6 najboljih alternativa Microsoftovom sigurnosnom analizatoru

6 najboljih alternativa Microsoftovom sigurnosnom analizatoru Baseline

Budući da Microsoftov sigurnosni analizator pokazuje dob, vrijeme je za alternativu. Sigurnost ovih dana stalna je borba između brzih krpa i zlonamjernih pojedinaca koji pokušavaju pronaći eksploatacije i ranjivosti u softveru. Nije hiperbola reći da čim se zakrpi posljednja sigurnosna rupa, sljedeći pronalaze hakeri koji gotovo odmah nakon toga proizvode novi zlonamjerni softver. Ti sigurnosni rizici postali su glavna prijetnja za velike i male tvrtke.

U ostatku ovog posta detaljno ćemo istražiti svaki od alata koje smo odabrali, ali u slučaju da nemate vremena da prođete kroz cijeli članak, evo sažetka popisa najbolje alternative Microsoftovom sigurnosnom analizatoru Baseline:

  1. SolarWinds mrežni sigurnosni alati s inženjerskim setom alata (BESPLATNO ISPITANJE) - Paket alata SolarWinds Engineer uključuje Upravitelj sigurnosnih događaja, Upravitelj zakrpa i Praćenje korisničkih uređaja koji će vam pomoći da pooštrite sigurnost sustava.
  2. PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Ovaj paket alata za nadzor mreže, poslužitelja i aplikacija uključuje niz senzora koji će vam pomoći pooštriti sigurnost sustava.
  3. OpenVAS - Otvoreni, besplatni sustav otkrivanja ranjivosti.
  4. Nessus - U originalnoj verziji OpenVA-ova, ovaj skener ranjivosti dostupan je na mreži ili je namijenjen lokalnoj instalaciji.
  5. Nexpose - Ovaj se alat integrira s Metasploitom kako bi vam pružio sveobuhvatan pregled ranjivosti.
  6. Retina CS - Ovaj analizator ranjivosti uključuje prilagođenu konfiguraciju imovine i praćenje potencijalnih rizika.

Tijekom prošle godine otkriveno je bezbroj podviga, kako na softverskoj, tako i na hardverskoj razini. Neka od tih kršenja su toliko ozbiljna da bi mogla rezultirati potpunim gubitkom svih sigurnih podataka zaraženih domaćina. Ovo se ne tiče samo malih i srednjih poduzeća koja mogu imati lakšu sigurnost od velikih poduzeća.

Svatko se može ciljati bez obzira na veličinu. Macyovi su online podaci o kupcima hakirani 2018. godine. Partner za podršku treće strane rezultirao je krađom podataka o kreditnim karticama kupaca Sears, Kmart i Delta Airlines, kršenjem koje je utjecalo na neotkriveni broj pojedinaca. Panera Bread, Adidas, UnderArmor, duga lista kršenja koja se događaju samo u 2018. godini pokriva svaki sektor poslovanja diljem svijeta.

Neke procjene uzrokuju kršenje InfoSec-a kao rezultat loše krpanje i rutinske provjere ranjivosti čak 80% svih kršenja. Na papiru, krpljenje ranjivosti zvuči kao jednostavan zadatak, ali kada broj pojedinačnih zakrpa za bilo koji posao može dostići tisuće, problem postaje vidljiv. Ručno upravljanje ranjivima softvera, hardvera i konfiguracije gotovo je nemoguć zadatak koji će neminovno uspjeti.

Unesite MBSA

Čak će i najsigurnija sigurnosna postava s golim kostima uključivati ​​ovaj jednostavan alat koji je razvio Microsoft kako bi osigurao da su Microsoftovi proizvodi ažurirani i pružili snažnu sigurnost od najnovijih softverskih iskorištavanja. Microsoft Baseline Security Analyzer dostupan već više od deset godina na velikom broju Microsoftovih proizvoda može brzo skenirati Microsoftove domaćine na mreži i pomoći u zakrpanju niza Microsoftovih proizvoda najnovijim sigurnosnim izdanjima kako bi umanjio mogućnost kršenja..

Nažalost, ovaj je alat izuzetno ograničen te će samo procijeniti status Microsoftovog softvera. Većina organizacija će pokrenuti alate koje su razvili različiti programeri i oslanjanje isključivo na MBSA za procjenu ranjivosti srodno je postavljanju crvenog tepiha za potencijalne hakere.

Sve od SQL baza podataka do nepravilno konfiguriranih sklopki može biti preferirana metoda unosa za one koji žele ukrasti podatke ili negativno utjecati na određenu mrežu. Ograničeni opseg MBSA-e komplet alata pruža nultu zaštitu od previše previše potencijalnih ulaza.

Potreba snažnijeg rješenja ranjivosti

Kako mreža raste u veličini, brzo postaje očigledno da ručna rješenja padaju po mjeri. Iako ne postoji zamjena kvalificiranog i sposobnog osoblja, dopunjavanje osoblja dodatnim alatima za pomoć u pronalaženju potencijalnih ranjivosti ide dug put ka sigurnijoj pretpostavci.

Skeneri ranjivosti dolaze u širokom rasponu funkcija, specifikacija i ciljeva dizajna. Neki mogu sadržavati detaljna skeniranja konfiguracije usmjerenih na otkrivanje slabosti u konfiguracijama uređaja koje se mogu iskoristiti za pristup mreži. Drugi mogu usredotočiti pogled na poznate softverske ranjivosti, uočiti moguće SQL injekcijske sekvence ili identificirati verzije softvera s poznatim sigurnosnim prozorima. Obavještajni podaci o prijetnjama u stvarnom vremenu postaju sve važniji kao alat za otkrivanje i sprečavanje upada.

Ono što vaše organizacije treba ovisit će od tvrtke do tvrtke. Određeni sektori zahtijevaju apsolutnu maksimalnu količinu informacijske sigurnosti. Za svaki preklopnik, usmjerivač i krajnju točku u mreži potrebna su sva moguća zatvorena vrata, čak i na štetu potencijalne upotrebljivosti. Dobar primjer za to je svaka organizacija koja se bavi financijskim podacima ili istraživačke i dizajnerske tvrtke koje zahtijevaju najveću tajnost i sigurnost.

Kad god je potrebna "apsolutna maksimalna" količina sigurnosti, postojat će nešto što predstavlja kompromis u upotrebljivosti mreže. Što je ljudima u organizaciji lakši pristup informacijama, veći je potencijal za upad.

Mnogi skeneri ranjivosti mogu ocijeniti ranjivost na skali. Iako se to razlikuje od softvera do softvera, ideja je ista. Svakoj ranjivosti dodijeljen je čin da bi se pomoglo administratorima da utvrde koji nedostaci moraju biti zatvoreni i koji nedostaci mogu biti otvoreni. Zatvaranje svake rupe u mreži gotovo je nemoguće, pa čak i ako je to moguće, teško ugrožena upotrebljivost mreže vjerojatno ne vrijedi "savršenu sigurnost."

Najbolje alternative Microsoftovom sigurnosnom analizatoru Baseline

Pri odabiru alata koji su u ovom članku uzeli smo u obzir neke od sljedećih kriterija:

  • Jednostavnost instalacije, integracije i uporabe
  • Ugled dobavljača u industriji
  • Softver se kontinuirano održava i ažurira
  • Opsežna literatura za instaliranje i podršku, pomoć i dostupnost osoblja

1. SolarWinds Alati mrežne sigurnosti s Inženjerovim setom alata (BESPLATNO ISPITIVANJE)

uEaiVG2.png

Kombinacija alata koji je SolarWinds osmislio za pružanje sveobuhvatnog rješenja za umrežavanje, svaki od proizvoda SolarWinds ima poseban fokus koji, kada se koristi u kombinaciji s drugim alatima SolarWinds, daje sveobuhvatan i kohezivan pristup upravljanju mrežama u cjelini..

Upravitelj sigurnosnih događaja pruža izvješćivanje o usklađenosti i pomaže u osiguravanju mreža brze sanacije i korelacije događaja u stvarnom vremenu. Usluga sve na jednom mjestu za detaljno praćenje događaja koja odlikuje prepoznavanje potencijalnih sigurnosnih prijetnji, Security Event Manager nudi naprednu pretragu i forenzičku analizu za procjenu utjecaja sigurnosnih incidenata.

Patch Manager osmišljeno posebno za sveobuhvatno rješenje upravljanja zakrpama za povezane mrežne uređaje, skraćujući potencijalne ranjivosti uzrokovane zastarjelim softverom. Ova dva programa, koja se koriste u suradnji s Upraviteljem konfiguracije mreže, mogu pružiti funkciju tradicionalnog skenera ranjivosti, uočiti sredstva koja trebaju ažuriranja i identificirati konfiguracijske pogreške koje mogu dovesti do provale..

posljednje, Praćenje korisnika uređaja SolarWinds pruža dodatni sloj sigurnosti pažljivim praćenjem i identifikacijom imovine.

Ako se koriste zajedno, ovi proizvodi daju snažno rješenje upravljanja mrežom i sigurnosti. Čak i ako se uzimaju pojedinačno, oni imaju izvrsnost u svojim propisanim funkcijama. Skup alata Engineer možete preuzeti na 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

SolarWinds Engineer's ToolsetDownload 14 dana BESPLATNO probno razdoblje na SolarWinds.com

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG mrežni monitor

Još jedno rješenje upravljanja mrežom s opcijama sigurnosnih značajki, PRTG ima jedinstven pristup i cijenama i uvođenju. PRTG nadzire mreže na osnovi "po osjetniku", pri čemu svaka komponenta određenog sredstva predstavlja jedan senzor. Primjerice, nadgledanje priključka na prekidaču za promet trebao bi biti jedan senzor. Cijena PRTG-a temelji se na ukupnom broju raspoređenih senzora, što daje fleksibilnu količinu skalabilnosti onima koji koriste PRTG.

Ovi senzori mogu pružiti niz funkcija, a kada se instaliraju na pravim mjestima mogu administratorima pružiti rješenje za brojna različita područja umrežavanja. Senzori se mogu implementirati na određenu imovinu koja prati ažuriranja aplikacije, na primjer, kako bi se osigurao ažurirani status zakrpe na imovini.

Ovi se senzori mogu rasporediti i na mrežnim priključcima za praćenje prometa. Softver može aktivno pratiti neobično ponašanje u prometu ili sustavu i o tome podnijeti prijavu administratoru sustava, pomažući u zaustavljanju upada u njihove zapise.

Ova impresivna fleksibilnost čini PRTG dobrim rješenjem za mala i srednja poduzeća koja žele svestranu uslugu ranjivosti mreže koja čini više od pukog traženja rupa u mreži. PRTG Network Monitor dostupan je u besplatnoj probnoj verziji od 30 dana.

Paessler PRTG Network MonitorDownload 30 dana BESPLATNO suđenje na Paessler.com

3. OpenVAS

openVAS

Jedna od najpremijernijih aplikacija za skeniranje ranjivosti otvorenog koda koja je trenutno dostupna, OpenVAS posjeduje snažne rezultate u otkrivanju ranjivosti koje prolaze kroz stalna poboljšanja i testiranje u zajednici. Kao projekt otvorenog koda izvorni kôd je slobodno dostupan i može ga prilagoditi ambiciozni administratori kako bi odgovarali njihovim potrebama..

Kao što je uobičajeno za druge softverske programe otvorenog koda, slobodna priroda proizvoda znači da nedostaje službena podrška proizvodu. Nešto je krivulje učenja pri korištenju OpenVAS-a, a kako biste iskoristili maksimum od softvera, trebat će vam neko vrijeme da naučite kako to funkcionira. Postoji opsežna baza znanja i značajna podrška u zajednici koja može pomoći novim korisnicima da usklade profile skeniranja prema njihovim potrebama i osiguraju visok stupanj prepoznavanja ranjivosti i smanje broj lažnih pozitivnih rezultata. Čak i uz podršku ove zajednice, nedostatak službene obuke ili podrške za proizvode može biti frustrirajuća negacija za neke korisnike.

Kako je rečeno, OpenVAS ima dobre rezultate kao skener ranjivosti, a koristi se od strane mnogih organizacija kao glavno sredstvo zaštite njihovih mreža..

4. Nessus

Nessus

Razvijen od strane kompanije Tenable i izvorne baze koda za OpenVAS, Nessus je još jedan softver s dugim evidencijama prepoznavanja ranjivosti. Pruža snažnu podršku proizvodima i veliku snagu rođaka OpenVAS.

Nessus sadrži i aktivno i pasivno mrežno skeniranje i može se koristiti za skeniranje i oblaka i lokalnih resursa. Ima dugačak popis standardnih profila za skeniranje, a još uvijek nudi širinu prilagodbe u pravilima skeniranja. Prioritet ranjivosti daje administratoru informacije koje su im potrebne za brzu procjenu sigurnosnih rizika i poduzimanje odgovarajućih koraka za njihovo ispravljanje.

Nessusov model licenciranja je fleksibilan i omogućuje uvođenje na temelju imovine umjesto pojedinačnih IP-ova. Tenable nudi i SaaS rješenje za skeniranje na oblaku i lokalno korištenje softvera, što administratorima pruža mogućnosti dobrodošlice. Daljnja prilagodba na nadzornoj ploči softvera pruža Nessusu fleksibilnost da stane gdje god treba.

Za one koji vole značajke pronađene u OpenVAS-u, ali traže profesionalnije nadopunjeno rješenje s potpunom podrškom za proizvod, Tenableov Nessus pruža atraktivan izbor.

5. Nexpose

Nexpose

Nexpose je skener ranjivosti koji su razvili Rapid7, proizvođači okvira Metasploit. Glavna prodajna točka softvera je njegova sposobnost da se lako integrira s Metasploitom za stvarno, ranjivo testiranje uživo u zatvorenom okviru. To korisnicima Nexpose-a pruža snažan način preciznog testiranja njihovih sustava na izloženost riziku i pomaže u prepoznavanju brzih rješenja potencijalnih iskorištavanja.

Nexpose ima svoj kontekstualizirani sustav bodovanja rizika koji ima za cilj da administratorima omogući brz način procjene razine rizika od identificiranih ranjivosti. Ovi kontekstualizirani rezultati pružaju prioritete rizika za identificirane probleme i pomažu korisnicima da se riješe nedostataka na koje treba odmah obratiti pažnju.

Aktivno praćenje uživo u kombinaciji s detaljnim izvještajima o sanacijama daje kratki popis djelotvornih koraka za skraćivanje mrežne sigurnosti. Za razliku od nekih softvera koji jednostavno navode ranjivosti i njihov povezani rizik, Nexpose pametno pruža popis stvarnih koraka koje administratori mogu poduzeti kako bi osigurali svoje sustave.

Jedinstveno preuzimanje izvješća o sanaciji tvrtke Nexpose i jednostavna integracija s Metasploitom čine Nexpose fleksibilnom opcijom za nove i iskusne sigurnosne stručnjake.

6. Retina CS

retina-CS

Dizajniran od strane BeyondTrust-a, Retina CS tvrdi da je jedini softver za upravljanje ranjivošću razvijen "od temelja" s kontekstualnom analizom ranjivosti na umu. Retinin jednostavan alat za otkrivanje mreže može prepoznati sve, od tradicionalnih mrežnih resursa do IoT uređaja i infrastrukture oblaka.

Prilagođena konfiguracija imovine i potencijal rizika omogućuju korisnicima da Retina CS odredi vlastite kontekstne sigurnosne prioritete. Analiza prijetnji ovim sredstvima pruža stvarne korake sanacije i potencijalni povrat. Integrirano upravljanje zakrpama i skeniranje ranjivosti daje Retina CS-u potreban alat za zaštitu mreža.

Namijenjen skaliranju sve do razine poduzeća, Retina CS ima i SaaS utemeljen na oblaku i na licu mjesta. Također sadrži sukladnost s konfiguracijom kako bi se osiguralo da velike organizacije ispunjavaju standarde sukladnosti.

Snažan alat dizajniran s obzirom na poslovno poslovanje, Retina CS je dobra opcija za velike organizacije kojima je potrebna kontekstualizirana sigurnosna analiza.

Natjecanje vaših alata

Najvažniji i prečesto zapostavljeni korak dobar nadzor sigurnosti je pravilna konfiguracija profila za skeniranje i fokusirano ispitivanje ranjivosti. Dovoljno je jamčiti svoj vlastiti zasebni odjeljak u ovom članku kao podsjetnik administratorima. Skeneri ranjivosti i sigurnosni softver često dolazi s vlastitim zadanim ili unaprijed postavljenim profilima skeniranja osmišljenim kao generička rješenja za skeniranje koja se mogu upotrebljavati "izvan okvira". Prilagođavanje ovih pravila skeniranja od presudne je važnosti za ispravnu reviziju bilo koje mreže ili platforme. Isto tako, izvođenje vlastitih zatvorenih testova na ranjivosti može vam pomoći da steknete uvid u utvrđivanje na koje ranjivosti je potrebno odmah obratiti pažnju.

Odabir pravog softvera

Odluka koji će skener ranjivosti koristiti ovisi o nizu čimbenika:

Vrsta poslovanja: Kao što je gore navedeno, sigurnosne potrebe ovisit će od tvrtke do tvrtke. Procijenite koji su vaši sigurnosni ciljevi temeljeni na strukturi, sektorima i veličini organizacije i veličini. Također se obratite ako bilo koji određeni ogranak organizacije treba pojačanu sigurnost nad ostalim podružnicama.

Identificirajte imovinu: Zabilježite koliko imovine treba nadgledati i procijeniti ranjivosti, njihove lokacije, njihove pojedinačne funkcije i važnost za cjelokupno poslovanje. Određene su aplikacije usmjerene više na određenu imovinu. Važno je uzeti u obzir oba hardvera i softverska imovina, jer svaka može imati svoje posebne sigurnosne probleme ili rizike. Javna svojstva, poput web poslužitelja, podložnija su eksploataciji napada nego dobro zaštićenim uredskim sustavima.

Identificirajte postojeću sigurnost: Razumijevanje sigurnosnih praksi i implementacija koje su već uspostavljene očito je presudan korak u dodavanju novog sloja sigurnosnih provjera. Ako već imate snažno sigurnosno rješenje određenog dobavljača, primjerice, možda će biti pametno koristiti rješenja koja se dobro integriraju s postojećom sigurnošću..

Procijenite sigurnosni rizik i željenu razinu sigurnosti: Nekim će organizacijama biti potreban viši stupanj sigurnosti od drugih. Moguće je da će ih više napadati zlonamjerne provale, ili će se, prirodno, suočiti s mnogo većom javnošću. Procjena potencijalnog rizika od cilja i željene razine sigurnosti bit će odlučujući faktor u tome kakav softver ranjivosti implementirati.

Nakon što ste provjerili što će vašoj organizaciji trebati u sigurnosnom rješenju, vrijeme je da započnete s istraživanjem potencijalnih opcija. Ovdje predstavljeni popis daje kratki pregled pouzdanih rješenja u industriji informacijske sigurnosti, ali ključno je istraživanje vlastitog izbora pri odabiru odgovarajućeg rješenja. Čak i dobro recenzirani dio softvera s kritikom iz više izvora možda nije odgovarajuće mjesto za vašu organizaciju. Upotreba gornjeg popisa za odabir u kombinaciji s pažljivim pregledom svakog potencijalnog izbora softvera dat će vam potrebne alate za odabir pravog softvera.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Adblock
detector