8 najboljih rješenja za zaštitu DNS-a za vašu mrežu

8 najboljih rješenja za zaštitu DNS-a za vašu mrežu

Internet je možda otvorio vrata neospornim količinama informacija, ali otvorio je i vrata cyber napadačima. Tijekom pregledavanja interneta potreban je samo jedan zalutali klik kako biste se našli meta zlonamjernog softvera ili pokušaj krađe identiteta. koristeći Rješenja za zaštitu DNS-a postaje uobičajena praksa jer se poduzeća pokušavaju zaštititi od cyber kriminala.

Ovdje je naš popis najboljih rješenja zaštite DNS-a za vašu mrežu:

 1. Neustar UltraDNS
 2. Comodo Dome štit
 3. CloudFlare
 4. StackPath DNS
 5. DNS sigurnost Paloalto Networks
 6. Cyren DNS sigurnost
 7. Nexusguard DNS zaštita
 8. DNSFilter

Rješenja za zaštitu DNS-a postala su jedan od osnovnih alata koji poduzeća koriste kako bi se zaštitila od prijetnji putem interneta i izbjegla nepotrebne troškove. U ovom ćemo članku pogledati osam najboljih rješenja zaštite DNS-a za vašu mrežu, ali prvo, pogledajmo što je DNS i što rade alati za zaštitu.

Što je DNS?

Sustav naziva domena ili DNS djeluje kao an mrežni imenik. DNS se koristi za pretvaranje naziva domene u IP adresu za uređaj na koji se može povezati. DNS se koristi zato što je korisniku lakše upamtiti naziv domene, a ne dugotrajnu IP adresu. Kada unesete upit za pretraživanje u svoj web-preglednik, DNS poslužitelj ga prevodi u IP protokol koji računalu omogućuje otvaranje web mjesta.

Što su DNS alati za zaštitu i zašto ih trebam?

Ako ostane zaštićen, DNS je ranjiv na neovlaštene zloupotrebe kibernetičkih kriminala. Na primjer, zlonamjerni entiteti mogu stvoriti lažne DNS zapise i zavarati zakonite korisnike u posjećivanju lažnih web stranica i preuzimanju zlonamjernog softvera. Nezgodna interakcija između DNS poslužitelja i ugrožene stranice može rezultirati:

 • DDoS napadi
 • DNS otmica
 • Trovanje cacheom
 • botneta
 • Napadi čovjek-u-sredini

DNS alati za zaštitu dizajnirani su za sprečavanje cyber napada koji djeluju kao posrednik između vašeg web preglednika i web stranica / sadržaja kojem pristupate na mreži. Softver za zaštitu DNS može blokirati ugrožene web lokacije, blokirati poznate botnet poslužitelje, filtrirajte sadržaj poput oglasa ili web mjesta za odrasle, ispravni pogreški unosa domene, i više.

Najbolja rješenja zaštite DNS-a

DNS alat za zaštitu u osnovi djeluje kao međuspremnik koji ograničava vašu izloženost internetskim prijetnjama. Konačno, koliko ste sigurni, ovisi o kvaliteti proizvoda koji koristite. Pogledajmo bliže što je dostupno.

1. Neustar UltraDNS

8 najboljih rješenja za zaštitu DNS-a za vašu mrežu

Neustar UltraDNS jedan je od najboljih Rješenja za zaštitu DNS-a za poslovne korisnike koji jamči 100% dostupnost web stranica. Neustar UltraDNS rješenje je visokih performansi, a osim ne kasne i trenutni domaćini predmemorije za poduzeća koja se nalaze pored hostera Neustar.

Usluga je otporan na kvar s 30 čvorova raspoređenih na šest kontinenata pružajući otpor tehnološkim i zemljopisnim događajima. Program ima ugrađena DDoS zaštita s lokalno ublažavanje da zaustave napadače na njihovim tragovima.

Cijena od Neustar UltraDNS ovisi o broju upita koje želite podržati. Cijene počinju od 500 000 upita mjesečno za 30 USD (24 £). Sljedeći paket podržava milijun upita za $ 50 (£ 41). Posljednji paket podržava dva milijuna upita mjesečno 90 (£ 73). Možete saznati više na stranici proizvoda.

2. Comodo Dome štit

Comodo Dome štit

Comodo DomeŠtit je sigurno rješenje DNS filtriranja namijenjeno zaštiti poslovnih korisnika na mreži. Comodo Dome štit omogućuje korisniku da nadgledajte web promet u stvarnom vremenu i blok rizičan web stranice. Jednom kada se web stranica blokira, bit će dodana u crnu listu tako da joj ubuduće nećete pristupati. Konfiguriranje Comodo Dome štit lako je, a sve što trebate je promijeniti svoje DNS postavke u Shieldov DNS.

Platforma kontrolira koji je sadržaj blokiran uporabom pravila sigurnosti. Sigurnosna pravila su pravila koja je konfigurirao korisnik te implementira blokove zlonamjerna web mjesta, malware, phishing napadi, spywarea, i ostali cyber napadi.

Postoji besplatna verzija Comodo Dome Shield-a zvani Dome Shield Gold. Dome Shield Gold podržava do 300.000 DNS zahtjeva mjesečno. Plaćene verzije nazivaju se Dome Shield Platinum za poduzeća i Dome Shield Platinum za MSP-ove.

MSP verzija ima dodatne značajke kao što je mogućnost kriptirajte sav DNS promet i stvarati Integral IP ili IP blokeri temeljeni na pravilima. Morat ćete izravno kontaktirati tvrtku da biste vidjeli ponudu. Možete i zatražiti demonstraciju.

3. Cloudflare

CloudFlare

CloudFlare je još jedan od najboljih DNS usluga. Možeš upravljajte svim svojim domenama putem jednog korisničkog sučelja ili API-ja. CloudFlare se široko koristi jer može obraditi upite imena domena munjevito pomoću an prosječna brzina pretraživanja DNS-a od 11 ms. Cloudflare se može konfigurirati kao sekundarni davatelj usluga DNS-a i hoće automatski ažurirati zapise kada se ažurira primarni davatelj DNS-a.

Pri korištenju CloudFlare ne podliježete nikakvim ograničenjima upita, pa ostanite zaštićeni bez obzira na sve. Za dodatnu sigurnost, CloudFlare namjene ugrađeno balansiranje tereta i automatsko zaustavljanje. Ove značajke pomažu u održavanju vašeg DNS-a dostupnim čak i ako dođe do kvara ili kvara.

Postoje četiri verzije sustava CloudFlare dostupno: Besplatno, Pro, Business i Enterprise. Besplatna verzija ne košta ništa i podržava osobne web stranice. Pro verzija košta 20 USD (16 £) mjesečno po domeni za profesionalne web stranice.

Verzija tvrtke košta 200 USD (163 £) mjesečno po domeni za web stranice e-trgovine i druge tvrtke koje zahtijevaju naprednu sigurnosnu i izvedbenu funkcionalnost. Enterprise verzija je za poduzeća koja zahtijevaju sigurnost poduzeća i Podrška 24/7/365. Možete se prijaviti za program.

4. StackPath DNS

StackPath DNS

StackPath DNS je DNS alat za zaštitu koji obrađuje upite velikom brzinom i niskom kašnjenjem. DNS podaci obrađuju se na rubu oblaka kako bi krajnjem korisniku bili najbolji performanse. Sigurnost-mudar, rješenje štiti od DDoS napada 3 razine 3 i koristi provjera autentičnosti za sprječavanje trovanja DNS predmemorijom.

Alat je dobar izbor ako obrađujete veliku količinu upita na njegov račun automatsko skaliranje, koji održava izvedbu ako je u upitu došlo do šiljaka. Usluga je također vrlo otporna na neuspjeh s ugrađenim balansiranjem opterećenja i neuspjehom kako bi se spriječilo da vaša usluga bude izložena radu ako dođe do kvara. Tamo je nema niti jedne točke neuspjeha, što drži dostupnost usluge visokom.

Postoje četiri verzije sustava StackPath DNS dostupno za preuzimanje: Global Managed DNS, Edge Deliver 20, Edge Delivery 200 i Edge Delivery 2000. Verzija Global DNS-a košta 10 USD (8,21 £) mjesečno za dva milijuna upita mjesečno. Edge Delivery 20 košta 20 USD (16,43 £) mjesečno i uključuje dva milijuna DNS upita mjesečno plus CDN, WAF i nadzor za pet usluga.

Edge isporuka 200 košta 200 USD (164 £) mjesečno za pet milijuna DNS zahtjeva i nadzor za pet usluga. Edge Delivery 2000 košta 2.000 USD (1.642 £) mjesečno uz 10 milijuna DNS zahtjeva mjesečno i nadzor do 10 usluga. Besplatnu probnu inačicu možete preuzeti registracijom na račun.

5. Paloalto Networks DNS sigurnost

Palo alto mreža DNS

DNS sigurnost Paloalto Networks je DNS alat za zaštitu koja koristi Filtriranje URL-ova, prediktivna analitika, i strojno učenje kako bi blokirali najnovije mrežne prijetnje. DNS sigurnost Paloalto Networks automatsko blokira zlonamjerne domene i identificira DNS napade tuneliranja u stvarnom vremenu.

Usluga je skalabilna, s bazom podataka utemeljenom u oblaku što znači da nema ograničenja u broju domena koje može blokirati. Ako tražite inteligentno rješenje DNS zaštite s mogućnostima strojnog učenja, DNS sigurnost Paloalto Networks je proizvod koji vrijedi razmotriti. Da biste kupili DNS sigurnost Paloalto Networks, morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Možete zatražiti demonstraciju.

6. Cyren DNS sigurnost

Cyren DNS sigurnost

Cyren DNS sigurnost je alat za filtriranje na temelju oblaka koji štiti od DNS napada. Softver blokira pristup zlonamjernim web lokacijama i sadržaju. Svoju upotrebu weba u stvarnom vremenu možete vidjeti putem nadzorne ploče. Nadzorna ploča vam omogućuje pregled dnevnika aktivnosti, izradite prilagođena pravila DNS-a, i generiranje izvješća o web aktivnosti.

Da biste sačuvali rezultate preglednika od prijetnji, postoji Sigurno pretraživanje funkcija koja filtrira uvredljivi sadržaj pa korisnik nema pristup bilo čemu problematičnom. Imate i vi blok pravila za kontrolu sadržaja koji vidite dok pregledavate mrežno.

Postupak postavljanja za Cyren DNS sigurnost je vrlo jednostavno, i u samo nekoliko minuta možete se zaštititi od najnovijih prijetnji. Također ne morate instalirati nijedne agente na uređaje koje želite zaštititi. Lagan postupak postavljanja čini Cyren DNS sigurnost idealno za poslovna okruženja.

Cyren DNS sigurnost je alat koji se ističe na ovom popisu ako tražite alat za filtriranje koji se lako implementira i konfigurira. Da biste pogledali ponudu za Cyren DNS sigurnost, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Možete zatražiti demonstraciju programa.

7. Nexusguard DNS zaštita

Nexusguard

Nexusguard DNS zaštita još jedan je poznati program zaštite DNS-a. Nexusguard DNS zaštita Pokreće ga globalna mreža distribuiranih čvorova kako bi se osigurao otpor protiv problema i nestanka performansi. Postupak brzog postavljanja omogućava vam unesite IP adrese vaših DNS poslužitelja i budite spremni krenuti.

Možeš nadgledajte status svog DNS-a putem korisničkog portala. Portal za kupce prikazuje vaše statistike DNS upiti i potrošnja propusne širine. Ovdje ćete konfigurirati koje su domene zaštićene.

Nexusguard DNS zaštita dolazi sa Dvofaktorska provjera autentičnosti kako biste zaštitili svoj račun od neovlaštenog pristupa. Alat se preporučuje onima koji žele mršavije iskustvo upravljanja DNS-om. Ako ste zainteresirani za preuzimanje Nexusguard DNS zaštita morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Možete ih kontaktirati na njihovoj web lokaciji kako biste zatražili demonstraciju.

8. DNSFilter

DNSfilter

DNSFilter je oblak DNS zaštitnik osmišljen za zaustavljanje zlonamjernog softvera, virusa, krađe identiteta i drugih mrežnih prijetnji. DNSFilter koristi značajke poput AI filtriranje sadržaja za kontrolu sadržaja kojim korisnik može pristupiti. DNSFilter također ima nadzornu ploču gdje možete pregled vaših web lokacija, mrežna aktivnost, i generiranje sigurnosnih izvješća.

Možeš konfigurira pravila filtriranja sadržaja da biste odredili koji sadržaj vidite. Na primjer, možete odabrati vrstu web mjesta koja želite blokirati. Bilo da se radi o ilegalnim web lokacijama, web lokacijama za odrasle, web lokacijama za streaming i još mnogo toga. Te se popise vode algoritmi pa ih ne morate redovito ažurirati ručno.

Postoje tri standardna plana za DNSFilter; Basic, Pro i Enterprise. Inačica Osnovne verzije košta 0,90 USD mjesečno po korisniku. Pro verzija košta 1,80 USD (1,48 £) mjesečno po korisniku s dodatnim značajkama kao što su klijentovi izvještaji. Enterprise verzija košta 2,70 USD (2,22 £) mjesečno po korisniku s dodatnim zadržavanjem podataka. Možete pokrenuti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Najbolja rješenja za zaštitu DNS-a 

Odaberite rješenje za zaštitu DNS-a koje najbolje odgovara vašem proračunu i poslovnim zahtjevima. Upotreba filtriranja sadržaja ne samo da će vas zaštititi na mreži, već će vam pomoći da učinite pozitivnijim pregledavanje. Implementacijom sigurnosnog programa DNS-a zaustavit će se zlonamjerni subjekti koji mogu negativno utjecati na vaše mrežne aktivnosti.

Alati poput Comodo Dome štit, Cyren DNS sigurnost, i StackPath DNS su dobri izbori za poslovne korisnike. S pravim konfiguracijama moći ćete sebi pružiti najbolju liniju obrane od cyber napadača.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 10

Adblock
detector