6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

Ako provodite puno vremena na mreži, vjerojatno je da ste stupili u interakciju s podržanom web stranicom Web poslužitelj Apache. Apache HTTP Server jedan je od najstarijih i najpopularnijih web poslužitelja na svijetu, a podržava web stranice poput eBay, LinkedIn i Facebook. Njegova podrška za Windows i Unix poslužitelje pomogla je mnogim organizacijama u okruženjima s više platformi. U ovom vodiču za web poslužitelj Apache pogledat ćemo što je Apache Web Server i najbolje alate za praćenje za to.

Nemate vremena pročitati cijeli post? Evo našeg sažetka popis 6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server:

  1. SolarWinds Apache Monitor sa serverom & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sveobuhvatan alat za praćenje poslužitelja i aplikacija koji pomoću posebnog modula može nadzirati mjerne podatke o izvedbi Apachea.
  2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNI SUĐENJE) Automatski prepoznaje vašu mrežnu strukturu pri instaliranju i ima preko desetak modula za nadzor poslužitelja za Apache.
  3. Dynatrace Nadgledajte i vizualizirajte metrike Apache kroz kontekst vaših web usluga koje pokreću Apache.
  4. ManageEngine Applications Manager Posvetio je Apache alat za praćenje koji nudi nadzor performansi bez agentura na različitim mjernim podacima.
  5. AppDynamics Praćenje u stvarnom vremenu za prepoznavanje uskih grla pomoću automatskog otkrivanja i izvedbe poslovnih transakcija.
  6. Anturis Posvetio je Apache modul za praćenje ključnih mjernih podataka.

Što je Apache Web Server?

Web poslužitelj Apache je web-poslužitelj s otvorenim kodom kojim upravlja Apache Software Foundation. Web poslužitelj je usluga koja sjedi između poslužitelja i klijentskog uređaja. Web poslužitelj Apache radi kao dio softvera na poslužitelju i preuzima zahtjeve klijenta iz korisničkog web preglednika. Zatim šalje odgovor na zahtjev u obliku web stranice. Ono što čini Web poslužitelj Apache popularan je niz modula koji tvrtkama nudi dodatne mogućnosti.

Moduli omogućuju prilagodbu u obliku dodatnih značajki. Na primjer, IPv6, FTP, HTTP / 2, provlačenje propusne širine, WebDAV, uravnoteženje opterećenja, i Prepisivanje URL-ova samo su neke od dodatnih značajki koje Web poslužitelj Apache ima za ponuditi. Ove značajke omogućuju vam veću kontrolu nad iskustvom koje pružate krajnjem korisniku.

Da biste koristili Apache, sve što trebate učiniti je preuzeti softver s službenog web mjesta. Softver je potpuno besplatan tako da možete započeti poboljšavati uslugu svoje web stranice bez probijanja banke.

Najbolji alati za nadzor web poslužitelja Apache

Ako trenutno upotrebljavate Web poslužitelj Apache, korištenje alata za nadzor poslužitelja od vitalnog je značaja za pružanje izvrsnog iskustva. Dio bitke za nadgledanje web poslužitelja je posjedovanje potrebnih alata i vidljivosti za rješavanje problema performansi. Svi alati spomenuti u ovom članku izvrstan su izbor za nadgledanje performansi sustava Web poslužitelj Apache.

1. SolarWinds Apache Monitor sa serverom & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

Sunčevi vjetrovi Apache Monitor za performanse poslužitelja s server & Monitor aplikacija je alat za nadgledanje aplikacija koji može nadzirati Web poslužitelj Apache. Alat prati Nastavak rada Apache web servera, pristupi, promet, neradni radnici, dostupnost, Učitavanje CPU-a, potpun pristup, zahtjev poslužitelja u sekundi, memorija, i još mnogo toga za prepoznavanje problema sa izvedbom. Tu je i mogućnost nadziranja ostalih dijelova infrastrukture koji podržavaju web poslužitelj, kao što su Linux, MySQL i PHP.

Izvan Apache nudi alat automatsko otkrivanje aplikacija i poslužitelja. Automatsko otkrivanje korisno je za ažuriranje mrežnog okruženja kako biste bili sigurni da imate potpunu preglednost onoga što se događa.

Sustav upozorenja također nudi visoku razinu podrške za Web poslužitelj Apache praćenja. sustav upozorenja radi na pragu i šalje upozorenja ako se uređaj ili aplikacija podudaraju s određenim poteškoćama u pogledu performansi. Na primjer, ako se server pokrene ili učitavanje procesora dosegne problematičnu razinu, program će vas upozoriti.

Server SolarWinds & Monitor aplikacija započinje s cijenom od 2,995 USD (2.382 £). Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Apache Monitor sa serverom & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

Paessler PRTG mrežni monitor je alat za nadzor infrastrukture koji ima vlastiti senzor za Web poslužitelj Apache. Senzor HTTP Apache ModStatus PerfStats pokazuje vam niz mjernih podataka, uključujući Učitavanje CPU-a, produženje poslužitelja, zahtjeva u sekundi, bajtova po zahtjevu, broj trenutačno zauzetih radničkih niti, i broj praznih radnih niti. Senzor prikazuje sve te podatke u obliku kotača koji se mogu vidjeti kao živi i povijesni podaci.

Jednom kada je senzor konfiguriran, sustav upozorenja javit će vam postoji li problem koji zahtijeva vašu neposrednu pozornost. Obavijesti su dostupno putem e-pošte, SMS i push obavijesti. Postoji i API koji možete koristiti za izradu vlastitih vlastitih skripti obavijesti.

PRTG mrežni monitor Besplatan je za nadzor poduzeća s manje od 100 senzora. Ako vam treba više, morat ćete kupiti jednu od plaćenih verzija. PRTG mrežni monitor započinje s cijenom od 1600 USD (1.272 £) za 500 senzora i jednu instalaciju poslužitelja do 10.500 USD (8352 £) za 5000 senzora i jednu instalaciju poslužitelja ili 60.000 USD (47.727 £) za 5 instalacija poslužitelja i neograničene senzore. Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Dynatrace 

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

Dynatrace je platforma za nadzor performansi aplikacija s mogućnostima praćenja Apache. Alat vam pruža a izvođenjekontrolna ploča koji se prikazuje dostupnost, zahtjevi, veličine odgovora, zauzeti radnici, verzija aplikacije, konfiguracijski put, promjene infrastrukture, i ponovo pokrene. Na primjer, možete pregledati anketu Web poslužitelj Apache graf dostupnosti koji vam pokazuje kada je usluga zadnji put otišla izvan mreže.

Značajka nazvana dubinskim nadzorom procesa omogućava vam mikroskop na vrijeme odziva Apache usluga koje se izvode u okviru različitih procesa. Na primjer, možete vidjeti grafikon koji raščlanjuje koje usluge uzimaju najviše vremena za izvršavanje. Usluge uključuju Apache moduli, Aktivnost baze podataka, PHP kompilacija, i Izvođenje PHP-a.

Jedan razlog zašto Dynatrace je vrhunski alat za praćenje Web poslužitelj Apache je njegovo motor za otkrivanje anomalije. Motor za otkrivanje anomalije automatski otkriva anomalije performansi identificirati u vezi s aktivnošću. Ako se otkrije anomalija, dobit ćete upozorenje. Upozorenje ne samo da će naglasiti da postoji problem, već će utvrditi i osnovni uzrok tako da ga možete riješiti rano.

Za vidljivost odozgo na dolje Web poslužitelj Apache do razine procesa, Dynatrace izuzetan je izbor. No ako želite znati opcije cijena koje su dostupne za Dynatrace morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Možete preuzeti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

4. ManageEngine Applications Manager 

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

ManageEngine Applications Manager je softverska platforma za nadgledanje aplikacija koja nudi Web poslužitelj Apache praćenja. S ManageEngine Applications Manager možete nadzirati dostupnost, vrijeme odziva, Upotreba procesora, Preneseni bajtovi / sek, detalji zahtjeva od Web poslužitelj Apache, i više. Raspon mjernih podataka koji program podržava provjerite da li nešto utječe na vaše krajnje korisnike.

sustav upozorenja uključeno sa ManageEngine Applications Manager korisniku omogućuje postavljanje pragova za praćenje mjernih podataka performansi. Upozorenja se šalju putem e i SMS tako da znate kada se odvija događaj izvedbe Upozorenja se mogu vrlo konfigurirati tako da možete kontrolirati o kojim aktivnostima vas alat obavijesti. Na primjer, možete postaviti prag za vrijeme odziva, tako da ćete primati upozorenja ako poslužitelj sporo reagira.

izvještaji funkcionalnost u ManageEngine Applications Manager još jedan je jaki program programa. Izvješća pokazuju povijesne podatke o izvedbi na Web poslužitelj Apache ali možete koristiti i strojno učenje da predvidite buduće trendove izvedbe. Strojno učenje pomaže vam planirati budućnost.

Postoje tri verzije sustava Dostupan je ManageEngine Applications Manager: Besplatno, profesionalac, i Poduzeće. Besplatna verzija podržava do pet poslužitelja ili aplikacija. Verzija Professional počinje od $ 945 (751 £) za 25 monitora, a Enterprise verzija iznosi 9,595 USD (7,632 £) za 250 monitora. Postoji i besplatna probna inačica od 30 dana.

5. AppDynamics

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

AppDynamics je nadzor performansi aplikacije koji može automatski otkriti topologiju aplikacije uključujući Web poslužitelj Apache. Alat se može koristiti za pružanje vidljivosti u poslovnim transakcijama. Podatke nadzire AppDynamics za Web poslužitelj Apache uključuje opterećenje, prosječno vrijeme odgovora, i greške.

Upozorenja u AppDynamicsneovisno izračunati osnovne vrijednosti za KPI-ove razlikovati lošu izvedbu. Proračuni su dovoljno točni da uklonite lažne pozitivne rezultate, tako da vam se ne šalju nevažni ili netočni alarmi. Iz administrativne perspektive, to osigurava da odgovarate samo na važna upozorenja.

Postoje tri verzije sustava Upravljanje performansama aplikacija AppDynamics dostupno: APM Pro, APM Advanced, i APM vrh. APM Pro je osnovni paket koji uključuje sposobnost nadzora infrastrukture. APM Advanced također uključuje vidljivost u snop aplikacija. Konačno, APM Peak nudi praćenje uspješnosti poslovanja u stvarnom vremenu, poslovna putovanja i analitiku transakcija. Možete pokrenuti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

6. Anturis

6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

Anturis je platforma za nadgledanje aplikacija koja ima vlastiti alat za praćenje Apache. Apache monitor prikuplja mjerne podatke kao što je broj zauzetih radnika, broj neradnika, zahtjeva u sekundi, Kbajte poslužuju u sekundi, Kbajta po zahtjevu, korištenje CPU-a, i potrošnja memorije.

Alat također prati podatke o prometu (što je korisno za otkrivanje uobičajenih tipova napada poput DDOS napada). Te metrike uključuju broj zahtjeva u sekundi, broj bajtova posluženih u sekundi, i the prosječni broj bajtova po zahtjevu.

U pogledu konfiguracije, Anturis koristi oboje praćenje na bazi agenata i praćenje bez agensa. Programu možete pristupiti putem internetskog sučelja. U slučaju da ovdje propustite bilo koje važne podatke, program ima upozorenja putem e-pošte kako bi vas obavijestili o problemima s izvedbom.

Anturis je dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji. Besplatna verzija podržava do 5 monitora s upozorenjima putem e-pošte. Plaćene verzije za Anturis startujte od 10 USD (7,95 £) mjesečno za 10 monitora do 95 $ (75 £) mjesečno za 100 monitora. Ovdje možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje ili provjeriti cijene.

Nadzor web poslužitelja Apache

Upotrebom alata poput Dynatrace ili Server SolarWinds & Monitor aplikacija moći ćete osigurati da vrijeme odgovora ostane malo i izbjeći nepredviđene probleme s izvedbom. Što je bolji učinak poslužitelja, to će posjetitelji uživati ​​u ispunjavanju korisničkog iskustva.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Adblock
detector