8 најбољих градитеља СКЛ упита

8 најбољих градитеља СКЛ упита

Без обзира на то како га исечете, креирање ручног кода и СКЛ упита из почетка је невероватно дуготрајно. Често је ефикасније користити програм за израду СКЛ упита за развој СКЛ упита. Многи алати нуде функције као што су ГУИ и надзорне плоче са превлачењем и испустањем како би се убрзао развој.

Ево нас листа 8 најбољих градитеља СКЛ упита:

  1. Редгате СКЛ промпт СКЛ едитор са контекстуалним предиктивним текстом који може предложити следећу кључну реч која вам је потребна за вашу изјаву.
  2. дбФорге Куери Буилдер Визуални СКЛ градитељ који укључује елементе за бирање и повлачење и спискове који вам помажу у креирању изјава.
  3. СентриОне СКЛ Сентри Анализатор перформанси базе података који уочава неефикасне упите како би вам помогао да се скрипти брже покрећу.
  4. ФлиСпеед СКЛ Куери СКЛ уређивач који има визуелне функције превлачења и испуштања, као и проверу правописа и предлоге за написане СКЛ изјаве.
  5. СКЛ Кунер Тунер (СКЛ дијагностички менаџер) Додатак СКЛ Диагностицс Манагер-у, овај алат анализира упите и примећује грешке.
  6. РазорСКЛ Визуални градитељ СКЛ упита који укључује кодирање боје синтаксе и подударање заграда да би вам помогао да избегнете уобичајене грешке.
  7. Дата Кстрацтор Визуални градитељ СКЛ-а намењен онима који немају СКЛ искуство. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама.
  8. Идера Рапид СКЛ Визуални градитељ СКЛ-а поред уређивача текстуалних изјава. Уређивач укључује кодирање синтакса у боји и истицање грешака.

8 најбољих градитеља СКЛ упита

Гледамо осам најбољих градитеља СКЛ упита.

1. Редгате СКЛ промпт 

РедГате СКЛ промпт

Редгате СКЛ промпт је Алат за креирање СКЛ-а који могу да дају предлоге кода док куцате. Софтвер чини контекстуалне препоруке на основу правила анализе кода и постоји исјечак библиотеке кода на кога се корисник односи. Постоје и опсежне опције форматирања тако да можете да одаберете тачно које скрипте желите да форматирате или да блокирате обликовање одређених блокова.

Такође је врло лако анализирати свој код Редгате СКЛ промпт. Можете да задржите показивач миша над комадом кода да бисте погледали проблеме са кодом, а затим кликните на икону жаруље за додатне информације. Постоје преко 90 правила која су на располагању ван кутије којим се може управљати кроз мени са опцијама.

СКЛ Промпт Про може да се интегрише са СКЛ Сервер Манагемент Студио и Визуелни студио тако да можете ефикасније креирати тачне СКЛ упите. Постоји неколико функција које су јединствене за ССМС верзију СКЛ Промпт Про-а. Можете сачувати, преглед, и вратити картице са последње сесије.

СКЛ Промпт Профессионал старта по цени од 385 УСД (296.50) за једну лиценцу. СКЛ промпт је доступан и као део СКЛ Тоолбелт Ессентиалс који укључује девет других производа СКЛ Сервер за 1.600 долара (1.232 фунте) и СКЛ Тоолбелт који укључује 14 додатних алата за 3.110 долара (2.395 фунти). Можете преузети 28-дневну бесплатну пробну верзију.

2. дбФорге Куери Буилдер 

дбфорге куери буилдер

дбФорге Куери Буилдер је градитељ упита дизајниран да помогне креирајте сложене СКЛ упите. Можете цртајте упите кроз визуелни дијаграм упита и додајте подупите да се изгради на темељима главног упита. Постоји и „повуци и спусти“ тако да можете лако додати табеле Међутим, помоћу комплетирања кода можете да правите и висококвалитетни код.

Да бисте помогли у уређивању кода, дбФорге Куери Буилдер има аутоматска провера СКЛ синтаксе. За веће упите можете користити Преглед документа прозор за бржу навигацију. Постоји и могућност коришћења опћенитијих функција за уређивање СКЛ-а, попут означавање, претраживање текста, и бојање.

Тхе изглед прозора се може прилагодити, са истицањем и прилагођавањем траке са алаткама. Можете чак и да одаберете који УИ кожу желите да користите. Након довршетка кодирања можете извозити податке у 10 различитих формата, укључујући ХТМЛ, ЦСВ, КСМЛ, ПДФ, МС Екцел, МС Аццесс, ДБФ, ОДБЦ, и Текст.

дбФорге Куери Буилдер намењен је онима који желе да искуство кодирања учине што безболнијим. Цена је такође веома конкурентна. Стандардно издање дбФорге Куери Буилдер стартује од 99,95 УСД (76,97 £) за једну лиценцу. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

3. СентриОне СКЛ Сентри 

СКЛ Сентри

СентриОне СКЛ Сентри је алат за перформансе базе података то помаже исправити споро СКЛ упите. Производ може поставити дијагнозу и оптимизирајте лоше перформансе СКЛ упита. Са Топ СКЛ Прегледајте дијаграме плана извршења и историју упита да бисте пронашли упите које је потребно поправити.

Аутоматска упозорења обавјештавају вас када упит одговара одређеним условима или параметрима. На пример, ако се упит покреће споро, послаће вам се упозорење. Постоје преко 100 услова упозоравања доступних ван кутије. Можете да комбинујете упозорења са аутоматизованим одговорима, тако да након генерисања упозорења програм може аутоматски извршити наредбу за решавање проблема.

СентриОне СКЛ Сентри може такође решавање застоја СКЛ сервера. Картица мртве тачке приказује процесе који су укључени у ћорсокак, тако да можете пронаћи основни узрок. Да бисте олакшали ствари постоје дијаграми застоја тако да можете да видите проблем у формату који је лако разумети.

Да знам цену СентриОне СКЛ Сентри мораћете директно да контактирате компанију. Цена зависи од система који желите да пратите, броја лиценци, шта су вам потребне ДевОпс и броја корисника или сервера које желите да пратите. Можете преузети двонедељну бесплатну пробну верзију.

4. Флиспеед СКЛ упит 

ФлиСпеед СКЛ Куери

Флиспеед СКЛ Куери је Виндовс банер за израду упита за базу података коју можете користити за креирање СКЛ упита Превуци и отпусти и а буилдер визуелних упита. Изградите сложене упите и уредите подупите у визуелним и СКЛ текстуалним режимима. Форматирање је прилагодљиво тако да можете одлучити како ће бити представљен код.

Да бисте побољшали искуство кодирања СКЛ уређивач текста нуди довршавање кода како би се убрзала израда кода. Постоји и истицање синтаксе за помоћ у навигацији. Историја извршавања упита такође се редовно чува, тако да можете пронаћи место на којем сте стали на крају сесије.

Софтвер подржава СКЛ синтаксу за Мицрософт СКЛ Сервер, МиСКЛ, ПостгреСКЛ, Орацле, ИнтерБасе, Фиребирд, МС Аццесс, МС Екцел, СКЛите, Предност ДБ, и још. Такође је са више нити са сваким упитом који се изводи у другој нити.

Бесплатна верзија омогућава вам креирање СКЛ упита и прегледавање података о резултатима, али потребна вам је пуна верзија за спремање и извоз података. Тхе ФлиСпеед СКЛ Куери Десктоп верзија кошта 39 долара (30.03 фунти) ФлиСпеед СКЛ Куери Портабле верзија кошта 49 долара. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

5. СКЛ Кунер Тунер (СКЛ дијагностички менаџер)

СКЛ тјунер за упите

СКЛ тјунер упита је додатак за СКЛ Диагностиц Манагер које могу дати препоруке за подешавање. Да бисте помогли кориснику да побољша перформансе, СКЛ тјунер упита је индекс анализа у боји за коришћене, некоришћене и недостајуће индексе. Постоји и функција анализе времена чекања за откривање лоше изведљивих СКЛ упита.

За оне којима је потребно визуелније искуство, постоје СКЛ дијаграми за подешавање упита. Дијаграми упита омогућавају вам преглед Картезијански се придружује и односа многих до многих као визуелни приказ. Преглед упита у овом формату олакшава разумевање ефекта СКЛ израза.

Софтвер има низ дијагностичких могућности које можете користити за надгледање перформанси базе података. На пример, можете да надгледате доступност у реалном времену и перформансе инстанци сервера. Упозорења препознати слабо извршене упите. Постоје овер 100 упозорења доступно ван кутије тако да можете брзо започети.

СКЛ тјунер упита за СКЛ Диагностиц Манагер је одличан за бржу производњу СКЛ кода. СКЛ Диагностиц Манагер Про креће по цени од 2.156 УСД (1.660). Такође постоје веће цене лиценци за више лиценци за већа предузећа. Постоји 14-дневно бесплатно пробно време.

6. РазорСКЛ 

РазорСКЛ

РазорСКЛ има СКЛ алат за израду упита што кориснику омогућава визуелно грађење упита. Можете одаберите врсту СКЛ израза који желите да генеришете одабиром колона и операција које ће се укључити. Алат је једноставан за кретање са четири табулатора за уношење промена у изјаве; одаберите, убаци, ажурирање, и избриши. На пример, притиском на картицу за уметање корисници могу одабрати које ће ступце желе да додају у изјаву.

Тхе СКЛ Едитор је још један алат који се може користити за поједностављење креирања кода. Постоји истицање синтаксе како би се код лакше кретао и функција за аутоматско довршавање убрзала производњу кода.

За даљу подршку навигацији постоји функција аутоматског претраживања тако да када корисник упише упит, појави се листа ступаца са табелама на које корисник може кликнути. Функција претраживања је компатибилна са СКЛ, Трансацт-СКЛ, СКЛ ПЛ, ПЛ / СКЛм ХП, Јава, ЈаваСцрипт, ХТМЛ, КСМЛ, ЦСС, и још.

РазорСКЛ је доступан за Виндовс, Мац ОС, Линук и Соларис. Цена софтвера зависи од броја корисника које желите да подржите. За једног корисника цена је 99,95 УСД (79,95 £) по кориснику. За 2-9 корисника цена пада на 96,95 УСД (76,95 УСД) или 94,95 УСД (74,95 УСД) за 10-19 корисника. За 20 корисника или више, цена пада на 92,95 УСД (72,95 £) по кориснику. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

7. Дата Кстрацтор 

Дата Кстрацтор

Дата Кстрацтор је СКЛ алат за упите који омогућава корисницима да производе упите без знања о СКЛ-у. Дата Кстрацтор долази са а визуелни градитељ СКЛ упита звани Упит Кстрацтор. Куери Кстрацтор може произвести само за читање и подржава базе података, укључујући МиСКЛ, ПостгреСКЛ, Орацле, СКЛ Сервер, Амазон Редсхифт, СКЛите, и Азуре. Након што извршите упит, можете прегледати резултате у формату прорачунске табеле.

Генератор СКЛ упита аутоматски генерише СКЛ упите за поједине продавце. Такође не требате ништа да инсталирате да бисте генерисали код за другу платформу чинећи га ефикаснијим за креирање СКЛ упита.

Дата Кстрацтор је бесплатан за СКЛите, Мицрософт Аццесс, Фиребирд, и Мицрософт СКЛ Сервер ЦЕ базе података. Постоје и три плаћене верзије програма: базе података отвореног кода, комерцијалне базе података. Све подржане базе података. За базе података отвореног кода, алат кошта 24 долара (18,48 фунти) месечно и компатибилан је са базама података МиСКЛ, МариаДБ, Амазон Аурора, ПостгреСКЛ и Амазон Редсхифт..

Верзија Комерцијалне базе података кошта 29 УСД (22,33 £) месечно уз подршку за Мицрософт СКЛ Сервер / Азуре, Орацле, ИБМ Дб2, Сибасе / САП СКЛ и Сибасе САП АСЕ. Пакет свих подржаних база података кошта 39 долара мјесечно и подржава све горе наведене базе података. Такође можете бесплатно да преузмете Куери Кстрацтор.

8. Идеа Рапид СКЛ 

Идера Рапид СКЛ

Идера Рапид СКЛ је Алат за креирање СКЛ кода које можете да користите саставити сложене СКЛ изразе са буилдер визуелних упита. Када куцате, можете имати користи од контекстуалних препорука које предлажу елементе попут табела, функција и ступаца које бисте могли користити.

Идера Рапид СКЛ је компатибилан са СКЛ Сервер, Орацле, Дб2, и САП Сибасе. Платформа је одлична за новије кориснике јер нуди предлошке кодова тако да не морате да меморишете СКЛ синтаксу. Навигација је један од најјачих аспеката Идера Рапид СКЛ. Аутоматско обликовање и бојање синтаксе олакшајте проналажење кода и управљање СКЛ датотекама свих величина.

СКЛ ИДЕ такође пружа развојно окружење. Корисник може креирајте код и прегледајте повратне информације у стварном времену о проблемима и исправкама за побољшање њиховог кода. Слично томе, постоји и СКЛ Дебуггер која лоцира грешке кодирања тако да их можете исправити.

Ако тражите СКЛ градитеља који је једноставан за употребу и навигацију Идера Рапид СКЛ је добар избор. Међутим, ако желите да видите цену за Идера Рапид СКЛ мораћете директно да се обратите продајном тиму. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

Одабир СКЛ Буилдер упита

У идеалном случају, желите да користите алат који се лако користи, тако да трошите мање времена прилагођавајући се софтверу и више времена побољшавајући рад кода.

Алати као што су РедГате СКЛ промпт, дбФорге Куери Буилдер, и СКЛ Диагностиц Манагер сви помажу у управљању вашим кодом. Док се неки могу користити за израду упита из нуле, други једноставно истичу лоше перформансе упита. Проналажење алата који највише одговара вашем случају пружит ће најбоље резултате.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 8

Adblock
detector