7 najboljih mrežnih programa vatrozida

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

Softver mreže vatrozida sastavni je dio radi sprečavanja neovlaštenog pristupa privatnoj mreži. Vatrozid odlučuje je li veza dopuštena ili blokirana. Cilj vatrozida broj jedan je blokirati ulazak zlonamjernog prometa u mrežu.

Nemate vremena pročitati cijeli post? Evo our popis 7 najboljih mrežnih softvera vatrozida: 

  1. Upravitelj sigurnosnih događaja SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) SIEM rješenje s upravljanjem vatrozidom u stvarnom vremenu i automatiziranim upravljanjem promjenama.
  2. Zscaler Cloud Firewall Cloud-utemeljeni vatrozid sljedeće generacije koji ima SSL inspekciju, detaljne politike vatrozida i nadzor u stvarnom vremenu.
  3. Barracuda CloudGen vatrozid Vatrozid zasnovan u oblaku koji može otkriti prijetnje od nula dana uz nadzor mrežne aktivnosti i uravnoteženje VPN-a.
  4. GFI Jezik Kerio Control Mrežni vatrozid sa sustavom za sprečavanje provale, dubinskom provjerom paketa, prilagodljivim prometnim pravilima i izvješćima o korištenju.
  5. pFSense Otvoreni vatrozid koji se može instalirati na bilo koji hardver i dolazi s internetskim sučeljem GUI s dodacima.
  6. IPFire Otvoreni vatrozid sa sustavom za sprečavanje provale, upozorenja, državnom inspekcijom paketa i dodacima.
  7. SophosXG vatrozid Vatrozid sljedeće generacije s nadzornom pločom, automatskim odgovorom na prijetnje, sigurnosnim sandučićem i SSL pregledom.

Koja je razlika između potrošačkog vatrozida i poslovnog vatrozida?

Potrošački vatrozidi dizajnirani su za kućne korisnike kako bi zaštitili pojedinačne uređaje i koristili filtriranje sadržaja / paketa kako bi blokirali osnovne cyber napade. Enterprise vatrozidi koriste filtriranje paketa, ali uključuju i naprednije značajke poput SSL inspekcije, inteligencije prijetnji i antivirusnih mogućnosti..

Te su platforme skalabilnije i dizajnirane su za zaustavljanje sofisticiranijih napada. Na primjer, mnogi zaštitni zidovi poduzeća koriste SSL inspekciju za otkrivanje naprednijih šifriranih napada koje lukavi napadači koriste kako bi izbjegli manje napredne obrane..

Koja je razlika između mrežnih firewall-a i zaštitnih zidova web-aplikacija?

Mrežni vatrozidi kontroliraju pristup vašoj mreži radi sprečavanja neželjenog prometa. Vatrozidovi aplikacije za web mjesto (WAF) sprječavaju napade na web mjesta i programe. WAF prije svega sprečavaju napade ubrizgavanja SQL-a, napade sloja aplikacije i zlonamjerni softver koji ugrožavaju internetske usluge.

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

1. SolarWinds Security Event Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

Upravitelj sigurnosnih događaja SolarWinds je rješenje za SIEM i upravljanje zaštitnim zidom. Sa SolarWinds Security Event Manager možeš nadgledajte svoj vatrozid i sigurnosne događaje u stvarnom vremenu. Softver prepoznaje sumnjive aktivnosti kao što su skeniranje portova ili kad vatrozid blokira uređaj. Platforma funkcionira na temelju pravila vatrozida, koja izlaze izvan okvira, ali se također mogu prilagoditi.

Da bi otkrio sumnjive aktivnosti, korisnik ima prilagođene filtre sustava koji kontroliraju koji se događaji i uređaji vatrozida prikazuju na zaslonu. Kad sustav otkrije prijetnju, korisnik ima automatizirano upravljanje promjenama da bi automatski promijenilo konfiguracije u cijeloj mreži. Upravljanje promjenama isključuje ranjivosti čim budu otkrivene.

Izvješća vam omogućuju detaljnije snimanje sigurnosnih događaja. Postoje stotine različitih zadanih izvješća koja su u skladu s propisima, uključujući Hipaa, FISMA, PCI DSS, SOX, ISO, DISA, STIGs, FERPA, NERC CIP, GLBA, GPG13, i više.

Upravitelj sigurnosnih događaja SolarWinds preporučuje se tvrtkama koje žele jednostavno, pouzdano rješenje upravljanja SIEM-om i zaštitnim zidom. Program započinje s 4.665 dolara (3.540 funti). Možete preuzeti 30-dnevno BESPLATNO probno razdoblje.

SolarWinds Security Event ManagerReloading 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

2. Zscaler Cloud Firewall 

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

Zscaler Cloud Firewall je rješenje vatrozida nove generacije temeljeno na oblaku koji može pregledajte HTTP / HTTPS promet. Zscaler Cloud Firewall funkcionira putem korisničkog usmjeravanja prometa do vatrozida oblaka gdje je pregledan. Postoji i SSL inspekcija tako da možete uhvatiti napadače koji pokušavaju ući u mrežu putem šifriranog prometa.

Korisnik može nadgledajte sigurnosne događaje u stvarnom vremenu. Možete razbiti promet aplikacija na dolje Korisnici, lokacije, priključci, i protokoli. Tu je i dubinski pregled paketa za pakete koji uključuju FTP, DNS i TDS.

Za kontrolu onoga što promet ulazi u mrežu postoje pravila o preciznom vatrozidu, koje se mijenjaju ovisno o korisniku, lokaciji, aplikaciji, grupi i odjelu. Na primjer, možete konfigurirati mrežu da dopušta samo HTTP / HTTPS promet samo korisnicima na gostujućoj Wifi.

Zscaler Cloud Firewall Izvrsno je za organizacije koje zahtijevaju vatrozid niske cijene i jednostavan za implementaciju. Za pregled informacija o cijenama za Zscaler Cloud Firewall trebate izravno kontaktirati tvrtku. Možete zatražiti demonstraciju.

3. Barracuda CloudGen vatrozid

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

Barracuda CloudGen vatrozid je vatrozid utemeljen u oblaku sa Balansiranje VPN opterećenja i napredne mogućnosti zaštite od prijetnji. Barracuda Napredna zaštita od prijetnji (ATP) skenira dolazne veze i datoteke kako bi utvrdio zlonamjerno ponašanje i zlonamjerni softver.

Softver može otkriti poznate i prijetnje nula dana s an Sustav za otkrivanje i sprečavanje provale. Sustav koristi odjeljak temeljen na potpisu za skeniranje prijetnji u stvarnom vremenu, uključujući DoS, DDoS, SQL injekcije, virusi, i spywarea.

Alatom možete upravljati putem Barracuda NextGen Admin, koji vam pruža pregled mrežnih aktivnosti. Ovdje možete pogledati Karta statusa, Geo karte, Ažuriranja konfiguracije, Ažuriranja datoteka, sjednice, Plutajuće licence, Zbirka statistike, Verzije skenera, i više.

Barracuda CloudGen vatrozid idealan je za poduzeća koja žele zaštititi više web lokacija od naprednih i novih prijetnji. Vatrozid je dostupan lokalno ili u oblaku. Možete zatražiti procjenu na njihovoj web stranici.

4. GFI jezična Kerio kontrola

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

GFI Jezik Kerio Control je mrežni vatrozid sa dubinski pregled paketa. GFI Jezik Kerio Control nosači IPv4 i IPv6 i ima Sustav za sprečavanje prodora ne bi li spriječili napadače. Postoji i napredni protuvirusni prolazni sustav koji skenira web i FTP promet kako bi zaustavio prijetnje poput virusa, trojana i špijunskog softvera. antivirusno se ažurira automatski tako da je spreman blokirati najnovije prijetnje.

Vatrozid je vrlo konfiguriran, a korisnik to može konfigurirati prometna pravila za kontrolu koji su odnosi dopušteni za interakciju s mrežom. Prometna pravila mogu se konfigurirati na utjecaj određene URL-ove, vrste prometa, aplikacije, vrste sadržaja, i više.

Da vas zaustavim da propustite bilo što važno, GFI Jezik Kerio Control ima izvješćivanje o upotrebi. Izvješća o korištenju pustiti te pogledajte korisničku aktivnost i pratite zaposlenike web lokacija i pojmove za pretraživanje koje su upotrebljavali na web lokacijama. Izvješća možete zakazivati ​​periodično kako biste redovito mogli provjeravati korisničku aktivnost. Postoje i obavijesti za iOS i Android kako biste obavijestili kada se održavaju sigurnosni događaji.

Dostupan je niz opcija za cijene GFI Languard KerioControl; uključujući početnike, male, srednje i velike. KerioControl Starter košta 32 dolara (25,05 funti) po korisniku i podržava 10-19 korisnika. Mala verzija košta 31 USD (24,27 £) po korisniku za 20-49 korisnika, srednja košta 30 USD (23,48 £) po korisniku 50-249 korisnika, a Velika verzija košta 28 USD (21,92 £) po korisniku za 250-2999 korisnika. Možete preuzeti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju.

5. pFSense

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

PFSense je otvoreni izvorni vatrozid proizvod koji se može konfigurirati putem internetsko korisničko sučelje. PfSense može se instalirati na bilo koji hardver koji mu omogućava prilagođavanje potrebama organizacija svih veličina. Kroz GUI možete vidjeti podatke o prometnih, sučelja, i pristupnici za upravljanje vašom mrežom. Postoji i značajka izvješćivanja tako da možete bliže pogledati kako se koristi resursi.

Jedan od razloga zašto pFSense toliko široko koristi su njegovi paketi. Paketi poput lignja, pfBlockerNG, SquidGuard, Darkstat i frka dodajte dodatne značajke i funkcije u program.

Na primjer, pfBlockerNG blokira ulazni i odlazni promet na temelju IP adrese i imena domene. Također možete koristiti pfBlockerNG za implementaciju IP i DNS liste s popisa kako biste spriječili sumnjivim korisnicima da se mogu povezati na vašu web lokaciju.

Ako tražite jeftino rješenje zaštitnog zida otvorenog koda, koje je tada lako konfigurirati pFSense proizvod koji vrijedi razmotriti. Možete preuzeti Community Edition od pFSense besplatno (možete kupiti i dodatnu podršku od NETGATE ako vam je potrebna dodatna pomoć). preuzimanje datoteka pFSense besplatno.

6. IPFire

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

IPFire je otvoreni izvorni vatrozid za Linux. Vatrozid ima mješavinu QoS i sigurnosnih postavki tako da mreža može ostati sigurna uz održavanje visokih performansi. Za prepoznavanje prijetnji softver koristi Sustav za sprečavanje prodora koje mogu prepoznati i blokirati internetske prijetnje poput DoS napada. sustav vas upozorava tijekom napada i blokira napad automatski.

Korisnik također može konfigurirati platformu na filtrirajte DOS napade na vatrozidu tako da ne utječu na rad mreže. IPFire također koristi Državna inspekcija paketa za filtriranje paketa za zlonamjerni sadržaj. Korisnik također može kreirati prilagođene konfiguracije i sigurnosna pravila kako bi odredio koje veze treba dopustiti.

Alat se također redovito ažurira kako bi se mogao obraniti od najnovijih prijetnji. Grafička izvješća korisniku pružaju sveobuhvatan pregled mreže. Pored toga, postoji niz dodatke koji korisniku omogućuju upotrebu IPFire kao Bežična pristupna točka, alat za upravljanje zdravstvom, ili rezervno rješenje.

IPFire rješenje je za poduzeća koja se žele zaštititi od cyber napada, a da pri tome ne narušavaju rad mreže. Podržana su i mala i srednja poduzeća s obzirom na to da se program može besplatno preuzeti. Možete besplatno preuzeti platformu.

7. Sophos XG vatrozid

7 najboljih mrežnih programa vatrozida

Sophos XG vatrozid je vatrozid sljedeće generacije koji može otkriti sumnjivi promet i napredne prijetnje. Alat koristi kombinaciju dubokog učenja i sustava za sprečavanje provale da otkrije nove prijetnje.

Nakon otkrivanja problema, Sophos XG vatrozid koristi an automatski odgovor na prijetnju da se automatski odgovori i izolira ugroženi sustav. Pješčana oluja pijeska pomaže u karanteni prijetnje i zaustaviti je od širenja.

Za otkrivanje prijetnji skrivenih u šifriranom prometu, Sophos XG vatrozid namjene SSL inspekcija. SSL inspekcija program čini idealnim za borbu protiv šifriranih napada koji postaju sve učestaliji.

Program također ima nadzornu ploču na kojoj korisnik može vidjeti pregled sustava, mrežni napadi, promet, uvid u korisnika i uređaje, i poruke upozorenja. Vizualizacije i grafikoni omogućuju vam da na prvi pogled pratite sigurnosne događaje. Na primjer, možete pogledati grafikon web aktivnosti da biste uočili neobična kolebanja u prometu.

Sophos XG vatrozid ije odličan izbor za organizacije u potrazi za naprednim rješenjem vatrozida koji može otkriti šifrirane napade. Značajke poput dubokog učenja i SSL pregleda pomažu u otkrivanju čak i najsofisticiranijih napada. Za informacije o cijenama obratite se tvrtki izravno. Možete pokrenuti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Softver mreže vatrozida: Vaša prva linija obrane

Obranu od internetskih napadača nemoguće je bez vatrozida. Vatrozid je potreban da bi se blokiralo neovlašteno ili sumnjivo prometa u vašu mrežu. Softver mrežnog vatrozida zaustavlja ustrajne cyber-kriminalce da ne ometaju ili narušavaju vašu uslugu.

Tvrtke s pouzdanim vatrozidom mogu se lako odmoriti znajući da su opremljene za otkrivanje i rješavanje najnovijih prijetnji. Postoji ogroman niz alata za vatrozid koji mogu pomoći u sprečavanju mrežnih napadača.

Alati za upravljanje vatrozidom poput Upravitelj sigurnosnih događaja SolarWinds, i moderni vatrozidi poput Zscaler, i GFI Jezik Kerio Control svi su vrhunski softver zaštićeni zidni zid koji vam može pomoći u podešavanju obrane i zaustavljanju napada.

Postoje i alternative otvorenog koda poput pFSense i IPFire koji su ujedno i vrlo učinkoviti s dodacima i velikim konfiguracijskim potencijalom.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 62

Adblock
detector