8 најбољих решења за заштиту ДНС-а за вашу мрежу

8 најбољих решења за заштиту ДНС-а за вашу мрежу

Интернет је можда отворио врата неоспорним количинама информација, али отворио је и врата цибер нападачима. Када прегледавате Интернет, потребан је само један залутали клик да бисте се нашли метам злонамјерног софтвера или покушаја крађе идентитета. Користећи ДНС решења за заштиту постаје стандардна пракса јер се предузећа покушавају заштитити од цибер криминала.

Овде је наша листа најбољих решења за заштиту ДНС-а за вашу мрежу:

 1. Неустар УлтраДНС
 2. Цомодо Доме Схиелд
 3. Цлоудфларе
 4. СтацкПатх ДНС
 5. Палоалто Нетворкс ДНС безбедност
 6. Цирен ДНС безбедност
 7. Некусгуард ДНС заштита
 8. ДНСФилтер

Рјешења за заштиту ДНС-а постала су један од основних алата који компаније користе да би се заштитили од пријетњи путем интернета и избјегли непотребне трошкове. У овом ћемо чланку погледати осам најбољих рјешења ДНС заштите за вашу мрежу, али прво, погледајмо шта је ДНС и шта раде алати за заштиту.

Шта је ДНС?

Тхе Систем домена или ДНС дјелује као ан онлине телефонски именик. ДНС се користи за претварање имена домена у ИП адресу за уређај на који се повезује. ДНС се користи зато што је кориснику лакше упамтити име домена, а не дуготрајну ИП адресу. Када унесете упит за претрагу у свој веб претраживач, ДНС сервер га преводи у ИП протокол који рачунару омогућава отварање веб локације.

Шта су ДНС алати за заштиту и зашто су ми потребни?

Ако остане заштићен, ДНС је рањив на било какве неовлаштене радње путем сајбер криминала. На пример, злонамерни ентитети могу да креирају лажне ДНС записе и заварају легитимне кориснике да посећују лажне веб локације и преузимају злонамерни софтвер. Незгодна интеракција између ДНС сервера и угрожене локације може резултирати следећим:

 • ДДоС напади
 • ДНС отмица
 • Тровање кешом
 • Ботнетс
 • Напади човека у средини

ДНС алати за заштиту дизајнирани су да спрече цибер нападе радећи као посредник између вашег веб прегледача и веб локација / садржаја којима приступате на мрежи. Софтвер за заштиту ДНС може блокирати компромитоване веб локације, блокирати познате ботнет сервере, филтрирајте садржај као што су рекламе или веб локације за одрасле, исправни погрешки уноса домена, и још.

Најбоља решења за заштиту ДНС-а

У основи, ДНС алат за заштиту делује као међуспремник који ограничава вашу изложеност претњама на мрежи. Коначно, колико сте сигурни, зависи од квалитета производа који користите. Погледајмо ближе оно што је доступно.

1. Неустар УлтраДНС

8 најбољих решења за заштиту ДНС-а за вашу мрежу

Неустар УлтраДНС је један од најбољих ДНС решења за заштиту за пословне кориснике који гарантује 100% доступност веб страница. Неустар УлтраДНС је решење високих перформанси, које не садржи латенције и тренутне хостове кеша за предузећа која се налазе поред хостова Неустар.

Услуга је отпоран на неуспех са 30 чворова распоређених на шест континената пружајући отпор технолошким и географским догађајима. Програм је уграђена ДДоС заштита са локално ублажавање да зауставе нападаче на трагу.

Цена Неустар УлтраДНС зависи од броја упита које желите да подржите. Цене почињу од 500 000 упита за 30 УСД (24 £) месечно. Следећи пакет подржава милион упита у износу од 50 долара (£ 41). Последњи пакет подржава два милиона упита по цени од 90 УСД месечно. Можете сазнати више на страници производа.

2. Цомодо Доме штит

Цомодо Доме Схиелд

Цомодо ДомеСхиелд је решење за безбедно филтрирање ДНС-а дизајнирано да заштити пословне кориснике на мрежи. Цомодо Доме Схиелд омогућава кориснику да надгледајте веб саобраћај у реалном времену и блок ризичан веб странице. Једном када је веб локација блокирана, она ће бити додата у црну листу тако да јој убудуће нећете приступити грешком. Конфигурисање Цомодо Доме Схиелд је једноставно, а све што требате је да промените своје ДНС поставке у Схиелд-ов ДНС.

Платформа контролише који је садржај блокиран употребом сигурносна правила. Сигурносна правила су правила која конфигурише корисник и имплементира блокове на злонамерни сајтови, злонамерних програма, пхисхинг напади, шпијунски софтвер, и други цибер напади.

Постоји бесплатна верзија Цомодо Доме Схиелд-а звани Доме Схиелд Голд. Доме Схиелд Голд подржава до 300.000 ДНС захтева месечно. Плаћене верзије се зову Доме Схиелд Платинум за предузећа и Доме Схиелд Платинум за МСП.

МСП верзија има додатне функције као што је могућност шифровати сав ДНС саобраћај и креирајте Интеграл ИП или ИП блок политике засноване на веб локацији. Морате директно да контактирате компанију да бисте видели понуду. Такође можете да затражите демонстрацију.

3. Цлоудфларе

Цлоудфларе

Цлоудфларе је још један врхунски ДНС провајдер. Можете управљајте свим својим доменама путем једног корисничког интерфејса или АПИ. Цлоудфларе се широко користи јер може брзо обрадити упите имена домена са ан просечна брзина претраживања ДНС-а од 11мс. Цлоудфларе се може конфигурирати као секундарни ДНС провајдер и хоће аутоматски ажурирати записе када се примарни ДНС провајдер ажурира.

Када користиш Цлоудфларе нисте изложени никаквим ограничењима упита, тако да останете заштићени без обзира на све. За додатну сигурност, Цлоудфларе користи уграђено балансирање терета и аутоматско пребацивање. Ове функције помажу у одржавању вашег ДНС-а доступним чак и ако дође до прекида рада или квара.

Постоје четири верзије Цлоудфларе доступно: Бесплатно, Про, Бусинесс и Ентерприсе. Бесплатна верзија не кошта ништа и подржава личне веб странице. Про верзија кошта 20 УСД (16 £) месечно по домену за професионалне веб странице.

Верзија за пословање кошта 200 УСД (163) месечно по домену за веб локације е-трговине и друга предузећа која захтевају напредну безбедност и перформансе. Ентерприсе верзија је за предузећа која захтевају сигурност предузећа и Подршка 24/7/365. Можете се пријавити за програм.

4. СтацкПатх ДНС

СтацкПатх ДНС

СтацкПатх ДНС је ДНС алат за заштиту који обрађује упите великом брзином и малом латенцијом. ДНС подаци обрађују се на ивици облака како би се крајњем кориснику омогућиле најбоље перформансе. Безбедносно, раствор штити од ДДоС напада 3 нивоа 5 и користи аутентификација за спречавање тровања ДНС кеш меморије.

Алат је добар избор ако обрађујете велику количину упита на његов рачун аутоматско скалирање, који одржава перформансе ако је дошло до шиљака упита. Сервис је такође веома отпоран на неуспех захваљујући уграђеном балансирању оптерећења и паду како би спречио да ваша услуга не буде активирана ако дође до квара. Постоји нема ниједне тачке неуспеха, што одржава доступност услуге високом.

Постоје четири верзије СтацкПатх ДНС доступно за преузимање: Глобал Манагед ДНС, Едге Деливер 20, Едге Деливери 200 и Едге Деливери 2000. Верзија Глобал ДНС-а кошта 10 (8,21 £) месечно за два милиона упита месечно. Едге Деливери 20 кошта 20 УСД (16,43 £) месечно и укључује два милиона ДНС упита месечно плус ЦДН, ВАФ и надзор за пет услуга.

Едге Деливери 200 кошта 200 УСД (164 £) месечно за пет милиона ДНС захтева и надзор за пет услуга. Едге Деливери 2000 кошта 2.000 УСД (1.642 £) месечно уз 10 милиона ДНС захтева месечно и надгледање за до 10 услуга. Бесплатну пробну верзију можете преузети регистрацијом на рачун.

5. Палоалто Нетворкс ДНС безбедност

Пало алто мрежа ДНС

Палоалто Нетворкс ДНС безбедност је ДНС алат за заштиту која користи Филтрирање УРЛ адреса, предиктивна аналитика, и Машинско учење да блокира најновије онлајн претње. Палоалто Нетворкс ДНС безбедност аутоматски блокира злонамерне домене и идентификује ДНС нападе тунелирања у реалном времену.

Услуга је скалабилна, са базом података заснованом на облаку што значи да нема ограничења у броју домена које може да блокира. Ако тражите интелигентно решење за заштиту ДНС-а са могућностима машинског учења, Палоалто Нетворкс ДНС безбедност је производ који вреди размислити. Да бисте купили Палоалто Нетворкс ДНС безбедност, мораћете директно да се обратите продајном тиму. Можете да затражите демонстрацију.

6. Цирен ДНС безбедност

Цирен ДНС безбедност

Цирен ДНС безбедност је алат за филтрирање на мрежи у облаку која штити од ДНС напада. Софтвер блокира приступ злонамерним веб локацијама и садржају. Своју употребу веба можете прегледати у реалном времену преко надзорне табле. Контролна табла вам омогућава погледајте дневник активности, креирајте прилагођене ДНС политике, и генерисање извештаја о веб активности.

Да бисте сачували резултате прегледача од претњи, постоји Безбедно претраживање функција која филтрира увредљиви садржај тако да корисник нема приступ било чему проблематичном. Ви такође имате блокирати политике да бисте контролисали садржај који видите приликом прегледавања интернета.

Процес подешавања за Цирен ДНС сигурност је врло једноставно, и за само неколико минута можете се заштитити од најновијих претњи. Такође, не требате инсталирати ниједне агенте на уређајима који ће бити заштићени. Лаган поступак подешавања чини Цирен ДНС безбедност идеално за пословна окружења.

Цирен ДНС безбедност је алат који се истиче на овој листи ако тражите алат за филтрирање који је лако имплементирати и конфигурирати. Да бисте видели цитат за Цирен ДНС безбедност, мораћете директно да контактирате компанију. Можете да затражите демонстрацију програма.

7. Некусгуард ДНС заштита

Некусгуард

Некусгуард ДНС заштита је још један познати програм заштите ДНС-а. Некусгуард ДНС заштита Покреће га глобална мрежа дистрибуираних чворова како би се осигурао отпор против проблема или перформанси. Процес брзог подешавања омогућава вам унесите ИП адресе ваших ДНС сервера и будите спремни за полазак.

Можете надгледајте статус свог ДНС-а путем портала за кориснике. Портал за купце приказује ваше статистике ДНС упити и потрошња пропусне ширине. Овдје ћете конфигурирати који су домени заштићени.

Некусгуард ДНС заштита долази са Двофакторна аутентификација да бисте сачували свој налог од неовлашћеног приступа. Алат се препоручује онима који желе мршавије искуство управљања ДНС-ом. Ако сте заинтересовани за преузимање Некусгуард ДНС заштита мораћете директно да се обратите продајном тиму. Можете их контактирати на њиховом веб месту и затражити демонстрацију.

8. ДНСФилтер

ДНСфилтер

ДНСФилтер је ДНС заштитник заснован на облаку дизајниран за заустављање злонамјерног софтвера, вируса, пхисхинг напада и других онлајн претњи. ДНСФилтер користи функције као што су АИ филтрирање садржаја на напајање да би контролисао који садржај корисник може да приступи. ДНСФилтер такође има контролну таблу где можете прегледајте своје веб локације, мрежна активност, и генерисање извештаја о безбедности.

Можете конфигуришите смернице за филтрирање садржаја да бисте утврдили који садржај видите. На пример, можете да изаберете који тип веб локација желите да блокирате. Било да су то нелегални веб сајтови, веб локације за стримовање и још много тога. Ове листе воде алгоритми тако да их не морате редовно ажурирати ручно.

Постоје три стандардна плана за ДНСФилтер; Басиц, Про и Ентерприсе. Основна верзија кошта 0,90 УСД месечно по кориснику. Про верзија кошта 1,80 УСД (1,48 £) месечно, по кориснику са додатним функцијама као што су клијентови извештаји. Ентерприсе верзија кошта 2,70 УСД (2,22 £) месечно, по кориснику са додатним задржавањем података. Можете започети 14-дневно бесплатно пробно раздобље.

Најбоља решења за заштиту ДНС-а 

Изаберите решење за заштиту ДНС-а које најбоље одговара вашем буџету и вашим пословним захтевима. Примена филтрирања садржаја не само да ће вас сачувати на мрежи, већ ће вам помоћи да постигнете позитивније искуство прегледавања. Примена ДНС безбедносног програма спречава злонамерне субјекте да могу негативно да утичу на ваше мрежне активности.

Алат попут Цомодо Доме Схиелд, Цирен ДНС безбедност, и СтацкПатх ДНС су добри избори за пословне кориснике. Са правим конфигурацијама моћи ћете да пружите најбољу линију одбране од сајбер нападача.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 88

Adblock
detector