7 најбољих мрежних магичних алтернатива

7 најбољих мрежних магичних алтернатива


Нетворк Магиц би Цисцо Системс више није доступан. Овај користан алат био је идеалан за кућне мреже и мреже корисника малих предузећа. Позвана је верзија система за кућне кориснике Нетворк Магиц Ессентиалс и био је доступан бесплатно. Названо је издање за мала предузећа Нетворк Магиц Про и коштају само 50 долара.

Наилазимо на много детаља о сваком од алата у наставку, али ако имате времена само за сажетке, ево га наша листа најбољих алтернатива Нетворк Магиц:

 1. Сет алата СоларВиндс Енгинеер-а (БЕСПЛАТНИ ПРОБОР Пакет више од 60 мрежних алата за надгледање и управљање који се инсталирају на Виндовс Сервер.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) СНМП-ов мрежни монитор који је део свеобухватног пакета за надгледање инфраструктуре који ради на Виндовс Серверу.
 3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Систем даљинског праћења и управљања за управљаче даватеља услуга који укључује функцију откривања мреже.
 4. ХомеНет Манагер Мрежни монитор за мале трошкове за мале мреже који се инсталирају на Виндовс.
 5. ИП скенер Спицеворкс Бесплатна услуга у облаку која скенира мрежу и извештава о свим уређајима повезаним на њу.
 6. Мрежни скенер Бесплатно за кућну употребу, јефтино за предузећа. Овај алат открива све уређаје повезане на исту мрежу као и његов домаћин.
 7. Акенце НетТоолс Бесплатан пакет алата који скенира мрежу за повезане уређаје и такође проверава отворене портове на рачунару.

Ако тражите алтернативу Нетворк Магиц, можете се борити, јер је овај користан алат имао неке јединствене карактеристике. То су били:

 • Мрежа мапа се аутоматски
 • Извештавајте о ИП адреси сваког уређаја
 • Извештавајте о хардверској и софтверској верзији сваког уређаја
 • Може да комуницира и са Виндовс и Мац ОС
 • Услужни програми за одржавање за решавање проблема и побољшање перформанси мреже
 • Историја коришћења пропусне ширине по рачунару

Про верзија система имала је неколико додатних функција:

 • Побољшана сигурност ВиФи-а
 • Статусна упозорења
 • Контролишите приступ интернету
 • Набавите снимке заслона активности на рачунару

Иако су многе од ових функција доступне и у другим пакетима, већина алтернативних система намењена је предузећима. Кућни корисници могу их сматрати мало компликованим у погледу својих потреба. Многи врхунски системи за управљање корпоративним мрежама нуде бесплатну верзију за мале мреже. Дакле, набавка врло свеобухватног система за вашу кућну мрежу није проблем. Међутим, постоји веома мало система управљања мрежом написаних за Мацс, тако да имате пуно мањи избор алтернатива Нетворк Магиц ако сте корисник Мац рачунара.

Најбоље алтернативе Нетворк Магиц:

Ево списка пет алтернатива Нетворк Магиц-у. Ово нису тачна подударања за функционалност програма Цисцо. Међутим, многе од ових опција укључују функције које Нетворк Магиц није имао, па ће вам се можда свидети више него ваш поуздан стари софтвер за управљање мрежама..

1. СоларВиндс Инжењерски сет алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Енгинеерс сет алата

Тхе Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а је скуп алата који заједно превазилазе функционалност Про верзије Нетворк Магиц-а. Унутар пакета наћи ћете групу алата који откривају вашу мрежу и бележе сву њену опрему. Ово су Порт Сцаннер, Свитцх Порт Маппер, СНМП алат за испитивање, претраживач ИП мреже, а Откривање МАЦ адресе алата и Пинг Свееп корисност.

Можете користити модуле из скупа алата за надгледање ваше мреже. Подаци о перформансама у реалном времену добијате од алата Тоолсет Монитор тиме респонсе, Монитор меморије, ЦПУ Монитор, Монитор са интерфејсом, и ТрацеРоуте објекта.

Ако сте се надали да ћете користити Нетворк Магиц за решавање проблема и анализу побољшања перформанси, заинтересоваће вас сет алата ВАН Киллер. Овај алат генерише промет тако да можете да тестирате мрежу и проверите постојање уских грла пре него што додате додатну стварну потражњу.

Скуп алата има неколико функција које вам помажу да побољшате безбедност својих мрежа. Они укључују: Дешифрирање лозинке рутера алат, тхе СНМП Бруте Форце Аттацк тестер и СНМП рјечник напада корисност. Такође можете пооштрити откривање уљеза бољом конфигурацијом и управљањем датотекама дневника.

Пакет укључује више од 60 алата и ствара свеобухватан систем управљања мрежом. Неке додатне функције које не бисте добили уз Управљање мрежом укључују ИП адресу, ДХЦП и ДНС управљање. Ови алати су Субнет Цалцулатор, тхе тхе ДХЦП опсег монитора, а ДНС анализатор структуре, а ДНС ревизија алатку и управитеља ИП адреса. Инструкторски сет алата можете преузети на а 14-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Енгинеер'с ТоолсетПреузмите 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију са СоларВиндс.цом

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

7 најбољих мрежних магичних алтернатива

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је пакет за надзор инфраструктуре. Она прати активности на мрежни уређаји, мрежне везе, и сервери. Извођење веб странице, апликације, и виртуализације обухваћени су овим софтвером и чак може да му се обрати услуге у облаку и удаљене локације.

Можете да инсталирате софтвер ПРТГ Нетворк Монитор у просторије или да му приступите као услуга у облаку. Ако одаберете интернетску верзију, и даље морате инсталирати колектор на ваш интерни систем. Софтвер се инсталира на Виндовс системи.

Када први пут покренете инсталирани ПРТГ софтвер, биће мапирајте сву своју инфраструктуру. Ова почетна основица успоставља попис целокупне опреме. Такође креира дневник свих ваших софтвера. Изглед система можете видети на а мрежна карта. Монитор се затим непрекидно покреће и прати мрежне активности и здравље свих уређаја повезаних на систем. Процес мониторинга укључује три методе.

Монитор уређаја се користи СНМП, који користи индустријски стандардни систем за размену порука да провери сву опрему повезану на мрежу. А сниффер пакет снима промет у реалном времену на мрежи како би побољшао тачност надгледања активности. Ово копира само заглавља пакета који путују мрежом како би сачували приватност података. Мрежни системи за размену саобраћаја такође су запослени од стране ПРТГ-а да би добили дубљи увид у рад мреже. Ови системи укључују Нето прилив, ИПФИКС, јФлов, и сФлов, које користе рутери и прекидачи за извештавање о статусима и активностима.

Сталне провере које врши ПРТГ генеришу упозорења која произилазе из статусних проблема, необичних активности и критичних услова. Бићете обавештени ако се било која нова опрема повеже на мрежу и моћи ћете да видите и необичне активности, тако да монитор може да се користи за откривање провале. Мрежне активности могу да филтрирају ИП адреса, од стране МАЦ адреса, од стране број порта, или од апликација. Све ово откривање протеже се на удаљеним локацијама и укључује бежичне мреже.

Иако се софтвер за праћење инсталира на Виндовс-у, он је у могућности да комуницира са опремом која покреће друге оперативне системе. Паесслер ПРТГ систем доступан је на разним плановима са ценама на основу броја сензори коју размештате. Сензор је праћено стање. Софтвер је бесплатно коришћење за до 100 сензора. Паесслер нуди 30-дневно бесплатно пробно време за веће имплементације.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор је наша прва алтернатива укинута Нетворк Магиц

Преузимање: Преузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

Званични сајт: ввв.Паесслер.цом

ОС: Виндовс (али у интеракцији с опремом на другим оперативним системима)

3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

7 најбољих мрежних магичних алтернатива

Атера је софтверски пакет који је осмишљен да помогне управљани провајдери услуга (МСП). Интернет платформа укључује све алате који су потребни МСП-у, укључујући техничке алате за приступ мрежама и серверима на клијентским локацијама и системе који МСП менаџери требају да би водили посао. Технички алати познати су под називом „даљинско надгледање и управљање”(РММ) систем. Пакет има много више функционалности од Нетворк Магиц-а и може да прати више мрежа истовремено.

Тхе формат заснован на облаку Атера веже читаво време за обраду сервера и простор за складиштење потребан за рад МСП-а заједно са софтвером. МСП који користи ову услугу не мора инсталирати никакав софтвер на својој веб локацији и, коришћењем Атере, могао би покренути пословање без улагања у било коју инфраструктуру. Из тог разлога, Атера је веома добар пакет који привлачи мале МСП, независни техничари и покретачи.

Трошак софтвера не наплаћује се директно клијенту. Уместо тога, предузећа која само користе платформу плаћати месечну претплату за сваког техничара. Модел претплате чини Атера врло скалабилном. Како МСП добија нове клијенте и преузима све више техничара, он само треба повећати свој број претплата.

Атера пакет укључује многе функције које Нетворк Магиц може да обавља. Аутоматски скенира мрежу и открива све прикључене уређаје. Информације које се налазе у овом процесу користе за састављање инвентара опреме, у којем су детаљно описани производ и модел сваког уређаја и верзије његовог фирмвера или оперативног система. Процес откривања мреже је континуиран и уочиће све промене у инвентару хардвера на локацији клијента.

Поред ових мрежних функција еквивалентних магији, Атера може преузети софтверски инвентар, а такође аутоматски открити закрпе и ажурирати. Атера даљинским техничарима даје могућност управљања серверима и мрежама надгледајући све активности, проверавајући стање перформанси и опреме и интервенирајући када се појаве проблеми. Најбољи начин да се процени Атера је приступ 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. ХомеНет Манагер

ХомеНет Манагер

ХомеНет Манагер произведен је од стране СинглеЦлицк Системс. Компанија не нуди свој софтвер доступан на сопственој веб локацији, али можете га преузети са ЦНет-а.

Интерфејс је врло прилагођен кориснику и нећете бити преплављени додатним професионалним функцијама управљања мрежама намењеним предузећима. Овај пакет је осмишљен за домаће кориснике.

Функција откривања мреже аутоматски ће пресликати вашу мрежу и задржати праћење сваке додате или уклоњене опреме. Одлична карактеристика овог система је да може открити друге уређаје који имају омогућен вифи и повезати се с њима директно у ад хоц мрежи уместо повезивања преко рутера. Ако инсталирате овај софтвер на лаптоп, моћи ћете да добијете информације о било којој мрежи на коју се повежете, као што је јавна ВиФи хотспот у кафићу..

Услужни програми укључују извештај о инвентару софтвера за сваки уређај и који укључује детаљан преглед заштитног зида инсталираног на сваком уређају на вашој мрежи. Откривене уређаје можете преименовати или их избацити из мреже. Након што имате све рачунске мрежне чворове, можете подесити систем тако да блокира све нове уређаје и тако спречава упад нежељене опреме. Ово је сјајна особина за оне који живе у блиском кварту са комшијама који би могли да добију вашу лозинку за вифи и бесплатно користе приступ интернету..

ХомеНет Манагер укључује прозор упозорења који подноси извештаје кварови статуса на било којем уређају у вашој мрежи. Можете изабрати да се хитна стања обавештавају као искачуће поруке као и да се оне појављују у дневнику статуса.

Нажалост, ХомеНет Манагер ради само на Виндовс-у, али може открити рачунаре са другим оперативним системима када су повезани на исту мрежу.

5. ИП за скенирање зачина

ИП скенер Спицеворкс

Спицеворкс ИП скенер је услуга заснована у облаку, али захтева мали програм да бисте га преузели на рачунар. Систем је бесплатан за употребу и даје вам основне мрежне функције откривања и инвентара уређаја у којима сте уживали са Нетворк Магиц-ом. Овај систем ће радити са Виндовс, мацОС и Убунту и Дебиан Линук. Инструменталној табли за систем приступа се путем вашег редовног веб прегледача.

ИП скенер ће аутоматски пратити све уређаје повезане на вашу мрежу и доделити инвентар на сваком уређају, укључујући његову ИП адресу, МАЦ адресу, име домаћина, произвођача, оперативни систем, опис и листу отворених портова.

Мали програм који преузмете да бисте добили овај услужни програм сакупља податке о вашој мрежи и преноси је у облак. Комуникације између агента на вашем рачунару и Спицеворкс сервера су шифроване, и у транзиту и у мировању на серверу. Да бисте видели информације на вашој мрежи, морате да користите посебан приступни кључ. То спречава треће стране да могу да добију информације на вашој мрежи. Овај програм се не покреће стално, већ ће, уместо тога, документовати вашу мрежу на захтев.

Интерфејс вам омогућава филтрирање и сортирање листе повезаних уређаја. Извештај о стању можете и да извозите у ЦСВ датотеку ради увоза у прорачунску табелу.

За детаљнији алат можете испробати инвентар зачина који је такође а бесплатан систем заснован на облаку. Овај систем је вероватно прикладнији за мала предузећа јер у свом инвентару прати корисничке активности и сав софтвер инсталиран на уређајима на вашој мрежи. Инвентар зачина може се повремено покретати, што ће вам пружити алат за скоро праћење мреже.

Инвентар зачина ради на облаку али захтева да се на ваш рачунар преузме програм. Овај програм ће се покретати само у оперативном систему Виндовс. Међутим, може пратити и Мац рачунаре и Линук машине.

6. Мрежни скенер

Мрежни скенер

Мрежни скенер компаније Лизард Системс је врло сличан Нетворк Магиц-у. Кућни корисници могу софтвер имати бесплатно а компаније могу добити лиценцу за 79,95 УСД. Овај услужни програм не захтева администраторске привилегије за прикупљање података, тако да сваки корисник повезан на било коју мрежу може покренути скенирање и добити извештај. Иако се ово може чинити сигурносним ризиком, имајте на уму да би корисник морао имати инсталиран софтвер на свом рачунару, а команде у услужном програму не допуштају измјену подешавања мреже. Овај алат даје само информације - не контролише мрежне поставке.

Овај алат за управљање мрежом скенира вашу мрежу и открива све уређаје. Добијате извештај о адресама и статусима сваког уређаја. Скенирање садржи дељене фасцикле на мрежи како бисте могли да пратите који су рачунари учинили датотеке доступнима другима. Не постоји ограничење броја ИП адреса са којима се овај услужни програм може носити. Извештај можете сузити на низ ИП адреса или на само један уређај. Такође је могуће скенирање фокусирати на један тип уређаја.

Скенирање ће провјерити портове на сваком уређају и процијенити да ли је укључен и да ли одређени корисник има приступне привилегије до њега. Не можете да измените та права приступа путем интерфејса. Међутим, информације у резултатима скенирања ће сваком кориснику дати до знања да ли се могу повезати са одређеним ресурсом, као што је складиште повезано у мрежи.

Резултати извештаја могу се филтрирати и сортирати, а податке можете извести у ХТМЛ, ТКСТ или КСМЛ формате. Мрежни скенер посебно се бави препознавањем уређаја и заједничких ресурса на мрежи, укључујући каталогизацију свих дељених фасцикли на вашем систему. Неће вам достављати упозорења о статусу хардвера и нећете из њега избацити софтверски инвентар.

Софтвер је доступан само за Виндовс.

7. Акенце НетТоолс

Акенце НетТоолсАкенце је произвео пакет од десет мрежних алата и то они су слободни. Интерфејс за овај пакет је доступан на енглеском, немачком, пољском и шпанском. Нажалост, ови алати раде само у оперативном систему Виндовс.

Алат који највише воли Нетворк Магиц је Мрежни, порт и услужни скенер. Ово има функцију аутоматског откривања да бисте проверили све уређаје повезане на вашу мрежу. Провјерит ће сервисе који се покрећу на сваком уређају и провјерити да ли сваки исправно функционише. Примери услуга које систем тражи су ХТТП, ПОП3 и СКЛ услуге. Алат ће прегледати 50 различитих сервиса.

Још један алат у пакету који огледа функцију Нетворк Магиц је Нетстат, који даје листу свих отворених портова на уређајима повезаним са мрежом и активности на њима. Локални подаци наводи детаље о конфигурацији сваког уређаја. Нетцхецк тестира физичке атрибуте ваше мреже, попут квалитета ожичења. Још једно корисно средство је Тестер пропусне ширине.

Пакет такође укључује Нетватцх. Ово ће проверити на свим серверима које имате на вашој мрежи укључујући сервере за пошту. Извештај генерисан овим алатом наводи активности на низу портова и стопи губитка пакета. Услужни програм ће такође проверити ДНС уносе за ваше хост сервере сваких десет минута.

А Винтоолс услужни програм ће проверити у евиденцијама догађаја сваког Виндовс уређаја на мрежи, извештавајући о проблемима перформанси у вези са ЦПУ-ом, диском, заменом страница и коришћењем меморије.

Тамо је СНМП Бровсер, који пита статусе сваког уређаја, пратећи стандард праћења СНМП мреже.

Трацероуте је одличан алат који је доступан у многим оперативним системима, а Акенце је креирао своју верзију. Овај услужни програм ће пратити локацију било које дате ИП адресе и извештавати о перформансама интернетске везе између вас и те адресе. А Потражити функција омогућава вам да затражите ДНС и ВХОИС информације за било коју адресу.

Мониторинг детета

Пет система за надгледање мреже наведених у овом прегледу одговара или премашује функције управљања мрежом Нетворк Магиц-а. Међутим, ако сте посебно одабрали Нетворк Магиц да бисте добили снимке заслона рачунарске активности на вашој мрежи како бисте проверили шта ваша деца раде на интернету, ове нове опције вам неће помоћи..

Вероватно је једноставно добијање извештаја о коришћењу широкопојасне мреже и прављење снимака екрана рачунара на вашој кућној мрежи погрешна метода контроле приступа интернету деци. Постоје бољи системи за наметање родитељског надзора. Боље је онемогућити вашој деци приступ одређеним типовима веб локација које користе систем који им омогућава приступ, али извештаје о њиховим активностима. У том погледу, Нетворк Магиц је пружио прекасно прекасно.

Софтвер за родитељску контролу је поштенија метода за контролу активности деце на Интернету. Много је боље спречити, него кривити или срамотити се. Ако посебно тражите замену Нетворк Магиц која ће вам дати до знања шта деца раде на интернету, ови превентивни системи пружају боља решења од ваше тренутне стратегије.

 • Нето дадиља
 • Касперски Сафе Кидс
 • Кустодио
 • Витиго
 • КидЛоггер

Софтвер за родитељски надзор заиста је прешао дуг пут од када се размишљало о уређају за снимање екрана Нетворк Магиц. Ових пет опција пружају вам много бољу сигурност за своју децу на Интернету и укључују функције као што су евиденција контаката, контрола друштвених медија и заштита од злостављања.

Збогом, мрежна магија

Ако већ годинама користите Нетворк Магиц, вероватно га нећете пустити. Признај, годинама имате проблеме са Нетворк Магиц-ом. Пре него што је Цисцо Системс софтвер застарио, престао је да ради као што је то и требало. Одлично је пронаћи бесплатни софтвер поузданог провајдера који ради све што желите. Међутим, мрежа умрежавања, укључујући Цисцо Системс, наставила је и ви требало би такође.

Без обзира на то која вам се функција Нетворк Магиц највише допала, велике су шансе да тај објекат можете добити од једне од наших пет алтернатива, а та ће услуга бити боља од вашег искуства с Нетворк Магиц-ом.

Време је да деинсталирате Нетворк Магиц и замените га. Пет алтернатива на нашој листи су још боље. Који год да одаберете, ускоро ће вам се допасти више од Нетворк Магиц-а.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3