај алат аутоматско откривање уређаја рутине креирају и одржавају базу података о ИТ средствима. Ова услуга вам омогућава брз приступ проверама доступности и употребе ваше ИТ опреме што вам даје стални увид у перформансе ваше опреме.

Софтвер је дизајниран имајући на уму ИТИЛ процесе и олакшава задатак планирања, имплементације и прилагођавања било каквих промена које треба да извршите како би се спречио настали ризик од поновног појављивања..

Поред ових сјајних функција управљања променама, систем СоларВиндс има стандардне функције Хелп Деск-а. Оне су побољшане одличним функцијама праћења задатака и услужним програмима за управљање тимом.

Алат за извештавање и аналитику уграђен у Веб Хелп Деск помоћи ће управљању СЛА мониторинг - што такође чини ову одличну опцију за управљаче провајдера услуга. На контролној табли можете поставити параметре који ће упозоравати ако циљеви перформанси нису испуњени. Овај систем упозорења је такође користан за праћење инцидената и осигурава да се времена одзива за решавање задрже чврсто.

Покреће се софтвер Веб Хелп Деск Виндовс, Виндовс Сервер, Линук и Мац ОС. Систем можете тестирати на 14-дневној бесплатној пробној верзији. Након пробног периода, можете престати да га користите, купити лиценцу или прећи на Фрее Хелп Деск Фрее Едитион који нема пуне могућности плаћеног софтвера.

СоларВиндс Веб Хелп ДескДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

СоларВиндс Веб Хелп Деск Фрее ЕдитионДовнлоад 100% БЕСПЛАТНИ Алат

2. МанагеЕнгине Сервице Деск Плус

Контролна табла СервицеДеск Плус

Сервице Деск Плус доступан је као локални софтвер или као софтверска услуга која се испоручује путем интернета. МанагеЕнгине нуди три нивоа услуге за Сервице Деск Плус, а функције управљања инцидентима доступне су само у вишим плановима. Комплетан пакет укључује ИТ управљање имовином услужне програме који ће вам пружити базу података залиха свих хардвера и софтвера који раде на вашој мрежи. Добијате и процедуре управљања пројектима засноване на ИТИЛ-у са горњим планом.

Функције управљања инцидентима Сервице Деск Плус обухватају функције Хелп Деск-а система. Модул такође укључује праћење перформанси и СЛА праћење. Остале ИТИЛ карактеристике алата укључују каталог услуга који покрива и пословне и техничке услуге. Он води прикупљање информација када се појави опасност и доведе до скрипти и токова рада до истраге транзиције до решења.

Услуге које спречавају откривени ризик из понављања центра око ажурирања база знања који садржи смернице за кориснике и прилагођавања сервисних процедура и скрипти како би се обрачунала новооткривена потенцијална грешка.

Основни недостаци система који доводе до инцидената који се дешавају покретањем процедура управљања променама у систему Сервице Деск Плус. Након што је инцидент решен, следећи задатак је да осигура да се више никада не понови, а ако је узрок био повезан са инфраструктуром, морат ћете побољшати систем. Радни токови у модулу за управљање променама водите свој тим кроз процес еволуције и поправке вашег инвентара како би се спречило понављање грешака.

Сервице Деск Плус доступан је у три пакета. Тхе Стандардно пакет вам даје основне функције Хелп Деск-а, што укључује бројне захтеве за управљање инцидентима. Управљање ИТ средствима доступно је само ако пређете на Професионални план. Највиши план, назван Ентерприсе Едитион, укључује све сервисне јединице и модуле за управљање имовином нижих планова, а такође има опсежне функције управљања променама ИТИЛ-а.

Тхе Ентерприсе план укључује управљање променама, каталог услуга, управљање проблемима и управљање конфигурацијом. Функције извештавања и анализе Сервице Деск Плус пружају одличну подршку менаџменту током решавања проблема и еволуције система.

Локална верзија овог софтвера инсталира се на Виндовс и Линук. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно или верзију хостоване у облаку или локални систем.

3. СоларВиндс сервисни сто (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс сервисни сто

СоларВиндс сервисни сто се испоручује као услуга преко интернета. Међутим, компанија ће дати софтвер за системе које ће купци инсталирати у просторијама на захтев. Ова интернетска услуга изграђена је у складу са процесима ИТИЛ стандарди, на тај начин осигурава да су његови системи управљања имовином и системи за корисничку подршку у потпуности у стању да се баве управљањем инцидентима. Сервице Деск је освојио награду и на врху листе у последњем извештају упоређивања које можете преузети овде.

Систем СоларВиндс Сервице Деск је у средишту решења за управљање инцидентима. Ово укључује три главна елемента: улазницу, портал за самопомоћ и базу знања. Услуга је доступна у три нивоа пакета. Компанија представља Стандардно пакета који испуњава захтеве за управљање инцидентима. Међутим, ово се само односи на систем управљања Хелп Деск-ом. Да бисте добили све функције потребне за потпуни ИТИЛ-ов дефинирани животни циклус управљања инцидентима, морате ићи на највиши план.

Тхе Посао план вам даје функције Хелп Деск-а и такође мењате управљање, каталоге услуга и праћење перформанси СЛА-е. Горњи план, звани Професионални, вам омогућава управљање лиценцама и уговорима и напредну аутоматизацију. Укључивање радних токова и скрипти за истрагу у Сервице Деск помаже вам да усмерите свој тим агената када истражују извор проблема који пријављује корисник. Програми ИТИЛ уграђени у софтвер проширују ту фазу истраге до предлога решења и задатака управљања пројектима.

СоларВиндс Сервице Деск наплаћује се по агенту / по уређају. То услугу чини доступном било којој величини организације. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време које је пуна верзија професионалног пакета да бисте сами тестирали систем.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија СоларВиндс Сервице ДескСтарт

4. Служба за помоћ спицеворкс

служба за зачине

Изванредан атрибут Спицеворкс Хелп Деск-а је да јесте бесплатно коришћење. Ово је невероватна понуда с обзиром на софистицираност софтвера. С друге стране, систем је огласа подржаних с публицитетом који се трајно појављује на бочној плочи контролне табле. Не постоји плаћена верзија Спицеворкс Хелп Деск-а.

Ово је инсталиран софтверски пакет Виндовс и Мац ОС. Можете одлучити да користите систем на мрежи уместо тога и избегавате да одржавате софтвер на сопственим серверима. Функционалност интернетске верзије, која се зове Спицеворкс Цлоуд Хелп Деск, није тако свеобухватна као локални софтвер. Међутим, Цлоуд Хелп Деск-у може се приступити са било којег уређаја било где, тако да не морате да бринете о компатибилности софтвера и оперативног система и можете да приступите својој контролној табли Хелп Деск-а са мобилних уређаја који раде. Андроид или иОС.

Спицеворкс је веома активан корисничка заједница а на форуму заједнице су доступне хиљаде додатака. Они вам омогућавају да прилагодите систем тако да се интегришете са другим апликацијама које можете користити - многа проширења су написали добављачи тих апликација.

Контролна табла са агентима укључује функцију прављења белешки и порука, што је одличан провод за колаборативна решења за инциденте.

5. Зендеск Суите

Зендеск приказ карте

Зендеск је претежно систем Хелп Деск. Међутим, његов одличан модул за извештавање и анализу чине га достојним уносом у овај водич за алате за управљање инцидентима.

Зендеск је веома широко коришћен систем. Повезује бројне начине који омогућују корисницима да реше проблеме пре него што се обрате за ИТ особље. Ове карактеристике се врте око база знања са базом података савета за претраживање. Следећа линија помоћи је контактни канали. Зендеск укључује прозор за ћаскање који убрзава одговоре и решавање проблема кроз интерактивне упите.

Систем управљања улазницама у Зендеску омогућава агентима да буду додељени као следећи расположиви асистент. Карте се могу подићи телефонским позивом или е-маилом, као и четом. Могу се пратити, проследити, поделити и спојити.

Зендеск Суите је приступа се у облаку тако да вам није потребно да одржавате софтвер на месту. Функције праћења и извештавања омогућавају вам да процените перформансе агента и одредите очекивани промет. Функција извештавања такође подржава поштивање СЛА циља.

Зендеск се наплаћује по агенту месечно. Систем је доступан у два нивоа, а то су Професионални и Ентерприсе. Оба нивоа су погодна за подршку управљању инцидентима. Можете добити бесплатно пробно време за Зендеск како бисте га поставили кроз кораке.

Планирање управљања инцидентима

Постављање свеобухватних алата и комплетан попис све опреме припрема вас када се појаве проблеми са вашим системом. Дошло ће до инцидената који произилазе и из вашег хардвера и софтвера. Неки ниво ометања је неизбежан. Међутим, помоћу правих алата и обученог особља можете умањити штету коју системске грешке узрокују и задржати пословање.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 27

Adblock
detector