8 najboljih alata za dijagram baza podataka

8 najboljih alata za dijagram baza podataka

Dizajn baza podataka zvuči kao složen proces, ali sa modernim alatima dijagrama baze podataka to nije slučaj. Postoji mnoštvo softverskih proizvoda koji omogućuju korisnicima stvaranje i uvoz dizajna baza podataka za pregled odnosa između objekata baze podataka.

Ako vam nedostaje vremena, evo ga naš popis osam najboljih alata baze dijagrama:

  1. Lucidchart Internetski dizajner baza podataka sa značajkama vizualizacije i suradnje.
  2. DeZign Modelar i dizajner baze podataka s mogućnostima sinkronizacije.
  3. SqlDBM Dizajner internetske baze podataka s unaprijed i obrnutim inženjeringom tako da možete uvesti iz postojeće baze podataka.
  4. dBForge Studio za SQL Server Alat za dizajn baze podataka za SQL Server koji ima alat za vizualni dizajner i sinkronizaciju shema.
  5. DbDesigner Alat za internetsku izradu baza podataka i alat za modeliranje za MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Oracle i SQLite.
  6. DbSchema Sinkronizacija dizajnera baze podataka i shema za baze podataka SQL i NoSQL.
  7. SmartDraw Alat za dizajn baze podataka koji služi kao alternativa Microsoft Visio s inteligentnim oblikovanjem i predlozima sadržaja.
  8. Navicat Data Modeler Dizajner baze podataka MySQL, Oracle, MariaDB, SQL Server, PostgreSQL i SQLite.

Najbolji alati za dijagrame baze podataka

1. Lucidchart

LucidChart

Lucidchart je alat za dizajn baze podataka koji vam omogućuje automatski stvoriti, Uredi, i uvesti dijagrame baze podataka. Softver je kompatibilan s bazama podataka kao što su MySQL, PostgreSQL, Oracle i SQL Server. Možete odabrati iz biblioteke oblika da biste izgradili novu bazu podataka.

Kada završite s dizajnom baze podataka, možete je izvesti u svoje DBMS. Možete ga objaviti i podijeliti s drugim članovima vašeg tima putem druge integrirane usluge. Lucidchart ima integracije za Google, Dropbox, kutija, brbljanje, Okta, jedna prijava, Microsoft Office, Microsoft Azure, Zatišje, HipChat, JIRA, i više.

Postoje četiri verzije sustava Lucidchart: Besplatno, Pro, Team i Enterprise. Besplatna verzija besplatna je za jednog korisnika. Pro verzija košta 9,95 USD (7,68 £) mjesečno koja se plaća godišnje ili 11,95 USD (9,23 £) tijekom jednog mjeseca i uključuje neograničene dokumente / oblike.

Team verzija počinje od 27 USD (20,85 £) mjesečno za tri korisnika. Enterprise verzija ima prilagođenu cijenu i dodaje značajke kao što su centralizirana administratorska kontrola i zadržavanje dokumenata. Možete se prijaviti za besplatno probno razdoblje.

2. DeZign

DeZign

DeZign je alat za modeliranje podataka i dijagram baza podataka koji korisniku omogućuje stvaranje i modeliranje baza podataka. Alat automatski generira dijagrame za popularne baze podataka. Dizajn koristi dijagrame odnosa entiteta za prikaz odnosa između entiteta baze podataka. Urednik je povuci-i-ispusti tako da lako možete predmetiti elemente.

Ako trebate proslijediti svoje baze podataka, možete stvoriti prilagođena izvješća i izvesti ih u PDF, Riječ, i HTML formata. Dijagrame možete izvesti i kao slike u metallu png, jpeg, bitmap, gif-image i Windows.

Postoje četiri verzije sustava DeZign dostupno za kupnju: Standardni, Profesionalni, Stručni i Svi proizvodi. Standardna verzija godišnje košta 10 USD (7,72 £) mjesečno. Inačica Professional košta 32 dolara mjesečno (24,71 funti) mjesečno uz mogućnost preusmjeravanja inženjeringa postojećih baza podataka.

Verzija Expert košta 43 dolara (33 £) mjesečno s dodatnim značajkama za suradnju i opcijom ažuriranja baza podataka s modela. Paket Svi proizvodi košta 88 dolara (67 funti) mjesečno i uključuje pristup nizu drugih proizvoda, uključujući Datanamic SchemaDiff Professional. Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

3. SqlDBM

SQLDBM

SqlDBM je alat SQL dijagrama i modelar baze podataka koji možete koristiti za stvaranje i uvoz baza podataka. SqlDBM je kompatibilan sa SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Pahuljica, i Amazon Redshift. Možete stvoriti objekte baze podataka poput tablica, objekata i odnosa putem intuitivnog GUI-ja (koji je dostupan u tamnim i svijetlim temama).

Jedna od najkorisnijih značajki koje nudi GUI je Pregledajte načine. Načini prikaza omogućuju vam promjenu perspektive vaših baza podataka i odabir elemenata koje ćete vidjeti na zaslonu. Na primjer, Samo nazivi tablica i Opcije samo za tipke omogućuju vam da odredite prioritete nadgledanja pojedinih elemenata.

Podržati suradnju, SqlDBM dopušta vam da dijelite dijagrame i promjene s drugim korisnicima s URL-om. Samo kopirajte i zalijepite vezu u e-poštu i vaš će tim moći kliknuti na vaš dijagram. Sve verzije vaših dijagrama spremaju se u oblak, pa ako se ikada trebate vratiti na stariju verziju, to možete učiniti.

Dostupne su tri verzije programa: Besplatna, Single Unlimited i Team Unlimited. Besplatna verzija podržava jedan aktivni projekt istovremeno. Single Unlimited košta 15 USD (11,58 £) mjesečno za neograničene projekte i revizije. Team Unlimited dolazi s tri licence i košta 45 USD (34,75 £) mjesečno. Internetski uzorak SqlDBM možete isprobati s ove poveznice ovdje.

4. dBForge Studio za SQL Server

dbForge Studio za Oracle

dBForge Studio za SQL Server je SQL alat za upravljanje s mogućnostima dijagrama. Korisnik može stvoriti dijagrame baze podataka s Istraživač podataka s povuci-i-ispusti. Značajka spremnika omogućava korisniku spremanje objekata koji su logički povezani na jednom mjestu. Korisnik smješta tablice u spremnik, a zatim ga minimizira. Kontejneri su idealni za one tvrtke koje rade s velikim bazama podataka

Platforma također nudi mogućnost upravljanja logičkim odnosima između tablica kroz Upravitelj virtualnih odnosa. Upravitelj omogućuje korisniku da vidi vizualne prikaze logičkih odnosa i da ih uređuje. Tada korisnik može koristiti ove virtualne odnose generirati skripte shema na temelju odabranih odnosa tablice.

Nakon što dizajnirate dijagram, možete ga ispisati. Imate potpunu kontrolu nad izgledom svojih ispisa kroz različite postavke stranica. Postavke stranice koje možete prilagoditi uključuju orijentacija stranice, veličina i izvor papira, zaglavlje i podnožje, margine ispisa, i više.

Postoje tri verzije softvera dostupne za kupnju: Standard, Professional i Enterprise. Standardna verzija košta 249,95 USD (193 £) i uključuje značajke poput dovršetka koda. Verzija Professional košta 499,95 USD (386,07 €) s funkcijama za usporedbu i sinkronizaciju podataka. Enterprise verzija košta 699,95 USD (540 £) s DB dokumentacijom i kontrolom izvora. Možete preuzeti besplatnu probnu verziju.

5. DbDesigner

DbDesigner

DbDesigner je mrežni alat za izradu baza podataka s obrnutim i naprijed inženjerskim mogućnostima. Možete uvesti postojeću bazu podataka iz MySQL, PostgreSQL, i Proročanstvo ili izvoz za MySQL, MS SQL, PostgreSQL, Proročanstvo, i SQLite. Baze podataka mogu se izvesti u PDF i PNG formatima. Alat je vrlo razumljiv s mini-mapama i prečacima na tipkovnici koji će korisniku olakšati navigaciju.

Alat ima nekoliko značajki koje podržavaju kolaborativna okruženja. Korisnici mogu dijeliti veze na dijagrame baze podataka i dodijeliti razine pristupa: Vlasnik, Urednik, i Preglednik. Projektima možete upravljati i na nadzornoj ploči gdje možete otvarati ili brisati projekte. Postoji mogućnost pregleda povijesti verzija projekata radi praćenja nastalih promjena.

Na raspolaganju su tri pojedinačna plana za kupnju: Starter, Basic i Neograničeno. Verzija Starter je besplatna i podržava dva modela baze podataka s 10 tablica po modelu. Inačica Osnovnog košta 5 USD (3,86 £) mjesečno s 5 modela baza podataka i 25 tablica po modelu.

Verzija Unlimited košta 15 dolara (11,58 funti) mjesečno s neograničenim modelima i neograničenim tablicama. Možete pokrenuti besplatno probno razdoblje.

6. DbSchema

DbSchema

DbSchema je dokumentacija i alat za upravljanje bazama podataka za SQL, NoSQL, MongoDB, i Oblak baza podataka. Ima značajku interaktivnog izgleda koja vam omogućuje oblikovanje baza podataka dijagramima. Elementi poput stolova i stranih ključeva mogu se povući i spustiti na platno. Možete stvoriti i više izgleda za različite dijelove sheme. Kada dovršite dizajn baze podataka, možete je ispisati u njoj PDF ili HTML5.

Osobito za korisnike MongoDB-a, DbSchema nudi niz mogućnosti uključujući obrnuti inženjering. Možete obratiti inženjerijske sheme drugih vanjskih baza podataka. Uz to, DBSchema ima i Uređivač upita gdje korisnik može upitati bazu podataka. Tu je i alat za izradu vizualnih upita tako da korisnik može graditi upite u vizualnom formatu.

Značajka sinkronizacije sheme također je izvrsna za okruženja u kojima želite shemu primijeniti na više baza podataka. Postupak sinkronizacije ističe razlike između projekata i baza podataka. Također možete dijeliti projekt Schema sa svojim timom kako bi surađivali na promjenama.

Postoje tri verzije sustava DbSchema dostupno za kupnju: akademska, osobna i komercijalna. Akademska licenca košta 63 USD (48 £) za obrazovne institucije. Osobna verzija iznosi 127 USD (98 USD) za jednog korisnika koji licencu može koristiti na više računala. Komercijalna verzija košta 197 dolara (152 funte) za tvrtke s podrškom za jednog programera ili administratora. Možete preuzeti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. SmartDraw

SmartDraw

SmartDraw je internetski alat za dizajn koji vam omogućuje automatsko stvaranje dijagrama baza podataka. Sve što je potrebno za stvaranje dijagrama je izvezite CSV datoteku. Jednom kada je baza podataka stvorena, možete je urediti povlačenjem i ispuštanjem. Funkcija dizajna dijagrama ima inteligentno oblikovanje tako da će se dijagrami automatski prilagoditi prilikom uređivanja, dodavanja ili brisanja oblika.

Da biste dodatno pomogli novim korisnicima da koriste program, postoje prilagodljivi predlošci dijagrama kako biste mogli efikasno izgraditi vaš dijagram. Ima ih preko 34.000 različitih simbola izabrati od.

Pristupačnost je nešto što SmartDraw čini vrlo dobro. Postoji niz integracija s drugim alatima kao što su Microsoft Office, G Suite, ušće, i Jira tako da možete upravljati bazama podataka koliko god smatrate prikladnim. Također možete uvoziti ili izvoziti dijagrame iz i iz Microsoft Visio.

Postoji inačica za jednog korisnika sustava SmartDraw i inačica za više korisnika. Verzija za jednog korisnika košta 9,95 USD (7,68 £) mjesečno i dolazi s preko 4500 predložaka. Verzija za više korisnika košta 5,95 USD (4,59 £) za pet + korisnika s dodatnim značajkama poput administracije kontrolira konsolidaciju računa. Možete se prijaviti za pokušaj SmartDraw s ove poveznice ovdje.

8. Navicat Data Modeler

Navicat Data Modeler

Navicat Data Modeler je alat za stvaranje dijagrama baza podataka s podrškom za MySQL, Proročanstvo, MariaDB, PostgreSQL, i SQLite. Možete stvoriti i uređivati ​​modele baza podataka bez potrebe za pisanjem SQL skripti. Međutim, postoji Generacija SQL koda ako želite generirati SQL skriptu.

Obrnuti inženjering omogućuje vam uvoz postojećih struktura baze podataka u program. Promjene baze podataka možete pratiti s Sinkronizirajte s bazom podataka funkcija. Nakon što usporedite razlike između vašeg modela i baze podataka, možete koristiti sinkronizaciju za ažuriranje baze podataka.

Navicat je dostupan za Windows, Mac OS, i Linux. Enterprise verzija Navicat Data Modelera ima tri opcije plaćanja: mjesečnu pretplatu, godišnju pretplatu i trajnu licencu.

Mjesečna pretplata iznosi 22,99 USD (£ 17,75) mjesečno. Godišnja pretplata košta 229,99 USD (177,54 £) godišnje. Trajna licenca košta 459 USD (354,32 £) po licenci. Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Odabir alata za dijagram baze podataka

Dizajn baza podataka putem dijagrama najjednostavniji je način stvaranja baze podataka. Ne treba vam nikakvo znanje kodiranja da biste povukli oblike na svoje mjesto da biste vizualizirali strukture baze podataka. Pomoću alata koji mogu uvesti podatke iz vanjskih baza podataka kreiranje dijagrama je lakše nego ikad prije.

Alati poput Lucidchart, DbForge Studio za SQL Server, i DbDesigner sve su platforme najviše razine za upravljanje dijagramima baza podataka. Ako vam treba više korisnika za rad na dijagramima, tada je usvajanje alata s mogućnostima suradnje potrebno.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 17

Adblock
detector