8 најбољих алата и софтвера за ажурирање сервиса за Виндовс Сервер (ВСУС)

Шта је ВСУС?

7 најбољих ВСУС алата
Услуге ажурирања Виндовс сервера, познатије под називом ВСУС, средство за ажурирање софтвера у пакету са Виндовс Сервером. Услужни програм ће аутоматски проверити исправке, хитне исправке и закрпе за Мицрософт софтвер и затим их дистрибуирати на све рачунаре на мрежи.

Ажурирање цјелокупног софтвера важан је заштитник од вируса и упада у мрежу. Хакери стално откривају нове подвиге у софтверу и чим се открију њихови нови напади произвођачи софтвера трче како би затворили рупу. Та се искључења користе као закрпе и исправке.

Алате у овом посту објављујемо у дубини доле, али у случају да имате времена само за кратки резиме, ево нашег листа најбољих ВСУС алата:

  1. СоларВиндс дијагностички алат за ВСУС агент (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ) - чаробњак за решавање проблема за ВСУС везе које једноставно неће радити.
  2. Алат за дијагностику клијента Мицрософт ВСУС - Дефинитивни клијент дијагностички алат за ВСУС.
  3. МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Управљање закрпом за софтвер који живи у оперативном систему Виндовс, Мац ОС, Линук и Цлоуд.
  4. Мицрософт ВСУС Алат за узорковање са извештавањем - Услуга консолидације ажурирања за извештаје о статусу у ВСУС имплементацијама на више сервера.
  5. ВСУС алатка АФДесигн-а за зачине - Стандардни ВСУС поступак предвиђен од стране корисника у заједници.
  6. ВСУС Оффлине Тоол - Региструје потребу за ажурирањем софтвера на оффлине уређајима.
  7. БатцхПатцх - Виндовс интерфејс за ВСУС процедуре.
  8. СоларВиндс Патцх Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Овај услужни програм вам пружа потпуно управљање крпама и интегрише СЦЦМ надзор; алатка може ажурирати софтвер на Мац ОС, Уник, Линук и Виндовс, али софтвер се покреће само на Виндовс Серверу.

Задржавање најновије верзије вашег оперативног система је посебно важно. Експлоатација у оперативном систему може дати хакерима приступ основном фирмверу вашег рачунара и неограничен приступ свом софтверу и подацима похрањеним на вашој опреми. Стога је ВСУС основни алат за свако предузеће у коме се налази Виндовс Виндовс окружење.

ВСУС је бесплатна услуга аутоматског ажурирања, али као систем управљања закрпама, помало је рудиментаран. Систем производи трупце, али то се може ручно чешљати. Срећом, велики број малих услужних програма може организовати податке произведене од ВСУС-а и помоћи вам да пратите верзије софтвера које раде на вашој мрежи.

ВСУС функције

ВСУС периодично проверава Мицрософтове сервере за исправке софтвера и преузима их у централно складиште. Као администратор, имате могућност да одобрите или блокирате одређене исправке. Можете такође да одредите датум на који ће софтвер бити дистрибуиран. Такође је могуће унапред конфигурисати функцију дистрибуције за дефинисање аутоматских процедура за различите класе ажурирања. Тако, можете одредити да се критичне и безбедносне исправке аутоматски инсталирају, док се сервисни пакети и ажурирања управљачких програма чувају до одобрења.

А функција детекције у ВСУС креира извештај о исправкама доступним за сваку машину. Ово омогућава попис Мицрософтовог софтвера на свакој крајњој тачки са статусом верзије сваког програма. Остала подешавања у ВСУС-у блокирају ручне промене Мицрософтових производа који раде на сваком рачунару.

ВСУС и СЦЦМ алати

Иако ВСУС одлицно функционише као услуга управљања закрпама, празнине у његовој функционалности могу се попунити другим алатима. ВСУС се бави само Мицрософт производима, тако да морате потражити негде друго место за објекте који би покривали управљање закрпама другог софтвера. СЦЦМ, алат за управљање конфигурацијом системског сервера, је још једна важна услуга управљања закрпама која делује у Виндовс окружењу. Уобичајено је да се сусрећу са алаткама с којима могу комуницирати и ВСУС и СЦЦМ за производњу свеобухватније услуге управљања закрпама.

Нису се сви алати за управљање закрпама интегрисали са ВСУС-ом, па смо се у овом извештају фокусирали само на алате који или побољшавају ВСУС могућности или интегришу ВСУС у шири и свеобухватнији систем управљања закрпама за аутоматско ажурирање.

Најбољи алати и алтернативе ВСУС-а

Приликом одабира алата за ову листу, наша главна разматрања била су поузданост и робусност алата у различитим случајевима примене у индустрији, начин на који се софтвер одржава и ажурира, колико је једноставно подешавање и коришћење софтвера, доступност документације и подршке, и укупна функционалност и перформансе.

1. СоларВиндс дијагностички алат за ВСУС агент (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ)

СоларВиндс ВСУС Алат за дијагностику

СоларВиндс нуди велику библиотеку софтвера за управљање инфраструктуром и посебно је јак на услужним програмима за надгледање мрежних уређаја. Ово бесплатни услужни програм од СоларВиндс побољшава ВСУС и представља корак између голих ВСУС могућности и потпуног управљања закрпама. Ако имате само малу мрежу и не можете заиста да оправдате трошкове комплетног система за управљање закрпама, овај алат би могао бити најбоља опција.

СоларВиндс дијагностички алат за ВСУС агент прати статус клијента ВСУС агената који се приказују на крајњим тачкама ваше мреже. Ово даје алтернативни приказ акција ажурирања, тако да се не морате само ослонити на извештаје о статусу које даје централни ВСУС сервер.

Перспектива овог алата помаже у решавању ситуација у којима цео ВСУС систем не ради правилно. Веома је лепо кад све функционира како треба, али као системски администратор, знате да велики део вашег посла укључује бављење стварима које иду по злу. СоларВиндс је почео са претпоставком да ће ствари поћи по злу и то даје овом алату јединствено полазиште.

Шта урадити ако се крајња тачка не појави у ВСУС-у? Зашто се неке исправке инсталирају заувек, а неке се понављају неуспешно? ВСУС је толико садржан пакет да понекад може бити и мало ненадокнадив. Дакле, добро место за почетак приликом провере проблема је да се осигура да проток кроз ВСУС стигне до сваког агента на крајњим машинама.

Помоћу ове алатке можете започети тако што ћете бити сигурни да сваки ВСУС агент стварно ради и да централни ВСУС сервер може комуницирати са сваким од њих. Алат за дијагностику ће проверити све вредности конфигурације сваког агента и извештавати о њима да вам дам основну линију. Девет од десет пута, ова контрола ће решити већину ваших проблема са синхронизацијом ажурирања. Међутим, у тешко поправљивим случајевима, имате други ниво помоћи са Алатом за дијагностику.

Алат производи извештаје о грешкама за сваки проблематични агент за ажурирање. Објашњени су кодови грешака и алатка вам даје препоруке о радњама које требате предузети како би се проблем проблема поново покренуо. Овај алат је велика помоћ и не кошта ништа.

Алат за дијагностику СоларВиндс за ВСУС агент је сјајна помоћ када ствари крену по злу. Можете га користити и за вршење периодичних провјера система да бисте били испред потенцијалних тачака квара. Овај алат за управљачку конзолу покрива све задатке које бисте могли добити од агента за ажурирање ВСУС-а. Ако такође тражите замену за СЦЦМ конзолу, требало би да истражите СоларВиндс Патцх Манагер који се такође појављује на овој листи.

ИЗБОР УРЕДНИКА

СоларВиндс дијагностички алат савршен је за мрежне администраторе који желе да надгледају и дијагностикују ВСУС проблеме. На основу претпоставке да ће ВСУС поћи по злу омогућава вам тестирање веза, препознавање узрока квара и помаже вам да поправите грешке у агенту Виндовс Упдате. Одличан алат који би требао користити сваки мрежни администратор.

Преузимање: БЕСПЛАТНО преузимање на СоларВиндс.цом

Званични сајт: хттпс://ввв.соларвиндс.цом/фрее-тоолс/диагностиц-тоол-фор-тхе-всус-агент

ОС: Виндовс Сервер

2. Мицрософт ВСУС Алат за дијагностику клијента

Алат за дијагностику клијента ВСУС

Мицрософт је такође свјестан да ВСУС систем не ради увијек глатко и на располагању је свој алат за дијагностику агената за олакшавање Мицрософтовог поступка ажурирања. Ово бесплатни услужни програм слично је СоларВиндс дијагностичком алату за ВСУС агенте - у свету ВСУС, испитујући „клијент" или "агент“Представља исту ствар.

Као што можете видети са горњег заслона, Мицрософтов дијагностички алат покреће се из командне линије. Нема софистицирани ГУИ интерфејс који нуди бесплатни алат СоларВиндс. Друга разлика између ова два алата је да је Мицрософт алат ради на клијентској машини и не ради са централне тачке. Дакле, имате могућност да посетите сваку крајњу тачку, инсталирате извршну датотеку и покренете је тамо или употребите софтвер за даљинско управљање да бисте инсталирали програм и покренули га са централне локације. У сваком случају, повратне информације на екрану отежавају избацивање било каквих анализа из овог система.

Многи системски администратори имају „прво добављач„Политике када је у питању употреба дијагностичких алата. Такав је став потпуно разумљив. Боље је добити извештаје о грешкама произведене од стране оригиналних дијагностичких алата добављача софтвера. Ако желите да знате зашто Мицрософт производ не ради исправно, боље је да користите Мицрософтов дијагностички алат. Ово је посебно случај када могу да допринесу и други Мицрософтови производи, као што је Ацтиве Дирецтори. Због тога је Мицрософт ВСУС Алат за дијагностику клијената укључен на ову листу.

Ако требате да позовете Мицрософт за подршку, они могу очекивати да покренете овај услужни програм како бисте им дали информације о статусу пре него што вам могу помоћи да решите проблем. То је рекло, Мицрософт јасно даје до знања да је алат доступан „онакав какав јесте“ и да не пружа подршку за сам услужни програм.

Дакле, чак и ако вас овај алат није баш импресионирао, вероватно је боље да га преузмете и имате при руци, за сваки случај. Алат не кошта ништа и заузима врло мало простора, тако да се неће превише мучити да га задржите у случају проблема са перформансама.

3. МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус

МанагеЕнгине нуди услугу надгледања софтвера која вам омогућава да аутоматски ажурирате све своје услужне програме. Патцх Манагер Плус део је стабилне алате за управљање ИТ инфраструктуром коју нуди компанија и такође се може интегрисати као додатак у Спицеворкс.

Софтвер за Патцх Манагер Плус ради у Виндовс и Виндовс Сервер окружењима. Међутим, постоје агенти који омогућавају систему да надгледа статусе софтвера и на Мац ОС и Линук системима. Агенти Патцх Манагер Плус могу да раде на Дебиану, Убунту, ЦентОС, РХЕЛ и СуСЕ Ентерприсе Линуку.

Алат скенира све контактне крајње тачке, правећи се попис њиховог софтвера. Провера најновијих верзија сваког од ових производа открива који су модули застарели. Патцх Манагер Плус комуницира са серверима релевантних произвођача софтвера и преузима све потребне закрпе. Ове закрпе може се аутоматски инсталирати без људске интервенције Међутим, можете одредити да све закрпе за кандидате требају прво бити наведене на контролној табли како би их људи одобрили.

Процес одобравања може захтевати тест нове исправке. Интерфејс Патцх Манагер Плус укључује систем тестирања која ће прво испробати ново ажурирање на малом броју уређаја како бисте могли да процените утицај промена софтвера пре него што се појаве на целокупну вашу мрежу.

Сви садржаји Патцх Манагер Плус доступни су за софтвер који ради на цлоуд серверу. Међутим, на тим серверима ће морати да се користи Виндовс. Овај услужни програм доступан је за инсталирање у локалном окружењу или као услуга заснована у облаку. МанагеЕнгине нуди бесплатно издање Патцх Манагер Плус-а, али то ће надзирати само до 25 уређаја. Ако имате већу мрежу, можете се одлучити између Профессионал Едитион, који покрива ЛАН-ове, или Ентерприсе Едитион, који је погодан за управљање софтвером преко ВАН-ова на више локација. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно раздобље било које од ових плаћених опција.

МанагеЕнгине Патцх Манагер ПлусДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Мицрософт ВСУС Алат за узорковање извештаја

ВСУС Алат за узорковање са извештавањем

Мицрософт ВСУС Алат за узорковање извештаја је бесплатни Мицрософт услужни програм за ажурирање и има много бољи интерфејс од Мицрософтовог алата за дијагностику. Ово је проширење серверског елемента ВСУС-а, тако да га морате инсталирати само на једном месту, а не на свакој крајњој тачки. Иако је изгледа да је Мицрософт уложио више посла у производњу овог објекта него алат за дијагностику наредбеног ретка, он у документацији овог алата и даље наводи да не нуди подршку. Зато не позивајте Мицрософтов тим за подршку ако не можете да овај алат ради правилно.

Тхе “заролати“Елемент у имену ове алатке односи се на његову сврху као услуга консолидације за окружења која укључују више ВСУС сервера. Овај алат за извештавање сакупља извештаје о стању са свих ВСУС сервера на мрежи и представља их као обједињене податке. Да ли спајате све податке са свих сервера или их набрајате, зависи од вас. Алат за прикупљање извјештаја је потпуно прилагодљив. Од корисника се очекује да пишу сопствене скрипте извештаја. Ово је специјалистички задатак и можда нећете имати вештине да пишете сопствене скрипте или време за учење скриптног језика. Овде је „узорак“Долази део имена алата.

Када преузмете овај услужни програм, добијате и неколико унапред написаних формата извештаја који су у пакету с њим. Ово су узорци извештаја које можете користити онаквима какви јесу или прилагодите код да бисте креирали сопствене извештаје за мање времена него што би вам требало да креирате скрипту извештаја испочетка. Ово је сјајна помоћ за запослене администраторе система са мало слободног времена у дану. Запамтите, ово је средство користи се само мрежама које садрже више ВСУС сервера. Дакле, ако имате само малу мрежу са једним централним ВСУС сервером, неће вам требати овај услужни програм.

5. АФДесигн-ов ВСУС алат за зачине

Афдесигн ВСУС алатка

Спицеворкс ’ корисничка заједница производи додатке и функције за бесплатни услужни програм за управљање мрежом Спицеворкс. Један од бесплатни алати доступни из заједнице Спицеворкс је Алат за ВСУС компаније АФДесигн. Изворни код програма доступан је на страници услужног програма на веб локацији Спицеворкс заједнице.

Ово је скрипта која аутоматизира упите и радње које може извести стандардни програм вуауцлт.еке, која се испоручује са ВСУС-ом. Овај програм се покреће на клијентским машинама, тако да ако вам се свиђа овај ВСУС алат, мораћете да га инсталирате на сваку крајњу тачку. Ако имате софтвер за даљинско управљање, можете инсталирати и извршити скрипту са своје централне локације.

Како услужни програм користи само стандардне Мицрософтове извршне датотеке, можете бити сигурни у сазнање да не користите софтвер треће стране који би могао да оштети вашу мрежу или инсталира малвер. Можете сами да чешљате код и виде да нема ништа злобно.

Програм користи стандардни ВСУС поступак откривања као полазиште. Ово вам даје информације о томе које су услуге клијентског агента видљиве серверу. Поново ће покренути софтвер за ревизију клијента и покренути ревизију на њему. Ово ће вам дати ограничен временски оквир, а не тагован бесконачни фајл дневника у току.

Скрипта за аутоматизацију процеса провјерава сваког клијента. То је тип услужног програма који бисте вероватно могли сами да напишете. Међутим, како је неко ово написао за вас, алатка АФДесигн ВСУС штеди вам неко време у дијагностици.

6. ВСУС Оффлине Тоол

ВСУС Оффлине Тоол

ВСУС се бави крајњим тачкама које немају директан приступ интернету помоћу процеса званог ВСУС Оффлине Упдате. Међутим, овај систем инсталира само „критичан" и "сигурност„Закрпе статуса, остављајући крајњу тачку ван синхронизације са читавим сетом закрпа доступних од стране Мицрософта. Анооп ВСУС Алат ван мреже поправља тај дефицит.

Овај алат заказује све доступне закрпе за врсту уређаја крајњих тачака и испоручује их са централног сервера за преузимање. Анооп Ц Наир, ко је написао алат, препоручује га само за развој и окружење са песком, а не за живе системе. У основи, алат ће означити машине за офлајн да би се инсталирале све исправке, а не само оне са вишим статусом.

7. БатцхПатцх

БатцхПатцх

БатцхПатцх додаје весело и живописно ГУИ сучеље на ваш ВСУС сервер. БатцхПатцх се налази на врху основне ВСУС услуге да обезбеде боље функције управљања и извештавања од голих ВСУС објеката. Овај услужни програм није бесплатан - цена алата је 399 долара за лиценцу за једног корисника са укљученом годину дана подршке Цене иду и до 2999 долара за лиценцу за 15 корисника и повећавају се на 3,745 долара ако купите двогодишњи пакет подршке са њом.

БатцхПатцх ради на централном серверу и укључује одјељак за упита клијента, који вам омогућава даљински приступ сваком клијенту и покретање прилагођених скрипти у дијагностичке сврхе. Те удаљене функције омогућавају ручно поновно покретање или искључивање појединих крајњих точака и запослити Ваке на ЛАН-у. Изванмрежне инсталације клијентима такође се могу управљати преко БатцхПатцх-а. Дакле, функционалност овог алата комбинује сервере и клијентске елементе, мада неће бити ниједног БатцхПатцх програма инсталираног на било ком клијент рачунару.

Пре свега, овај услужни програм вам пружа сву функционалност коју стандардни пакет ВСУС укључује; то само олакшава команде. Боље се труди да испитује статусе сваке крајње тачке од стандардног ВСУС система. Распон унапријед написани формати извјештаја помажу вам да прегледате статусе мрежних уређаја. Скуп извештавања доступан је за мреже са више ВСУС сервера.

БатцхПатцх превазилази ВСУС он управља исправкама других произвођача системских услуга, као што су Адобе и Орацле. Скриптни језик БатцхПатцх омогућава вам ажурирање секвенце да бисте боље управљали софтверским зависностима. То се протеже на свим провајдерима, тако да можете инсталирати потребан помоћни софтвер за свако ажурирање, без обзира одакле тај софтвер долази.

БатцхПатцх је корак напред од директног ВСУС система јер нуди а фулл-бловн систем управљања закрпама за сав сервисни софтвер. Међутим, не оглашава се као алат за управљање закрпама за сав софтвер, тј. Апликације и софтвер и услуге оперативног система. Могућности алата укључују преузимање, пренос и инсталирање ажурирања, дијагностиковање проблематичних клијената и извештавање о активностима.

Можете добити бесплатна пробна верзија од БатцхПатцх. Ово нема временско ограничење, али је ограничено на покривање само четири крајње тачке.

8. СоларВиндс Патцх Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Соларвиндс Патцх Манагер

На овој листи се налази широк спектар алата који раде са ВСУС-ом, од услужних програма за брзо извештавање до целокупних система управљања закрпама. Врхунски алат за управљање закрпама који користи ВСУС је СоларВиндс Патцх Манагер.

Патцх Манагер укључује објекте обухваћене СоларВиндс дијагностичким алатом за ВСУС агент, горе наведеним. Међутим, то услужно средство пружа пуне функције управљања закрпама. То интегрише надгледање СЦЦМ-а за интеракцију са агентима који раде Мац ОС, Линук, Уник, иОС и Андроид уређаји као и цео спектар Виндовс оперативних система. Дакле, овај алат за управљање закрпама, иако ради на Виндовс Серверу, проширује могућности закрпања на цијелу мрежу и више је од само ВСУС управљачке конзоле или чак СЦЦМ конзоле.

Процеси закрпа заједно са дијагностичком провјером примјењују се аутоматски, тако да не морате да водите засебну истрагу да бисте открили да ли се било која крајња тачка на мрежи не синхронизује. Алат наводи разлоге за неуспех ажурирања закрпе. Можете одабрати радњу која ће се предузети са падајуће листе опција која се појављује против сваког неуспелог записа ажурирања.

Захваљујући укључености у СЦЦМ, СоларВиндс Патцх Манагер није ограничен на само ажурирање системског софтвера и услуга. Можете да укључите исправке за сав софтвер који се покреће на вашим уређајима, укључујући и апликације. Врсте софтвера с којима Патцх Манагер може да се прошири на системе управљања виртуелним окружењем. Подешавања управљања проширују се и на ГПО контролу, укључујући факторе као што је политика локалне групе.

Надзорна плоча управитеља закрпе приказује ваше уређаје и софтвер инсталиран на њима. Ово ти даје Преглед, и на смањеној листи су приказане неуспеле исправке на уређајима или уређаји који су заостали у својим верзијама софтвера. Рањивости софтвера могу се такође идентификовати у извештајима за дистрибуцију другим актерима у организацији.

СоларВиндс укључује услугу подршке, која је скоро јединствена на тржишту управљања мрежама. То претходно тестира закрпе доступне од свих главних произвођача софтвера, па их можете аутоматски инсталирати без страха од злонамерног софтвера или софтверских грешака. Патцх Манагер укључује планер тако да можете инсталирати закрпе и исправке изван радног времена. Услуга претходног прегледа СоларВиндс-а је суштински део добијања алата за обављање свих послова за вас док спавате.

Све ове карактеристике долазе по цени. Цена СоларВиндс Патцх Манагер-а почиње од 3.690 долара. Та вам основна цијена омогућава стално кориштење софтвера за покривање до 250 мрежних чворова. Највећа мрежа којом Патцх Манагер може руковати укључује 60.000 чворова, што би вас коштало 147 495 долара. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време да испробате СоларВиндс Патцх Манагер.

СоларВиндс Патцх МанагерДовнлоад 30 дана БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ на СоларВиндс.цом

Одабир ВСУС алата

Дефиниција „ВСУС алат“Је врло широка, тако да је овај преглед обухватио цео спектар. Ако желите само да схватите пријаву грешака о неуспелим преузимањима, тада бесплатни алат за дијагностику СоларВиндс добро би вам послужио.

Изненађујуће мало алата на тржишту усредоточено је на унапређење ВСУС-а. Много је вероватније да ћете добити ВСУС подршку са системима управљања закрпама као што су БатцхПатцх или СоларВиндс Патцх Манагер. Можда ће бити корисно размотрити системе управљања мрежним уређајима и менаџере крајњих тачака корисника. Многе од њих добро се интегришу са управљањем закрпа ради побољшања сигурности ваше мреже.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 38

Adblock
detector