6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka – kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

Kontrola pristupa osjetljivim datotekama trebala bi biti sastavni dio svake cjelovite strategije cyber-sigurnosti. Zaustavljanje neovlaštenih pojedinaca u krađi povjerljivih podataka važno je za sprečavanje krađe osjetljivih podataka. Praćenje aktivnosti datoteka alati koriste dubinsku provjeru paketa kako bi vidjeli kako korisnici komuniciraju s datotekama širom mreže.

Softver za nadziranje datoteka pokazuje tko je pristupio datoteci, kada i što je učinio. U ovom ćemo članku pogledati šest najboljih alata za praćenje aktivnosti datoteka:

  1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  2. ManageEngine DataSecurity Plus
  3. LANGuardian
  4. Teramind
  5. PA File Aight
  6. FileAudit

Najbolji alati za praćenje aktivnosti datoteka

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

Server SolarWinds & Monitor aplikacija je alat za nadgledanje aplikacija i datoteka koji prati promjene datoteka u realnom vremenu. Na nadzornoj ploči možete vidjeti značajke datoteka poput sadržaj, veličina, dob, i računati. Ovi se monitori stalno informiraju o promjenama unutar mreže. Na primjer, monitor starosti datoteka govori o tome kada je datoteka posljednji put promijenjena.

Konfiguracija brzog zapisa Server SolarWinds & Monitor aplikacija čini ga idealnim za mala i srednja poduzeća. Nakon instaliranja softvera program će početi automatski otkrijte povezane uređaje. Za manje od sat vremena možete imati funkcionalnu platformu za nadziranje datoteka s uključenim predlošcima izvan okvira.

Naravno, ne morate sve shvatiti u stvarnom vremenu: Server SolarWinds & Monitor aplikacija radi to za vas. Monitori poput monitor broja datoteka upozoravamo ako broj datoteka unutar mape premaši konfigurirani prag. Funkcija upozorenja naglašava potencijalno zlonamjerne aktivnosti tako da ih možete bliže pogledati. Upozorenja se mogu prilagoditi tako da odaberete koje parametre trebate koristiti.

Ako vam je potrebno rješenje za nadziranje datoteka s mogućnostima praćenja aplikacije Server SolarWinds & Monitor aplikacija toplo se preporučuje. Server SolarWinds & Monitor aplikacija započinje s cijenom od 2.995 USD (2.499 £). Postoji i 30-dnevna besplatna probna verzija koju možete preuzeti preko ove veze ovdje.

Server SolarWinds & Monitor aplikacije (SAM) Preuzmite 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

  Како се користи Виресхарк [Туториал]

2. ManageEngine DataSecurity Plus 

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

ManageEngine DataSecurity Plus je softverska platforma za nadziranje datoteka koja prikazuje aktivnosti datoteka i korisnika na mreži. Možete vidjeti tko je pristupio datoteci, kada i čemu su pristupili. Postoji i niz vizualni prikazi poput grafova i okrugli grafikoni koji prikazuju potpuniji pregled.

Na primjer, možete vidjeti dijagram pita Sve promjene datoteka i mapa koja je razbijena u Stvoriti, Izbrisati, Izmjena, Promjena dozvole, Prepiši, Preimenovati, i Pomicati. Također možete pregledati najaktivnije korisnike, datoteke s najviše pristupa i većinu modificiranih datoteka na datotečnom poslužitelju.

Jedna premium značajka uključena je u ManageEngine DataSecurity Plus je analitika pristupa datotekama. Analitika pristupa datotekama istaknuti trendove pristupa, nadziranje vremena pristupa i otkriti anomalan pristup datoteci. Na primjer, alat može prepoznati je li datoteci pristupilo izvan radnog vremena i je li korisnik ovlašten za pristup sadržaju.

Ugrađena revizija i usklađenost s propisima ManageEngine DataSecurity Plus također su izuzetno korisni. Alat je u skladu sa PCI DSS, Hipaa, GDPR, SOX, GLBA, i FISMA. Revizijom privilegija pristupa možete bolje kontrolirati pristup datotekama i osigurati da se ne ostavljate otvorenim za kaznene kazne ili druge obveze.

Za ManageEngine DataSecurity Plus Revizija datotečnog poslužitelja cijena počinje od 745 USD (584 £) godišnje. U cijenu je uključen nadzor integriteta datoteka, praćenje interakcije datoteka, upozorenja, otkrivanje / karantenska ransomware i još mnogo toga. Možete preuzeti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju.

3. LANGuardian

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

LANGuardian je monitor aktivnosti datoteke koji koristi dubinski pregled paketa za praćenje aktivnosti korisnika. LANGuardian popularan je alat jer je bez agenta i ne utječe na mrežne performanse kada se koristi za nadziranje datoteka (što program čini idealnim za upravljanje više web lokacija). Grafikoni se generiraju na temelju aktivnosti datoteka. Ovi grafikoni prikazuju Vrijeme, Naziv prijave, odjel, Senzor, Izvor IP / Podmreža, i IP / podmreža poslužitelja datoteka.

Upotreba softvera pomoću dubinske provjere paketa omogućava vam razlikovanje onoga što radi na vašoj mreži. Korisnički metapodaci se dobiva iz mrežnih paketa radi praćenja aktivnosti korisnika unutar mreže. U praksi se to pokazuje kada korisnici otvoren i zatvorite datoteke na dijeljenju datoteka, preuzimanje datoteka ili Učitaj slika.

Alat također ima značajka upozorenja da vas obavijestim o sumnjivim aktivnostima. Na primjer, korisniku se šalje an uzbuna ako se brzina preimenovanja datoteka poveća ili korisnik kopira velike količine datoteka. Imati upozorenja za označi sumnjivu aktivnost rano smanjuje vjerojatnost da će zlonamjerni softver poput ransomwarea izbaciti iz radnje.

  Kako skenirati lokalnu mrežu za IP adrese - Vodič i alati

LANGuardian je dostupan kao trajna licenca ili pretplata. Cijena ovisi o broju korisnika na vašoj mreži i broju senzora koji vam je potreban. Da biste vidjeli tačnu cijenu, morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Postoji i besplatna probna verzija.

4. Teramind

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

Teramind je softver za nadziranje aktivnosti datoteka dizajniran posebno za nadgledanje aktivnosti korisnika. Proizvod nadgleda pristup datotekama, stvaranje, brisanje, i operacije pisanja. Aktivnost korisnika prati se snimanjem zaslona i tekstualnim zapisima, tako da možete detaljnije pogledati korisničku aktivnost da biste provjerili njezinu zakonitost.

Postoji i sustav obavijesti koji vas omogućava informirati o razvoju mreže. Na primjer, the sustav obavijesti govori vam o prijenosu datoteka u oblak ili kao privitak e-pošti ili preko usluge oblaka poput Google diska, Dropboxa ili OneDrive-a. Također imate mogućnost blokirati prijenos u oblak ako vjerujete da je aktivnost zlonamjerne prirode.

Teramind je dostupan u obliku lokalnog ili oblak rješenja. Svaka od njih ima tri verzije proizvoda: Teramind Starter, Teramind UAM, i Teramind DLP. Lokalne verzije počinju od 60 USD (47 £) mjesečno za 10 krajnjih točaka do 150 USD (117 £) mjesečno za 10 krajnjih točaka. Verzije temeljene na oblaku počinju od 60 USD (47 USD) mjesečno za pet korisnika do 150 USD (117 £) za dodatna pravila eksfiltracije podataka temeljenih na sadržaju.

5. PA datoteke pregled

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

PA File Aight je rješenje za nadziranje datoteka s mogućnosti praćenja datoteka u realnom vremenu. Softverski monitor za stvaranje datoteke, brisanje, modifikacija, i kretanje datoteka. On također nadzire IP adresa, Podaci / vrijeme i ime računala interakcija za prepoznavanje različitih korisnika i prepoznavanje sumnjivih aktivnosti. Praćenje možete započeti čim završite postupak postavljanja, koji se može završiti za samo nekoliko minuta.

Program također ima automatizirana upozorenja. PA File Aight upozorava vas na promjene izvršene u datotekama tako da možete otkriti neovlašteno diranje dnevnika. Upozorenja dolaze s nizom pratećih informacija uključujući korisnički račun, korisnička IP adresa, ime računala, ciljna datoteka, kakva je bila aktivnost i the Datum vrijeme. Omogućivanje ovih podataka omogućava vam postavljanje svih potrebnih podataka na jedno mjesto kako biste mogli početi rješavati napad.

  WAN optimizacija - 3 alata za optimizaciju mreža širokih područja

Kada je u pitanju revizija, PA File Aight je odličan izbor. Ne samo da je u skladu PCI, Hipaa, FISMA AC-19, SOX, i ISO 27001/27002, ali ima i izvješća. Izvješća se mogu generirati u tekstu, HTML, PDF ili .CSV. Izvješća pokazuju određeni korisnici, određeni vremenski raspon, i vremensko razdoblje.

Za kupnju su dostupne dvije verzije proizvoda: PA File Sight Ultra, i PA datoteka vida Lite. Lite verzija počinje od 199 USD (156,18 £) za 1-9 licenci i može nadzirati aktivnosti datoteka i generirati upozorenja. Ultra verzija starta od 599 USD (470 £) za 1-9 licenci i može učiniti sve što Lite verzija može, ali dodaje integraciju za Microsoft SQL Server, izvještaji, napredna upozorenja, i sposobnost da blokirati vanjske pogone.

6. FileAudit 

6 najboljih alata za nadziranje aktivnosti datoteka - kako nadzirati datoteke kojima se pristupa

FileAudit je alat za praćenje datoteka u stvarnom vremenu koja je osmišljena kako bi pomogla nadzirati interakciju zaposlenika s datotekama. Platforma nadgleda promjene datoteka, čitanje-pisati, brisanje, i vlasništvo. Imajući ove podatke pri ruci osiguravate da možete odmah otkriti i adresirati cyber napade prije nego što se napravi šteta.

Ima ih i automatizirana upozorenja putem e-pošte da vas obavijestim o radnjama korisnika. Upozorenja se generiraju za određene događaje poput brisanja datoteke ili ako je korisniku onemogućen pristup datoteci. Ostanak na vrhu ove informacije pomaže u dijagnosticiranju sumnjivog ponašanja što je ranije moguće.

Postoje četiri verzije sustava FileAudit dostupno za kupnju: Tim, Mali, Srednji, i Poduzeće. Team verzija košta 50 USD (39 £) mjesečno za 100 korisnika i jednog poslužitelja. Mala verzija košta 85 dolara (66 funti) za 500 korisnika i tri poslužitelja.

Verzija Medium košta 140 USD (109 £) za 1000 korisnika i pet poslužitelja. Enterprise verzija podržava preko pet poslužitelja s više od 1000 poslužitelja (ali morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim). Besplatnu verziju možete preuzeti ovdje.

Odabir pravog alata

Nadzor aktivnosti datoteka dio je upravljanja dokumentima u poslovnom okruženju. Alati poput Server SolarWinds & Monitor aplikacija i ManageEngine DataSecurity Plus su sagrađene u tu svrhu. Svaki je alat jednostavan za korištenje s jednostavnom konfiguracijom i glavnom perspektivom interakcija datoteka.

Značajka analitike pristupa datotekama uključena je sa ManageEngine DataSecurity Plus koristan je za one tvrtke koje žele automatizirati neke svoje otkrivanje prijetnji. Automatizacija isplaćuje dividende na vrijeme odziva kada reagiraju na zlonamjerne aktivnosti.

About the author

Comments

  1. Kontrola pristupa osjetljivim datotekama je ključna za zaštitu povjerljivih podataka i trebala bi biti dio svake strategije cyber-sigurnosti. Praćenje aktivnosti datoteka pomoću alata za dubinsku provjeru paketa omogućuje otkrivanje neovlaštenih pojedinaca u krađi osjetljivih podataka. U ovom članku su predstavljeni najbolji alati za praćenje aktivnosti datoteka, uključujući Server SolarWinds

Comments are closed.