8 најбољих менаџера лозинки за корпорације и мреже

8 најбољих менаџера лозинки за корпорације и мреже

Алати за управљање лозинком увелико ће смањити време које ваше особље за ИТ подршку мора да потроши на помагање корисницима. Системи за управљање лозинкама морају бити у могућности да примењују политике компаније због снаге и ротације лозинке. Систем такође мора бити у могућности да информише кориснике о одговарајућим форматима лозинки, генерише предложене лозинке, поља за аутоматско попуњавање лозинки и, ако је могуће, обезбеди мултифакторну аутентификацију.

Ако вам недостаје времена да прочитате читав пост, ево га наша листа најбољих менаџера мрежних лозинки:

  1. СоларВиндс Пасспортал (ГЕТ ДЕМО) Менаџер лозинки и менаџер докумената намењен управљаним провајдерима услуга.
  2. ИТБоост Мрежни менаџер лозинки за МСП са пратећим системом за управљање документима.
  3. ИТ Лепак Систем управљања лозинком на бази облака и управитељ докумената са укљученим другим алатима за управљање системом.
  4. Хиперваулт Овај управитељ лозинки погодан је за ИТ одељења или МСП. Испоручено из облака.
  5. Дасхлане Бусинесс Менаџер лозинки који је проследио облак са апликацијама за Виндовс, МацОС, иОС и Андроид.
  6. Пассболт Избор локалних или облачних верзија овог управитеља лозинки који се интегрише са АД и ЛДАП.
  7. ЛастПасс тимови Мрежни менаџер лозинки који садржи трезор лозинке у облаку.
  8. МанагеЕнгине Пассворд Манагер Про Свеобухватно локално управљање лозинком.

Како стандарди заштите података постају важнији, предузећа морају бити у могућности да покажу усаглашеност. Примена ових стандарда је често неопходна да би се придобили клијенти, а поштовање уске безбедности приступа такође ће заштитити компанију од парнице против губитка података.

Менаџери лозинки аутоматизују мноштво задатака које ваш тим за ИТ подршку мора да изврши да би мрежа, опрема, подаци и апликације били доступни правим људима. Свеобухватни управитељ лозинки укључује портал за самопослуживање, смањује стрес који може узроковати да корисници погрешно унесу своје лозинке и омогућава им да ресетују своје лозинке уколико их забораве..

Правилно управљани системи лозинки смањиће ризик за податке ваше компаније и смањиће трошкове подршке корисницима.

Најбољи менаџери мрежних лозинки

На тржишту постоји пуно система за управљање лозинкама и ако је ваш посао да купујете нови софтвер за своју компанију, потрошићете доста времена истражујући тржиште и истражујући сваку опцију.

У овом извештају ћете прочитати о најбољим менаџерима лозинки за компаније и њихове мреже. Ужи избор у ужем избору смањит ће вам вријеме које требате провести у истраживању истичући најбољег менаџера лозинки који је данас доступан.

Више о свакој од ових опција можете прочитати у наредним одељцима.

1. СоларВиндс Пасспорттал (ГЕТ ДЕМО)

Екран за лозинку за паспортал

СоларВиндс Пасспортал је услуга заснована на облаку који укључује управитељ лозинки и сигуран менаџер докумената. Ово може изгледати као необична комбинација услуга. Међутим, оба ланца овог пакета захтевају сигурно складиштење, тако да постоји прилично велики број тачака заједништва између њих.

Овај пакет услуга се нуди управљани провајдери услуга (МСП), али подједнако лако може радити за ИТ одељења. Концепт пружања услуге МСП-у је тај да те компаније могу потом продавати услуге управљаних рачуна клијентима. Услуге се наплаћују претплатом.

Управитељ лозинки може да делује као предњи крај за списак система за управљање правима приступа пословном приступу, укључујући Ацтиве Дирецтори, Оффице 365, Азуре сервере и ЛДАП имплементације.

Могућност Пасспортал-а да интерферира са системима права приступа омогућава администраторима система да централизовати све задатке повезане са лозинком у једном интерфејсу. Промене унесене у Пасспортал аутоматски се постављају у системе права приступа који штите мрежу, уређаје, сервере и апликације које користи компанија. Зове се додатни услужни програм који се може додати на Пасспортал Пасспортал Блинк. Ова функција самопослуживања која омогућава корисницима да мењају сопствене лозинке. Овај услужни програм увелико смањује број позива на којима се треба обратити служби за помоћ.

  11 најбољих АПМ алата за управљање и надгледање перформанси апликација

Такође се у Пасспортал налази и функција аутоматског откривања која идентификује апликације заштићене лозинком које треба да буду укључене у управитељ лозинки. Алат може применити ротацију лозинке а укључује генератор лозинки да бисте створили компликоване, нераскидиве лозинке. Те лозинке се чувају у шифровани трезор лозинке а апликације којима корисници покушавају приступити могу се поставити тако да аутоматски попуњавају те незаборавне лозинке. Траг ревизије прати приступ управитељу лозинки и бележи се сав приступ заштићеним апликацијама. Можете затражити демонстрацију попуњавањем ваших података на њиховој веб локацији.

СоларВиндс ПасспорталГет Демо

2. ИТБоост

ИТБоост контролна табла

ИТБоост је такође услуга заснована на облаку која се пласира на МСП. Нема разлога зашто интерни ИТ одељења такође не би требало да користе овај систем за управљање сопственим корпорацијским лозинкама. Овај посао је део ЦоннецтВисе, који је провајдер система за управљање ИТ инфраструктуром и такође производи бројне софтверске платформе за МСП. Овај систем за управљање лозинкама је у пакету са управљачем докумената и управљачем конфигурације.

Управитељ лозинкама омогућава администратору да креира и опозива корисничке налоге у мрежи и на целој компанији. Такође омогућава систем менаџеру да ресетује лозинке. Услуга укључује трезор лозинке и бележи све покушаје приступа у сврху ревизије и сигурности.

Главни циљ система управљања документима повезан са менаџером лозинки је креирање и управљање базе знања. Услуга укључује простор за складиштење и могуће је сместити све врсте датотека на цлоуд дискове.

ИТБоост се интегрише са услугама управљања системом ЦоннецтВисе: ЦоннецтВисе Цонтрол, ЦоннецтВисе Аутомате, и ЦоннецтВисе Манаге. Такође се интегрише са МСП РММ и ПСА софтвером који производе други провајдери, укључујући Пулсеваи, СоларВиндс, Атера и Касеиа.

Услуге ИТБооста доступне су у три издања: Основни, Плус, и Премиум. Управитељ лозинки и функције ревизије приступа су укључене у сва издања. ИТБоост је доступан на 14-дневној бесплатној пробној верзији.

3. ИТ лепак

ИТГлуе

ИТ Лепак је врло сличан и ИТБоосту и Пасспорталу. Такође комбинује управљање лозинкама и документима и управљање лозинкама у једном пакету заснованом на облаку. ИТ Лепак се продаје као услуга за МСП али их такође могу користити ИТ одељења за интерно управљање лозинкама. Ова интернетска услуга је подјела Касеиа, који производи софтвер за надгледање система, укључујући РММ и ПСА софтвер за МСП.

Овај менаџер лозинки може да се интерфејсује и синхронизује са Ацтиве Дирецтори, што га чини одличним алатом за оне администраторе којима је структура АД-а збуњујућа и њен матични интерфејс није од помоћи. Алат укључује праћење приступа и постоји сигуран трезор лозинке чува се у облаку. Још једна одлична карактеристика је способност алата да препозна рачуне ризика и упозори администратора да их затвори.

Додатак основној претплати на ИТ Глуе је систем којем могу директно приступити клијенти МСП-а који би радије управљали властитим лозинкама. Ово се зове МиГлуе а ИТ одељења могу да га размештају као самостални пакет уместо ИТ лепка.

Накнаде за ИТ лепак наплаћују се на основу претплате по кориснику месечно. Постоје три издања сервиса: Основни, Посао, и Ентерприсе. Управљање лозинком је укључено у све њих.

  10 najboljih alata za automatizaciju IT-a

4. Хиперваулт

Хиперваулт

Хиперваулт је а услуга заснована на облаку. Алат надгледа права приступа за мреже, уређаје, крајње тачке, сервере и апликације. То је добро средство и за ИТ одељења и за МСП.

Систем за управљање лозинкама може да управља правима приступа тимовима било које величине. Однос између корисника и ресурса може се пресликати у хијерархији, као што је Ацтиве Дирецтори. Могуће је и постављање групни приступ до ресурса. Хиперваулт је у стању да делује као он унифицирани предњи део за много различитих система права приступа који вероватно тренутно имате на мрежи.

Пакет Хиперваулт укључује библиотека шаблона. Ово су заиста пресликавања између система за управљање лозинкама Хиперваулт-а и другог система права приступа. Посредовањем предложака, многи некомпатибилни системи управљања лозинком могу се спојити у Хиперваулт управљачку конзолу. Свако креирање рачуна или промене направљене у Хиперваулт-у аутоматски се прослеђују одговарајућем менаџеру за права на лицу места. Сви записи постављени у Хиперваулт-у су сачувани заштићени трезор у којем се налази облак. Сва комуникација између Хиперваулта и сајта клијента је шифрована, као и приступ претраживача системској конзоли.

Менаџер лозинки Хиперваулт може да наметне мултифакторски приступни систем о ресурсима које штити. Приступ самој конзоли такође се може заштитити двофакторном аутентификацијом.

Корисна карактеристика система Хиперваулт је та што може да буде белом ознаком, што значи да име и логотип ваше компаније можете ставити на контролну таблу, сва остала интерфејса и све извештаје из система.

Наплаћује се претплата за Хиперваулт по кориснику месечно. Рачуни с већим бројем корисника добијају нижу стопу по кориснику. Постоји и попуст од 10 процената што смањује цену за оне компаније које услугу годишње плаћају унапред. Систем Хиперваулт може се тестирати на 7-дневној бесплатној пробној верзији.

5. Дасхлане бизнис

Дасхлане Бусинесс

Дасхлане Бусинесс је систем управљања лозинком у облаку. И корисничком интерфејсу и управљачкој конзоли приступа се путем апликација из различитих оперативних система. Ово издање службе за заштиту лозинке Дасхлане намењено је управљању лозинкама за тимове.

Претплатници на услугу Дасхлане Бусинесс добијају се трезор лозинке и сигуран простор за одлагање, обојица су била домаћин на Дасхлане серверима. Простор у облачној фази који је укључен у план Дасхлане сегментиран је по кориснику, а обухваћен је и простор за складиштење широм света..

Остале карактеристике услуге укључују генератор лозинки да креирате снажне лозинке са случајним знаковима. Те дуге лозинке се не могу памтити, па ће и корисничка апликација Дасхлане аутоматски попуните поља за лозинку за крајње кориснике система. Администратори система такође могу да одлуче да се наметну двофакторска аутентификација за приступ мрежи и другим ресурсима предузећа. Дасхлане систем ће спровести све неопходне мере за успешно спровођење ове политике.

Дасхлане Бусинесс надгледа веб странице и блокира заражене или опасне странице да се учитају у претраживаче запослених у предузећу. Комбинација апликација и сигурно надгледање прегледача омогућава приступ ресурсима предузећа са више различитих уређаја. Апликација Дасхлане доступна је за Виндовс, мацОС, иОС, и Андроид.

Услуга се наплаћује по кориснику месечно и доступан је на бесплатној пробној верзији.

6. Пассболт

Пассболт

Пассболт је доступан и у локалним и као цлоуд услуга. Постоји и бесплатна верзија локалног софтвера. Систем лозинки покриће све ресурсе компаније укључујући мрежу, сервере, крајње тачке и апликације које се покрећу на њима.

Конзола администратора за Пассболт омогућава креирање корисничких налога за појединце и такође групише лозинке за приступ.

Назива се бесплатна верзија Пассболта Заједница. Постоје две плаћене верзије Посао и Ентерприсе. Наплаћена издања Пассболта имају знатно више функција од бесплатне верзије. На пример, Бусинесс и Ентерприсе Пассболт могу да се синхронизују са Ацтиве Дирецтори и ЛДАП системи. Остала корисна средства у та два плана су мултифакторска провјера аутентичности, евидентирање приступа и ревизија система.

  Топ 14 алата за управљање и надгледање сервера за 2023. годину (бесплатно и плаћено)

Локални софтвер се инсталира на Дебиан и ЦентОС Линук. Систем се такође може покретати на Виндовс-у путем Доцкер виртуализације. Пассболт Цлоуд доступан је на 14-дневној бесплатној пробној верзији.

7. ЛастПасс тимови

ЛастПасс тимови

ЛастПасс Теамс је пословна верзија ЛастПасс-а, чија је основна верзија намењена појединцима. Услуга је испоручено из облака и центрира се на конзоли администратора. Центар за управљање системом лозинки је место где администратор система поставља корисничке налоге. Ти рачуни се такође могу обуставити или уклонити и њихове лозинке се могу ресетовати.

Корисници могу за дељење лозинки за одређене датотеке. Те датотеке морају се налазити у сигуран простор за одлагање која је укључена у систем ЛастПасс Теамс. Простор за складиштење је заштићен шифрирањем, као и сви преноси између ЛастПасс сервера и мрежа његових клијената.

Предузећа која се претплаћују на ЛастПасс тимове не морају да инсталирају никакав софтвер на сајту. Конзоли се може приступити путем било ког интернет претраживача. ЛастПасс тимови доступан је у 14-дневном бесплатном пробном року.

8. МанагеЕнгине Пассворд Манагер Про

МанагеЕнгине Пассворд Манагер Про

МанагеЕнгине Пассворд Манагер Про је локални софтвер који се покреће Виндовс и Линук сервери. Систем није ограничен на надгледање лозинки на рачунару домаћина. Такође ће администрирати лозинке на уређајима МацОС, Уник, Орацле, Сибасе, МиСКЛ, СКЛ Сервер, Јунипер Нетворкс и Цисцо Системс. Систем ће уочити сумњиве активности рачуна ради спречавања губитка података.

Овај менаџер лозинки можете да користите за подешавање и администрирање лозинки за све ресурсе компаније. Могућности укључују периодична ресета лозинке и примену снаге лозинке. Такође је у могућности да га имплементира мултифакторна аутентификација. Карактеристике извештавања укључују функције ревизије потребне да докажу усклађеност са стандардима заштите података, као што су ПЦИ-ДСС и ХИПАА.

Систем укључује шифровани трезор лозинке. Међутим, имајте на уму да је ово локални систем. Компанија ће морати да организује сопствено удаљено складиште направите сигурносну копију базе података лозинки сигурно планирати опоравак од катастрофе. Срећом, Пассворд Манагер Про укључује услуге репликације трезора и израду сигурносних копија ради имплементације ових политика.

Постоје четири верзије програма Пассворд Манагер Про: бесплатно, Стандардно, Премиум, и Ентерприсе. Бесплатна верзија ограничена је на чување десет ресурса. Цена плаћених издања зависи од броја администратора који ће користити систем. Ентерприсе верзија програма Пассворд Манагер Про доступна је за два администратора на бесплатној пробној верзији од 30 дана.

Одабир менаџера за лозинку корпоративне мреже

Управљање лозинком је важан задатак који се не сме препустити случајним ручним процесима. Многи администратори система ослањају се на прорачунске таблице за спремање података о корисничком налогу. Чак ни за мала предузећа та стратегија није довољно добра. Као једна ствар, сваки хакер који открије ту датотеку док истражује ресурсе повезане на мрежу, одмах ће се догодити добити неограничен приступ на све податке компаније. Свако ко може да упадне на рачун финансијског менаџера одмах ће добити приступ овлашћењима за плаћање и могао би да очисти банковни рачун компаније.

Веће компаније свакако треба улагати у систем управљања лозинком. Чак би и само трезор лозинке био добар почетак. Алати на овој листи препоручених менаџера корпоративних и мрежних лозинки разликују се у функционалности. Гледајући кроз опис ових алата, требало би да идентификујете онај који укључује све функције које вашој компанији треба.

Искористите бесплатна суђења која нуде многи алати на нашој листи. Једном када видите ове алате на делу, имат ћете бољу представу који је најбољи за вашу компанију.

Слика: Маска лозинке од Пикабаи-а. Јавни домен.

About the author

Comments

  1. вам је потребан, што значајно убрзава процес управљања лозинкама. Овај систем такође има могућност да генерише предложене лозинке, да обезбеди мултифакторну аутентификацију и да информише кориснике о одговарајућим форматима лозинки. СоларВиндс Пасспортал је одличан избор за компаније које желе да управљају својим лозинкама на ефикасан и сигуран начин.

Comments are closed.