5 najboljih alata i softvera za upravljanje incidentima

5 najboljih alata za upravljanje incidentima

Idealan alat za upravljanje incidentima mora biti sveobuhvatniji od jednostavnog sustava za praćenje događaja. Također treba podržati evoluciju IT sustava kako bi se spriječilo ponavljanje neočekivanog rizika. To znači da bi idealno upravljanje incidentima trebalo sadržavati opsežne značajke izvještavanja i analitike. Integriranje ITIL procesa je također vrlo korisno jer pomaže u vođenju prilagodbe sustava nakon što utvrdite uzrok incidenta i planirate ispraviti greške u sustavu..

U ovom ćete vodiču naučiti o pet softverskih paketa koji po našem mišljenju predstavljaju najbolje alate za upravljanje incidentima u poslu. Evo našeg popis pet najboljih softvera za upravljanje incidentima:

  1. Web pomoćna jedinica SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Lokalni softver za upravljanje infrastrukturom i obradu poziva Help Desk-a.
  2. ManageEngine Service Desk Plus Prošireni sustav podrške za instalaciju koji se instalira na Windows i Linux.
  3. SolarWinds servisni sto (BESPLATNO ISPITIVANJE) Cloud Desk Service i IT Asset Management platforma. Uključuje upravljanje ulaznicama, bazu znanja i platforme za samoposluživanje.
  4. Služba za pomoć spiceworks Sveobuhvatan sustav podrške za korisnike koji ima mogućnosti praćenja događaja.
  5. Zendesk Suite Alat proširenog servisnog stola koji uključuje nadzor neuspjeha i značajke upravljanja promjenama.

Više o tim alatima možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

1. SolarWinds Web Help Desk (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Snimka zaslona za pomoć SolarWinds Samanage

Ime Web Help Desk SolarWinds pomislili biste da se ova usluga pokreće iz oblaka. No, to je lokalni softver koji instalirate na vlastite poslužitelje, ali njemu možete pristupiti putem preglednika, što znači da kreirate vlastiti Cloud.

Ovaj je paket više od običnog sustava za pomoć. Ima upravljanje imovinom i značajke kontrole verzija koje će vam pomoći pri praćenju softvera i hardvera. Sreća favorizira pripremljene i alate ovog alata automatsko otkrivanje uređaja rutine stvaraju i održavaju bazu podataka o IT imovini. Ova usluga vam omogućuje brz pristup provjeri dostupnosti i upotrebe vaše IT opreme pružajući vam stalan uvid u performanse vaše opreme.

Softver je dizajniran imajući na umu ITIL procese i olakšava zadatak planiranja, implementacije i ugađanja svih promjena koje trebate unijeti kako bi se spriječio nastali opasnost od ponovnog pojavljivanja..

Uz ove sjajne značajke upravljanja promjenama, sustav SolarWinds ima standardne funkcije Help Desk-a. Poboljšane su izvrsne značajke praćenja zadataka i alati za upravljanje timom.

Alati za izvješćivanje i analitički ugrađeni u Web Help Desk pomoći će upravljanju sustavom Nadzor SLA-e - To također čini odličnu opciju za upravljače davatelja usluga. Na nadzornoj ploči možete postaviti parametre koji će upozoravati ako ciljevi izvedbe ne uspiju. Ovaj sustav upozorenja je također koristan za praćenje incidenata i osigurava da se vremena odziva za rješavanje drže tijesnim.

Pokreće se softver Web Help Desk Windows, Windows Server, Linux i Mac OS. Sustav možete testirati na 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji. Nakon probnog razdoblja, možete ga prestati koristiti, kupiti licencu ili se prebaciti na internetsku pomoćnu stranicu besplatnog izdanja koje nema sve mogućnosti plaćenog softvera.

SolarWinds Web Help DeskDownload 14-dnevna BESPLATNA probna verzija

Web Help Desk SolarWinds Free EditionDownload 100% BESPLATNI Alat

2. ManageEngine Service Desk Plus

Nadzorna ploča ServiceDesk Plus

Service Desk Plus dostupan je u obliku lokalnog softvera ili kao softverska usluga koja se isporučuje putem interneta. ManageEngine nudi tri razine usluge za Service Desk Plus, a značajke upravljanja incidentima dostupne su samo u višim planovima. Kompletni paket uključuje IT upravljanje imovinom alate koji će vam osigurati bazu podataka zaliha svih hardvera i softvera koji rade na vašoj mreži. Dobivate i postupke upravljanja projektima temeljene na ITIL-u s vrhunskim planom.

Značajke upravljanja incidentima Service Desk Plus obuhvaćaju funkcije sustava Help Desk. Modul također uključuje praćenje rada i SLA praćenje. Ostale značajke ITIL-a uključuju katalog usluga koji pokriva poslovne i tehničke usluge. Vodič prikuplja informacije kada se pojavi opasnost i dovodi do skripti i tijekova rada do istrage prijelaza do rješenja.

Usluge koje sprječavaju da otkriveni opasnost nastane iz središnjeg mjesta ažuriranja baza znanja koji sadrži smjernice za korisnike i prilagodbe uslužnih postupaka i skripti za obradu novootkrivene potencijalne pogreške.

Nedostaci temeljnih sustava koji dovode do incidenata koji se događaju kod pokretanja promjena u sustavu Service Desk Plus. Nakon što se incident riješi, sljedeći zadatak je osigurati da se više nikada ne ponovi, a ako je uzrok povezan s infrastrukturom, morat ćete poboljšati sustav. tijekovi rada u modulu za upravljanje promjenama vodite svoj tim kroz proces razvijanja i popravljanja vašeg inventara kako bi se spriječilo ponavljanje pogrešaka.

Service Desk Plus dostupan je u tri paketa. Standard Paket vam daje osnovne funkcije Help Desk-a, što uključuje brojne zahtjeve za upravljanje incidentima. Upravljanje IT imovinom dostupno je samo ako prijeđete na profesionalac plan. Najviši plan, nazvan Enterprise Edition, uključuje sve servisne jedinice i module za upravljanje imovinom nižih planova, a također ima opsežne funkcije upravljanja promjenama ITIL-a..

Poduzeće plan uključuje upravljanje promjenama, katalog usluga, upravljanje problemima i upravljanje konfiguracijom. Značajke izvještavanja i analize Service Desk Plus pružaju izvrsnu podršku menadžmentu tijekom rješavanja problema i zadataka evolucije sustava.

Lokalna verzija ovog softvera instalira se na Windows i Linux. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje ili u oblaku ili lokalnog sustava.

3. SolarWinds servisni sto (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds servisni stol

SolarWinds servisni stol isporučuje se kao usluga putem interneta. Međutim, tvrtka će na zahtjev dati softver za sustave koje će korisnici ugraditi u prostorije. Ova internetska usluga izgrađena je prema procesima ITIL standardi, na taj način osigurava da su njegovi sustavi za upravljanje imovinom i sustavi za korisničku podršku u potpunosti u stanju riješiti upravljanje incidentima. Service Desk je osvojio nagradu i na vrhu je popisa u nedavnom izvješću usporedbe koje možete preuzeti ovdje.

Sustav SolarWinds Service Desk u središtu je rješenja za upravljanje incidentima. To uključuje tri glavna elementa: ulaznicu, portal za samopomoć i bazu znanja. Usluga je dostupna u tri razine paketa. Tvrtka predstavlja Standard paketa kao ispunjenje zahtjeva za upravljanje incidentima. Međutim, ovo se odnosi samo na sustav upravljanja Help Desk-om. Da biste dobili sve funkcije potrebne za cjeloviti ITIL definirani životni ciklus upravljanja incidentima, morate ići na najviši plan.

Poslovanje plan vam daje funkcije Help Desk-a, a također mijenjate upravljanje, kataloge usluga i praćenje performansi SLA-e. Gornji plan, zvani profesionalac, pruža vam upravljanje licencama i ugovorima te naprednu automatizaciju. Uključivanje radnih tijekova i skripti za istrage u Service Desk pomaže vam voditi svoj tim agenata kada istražuju izvor problema koji prijavljuje korisnik. Programi ITIL ugrađeni u softver proširuju fazu istrage do prijedloga rješenja i zadataka upravljanja projektima.

SolarWinds Service Desk naplaćuje se po agentu / po uređaju. To uslugu čini dostupnom bilo kojoj veličini organizacije. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje koje je puna verzija paketa Professional kako biste sami testirali sustav.

SolarWinds Service DeskStart BESPLATNO probno razdoblje od 30 dana

4. Služba pomoći za začine

služba za začine

Izvanredan je atribut Spiceworks Help Desk-a besplatno korištenje. Ovo je nevjerojatna ponuda s obzirom na sofisticiranost softvera. S donje strane je sustav ad-podržani s publicitetom koji se trajno pojavljuje na bočnoj ploči nadzorne ploče. Ne postoji plaćena verzija Spiceworks Help Desk-a.

Ovo se instalira na softverski paket Windows i Mac OS. Možete se odlučiti za korištenje mrežnog sustava umjesto toga i izbjeći održavanje softvera na vlastitim poslužiteljima. Funkcionalnost internetske verzije, koja se zove Spiceworks Cloud Help Desk, nije tako sveobuhvatna kao lokalni softver. Međutim, Cloud Help Desku može se pristupiti s bilo kojeg uređaja bilo gdje, tako da ne morate brinuti o kompatibilnosti softvera i operativnog sustava i možete pristupiti vašoj nadzornoj ploči nadzorne ploče s mobilnih uređaja koji rade. Android ili iOS.

Spiceworks je vrlo aktivan korisničku zajednicu a na forumu zajednice dostupne su tisuće dodataka. To vam omogućuje prilagođavanje sustava u svrhu integracije s drugim aplikacijama koje možete koristiti - mnoga proširenja pišu davatelji tih aplikacija.

Nadzorna ploča agenata uključuje značajku bilježenja i slanja poruka, što je izvrstan vodič za kolaborativna rješenja za incidente.

5. Zendesk Suite

Zendesk prikaz karte

Zendesk je pretežno sustav Help Desk. Međutim, njegov izvrsni modul za izvještavanje i analizu čine ga dostojnim unosom u ovaj vodič za alate za upravljanje incidentima.

Zendesk je vrlo široko korišten sustav. Povezuje brojne načine koji omogućuju korisnicima da riješe probleme prije nego što se obraćaju IT osoblju za pomoć. Ove se karakteristike vrte oko baza znanja s pretraživačkom bazom podataka savjeta. Sljedeća linija pomoći odnosi se na kontaktne kanale. Zendesk uključuje prozor za chat koji ubrzava odgovore i rješavanje problema kroz interaktivne upite.

Sustav upravljanja ulaznicama u Zendesku omogućuje agentima da budu dodijeljeni kao sljedeći dostupni asistent. Ulaznice možete podići putem telefonskog poziva ili e-pošte, kao i putem chata. Mogu se pratiti, proslijediti, podijeliti i spojiti.

Zendesk Suite je pristupljeno u oblaku tako da vam nije potrebno održavati softver na web mjestu. Funkcije praćenja i izvještavanja omogućuju vam da procijenite učinak agenta i usporedite očekivani promet. Funkcija izvješćivanja također podržava ispunjavanje SLA cilja.

Zendesk se naplaćuje po agentu mjesečno. Sustav je dostupan u dvije razine profesionalac i Poduzeće. Obje su razine prikladne za podršku upravljanja incidentima. Možete dobiti besplatno probno razdoblje Zendeska kako biste ga postavili kroz korake.

Planiranje upravljanja incidentima

Postavljanje sveobuhvatnih alata i dobivanje cjelovitog popisa vaše opreme priprema vas za probleme kada se pojave problemi s vašim sustavom. Došlo će do incidenata zbog vašeg hardvera i softvera. Neke razine poremećaja su neizbježne. No pomoću pravih alata i obučenog osoblja možete umanjiti štetu koju sistemske pogreške uzrokuju i zadržati poslovanje.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =

Adblock
detector