8 најбољих алата за надзор мреже Цисцо

8 најбољих алата за надзор мреже Цисцо

Цисцо Системс производи склопке и рутере и многе друге типове мрежних уређаја. Компанија има велики каталог мрежног хардвера укључујући пролазе, заштитни зид и бежичне приступне тачке.

Без обзира да ли сте изабрали Цисцо за сву вашу мрежну опрему или имате производ компаније који пружа неке од мрежних услуга, морат ћете их надгледати и управљати њима.

У овом водичу ћемо објаснити то опције које су вам доступне када тражите софтвер за надгледање мреже. На тржишту постоји пуно мрежних алата и требало би вам доста времена да их све провјерите. Овај водич ће сузити вашу претрагу на само десет система.

Најбољи алати за надзор мреже за Цисцо уређаје

Ево наше листе листа осам најбољих алата за надгледање мреже Цисцо:

  1. Монитор перформанси СоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Мрежни монитор водећи у индустрији
  2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Пакет мрежа, сервера и монитора апликација
  3. Сите24к7 Надгледање мреже Цисцо-а (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Систем за праћење ИТ инфраструктуре, апликација и крајњих корисника заснованог на облаку.
  4. МанагеЕнгине ОпМанагер Алат за надгледање мреже и сервера
  5. Цисцо Нетворк Ассистант Мрежни монитор произведен од стране Цисцо Системс
  6. Спицеворкс Нетворк Монитор Бесплатан мрежни монитор који подржава огласе
  7. ЛогицМонитор Услуга надгледања мреже заснована на облаку
  8. Заббик Бесплатан мрежни монитор

Можете сазнати више о сваком од ових алата у следећим одељцима.

1. СоларВиндс Монитор перформанси мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Соларвиндс Монитор перформанси мреже

СоларВиндс је водећи произвођач алата за праћење и управљање инфраструктуром и има дугу историју искуства у комуникацији са Цисцо уређајима. Тхе Монитор перформанси мреже СоларВиндс могу да комуницирају са Цисцо АСА фиревалл као и прекидачи и рутери компаније.

Алат прегледава мрежу приликом инсталације и открива све уређаје који су на њега прикључени. То доводи до аутоматског генерисања мапе тополошке мреже. Мрежни монитор перформанси наставља да анкетира све регистроване уређаје о њиховим статусима на сваких пет минута. Резултати ове провере статуса приказани су на инструментној табли алата - који се тумачи као графички графикони и графикони у боји као и података. Периодичне провере такође аутоматски ажурирају мапу уређаја и топологију мреже.

Систем за надгледање омогућава агентима уређаја да обавесте Нетворк Монитор Монитор о проблемима, а да не морају да захтевају статус. Ове обавијести о хитним случајевима се зову упозорења и приказују се на контролној табли алата. Монитор перформанси мреже такође може прослеђивати упозорења члановима тима путем СМС-а или е-поште.

Ове поруке о провери статуса и упозорења раде на поступцима утврђеним у Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП). То значи да је мрежни монитор перформанси у стању да комуницира са скоро свим мрежним уређајима, без обзира ко их је произвео - сви произвођачи мрежне опреме учитавају агенте СНМП уређаја на своје производе пре испоруке.

СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја може комуницирати са Цисцо прекидачима преко Нето прилив протокол. Ово је апликација изворна за Цисцо која снима заглавље пакета и прикупља статистике о саобраћају. Анализатор такође може да прикупља статистике путем ИПФИКС, сФлов, и Ј-Флов, који су језици извештавања које користи мрежна опрема произведена од других произвођача. НетФлов анализатор може имплементирати мере обликовања саобраћаја креирањем реда на преклопницима који дају приоритет одређеним врстама саобраћаја.

Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време мрежног монитора перформанси, а СоларВиндс даје исту пробну понуду за НетФлов анализатор саобраћаја. Овај софтвер се покреће на Виндовс Серверу.

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

СоларВиндс НетФлов Траффиц АнализерПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Пренос слике екрана ПРТГ Нетворк Монитор-а

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је колекција монитора, која се називају „сензори“. Алат је у могућности да надгледа мреже, сервере и апликације. Главни систем који користи пакет за надгледање за надгледање мрежних уређаја је СНМП. Ово даје ПРТГ-у аутодискривање функција на инсталацији и стално ажурирани инвентар уређаја. Алат ће такође аутоматски извући мапе топологије мреже из података о инвентару.

Статуси свих мрежних уређаја приказани су на контролној табли. Разумевање је олакшано визуализацијама података, као што су графикони, бројила и графикони, који су обојени бојама. ПРТГ је у стању да надгледа статусе свих мрежних уређаја, не само оних које производи Цисцо Системс.

Када купујете ПРТГ, плаћате додатак сензора. Паесслер свим купцима испоручује цјелокупан пакет свих могућих сензора. Међутим, прилагодите своју имплементацију одлучивањем који сензори да активирате. Цисцо Систем Хеалтх сензор посебно провјерава стања хардвера ваших Цисцо уређаја.

Међу осталим мониторима у пакету је и НетФлов сензор - постоје и сензори за сФлов и Ј-Флов. Још један Цисцов монитор у пакету је ИП СЛА сензор. Ово приступа “уговор о нивоу услуге“Подаци прикупљени на Цисцо преклопницима за провјеру квалитета ВоИП пријеноса. Цисцо АДСЛ сензор може добити податке о пропусности и капацитета од Цисцо усмјеривача.

Мере обликовања саобраћаја могу се пратити кроз ПРТГ помоћу Цисцо ЦБКоС сензора. Овим се прикупљају информације о реду из Цисцо преклопника. Цисцо Адаптиве Сецурити Апплианце (АСА) ватрозид се може испитивати користећи ПРТГ-ов СНМП Цисцо АСА ВПН сензор саобраћаја и Цисцо АСА ВПН сензор корисника.

Можете добити 30-дневно бесплатно пробно коришћење ПРТГ-а са неограниченим сензорима. Ако икада активирате само до 100 сензора, софтвер је заувек слободан за употребу. Пакет се покреће на Виндовс Серверу.

Паесслер ПРТГ мрежни монитор потпуно функционално пробно 30 дана пробно време

3. Сите24к7 Надгледање мреже Цисцо-а (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

8 најбољих алата за надзор мреже Цисцо

Тхе Сите24к7 Надгледање мреже Цисцо-а модул се ослања на СНМП систем за праћење статуса мрежних уређаја. Тхе Једноставно управљање мрежним протоколом укључује агентски програм који се на захтев враћа на контролер. Сви Цисцови прекидачи и усмјеривачи укључују СНМП агент, а Сите24к7 дјелује као СНМП менаџер, прикупљајући извјештаје о стању с тих Цисцо уређаја. Сите24к7 такође може да надгледа Цисцо заштитне зидове и друге уређаје повезане на мрежу.

Сите24к7 је услуга заснована на облаку, тако да вам није потребно да одржавате софтвер на својој веб локацији да бисте га користили. У могућности је да комуницира са дугим списком Цисцо уређаја. СНМП систем омогућава Сите24к7 да аутоматски открије све мрежне уређаје у надзираној мрежи и креира мапу топологије уживо и инвентар уређаја из те мреже. И карта и инвентар се аутоматски ажурирају у случају да се било који уређај премести, дода или уклони.

Агенти уређаја не морају да чекају захтев за информацијом ако открију проблеме са опремом коју прате. У овом случају агент шаље „замка"Поруку систему Сите24к7, који интерпретира ту поруку аларм или упозорење на системској табли.

Сите24к7 је доступан у бесплатној и плаћеној верзији. Бесплатна верзија је ограничена на надгледање само пет веб локација или сервера. Дакле, та услуга је погодна за веома мала предузећа. Позвана су четири плаћена издања Стартер, Про, Класично, и Ентерприсе. Свака од њих је доступна за 30-дневно бесплатно пробно време.

Сите24к7 Цисцо Нетворк МониторингСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА проба

4. МанагеЕнгине ОпМанагер

ОпМанагер Плус екран

ОпМанагер, из МанагеЕнгине је пакета за надгледање мреже и сервера. У стању је да управља Цисцо АСР серија, Цаталист серија, Некус и УЦС уређаји. Ово је општи алат за праћење мреже који може комуницирати са уређајима које производе сви добављачи, а не само Цисцо Системс. У стању је да прати бежичне мреже као и редовне ЛАН мреже коришћењем Цисцо ВЛЦ система бежичних приступних тачака компаније..

Мрежни монитор је у стању да комуницира у Цисцо креираним протоколима НетФлов, ИП СЛА, ЦБКоС и НБАР. НБАР систем је Мрежно препознавање апликација. Ово идентифицира апликације у пролазном промету који пролази кроз рутере. Овај систем вам омогућава да извршите мере за обликовање саобраћаја путем апликације, блокирате одређене апликације или преусмерите саобраћај у складу са његовом применом.

ОпМанагер вам омогућава да видите све ове поставке преклопника и рутера за све ваше уређаје са једне конзоле. Главни протокол који ОпМанагер користи за надгледање мреже је СНМП, што значи да и даље непрекидно провјерава статус свих уређаја, укључујући и оне које пружа Цисцо Системс. Као и код већине имплементација СНМП-а, ОпМанагер саставља а инвентар уређаја када започне са радом. Алат такође црта а мапа топологије мреже и одржава и карту и инвентар ажуриране кроз редовне упите о СНМП-у.

Инструментална табла овог алата је врло добро планирана и успева да прикаже пуно информација на сваком екрану. То укључује привлачне очи графикони и графикони и приказује упозорења која су послали агенти уређаја који откривају проблеме са статусом. Можете да креирате своја правила упозорења, па чак и да прилагодите контролну таблу. МанагеЕнгине нуди ОпМанагер на 30-дневној бесплатној пробној верзији. Софтвер ради на Виндовс Серверу и Линуку.

5. Цисцо Нетворк Ассистант

Цисцо Нетворк Ассистант

Чини се да је систем за надгледање мреже из Цисцо Системс идеално решење за оне који управљају мрежом која укључује Цисцо уређаје. Чињеница да је ово средство бесплатно чини га још примамљивијим. Међутим, постоји улов. Алат може надгледати само мрежу која има највише 80 уређаја. Дакле, ово би био добар избор за малу и средњу компанију. Друга мана је да већина његових функција функционише само за производе компаније Цисцо, тако да ако имате веб локацију са мешовитим добављачима уређаја, нећете добити потпуне информације о не-Цисцо опреми.

Мрежни асистент ће пронаћи и евидентирати све ваше Цисцо уређаје и такође ће нацртати мапа топологије мреже. Систем укључује извештаје о статусу, и заказани и на захтев, и приказује упозорења о праговима перформанси и условима уређаја. Такође ће приказати податке о гаранцији за сваки уређај и очекивани век трајања, преузете из базе података Цисцо афтерсалес.

Једна јединствена карактеристика овог производа је његова услуга приступа уређајима. Већина мрежних монитора тумачиће наредбе и имплементирати их на уређај - на пример радње попут примене реда чекања. Овај алат вам омогућава да приступите менију за управљање уређајем преко контролне табле на монитору.

Софтвер монитора ради Виндовс Профессионал, Виндовс Ултимате, Виндовс Сервер, и Мац ОС. Алат би могао бити користан пратилац софтвера за праћење мреже, али уколико ваша мрежа има и увек ће имати Цисцо уређаје, неће бити довољно за надгледање ваше веб локације.

6. Спицеворкс Нетворк Монитор

Скриншот зачина за зачине

Спицеворкс могу да управљају мрежама са комбинацијом марки уређаја, укључујући опрему коју испоручује Цисцо Системс. Овај алат је дизајниран за мале мреже, јер их има ограничење од 25 уређаја. Међутим, бесплатна је за употребу. Компанија зарађује новац од оглашавања на инструментној табли, тако да ћете морати да се помирите са тим.

Алат ради као стандардни мрежни монитор и нема посебне алате за управљање Цисцо уређајима. Међутим, то укључује и аутодискривање функција, која ће вам дати листу ваше мрежне опреме која се стално ажурира. Монитор користи СНМП да редовно прегледа све уређаје за стања и такође укључује СНМП замка систем који резултира порукама упозорења приказаним на контролној табли. Упозорења се могу прилагодити.

Спицеворкс производи још један алат, назван Спицеворкс Инвентори, који вам омогућава бољу праћење на свим вашим уређајима и такође укључује ревизију софтвера и ажурирање објеката. Овај алат покреће поступке откривања на захтев.

Још један алат за спицеворкс који би вам помогао да проверите перформансе својих Цисцо уређаја назива се Цоннецтивити Дасхбоард. Овај услужни програм је алат за решавање проблема који проверава статус везе између две крајње тачке, који могу бити преко мреже или преко Интернета. Било како било, повратне информације овог уређаја идентификоваће све проблеме са Цисцо опремом.

Иако је произвођач бесплатних алата, Спицеворкс пружа пуна професионална подршка за софтвер за надгледање мреже. Компанија такође води импресивну корисничку заједницу одакле можете добити савете других корисника Спицеворкс-а.

Инсталирају се Спицеворкс Нетворк Монитор, надзорна плоча за повезивање и инвентар зачина Виндовс. Инвентар зачина је доступан и као мрежна услуга.

7. ЛогицМонитор

ЛогицМонитор

ЛогицМонитор је мрежна услуга, тако да не требате бринути о инсталирању или одржавању њеног софтвера. Треба да инсталирате агент за прикупљање података на свој систем. Комуникација између колектора и алата за даљинско управљање је све шифровано.

Овај монитор ће аутоматски открити све ваше уређаје, унети их у регистар и створити мапа топологије мреже. Инвентар укључује марку и модел сваког уређаја, тако да ћете моћи брзо да идентификујете своју Цисцо опрему.

Мрежни монитор ЛогицМонитор користи СНМП за евидентирање статуса уређаја и такође ће обрадити СНМП замке у упозорења на инструмент табли. Алат користи Цисцо Нето прилив систем за надгледање нивоа саобраћаја и пропусног капацитета.

Агент ЛогицМонитор ће комуницирати с вашим Цисцо усмјеривачима, прекидачима и бежичним приступним тачкама (АП). Праћиће статусе модула уређаја и доступности ЦПУ-а картице, меморије и температуре. Може да прикупи статистику саобраћаја и подешавања која се односе на ВоИП квалитет услуге, ИП СЛА и мере обликовања саобраћаја. Алат има додатну функционалност при раду са њим Цисцо Некус прекидачи.

Помоћу Некус склопки ЛогицМонитор може вршити управљање конфигурацијом као и надзор. Поред надгледања статуса ЦПУ-а и меморије, монитор може пратити статус картице супервизора и стања редунданције, статусе избацивача и линије картице, статус ФРУН-а и извлачење напајања, статус ВДЦ-а, перформансе вентилатора и температуру.

ЛогицМонитор је доступан у три нивоа услуге: Стартер, Про и Ентерприсе - од којих ниједан није бесплатан. Међутим, можете добити 14-дневну бесплатну пробну верзију ЛогицМонитор-а.

8. Заббик

8 најбољих алата за надзор мреже Цисцо

Заббик је сјајан бесплатни мрежни монитор која се може проширити да би имала специфичну функционалност. Механизам додатака се зове „шаблоне”У Заббику. Стандардни систем за праћење користи СНМП, тако да уз овај монитор добијате откривање уређаја, испитивање статуса и упозорења.

Предлошци доступни за Цисцо опрему дају вам канале за директно повезивање са Цисцо уређајима, постављање упита и ажурирање њихових поставки. Постоје обрасци за све врсте опреме Цисцо, укључујући заштитне зидове. Ови предлошци су доступни за бесплатно из заједнице корисника.

Инструментална табла за услугу је врло атрактивна и прилагодљива. Добијате страницу мрежне мапе, која се аутоматски ажурира од редовног СНМП статусни прегледи На контролној табли добијате и инвентар уређаја. Стање опреме и догађаји приказани су на екрану у тексту, као и у бојама и графиконима у боји. Монитор се испоручује са бројним стандардним извештајима, али можете и да напишете своје или их добијете из корисничке заједнице.

За разлику од других бесплатних мрежних монитора, нема ограничења у броју уређаја које можете пратити помоћу Заббик-а. Велике организације би се могле умањити од стандардног Заббик система јер не укључује професионалну услугу подршке. Међутим, можете платите подршку, који је доступан у пет пакета услуга: Бронза, Сребро, Злато, Платинум и Ентерприсе. Компанија води центре за подршку у САД-у, Ирској, Јапану и Русији.

Заббик укључује неке додатне функције које обично нису укључене у стандардне мрежне мониторе. Они укључују анализу саобраћаја, функције предвиђања и откривање аномалије за спречавање провале.

Одабир Цисцовог алата за праћење

Наша листа укључује алате који су погодни за мале мреже и друге који би били добри за велике системе. Неки би им добро успели компаније било које величине. Следећа фаза сужавања опција је да уклоните оне алате који нису погодни за величину ваше мреже и број уређаја. Морате обратити пажњу и на добављаче ваше мрежне опреме. Ако сва ваша мрежна опрема долази из Цисцо Системс, тада бисте могли користити било који монитор на овој листи. Ако имате уређаје других произвођача, вероватно би било боље да избегавате Цисцо Нетворк Ассистант.

Ваша друга разматрања при одабиру алата за надгледање требају бити буџет и број веб локација и сервера. Већина алата на овој листи може да прати ВАНс и укључују Услуге засноване на облаку. Међутим, неки, попут ПРТГ-а, наплаћују свој софтвер по локацији и по серверу.

Открићете да СоларВиндс и МанагеЕнгине производе друге алате за управљање инфраструктуром који се интегришу са услужним програмима објашњеним у овом водичу. Та проширива операбилност може бити предност за вас ако требате да надгледате мобилне уређаје, додајете функције центра за помоћ или додате специјалне алате за надгледање за виртуализација или сигурносни уређаји.

Уживајте у потрази за новим монитором за своје Цисцо уређаје. Сада знате најбоље алате на које треба да се фокусирате, време је искључено и можете да искористите бесплатне понуде ових препоручених алата како бисте их заиста поставили кроз кораке..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 45

Adblock
detector