5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

Шта је рансомваре?

Једноставно речено, рансомваре је врста злонамерног софтвера који шифрира датотеке пронађене на компромитованом систему, а затим тражи од жртава да плате откупнину како би повратили приступ сопственим подацима.

Новац за откуп може бити од неколико долара до стотина хиљада долара.

Наравно, никада не постоји гаранција да ће жртве вратити приступ својим датотекама чак и након што су уплаћене. Али, има смисла у сваком случају да постоје најбоља решења за заштиту од рачунара.

У наставку ћемо детаљно прегледати све ствари о рансомваре-у, али ако само желите знати која решења нуде најбољу одбрану, ево листу пет најбољих решења за заштиту рансомвареа:

 1. Ацронис Рансомваре заштита Бесплатно решење које данас може ићи „уз руку” са најбољим софтвером за откуп који данас плута интернетом. Једно од најбољих решења за нападе без дана.
 2. Малваребитес Анти-рансомваре Користи анализу понашања за откривање злонамерних намера; нешто што никакав антивирус заиста не може постићи.
 3. Тренд Мицро РансомБустер Употријебите овај алат за заштиту од рансомвареа како бисте ријешили проблем једноставним похрањивањем података и датотека у сигурну мапу и блокирањем свих неовлаштених приступа њему..
 4. Веброот СецуреАнивхере За кориснике који желе прецизан алат који је истовремено ефикасан у борби против рансомвареа и олакшава потрошњу ресурса. Овај алат је савршен избор за појединце и мала предузећа.
 5. Битдефендер Антивирус Плус Далеко једно од најбољих анти-рансомваре решења тамо. Ово је комплет за комплетну одбрану за оне који своју безбедност схватају озбиљно - а не само против рансомвареа.

Како је иТунес нулти дан дозволио нападачима да инсталирају рансомваре на лукави хттпс://т.цо/5иаАфбуГРЕ

- Дан Гоодин (@ дангоодин001) 10. октобра 2019

Да ли вам заиста треба заштита од рансомвареа?

Ако мислите да ваше антивирусно решење пружа довољну заштиту од напада злонамерног софтвера, предстоји вам још једно размишљање.

Видите, проблем са антивирусним решењем је тај можда ће пропустити ново издату рансомваре као најраније ће то бити свесни након следећег ажурирања - када произвођач ажурира своју црну листу или базу злонамерних софтвера.

У међувремену, анти-рансомваре решење може зауставити напад против рансомвара праћењем процеса или програма провером да ли уводе симптоматске промене и показују било каква сумњива понашања или активности.

Затим поново, чак и ако би ваш антивирус открио напад злонамерног софтвера, још увек неће моћи да обнови датотеке које је шифрирао рансомваре. Дешифровање је форте анти-рансомваре алата.

И тако, то има савршеног смисла имати анти-рансомваре софтвер за заштиту поред антивирусног решења. Ово се, осим ако, наравно, не одлучите да инсталирате антивирусно решење које међу својствима укључује алат за заштиту од противграничног софтвера. Погледаћемо неколико таквих.

Колико је озбиљна претња?

Што се тиче напада рансомвареа, 2017. година ће се увек памтити као године у којој је овај тип злоћудног софтвера доминирао у глобалним насловима цибер напада. На пример:

 • Креатори Рансомвареа имају добар подстицај да наставе са трговином: процењује се да су само те године зарадили милијарду долара на плаћеним откупнинама
 • Тхе ВаннаЦри рансомваре ударио у мају те године и, кад се прашина слегла, пустошила је дигитални свет: Смањило је болнице до осакаћења Националне здравствене службе (НХС) у Великој Британији, погодило добављаче комуникација, као и око 10.000 других организација, процијењено 200.000 личних жртава, и достигло жртве у преко 150 земаља

Петса А Сцреен рансомевареИзвор: Викимедиа Цоммонс

Иако су претње одумрле до краја године, то није био крај напада. У 2018. години настављена је претња за рансомваре, а неке од највећих компанија на планети, па чак и мреже целих градова, примљене су за откуп:

 • У марту је град Атланта погодио за град СамСам рансомваре али одбио је платити откуп од 51.000 УСД. Касније би првобитна процена рачуна за опоравак износила око три милиона долара. Та цифра је брзо достигла 11 милиона долара и могла је чак достићи чак 17 милиона долара.
 • У августу, ТСМЦ, главни тајвански произвођач полуводича који снабдијева компаније попут Аппле-а погођен је новом верзијом откупног софтвера ВаннаЦри; напад је довео до производње компаније

Ствари нису биле много боље у 2019. години; у ствари, број напада рансомвареа се удвостручио, и што је још горе, сам малваре је постао још снажнији. Неки примери:

 • Локалне владе САД-а и даље су на мети, пример је Административна канцеларија судова у Џорџији, која је имала искључен систем на мрежи.
 • Велике индустрије су такође тешко погођене као што је то био случај са норвешком компанијом за алуминијум Норск Хидро; хакери су затражили почетну откупнину након што су се учврстили у мрежи компаније; касније су успели да онеспособе преко 20 000 рачунара који су били раширени широм света. Коначна штета: преко 50 милиона долара.

Нажалост, ако ове последње године буду ишта, будућност не изгледа превише охрабрујуће. Очекује се да ће напади и даље постати погубнији, док злонамјерни софтвер постаје све лошији како хакери постају паметнији и циљају одређене индустрије или жртве.

Зашто би се мало предузеће требало бринути око рансомвареа?

Једноставно речено, постоје три главна разлога:

 • Растући тренд: СМБ-и су све више на мети хакера; па је само питање времена пре него што и ви будете погођени - посебно ако брзо растете.
 • Као савршена мета: СМБ представљају јуришније мете од појединаца, аи мање су сигурни од већих фирми - седе на слатком месту.
 • Без последица: СМБ-ови немају моћ да пронађу хакере или их прогоне; чак и ако открију ко је одговоран за напад са рансомваре-ом ипак неће моћи много да ураде у вези с тим - то охрабрује нападаче.

Како напад за откупнину може утицати на ваше пословање?

Као што смо управо видели, осим почетног губитка података и осакаћења продуктивности, пад напада путем откупне верзије може наставити да утиче на предузећа још дуго после напада.

Погледајмо како:

 • Напад може да заустави процесе вашег пословања - уз напад вашег хардвера, нема шансе да будете у могућности да покрећете процесе или обрадујете своје купце. То ће резултирати губитком поверења купаца и, на крају, падом добити.
 • Губитак осетљивих и критичних података - инфекција злонамерним софтвером може резултирати губитком података вашег предузећа што би вас могло зауставити и даље са радом. Још је горе што информације клијената могу бити украдене што их доводи у опасност.
 • Ширење дезинформација - напад неоткривених злонамјерног софтвера могао би преузети контролу над вашим подацима и апликацијама, а затим га користити за стварање лажних података и пријављивање нетачних резултата. Ако их несвесно наставите употребљавати, крајњи резултати могу бити само лошији и могу укинути стратегију прогнозе вашег пословања.
 • Напади ускраћивања услуге (ДоС) - злонамерни софтвер се може користити за постављање вашег предузећа на колена једноставним постављањем неприступачног спољном свету. Са друге стране, скрипте које се покрећу унутар ваше мреже могу се користити за изолацију од података или клијената који вам могу бити потребни из спољашњег света. Било како било, ваше предузеће ће остати гладно од уноса који би могао нанијети неповратну штету ако, на примјер, ваша продаја овиси о приступу у стварном времену.

Ово је само неколико многих начина на које ваше предузеће може бити повређено нападом злонамерног софтвера. И тако, питање сада постаје: која су најбоља решења за заштиту рансомваре програма?

Најбољи алати за заштиту од рансомвареа

1. Ацронис Рансомваре заштита

5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

Иако се нуди и као део свеобухватнијег услужног програма за прављење сигурносних копија Ацронис Труе Имаге, Ацронис Рансомваре Заштита Алат је бесплатан, самосталан анти-рансомваре алат који такође има све функције и могућности. Плус, долази с тим 5 ГБ хостелске резервне копије на мрежи.

У облаку се налазе сви важни подаци које корисник одабере да заштити. И, управо се ова интернетска копија користи као тачка враћања у случају напада рансомвареа.

Наравно, ово је поред локалног кеша резервних датотека - који Ацронис Рансомваре Протецтион штити од напада тако што им онемогућује приступ. Свака апликација или поступак за који нема одговарајућу ауторизацију је блокиран.

У међувремену, алат пази на знакове напада рансомвареа и користи „списак“ других критичних процеса како би био сигуран да случајно не означава легитимне оне којима треба приступити. Што је још важније, овај алат осигурава властити интегритет блокирањем било каквих покушаја модификације властитих датотека.

Коначно, Ацронис Рансомваре Протецтион је анти-рансомваре алат који произвођач нуди бесплатно у нади да ће вам се толико свидети да ћете се на крају одлучити за премиум пакет.

Па, нису превише далеко од тога - то је импресиван анти-рансомваре.

2. Малваребитес Анти-Рансомваре

5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

Иако је започео у бета режиму, овај анти-рансомваре алат претворио се у једну од најбољих опција на тржишту данас. Будући да је алат створен за одређену сврху, не троши моћ обраде и, у ствари, има мали дигитални отисак. Поред тога, Малваребитес га користи као део веће, потпуније заштите од крајњих тачака од Малваребитес & Решење одговора То значи да су сигурни да је то сјајно средство и имају поверења у његове перформансе.

Једном инсталиран, покреће се у позадини без потребе за почетним скенирањем - једноставно почиње да штити уређај и реагује у реалном времену. Лепота Малваребитес-а је Рансомваре Роллбацк [ПДФ] технологија. Било какве промене које су унесене у датотеке - попут шифрирања злонамјерног софтвера - могу се преокренути. Ово се ради помоћу резервних копија које ово анти-малваре решење чува управо у ту сврху.

Малваребитес прати све што се догађа око њега и прати који је програм или поступак урадио шта се променило. Кад схвати да се догодило нешто грозно лако се може вратити време уназад и унапредити све промене које су извршене без обзира да ли се радило о модификацији, брисању или чак шифровању.

Дакле, за оне који могу помислити да је ово лагано средство, можемо само рећи: „Учини не потцените то. "

Оно због чега су Малваребитеси један од најбољих алата за сузбијање злонамерног софтвера је то дизајниран је да штити од најновијих онлајн претњи. Дакле, има могућност циљања најновијих претњи злонамјерним софтвером да чак и нека друга антималваре решења „велике лиге“ још увек нису успела да поставе заставу.

3. Тренд Мицро РансомБустер

5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

РандомБустер је бесплатан, а иако је истакнута компонента Тренд Мицро Антивирус пакета, доступан је и као самостални програм.

Овај алат рјешава проблем рансомвареа на нешто другачији начин - вађењем рансомваре злонамјерног софтвера лажне датотеке се постављају на унапријед одабране стратешке локације око система и затим се посматрају због било каквих злонамјерних понашања или покушаја напада.

Затим, ту је Фолдер Схиелд - функција која ствара две фасцикле где су било који документи смештени унутар њих безбедни од напада. Ниједан програм не може уређивати или брисати датотеке које се налазе у тим мапама, осим ако за то није одобрено одређено овлаштење. Наравно, могу се креирати нове датотеке и то им осигурава заштиту од њиховог почетка.

На овај начин, уместо да провери сваки процес или да прати промене које се раде на читавој машини, РансомБустер се бави са само две мапе (и свим подмапама испод њих) како би спречио програме, процесе или услуге да им приступе, осим ако им није дозвољено да . Корисници могу једноставно креирати фасциклу и у њу уметнути све своје осетљиве податке.

Најзад, још једна сјајна ствар овог анти-рансомваре решења је да произвођачи - Тренд Мицро - имају наменску страницу за рансомваре хотлине на којој посетиоци могу пронаћи разне алате за борбу против откупног софтвера са заслоном, послати заражене датотеке на истрагу, па чак и имати подаци се дешифрују након што су постали жртва напада злонамерним софтвером.

4. Веброот СецуреАнивхере

5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

Веброот СецуреАнивхере је антивирус који је створен за одбрану од свих врста злонамерног софтвера, а не само рансомвареа. А ипак, функција против рањивања толико је ефикасна да смо је морали укључити на овај списак.

Јединствена карактеристика овог алата је да прати све процесе - легитимне или на неки други начин - и игнорише их или уклања у зависности од тога којем сету припадају. У случају неодлучности, алат пажљиво прати програм или поступак док не донесе одлуку на било који начин.

Будући да је антивирус базиран на облаку, Веброот СецуреАнивхере је једноставан за ресурсе до те мере да остаје незапажен док испуњава своје задатке. Још једна предност је што обрада облака убрзава скенирање - чак и током потпуног скенирања.

Веброот СецуреАнивхере спречава да се непрепознати процеси повезују путем интернета или изврше неповратне промене и евидентирају све остало што раде. Све време, Веброот Централ детаљно анализира процесе према бази података у облаку. Ако било који од њих подигне заставу, алат користи своје евиденције да би укинуо евентуалне промене које укључују, укључујући дешифровање било које датотеке шифроване.

5. Битдефендер Антивирус Плус

5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

То је сигурно, једно од најбољих анти-рансомваре софтверских решења тамо. Мада, опет Битдефендер Антивирус Плус је комплетан антивирусни пакет, и као пуноправан одбрамбени систем, он може чувати вашу мрежу од разних врста напада, то је заштита од рансомвареа прилично изванредна.

Ово се углавном захваљује Сигурним датотекама, функцији која спречава неовлашћене кориснике да осетљивим документима и меморији података не могу приступити. Битдефендер такође има сопствени механизам за скенирање антималваре-а и вишеслојну анти-рансомваре заштиту.

Осим борбе против рансомвареа, Битдефендер Антивирус Плус служи и као средство за заштиту од крађе идентитета и заштиту од преваре и има проширење против праћења за тражење и блокирање веб пратилаца. Да ли се бринете да ли ће вас неко шпијунирати у приватности ваше канцеларије или дневне собе? Заштита веб камера овог пакета спречава апликације да преузму вашу камеру, а монитор микрофона вас упозорава када апликација покуша да приступи вашем микрофону.

Све ово поткрепљено је функцијама као што су менаџер лозинки, банкарска заштита, ВПН, сигурна куповина на мрежи и још много тога. Изненађујуће, иако је решење за антималваре са великим оптерећењима, Битдефендер остаје неупадљив и не повезује ресурсе машине коју треба да штити..

Све у свему, рекли бисмо да је ово невероватно свеобухватан мрежни пакет одбране.

Одлучивање о алату за заштиту од рачунара

Ако питате који бисмо ми највише препоручили, још увек бисмо били подељени између Битдефендер Антивирус Плус и Веброот СецуреАнивхере. Прво препоручујемо за предузећа и предузећа, док би друго било идеално за поједине или мале пословне кориснике.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 33

Adblock
detector