8 најбољих Линук менаџера за преузимање

8 најбољих Линук менаџера за преузимање

Корисници Виндовса уживају у многим опцијама када желе да користе менаџер за преузимање. Системи попут Преузмите Аццелератор Плус и РеалДовнлоадер брзо преузимајте видео записе, али ови сјајни бесплатни алати нису доступни за Линук.

Срећом, постоје неки добри менаџери за бесплатно преузимање за Линук. Међутим, на много мањем тржишту од Виндовс корисничке базе, Линук добављачи алата троше много мање новца на рекламирање, па их је теже пронаћи.

Ево наше листе најбољих бесплатних менаџера за преузимање за Линук:

  1. Кстреме Довнлоад Манагер (КСДМ)
  2. уГет
  3. Стабилан проток
  4. ФлареГет
  5. Персеполис
  6. МултиГет
  7. ДовнТхемАлл
  8. кГет

Сваки од ових алата имамо прегледе у наредним одељцима.

1. Кстреме Довнлоад Манагер (КСДМ)

Кстреме Довнлоад Манагер

Кстреме Довнлоад Манагер је доступан од Соурцефорге и Гитхуб. Ово је бесплатан алат која такође има верзије за Виндовс, Уник, и Мац ОС. Ово је вероватно најближе Линуку могућностима брзог преузимања видео записа Преузмите Аццелератор Плус. Може да убрза преузимања и да их учини пет пута бржим. Попут ДАП-а, КСДМ је у могућности да поново поквари покидане везе и може наставити прекинута преузимања.

Преузимач је одличан за преузимање видео записа из широког спектра извора, укључујући ЈуТјуб, Гоогле Видео, Вимео, и Даилимотион. КСДМ модул може бити интегрисан у Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок, Вивалди, и Опера веб прегледачи. Додатак ће открити репродукцију видео записа и понудити вам да га преузмете за вас, потпуно на исти начин као РеалДовнлоадер. Такође као РеалДовнлоадер, КСДМ има пратиоца филе цонвертер. Можете чак да одредите врсту датотеке у коју ће услужни програм претворити датотеке током преузимања.

Неколико одличних карактеристика КСДМ-а олакшавају преузимање, посебно интегрисане антивирусне провере. Можете да ставите у ред чекања и одредите да ли ће преузимач затворити систем када су све радње завршене. То значи да можете сигурно оставите да се преузимају без надзорахт док спавате.

2. уГет

уГет

УГет довнлоадер је бесплатан и ради на Виндовс КСП за Виндовс 8, Уник, и Андроид добро као Линук. Ово је пројекат отвореног кода, што значи да свако може преузети изворни код, проверити га или чак изменити и побољшати.

Тхе уГет интерфејс вам омогућава да додајете нове захтеве за преузимање док се други још увек покрећу. Ово ствара ред за распоред, тако да можете да преузмете читав низ видео записа, без да се морате сјетити да се вратите на извор и да наредну епизоду ставите у ред касније. Преузимач може да настави сломљене преузимања; такође можете паузирати појединачна преузимања како бисте преузимањима омогућили да се доњи део листе заврши. Преузимања са ФТП сервера који захтевају аутентификацију и даље могу да се покрећу уГет јер у тим случајевима, интерфејс ће вас питати за тражено корисничко име и лозинку.

Можете поставити подешавач да се аутоматски покрене ако копирате УРЛ који има препознат тип видео датотеке. Преузимач наставља да ради у позадини и пита вас да ли желите да добијете копију датотеке ако ставите име у међуспремник. Можете чак да одредите да видео снимке одређене врсте треба да преузму чим их открију уГет у вашем прегледачу. Постоји уГет додатак за Мозилла Фирефок.

Вишедневна архитектура помаже да се убрзају преузимања. То је иста методологија као Преузмите Аццелератор Плус користи. Међутим, док ДАП дели датотеке на пет одељка за истовремено преузимање, уГет их може поделити у 16 ​​сегмената. За бесплатан алат добијате пуно функција уГет.

3. Стабилан проток

Стабилан проток

Стабилан проток је непосредан преузимач написан посебно за Линук ГНОМЕ Животна средина. На располагању је и верзија за проширење прегледача Гоогле Цхроме. Код овог програма доступан је свима који могу да га копирају или мењају, тако да можете да га прочистите и уверите се да не представља безбедносну претњу.

Програм има ГУИ интерфејс, али његове функције се одржавају намерно ријетке. Циљ је овде пружају брзу и ефикасну услугу преузимања користећи минимални ЦПУ и меморију. Преузимач користи а архитектура са више навоја попут ДАП-а, такође можете паузирати и наставити појединачна преузимања. Сучеље укључује ред и можете одредити приоритет појединачним преузимањима постављањем ограничења пропусности за мање важне датотеке.

Стабилан проток није тако богата функција као неки други преузимачи на овој листи, али ће потрошити мање ресурса вашег рачунара, тако да можете наставити са другим активностима док преузимања прелазе.

4. ФлареГет

ФлареГет

ФлареГет је плаћени менаџер преузимања, али постоји и бесплатна верзија. Постоје верзије за Виндовс и Мац ОС добро као Линук. Преузимач има сјајне карактеристике које га чине брзим клијентом за пренос датотека.

Тхе ФлареГет систем дели датотеке и преузима све сегменте истовремено на потпуно исти начин као Преузмите Аццелератор Плус. Остале карактеристике укључују ограничење пропусне ширине да би интернет услуга била доступна за друге активности на вашем рачунару Линук, док напредак преузима у позадини. Систем такође укључује интерфејс за ред и распоређивање то ће наставити да преузимате датотеке без ваше интервенције. Ако се преузимање поквари, систем ће наставити покушај. То вам такође даје могућност да паузирате и наставите са преузимањем појединачних преузимања и такође може да настави преузимања која су прекинута од стране система.

Позадински процес који започиње с ФлареГет интерфејс ће надгледајте све ИоуТубе видео снимке који се појављују у вашем прегледачу и нуде да их преузмете. Ова функција је активна за све типове претраживача. Преузимач ће такође надгледати ваш међуспремник и аутоматски учитати копиране УРЛ адресе без потребе да их залепите.

5. Персеполис

Персеполис Довнлоад Манагер

Персеполис је бесплатан систем отвореног кода која је доступна за Линук, Уник, Виндовс, и Мац ОС. Интерфејс отвара више прозора за преузимање. Основни прозор је планер који вам омогућава да додате неколико датотека за преузимање. Када се свако преузимање заврши, започиње следеће у реду чекања. Напредак сваког преузимања приказан је у прозору за преклапање.

Тхе Персеполис ради за преузимање архитектура са више нити, убрзавање преузимања истовремено копирањем преко сегмената датотека. Позадински процес надгледа претраживаче за видео плејере и тражи да ли детектује видео.

6. МултиГет

МултиГет

МултиГет је доступан за Линук, Виндовс, Уник, и Мац ОС. Ово је бесплатан програм и код је отвореног кода. Приступом преузимању приступа се путем ГУИ интерфејса који има велики мерач напретка приказан у доњем делу. Горњи део прозора приказује ред заказаних преузимања. Тренутна датотека за преузимање раздваја се за истовремено преузимање сегмената у архитектури с више нити.

Најновија верзија система МултиГет дјелује попут бујице клијента. Може да тражи сегменте исте датотеке из различитих извора. Ти сегменти ће се истовремено преузети и саставити у једну датотеку. Систем вам омогућава да паузирате и наставите појединачно преузимање а такође ће учитати УРЛ-ове директно из међуспремника.

7. ДовнТхемАлл

ДовнлоадТхемАлл

Не требате бринути о томе на ком оперативном систему ће овај преузимач радити јер јесте додатак за Фирефок, па ће радити на било ком систему који може угостити тај веб прегледач. Формат додатка чини интерфејс за овај претраживач алата. Приказује се главни екран списак преузимања у распореду а детаље о појединачном преузимању добијате кликом на унос те датотеке на листи. Ти детаљи се појављују у скочном прозору.

Можете паузирати и наставити преузимања и покушати поново покренути прекинуте везе. Подешавања ДовнлоадТхемАлл вам дозвољава одредите број истовременог преузимања датотека, тако да нисте ограничени само на преузимање једне датотеке истовремено, иако можете да примените ту методу ако желите. Преузимач ће открити присуство видео записа у прегледачу и понудити их да их преузме. Такође ће се појавити као опција у контекстном менију када десним тастером миша кликнете на везу до видео датотеке. ДовнлоадТхемАлл је бесплатан.

8. кГет

кГет

Тхе КДЕ група развија низ производа за Линук рачунаре, укључујући Виндовс Пласма Десктоп. Пакет софтвера доступан за Линук из КДЕ-а укључује кГет Довнлоад Манагер. Преузимач користи ХТТП, ДТП и БитТоррент протокол за посредовање у трансферима. Чак и ако не преузимате торенте, преузимач има могућност да извори сегменте датотека са различитих сервера, све их истовремено преузме и састави у једну обједињену датотеку. Архитектура с више нити аутоматски ће подијелити било коју датотеку на сегменте и истовремено преузети те одјељке чак и ако сви долазе са истог сервера. Низ датотека може се распоредити у ред који је приказан у кГет интерфејс.

Можете паузирати и настављати преузимања и покушати поново пренијети датотеке. Овај довнлоадер је слободан за употребу.

Преузимање датотека

Неколико ових менаџера преузимања могу се користити и као торрент клијенти. Нема ништа противзаконито у преузимању са Пеер-2-Пеер (П2П) мреже или извор сегмената датотека са различитих сервера. Тако, нећете имати проблема јер имате торрент клијент на рачунару. Проблеми се јављају само ако датотеке преузимате из неслужбених извора без дозволе власника ауторских права.

Носиоци ауторских права постају посебно активни у сузбијању нелегалних преузимања и ваш Интернет провајдер (ИСП) дужан је да сарађује са адвокатима о ауторским правима уколико им се уручи судска одлука. Сва ваша интернет активност мора проћи преко вашег даватеља интернетских услуга, тако да компанија може лако да види шта радите и чува записе о својим активностима. Тако, будите врло пажљиви у погледу онога што сте преузели. Датотеке за забаву, попут видеа и музике, посебно су ризичне.

Можда не схватите када покренете преузимање да кршите закон. Међутим, на суду, незнање се не сматра вјеродостојном одбраном и биће вам наплаћено или новчано кажњено без обзира да ли сте знали шта радите или не. По правилу, ако желите да преузмете датотеку, вероватно добијате дозволу за копирање. Међутим, чак и тада морате бити опрезни јер постоје неке бескрупулозне веб странице и мрежне услуге које ће вас наплатити за приступ пиратским видео записима.

Одабир преузимача за Линук

Сви ови преузимачи раде кроз Десктоп верзије Линука, а не у командној линији. Могуће је преузимање помоћу команди, али тада немате приказ реда, монитора напретка или друге доступне карактеристике ГУИ интерфејса који олакшавају преузимање.

Ове Преузимање датотека са Линуком имају све сјајне функције које можете добити од менаџера преузимања написаних за Виндовс. Уживајте у активности преузимања, али не заборавите бити опрезни одакле преузимате датотеке.

Имате ли омиљеног менаџера преузимања за Линук? Користите ли менаџер за преузимање који није на нашој листи? Да ли сте редован корисник преузимача које смо овде навели у овом водичу? Оставите поруку у Коментари одељак испод и нека заједница научи из вашег искуства.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4

Adblock
detector