6 најбољих алата за надгледање активности датотека – како пратити приступ датотекама

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

Контрола приступа осјетљивим датотекама требала би бити саставни дио сваке комплетне стратегије за цибер-сигурност. Заустављање неовлаштених појединаца у крађи поверљивих података важно је за спречавање крађе осетљивих података. Надгледање активности датотека алати користе дубинску инспекцију пакета да би видели како корисници комуницирају са датотекама широм мреже.

Софтвер за надгледање датотека показује ко је приступио датотеци, када и шта су урадили. У овом чланку ћемо погледати шест најбољих алата за надгледање активности датотека:

  1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
  2. МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус
  3. ЛАНГуардиан
  4. Тераминд
  5. ПА Филе Сигхт
  6. ФилеАудит

Најбољи алати за надгледање активности датотека

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је алат за надгледање апликација и датотека који прати промјене датотека у реалном времену. На надзорној табли можете видети карактеристике датотека попут садржај, величина, старост, и рачунати. Ови монитори вас редовно прате о промјенама унутар мреже. На пример, монитор старости датотека говори о томе када је датотека последњи пут измењена.

Конфигурација брзог записа СоларВиндс Сервер & Монитор апликације чини га идеалним за мала и средња предузећа. Након инсталирања софтвера програм ће почети аутоматски откријте повезане уређаје. За мање од сат времена, можете да имате функционалну платформу за надгледање датотека са укљученим предлошцима изван оквира.

Наравно, не морате све да ухватите у реалном времену: СоларВиндс Сервер & Монитор апликације ради за тебе Монитори попут монитор броја датотека упозоравамо вас ако број датотека у директоријуму прелази конфигурисани праг. Функција упозорења наглашава потенцијално злонамерне активности тако да можете ближе погледати. Упозорења се могу прилагодити тако да одаберете које параметре требате користити.

Ако вам је потребно решење за надгледање датотека са могућностима надгледања апликација СоларВиндс Сервер & Монитор апликације топло се препоручује. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације старта по цени од 2,995 долара (£ 2,349). Постоји и 30-дневна бесплатна пробна верзија коју можете преузети преко овог линка овде.

СоларВиндс Сервер & Апликацијски монитор (САМ) Преузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

2. МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус 

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус је софтверска платформа за надгледање датотека која приказује активности датотека и корисника на мрежи. Можете да видите ко је приступио датотеци, када и чему су приступили. Постоје такође и бројни визуелни прикази попут графова и Кришка који вам показују потпунији преглед.

На пример, можете видети колач пита Све промене датотеке и мапе која је разбијена у Креирај, Избриши, Модификовати, Промена дозволе, Препиши, Преименуј, и Потез. Такође можете да видите најактивније кориснике, датотеке са највише приступа и већину измењених датотека на датотечном серверу.

Једна премиум функција је укључена у МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус је аналитика приступа датотекама. Аналитика приступа датотекама истакните трендове приступа, надгледајте времена приступа и открити аномалан приступ датотеци. На пример, алатка може идентификовати да ли је датотеци приступило ван радног времена и да ли је корисник овлаштен да приступи садржају.

Уграђена ревизија и усклађеност са прописима МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус су такође изузетно корисни. Алат је сагласан ПЦИ ДСС, ХИПАА, ГДПР, СОКС, ГЛБА, и ФИСМА. Ревизијом привилегија приступа можете боље контролирати приступ датотекама и осигурати да се не остављате отвореним за казне или друге обавезе.

За МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус Ревизија датотека сервера датотека почиње од 745 УСД (584 £) годишње. У цену је урачунато надгледање интегритета датотека, праћење интеракције датотека, упозорења, откривање / карантински рансомваре и још много тога. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

3. ЛАНГуардиан

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

ЛАНГуардиан је монитор активности датотека који се користи дубински преглед пакета за праћење активности корисника. ЛАНГуардиан је популарно средство јер је без агента и не утиче на мрежне перформансе када се користи за надгледање датотека (што програм чини идеалним за управљање више веб локација). Графикони се генеришу на основу активности датотека. Ови графикони приказују време, Назив пријаве, Одељење, Сензор, Извор ИП / подмрежа, и ИП / подмрежа Филе Сервер.

Употреба софтвера дубинском провјером пакета омогућава вам да разликујете ко ради шта на вашој мрежи. Кориснички метаподаци се добија из мрежних пакета ради праћења активности корисника унутар мреже. У пракси то показује када су корисници отворено и затвори датотеке на датотеци, преузимање или отпремити фајлови.

Алат такође има функција упозорења да вас обавестим о сумњивим активностима. На пример, кориснику се шаље ан узбуну ако се брзина преименовања датотека повећа или корисник копира велике количине датотека. Имајући упозорења за означи сумњиву активност рано смањује вероватноћу да ће вас злонамерни софтвер попут рансомвареа избацити из радње.

ЛАНГуардиан доступан је као стална лиценца или претплата. Цена зависи од броја корисника на вашој мрежи и броја сензора који вам требају. Морате директно да се обратите продајном тиму да бисте видели тачну цену. Постоји и бесплатна пробна верзија.

4. Тераминд

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

Тераминд је софтвер за надгледање активности датотека дизајниран посебно за надгледање активности корисника. Производ надгледа приступ датотекама, стварање, брисање, и писање операција. Активност корисника прати се снимањем екрана и текстуалним записима, тако да можете детаљније погледати корисничку активност да бисте проверили њену легитимност.

Постоји и систем нотификација који вас обавештава о дешавањима на мрежи. На пример, тхе систем нотификација вам говори када се датотеке преносе у облак или као прилог е-пошти или преко услуге облака као што су Гоогле Дриве, Дропбок или ОнеДриве. Такође имате могућност блокирања преноса у облак ако сматрате да је активност злонамерне природе.

Тераминд је доступан у локалном или облачном рјешењу. Свака од њих има три верзије производа: Тераминд Стартер, Тераминд УАМ, и Тераминд ДЛП. Локалне верзије почињу од 60 УСД (47 £) месечно за 10 крајњих тачака до 150 УСД (117 £) месечно за 10 крајњих тачака. Верзије засноване на облаку почињу од 60 УСД (47 €) месечно за пет корисника до 150 УСД (117 £) за додатна правила ексфилтрације података заснованих на садржају.

5. ПА Филе Сигхт

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

ПА Филе Сигхт је решење за надгледање датотека са могућности праћења датотека у реалном времену. Софтверски монитор за креирање датотеке, брисање, модификација, и кретање датотека. Такође прати ИП адреса, подаци / време и име рачунара интеракција како би се идентификовали различити корисници и уочили сумњиве активности. Можете почети са надгледањем чим завршите поступак подешавања, који се може завршити за само неколико минута.

Програм такође има аутоматска упозорења. ПА Филе Сигхт упозорава вас на измене у датотекама да бисте то могли откријте неовлаштено дирање дневника. Упозорења долазе са низом пратећих информација укључујући кориснички налог, ИП адреса корисника, име рачунара, циљна датотека, шта је била активност и тхе Датум време. Омогућавање доступних ових података помаже вам да се све потребне информације ставе на једно место да бисте могли да почнете да се бавите нападом.

Када је у питању ревизија, ПА Филе Сигхт је одличан избор. Не само да је у складу са њим ПЦИ, ХИПАА, ФИСМА АЦ-19, СОКС, и ИСО 27001/27002, али има и извештаје. Извештаји се могу генерисати у тексту, ХТМЛ, ПДФ или .ЦСВ. Извештаји показују одређени корисници, одређени временски распон, и временски период.

Доступне су две верзије производа за куповину: ПА Филе Сигхт Ултра, и ПА Филе Сигхт Лите. Лите верзија почиње од 199 УСД (156,18 £) за 1-9 лиценци и може надгледати активности датотека и генерисати упозорења. Ултра верзија почиње од 599 УСД (470 £) за 1-9 лиценци и може учинити све што Лите верзија може, али додаје интеграцију за Мицрософт СКЛ Сервер, извештаји, напредна упозорења, и способност да блокирати екстерне погоне.

6. ФилеАудит 

6 најбољих алата за надгледање активности датотека - како пратити приступ датотекама

ФилеАудит је алат за надгледање датотека у реалном времену која је осмишљена да помогне у надгледању интеракције запослених са датотекама. Платформа прати промене датотеке, читати-писати, брисање, и власништво. Имајући ове податке при руци осигуравате да можете одмах открити и адресирати цибер нападе пре него што се штета направи.

Постоје аутоматска упозорења путем е-поште да вас обавестимо о радњама корисника. Упозорења се генеришу за одређене догађаје попут брисања датотеке или ако је кориснику онемогућен приступ датотеци. Останак на врху ових информација помаже у дијагнози сумњивог понашања што је раније могуће.

Постоје четири верзије ФилеАудит доступно за куповину: Тим, Мала, Средња, и Ентерприсе. Теам верзија кошта 50 УСД месечно за 100 корисника и једног сервера. Мала верзија кошта 85 долара (66 фунти) за 500 корисника и три сервера.

Верзија Медиум кошта 140 (109 €) за 1000 корисника и пет сервера. Ентерприсе верзија подржава преко пет сервера са више од 1000 сервера (али мораћете директно да се обратите продајном тиму). Бесплатну верзију можете преузети овде.

Одабир правог алата

Праћење активности датотека део је управљања документима у пословном окружењу. Алат попут СоларВиндс Сервер & Монитор апликације и МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус су саграђене у ту сврху у виду. Сваки алат је једноставан за употребу с једноставном конфигурацијом и главном перспективом интеракција датотека.

Садржај функције за анализу приступа датотекама МанагеЕнгине ДатаСецурити Плус је корисно за предузећа која желе аутоматизовати детекцију својих претњи. Аутоматизација исплаћује дивиденду на време реаговања када реагује на злонамерне активности.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Adblock
detector