6 најбољих алтернатива Мицрософт Баселине Сецурити Анализер

6 најбољих алтернатива Мицрософт Баселине Сецурити Анализер

Будући да Мицрософтов сигурносни анализатор показује доб, време је за алтернативу. Сигурност ових дана непрестана је борба између брзих крпа и злонамјерних појединаца који покушавају пронаћи експлоатације и рањивости у софтверу. Није хипербола рећи да чим се закрпи последња безбедносна рупа, следећи проналазе хакери који готово одмах након тога производе нови злонамерни софтвер. Ови сигурносни ризици постали су главна пријетња за велике и мале компаније.

У остатку овог поста детаљно ћемо истражити сваки од алата које смо изабрали, али у случају да немате времена да прођете кроз цео чланак, ево сажетка листе најбоље алтернативе Мицрософт Баселине Сецурити Анализеру:

  1. СоларВиндс мрежни безбедносни алати са инжењерским сетом алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Пакет алата СоларВиндс Енгинеер укључује Сецурити Евент Манагер, Патцх Манагер и Усер Децкер Трацкер који ће вам помоћи да пооштрите безбедност система.
  2. ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Овај пакет алата за надгледање мреже, сервера и апликација укључује низ сензора који ће вам помоћи да пооштрите безбедност система.
  3. ОпенВАС - Отворени, бесплатни систем за откривање рањивости.
  4. Нессус - Оригинална верзија ОпенВА-а, овај скенер рањивости доступан је на мрежи или је намењен локалној инсталацији.
  5. Некпосе - Овај алат се интегрише са Метасплоитом како би вам пружио свеобухватан преглед рањивости.
  6. Ретина ЦС - Овај анализатор рањивости укључује прилагођену конфигурацију имовине и праћење потенцијалних ризика.

Током прошле године откривено је безброј подвига и на нивоу софтвера и хардвера. Нека од ових кршења су толико озбиљна да могу резултирати потпуним губитком свих сигурних података од заражених домаћина. Ово није само брига за мала или средња предузећа која могу имати лакшу сигурност од великих предузећа.

Свако може бити циљан без обзира на величину. Маци-ови су онлине подаци о купцима хаковани 2018. године. Партнер за подршку треће стране резултирао је крађом података о кредитним картицама клијената Сеарс, Кмарт и Делта Аирлинес, што је кршење утицало на неоткривени број појединаца. Панера Бреад, Адидас, УндерАрмор, дуга листа кршења која се догађају само у 2018. години покрива сваки сектор пословања широм свијета.

Неке процене су резултат кршења ИнфоСец-а као резултат лоше крпање и рутинске провере рањивости чак 80% свих кршења правила. На папиру, крпљење рањивости звучи као једноставан задатак, али када број појединачних закрпа за било који посао може достићи хиљаде, проблем постаје очигледан. Ручно управљање рањивима софтвера, хардвера и конфигурације готово је немогућ задатак који ће неминовно пропасти.

Унесите МБСА

Чак и најсигурније сигурносно подешавање са голим костима укључиће овај једноставан алат који је развио Мицрософт како би осигурао да су Мицрософтови производи ажурни и да пруже снажну сигурност од најновијих софтверских експлоатација. Мицрософт Баселине Сецурити Анализер доступан већ дуже од једне деценије на читавом низу Мицрософтових производа може брзо скенирати Мицрософт хостове на мрежи и помоћи да закрпи низ Мицрософтових производа најновијим безбедносним издањима како би умањио могућност кршења..

Нажалост, овај је алат изузетно ограничен и процениће само Мицрософтов софтвер. Већина организација ће покренути алате које су развили разни програмери и ослањање искључиво на МБСА за процену рањивости је сродно постављању црвеног тепиха за потенцијалне хакере.

Све, од СКЛ базе података до неправилно конфигурираних склопки, може бити пожељни начин уноса за оне који желе украсти податке или негативно утјецати на одређену мрежу. Ограничени опсег МБСА-е комплет алата пружа нулту заштиту од далеко превише потенцијалних улазних тачака.

Потреба снажнијег решења за рањивост

Како мрежа расте у величини, то брзо постаје очигледно ручна решења ће пасти на обим. Иако нема замене за обучено особље које се бави знањем, допуњавање особља додатним алатима за помоћ у проналажењу потенцијалних рањивости иде дуг пут ка сигурнијој претпоставци.

Скенери рањивости долазе у широком распону функција, спецификација и циљева дизајна. Неке могу садржавати детаљна скенирања конфигурације усмерених на уочавање слабости у конфигурацијама уређаја које се могу искористити за приступ мрежи. Други могу усмјерити поглед на познате рањивости софтвера, уочити потенцијалне СКЛ ињекцијске секвенце или идентификовати верзије софтвера које имају познате сигурносне прозоре. Обавештај о претњама у реалном времену постаје све важнији као средство за откривање и спречавање упада.

Оно што је потребно вашој организацији варираће од посла до посла. Одређени сектори захтевају апсолутну максималну количину информационе сигурности. Сваком прекидачу, рутеру и крајњој тачки у мрежи потребна су сва могућа врата, чак и на штету потенцијалне употребљивости. Добар пример за то је свака организација која се бави финансијским информацијама или истраживачке и дизајнерске фирме које захтевају највећу тајност и сигурност.

Кад год је потребна „апсолутна максимална“ количина сигурности, постојаће нешто што може заметити употребљивост мреже. Што је људима у организацији лакши приступ информацијама, то ће потенцијал за упад бити већи.

Многи скенери рањивости оцењују утврђене рањивости на скали. Иако се то разликује од софтвера до софтвера, идеја је иста. Свакој рањивости додељује се рангирање да би се помогло администраторима да утврде који недостаци морају бити затворени и који недостаци могу бити отворени. Затварање сваке рупе у мрежи је готово немогуће, па чак и ако је могуће, тешко угрожена употребљивост мреже вероватно не вреди „савршене сигурности“.

Најбоље алтернативе Мицрософт Баселине Сецурити Анализер-у

Приликом одабира алата који су у овом чланку узели смо у обзир неке од следећих критеријума:

  • Једноставност инсталације, интеграције и употребе
  • Репутација продавца у индустрији
  • Софтвер се континуирано одржава и ажурира
  • Опсежна литература за инсталацију и подршку, помоћ и доступност особља

1. СоларВиндс мрежни сигурносни алати са инжењерским сетом алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

уЕаиВГ2.пнг

Комбинација алата који је СоларВиндс дизајнирао да пружи свеобухватно решење за умрежавање, а сваки од производа СоларВиндс има специфичан фокус који, када се користи у комбинацији са другим алаткама СоларВиндс, даје свеобухватан и кохезиван приступ управљању мрежама у целини..

Менаџер сигурносних догађаја пружа извјештавање о усклађености и помаже осигурати да мреже добију брзо санирање и корелацију догађаја у стварном времену. Услуга све на једном месту за детаљно надгледање догађаја која одликује препознавање потенцијалних безбедносних претњи, Сецурити Евент Манагер нуди напредну претрагу и форензичку анализу за процену утицаја безбедносних инцидената.

Патцх Манагер дизајниран је посебно да буде свеобухватно решење за управљање закрпама за повезане мрежне уређаје, скраћујући потенцијалне рањивости настале застарјелим софтвером. Ова два програма, која се користе у сарадњи са Управитељем конфигурације мреже, могу да обезбеде функцију традиционалног скенера рањивости, уоче средства која требају ажурирања и идентификују грешке у конфигурацији које могу довести до упада.

На крају, Трагач корисника уређаја СоларВиндс пружа додатни ниво сигурности пажљивим праћењем и идентификацијом имовине.

Ако се користе заједно, ови производи пружају моћно решење за управљање мрежама и безбедност. Чак и ако се узимају појединачно, они имају изванредне функције у прописаним функцијама. Инстритеров сет алата можете преузети на бесплатној пробној верзији од 14 дана.

СоларВиндс Енгинеер'с ТоолсетДовнлоад 14 дана БЕСПЛАТНО пробно раздобље на СоларВиндс.цом

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

ПРТГ Нетворк Монитор

Друго решење за управљање мрежом са опцијама безбедносних функција, ПРТГ има јединствен приступ и ценама и примени. ПРТГ прати мреже „по сензору“, при чему свака компонента одређеног средства представља један сензор. На пример, надгледање порта на прекидачу за саобраћај био би један сензор. Цијене за ПРТГ заснивају се на укупном броју распоређених сензора, што даје флексибилну количину скалабилности онима који користе ПРТГ.

Ови сензори могу пружити низ функција, а када се размештају на правим локацијама могу администраторима да дају решење за више различитих подручја умрежавања. Сензори се могу применити на одређеном средству који прате ажурирања апликације, на пример, како би се осигурао ажурни статус закрпе на имовини.

Ови сензори се такође могу распоредити на мрежне портове за праћење промета. Софтвер може активно пратити необично понашање у саобраћају или систему и о томе пријавити администратора система, помажући у спречавању упада у њихове нумере.

Ова импресивна флексибилност чини ПРТГ добрим решењем за мала и средња предузећа која желе свестрани сервис рањивости мреже који ради више него само тражење рупа у мрежи. ПРТГ Нетворк Монитор доступан је у бесплатној пробној верзији од 30 дана.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30 дана БЕСПЛАТНО суђење на Паесслер.цом

3. ОпенВАС

опенВАС

Једна од премијерних апликација за скенирање рањивости отвореног кода која је тренутно доступна, ОпенВАС поседује снажне резултате за откривање рањивости која пролази кроз стална побољшања и тестирање у заједници. Као пројект отвореног кода, изворни код је слободно доступан и може га прилагодити амбициозни администратор да би одговарао њиховим потребама.

Као што је уобичајено за друге софтверске програме отвореног кода, слободна природа производа значи да нема званичне подршке за производ. Нешто је кривог учења при кориштењу ОпенВАС-а, а за максималан рад софтвера биће потребно мало времена да научите како то функционише. Постоји опсежна база знања и значајна подршка у заједници која може помоћи новим корисницима да ускладе профиле скенирања према њиховим потребама и обезбеде висок степен идентификације рањивости и смање број лажних позитивних резултата. Чак и уз подршку ове заједнице, недостатак званичне обуке или подршке за производе може бити фрустрирајућа негација за неке кориснике.

Као што је речено, ОпенВАС има добру евиденцију као скенер рањивости, а користи се од стране многих организација као главно средство заштите њихових мрежа.

4. Нессус

Нессус

Развијен од стране компаније Тенабле и оригиналне базе кода за ОпенВАС, Нессус је још један софтвер са дугим евиденцијама идентификације рањивости. Нуди снажну подршку за производе и велику снагу рођака ОпенВАС.

Нессус карактерише и активно и пасивно мрежно скенирање и може се користити за скенирање и облака и локалних средстава. Има дугачку листу стандардних профила за скенирање, а опет нуди ширину прилагођавања у правилима скенирања. Приоритет рањивости даје административним информацијама потребне информације за брзу процену безбедносних ризика и предузимање одговарајућих корака да их исправе.

Модел лиценцирања компаније Нессус флексибилан је и омогућава употребу на основу имовине уместо појединачних ИП адреса. Тенабле нуди и СааС решење за скенирање на облаку и локално коришћење софтвера, пружајући администраторима добродошле опције примене. Даље прилагођавање на контролној табли софтвера омогућава Нессусу флексибилност да стане где год треба.

За оне који воле функције пронађене у ОпенВАС-у, али траже професионалније допуњено решење са потпуном подршком за производ, Тенабле-ов Нессус пружа атрактиван избор.

5. Некспонирати

Некпосе

Некпосе је скенер рањивости који су развили Рапид7, произвођачи оквира Метасплоит. Главна продајна тачка софтвера је његова способност да се лако интегрише са Метасплоит-ом за стварно, рањиво тестирање у затвореном оквиру. То корисницима Некпосе-а пружа снажан начин да тачно тестирају своје системе на изложеност ризику и помаже да идентификују брза решења за потенцијалне подвиге.

Некпосе карактерише сопствени контекстуализовани систем оцењивања ризика који има за циљ да администраторима омогући брзи начин за процену нивоа ризика од идентификованих рањивости. Ови контекстуализовани резултати пружају приоритете ризика за идентификоване проблеме и помажу корисницима да се изборе са недостацима који захтевају непосредну пажњу.

Живо и активно праћење у комбинацији са детаљним извештавањем о санацији даје кратку листу ефикасних корака за скраћење мрежне сигурности. За разлику од неких софтвера који једноставно наводе рањивости и њихов повезани ризик, Некпосе паметно пружа листу стварних корака које администратори могу предузети како би заштитили своје системе.

Јединствено преузимање извештаја о санацији компаније Некпосе и једноставна интеграција са Метасплоит-ом чине Некпосе флексибилном опцијом како за нове тако и за искусне безбедносне стручњаке.

6. Ретина ЦС

ретина-цс

Дизајниран од стране БеиондТруст-а, Ретина ЦС тврди да је једини софтвер за управљање рањивошћу креиран „од темеља“ са контекстуалном анализом рањивости. Ретина алатка за лако откривање мреже може идентификовати све, од традиционалних мрежних средстава до ИоТ уређаја и инфраструктуре у облаку.

Прилагођена конфигурација имовине и потенцијал ризика омогућавају корисницима да помогну компанији Ретина ЦС да одреди сопствене контекстне сигурносне приоритете. Анализа пријетњи овим средствима пружа стварне кораке санације и потенцијални поврат. Интегрисано управљање закрпама и скенирање рањивости даје Ретина ЦС-у потребан алат за заштиту мрежа.

Намењен да скалира све до нивоа предузећа, Ретина ЦС поседује и СааС засноване на облаку и на лицу места. Такође садржи усаглашеност са конфигурацијом како би се осигурало да велике организације испуњавају стандарде усаглашености.

Снажан алат дизајниран имајући у виду пословно предузеће, Ретина ЦС је добра опција за велике организације којима је потребна контекстуализована безбедносна анализа.

Направите алате да раде

Најважнији и пречесто запостављени корак добра ревизија сигурности је правилна конфигурација профила за скенирање и фокусирано тестирање рањивости. Довољно је да гарантујете свој наменски одељак у овом чланку као подсетник администраторима. Скенери рањивости и безбедносни софтвер често долази са сопственим подразумеваним или унапред подешеним профилима за скенирање који су дизајнирани као генеричка решења за скенирање која се могу користити „ван кутије“. Прилагођавање ових правила скенирања је критично за исправну ревизију било које мреже или платформе. Исто тако, и сами затворени тестови о рањивости могу вам помоћи да стекнете увид у утврђивање на које рањивости је потребно одмах обратити пажњу.

Одабир правог софтвера

Одлука који скенер рањивости да користи може зависити од низа фактора:

Врста пословања: Као што је горе наведено, сигурносне потребе ће се разликовати од посла до посла. Процијените који су ваши сигурносни циљеви засновани на структури, секторима и величини ваше организације. Такође, обратите се ако било који одређени огранак организације треба појачану сигурност над осталим огранцима.

Идентификујте средства: Забележите колико имовине треба надгледати и проценити на рањивости, њихове локације, њихове појединачне функције и важност за целокупно функционисање. Одређене апликације су више усмерене на одређена средства. Важно је узети у обзир оба хардвера и софтверска имовина, јер свака може имати своје посебне сигурносне проблеме или ризике. Јавна својства, попут веб сервера, подложнија су експлоатацији напада него добро заштићеним канцеларијским системима.

Идентификујте постојећу сигурност: Разумевање већ постојећих безбедносних пракси и имплементација очигледно је пресудан корак у додавању новог слоја безбедносних провера. Ако већ имате снажно сигурносно решење одређеног добављача, на пример, можда би било примерено да користите решења која се добро интегришу са вашом постојећом сигурношћу.

Процијените сигурносни ризик и жељени ниво сигурности: Неким ће организацијама бити потребан виши ниво безбедности од других. Могуће је да ће вероватније бити на мети злонамјерних упада, или ће се, наравно, суочити са много већом јавношћу. Процјена и потенцијалног ризика од циља и жељеног нивоа сигурности ће бити одлучујући фактор у томе какав софтвер рањивости имплементирати.

Након што прегледате шта ће вашој организацији требати у безбедносном решењу, време је да почнете са истраживањем потенцијалних опција. Овде је приказана листа кратког прегледа поузданих решења у индустрији информационе сигурности, али кључно је извршити сопствено дубинско истраживање приликом одабира правог решења. Чак и добро рецензирани део софтвера са критичким признањем из више извора можда није прави погодан за вашу организацију. Употреба горе наведене контролне листе у комбинацији са пажљивим прегледом сваког потенцијалног избора софтвера ће вам дати алате потребне за одабир правог софтвера.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 85

Adblock
detector