7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

Софтвер мрежног заштитног зида је интегрални део за спречавање неовлашћеног приступа приватној мрежи. Ватрозид одлучује да ли је веза дозвољена или блокирана. Циљ заштитног зида број један је да блокира улазак злонамерног промета у мрежу.

Немате времена да прочитате читав пост? Ево оур листа са седам најбољих мрежних софтвера за заштитни зид: 

  1. СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) СИЕМ решење са управљањем заштитним зидом у реалном времену и аутоматизованим управљањем променама.
  2. Зсцалер Цлоуд Фиревалл Цлоуд-засновани фиревалл нове генерације који има ССЛ инспекцију, детаљне политике фиревалл-а и надгледање у стварном времену.
  3. Баррацуда ЦлоудГен фиревалл Ватрозид заснован у облаку који може открити претње од нула дана, уз надгледање мрежне активности и уравнотежење ВПН-а.
  4. ГФИ Језик Керио Цонтрол Мрежни заштитни зид са системом за спречавање провале, дубинском контролом пакета, подесивим смерницама о саобраћају и извештајима о употреби.
  5. пФСенсе Опен-соурце фиревалл који се може инсталирати на било који хардвер и испоручује се са интернетским ГУИ-јем са додацима.
  6. ИПФире Отворени фиревалл са системом за спречавање провале, упозорења, државном инспекцијом пакета и додацима.
  7. СопхосКСГ фиревалл Заштитни зид нове генерације са контролном плочом, аутоматским одзивом на претњу, песковником и ССЛ прегледом.

Која је разлика између заштитног зида потрошача и заштитног зида предузећа?

Потрошачки заштитни зидови дизајнирани су за кућне кориснике да заштите појединачне уређаје и користе филтрирање садржаја / пакета како би блокирали основне цибер нападе. Ентерприсе заштитни зидови користе филтрирање пакета, али укључују и напредније функције као што су ССЛ инспекција, обавештај о претњама и антивирусне могућности.

Ове су платформе скалабилније и дизајниране су за заустављање софистициранијих напада. На пример, многи заштитни зидови предузећа користе ССЛ инспекцију да би открили напредније шифроване нападе које лукави нападачи користе да би прешли мање напредну одбрану..

Која је разлика између мрежних заштитних зидова и заштитних зидова веб апликација?

Мрежни заштитни зидови контролишу приступ вашој мрежи како не би дошло до нежељеног промета. Заштитни зидови веб локација (ВАФ) спречавају нападе на веб локације и апликације. ВАФ-ови пре свега спречавају нападе убризгавања СКЛ-а, нападе слоја апликације и злонамерни софтвер који компромитују мрежне услуге.

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

1. СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

СоларВиндс Сецурити Евент Манагер је решење за СИЕМ и управљање заштитним зидом. Са СоларВиндс Сецурити Евент Манагер можете надгледајте свој фиревалл и сигурносне догађаје у реалном времену. Софтвер препознаје сумњиве активности као што су скенирање портова или када ватрозид блокира уређај. Платформа функционише на основу правила заштитног зида, која излазе ван оквира, али се такође могу прилагодити.

Да открије сумњиву активност, корисник има прилагођене системске филтере који контролишу догађаје и заштитне зидове који се приказују на екрану. Када систем открије претњу, корисник има аутоматизовано управљање променама ради аутоматског мењања конфигурација широм мреже. Управљање променама искључује рањивости чим буду откривене.

Извештаји вам омогућавају да детаљније бележите безбедносне догађаје. Постоји на стотине различитих подразумеваних извештаја који су у складу са прописима, укључујући ХИПАА, ФИСМА, ПЦИ ДСС, СОКС, ИСО, ДИСА, СТИГс, ФЕРПА, НЕРЦ ЦИП, ГЛБА, ГПГ13, и још.

СоларВиндс Сецурити Евент Манагер препоручује се предузећима која желе једноставно, поуздано решење за СИЕМ и заштитни зид. Програм почиње од 4.665 долара (3.540 фунти). Можете преузети БЕСПЛАТНО пробно раздобље од 30 дана.

СоларВиндс Сецурити Евент МанагерПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

2. Зсцалер Цлоуд Фиревалл 

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

Зсцалер Цлоуд Фиревалл је решење заштитног зида нове генерације засновано на облаку који може прегледајте ХТТП / ХТТПС саобраћај. Зсцалер Цлоуд Фиревалл ради преко корисничког усмјеравања промета до облачног ватрозида гдје је прегледан. Постоји и ССЛ инспекција тако да можете ухватити нападаче који покушавају да уђу у мрежу путем шифрованог саобраћаја.

Корисник може надгледајте сигурносне догађаје у реалном времену. Можете разбити промет апликација на доле корисника, локације, портови, и протоколи. Такође постоји дубинска инспекција пакета за пакете који укључују ФТП, ДНС и ТДС.

Да бисте контролисали шта саобраћај улази у мрежу, постоје смернице за прецизни заштитни зид, које се мењају на основу корисника, локације, апликације, групе и одељења. На пример, можете да конфигуришете мрежу тако да дозволи ХТТП / ХТТПС саобраћај само корисницима на гостујућој Вифи.

Зсцалер Цлоуд Фиревалл је одличан за организације којима је потребан фиревалл са ниским трошковима и лако га је имплементирати. Да бисте погледали информације о ценама за Зсцалер Цлоуд Фиревалл морате директно да контактирате компанију. Можете да затражите демонстрацију.

3. Баррацуда ЦлоудГен фиревалл

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

Баррацуда ЦлоудГен фиревалл је заштитни зид базиран на облаку са Балансирање ВПН оптерећења и напредне могућности заштите од претњи. Баррацуда Напредна заштита од претњи (АТП) скенира долазне везе и датотеке како би идентификовао злонамјерно понашање и злонамјерни софтвер.

Софтвер може да открије познате и познате претње са нула дана са Систем за откривање и спречавање провале. Систем користи одељак на основу потписа да скенира претње у реалном времену, укључујући ДоС, ДДоС, СКЛ ињекције, вируса, и шпијунски софтвер.

Помоћу алата можете управљати Баррацуда НектГен Админ, који вам омогућава преглед мрежних активности. Овде можете погледати Статусна мапа, Гео мапе, Ажурирања конфигурације, Ажурирања датотека, Сесије, Лебдеће лиценце, Збирка статистике, Верзије скенера, и још.

Баррацуда ЦлоудГен фиревалл идеалан је за предузећа која желе да заштите више веб локација од напредних и нових претњи. Ватрозид је доступан у локалним просторијама или у облаку. Можете затражити оцену на њиховој веб локацији.

4. ГФИ Језик Керио Цонтрол

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

ГФИ Језик Керио Цонтрол је мрежни заштитни зид са дубински преглед пакета. ГФИ Језик Керио Цонтрол носачи ИПв4 и ИПв6 и има Систем за спречавање продора да спречи нападаче. Постоји и напредни антивирус пролаза који скенира веб и ФТП саобраћај како би зауставио претње попут вируса, тројана и шпијунског софтвера. Тхе антивирусно се ажурира аутоматски тако да је спреман да блокира последње претње.

Ватрозид је врло подесив и корисник то може конфигуришите смернице за саобраћај за контролу који су линкови дозвољени за интеракцију са мрежом. Политике саобраћаја могу бити конфигурисане тако да утичу одређене УРЛ адресе, врсте саобраћаја, апликације, врсте садржаја, и још.

Да вас спречим да пропустите било шта важно, ГФИ Језик Керио Цонтрол има извештавање о употреби. Извештаји о употреби пустити преглед активности корисника и пратите које посетиоце посећују и појмове за претрагу које су користили на веб локацијама. Извештаје можете да закажете периодично, тако да можете редовно проверавати корисничку активност. Постоје и иОС и Андроид обавештења која вас обавештавају када се одржавају сигурносни догађаји.

Доступан је низ опција за цене ГФИ Лангуард КериоЦонтрол; укључујући почетне, мале, средње и велике. КериоЦонтрол Стартер кошта 32 долара (25,05 фунти) по кориснику и подржава 10-19 корисника. Мала верзија кошта 31 УСД (24,27 фунти) по кориснику за 20-49 корисника, средња кошта 30 долара (23,48 фунти) по кориснику 50-249 корисника, а Велика верзија кошта 28 долара (21,92 фунте) по кориснику за 250-2999 корисника. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

5. пФСенсе

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

ПФСенсе је опен-соурце фиревалл производа који се може конфигурирати путем а интернетско корисничко сучеље. ПфСенсе може се инсталирати на било који хардвер који му омогућава прилагођавање потребама организација свих величина. Кроз ГУИ можете видети податке о трафике, интерфејси, и гатеваис за управљање мрежом. Постоји и функција извештавања тако да можете ближе погледати употребу ресурса.

Један од разлога зашто пФСенсе Толико се широко користе њени пакети. Пакети попут Лигње, пфБлоцкерНГ, СкуидГуард, Даркстат и Снорт додајте додатне функције и функције у програм.

На пример, пфБлоцкерНГ блокира улазни и одлазни саобраћај на основу ИП адресе и имена домена. Такође можете користити пфБлоцкерНГ за имплементацију ИП и ДНС листе са пописа да спречите сумњиве кориснике да се могу повезати на вашу веб локацију.

Ако тражите јефтино решење заштитног зида отвореног кода, које је тада лако конфигурисати пФСенсе је производ који вреди размислити. Можете преузети Цоммунити Едитион од пФСенсе бесплатно (можете добити и додатну подршку од НетГате ако вам је потребна додатна помоћ). Преузимање пФСенсе бесплатно.

6. ИПФире

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

ИПФире је опен-соурце фиревалл за Линук. Ватрозид садржи мешавину КоС и безбедносних поставки тако да мрежа може да остане сигурна уз одржавање високих перформанси. Да би идентификовао претње које софтвер користи Систем за спречавање продора која може идентификовати и блокирати претње на мрежи, као што су ДоС напади. Тхе систем вас упозорава током напада и блокира напад аутоматски.

Корисник такође може да конфигурише платформу на филтрира ДОС нападе на фиревалл тако да не утичу на перформансе мреже. ИПФире такође користи Државна инспекција пакета за филтрирање пакета за злонамерни садржај. Корисник такође може да креира прилагођене конфигурације и безбедносне политике да одреди које везе треба да дозволи.

Алат се такође редовно ажурира како би могао да се одбрани од најновијих претњи. Графички извјештаји пружају кориснику свеобухватан преглед мреже. Поред тога, постоји низ додаци које кориснику омогућавају употребу ИПФире као Бежична приступна тачка, алат за управљање здрављем, или резервно решење.

ИПФире је решење за предузећа која се желе заштитити од цибер напада, а да при томе не нарушавају рад мреже. Подржана су и мала и средња предузећа с обзиром на то да се програм може бесплатно преузети. Можете преузети платформу бесплатно.

7. Сопхос КСГ заштитни зид

7 најбољих мрежних софтвера за заштитни зид

Сопхос КСГ заштитни зид је заштитни зид нове генерације који може откривање сумњивог саобраћаја и напредне претње. Алат користи комбинацију дубоког учења и система за спречавање провале да открије нове претње.

Након што сте открили проблем, Сопхос КСГ заштитни зид користи ан аутоматски одговор на претњу да аутоматски одговори и изолише угрожени систем. Пјешчана олуја са пијеском помаже да се карантенира пријетња и спријечи њено ширење.

За откривање претњи скривених у шифрованом саобраћају, Сопхос КСГ заштитни зид користи ССЛ инспекција. ССЛ инспекција чини програм идеалним за борбу против шифрованих напада који постају све учесталији.

Програм такође има контролну таблу на којој корисник може видети преглед система, мрежни напади, саобраћај, увид у корисника и уређаје, и упозоравајуће поруке. Визуализације и графикони омогућавају вам да на први поглед пратите сигурносне догађаје. На пример, можете видети графикон веб активности како бисте уочили необична колебања у саобраћају.

Сопхос КСГ фиревалл ије одличан избор за организације у потрази за напредним решењем заштитног зида који може открити шифроване нападе. Функције попут дубинског учења и ССЛ инспекције помажу у откривању чак и најсофистициранијих напада. За информације о ценама директно се обратите компанији. Можете покренути 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

Софтвер за мрежни заштитни зид: Ваша прва линија одбране

Одбрана од мрежних нападача немогућа је без заштитног зида. Заштитни зид је неопходан да би се спречио неовлашћени или сумњиви промет да уђе у вашу мрежу. Софтвер мрежног заштитног зида спречава да упорни цибер-криминалци ометају или прекрше вашу услугу.

Компаније са поузданим заштитним зидом могу се лако одморити знајући да су опремљене за откривање и адресирање најновијих претњи. Постоји огроман низ алата за заштитни зид који могу помоћи у спречавању нападача на мрежи.

Алати за управљање заштитним зидом попут СоларВиндс Сецурити Евент Манагер, и модерни заштитни зидови попут Зсцалер, и ГФИ Језик Керио Цонтрол су сви врхунски софтвер заштићени зидови који вам могу помоћи да конфигуришете одбрану и зауставите нападе.

Постоје и алтернативе отвореног кода попут пФСенсе и ИПФире који су такође веома ефикасни са додацима и великим конфигурацијским потенцијалом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 54 =

Adblock
detector