8 najboljih alata i softvera za ažuriranje sustava Windows Server (WSUS)

Što je WSUS?

7 najboljih WSUS alata
Usluge ažuriranja Windows poslužitelja, poznatiji kao WSUS, program je za ažuriranje softvera u paketu sa sustavom Windows Server. Program će automatski provjeriti postoje li ažuriranja, hitne ispravke i zakrpe na Microsoftovom softveru, a zatim ih distribuirati na sva računala na mreži.

Ažuriranje cjelokupnog softvera važan je zaštitnik od virusa i upada u mrežu. Hakeri stalno otkrivaju nove eksploatacije u softveru i čim se otkriju njihovi novi napadi proizvođači softvera utrkuju se kako bi zatvorili rupu. Ta se zaustavljanja eksploatiraju kao zakrpe i nadogradnje.

Niže u nastavku opisujemo alate u ovom postu, ali u slučaju da imate vremena samo za kratki sažetak, evo našeg popis najboljih WSUS alata:

  1. Dijagnostički alat SolarWinds za WSUS agent (BESPLATNO PREUZIMANJE) - čarobnjak za rješavanje problema za WSUS veze koje jednostavno neće raditi.
  2. Alat za dijagnostiku klijenta Microsoft WSUS - Konačni alat za dijagnostiku klijenta za WSUS.
  3. ManageEngine Patch Manager Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Upravljanje zakrpa za softver koji prebiva u Windowsima, Mac OS-u, Linuxu i Cloudu.
  4. Microsoft WSUS Alat za uzorkovanje izvještaja - Usluga konsolidacije ažuriranja za izvješća o statusu u WSUS implementacijama s više poslužitelja.
  5. Alat WSUS tvrtke AFDesign za začinski rad - Prednji kraj za standardni korisnik WSUS.
  6. WSUS offline alat - Registrira potrebu za ažuriranjem softvera na izvanmrežnim uređajima.
  7. BatchPatch - Windows sučelje za WSUS procedure.
  8. SolarWinds Patch Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Ovaj alat vam omogućuje potpuno upravljanje zakrpama i integrira SCCM nadzor; alat može ažurirati softver na Mac OS, Unix, Linux i Windows, ali softver se pokreće samo na Windows Serveru.

Posebno je važno zadržati najnoviju verziju vašeg operativnog sustava. Eksploatacija u operativnom sustavu može dati hakerima pristup osnovnom firmveru vašeg računala i neograničen pristup svom softveru i podacima pohranjenim na vašoj opremi. Stoga je WSUS važan alat za sve tvrtke koje rade u Windows Server okruženju.

WSUS je besplatna usluga automatskog ažuriranja, ali kao sustav upravljanja zakrpama pomalo je rudimentaran. Sustav proizvodi trupce, ali to se može ručno češljati. Srećom, mali broj alata može organizirati podatke proizvedene od WSUS-a i pomoći vam da pratite verzije softvera koje rade na vašoj mreži.

WSUS funkcije

WSUS periodično provjerava Microsoftove poslužitelje za ažuriranje softvera i preuzima ih u središnje spremište. Kao administrator imate mogućnost odobriti ili blokirati određene nadogradnje. Također možete odrediti datum distribucije softvera. Također je moguće unaprijed konfigurirati funkciju distribucije za definiranje automatskih postupaka za različite klase ažuriranja. Tako, možete odrediti da se kritična i sigurnosna ažuriranja automatski instaliraju, dok se servisni paketi i ažuriranja upravljačkih programa održavaju do ručnog odobrenja.

funkcija otkrivanja u WSUS stvara izvješće o ažuriranjima dostupnim za svaki stroj. To osigurava popis Microsoftovog softvera na svakoj krajnjoj točki sa statusom verzije svakog programa. Ostale postavke u WSUS-u blokiraju ručne promjene Microsoftovih proizvoda koji rade na svakom računalu.

WSUS i SCCM alati

Iako je WSUS vrlo dobar kao usluga upravljanja zakrpama, nedostaci u njegovoj funkcionalnosti mogu se popuniti drugim alatima. WSUS se bavi samo Microsoftovim proizvodima, tako da morate potražiti negdje drugdje sadržaje za pokrivanje zakrpa upravljanjem drugim softverom. SCCM, alat za upravljanje konfiguracijom sustava, još jedna je važna usluga upravljanja zakrpama koja djeluje u Windows okruženju. Uobičajeno je susretanje s alatima s kojima možete komunicirati i WSUS i SCCM za proizvodnju sveobuhvatnije usluge upravljanja zakrpama.

Ne integriraju se svi alati za upravljanje zakrpama s WSUS-om, pa smo se u ovom izvješću usredotočili samo na alate koji ili poboljšavaju WSUS mogućnosti ili integriraju WSUS u širi i sveobuhvatniji sustav upravljanja zakrpama za automatska ažuriranja.

Najbolji WSUS alati i alternative

Prilikom odabira alata za ovaj popis, naša glavna razmatranja bila su pouzdanost i robusnost alata u različitim slučajevima korištenja u industriji, način na koji se softver održava i ažurira, jednostavnost u postavljanju i korištenju softvera, dostupnost dokumentacije i podrške te opća funkcionalnost i izvođenje.

1. Dijagnostički alat SolarWinds za WSUS agent (BESPLATNO PREUZIMANJE)

Alat za dijagnostiku SolarWinds WSUS

SolarWinds nudi veliku biblioteku softvera za upravljanje infrastrukturom, a posebno je jak na uslužnim programima za nadzor mrežnih uređaja. Ovaj besplatni uslužni program od SolarWinds poboljšava WSUS i korak je između golih WSUS mogućnosti i potpunog upravljanja zakrpama. Ako imate samo malu mrežu i ne možete zaista opravdati troškove pogona za upravljanje sa zakrpama, ovaj bi alat mogao biti najbolja opcija.

Alat za dijagnostiku SolarWinds za WSUS agent prati status klijenta WSUS agenata koji se prikazuju na krajnjim točkama vaše mreže. To daje alternativni prikaz akcija ažuriranja, tako da se ne morate pouzdati u izvještaje o statusu koje daje središnji WSUS poslužitelj.

Perspektiva perspektive ovog alata pomaže u rješavanju situacija u kojima cijeli WSUS sustav ne radi ispravno. Vrlo je lijepo kad sve funkcionira kako treba, ali kao administrator sustava, znate da veliki dio vašeg posla uključuje bavljenje stvarima koje idu po zlu. SolarWinds je započeo s pretpostavkom da će stvari poći po zlu što daje ovom alatu jedinstveno polazište.

Što učiniti ako se krajnja točka jednostavno ne pojavi u WSUS-u? Zašto se neka ažuriranja zauvijek trebaju instalirati, a neka ne opetovano? WSUS je toliko sadržani paket da ponekad može biti pomalo nepojmljiv. Dakle, dobro mjesto za početak prilikom provjere problema je osigurati da protok kroz WSUS dođe do svakog agenta na strojevima krajnje točke.

S ovim alatom možete početi tako da provjerite da li svaki WSUS agent stvarno djeluje i da središnji WSUS poslužitelj može komunicirati sa svakim od njih. Alat za dijagnostiku provjerit će sve konfiguracijske vrijednosti svakog agenta i izvijestiti o njima da vam dam osnovnu vrijednost. Devet puta od deset, ovaj će vam ček riješiti većinu problema sa sinkronizacijom ažuriranja. Međutim, u teško popravljivim slučajevima imate drugu razinu pomoći s Dijagnostičkim alatom.

Alat proizvodi izvještaje o pogreškama za svaki problematični agent za ažuriranje. Objašnjeni su kodovi pogrešaka, a alat vam daje preporuke o radnjama koje trebate poduzeti kako bi se problem problema ponovo pokrenuo. Ovaj alat je velika pomoć i ne košta ništa.

Dijagnostički alat SolarWinds za WSUS agent je sjajna pomoć kada stvari krenu po zlu. Možete ga koristiti i za obavljanje periodičnih provjera sustava da biste izbjegli potencijalne točke neuspjeha. Ovaj alat za upravljačku konzolu pokriva sve zadatke koje biste mogli dobiti od agenta za ažuriranje WSUS-a. Ako također tražite zamjenu za SCCM konzolu, trebali biste istražiti SolarWinds Patch Manager koji se također pojavljuje na ovom popisu.

IZBOR UREDNIKA

SolarWinds Alat za dijagnostiku savršen je za mrežne administratore koji žele nadzirati i dijagnosticirati WSUS probleme. Na temelju pretpostavke da WSUS pođe po zlu omogućuje vam testiranje veza, prepoznavanje uzroka neuspjeha i pomaže vam da popravite pogreške Windows Update Agenta. Odličan alat koji bi trebao koristiti svaki neto administrator.

Preuzimanje datoteka: BESPLATNO preuzimanje na SolarWinds.com

Službena stranica: https://www.solarwinds.com/free-tools/diagnostic-tool-for-the-wsus-agent

OS: Windows Server

2. Microsoft WSUS Alat za dijagnostiku klijenta

Alat za dijagnostiku WSUS klijenta

Microsoft je također svjestan da WSUS sustav ne radi uvijek glatko i na raspolaganju je vlastiti dijagnostički alat za olakšavanje Microsoftovog postupka ažuriranja. Ovaj besplatni uslužni program slično je SolarWinds dijagnostičkom alatu za WSUS agente - u svijetu WSUS ispitujući "klijent" ili "agent”Iznosi istu stvar.

Kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona, ​​Microsoftov dijagnostički alat pokreće se iz naredbenog retka. Nema sofisticirano GUI sučelje koje besplatni alat SolarWinds nudi. Još jedna razlika između ova dva alata je ta što je Microsoftov alat radi na klijentskom stroju i ne djeluje od središnje točke. Dakle, imate mogućnost da posjetite svaku krajnju točku, instalirate izvršnu datoteku i pokrenete je tamo ili upotrebite softver za daljinsko upravljanje da biste instalirali program i pokrenuli ga sa središnjeg mjesta. Bilo kako bilo, povratne informacije na zaslonu otežavaju uklanjanje bilo kakvih zapisa iz ovog sustava.

Mnogi sistemski administratori imaju "prvo dobavljač"Politika kada je u pitanju uporaba dijagnostičkih alata. Takav je stav potpuno razumljiv. Bolje je dobiti izvješća o pogreškama proizvedena pomoću dijagnostičkih alata izvornog dobavljača softvera. Ako želite znati zašto Microsoftov proizvod ne radi ispravno, bolje je koristiti Microsoftov dijagnostički alat. To je posebno slučaj u slučaju kada mogu biti problem i drugi Microsoftovi proizvodi, poput Active Directorya. Zbog toga je Microsoft WSUS Alat za dijagnostiku klijenata uključen na ovaj popis.

Ako trebate nazvati Microsoft za podršku, možda će očekivati ​​da pokrenete ovaj uslužni program kako biste im dali informacije o statusu prije nego što vam mogu pomoći u rješavanju problema. To je reklo, Microsoft jasno daje do znanja da je alat dostupan "onakav kakav jest" i ne pruža podršku za sam uslužni program.

Dakle, čak i ako niste baš impresionirani ovim alatom, vjerojatno je bolje da ga preuzmete i imate pri ruci, za svaki slučaj. Alat ne košta ništa i zauzima vrlo malo prostora, pa ga nećete previše mučiti da ga zadržite u slučaju problema s performansama.

3. ManageEngine Patch Manager Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine Patch Manager Plus

ManageEngine nudi uslugu nadgledanja softvera koja vam omogućava da automatski ažurirate sve svoje uslužne programe. Patch Manager Plus dio je stabilne alate za upravljanje IT infrastrukturom koju nudi tvrtka i također se može integrirati kao dodatak u Spiceworks.

Softver za Patch Manager Plus radi u Windows i Windows Server okruženjima. No dostupni su agenti koji omogućuju sustav nadziranje statusa softvera i na Mac OS i Linux sustavima. Agenti Patch Manager Plus mogu se izvoditi na Debianu, Ubuntu, CentOS, RHEL i SuSE Enterprise Linuxu.

Alat pregledava sve kontaktne krajnje točke izrađujući inventar njihovog softvera. Provjera najnovijih verzija svakog od ovih proizvoda otkriva koji su moduli zastarjeli. Patch Manager Plus komunicira sa poslužiteljima relevantnih proizvođača softvera i preuzima sve potrebne zakrpe. Ove zakrpe mogu se automatski instalirati bez ljudske intervencije. Međutim, možete odrediti da sve zakrpe kandidata prvo budu na nadzornoj ploči radi ljudskog odobrenja.

Proces odobravanja može zahtijevati testiranje novog ažuriranja. Sučelje Patch Manager Plus uključuje sustav ispitivanja koji će najprije isprobati novo ažuriranje na malom broju uređaja, tako da možete procijeniti utjecaj promjena softvera prije nego što se isti pojave na vašu cijelu mrežu.

Svi sadržaji grada Patch Manager Plus dostupni su za softver koji radi na cloud poslužitelju. Međutim, na tim će poslužiteljima morati biti instaliran Windows. Ovaj uslužni program dostupan je za instalaciju u lokalnoj mreži ili kao usluga utemeljena u oblaku. ManageEngine nudi besplatno izdanje Patch Manager Plus-a, ali to će nadzirati samo do 25 uređaja. Ako imate veću mrežu, možete se odlučiti između Professional Edition, koji pokriva LAN-ove ili Enterprise Edition, koji je pogodan za upravljanje softverom na više web lokacija WAN. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje bilo koje od ovih plaćenih opcija.

ManageEngine Patch Manager PlusDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

4. Microsoft WSUS Alat za uzorkovanje izvještaja

WSUS Alat za uzorkovanje izvješća

Microsoft WSUS alat za uzorkovanje izvješća je besplatni program za ažuriranje Microsofta i ima puno bolje sučelje od Microsoftovog alata za dijagnostiku. Ovo je proširenje poslužiteljskog elementa WSUS-a, tako da ga morate instalirati samo na jednom mjestu, a ne na svakoj krajnjoj točki. Iako se čini da je Microsoft uložio više posla u proizvodnju ovog pogona nego alat za dijagnostiku naredbenog retka, on u dokumentaciji ovog alata ipak navodi kako ne nudi podršku. Dakle, ne pozivajte Microsoftov tim za podršku ako ne možete da ovaj alat radi ispravno.

The "Kumulativno"Element u imenu ovog alata odnosi se na njegovu svrhu kao usluga konsolidacije za okruženja koja uključuju više WSUS poslužitelja. Ovaj alat za izvještavanje prikuplja izvješća o stanju sa svih WSUS poslužitelja na mreži i prikazuje ih kao objedinjene podatke. Hoćete li spajati sve podatke sa svih poslužitelja ili ih nabrojati. Alat sakupljanja izvještaja je potpuno prilagodljiv. Od korisnika se očekuje da napišu vlastite skripte izvještaja. Ovo je specijalistički zadatak i možda nemate vještine pisanja vlastitih skripti niti vremena za učenje skriptnog jezika. Ovo je mjestouzorak"Dolazi dio imena alata.

Kada preuzmete ovaj uslužni program, dobivate i niz unaprijed napisanih formata izvještaja s njim. Ovo su primjeri izvješća koja možete koristiti onakvima kakva jesu ili prilagodite kôd za izradu vlastitih izvješća za manje vremena nego što bi vam trebalo da kreirate skriptu izvještaja od početka. Ovo je izvrsna pomoć za zaposlene administratore sustava s malo slobodnog vremena u danu. Zapamtite, ovo je alat koristi se samo mrežama koje uključuju više WSUS poslužitelja. Ako imate samo malu mrežu s jednim centralnim WSUS poslužiteljem, neće vam trebati ovaj uslužni program.

5. WSUS alat AFDesign za začinski rad

Alat Afdesign WSUS

Spiceworks’ korisničku zajednicu proizvodi dodatke i značajke za besplatni uslužni program za upravljanje mrežom Spiceworks. Jedan od besplatni alati dostupni iz zajednice Spiceworks je Alat za WSUS tvrtke AFDesign. Izvorni kôd za program dostupan je na stranici uslužnog programa na web mjestu zajednice Spiceworks.

Ovo je skripta koja automatizira upite i radnje koje može izvesti standardni program wuauclt.exe, koji se isporučuje sa WSUS-om. Ovaj se program izvodi na klijentskim strojevima, tako da ako vam se sviđa ovaj WSUS alat, morat ćete ga instalirati na svaku krajnju točku. Ako imate softver za daljinsko upravljanje, možete instalirati i izvršiti skriptu s vašeg središnjeg mjesta.

Budući da uslužni program koristi samo standardne Microsoftove izvršne datoteke, možete biti sigurni u znanje da ne koristite softver treće strane koji može oštetiti mrežu ili instalirati zlonamjerni softver. Možete sami češljati kod i vidi da tamo nema ništa zlonamjerno.

Program koristi standardni WSUS postupak otkrivanja kao polazište. To vam daje informacije o tome koje su usluge agent klijenta vidljive na poslužitelju. Ponovo će pokrenuti softver za reviziju klijenta i pokrenuti reviziju revizije na njemu. Ovo će vam pružiti ograničeno izvješće o vremenskom okviru, a ne tagovanu beskonačnu datoteku u tijeku.

Skripta automatizacije procesa provjerava svakog klijenta. To je tip uslužnog programa koji bi vjerojatno mogli sami napisati. No, kako je netko ovo napisao za vas, alat AFDesign WSUS štedi vam neko vrijeme u dijagnostici.

6. WSUS offline alat

WSUS offline alat

WSUS se bavi krajnjim točkama koje nemaju izravan pristup internetu pomoću postupka zvanog WSUS Offline Update. Međutim, ovaj sustav instalira samo "kritično"I"sigurnostiZakrpe statusa, a krajnju točku ne sinkroniziraju s čitavim nizom zakrpa dostupnih od Microsofta. Anoop WSUS offline alat popravlja taj deficit.

Ovaj alat planira sve dostupne zakrpe za vrstu uređaja krajnjih točaka i isporučuje ih sa središnjeg poslužitelja za preuzimanje. Anoop C Nair, tko je napisao alat, preporučuje ga samo za razvojna okruženja, kao i za sustave uživo. U osnovi, alat će označiti izvanmrežne strojeve za instaliranje svih ažuriranja, a ne samo onih s višim statusom.

7. BatchPatch

BatchPatch

BatchPatch dodaje veselo i živopisno GUI sučelje na vaš WSUS poslužitelj. BatchPatch sjedi na vrhu temeljne WSUS usluge za bolje upravljanje i izvještavanje od golih objekata WSUS-a. Ovaj uslužni program nije besplatan - cijena alata je 399 dolara za licencu za jednog korisnika s uključenom godinu dana podrške Cijene idu i do 2999 USD za licencu za 15 korisnika i povećavaju se na 3,745 USD ako s njom kupite dvogodišnji paket podrške.

BatchPatch djeluje na središnjem poslužitelju i uključuje odjeljak za upita klijenta koji vam omogućava udaljeni pristup svakom klijentu i pokretanje prilagođenih skripti u dijagnostičke svrhe.. Te udaljene funkcije omogućuju vam ručno ponovno pokretanje ili isključivanje pojedinih krajnjih točaka i zaposliti Wake na LAN-u. Izvanmrežne instalacije klijentima također se mogu upravljati putem BatchPatch-a. Dakle, funkcionalnost ovog alata kombinira obje poslužiteljske i klijentske elemente, iako neće biti instaliranih BatchPatch programa na bilo kojem klijentu računala.

Prije svega, ovaj uslužni program vam daje svu funkcionalnost koju standardni paket WSUS uključuje; to jednostavno olakšava uvid u naredbe. Bolje se trudi ispitivati ​​statuse svake krajnje točke od standardnog WSUS sustava. Raspon od unaprijed napisani formati izvještaja pomažu vam pregledati statuse mrežnih uređaja. Skup izvještajnih sustava dostupan je za mreže s više WSUS poslužitelja.

BatchPatch nadilazi WSUS jer upravlja ažuriranjima ostalih proizvođača usluga sustava, kao što su Adobe i Oracle. Skriptni jezik programa BatchPatch omogućuje vam ažuriranje slijeda za bolje upravljanje ovisnostima o softveru. To se odnosi na pružatelje usluga, tako da možete instalirati potreban pomoćni softver za svako ažuriranje, bez obzira odakle taj softver dolazi.

BatchPatch je korak napred od izravnog WSUS sustava, jer nudi a cjeloviti sustav upravljanja zakrpama za sav uslužni softver. Međutim, ne oglašava se kao alat za upravljanje zakrpama za sav softver, tj. Aplikacije i softver i usluge operacijskog sustava. Mogućnosti alata uključuju preuzimanje, prijenos i instaliranje ažuriranja, dijagnosticiranje problematičnih klijenata i izvještavanje o aktivnostima.

Možete dobiti besplatna probna verzija od BatchPatch. To nema vremensko ograničenje, ali je ograničeno na pokrivanje samo četiri krajnje točke.

8. SolarWinds Patch Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Solarwinds Patch Manager

Ovaj popis uključuje širok spektar alata koji rade sa WSUS-om, od uslužnih programa za brzo prijavljivanje do potpunih sustava upravljanja zakrpama. Vrhunski alat za upravljanje zakrpama koji koristi WSUS je SolarWinds Patch Manager.

Patch Manager uključuje objekte obuhvaćene SolarWinds dijagnostičkim alatom za WSUS agent, gore navedenim. Međutim, i na taj uslužni program pruža se potpune funkcije upravljanja zakrpama. To integrira nadgledanje SCCM-a komunicirati s agentima koji rade na Uređaji Mac OS, Linux, Unix, iOS i Android kao i cijeli niz operativnih sustava Windows. Dakle, ovaj alat za upravljanje zakrpama, iako ga radi na Windows Serveru, proširuje mogućnosti zakrpa na cijelu mrežu i više je nego samo WSUS upravljačka konzola ili čak SCCM konzola.

Postupci krpa zajedno s dijagnostičkom provjerom primjenjuju se automatski, dakle ne trebate pokrenuti zasebnu istragu da biste otkrili da li bilo koja krajnja točka na mreži nije sinkronizirana. Alat izvještava o razlozima neuspjeha ažuriranja zakrpe. Možete odabrati radnju s padajućeg popisa opcija koja se pojavljuje protiv svakog neuspjelog zapisa ažuriranja.

Zahvaljujući uključenosti u SCCM, SolarWinds Patch Manager nije ograničen na samo ažuriranje sistemskog softvera i usluga. Možete uključiti ažuriranja za sav softver koji radi na vašim uređajima, uključujući aplikacije. Vrste softvera s kojima Patch Manager može upravljati proširuju se na sustave upravljanja virtualnim okruženjem. Postavke upravljanja šire se na GPO kontrolu, uključujući faktore kao što je lokalna grupna politika.

Nadzorna ploča upravitelja zakrpa prikazuje vaše uređaje i softver instaliran na njima. Ovo vam daje pregled, i na smanjenom popisu nalaze se neuspjela ažuriranja uređaja ili uređaji koji su zaostali u svojim verzijama softvera. Ranjivosti softvera mogu se prepoznati iu izvješćima za distribuciju drugim sudionicima u organizaciji.

SolarWinds uključuje uslugu podrške, koja je gotovo jedinstvena na tržištu upravljanja mrežama. To unaprijed testirati zakrpe dostupne od svih glavnih proizvođača softvera, pa ih možete automatski instalirati bez straha od zlonamjernog softvera ili softverskih grešaka. Patch Manager uključuje planer tako da možete instalirati zakrpe i ažuriranja izvan radnog vremena. Usluga prethodnog pregleda programa SolarWinds ključan je dio dobivanja alata za obavljanje svih poslova za vas dok spavate.

Sve ove značajke dolaze po cijeni. Cijena SolarWinds Patch Manager-a počinje od 3.690 dolara. Ta vam osnovna cijena omogućuje stalno korištenje softvera za pokrivanje do 250 mrežnih čvorova. Najveća mreža kojom Patch Manager može upravljati uključuje 60.000 čvorova, što bi vas koštalo 147 495 dolara. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje isprobati SolarWinds Patch Manager.

SolarWinds Patch ManagerDownload 30 dana BESPLATNO ISPITIVANJE na SolarWinds.com

Odabir WSUS alata

Definicija "WSUS alat“Je vrlo široka, tako da je ovaj pregled obuhvatio cijeli spektar. Ako samo želite shvatiti sa prijavom pogrešaka o neuspjelim preuzimanjima, tada besplatni alat za dijagnostiku SolarWinds dobro bi vam poslužio.

Iznenađujuće malo alata na tržištu usmjereno je na unapređenje WSUS-a. Mnogo je vjerojatnije da ćete dobiti WSUS podršku sa sustavima upravljanja zakrpama kao što su BatchPatch ili SolarWinds Patch Manager. Možda je vrijedno pogledati sustave upravljanja mrežnim uređajima i upravitelje krajnjih točaka. Mnoge od njih dobro se integriraju s upravljanjem zakrpa radi poboljšanja sigurnosti vaše mreže.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 80 = 83

Adblock
detector