8 најбољих Вифи Стумблерс-а за Виндовс и Мац

Најбољи ВиФи ометачи за Виндовс и Мац

ВиФи стумблер открива доступне канале и јачину сигнала бежичних рутера у домету. Такође може да покаже колико других корисника тренутно користи мрежу. Помоћу ових информација можете одабрати сигнал са мање гужве и усмеривач поставити на чистији канал.

Дакле, ВиФи стумблер пружа две услуге: помоћник за проналажење неприметне бежичне мреже и пружите информације које ће вам помоћи да прилагодите свој рутер.

нажалост, нема ниједног мрежног ометања путем Интернета јер да бисте користили веб локацију, морате да будете повезани на рутер. Ако сте на новој локацији и скенирате одговарајућу бежичну приступну тачку на коју бисте се могли повезати, алат који захтева интернетску везу не би користио много. Сврха ВЛАН-а је да претражује све мрежне карактеристике споља. Погледајмо ВиФи стумбере Виндовс и Мац ОС.

Најбољи ВиФи ометачи за Виндовс и Мац:

Вифи СтумблерВиндовсМац
НетСтумблер да Не
Ви-Фи скенер Лизард Системс да Не
Акрил да Не
Екахау Хепер Маппер да Не
Цаин & Абел да Не
ВирелессНетВиев да Не
НетСпот да да
Хомедале да да

Ево неколико додатних детаља о свакој од ових опција.

1. НетСтумблер

НетСтумблер

Програм НетСтумблер је само доступно за Виндовс. Лагана верзија названа МиниСтумблер ради на Виндовс ЦЕ и Виндовс Мобиле. Алат може открити ВиФи мреже помоћу 802.11а, 802.11б и 802.11г стандард - у документацији алата се не спомиње 802.11н или 802.11ац. Алат неће радити са свим мрежним картицама. Морате само преузети програм да видите да ли ће радити с вашим.

Овај програм је бесплатно коришћење, али програмер би ценио донацију. Када се програм отвори, започиње аутоматско скенирање и наставља скенирати у недоглед. Интерфејс је сличан распореду као што је Виндовс Екплорер јер има главни панел који приказује тренутно одабрани сигнал рутера и бочни панел који садржи стаблосту структуру на којој се приказују све доступне мреже. Кликните на сигнал у индексном окну да бисте добили детаље о свим доступним каналима за тај рутер.

2. Ви-Фи скенер Лизард Системс

Лизард Системс ВиФи Стумлер

Ви-Фи скенер компаније Лизард Системс је бесплатан за личну употребу. Пословни корисници морају да плате софтвер, али могу да га добију на а 10-дневно бесплатно пробно време да бисте проверили да ли ради пре него што уложите било какав новац. Овај алат се покреће у оперативном систему Виндовс оперативни системи.

ВиФи скенер Лизард Системс проналази сигнале са 802.11 а / б / н / г и 802.11ац усмјеривачи. Скенер открива све усмјериваче у домету. Ако сте унутар отиска сигнала рутера, он ће бити наведен на главном екрану алата. За лако упоређивање перформанси ВиФи мреже, линијски граф живих података приказује снагу сигнала сваког рутера који покупи.

На контролној табли се налазе спискови ССИД сваке мреже и рутера МАЦ адреса. Поред ове идентификационе информације, видећете и следеће јачина сигнала, максимална брзина протока података, оперативни канал, и сигурносни систем за сваки рутер.

Ову алатку прво користите док нисте повезани ни на једну мрежу. Један од разлога због којег људи користе ВиФи ометач је да сазнају детаље о доступним опцијама како бисте могли да одлучите на коју мрежу да се повежете.. Можете да се повежете са мрежом и уклоните везу са ње. Свом бежичном адаптеру можете приступити и управљати из њега.

3. Акрил

Акрил

Акрилик је добро познати програм за њушкање ВиФи пакета. Овај програм може се инсталирати само на Виндовс. Доступна је плаћена верзија за пословну употребу и бесплатна верзија програма за кућне кориснике. Овај алат је врло сличан Ви-Фи скенеру Лизард Системс, само што има професионалнији интерфејс.

Главна контролна табла је хоризонтално подељена на две половине. Горњи одељак сучеља даје листу сваког рутера у домету. За сваки запис на овој листи видећете рутер ССИД, његово МАЦ адреса, и верзије 802.11 са којима рутер може да ради. Детаљи о програму јачина сигнала за сваки рутер, канал број и максимална брзина преноса података коју можете очекивати од ње. Апликација наводи детаље о ВЕП / ВПА / ВПА2 имплементације у сваком рутеру, произвођачу рутера и ВПС верзија. Извештај показује произвођач сваког рутера. Доња половина екрана је посвећена граф уживо који показује снагу сигнала свих усмјеривача у домету.

Овај алат има неке занимљиве карактеристике, укључујући могућност добијања генеричких лозинки за сваки рутер који детектира како бисте се могли пријавити на њега.

4. Екахау Хепер Маппер

Екахау Хепер Маппер

Екахау Хепер Маппер је бесплатан алат која се може инсталирати на Виндовс. Услужни програм показује мапа свих околних ВиФи сигнала са отиском отиска у боји који означава јачину сигнала сваког рутера. „Топлотна карта“ приказује који су сигнали рутера јачи на одређеној локацији, а самим тим и „топлији“.

Систем Екахау ради са сигналима који следе 802.11а, б, г и н стандардима, али чини се да није компатибилна са 802.11ац. Топлотна мапа доминира над инструментном таблом. Међутим, бочна плоча на екрану наводи нагле рутере. Клик на један од ових уноса доводи до више детаља о одређеном усмјеривачу, на примјер, његовом ССИД и МАЦ адреса. Мапе топлоте открива безбедносне поставке укључујући конфигурацију ВЕП, ВПА и ВПА2 на сваком рутеру.

Машина за топлотну мапу намијењена је опслуживању кућних корисника и оних с малим или кућним канцеларијама. Већа предузећа се баве свеобухватнијим алатом под називом Екахау Сите Сурвеи.

5. Цаин & Абел

Цаин и Абел

Цаин & Абел је познат као алат за хаковање и ваш ИСП може блокирати приступ веб локацији тог алата. Неке од његових карактеристика омогућавају низ хакерских трикова, укључујући тровање АРП-ом и нападе човека у средини. Алат укључује објекте за креирање лозинки, тако да је врста услужног програма који не желите да паднете у погрешне руке. Међутим, доступан је свакоме, па чак и ако га одбијете да користе, хакери ће га лако примити. Можете је погледати, поготово ако јесте бесплатно. Програмер вас тражи да дате донацију ако алат сматрате корисним.

Као хакерски алат, Цаин и Абел укључују пуно специјални екрани за креирање лозинки и праћење понашања. Међутим, можете га користити само као ВиФи стумблер да добијем ИП адресе и МАЦ адресе бежичних рутера у домету. Остале функције алата омогућују вам да погледајте кориснике који су повезани на рутер и чак хватање пакета података док пролазе кроз ваздух. Помоћни програм укључује: Трацероуте функција која извештава о брзини и рути путања до одређене ИП адресе.

Инструментална табла за алат је заиста једноставна за употребу, али треба истражити много картица и тастера да бисте сазнали сав потенцијал овог услужног програма. Софтвер се може инсталирати на Виндовс.

6. ВирелессНетВиев

ВирелессНетВиев

Алат ВирелессНетВиев се покреће Виндовс. Ово је бесплатан програм и једна је од многих мрежних услужних програма које производи НирСофт. Програм не треба да се компајлише, тако да га можете сместити на меморијску картицу и покренути га одатле.

Када отворите алат, он скенира сигнале и понавља скенирање сваких 10 секунди. Не морате бити повезани на интернет да бисте открили околне бежичне приступне тачке. На дисплеју су наведени сви откривени сигнали и њихови ССИД, МАЦ адреса, квалитет сигнала на последњем полу, просечан квалитет сигнала, алгоритам мрежне провјере идентитета, алгоритам за шифровање, примљен индикатор јачине сигнала, фреквенција канала, и број канала.

Излаз система даје сјајне информације за оне који желе побољшати перформансе ВиФи рутера јер ће помоћи вам да истражите снагу сваког доступног канала. Извештаји и сирови подаци могу се исписати у датотеке. Као и графичко корисничко сучеље, програм можете користити и као услужни програм наредбеног ретка.

7. НетСпот

НетСпотАко сте чекали ВиФи ометача Мац ОС да се појави на списку, ево га. Овај алат се може користити на Виндовс такође рачунари. Алат НетСпот намењен је како кућној тако и канцеларијској употреби. Од вас се захтева да убаците у план свог имања. Ако немате тлоцрт, можете га нацртати у услужном програму за мапирање алата.

Након што се план учита, кликните на положај рачунара у плану. Програм ће потом прегледати бежичне сигнале у том подручју и нацртати сигналне трагове свих усмјеривача унутар домета. Ако не покупите све рутере у вашој установи, само преместите лаптоп на друго место и поново покрените скенирање. Овом методом, можете саставити топлотну мапу која показује све сигналне трагове.

Једном када НетСпот прикупи информације о свим сигналима у вашем простору, можете да прикажете различите приказе ВиФи услуге. Интерфејс показује различите нивое јачине сигнала око зграде. Може да прикаже било какве сметње из спољних извора или опреме унутар ваших зидова које нарушавају квалитет ваше ВиФи услуге.

Алат такође има: Откриће режим. Ово ће испитати непосредну област око вашег рачунара и навести све сигнале на које наилази на том месту. Већина тих сигнала добијаће се са других уређаја, а не са рутера. У сваком случају видећете ССИД покретача сигнала и сигнала рутера са којом комуницира. Видећете и број канала, фреквенција и сигурносни систем за тај пренос. Појављују се снимци у режиму откривања добављачи преносних уређаја и верзија 802.11 стандарда који користи његов ВНИЦ. Морате видјети јачина сигнала која је откривена при сваком сусрету са одређеним уређајем.

Ово невероватно средство је доступан бесплатно. Могућност уношења тлоцрта даје интерфејсу НетСпот одличан изглед и олакшава уочавање проблема са ВиФи сигналом.

8. Хомедале

Хомедале

Хомедале је још један ВиФи ометач који се може инсталирати на оба Мац ОС и Виндовс. Скенер може препознати сигнале са 802.11а, б, г, н и 802.11ац усмјеривачи. Интерфејс се повезује на Гоогле, Мозилла или ОпенВЛАН систем локације мапа за приказ тачне локације отиска ВиФи сигнала.

Уз њих се приказује и сваки од бежичних преноса које систем детектује јачина сигнала и тхе фреквенцијски канал. Сваки сигнал је идентификован по његовом порекло ССИД и тхе МАЦ адреса рутера који управља преносом. Остали детаљи приказани на контролној табли за сваки откривени пренос укључују добављач уређаја и његове матична земља и сигурносни систем који се користи.

Контролна плоча Хомедале приказује јачину сигнала сваког рутера на линијском графу састављеном из периодичног тестирања мреже. Ово је сјајно средство за утврђивање доакле долази сигнал вашег рутера и да ли је преоптерећен. Информације које добивате од Хомедале помажу у одлучивању где треба преместити рутер и да ли да пребаците његов оперативни канал. Такође можете пратити уређаје у мрежи који помажу да заштитите ваш бежични систем од уљеза. Хомедале је доступан бесплатно.

ВиФи каменчићи за мобилне уређаје

Ако желите да претражите ВиФи сигнале кад нисте код куће, можда ћете се наћи без лаптопа или Мацбоок-а и само свог мобилног уређаја. Стога је корисно знати који ВиФи ометачи раде на Виндовс Мобиле, Андроиду и иОС-у.

ВеФи

ВеФи је бесплатни услужни програм за Андроид, иОС и Виндовс Мобиле. Такође је доступан за Виндовс и Мац ОС. Овај услужни програм скенира бежичне приступне тачке у домету, а затим се односи на базу података која поседује заједницу како би извештавали које мреже нуде најбољу услугу.

ВиФи мапа

ВиФи мапа је још једна бесплатна апликација коју покреће заједница и доступна је за Андроид и иОС. Апликација приступа претрпаној бази података о бежичним приступним тачкама широм света. Кад се ваш уређај нађе у домету једног, апликација ће вам доставити лозинку тако да можете бесплатно да приступите ВиФи услузи. Ово је врло популарна апликација.

Тецхет Нетворк Анализер

Нетворк Анализер је бесплатан алат за Андроид и иОС. Кућна веб локација услуге није баш софистицирана, али сама апликација поседује веома добро произведене садржаје и графику. Апликација ће скенирати бежичне мреже у домету и може да произведе анализу мрежа на које сте повезани. Можете прикупити податке о времену одзива на одређене дестинације, ДНС извештаје и информације о рути.

ВиФи анализатор компаније Фарпроц

Овај бесплатни анализатор бежичне мреже је још један пример апликације која има софистициране графиконе и распореде у апликацији, али врло ријетку презентацију на веб локацији сервиса. Алат има веома високу оцену на Гоогле Плаи-у и има тону добрих критика. Апликација открива околне бежичне мреже и такође процењује доступност пропусног опсега за сваки канал који вам је доступан тако да можете добити бржу везу.

Вифи анализатор и скенер

Доступно за Андроид, иОС и Виндовс Пхоне, ВиФи анализатор и скенер популарна је бесплатна апликација. Инсталиран је више од милион пута. Не само да је ово добар алат за проналажење правог ВиФи канала на који ћете се повезати када сте вани, већ вам може помоћи и да пронађете најбољу локацију у свом дому за свој ВиФи рутер.

ВиФи анализатор компаније Мастер Апп Солутионс

Овај бесплатни алат за откривање ВиФи мреже за Андроид и иОС који такође извештава о свим осталим уређајима који су повезани на исти АП. ВиФи анализатор укључује дијагностичке алате тако да можете проценити везу са удаљеним адресама.

Испробајте бежични интернет

Анализа сигнала са ваше ВиФи приступне тачке и опсег његовог отиска помажу вам да прилагодите и преместите усмјеривач на добити најбоље покривање имовине. Функција топлотне мапе неких ВиФи ометача на овој листи може вам одмах показати да се ваш рутер налази на погрешном месту или да је превише сметњи около.

Већина ВиФи стумбера на нашој листи је бесплатна, тако да заиста немате шта изгубити ако треба да испробате. Брзина и покривеност постигнута подешавањем вашег ВиФи рутера значи да су ови бесплатне комуналије могу уштедети новац и побољшати перформансе мреже.

Јесте ли користили ВиФи сметлара? Јесте ли испробали алат који није на нашој листи? Обавестите нас о свом искуству са ВиФи спотицањем остављајући поруку у Коментари одељак испод.

Слика: Вифи рутер из ПКСХере-а. Јавни домен

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9

Adblock
detector