8 najboljih graditelja SQL upita

8 najboljih graditelja SQL upita

Bez obzira na to kako ga izrežete, stvaranje ručnog koda i SQL upita ispočetka zahtijeva mnogo vremena. Često je učinkovitije korištenje SQL alata za izradu upita za razvoj SQL upita. Mnogi alati nude značajke kao što su GUI i nadzorne ploče s povlačenjem i ispustanjem kako bi se ubrzao razvoj.

Evo našeg popis 8 najboljih graditelja SQL upita:

  1. Redgate SQL prompt SQL uređivač s kontekstualnim prediktivnim tekstom koji može predložiti sljedeću ključnu riječ koja vam je potrebna za vašu izjavu.
  2. dbForge Query Builder Vizualni graditelj SQL-a koji uključuje elemente za odabir i povlačenje i ispisivanje popisa koji vam pomažu u stvaranju izjava.
  3. SentryOne SQL Sentry Analizator performansi baze podataka koji uočava neučinkovite upite kako bi vam pomogao da brže pokrenete skripte.
  4. FlySpeed ​​SQL upit SQL uređivač koji ima vizualne značajke povuci i ispusti, kao i provjeru pravopisa i prijedloge za napisane SQL izjave.
  5. SQL program za postavljanje upita (SQL Diagnostic Manager) Dodatak SQL Diagnostics Manager, ovaj alat analizira upite i uočava pogreške.
  6. RazorSQL Vizualni graditelj SQL upita koji uključuje kodiranje sintakse u boji i podudaranje zagrada kako bi vam izbjegao uobičajene pogreške.
  7. Xtractor podataka Vizualni graditelj SQL-a namijenjen onima koji nemaju iskustva sa SQL-om. Dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama.
  8. Idea Rapid SQL Vizualni graditelj SQL-a uz uređivač tekstualnih izjava. Uređivač uključuje kodiranje sintakse u boji i isticanje pogreške.

8 najboljih graditelja SQL upita

Gledamo u osam najboljih graditelja SQL upita.

1. Redgate SQL prompt 

RedGate SQL prompt

Redgate SQL prompt je SQL alat za stvaranje koji mogu dati prijedloge koda dok kucate. Softver čini kontekstualne preporuke na temelju pravila analize koda i postoji isječak biblioteke koda na koje se korisnik može pozvati. Postoje i opsežne opcije oblikovanja, tako da možete odabrati točno koje skripte želite formatirati ili blokirati određene blokove da se formatiraju.

Također je vrlo lako analizirati svoj kod Redgate SQL prompt. Zadržite pokazivač miša iznad komada radi pregledavanja problema s kodom, a zatim kliknite na ikonu žarulje za dodatne informacije. Tamo su više od 90 pravila koja su dostupna izvan okvira što se može upravljati kroz izbornik opcija.

SQL prompt Pro mogu se integrirati sa SQL Server Management Studio i Vizualni studio tako da možete učinkovitije stvoriti točne SQL upite. Postoji nekoliko značajki koje su jedinstvene za SSMS verziju SQL Prompt Pro-a. Možeš uštedjeti, pregled, i vratiti kartice s vaše posljednje sesije.

SQL prompt Professional počinje s cijenom od 385 USD (296,50) za jednu licencu. SQL prompt je dostupan i kao dio SQL Toolbelt Essentials koji uključuje devet drugih proizvoda SQL Server za 1.600 dolara (1.232 funte) i SQL Toolbelt koji uključuje 14 dodatnih alata za 3.110 dolara (2.355 funti). Možete preuzeti 28-dnevno besplatno probno razdoblje.

2. dbForge Query Builder 

dbforge graditelj upita

dbForge Query Builder je graditelj upita dizajniran da pomogne stvoriti složene SQL upite. Možeš crtajte upite kroz dijagram vizualnog upita i dodajte podupite graditi na temeljima glavnog upita. Tu je i povuci i ispusti značajku tako da možete lako dodavati tablice. No i dovršenje koda možete koristiti za izradu visokokvalitetnog koda.

Za pomoć u uređivanju koda, dbForge Query Builder ima automatska provjera sintakse SQL-a. Za veće upite možete koristiti Pregled dokumenta prozor za bržu navigaciju. Također postoji mogućnost korištenja općenitijih značajki za uređivanje SQL-a Bookmarking, pretraživanje teksta, i bojanje.

izgled prozora može se prilagoditi, s isticanjem i prilagođavanjem trake s alatima. Možete čak odabrati i kakvu UI kožu želite koristiti. Nakon dovršetka kodiranja možete izvesti podatke u 10 različitih formata, uključujući HTML, CSV, XML, PDF, MS Excel, MS Access, DBF, ODBC, i Tekst.

dbForge Query Builder usmjereno je na one koji žele iskustvo kodiranja učiniti što bezbolnijim. Cijena je također vrlo konkurentna. Standardno izdanje časopisa dbForge Query Builder počinje od 99,95 USD (76,97 £) za jednu licencu. Postoji i 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

3. SentryOne SQL Sentry 

SQL Sentry

SentryOne SQL Sentry je alat za performanse baze podataka to pomaže popraviti sporo SQL upite. Proizvod može postaviti dijagnozu i optimizirajte loše izvedbene SQL upite. Sa Top SQL Pregledajte dijagrame plana izvršavanja i povijest upita kako biste pronašli upite koje je potrebno popraviti.

Automatska upozorenja obavještavaju vas kada upit odgovara određenim uvjetima ili parametrima. Na primjer, ako se upit pokrene polako, poslat će vam se upozorenje. Tamo su više od 100 uvjeta uzbunjivanja dostupno je van okvira. Možete upotrijebiti upozorenja s automatiziranim odgovorima, tako da nakon generiranja upozorenja program može automatski izvršiti naredbu kako bi riješio problem.

SentryOne SQL Sentry može također riješiti zastoje SQL poslužitelja. Kartica mrtve točke prikazuje vam procese koji su uključeni u ćorsokak, tako da možete pronaći osnovni uzrok. Da biste olakšali stvari postoje zastojni dijagrami tako da možete pregledati problem u lako razumljivom obliku.

Da znam cijenu od SentryOne SQL Sentry morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Cijena ovisi o tome koji sustav želite nadzirati, broju licenci, što su vam potrebne DevOps i broju korisnika ili poslužitelja koje želite nadzirati. Možete preuzeti dvotjednu besplatnu probnu inačicu.

4. Flyspeed SQL upit 

FlySpeed ​​SQL upit

Flyspeed SQL upit je Windows graditelj upita graditelja upita pomoću kojeg možete stvoriti SQL upite putem povuci-i-ispusti i a graditelj vizualnih upita. Izgradite složene upite i uredite podupite u vizualnim i SQL tekstualnim načinima. Oblikovanje je prilagodljivo tako da možete odlučiti kako će biti predstavljen kôd.

Da biste poboljšali iskustvo kodiranja SQL uređivač teksta nudi dovršavanje koda kako bi se ubrzala izrada koda. Tu je i naglašavanje sintakse za pomoć u plovidbi. Povijest izvršavanja upita također se redovito pohranjuje kako biste na kraju sesije mogli pronaći mjesto na kojem ste stali.

Softver podržava SQL sintaksu za Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Proročanstvo, InterBase, Firebird, MS Access, MS Excel, SQLite, Prednost DB, i više. Također je s više niti sa svakim upitom koji se izvodi u drugoj niti.

Besplatna verzija omogućuje vam stvaranje SQL upita i pregledavanje podataka o rezultatima, ali potrebna vam je puna verzija za spremanje i izvoz podataka. FlySpeed ​​SQL upita za radnu površinu verzija košta 39 dolara (30.03 funti) FlySpeed ​​SQL Query Portable verzija košta 49 dolara. Postoji i 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

5. SQL program za postavljanje upita (SQL Diagnostic Manager)

SQL tjuner upita

SQL tjuner upita je dodatak za SQL dijagnostički upravitelj koji mogu dati preporuke za podešavanje. Kako bi korisniku pomogli u poboljšanju performansi, SQL tjuner upita ima indeksna analiza u boji za upotrijebljene, neiskorištene i nedostajuće indekse. Postoji i značajka analize vremena čekanja za otkrivanje loše izvedljivih SQL upita.

Za one kojima je potreban vizualniji doživljaj, postoje SQL dijagrami za podešavanje upita. Dijagrami upita omogućuju vam pregled Kartezijanski se pridružuje i mnogobrojni odnosi kao vizualni prikaz. Pregledavanje upita u ovom formatu olakšava razumijevanje učinka SQL izraza.

Softver ima niz dijagnostičkih mogućnosti koje možete koristiti za praćenje performansi baze podataka. Na primjer, možete pratiti dostupnost u stvarnom vremenu i izvođenje instanci poslužitelja. Upozorenja identificirati loše izvedbene upite. Postoje over 100 upozorenja dostupnih izvan okvira tako da možete brzo započeti.

SQL tjuner upita za SQL dijagnostički upravitelj super je za bržu proizvodnju SQL koda. SQL Diagnostic Manager Pro počinje s cijenom od 2.156 USD (1.660 £). Postoje i cijene s većim brojem licenci za popust za veća poduzeća. Postoji 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

6. RazorSQL 

RazorSQL

RazorSQL ima Alat za izgradnju SQL upita što korisniku omogućava vizualno građenje upita. Možeš odaberite vrstu SQL izraza koji želite generirati odabirom stupaca i operacija koje će se uključiti. Alat je jednostavan za kretanje s četiri kartice za unošenje promjena u izjavama; Odaberi, umetnuti, Ažuriraj, i izbrisati. Na primjer, pritiskom na karticu za umetanje korisnici mogu odabrati koje stupce žele dodati u izjavu.

SQL uređivač je još jedan alat koji se može koristiti za pojednostavljenje stvaranja koda. Tamo je naglašavanje sintakse kako bi se kôd lakše kretao i funkcija automatskog dovršavanja ubrzala proizvodnju koda.

Za daljnju podršku navigaciji postoji značajka automatskog pretraživanja tako da kada korisnik upiše upit, pojavit će se popis stupaca s tablicama za koje korisnik može kliknuti. Funkcija pretraživanja kompatibilna je sa SQL, Transact-SQL, SQL PL, PL / SQLm HP, Java, JavaScript, HTML, XML, CSS, i više.

RazorSQL je dostupan za Windows, Mac OS, Linux i Solaris. Cijena softvera ovisi o broju korisnika koje želite podržati. Za jednog korisnika cijena je 99,95 USD (79,95 £) po korisniku. Za 2-9 korisnika trošak pada na 96,95 USD (76,95 £) ili 94,95 USD (74,95 USD) za 10-19 korisnika. Za 20 korisnika ili više, cijena pada na 92,95 USD (72,95 £) po korisniku. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. Xtractor podataka 

Xtractor podataka

Xtractor podataka je SQL upit alat koji korisnicima omogućuje postavljanje upita bez znanja o SQL-u. Xtractor podataka dolazi s a vizualni graditelj SQL upita zvao Upit Xtractor. Query Xtractor može proizvesti samo za čitanje i podržava baze podataka, uključujući MySQL, PostgreSQL, Proročanstvo, SQL Server, Amazon Redshift, SQLite, i plavetnilo. Nakon što izvršite upit, možete pregledati rezultate u obliku proračunske tablice.

Generator SQL upita automatski generira SQL upite za pojedine dobavljače. Također ne trebate ništa instalirati za generiranje koda za drugu platformu što ga čini učinkovitijim za stvaranje SQL upita.

Xtractor podataka je za SQLite, Microsoft Access, Firebird, i Microsoft SQL Server CE baze podataka. Postoje i tri plaćene verzije programa: baze podataka otvorenog koda, komercijalne baze podataka. Sve podržane baze podataka. Za baze podataka otvorenih koda, alat košta 24 USD (18,48 £) mjesečno i kompatibilan je s bazama podataka MySQL, MariaDB, Amazon Aurora, PostgreSQL i Amazon Redshift..

Verzija Komercijalne baze podataka mjesečno košta 29 USD (22,33 £) uz podršku za Microsoft SQL Server / Azure, Oracle, IBM Db2, Sybase / SAP SQL i Sybase SAP ASE. Paket svih podržanih baza podataka košta 39 dolara mjesečno i podržava sve gore navedene baze podataka. Također možete besplatno preuzeti Upit Xtractor.

8. Idea Rapid SQL 

Idea Rapid SQL

Idea Rapid SQL je Alat za stvaranje SQL koda koje možete koristiti izrađuje složene SQL izjave s graditelj vizualnih upita. Kad kucate, možete imati koristi od kontekstualnih preporuka koje predlažu elemente poput tablica, funkcija i stupaca koje biste mogli koristiti.

Idea Rapid SQL kompatibilan sa SQL Server, Proročanstvo, dB2, i SAP Sybase. Platforma je izvrsna za novije korisnike jer nudi predloške kodova tako da vam ne treba pamtiti SQL sintaksu. Navigacija je jedan od najjačih aspekata Idea Rapid SQL. Automatsko oblikovanje i bojanje sintakse olakšajte pronalaženje koda i upravljanje SQL datotekama svih veličina.

SQL IDE također pruža razvojno okruženje. Korisnik može stvorite kôd i pregledajte povratne informacije u stvarnom vremenu o problemima i ispravcima za poboljšanje koda. Slično je i s SQL Debugger koja locira pogreške kodiranja, tako da ih možete ispraviti.

Ako tražite graditelja SQL-a koji je tada jednostavan za upotrebu i navigaciju Idea Rapid SQL je dobar izbor. Ako želite vidjeti cijenu za Idea Rapid SQL morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Odabir programa SQL Builder upita

U idealnom slučaju želite koristiti alat koji je lako implementirati, tako da trošite manje vremena prilagođavajući se softveru i više vremena poboljšavajući rad koda.

Alati kao što su RedGate SQL prompt, dbForge Query Builder, i SQL dijagnostički upravitelj svi pomažu u upravljanju vašim kodom. Dok se neki mogu koristiti za izradu upita iz nule, drugi jednostavno ističu loše izvedbene upite. Pronalaženje alata koji najviše odgovara vašem primjeru pružit će najbolje rezultate.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 27 =

Adblock
detector