8 најбољих алата за дијаграм база података

8 најбољих алата за дијаграм база података

Дизајн база података звучи као сложен процес, али са модерним алатима за дијаграме базе података то није случај. Постоји мноштво софтверских производа који корисницима омогућавају креирање и увоз дизајна база података да би се прегледали односи између објеката базе података.

Ако вам недостаје времена, ево га наша листа осам најбољих алата за дијаграме базе података:

  1. Луцидцхарт Интернет дизајнер базе података са функцијама визуелизације и колаборације.
  2. ДеЗигн Моделар и дизајнер базе података са могућностима синхронизације.
  3. СклДБМ Дизајнер интернетске базе података с напредним и обрнутим инжењерингом тако да можете увести из постојеће базе података.
  4. дБФорге Студио за СКЛ Сервер Алат за дизајн базе података за СКЛ Сервер који има алат за визуелни дизајнер и синхронизацију шема.
  5. ДбДесигнер Алат за интернетско обликовање база података и алат за моделирање за МиСКЛ, СКЛ Сервер, ПостгреСКЛ, Орацле и СКЛите.
  6. ДбСцхема Дизајнер базе података и синхронизација схема за СКЛ и НоСКЛ базе података.
  7. СмартДрав Алат за дизајн базе података који делује као алтернатива Мицрософт Висио са Интелигентним обликовањем и предлошцима садржаја.
  8. Навицат Дата Моделер Дизајнер базе података МиСКЛ, Орацле, МариаДБ, СКЛ Сервер, ПостгреСКЛ и СКЛите.

Најбољи алати за дијаграме базе података

1. Луцидцхарт

луцидцхарт

Луцидцхарт је алатка за дизајн базе података која вам омогућава аутоматски креирати, Уредити, и увезе дијаграме базе података. Софтвер је компатибилан са базама података као што су МиСКЛ, ПостгреСКЛ, Орацле и СКЛ Сервер. Можете изабрати из библиотеке облика да бисте направили нову базу података.

Након што завршите с дизајном базе података, можете је извозити у ДБМС. Алтернативно, можете га објавити и делити са другим члановима вашег тима путем другог интегрисаног сервиса. Луцидцхарт има интеграције за Гоогле, Дропбок, кутија, Јиве, Окта, једна пријава, Мајкрософт Офис, Мицрософт Азуре, Слацк, ХипЦхат, ЈИРА, и још.

Постоје четири верзије Луцидцхарт: Бесплатно, Про, Теам и Ентерприсе. Бесплатна верзија је бесплатна за једног корисника. Про верзија кошта 9,95 УСД (7,68 £) месечно која се плаћа месечно или 11,95 УСД (9,23 £) током једног месеца и укључује неограничене документе / обрасце.

Теам верзија почиње од 27 УСД (20,85 £) месечно за три корисника. Ентерприсе верзија има прилагођену цену и додаје функције као што су централизована администраторска контрола и задржавање докумената. Можете да се пријавите за бесплатно пробно време.

2. ДеЗигн

ДеЗигн

ДеЗигн је алат за моделирање података и дијаграм база података који кориснику омогућава стварање и моделирање база података. Алат аутоматски генерише дијаграме за популарне базе података. Дизајн користи дијаграме односа ентитета за приказ односа између ентитета базе података. Уредник је Превуци и отпусти тако да можете лако приговорити елементе.

Ако требате да проследите своје базе података, можете да креирате прилагођене извештаје и извозите у њих ПДФ, Ворд, и ХТМЛ формати. Дијаграме такође можете експортовати као слике у металлу пнг, јпег, битмап, гиф-имаге и Виндовс.

Постоје четири верзије ДеЗигн доступно за куповину: Пакет стандардних, професионалних, стручних и свих производа. Стандардна верзија кошта 10 УСД (7,72 £) месечно на годишњем плану. Професионална верзија годишње кошта 32 долара (24,71 фунти) месечно уз могућност да се инжењерирају постојеће базе података.

Верзија Екперт кошта 43 УСД месечно са додатним функцијама за колаборацију и опцијом за ажурирање база података са модела. Пакет Алл Продуцтс кошта 88 УСД (67 £) месечно и укључује приступ низу других производа, укључујући Датанамиц СцхемаДифф Профессионал. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

3. СклДБМ

СКЛДБМ

СклДБМ је алат СКЛ дијаграма и моделар базе података који можете користити за креирање и увоз база података. СклДБМ је компатибилан са СКЛ Сервер, МиСКЛ, ПостгреСКЛ, Пахуљица, и Амазон Редсхифт. Објекте базе података као што су табеле, објекти и односи можете да креирате путем интуитивног ГУИ-ја (који је доступан у тамним и светлим темама).

Једна од најкориснијих функција коју нуди ГУИ је Прегледајте режиме. Начини приказа омогућавају вам да промените перспективу својих база података и одаберете елементе које ћете видети на екрану. На пример, Само називи таблица и Типке само опције омогућавају вам да одредите приоритете надгледања одређених елемената.

Да подржи сарадњу, СклДБМ вам дозвољава делите дијаграме и измене са другим корисницима са УРЛ адресом. Само копирајте и залепите везу у е-пошту и ваш тим ће моћи да кликне до вашег дијаграма. Све верзије ваших дијаграма су сачуване у облаку, тако да ако се икада буде требало вратити на старију верзију, то можете учинити.

Доступне су три верзије програма: Бесплатна, Сингле Унлимитед и Теам Унлимитед. Бесплатна верзија подржава један активни пројекат истовремено. Сингле Унлимитед кошта 15 УСД (11,58 £) месечно за неограничене пројекте и ревизије. Теам Унлимитед долази са три лиценце и кошта 45 УСД месечно (34,75 £) месечно. Овде можете тестирати онлине узорак СклДБМ са ове везе.

4. дБФорге Студио за СКЛ Сервер

дбФорге Студио за Орацле

дБФорге Студио за СКЛ Сервер је СКЛ алат за управљање са могућностима дијаграма. Корисник може креирати дијаграме базе података из Дата Екплорер са Превуци и отпусти. Карактеристика спремника омогућава кориснику да смешта објекте који су логички повезани на једном месту. Корисник поставља табеле унутар контејнера, а затим га минимизира. Контејнери су идеални за оне компаније које раде са великим базама података

Платформа такође нуди могућност управљања логичким односима између табела преко Виртуал Манагер. Менаџер омогућава кориснику да види визуелне приказе логичких односа и да их уређује. Корисник тада може користити ове виртуелне односе за генеришу скрипте за шему на основу одабраних односа табеле.

Када завршите са дизајном дијаграма, можете да га одштампате. Имате потпуну контролу над изгледом ваших исписа кроз низ поставки странице. Подешавања странице које можете прилагодити укључују оријентација странице, величина и извор папира, Хедер и футер, маргине штампања, и још.

Постоје три верзије софтвера доступне за куповину: Стандард, Профессионал и Ентерприсе. Стандардна верзија кошта 249,95 УСД (193 €) и укључује функције попут довршетка кода. Професионална верзија кошта 499,95 долара (386,07 фунти) са функцијама поређења и синхронизације података. Ентерприсе верзија кошта 699,95 УСД (540 £) са ДБ документацијом и контролом извора. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

5. ДбДесигнер

ДбДесигнер

ДбДесигнер је мрежни алат за дизајн база података са могућностима обрнутог и наглог инжењеринга. Можете да увезете постојећу базу података из МиСКЛ, ПостгреСКЛ, и Орацле или извозити за МиСКЛ, МС СКЛ, ПостгреСКЛ, Орацле, и СКЛите. Базе података могу се извозити у ПДФ и ПНГ форматима. Алат је веома прилагођен корисницима са мини-мапама и пречицама на тастатури које ће кориснику олакшати навигацију.

Алат има неколико функција које подржавају колаборативна окружења. Корисници могу делити линкове до дијаграма базе података и доделити нивое приступа: Власник, Уредник, и Виевер. Пројектима можете управљати и путем надзорне плоче, где можете отварати или брисати пројекте. Постоји могућност прегледа историја верзија верзија ради праћења извршених промена.

Постоје три индивидуална плана за куповину: Стартер, Басиц и Унлимитед. Верзија Стартер је бесплатна и подржава два модела базе података са по 10 табела по моделу. Основна верзија кошта 5 УСД (3,86 £) месечно са 5 модела база података и 25 табела по моделу.

Верзија Унлимитед кошта 15 долара (11,58 фунти) месечно са неограниченим моделима и неограниченим столовима. Можете покренути бесплатну пробну верзију.

6. ДбСцхема

ДбСцхема

ДбСцхема је документација за базе података и алат за управљање СКЛ, НоСКЛ, МонгоДБ, и Облак базе података. Има функцију интерактивног изгледа која омогућава дизајнирање база података дијаграмима. Елементи попут столова и страних кључева могу се повући и спустити на платно. Такође можете да креирате више изгледа за различите делове шеме. Када завршите дизајн базе података, у њу можете да је одштампате ПДФ или ХТМЛ5.

Посебно за кориснике МонгоДБ-а, ДбСцхема нуди низ функција укључујући Обрнути инжењеринг. Можете преокренути инжењерске шеме других спољних база података. Поред тога, ДБСцхема има Куери Едитор где корисник може да упита базу података. Постоји и алатка за прављење визуелних упита тако да корисник може да поставља упите и у визуелном формату.

Значајка синхронизације шеме такође је одлична за окружења у којима желите да примените схему на више база података. Процес усклађивања наглашава разлике између пројеката и база података. Можете такође поделите пројекат Шема са вашим тимом за сарадњу на променама.

Постоје три верзије ДбСцхема доступно за куповину: академска, лична и комерцијална. Академска лиценца кошта 63 УСД (48 £) за образовне институције. Лична верзија износи 127 УСД (98 УСД) за једног корисника који лиценцу може користити на више рачунара. Комерцијална верзија кошта 197 УСД (152 £) за компаније које имају подршку за једног програмера или администратора. Можете преузети 15-дневну бесплатну пробну верзију.

7. СмартДрав

СмартДрав

СмартДрав је веб базиран алат за дизајн који вам омогућава да аутоматски креирате дијаграме база података. Све што је потребно за генерисање дијаграма је извезите ЦСВ датотеку. Једном када је база података створена, можете је уредити помоћу превлачења и испуштања. Има функцију дизајна дијаграма интелигентно форматирање тако да ће се дијаграми аутоматски прилагодити приликом уређивања, додавања или брисања облика.

Да бисте додатно помогли новим корисницима да користе програм, постоје прилагодљиви предлошци дијаграма како бисте ефикасно могли да изградите дијаграм. Има преко 34.000 различитих симбола да бирају.

Приступачност је нешто што СмартДрав ради врло добро. Постоји низ интеграција са другим алатима као што су Мајкрософт Офис, Г Суите, Соточје, и Јира тако да можете управљати базама података колико год сматрате прикладним. Такође можете да увозите или извозите дијаграме до и из Мицрософт Висио.

Постоји верзија за једног корисника од СмартДрав и верзија за више корисника. Верзија за једног корисника кошта 9,95 УСД (7,68 £) месечно и долази са преко 4500 предложака. Верзија за више корисника кошта 5,95 УСД (4,59 £) за пет + корисника са додатним функцијама попут администрације контролира консолидацију налога. Можете да се пријавите да бисте покушали СмартДрав са ове везе овде.

8. Навицат Дата Моделер

Навицат Дата Моделер

Навицат Дата Моделер је алат за креирање дијаграма база података са подршком за МиСКЛ, Орацле, МариаДБ, ПостгреСКЛ, и СКЛите. Можете да креирате и уређујете моделе база података без потребе за писањем СКЛ скрипти. Међутим, постоји Генерација СКЛ кода ако желите да генеришете СКЛ скрипту.

Обрнути инжењеринг омогућава вам увоз постојећих структура база података у програм. Можете пратити промене у бази података помоћу Синхронизујте са базом података функција. Након што упоредите разлике између вашег модела и базе података, можете да користите синхронизацију за ажурирање базе података.

Навицат је доступан за Виндовс, Мац ОС, и Линук. Ентерприсе верзија Навицат Дата Моделер-а има три опције плаћања: Месечну претплату, Годишњу претплату и трајну лиценцу.

Месечна претплата је 22,99 УСД (£ 17,75) месечно. Годишња претплата кошта 229,99 УСД (177,54 фунте) годишње. Трајна лиценца кошта 459 долара (354,32 фунте) по лиценци. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

Одабир алата за дијаграм базе података

Дизајн база података путем дијаграма најједноставнији је начин креирања базе података. Не треба вам никакво знање за кодирање да бисте превукли облике на своје место да бисте визуализовали структуре база података. Помоћу алата који могу увести податке из спољних база података креирање дијаграма је лакше него икад раније.

Алат попут Луцидцхарт, ДбФорге Студио за СКЛ Сервер, и ДбДесигнер су све платформе највишег нивоа за управљање дијаграмима база података. Ако вам треба више корисника да раде на дијаграмима, усвајање алата који сарађује са могућностима сарадње је обавезно.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Adblock
detector