8 најбољих алтернатива Паесслеровој ПРТГ

8 најбољих алтернатива Паесслеровој ПРТГ

ПРТГ означава „Паесслер Роутер Грапхер Траффиц Грапхер,"Који је био првобитно име алата. Паесслер је немачка компанија која је започела са радом 2001. ПрТТГ је први пут објавио 2003. године. Од тог датума алат за праћење постао је један од лидера у индустрији.

Ако немате времена за читање целог поста, претражили смо тржиште како бисмо пронашли најбоље подударања за функционалност ПРТГ-а. Ево нас списак осам најбољих алтернатива ПРТГ-у:

  1. СоларВиндс ипМонитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Скуп монитора којима се приступа преко вашег веб сервера.
  2. Сите24к7 Надгледање мреже из облака (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)  Систем праћења у облаку који покрива ИТ инфраструктуру, апликације и понашање корисника.
  3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Комбиновани монитор мреже, сервера и апликација који такође нуди алате за управљање системом. Изграђен за МСП.
  4. МанагеЕнгине ОпМанагер Комбиновани монитор мреже и сервера.
  5. Нагиос КСИ Прошириви систем за надгледање инфраструктуре.
  6. ЦоннецтВисе Аутомате Алат за надгледање и управљање системом заснованим на облаку.
  7. Заббик Бесплатан алат за праћење.
  8. Касеиа Траверсе Алат за надгледање и управљање системом са заштитом од претњи.

Један од проблема са којим бисте могли наићи на ПРТГ је Паесслерова одлучна одлучност да овај програм задржи као чисти алат за праћење. Дакле, у алату не постоје и никада неће постојати никакве мере управљања конфигурацијом, ДДИ (ДХЦП / ДНС / ИП адреса) или мере спречавања провале..

Паесслерова стратегија може изазвати повратну реакцију и изгубити је неким купцима, јер ривалски системи надгледају инфраструктуру исто као и ПРТГ и шире се тако да укључују више процеса аутоматизације и уклањања проблема. У овом ћете водичу наићи на алате који су подједнако добри као ПРТГ и неке који су додали функционалност које ПРТГ никада неће имати. Прво, погледајмо предности ПРТГ-а.

Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Паесслер шаље исти пакет свим клијентима, било да су велики или мали. Тхе ПРТГ Нетворк Монитор пацк је колекција функција праћења, које се називају „сензори.”Сензор је или услужни програм, попут Пинг, или радњу која надгледа један хардверски елемент. На пример, а Свитцх порт монитор је један сензор на порт. Ако активирате монитор на свим прикључцима на вашем прекидачу, потрошили сте толико сензора, а не само један.

ПРТГ Нетворк Монитор

Број сензора који активирате је веома важан јер је то основа Паесслерове структуре пуњења. Компанија има низ цена поени који дају сензорски додатак. Су:

ПРТГ ЛевелСервицес
ПРТГ Бесплатно 100 сензора са имплементацијом једног сервера
ПРТГ 500 500 сензора који пријављују једној инсталацији сервера
ПРТГ 1000 1.000 сензора који пријављују једној инсталацији сервера
ПРТГ 2500 2.500 сензора са једном инсталацијом сервера
ПРТГ 5000 5.000 сензора са једном инсталацијом сервера
ПРТГ КСЛ1 Неограничен број сензора на једној инсталацији сервера
ПРТГ КСЛ5 Неограничени сензори на до пет сервера.

Монитор покрива мреже, сервере и апликације. То је реткост у индустрији, где је праћење ова три сектора опреме обично подељено на засебне алате. Такође је ретко пронаћи алат који укључује и надгледање мрежних уређаја и анализу мрежног саобраћаја - често су ове две функције подељене између два одвојена алата.

Дакле, Паесслер ПРТГ пуно ради на томе и његова способност да се прилагоди прилично је јединствена. Ако само желите мрежни монитор и нисте заинтересовани за надгледање сервера или апликација, укључите само сензоре који се односе на мрежу. Слично томе, можете одлучити да само надгледате стање мрежног уређаја или проширите доплату за сензор на функције праћења саобраћаја.

Без обзира који плаћени ПРТГ пакет сматрате најприкладнијим за ваше потребе, започињете с 30-дневном бесплатном пробном верзијом која вам даје неограничен број сензора. У току овога пробног периода, вероватно ћете потражити оне сензоре који покривају функције надзора инфраструктуре. Међутим, иако нема ограничења у броју сензора, можда ћете добро истражити многа друга подручја у паковању и на крају одлучити да проширите своје оригиналне границе праћења.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

ПРТГ надгледање мреже

Главне функције ПРТГ-а су као мрежни монитор а централни у том задатку је надгледање стања мрежних уређаја. Алат извршава ове задатке користећи поступке Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП). Предност овог система је што сте га већ инсталирали на сву мрежну опрему коју купите. За СНМП је потребан централни контролер агент софтвер који је унапријед инсталирани софтвер на вашим усмјеривачима и склопкама.

Како СНМП менаџер редовно емитује захтеве за извештавање свим агентима уређаја, одговори на те захтеве пружају функцију бонуса систему, што је аутодискривање. То омогућава ПРТГ-у да прикупи информације о свим уређајима на вашој мрежи и како се међусобно повезују, тако да приликом постављања ПРТГ-а не морате да уносите попис опреме. Како су ове емисије захтева у току, ПРТГ може уочити било који промене у вашој инфраструктури.

Алат ствара мапа топологије мреже од података у попису опреме. Поново се овај задатак обавља аутоматски и карта се ажурира без икакве ручне интервенције кад год се изглед мреже и њених компонентних уређаја промени.

СНМП систем укључује врсту поруке, која се назива „замка.”Ово омогућава агентима уређаја да у хитним случајевима шаљу извештај о статусу, а да не морају да чекају захтев. Они се на конзоли ПРТГ тумаче као упозорења, које вам такође могу проследити СМС или емаил.

Главни пакет се инсталира на Виндовс Сервер, али може да надгледа уређаје са било којим оперативним системом. Паесслер такође производи мобилне апликације за Андроид и иОС тако да можете бити у контакту с инструментном таблом када сте изван радног стола.

Сензори који се често користе у паковању укључују Пинг, Трацероуте, а сниффер пакет, а Нето прилив сензор, а Ј-Флов сензор, ан ИПФИКС сензор и ан сФлов сензор. Стопе пропусности саобраћаја израчунавају се упитом мрежних уређаја са СНМП-ом за извјештаје о обради улаза / излаза сваких пет минута.

Алат за надгледање мреже може да покрије бежичне мреже као и ЛАН и може такође да прати везу и опрему на удаљеним локацијама.

ПРТГ надгледање сервера

ПРТГ систем се може подесити за надгледање ваших сервера, ма где се налазили. Такође је у могућности да надгледа Цлоуд ресурсе и поседује специјалне сензоре за Амазон Веб Сервицес, Дропбок, Гоогле диск, и Један погон. Помоћу локалних сервера можете активирати сензоре да извештавају о њиховим перформансама ЦПУ-а, употреби меморије, количини диска и резервном дисковном простору. Пакет такође садржи еколошке сензоре за сервер собу и полице за сервер.

ПРТГ пакет за надгледање сервера укључује прилагођене сензоре који прате специјалистичке сервере. Они укључују поштанске сервере, веб сервере, сервере база података, сервере датотека и виртуелне сервере. Надгледање ових функција уско је повезано са услугама ПРТГ за надгледање апликација.

ПРТГ надгледање апликација

За надгледање сервера који испоручују апликације вашем особљу и купцима потребни су сензори апликација. ПРТГ сензор укључује сензоре апликација за пошту који укључују ПОП3, СМТП, и ИМАП монитори. Сензори базе података у паковању садрже мониторе за МиСКЛ, Мицрософт СКЛ, и Орацле СКЛ. Сензори веб сервера могу да извештавају о томе ИИС и Апацхе а главни фокус сензора датотечног сервера је ФТП.

Активност ових апликација може се пратити и на серверу и када се појаве у мрежном промету. Комбиновање података апликације са мрежним надгледањем омогућава вам побољшање анализе саобраћаја добијањем извештаја о количини по апликацији.

Сензори који се односе на перформансе ВоИП саобраћај испорука. Надзор ватрозида и портова су такође укључени да покрију ваш безбедносни систем, а сензори о перформансама тима укључују СЛА ревизија.

Ако оперишете виртуализације на вашој мрежи ће комбиноване могућности ПРТГ-а за надгледање мреже, сервера и апликација бити нарочито корисне. Постоје специфични сензори из ВМВаре вСпхере ЕСКСи система, Мицрософт Хипер-В и Цитрик Ксен производа.

ПРТГ Софтвер као услуга

Више не требате инсталирати ПРТГ у просторијама јер је систем сада доступан и у Цлоуду. Интернет верзија система има сву функционалност локалног софтвера, само што вам није потребно да одржавате софтвер, у ствари, не морате имати ниједан сервер.

План плаћања за ПРТГ утемељен у облаку је заснована на претплати са месечном накнадом. Не морате да користите 100 сензора бесплатно са овом услугом; међутим, можете добити бесплатно пробно паковање од 500 сензора (ПРТГ 500) бесплатно 10 дана. Уз Цлоуд верзију ПРТГ нема доступних КСЛ пакета.

Најбоље алтернативе ПРТГ-у

Више детаља о овим опцијама можете прочитати у наредним одељцима.

1. СоларВиндс ипМонитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс ипМонитор

Тхе СоларВиндс ипМонитор је само један од ПРТГ ривала произведених од стране СоларВиндс. Најпознатији систем за надгледање мреже је мрежни монитор перформанси. Међутим, ипМонитор се много више поклапа са ПРТГ-ом због структуре цена. Овај алат је колекција монитора, исто као и ПРТГ-ов сензорски пакет. Софтвер је цена је по опсезима бројева монитора, тако да можете прилагодити систем одабиром сензора који ћете активирати.

СоларВиндс нуди опсеге цена од 500, 1.000 и 2.500 монитора. Примјери монитора су Пинг, Процесори, меморија, употреба диска, потрошња пропусне ширине, и Време одзива. Софтвер се инсталира на Виндовс и Виндовс Сервер. Ово укључује интегрисану база података и а веб сервер, што вашу имплементацију чини доступном вашим техничарима из било којег света.

Овај монитор користи СНМП за праћење стања мрежних уређаја и укључује аутодискривање и аутоматизовани мапирање модул. Систем интегрише СНМП замке и такође можете да креирате прилагођене услове упозорења и извештаје. Карактеристика коју ипМонитор недостаје у ПРТГ-у је могућност постављања аутоматизованих одговора на упозорења, што вам омогућава да решавате проблеме без ручне интервенције.

Значајке надгледања укључују симулације корисничког искуства како бисте могли провјерити перформансе својих веб локација. Можете добити ипМонитор на 14-дневном бесплатном пробном року са неограниченим мониторима.

СоларВиндс ИП МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Мониторинг24к7 мреже за надгледање из облака (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Сите24к7

Тхе Сите24к7 Надгледање мреже Алат има доста тога заједничког са Паесслер ПРТГ. Овај систем јесте комбиновани монитор, будући да се већина надзорника инфраструктуре фокусира на један одређени тип опреме, као што су сервери или пребачени. И ПРТГ и Сите24к7 покривају мреже, сервере и апликације.

Поред тих сличности у функцијама, карактеристике два система се разликују. Сите24к7 монитори понашање корисника као и перформансе хардвера и софтвера. ПРТГ има сензоре за праћење саобраћаја, али Сите24к7 не нуди ПРТГ као локални софтвер или услугу засновану на облаку. Сите24к7 доступан је само као услуга у облаку.

Сите24к7 је импресиван пакет и јак је ривал облачној верзији ПРТГ-а. Као ПРТГ, Сите24к7 је доступан у бесплатној верзији. Бесплатни Сите24к7 је ограничен на надгледање пет веб локација или сервера. ПРТГ софтвер испоручује се са комплетним сензором, али купци бирају колико активних сензора желе да плате. Сите24к7 нуди већи број сензора у низу узастопних издања која су виша цена.

Свако од плаћених издања Сите24к7 може се прегледати на 30-дневно бесплатно пробно време.

Сите24к7 Надгледање мреже из ЦлоудСтарт-ова 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

8 најбољих алтернатива Паесслеровој ПРТГ

Атера је софтверска платформа за МСП. Омогућава управљаним провајдерима услуга да надгледају мреже, сервере и апликације које се покрећу на страницама клијента. Пошто је Паесслер ПРТГ у могућности да ради на даљину, постоје многе сличности између ова два система за надгледање инфраструктуре. Међутим, Паесслер није у могућности да обавља задатке администрације, попут поступака управљања закрпама и сигурносних копија и обнављања. Такође не укључује системе за аутоматизацију професионалних сервиса (ПСА) који МСП-ови требају да би покренули своје услуге. Дакле, Атера је алтернатива ПРТГ-у… а затим и неким.

Атера је услуга у облаку па МСП који га користи не треба бринути о компатибилности оперативног система. У ствари, не требају чак ни сервери да би започели управљање ИТБ инфраструктуром других предузећа. Сви техничари МСП су потребни стандардни веб прегледач. Конзоли за Атера може се приступити и путем апликације за мобилне уређаје.

Услуга мрежног надгледања на Атери заснива се на Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП) - исто као ПРТГ. Такође, попут ПРТГ-а, Атера ће скенирати нови систем за прикључене уређаје и све их евидентирати у попису опреме. Ова услуга се покреће непрестано, тако да оператери могу открити када се нови уређаји додају у мрежу и када се опрема уклони.

Као и ПРТГ, Атера укључује надгледање сервера, провера статуса ЦПУ-а, меморије и простора на диску. За разлику од ПРТГ-а, Атера може очистити дискове и убити процесе који изгледају злонамерно или висе. Атера систем може скенирати све уређаје за софтвер и евидентирати све инстанце, омогућавајући управљање лиценцом софтвера. Атера такође може аутоматски да изврши ажурирања овлашћеног софтвера и закрпи оперативне системе.

Као услуга у облаку, Атера се не наплаћује паушално унапред. Уместо тога, МСП узима претплату на сервис за сваког од његових техничара. Услуга се може плаћати месечно или годишње, с тим да је годишњи план плаћања јефтинији. Свако предузеће може проверити све карактеристике Атере тако што ће се пријавити за 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. МанагеЕнгине ОпМанагер

Снимка заслона МанагеЕнгине ОпМанагер

ОпМанагер је главни производ МанагеЕнгине-а. То је комбиновани мрежни и серверски монитор са могућностима праћења апликација, тако да врло детаљно прати способности ПРТГ-а. Овај софтвер се може инсталирати на Линук добро као Виндовс Сервер, па то иде боље од ПРТГ-а.

Мрежни монитор користи СНМП за надгледање стања опреме и укључује функције аутоматског откривања и мрежно мапирање. На контролној табли се приказују тренутни статуси, као и функције упозорења, прослеђивање техничарима СМС-ом или е-поштом. Опрема коју надгледа ОпМанагер укључује бежични Апс, ресурсе засноване на облаку и удаљену инфраструктуру. Такође је у стању да прати виртуализоване изграђене на њима ВМВаре, Хипер-В, и Цитрик Ксен.

ОпМанагер се бесплатно користи за надгледање до пет уређаја. Комплетан систем доступан је за 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

5. Нагиос КСИ

Нагиос КСИ екран

Нагиос КСИ ради Виндовс и Линук и има бесплатну верзију, под називом Нагиос Цоре. Овај алат ће надгледати мреже, сервери и апликације. Нагиос има веома активну заједницу корисника која дистрибуира бесплатне додатке који проширују могућности оригиналног производа.

Мрежни монитор приказује статус уређаја и систем уживо упозорења, Такође прати коришћење пропусне ширине и поруке дневника догађаја. Статуси сервера и перформансе апликације се такође могу пратити помоћу овог алата без додатних трошкова.

Структура корисничког налога укључује рачун са више закупаца подесите опције, што овај алат чини добром опцијом за управљане провајдере услуга. Монитор је доступан у два издања: Стандардно и Ентерприсе. Додатне карактеристике у издању Ентерприсе укључују планирање капацитета и ревизију. Можете добити 60-дневно бесплатно суђење Нагиос КСИ.

6. ЦоннецтВисе Аутомате

Повезивање крајње тачке везе ЦоннецтВисе Аутомате наплаћује се као алат за даљинско надгледање и управљање. Међутим, услуга је заснована у облаку, тако да бисте је једнако лако могли користити за управљање сопственим ИТ системом. Пошто је ово софтвер-ас-а-Сервице (СааС), не морате инсталирати и одржавати локални софтвер да бисте га користили.

Као што име овог алата сугерира, укључује много аутоматизације задатака. Функционалност ЦоннецтВисе аутомата знатно превазилази функције праћења доступне у ПРТГ-у јер укључује и систем скриптирања како би се сви ваши свакодневни задаци аутоматски извршавали. Такође поседује управитељ закрпа и алате за управљање имовином.

Управљање имовином се протеже на стварање самоинсталирајућих пакета софтвера. Новим корисницима се даје портал за самопослуживање како би започели постављање својих десктоп и мобилних уређаја, а могу и сами да извршавају стандардне задатке администратора, као што су промена лозинке.

ЦоннецтВисе Аутомате можете добити на 14-дневној бесплатној пробној верзији. Продајни тим ће продужити тај пробни период до месец дана на захтев.

7. Заббик

8 најбољих алтернатива Паесслеровој ПРТГ

Заббик је а бесплатно систем за надгледање инфраструктуре који се може инсталирати на Виндовс, Мац ОС, Линук, и Уник. Алат прати стање мрежних уређаја до краја СНМП и такође обрађује упозорења. Осим што се приказују на контролној табли, упозорења се могу сачувати у датотеку или проследити као обавештења путем СМС-а, е-поште или апликације за ћаскање.

Пакет укључује поступак откривања уређаја и уређај за креирање мапе тополошке мреже, који ће се аутоматски ажурирати у случају промене ваше инфраструктуре. Заббик може да надзире ЛАН, бежичне мреже, ресурсе засноване на облаку и удаљене локације. Комуникација са сакупљачима података је ван локације шифровано.

Заббик омогућава аутоматизацију задатака путем скрипта. Ови задаци могу укључивати прикупљање података и санирање проблема и могу их покренути упозорења или поставити периодично.

Инструментална табла помаже у разумевању статуса, јер је добро постављена и укључује графички приказе графичких података у боји.

Морате да платите подршку за алат. Међутим корисничка заједница Заббик је доступан путем форума и пружа пуно савета и трикова о коришћењу система, а многи жељни корисници радо помажу колегама Заббикерс који имају проблема.

8. Касеиа Траверсе

Касеиа ТраверсеКасеиа Траверсе је систем праћења и управљања системом који је намењен ИТ одељењима. Обухваћа мреже, услуге, опрему, сервере и апликације. Овај софтвер се инсталира на Виндовс окружења.

Одељење за мрежни надзор компаније Траверсе запошљава СНМП функционалност. То укључује ан модул аутоматског откривања, која саставља инвентар уређаја и ствара мрежну мапу. Алат може покрити локалну мрежу, укључујући вифи и удаљене ресурсе, укључујући услуге засноване на облаку.

Инструментална табла је прилагодљив путем система званог "сервисни контејнери". То техничарима даје насловницу која се односи на пословне функције за које су одговорни. Сервисни спремник ствара приказ специфичних инфраструктурних елемената који доприносе испоруци апликација одељењу у вашем предузећу. Сви техничари добијају обавештења помоћу СНМП замки или прилагођених кршења прагова. Контролна табла укључује визуелним приказима података у боји.

Додатне карактеристике Касеиа Траверсе укључују скриптни језик, аутоматизацију задатака и аутоматизовано надгледање система засновано на успостављању основне линије. Ово је напредни алат за спречавање претњи то превазилази опсег услуге коју нуди ПРТГ. Касеиа Траверсе можете добити на 14-дневној бесплатној проби.

Надгледање алтернатива

Као што видите из овог водича, ПРТГ је добар, али никако није једини производ на полици и у многим случајевима други алати за надгледање и управљање можда боље одговарају вашим захтевима. Искористите бесплатна суђења и бесплатне верзије шест алата на овој листи како бисте испробали један од њих и упоредили га са ПРТГ сами.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 61

Adblock
detector