7 najboljih mrežnih magičnih alternativa

7 najboljih mrežnih magičnih alternativa


Mreža magije Cisco Systems više nije dostupan. Ovaj je koristan alat bio idealan za kućne mreže i mreže korisnika malih poduzeća. Nazvana je inačica sustava za kućne korisnike Mrežne magične osnove i bio je dostupan besplatno. Zvalo se izdanje za male tvrtke Network Magic Pro i koštaju samo 50 dolara.

Nailazimo na mnogo detalja o svakom od alata u nastavku, ali ako imate vremena samo za sažetke, evo ga naš popis najboljih alternativa Network Magic:

 1. Alat za inženjere SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Paket više od 60 alata za nadzor i upravljanje mrežom koji se instaliraju na Windows Server.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Mrežni monitor temeljen na SNMP-u koji je dio sveobuhvatnog paketa za nadgledanje infrastrukture koji radi na Windows Serveru.
 3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav daljinskog praćenja i upravljanja za upravljane davatelje usluga koji uključuje značajku otkrivanja mreže.
 4. HomeNet Manager Mrežni monitor s niskom cijenom za male mreže koje se instalira na Windows.
 5. IP skener Spiceworks Besplatna usluga u oblaku koja skenira mrežu i izvještava o svim uređajima koji su na nju povezani.
 6. Mrežni skener Besplatno za kućnu upotrebu, jeftino za tvrtke. Ovaj alat otkriva sve uređaje povezane na istu mrežu kao i njegov domaćin.
 7. Oduzimanje NetTools Besplatan paket alata koji skenira mrežu za povezane uređaje i provjerava otvorene portove na računalu.

Ako tražite alternativu Network Magic, možete se boriti, jer je ovaj koristan alat imao neke jedinstvene značajke. Ti su bili:

 • Mreža karata automatski
 • Izvješće o IP adresi svakog uređaja
 • Izvjestite o hardverskoj i softverskoj verziji svakog uređaja
 • Može komunicirati i sa Windows i Mac OS
 • Alat za održavanje za uklanjanje problema i poboljšanje performansi mreže
 • Povijest upotrebe propusnosti po računalu

Pro inačica sustava imala je nekoliko dodatnih značajki:

 • Pojačana sigurnost WiFi mreže
 • Upozorenja o statusu
 • Kontrolirajte pristup internetu
 • Nabavite snimke zaslona aktivnosti na računalu

Iako su mnoge od ovih značajki dostupne u drugim paketima, većina alternativnih sustava usmjerena je na tvrtke. Kućni korisnici možda će im biti malo komplicirani za svoje potrebe. Mnogi sustavi upravljanja korporacijskim mrežama vrhunske kvalitete nude besplatnu verziju za male mreže. Dakle, nabavka vrlo sveobuhvatnog sustava za vašu kućnu mrežu nije problem. Međutim, vrlo je malo sustava upravljanja mrežom napisanih za Macove, tako da imate puno manji izbor mogućnosti Network Magic ako ste korisnik Mac računara.

Najbolje alternative Network Magic:

Ovdje je popis pet alternativa mrežnoj magiji. To nisu točno podudaranje funkcionalnosti programa Cisco. Međutim, mnoge od ovih opcija uključuju značajke koje Network Magic nije imao, pa će vam se možda svidjeti više nego vaš pouzdan stari softver za upravljanje mrežama..

1. SolarWinds Inženjerski set alata (BESPLATNI PROBIT)

Skup alata SolarWinds Engineers

Skup alata SolarWinds Engineer-a je skup alata koji zajednički prelaze funkcionalnost Pro verzije Network Magic-a. Unutar paketa naći ćete grupu alata koji otkrivaju vašu mrežu i bilježe svu njenu opremu. Ovo su Port Skener, Prebacite Port Mapper, alat za ispitivanje SNMP-a, preglednik IP mreže, a Otkrivanje MAC adrese alata i a Ping Sweep korisnost.

Za praćenje mreže možete koristiti module iz skupa alata. Podaci o izvedbi u stvarnom vremenu dobivaju se iz alata Toolset Monitor vremena reakcije, Monitor memorije, CPU Monitor, Monitor sučelja, i traceroute postrojenja.

Ako ste se nadali da ćete koristiti Network Magic za rješavanje problema i analizu poboljšanja performansi, bit će zainteresirani za set alata WAN Ubojica. Ovaj alat generira promet tako da možete testirati mrežu i provjeriti ima li uskih grla prije nego što dodate dodatnu stvarnu potražnju.

Skup alata ima nekoliko značajki koje vam pomažu u poboljšanju sigurnosti vaše mreže. Oni uključuju: Dešifriranje lozinke usmjerivača alat, the SNMP Brute Force Attack ispitivač i a SNMP rječnik napada korisnost. Također možete pooštriti otkrivanje uljeza boljom konfiguracijom i upravljanjem datotekama dnevnika.

Paket uključuje više od 60 alata i stvara sveobuhvatan sustav upravljanja mrežom. Neke dodatne značajke koje ne biste dobili s Upravljanje mrežom uključuju IP adresu, DHCP i DNS upravljanje. Ovi alati su Podmreža Kalkulator, Nadzor opsega DHCP, DNS analizator strukture, DNS revizija alata i Upravitelja IP adresa. Alat za inženjere možete preuzeti na a 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Engineer's ToolsetPreuzmite 14-dnevno BESPLATNO probno razdoblje s SolarWinds.com

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

7 najboljih mrežnih magičnih alternativa

Paessler PRTG mrežni monitor je paket za nadzor infrastrukture. Prati aktivnosti na mrežni uređaji, mrežne veze, i poslužitelji. Izvođenje web stranice, aplikacije, i virtualizations obuhvaćeni su ovim softverom i čak može doprijeti do njega usluge u oblaku i udaljena mjesta.

Možete instalirati softver PRTG Network Monitor u prostorije ili mu pristupiti kao uslugu u oblaku. Ako odaberete internetsku verziju, na vašem internom sustavu ipak morate instalirati kolektor. Softver se instalira na Windows sustavi.

Kad prvi put pokrenete instalirani softver PRTG on će mapirajte svu svoju infrastrukturu. Ova početna osnovica uspostavlja inventar svu vašu opremu. Također stvara dnevnik cijelog vašeg softvera. Izgled svog sustava možete vidjeti na a mrežna karta. Monitor se tada neprekidno pokreće i prati mrežne aktivnosti i zdravlje svih uređaja koji su spojeni na sustav. Proces praćenja uključuje tri metode.

Koristi monitor uređaja SNMP, koji koristi industrijski standardni sustav za slanje poruka da provjeri svu opremu povezanu na mrežu. sniffer paket bilježi promet u stvarnom vremenu na mreži radi poboljšanja točnosti praćenja aktivnosti. Ovo kopira samo zaglavlja paketa koji putuju mrežom radi očuvanja privatnosti podataka. Mrežni sustavi za razmjenu prometa također su zaposleni od strane PRTG-a da dobiju dublji uvid u rad mreže. Ovi sustavi uključuju NetFlow, IPFIX, jFlow, i sFlow, koje koriste usmjerivači i sklopke za izvještavanje o statusima i aktivnostima.

Stalne provjere koje provodi PRTG generiraju upozorenja koja proizlaze iz statusnih problema, neuobičajene aktivnosti i kritičnih uvjeta. Obavijestit ćete se ako se nova oprema spoji na mrežu i moći ćete vidjeti neobične aktivnosti, tako da monitor može biti korišten za otkrivanje provale. Mrežna aktivnost može biti filtrirana od strane IP adresa, po Mac adresa, po broj porta, ili po primjena. Sve to otkrivanje proteže se na udaljenim mjestima i također uključuje bežične mreže.

Iako se softver za nadzor instalira na Windows, može komunicirati s opremom koja pokreće druge operativne sustave. Paessler PRTG sustav dostupan je u raznim planovima s cijenama na temelju broja senzori koji razmještate. Senzor je nadzirano stanje. Softver je besplatno korištenje za do 100 senzora. Paessler nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje za veće implementacije.

IZBOR UREDNIKA

Paessler PRTG Network Monitor naša je broj 1 alternativa ukinuta Network Magic

Preuzimanje datoteka: Preuzmite besplatnu probnu inačicu od 30 dana

Službena stranica: www.Paessler.com

OS: Windows (ali surađuje s opremom u ostalim operativnim sustavima)

3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

7 najboljih mrežnih magičnih alternativa

Atera je programski paket dizajniran da pomogne upravljani davatelji usluga (MSP). Internetska platforma uključuje sve alate koji su potrebni MSP-u, uključujući tehničke alate za pristup mrežama i poslužiteljima na stranicama klijenta i sustave koji MSP menadžeri trebaju za vođenje poslovanja. Alat tehničar poznat je pod nazivom "daljinsko nadgledanje i upravljanje”(RMM) sustav. Paket ima puno više funkcionalnosti od Network Magic-a i može istovremeno pratiti više mreža.

format temeljen na oblaku Atera grupira sve vrijeme i prostor za pohranu poslužitelja potreban za rad MSP-a zajedno sa softverom. MSP koji koristi ovu uslugu ne treba instalirati nikakav softver na svoje web mjesto i, koristeći Atera, mogao bi pokrenuti posao bez ulaganja u bilo koju infrastrukturu. Zbog ovog razloga, Atera je vrlo dobar paket koji privlači male MSP-ove, neovisni tehnici i startupi.

Trošak softvera ne naplaćuje se izravno klijentu. Umjesto toga, tvrtke koje koriste platformu samo plaćati mjesečnu pretplatu za svakog tehničara. Model pretplate čini Atera vrlo skalabilnom. Budući da MSP dobiva nove klijente i preuzima sve više tehničara, on samo treba povećati svoj broj pretplata.

Atera paket uključuje mnoge funkcije koje Network Magic može obavljati. Automatski skenira mrežu i otkriva sve priključene uređaje. Koristi podatke prikupljene ovim postupkom za sastavljanje inventara opreme, u kojem je detaljno izrađena i model svakog uređaja te verzije njegovog firmvera ili operativnog sustava. Proces otkrivanja mreže je kontinuiran i primijetit će sve promjene u popisu hardvera na mjestu klijenta.

Pored ovih mrežnih funkcija ekvivalentnih Magic-u, Atera može preuzeti softverski inventar, a također automatski implementirati zakrpe i ažuriranja. Atera omogućuje udaljenim tehničarima mogućnost upravljanja poslužiteljima i mrežama nadgledajući sve aktivnosti, provjeravajući stanje performansi i opreme te intervenirajući kada se pojave problemi. Najbolji način da se procijeni Atera je pristup 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

4. HomeNet Manager

HomeNet Manager

HomeNet Manager proizveo je SingleClick Systems. Tvrtka ne nudi svoj softver dostupan na vlastitoj web stranici, već ga možete preuzeti sa CNet-a.

Sučelje je vrlo korisničko i nećete biti preplavljeni dodatnim profesionalnim značajkama upravljanja mrežama usmjerenim na tvrtke. Ovaj je paket dizajniran na umu za kućne korisnike.

Značajka mrežnog otkrivanja automatski će preslikati vašu mrežu i zadržati praćenje dodane ili uklonjene opreme. Velika značajka ovog sustava je da može otkriti druge uređaje s omogućenim wifi-jem i povezati ih izravno u ad hoc mreži umjesto da se povežete putem usmjerivača. Ako instalirate ovaj softver na prijenosno računalo, moći ćete dobiti informacije o bilo kojoj mreži na koju se povežete, poput javnog WiFi žarišta u kafiću..

Uslužni programi uključuju izvješće o popisu softvera za svaki uređaj i uključuje detaljni pregled vatrozida instaliranog na svakom uređaju na vašoj mreži. Otkrivene uređaje možete preimenovati ili ih izbaciti iz mreže. Nakon što obračunate sve svoje mrežne čvorove, možete postaviti sustav tako da blokira sve nove uređaje i tako spriječi upad neželjene opreme. Ovo je sjajna značajka za one koji žive u bliskom kvartu sa susjedima koji bi se mogli domoći vaše lozinke za wifi i besplatno koristiti pristup internetu..

HomeNet Manager uključuje prozor upozorenja koji izvještava statusni neuspjesi na bilo kojem uređaju u vašoj mreži. Možete odabrati da se hitna stanja prijavljuju kao skočne poruke kao i da se one pojavljuju u dnevniku statusa.

Nažalost, HomeNet Manager radi samo na Windows-u, ali može otkriti računala s drugim operativnim sustavima kada su povezana na istu mrežu.

5. IP skener začina

IP skener Spiceworks

Spiceworks IP Scanner usluga je utemeljena u oblaku, ali zahtijeva mali program za preuzimanje na vaše računalo. Sustav je besplatan za upotrebu i daje vam osnovne mrežne funkcije otkrivanja i inventara uređaja u kojima ste uživali s mrežnom magijom. Ovaj će sustav funkcionirati Windows, macOS te Ubuntu i Debian Linux. Nadzornoj ploči sustava možete pristupiti putem svog redovnog web preglednika.

IP skener automatski će pratiti sve uređaje povezane s vašom mrežom i dati će popis na svakom uređaju, uključujući njegovu IP adresu, MAC adresu, ime domaćina, proizvođača, operativni sustav, opis i popis otvorenih portova.

Mali program koji preuzmete kako biste dobili ovaj uslužni program prikuplja podatke o vašoj mreži i prenosi je u oblak. Komunikacije između agenta na vašem računalu i Spiceworks poslužitelja su šifrirane, kako u tranzitu, tako i u mirovanju na poslužitelju. Da biste vidjeli informacije na vašoj mreži, morate koristiti posebnu pristupnu tipku. To sprječava treće strane da mogu dobiti informacije na vašoj mreži. Ovaj se program ne pokreće stalno, već će umjesto toga dokumentirati mrežu na zahtjev.

Sučelje vam omogućuje filtriranje i sortiranje popisa povezanih uređaja. Izvješće o stanju možete i izvesti u CSV datoteku radi uvoza u proračunsku tablicu.

Za detaljniji alat možete isprobati inventar začina koji je također a besplatan sustav temeljen na oblaku. Ovaj je sustav vjerojatno prikladniji za mala poduzeća jer u inventaru prati aktivnosti korisnika i sav softver instaliran na uređajima na vašoj mreži. Inventar začina može se povremeno pokretati, što će vam pružiti alat za skoro praćenje mreže.

Inventar začina djeluje na oblaku ali zahtijeva da se program preuzme s vašeg računala. Ovaj će se program pokretati samo u Windows operativnom sustavu. Međutim, može pratiti i Macove i Linux uređaje.

6. Mrežni skener

Mrežni skener

Mrežni skener tvrtke Lizard Systems vrlo je sličan mrežnoj magiji. Kućni korisnici mogu softver imati besplatno a tvrtke mogu dobiti licencu za 79,95 USD. Ovaj uslužni program ne zahtijeva administratorske povlastice za prikupljanje podataka, tako da bilo koji korisnik spojen na bilo koju mrežu može pokrenuti skeniranje i dobiti izvješće. Iako se ovo može činiti sigurnosnim rizikom, imajte na umu da bi korisnik trebao imati instaliran softver na svom računalu, a naredbe u uslužnom programu ne dopuštaju izmjenu mrežnog postava. Ovaj alat daje samo informacije - ne upravlja mrežnim postavkama.

Ovaj alat za upravljanje mrežom skenira vašu mrežu i otkriva sve uređaje. Dobivate izvješće o adresama i statusima svakog uređaja. Skeniranje sadrži zajedničke mape na mreži tako da možete pratiti koja su računala omogućila dostupnost datoteka drugima. Ne postoji ograničenje broja IP adresa s kojima se ovaj uslužni program može nositi. Izvješće možete suziti na niz IP adresa ili na samo jedan uređaj. Također je moguće skeniranje usmjeriti na jednu vrstu uređaja.

Skeniranje će provjeriti portove na svakom uređaju i procijeniti je li uključeno i ima li određeni korisnik pristupne povlastice. Ne možete promijeniti ta prava pristupa putem sučelja. Međutim, informacije u rezultatima skeniranja informirat će svakog korisnika mogu li se povezati s određenim resursom, poput mrežnog spremišta.

Rezultati izvještaja mogu se filtrirati i sortirati, a podatke možete izvesti u HTML, TXT ili XML formate. Mrežni skener posebno se bavi prepoznavanjem uređaja i zajedničkih resursa na mreži, uključujući katalogiziranje svih dijeljenih mapa u vašem sustavu. Neće vam dostavljati upozorenja o statusu hardvera i iz njega ne dobijate softverski inventar.

Softver je dostupan samo u sustavu Windows.

7. Axence NetTools

Oduzimanje NetToolsAxence je proizveo paket od deset mrežnih alata i oni su besplatni. Sučelje za ovaj paket dostupno je na engleskom, njemačkom, poljskom i španjolskom. Nažalost, ovi se alati izvode samo u sustavu Windows.

Alat koji najviše voli Network Magic je onaj Mrežni skener, port i uslužni skener. Ovo ima značajku automatskog otkrivanja za provjeru svih uređaja koji su spojeni na vašu mrežu. Provjerit će usluge koje se pokreću na svakom uređaju i provjeriti rade li ispravno svaki. Primjeri usluga koje sustav traži su HTTP, POP3 i SQL usluge. Alat će ispitati 50 različitih usluga.

Još jedan alat u paketu koji zrcali Network Magic je netstat, koji daje popis svih otvorenih portova na uređajima koji su povezani s mrežom i aktivnosti na njima. Lokalni podaci prikazuje podatke o konfiguraciji svakog uređaja. Netcheck testira fizičke atribute vaše mreže, poput kvalitete ožičenja. Još jedan koristan alat je Tester propusnosti.

Paket također uključuje NetWatch. To će se provjeriti na svim poslužiteljima koje imate na mreži, uključujući poslužitelje pošte. Izvješće generirano ovim alatom navodi aktivnosti na nizu portova i stopu gubitka paketa. Alat će svakih deset minuta provjeravati i DNS unose za poslužitelje domaćina.

WinTools uslužni program će provjeriti u zapisnicima događaja svakog Windows uređaja u mreži i izvijestiti o problemima s performansama vezanim za CPU, disk, zamjenu stranica i upotrebu memorije..

Postoji Preglednik SNMP-a, koji pita statuse svakog uređaja, slijedeći standard praćenja SNMP mreže.

traceroute je sjajan alat koji je dostupan u mnogim operativnim sustavima i Axence je kreirao vlastitu verziju. Ovaj će program pratiti lokaciju bilo koje IP adrese i izvijestiti o performansama internetske veze između vas i te adrese. Pogledaj funkcija omogućuje vam da pošaljete DNS i WHOIS podatke za bilo koju adresu.

Praćenje djeteta

Pet mrežnih sustava praćenja navedenih u ovom pregledu odgovara ili premašuje funkcije upravljanja mrežom Network Magic-a. Međutim, ako ste posebno odabrali Network Magic kako biste dobili snimke zaslona računalnih aktivnosti na vašoj mreži kako biste provjerili što vaša djeca rade na internetu, tada vam ove nove mogućnosti neće pomoći..

Vjerojatno je jednostavno dobivanje izvješća o korištenju širokopojasne mreže i snimanje zaslona računala na kućnoj mreži pogrešna metoda kontrole pristupa internetu djece. Postoje bolji sustavi za nametanje roditeljskog nadzora. Bolje je onemogućiti svojoj djeci pristup određenim tipovima web lokacija koje koriste sustav koji im omogućuje pristup, ali izvještaje o njihovim aktivnostima. U tom pogledu, Network Magic je pružio prekasno prekasno.

Softver za roditeljski nadzor pravednija je metoda kontrole aktivnosti djece na Internetu. Mnogo je bolje spriječiti nego kriviti ili sramiti se. Ako posebno tražite zamjenu za Network Magic koja će vam dati do znanja što vaša djeca rade na internetu, ovi preventivni sustavi nude bolja rješenja od vaše trenutne strategije.

 • Neto dadilja
 • Kaspersky Safe Kids
 • Qustodio
 • Witigo
 • KidLogger

Softver za roditeljski nadzor zaista je prešao dug put od kada se razmišljalo o snimanju zaslona Network Magic. Ovih pet opcija pružaju vam puno bolju sigurnost za svoju djecu na Internetu i uključuju značajke kao što su evidencija kontakata, kontrola na društvenim medijima i zaštita od zlostavljanja.

Zbogom, mrežna magija

Ako već godinama koristite Network Magic, vjerojatno ga nećete pustiti. Priznaj, godinama imate probleme s Network Magic-om. Još prije nego što je Cisco Systems softver zastario, prestao je raditi kao što je to trebao učiniti. Odlično je pronaći besplatni softver pouzdanog davatelja koji radi sve što želite. Međutim, mreža umrežavanja, uključujući Cisco Systems, nastavila je i vi trebali.

Bez obzira na to koja vam se značajka Network Magic najviše dopala, vjerovatno je da taj objekt možete dobiti od jedne od naših pet alternativa, a ta će usluga zapravo biti bolja od vašeg iskustva s Network Magic-om.

Vrijeme je da deinstalirate Network Magic i zamijenite ga. Pet alternativa na našem popisu još je bolje. Koji god odaberete, uskoro će vam se svidjeti više od Network Magic-a.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 17