8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

Цитрик је име које је постало синоним за виртуализацију у умрежавању. Као водећи провајдер виртуализованих сервера и апликација, Цитрик је помогао у проширењу мреже безбројних предузећа. Ипак сложеност праћења ових услуга на страни клијента поставила је неке велике изазове. Због тога ћемо погледати осам најбољих алата за праћење Цитрик-а на тржишту.

Ево нас листа најбољих алата за надгледање Цитрик-а:

  1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
  2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
  3. еГ Ентерприсе
  4. Динатраце
  5. СисКит Монитор
  6. ЦонтролУп
  7. ЕктраХоп
  8. Голиатх Монитор Монитор

Најбољи алати за надгледање Цитрик-а

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је решење за надгледање апликација које се може користити за надгледање Цитрик инфраструктуре. Алат вам омогућава праћење Учитавање ЦПУ-а, бројачи перформанси, услуге, догађаји и процеси за КсенАпп и КсенДесктоп. Све ове информације су приказане у облику формата листе праћене графиком са опцијама временског периода (1х, 12х и 24х).

Једна од најатрактивнијих карактеристика је предлошке за надгледање ван оквира који програм има за Цитрик. Мјерне вриједности перформанси укључују Право на ЦПУ, резервација, акције, употреба, Мрежни саобраћај ИМА послан / примљен, активне везе, СецуреМетрике ТицкетАутхорити, Мјерне вриједности пропусности ИЦА сесије, Читај / пише Датасторе, ДинамицСторе читање / писање, Енцриптион АцтивеСинц услугаискуство крајњег корисника.

Да бисте били у току са перформансама Цитрик-а, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације нуди упозорења. Софтвер вам шаље упозорења емаил и СМС ако се појаве одређени проблеми са перформансама На пример, ако сесија успорава због индексирања или апликација није доступна кориснику, програм шаље обавештење.

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је поуздан производ за праћење лимунске киселине и мерење перформанси апликације. Корисничко сучеље је једноставно и подесиво тако да можете прегледати све информације потребне за подржавање својих услуга. Софтвер је доступан по цени од 2,995 УСД (2,388.21 £). Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је мрежни алат за праћење који има бројне сензоре који могу надгледати Цитрик хостове. Кроз ПРТГ Цитрик КсенСервер сензор домаћина, можете да надгледате Употреба процесора, употреба меморије, коришћење мреже, број виртуелних машина које раде, и а просек учитавања Ксен хост сервера. Слично томе Сензор за виртуелну машину Цитрик КсенСервер може да надгледа виртуелне машине на Ксен серверу. Помоћу овог сензора можете пратити потрошњу ЦПУ-а, употребу меморије, употребу диска, употребу мреже и циљне величине управљачког балона.

Такође постоји низ могућности за надгледање КсенСервер сигурносне копије. На пример, тхе ИМАП сензор омогућава вам праћење ваше е-поште за кључне речи које указују на то да је израђена сигурносна копија. Конфигурирањем овог сензора моћи ћете остати у врху сигурносних копија и осигурати да су услуге ажуриране.

Систем обавештења је укључен ПРТГ Нетворк Монитор је врло прилагодљив. Можете да шаљете упозорења путем емаил, СМС, или пусх нотификације. Упозорења се могу заказати у складу са вашим захтевима. На пример, можете да га конфигуришете тако да не добијате обавештења изван радног времена.

Одлична ствар ПРТГ Нетворк Монитор је да систем сензора олакшава конфигурацију. Све што требате је да покренете један од конфигурисаних сензора и спремни сте за рад. ПРТГ Нетворк Монитор има модел скалабилних цена. ПРТГ Нетворк Монитор старта од 1600 УСД (1,276,31 £) за 500 сензора и једну инсталацију сервера. Има 30-дневно бесплатно пробно време.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. еГ Ентерприсе

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

еГ Ентерприсе је софтверска платформа за надгледање мреже која може да прати Цитрик КсенСервер услуге. еГ Ентерприсе је врхунско решење за надгледање апликација јер вам омогућава да пређете површне метрике и пређете на решавање проблема. Можете да пратите сваки ниво ваше Цитрик инфраструктуре и да надгледате податке попут Употреба процесора са графикони и графови да бисте били сигурни да можете видети све што требате.

Да бисте били у току са проблемима са перформансама, еГ Ентерприсе користи упозорења. Упозорења раде користећи аутоматске базе за праћење необичних активности. Такође можете да конфигуришете смернице за аларм путем Аларм Манагер. Заправо, имате потпуну контролу над активностима о којима ћете бити обавештени.

еГ Ентерприсе доступан је у већем броју верзија (у локалним и у облаку); Лака процена, Трајна лиценца, Претплата, СааС, и Служба ревизије. Да бисте погледали понуду за овај производ, мораћете да се директно обратите компанији. Међутим, можете преузети бесплатну пробну верзију.

4. Динатраце

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

Динатраце је платформа за надгледање виртуализације која прати виртуелне ресурсе свих главних провајдера. Ксен, Амазон ЕЦ2, Хипер-В, КВМ, и ВМВаре само су неки од пружатеља услуга које Динатраце подржава. Платформа надгледа читаву апликациону инфраструктуру која стоји иза виртуализацијског слоја како би помогла у препознавању проблема скривених испод површине.

Оно што чини Динатраце Савршено за надгледање КсенСервер је да може аутоматски откривају и утврђују основни узрок питања у вези са перформансама Ово је још корисније због чињенице да се промене инфраструктуре аутоматски ажурирају, тако да ће се нови сервери аутоматски додати у ваше окружење за праћење.

Ако вам је потребно решење за надгледање виртуализације које пружа видљивост изван виртуализационог слоја Динатраце је природан избор. Да бисте видели цену Динатраце мораћете директно да се обратите продајном тиму. Такође можете преузети 15-дневно бесплатно пробно време.

5. СисКит монитор

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

СисКит Монитор је без агента решење за надзор мреже Алат прати перформансе у стварном времену и историјске перформансе. Такође можете да пратите уживо искуство крајњих корисника. Можете надгледајте активности корисника, као што су логони и колико су времена провели током сваког стања својих сесија.

Сесије су подељене у три дела; активан, неактиван, и искључен. Софтвер такође прати ОС, закрпе и лиценце компоненти повезаних на вашу мрежу. Упозорења у реалном времену вас обавештавају тако да нећете пропустити ништа важно.

Могућности извештавања Сискит Монитор такође су врло флексибилни. Постоје извештаји о надзору корисника и извештаји о ревизији сервера да вам покаже све што је потребно за препознавање проблема са перформансама. Када генеришете извештаје о надгледању корисника за Сискит Монитор можете видети а резиме дневника сесије, детаље о корисничкој активности, најактивнији корисници, а списак ИП адреса и клијената, и извештаји о истодобној употреби.

Постоје три верзије СисКит Монитор доступно за куповину: Стандардно, Професионални, и Ентерприсе верзије. Стандардна верзија кошта 199 долара (158,65 фунти) по серверу и укључује праћење без агенса, извештаје о активностима корисника и извештаје о апликацијама.

Тхе Професионални верзија кошта 299 долара (238,36 фунти) по серверу и додаје друге функције попут Администрација ПоверСхелл-а и Извештаји о лиценци. Тхе Ентерприсе верзија кошта 449 УСД (357,94 £) по серверу и укључује веб апликацију плус извештаје о перформансама. Постоји и бесплатна пробна верзија од 30 дана.

6. ЦонтролУп

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

ЦонтролУп је софтверски алат за праћење перформанси који идентификује проблеме широм ваше Цитрик инфраструктуре. Програм пружа транспарентност од хипервизора до појединачних сесија корисника. Контролна табла приказује податке о перформансама у реалном времену. Подаци приказани на контролној табли укључују латентност, времена пријављивања, и времена покретања апликације, у облику табеле. Табела је обојена бојама тако да на први поглед можете видети проблеме.

Једном када проблем буде пронађен, корисник може предузети бројне акције како би га решио. На пример, корисник може да одабере 'Килл Полици' опција за уклоните ограничења правила групе и омогућити конфигурацију да се мења много брже него раније (посебно корисно када се одговори на проблеме са перформансама).

Изразита предност овог производа у поређењу с многим другима на тржишту је што може надгледајте више Цитрик апликација и радне површине. Софтвер подржава све Цитрик Виртуал Аппс, и Десктоп верзије тако да можете управљати целокупном виртуелном инфраструктуром са једне локације.

Постоје три верзије ЦонтролУп доступно за куповину: Про, Ентерприсе, и Платинум верзије. Про верзија има једнодневно чување података, пословна верзија има месец дана, а платинаста верзија годину дана. Морате да се директно обратите компанији да бисте видели понуду. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

7. ЕктраХоп

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

ЕктраХоп је платформа за надгледање перформанси апликација која има подршку за надгледање Цитрик инфраструктуре. Тхе ЕктраХоп Цитрик ИЦА модул пружа видљивост за КсенДесктоп и КсенАпп, и приказује ИЦА и ЦГП трансакције у реалном времену. Тхе Цитрик ИЦА модул долази конфигурисано ван кутије. Метрике су подељене у корисник, седница, и тип клијента. Из овог модула можете пратити проблеме попут спорог пријављивања и дугог времена учитавања.

Вреди напоменути да такође можете пратити ширину појаса помоћу ЕктраХоп Цитрик ИЦА модул такође. Модул приказује активност пропусности од стране апликације тако да је можете видети било коју појас са ширином појаса у вашој виртуелној инфраструктури. Такође имате систем упозорења који вас обавештава када се препозна неправилно понашање.

Перспектива одозго према доле добијена употребом ЕктраХоп је одличан за роњење до корена проблема са перформансама. Ако једна апликација наиђе на потешкоће, моћи ћете је пронаћи и почети са решавањем проблема. Да бисте видели цену за ЕктраХоп мораћете директно да контактирате компанију. Бесплатно преузимање такође је доступно за преузимање.

8. Голиатх Монитор перформанси

8 најбољих алата за надгледање Цитрик-а

Голиатх Монитор Монитор је мрежни алат за праћење који може надгледати Цитрик сервере и апликације. Алат је дизајниран да омогући крајњу видљивост виртуализоване инфраструктуре све до искуства крајњег корисника.

На пример, можете да надгледате Крајње корисничко искуство подаци као што су Почетак / крај сесије, ИЦА / РТТ, Проток, Губитак пакета, Латенци мреже, Мерке ИЦА канала, Трајање пријаве, и доступност. За апликације можете пратити процесе по сесији, перформансе апликације, ЦПУ, меморију, ИОПС, пропусност, доступност апликација и још много тога.

Програм такође има интелигентни систем упозорења. Упозорења раде на прагу и активирају се кад се испуне одређени услови окидача. За даљу анализу можете користити напредни модул за извештавање и аналитику што укључује 66 извештаја ван оквира. На пример, можете да креирате графикон који приказује Просечно време за делове Лого-а током КсенАпп сервиса.

Голиатх Монитор Монитор доступан је у већем броју опција као што су: трајна лиценца, претплата, уговори о лиценци за предузећа, и ОЕМ Опције. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

Избор алата за надгледање Цитрик-а

Надгледање виртуализоване инфраструктуре може бити сложено без правих алата. Сви производи на овој листи идеални су за праћење перформанси Цитрик инфраструктуре и одржавање кључних услуга на располагању. Софтвер попут СоларВиндс Сервер & Монитор апликације концентрише се на искуство праћења које поједностављује ствари за мања предузећа.

Остале алате попут Динатраце концентришите се на повећање видљивости проблема са перформансама и дијагностиковање узрока проблема са сервером или апликацијом. Ако желите најодговорнију услугу, тада Динатраце је вероватно ваша најбоља опклада због његових аутоматских ажурирања која вам буду у току.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

Adblock
detector