7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

Најбољи алати за надзор Апацхе Цассандра

Шта је Апацхе Цассандра? 

Апацхе Цассандра је ан опен-соурце систем за управљање базама података. Апацхе Цассандра користе компаније компаније Аппле, Спотифи, Нетфлик и Убер. Систем се широко користи јер је грешка у стању грешке, скалабилно и децентрализовано решење базе података. Касандру можете бесплатно преузети са веб странице Апацхе овде.

Иако Цассандра има уграђене карактеристике попут толеранције на грешке, и даље је потребно њоме ефикасно управљати. Кориштење мрежног алата за праћење за мјерење перформанси и здравља база података неопходно је за постизање најбољих перформанси и избјегавање сигурносних догађаја.

Много је детаља о алатима у наставку, али за кратак сажетак, ево наша листа 7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цасандра:

  1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ) Наш најбољи избор за праћење Апацхе Цассандра. Изврсно за надгледање Линука или Уника, укључујући статистику чворова, праћење и мрежно здравље.
  2. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер Такође компатибилан са МонгоДБ, има одличну контролну таблу која може пратити кластере и још много тога.
  3. Динатраце Аутоматски открива базе података Апацхе Цассандра, може ући у дубину података које прикупља.
  4. АппДинамицс Такође аутоматски открива базе података Апацхе Цассандра и нуди добре могућности праћења и праћења.
  5. СигналФк Слично је горе наведеним опцијама, али је засновано на облаку. Добро за подешавање упозорења.
  6. Инстацлустр Мрежни монитор са прилагођеним АПИ-јем за надзор Цассандра. Омогућава 20-секунди ажурирања и добар преглед резимеа кластера.
  7. Инстана Овај монитор је добар у пружању метрика до нивоа чвора.

Најбољи алати за праћење Апацхе Цасандра

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

СоларВиндс монитор сервера и апликација је мрежни алат за праћење који може пратити Апацхе Цассандра. Алат је дизајниран за надгледање перформанси и доступности сервера Апацхе Цассандра на Линук или Уник. Детаљи о услуге здравља, ноде статс, и праћење мреже сви се могу прегледати кроз једну обједињену командну таблу.

Такође можете подесити прилагођена упозорења на СоларВиндс Сервер & Монитор апликације. Фактори који се прате укључују повећану латенцију или сталну активност наговештаја. Упозорења се могу прегледати кроз Сва активна упозорења страницу која вам приказује списак свих тренутних упозорења, укључујући узрок упозорења и колико дуго је активан.

Као решење за надгледање Апацхе Цассандра, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је одличан производ због свог система упозорења и свестране командне табле. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације стартује од 2995 УСД (2.977 £). Можете преузети 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер 

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер је алат за надгледање апликација који је компатибилан са Апацхе Цассандра и МонгоДБ. Мјерне вриједности перформанси са којима можете пратити МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер укључују Употреба процесора, оперативне перформансе, латентност, неодређени задаци, и коришћење меморије. Контролна табла је дизајнирана посебно да би вам помогла да пратите кластере и разграђује здравствено стање појединих кластера у формату листе.

Иза арматурне плоче постоји много различитих графикона перформанси који вам приказују перформансе Цассандра. Постоје графикони за коришћење меморије, Употреба процесора, и статистика складиштења. На пример, графикон коришћења меморије приказује вам како коришћена меморија, слободна меморија, и укупна меморија се с временом мењао.

Постоје три верзије МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер: бесплатно, Професионални и Ентерприсе. Бесплатна верзија подржава до пет апликација или сервера бесплатно. Верзија Профессионал почиње од 25 монитора за $ 945 (£ 756) до 250 монитора за $ 7.195 (£ 5,759).

Ентерприсе верзија кошта 9,595 долара (7,680 фунти) за 250 монитора до 83,995 долара (67,238 фунти) за 5000 монитора. Можете додати додатне мониторе до 10.000 монитора укупно. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

3. Динатраце 

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

Динатраце је алат за праћење перформанси апликације који може да прати Апацхе Цассандра. Динатраце аутоматски открива Цассандра базе података за мање од пет минута, тако да можете почети са надгледањем њихових перформанси. Подаци о перформансама које можете пратити укључују Процесори, повезаност, време сакупљања смећа, вешање, и поновним предајама. На Више детаља можете да погледате дубље статистике попут употреба диска, Кеш, Савети, Оптерећење, Навојни базени, и Јава меморија.

Анализа узрока узрока је једна од Динатраце'с најјаче карактеристике. Динатраце ће моћи да истакните основни узрок проблема са перформансама на појединачне чворове. Аутоматска анализа узрока узрока омогућава вам да брже одговорите на проблеме сервера тако што имате све потребне информације при руци да бисте информисали одговор.

Ако вам је потребан алат за надгледање Цассандра који се лако конфигурише и видљивост протеже све до нивоа чвора Динатраце је алат који свакако треба узети у обзир. Ако желите да знате цену Динатраце мораћете директно да контактирате компанију. Постоји и 15-дневно бесплатно пробно време.

4. АппДинамицс 

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

АппДинамицс је још један водећи алат за управљање апликацијама који може надгледати Цассандра базе података. Са АппДинамицс, можете видети доле детаље о пословним трансакцијама. Производ аутоматски открива базе података Апацхе Цассандра и додаје их у ваше окружење за надгледање.

Постоји много различитих метрика које можете пратити АппДинамицс. На пример, надгледањем Цассандра бацк-енд комуникација можете снимити податке о просечно време одзива, грешке у минуту, и позиви у минуту. Ове информације дају вам преглед учинка услуге.

Постоје три верзије АппДинамицс доступно за куповину; АПМ Про, АПМ Адванцед, и АПМ Пеак. АПМ Про укључује праћење пословних трансакција као основни пакет, али треба вам и АПМ Адванцед да бисте користили видљивост сервера и видљивост мреже..

АПМ Пеак је премиум пакет који укључује праћење пословања, анализу трансакција и пословна путовања. Да бисте видели цену ових пакета, мораћете да се обратите продајном тиму. Можете преузети 15-дневну бесплатну пробну верзију.

5. СигналФк 

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

СигналФк је производ за праћење облака намењен надзору инфраструктуре попут Цассандра. СигналФКС користи прикупити и ЈМКС за прикупљање података о перформансама из Цассандра. Подаци који можете да пратите помоћу овог алата укључују латентност, захтеви за пропусност, грешке, активност збијања, и наговештај активности. Сви ови подаци могу се видети путем надзорних табли.

Можете такође конфигуришите правила упозорења да бисте утврдили која ће активност покренути упозорење. Упозорења су категорисана као Критичан, Главни, Малолетна, Упозорење, и Инфо. Правила упозорења могу се управљати у Упозорења погледајте где конфигуришете Назив и извор правила, ОткритиИме, и Трајање. Постоји и опција употребе аналитике у реалном времену за откривање важних трендова употребе (што може указивати на друге проблеме са перформансама).

СигналФк доступан је у две верзије; Мониторинг инфраструктуре СигналФк и СигналФк Мицросервицес АПМ. Надгледање инфраструктуре СигналФк кошта између 15 УСД (£ 12) до 25 УСД (20 £) по хосту месечно. СигналФк микросервиси АПМ крећу се од 45 УСД (36 €) до 65 $ (52 £) по хосту месечно. Бесплатна пробна верзија је доступна.

6. Инстацлустр 

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

Инстацлустр је платформа за надгледање мреже која има Цассандра Мониторинг АПИ. Цассандра Мониторинг АПИ надзире употреба диска, Употреба процесора, чита и пише, задаци кашњења, на чекању сабијања, статистика задатака, живе ћелије и надгробни споменици по читању. Свака метрика се ажурира сваких 20 секунди тако да су све информације које видите ажуриране. За главну перспективу, Резиме кластера приказ вам даје довољно информација да утврдите здравље кластера.

Визуализација укључена у Инстацлустр помаже вам да надгледате промене у метрикама током времена. На пример, можете погледајте графикон који вам показује флуктуације у „Прочитајте кашњење“ током времена. Ови графикони олакшавају препознавање трендова који бисте могли пропустити уколико користите контролну таблу.

Постоје четири верзије Инстацлустр доступно за куповину: Програмер - Стартер, Програмер - Профессионал, Производња, и Ентерприсе. Програмер - Стартер кошта 20 УСД (16 £) по чвору месечно, са капацитетом од 5 ГБ и 2000 МБ меморије. Верзија Профессионал кошта 79 УСД (63 £) по чвору месечно за складиштење од 30 ГБ и 3750-4000 МБ меморије.

Производна верзија почиње од 250 УСД (200 €) за 250-3200 ГБ простора за складиштење и 8000-122000 МБ меморије. Ентерприсе верзија почиње од $ 2500 (2.000 £) и намењена је компанијама које желе да надгледају преко 30 чворова. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

7. Инстана 

7 најбољих алата за надгледање Апацхе Цассандра

Инстана је алат за праћење перформанси апликација са низом подршке за Цассандра. Једном када Инстана буде распоређена, биће аутоматски открива Касандру. Функције аутоматског откривања помажу вам да се брзо подесите без управљања много ручних конфигурација. Према видљивости, софтвер приказује све до метрика на нивоу чвора Захтеви, Клијенти за читање / писање и Захтеви на чекању. Постоје и метрике на нивоу кластера које вам показују детаљи тастатуре, фактори репликације, и величине диска.

Такође можете да пратите здравље Цассандра преко Динамички граф. Динамиц Грапх приказује догађаје инфраструктуре поред временске траке, тако да можете видети како се перформансе мењају током времена. Имајући ове информације пред собом даје вам јасну перспективу трендова перформанси који утичу на услугу.

Постоје две верзије Инстана доступно за куповину: Мониторинг инфраструктуре и Управљање перформансама апликација. Надгледање инфраструктуре кошта 11 УСД (8 €) по хосту месечно са неограниченим корисницима и преко 100 сензора. Пакет за управљање перформансама апликација кошта 75 УСД (60 €) по хост, месечно и укључује надзор инфраструктуре, надгледање крајњих корисника и аналитику. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

Који алат треба да користим за надгледање Апацхе Цассандра? 

Ако тренутно користите Апацхе Цассандра за управљање базама података, тада је неопходно решење за надгледање. Добар алат за праћење инфраструктуре помоћи ће вам да осигурате да ваша база података функционише. Алат попут СоларВиндс Сервер & Монитор апликације и Динатраце су познати по томе што пружају дубоку видљивост у физичкој и виртуелној инфраструктури.

У погледу конфигурације и дубине, Динатраце је један од најбољих на овој листи (посебно због његове способности аутоматског откривања Касандре!). Међутим, ако желите више надгледања заснованог на контролној табли,, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је најбољи избор.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 19

Adblock
detector