8 najboljih RMM rješenja i alata

8 najboljih RMM rješenja i alata

Što je RMM?

Daljinski nadzor i upravljanje (RMM) softver je koji obično koriste upravljani davatelji usluga koji im omogućuje daljinsko nadgledanje i prikupljanje podataka na radnim stanicama i poslužiteljima svog klijenta iz bilo kojeg mjesta u kojem žive. Međutim, ovaj set alata može biti koristan i za internu IT podršku. RMM može stvarno ubrzati vaš sustav korisničke podrške, a istovremeno povećava sigurnost vašeg sustava.

Pokrivamo puno detalja u alatima koji se nalaze u nastavku, ali ako imate samo vremena za kratki sažetak, evo naš popis 8 najboljih RMM alata:

  1. SolarWinds RMM (BESPLATNO ISPITIVANJE) Dio paketa objekata namijenjen upravljanim pružateljima usluga.
  2. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Cloud RMM temeljen na MSP-ima sa PSA, daljinskim pristupom i modelom cijene samo za tehničare koji plaća.
  3. Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO SUĐENJE) Sveobuhvatan mrežni paket za nadzor sustava koji bi dobro funkcionirao za daljinsko nadgledanje klijentovih mreža i poslužitelja.
  4. Paessler PRTG mrežni monitor Objedinjeni monitor mreže, poslužitelja i aplikacija koji uključuje funkcije daljinskog nadzora.
  5. Comodo One Besplatan RMM i mrežni nadzorni sustav koji nudi tehnološki div.
  6. ConnectWise Automate Monitor sustava s naglaskom na automatizaciju procesa.
  7. Pulseway RMM, PSA i antivirusne usluge sve u jednom paketu.
  8. Kaseya VSA Sustav daljinskog praćenja i upravljanja koji uključuje automatiziranu podršku zadacima.

Ako imate upravljanog davatelja usluga (MSP), dobivanje izravnog pristupa uređajima korisnika za upravljanje softverom nije samo rješavanje problema. Sustav možete koristiti za korisnike u vozilu; posebno je korisno ako vaši klijenti implementiraju politiku "donesite svoj uređaj" (BYOD) ili koristite mobilne uređaje za svoje osoblje.

RMM će proširiti procese automatiziranog upravljanja sustavom na udaljene web lokacije ili klijentska mjesta i pomoći vam da smanjite varijacije konfiguracije i pogreške koje su uobičajene kada se ručno implementiraju. Ovi alati također smanjuju troškove jer vam nije potrebno održavati tehničko ili udaljeno osoblje. Sigurnost sustava koristi RMM jer sadrži učinkovitu sigurnost veze na duge udaljenosti i uklanja opasnost od malo poznatog tehničkog osoblja koji posjećuje mjesta - situacija koja bi mogla biti poklon maskiranom uljezu.

Dobivanje RMM softvera ima puno smisla za tvrtke koje centraliziraju upravljanje objektima za rad na više mjesta, virtualni posao koji zapošljava neovisne izvođače, osoblje kod kuće ili MSP-ove.

Više o tim opcijama možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

Najbolji RMM alati

Elementi daljinskog praćenja i upravljanja koje trebate potražiti prilikom ispitivanja ove kategorije softvera razlikovat će se ovisno o situaciji u vašoj tvrtki. Ako planirate obnoviti sav softver za upravljanje sustavom, trebali bi vas privući oni alati koji djeluju kao moduli u širim sustavima upravljanja infrastrukturom. Možete potražiti čiste RMM funkcije koje pomažu centraliziranim informatičkim odjelima ako želite pripremiti interni odjel za podršku. RMM sustavi koji su dio šireg MSP sustava podrške trebali bi vas zanimati ako je vaša tvrtka davatelj usluga.

Šest sustava na našoj listi najboljih RMM alata ustupaju na različita specijalizirana tržišta. Donji opisi trebali bi vam omogućiti odabir pravog RMM softvera za vaše poduzeće.

1. SolarWinds RMM (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds RMM

SolarWinds je vodeći proizvođač alata za upravljanje IT infrastrukturom i proizvodi paket softvera posebno usmjeren na MSP-ove. Među MSP sustavima SolarWinds naći ćete Daljinsko nadgledanje i upravljanje modul.

Kao alat koji je posebno dizajniran kako bi omogućio osoblju MSP-a pristup uređajima tvrtki-klijenata, SolarWinds RMM dolazi s vrlo jednostavnom operacijskom konzolom. Pristup udaljenim uređajima nije ograničen na sve operacije. Automatizirani procesi mogu dobiti pristup korisničkoj infrastrukturi za oba nadzora, dijagnostika performansi, i upravljanje softverom. To uključuje nadzor firmvera i operativnog sustava, a uključuje upravitelja zakrpa i antivirusni monitor.

Možete poboljšati nadzor sigurnosti dodavanjem modula SolarWinds Risk Intelligence. SolarWinds Mail Assure modul proširuje sigurnosnu zaštitu na vaše sustave e-pošte i možete ponuditi klijentima usluge oporavka putem Sigurnosna kopija SolarWinds modul. MSP usluge koje nude SolarWinds dovršavaju MSP Manager i SolarWinds preuzimaju kontrolu, koji nudi dijagnostičke alate. Svi su ovi moduli namijenjeni da rade zajedno s uslužnim programom RMM na formiranju skupa za upravljanje IT uslugama (ITSM). Međutim, svi se ti alati prodaju zasebno i mogu raditi kao samostalni alati, tako da možete jednostavno ostati bez upotrebe RMM-a bez potrebe da kupujete ostale module.

Konzola za uslugu je web-based, pa se ne trebate brinuti da softver možda nije kompatibilan s operacijskim sustavom vašeg domaćina. Udaljeni uređaji koji se mogu nadzirati s RMM sustavom mogu također koristiti bilo koji operativni sustav, a mogu pratiti i virtualizacije. RMM može nadzirati radne površine, prijenosna računala, poslužitelji, i Mobilni uredaji.

Nadzorna ploča centralizira sve alate koji će vam trebati za pomoćno osoblje radi ispravnog upravljanja resursima klijenta. Zasloni nadzorne ploče uključuju povuci i ispusti funkcionalnost dodijeliti zadatke resursima i automatizirati mnoge procese upravljanja koje će poduzimati vaše osoblje. Ova funkcionalnost raspodjele proteže se i na funkcije upravljanja osobljem omogućujući vođi tima da dodjeljuje projekte osoblju putem nadzorne ploče.

Funkcije upravljanja i praćenja proširuju se na sigurnosne i izvedbene uvjete na klijentovoj infrastrukturi koji će se na nadzornoj ploči operatera pojaviti kao upozorenja. Ti se statusi mogu automatski registrirati putem sustava modul izvještavanja.

Možete isprobati SolarWinds RMM na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Ova probna ponuda odnosi se i na ostale elemente u SolarWinds MSP paketu.

SolarWinds RMMStart BESPLATNO probno razdoblje od 30 dana

2. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Atera

Atera je platforma utemeljena na oblaku namijenjena malim i srednjim tvrtkama. To je savršen alat za upravljače davatelja usluga jer kombinira RMM uslužne programe sa automatizacija profesionalnih usluga (PSA) funkcije. To znači da ovaj alat pruža sve elemente potrebne MSP-om kako bi podržao klijente i naplatio ih za vrijeme provedeno.

Pristup okruženju na liniji tako da ne trebate brinuti o održavanju poslužitelja ili Atera softvera. Paket se naplaćuje pretplatom po sjedištu, tako da posao s jednim operaterom dobiva sve sjajne pogodnosti u kojima velika korporacija uživa iz ovog okruženja, a da ne mora unaprijed odvojiti veliku svotu novca. Kako vaše poslovanje raste i preuzimate više osoblja, to jednostavno morate dodajte još pretplata na svoj Atera račun.

Fleksibilnost cjenovne politike Atera sustava i mrežna konfiguracija čine ovo vrlo atraktivnim prijedlogom za male MSP koji se oslanjaju slobodnjaci sa sjedištem na daljinu za osoblje dežurstva. Ne morate čak ni osigurati uredski prostor za pomoćno osoblje i možete angažirati strateški smještene operatore širom svijeta koji će klijentima pružiti 24-satnu podršku uz minimalne troškove.

Kao i osnovno nadgledanje uređaja, Atera nudi i niz automatizacija procesa opcije. Uređaji koji se nadziru periodično se skeniraju, generirajući podaci u stvarnom vremenu u upravljačkoj konzoli o performansama i potencijalnim problemima sa statusom. Paket uključuje upravljanje zakrpama i nadzor zaliha također.

Atera se nudi u tri izdanja. Zove se najjeftiniji plan profesionalac i pruža sve alate koji su vam potrebni za nadgledanje i održavanje opreme na udaljenom web mjestu vašeg klijenta.

Sljedeći paket uplata je pozvan Rast. To omogućava više istodobnih sesija. Sadrži agent za praćenje koji se instalira na Macu, a nudi vam i mobilnu aplikaciju za prijavu na upravljačku konzolu. Paket rasta također uključuje sustav za chat da olakšanim korisnicima olakšava kontakt s vašim operaterima.

Pozvan je gornji plan koji nudi Atera Vlast. To uključuje funkcije podrške u bazi podataka, kao što su spremanje snimki i replikacija za kontinuitet poslovanja, što vam omogućuje da svojim klijentima ponudite dodatne usluge zaštite podataka..

Svi ti planovi Atere daju dvofaktorska provjera autentičnosti da biste zaštitili komunikaciju sa svojim klijentima i sa Atera sustavom. Ova se sigurnost proteže na 2FA za e-poštu. Svaki je od planova dostupan na 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

3. Nadgledanje poslužitelja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

8 najboljih RMM rješenja i alata

Site24x7 Nadgledanje poslužitelja uslužni program dostupan je u nekoliko izdanja, a jedno je prilagođeno MSP-ovima. Ukupni paket alata za nadzor infrastrukture u ovom sustavu vrlo bi dobro funkcionirao za tvrtke koje nude ugovore o podršci sustava. To je zato što Site24x7 jest sustav temeljen na oblaku. Pomoću ovog alata možete nadgledati bilo koju mrežu bilo gdje u svijetu sve dok je ta mreža povezana s internetom.

Model cijene za ovu uslugu je pretplata-based. Ono što ovo čini vrlo zanimljivim prijedlogom za MSP je da se troškovi ne određuju na tehničkoj osnovi. Umjesto toga, oni se izravnavaju po poslužitelju ili URL-u. Tvrtka nudi četiri cijene usluge, ali možete proširiti svoj paket za malo novca da biste ga dodali na više praćenja poslužitelja. To bi se moglo pokazati vrlo ekonomičnim za MSP koji uslužuju više klijenata.

Site24x7 ne prati samo poslužitelje, već posebno dobro funkcionira za nadgledanje web stranica. Taj zadatak uključuje praćenje ponašanja mreža, veza, mrežnih usluga, poslužitelja i aplikacija.

Paket će vas upozoriti na sve statusne prijetnje. Ta upozorenja možete gledati na internetskoj konzoli i primati ih kao e-poštu ili tekstualne poruke. Usluga uključuje pristup putem aplikacije za mobilne uređaje, tako da možete pratiti performanse infrastrukture čak i kad ste izvan ureda.

Kao internetska usluga ovaj alat može biti kojima se pristupa iz bilo kojeg operativnog sustava putem preglednika. U stanju je nadzirati pokrenute uređaje Windows, Windows Server, Linux, Besplatno BSD Unix, i OS X. Kako nadzire mreže, aplikacije i poslužitelje, Site24x7 je vrlo prikladan za nadzor virtualizacije. Može komunicirati sa Microsoft Hyper-V i VMware virtualizaciju i Docker kontejneri.

Kao sustav s daljinskim pristupom, Site24x7 nema problema s nadziranjem performansi drugih usluge temeljene na oblaku. Ako na web-lokaciji ne zadržite nijednu svoju infrastrukturu, i dalje možete koristiti Site24 / 7 za nadgledanje performansi. Može nadzirati na mreži Microsoft Azure poslužitelji i Web usluge Amazon.

Site24x7 dostupan je u četiri razine usluge Starter, profesionalac, Klasik, i Poduzeće. Svaki viši plan sadrži više usluga uključenih u paket. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje cjelokupne usluge Site24x7. Ako odlučite ne plaćati na kraju probnog razdoblja, vaš će se račun automatski prebaciti na besplatni paket Site24x7. To je ograničeno na nadgledanje do pet URL-ova ili pet poslužitelja.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-dnevna BESPLATNA proba

4. Paessler PRTG mrežni monitor

Paessler PRTG

Paessler PRTG mrežni monitor je jedinstveni sustav nadzora infrastrukture. Obuhvaća mreže, poslužitelje i aplikacije. Iako se sustav nudi u cjenovnim opsezima, svakom kupcu se isporučuje isti paket softvera. Cijena softvera ovisi o tome koliko dijelova paketa aktivirate.

U Paesslerovoj terminologiji, uslužni program za nadgledanje naziva se "senzor". Softver prilagođavate svojim potrebama odabirom senzora koje želite aktivirati. Arhitektura PRTG-a podložna je uporabi MSP-a. Monitor može pratiti događaje na udaljenim mjestima. Ova sposobnost služi središnjem odjelu za informatičko upravljanje WAN-ima s više mjesta. Stoga vam nije potrebno zadržavati tehničko informatičko osoblje na svim svojim web lokacijama. Isti scenarij odnosi se na MSP-ove, pa se Paessler može kandidirati kao ITSM za upravljanje infrastrukturom klijenata.

RMM-ovu aplikaciju PRTG-a trebalo bi nadopuniti sustav upravljanja trećim stranama Help Desk kako bi dobio potpunu podršku MSP-a. To je zato što sustav praćenja Paesslera ne uključuje funkcije upravljanja timom i potvrdu razine usluge ukupnih MSP rješenja.

Iako je nedostatak praćenja zadataka slabost PRTG-a, ova mogućnost ima određene koristi. Integrirani pristup PRTG znači da automatski dobijate sve mreža, server, i alati za nadzor aplikacija koja vam je potrebna kako bi se osigurali performanse infrastrukture udaljenog mjesta. Nadzorna ploča može vam pokazati promet u stvarnom vremenu oko klijentske mreže, pa čak i veze između vaše web stranice i onih klijenta.

PRTG uključuje izvrsno značajke mrežnog topološkog mapiranja i uključuje vizualizaciju snopa aplikacija koja ilustrira ovisnosti između korisničkog softvera i osnovnih usluga i hardvera koji ih podržavaju. Ova značajka nudi sjajan način da odmah vidite koji element sustava uzrokuje probleme s performansama.

Paessler ne razlikuje vlasništvo web mjesta, tako da ako imate licencu za PRTG i aktivirate senzore za daljinsko nadgledanje, pomoću softvera možete upravljati objektima tvrtki klijenata jednako lako kao što možete nadzirati vlastite udaljene stranice. Mehanizmi kontrole pristupa Paesslera omogućuju vam to definirati različite grupe korisnika s dodijeljenim razinama pristupa. To omogućuje MSP-ovima da osobama klijenta dodijele privilegije za pregled, što vam omogućava kupcima stupanj kontrole nad njihovim nadgledanjem sustava. Možete čak ponuditi PRTG kao agenciju, pružajući potpunu kontrolu kupčevom osoblju, omogućujući vam da ponudite samo softverski paket s opcijskom podrškom.

Mogućnost dijeljenja PRTG implementacije sa svojim kupcima olakšava se softverskom opcijom Software-as-a-Service (SaaS). Ovaj Verzija Paesslerovog sustava temeljena na oblaku uklanja potrebu za instaliranjem softvera za konzolu na stranicama klijenta. No, morat ćete instalirati agentski softver na sve web lokacije za prikupljanje podataka. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje utemeljeno na oblaku PRTG s neograničenim senzorima. Alternativno, možete odlučiti instalirati PRTG softver na mjestu. Paket se pokreće na Windows Serveru. Tu je i interno besplatni probni rad lokalnog PRTG s neograničenim senzorima koji je moguće preuzeti. Nakon probnog razdoblja možete nastaviti koristite softver besplatno ako aktivirate samo do 100 senzora.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

5. Comodo One

Comodo RMM

Comodo je glavni igrač u usluge osiguranja veze. Tvrtka je stvorila besplatnu platformu za daljinsko nadgledanje i upravljanje, pod nazivom Comodo One. Ovo je "freemium" alat jer je osnovni sustav slobodan za upotrebu, ali morate platiti dodatne značajke, poput sigurnosnih značajki veze. Budući da se RMM odnosi na daljinski pristup putem javnog medija na Internetu, malo je vjerojatno da bi ijedna tvrtka ikad koristila ovu uslugu bez sigurnosti. Na kraju, zaobilazno, plaćate Comodo One. S obzirom da Comodo ima izvrsnu reputaciju za svoje proizvode za cyber-sigurnost, zaštitu u Comodo One vrijedi platiti.

Sustav Comodo One nudi se kao usluga u oblaku. Može nadzirati LAN, WAN, ostale usluge temeljene na oblaku i hibridne sustave. Alat je također učinkovit monitor za Web aplikacije. Budući da je usluga u oblaku, operativni je sustav neutralan. Možete ga koristiti za nadzor Linux, Windows, i Mac OS računala i operativni sustavi mobilnih uređaja.

Comodo One uključuje modul za daljinsko nadgledanje i upravljanje. Također ima mogućnost upravljanja mobilnim uređajima, upravitelja mobilnih aplikacija, automatiziranog upravitelja zakrpa te daljinsko upravljanje i pristupni uređaj. Ovo je vrlo sveobuhvatno ITSM paket.

Pored svih ovih objekata koji su zanimljivi za MSP-ove, Comodo One nudi i uslužne programe za nadzor sustava koji uključuju mrežni nadzor performansi, uslužni program za procjenu rizika, reviziju sustava i upravitelja zaliha, mapiranje topologije i uređaj za poštivanje pravila.

RMM modul uključuje automatizacija profesionalnih usluga (PSA) koji vam pruža mogućnosti karata i praćenja zadataka za potrebe vašeg tima za upravljanje. Alat omogućuje udaljeni pristup i dijeljenje radne površine koji tehničarima omogućuje ručno ispravljanje problema na udaljenim uređajima.

Dok je upravljačka konzola putem Interneta putem web preglednika, nadzirane krajnje točke moraju imati instaliran agent. Dakle, bilo gdje možete nadgledati bilo koji uređaj, pod uvjetom da je na njemu instaliran udaljeni agent. Oba bi se komunikacijska staza trebala kriptirati da bi se osigurala povjerljivost i tada će oni koji Comodo naplaćuju doplatke.

Mreže s instaliranim daljinskim agentom mogu se automatski preslikati i revidirati putem Comodo One. Faza otkrivanja dovodi do mrežnog inventara koji pruža put za udaljeni pristup. Sustav Comodo One kontinuirano će nadzirati prijavljene uređaje, pazeći na sigurnosne slabosti i neovlaštene promjene konfiguracije s 18 testova sustava. Korisne dodatne usluge uključuju DDoS zaštita, DNS usluge, Spremnik u oblaku, upravljanje mobilnim uređajima, i automatizirano sigurnosno kopiranje podataka.

6. ConnectWise Automate

Povezivanje krajnje točke

ConnectWise Automate je sustav upravljanja mrežom koji uključuje RMM objekata. Alat vam omogućuje daljinsko nadgledanje krajnjih točaka, mreža, poslužitelja i softvera. Ovo je sjajan sustav za IT podršku jer uključuje upozorenja o statusu kao i izravan daljinski pristup. Udaljeni pristup može se dati automatiziranim procesima kao što su upravljanje zakrpama, kontrola konfiguracije, i programi ažuriranja softvera.

Mogućnost korištenja ovog alata za neposredni udaljeni pristup znači da se on može koristiti za zadatke podrške jedan na jedan. To uključuje razgovore s korisnikom i tehničaru omogućuje ispravno ispravljanje pogrešaka u sustavu. Ovaj scenarij omogućuje i korištenje alata za obuku, timske zadatke i seminare.

Kao što ime ovog proizvoda sugerira, središnji element uslužnog programa je mogućnost automatizacije mnogih procesa putem skriptiranja, koji se mogu i pisati i izvršavati unutar okruženja. Skripte se mogu primijeniti i kao tijek rada, a u paketu su predloške i predbilježeni procesi. Dakle, ovo je fleksibilan alat koji je idealan za MSP ili IT odjela za podršku koji služe mnogim udaljenim korisnicima.

Moduli za upravljanje korisnicima u paketu omogućuju vam postavljanje ukrcajnih procesa koji su potaknuti od strane korisnika putem e-pošte. Standardni postupci postavljanja mogu se stvoriti kroz grupna pravila kako bi se osiguralo da se fiksna, u skladu konfiguracija provodi na svim uređajima iste vrste i funkcije. drugo značajke samoposluživanja sustava korisnicima pruža mogućnost provjere stanja svog računa i izvršavanja zadataka administratora, kao što je promjena samih lozinki. Ovi alati pomoći će vam da smanjite broj dnevnih zadataka koji se očekuju od tehničara za IT podršku.

ConnectWise Automate se nudi kao usluga pretplate u oblaku. Ovaj model određivanja cijena čini sustav potpuno skalabilnim i dostupan svim vrstama potpornih organizacija, od usluge jedne osobe do velikih timova MSP-a koji opslužuju više organizacija. Usluga se može preuzeti kao 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. Pulseway RMM

Pulseway

Pulseway je dizajniran za podršku MSP-ovima. Paket je podijeljen u tri modula: Pulseway RMM, Pulseway PSA, i Pulseway antivirus. PSA modul pomoći će vam da dodijelite zadatke timovima, uključujući pristup ulaznicama za korisnike i praćenje napretka. RMM modul će vašem timu pružiti alate za učinkovito upravljanje udaljenim sustavima.

Ovo je usluga utemeljena na oblaku, tako da ne morate instalirati konzolu na vlastite poslužitelje. Alat može nadzirati Linux, Windows, i Mac OS sustava i posebno je učinkovit u praćenju aplikacija i web usluga. Pulseway se integrira s vašim postojećim sustavima upravljanja pristupom, kao što je Active Directory, i može ga nadzirati VMWare, Citrix, i Hiper-V virtualizations.

Značajke usluge Pulseway uključuju automatizacija zadataka u tijeku rada i skripta, upravljanje zakrpama, kontrola konfiguracije, Upozorenja o statusu SNMP-a, instalacija softvera, i upravljanje ažuriranjem. PSA modul provodi politike i revizije za usklađivanje SLA-a i sigurnosnih standarda.

Pristupnoj ploči s uslugom može se pristupiti aplikacija za mobilne uređaje, pa je vrlo pogodan za pojedine izvođače koji žele pružiti 24-satne usluge. To također znači da možete izvući svoj tehnološki tim na teren ili veslati za njihovim stolovima bez gubitka kontakta.

Model cijena za uslugu temelji se na pretplati i naplaćuje se po nadziranoj krajnjoj točki. To Pulseway čini izuzetno skalabilnim. Služi se pojedincima, malim i velikim poduzećima, uključujući MSP-ove koji služe mnogim klijentima.

Funkcije praćenja rada tima također uključuju upozorenja kako bi se osiguralo pridržavanje rasporeda zadataka i omogućavanje dodavanja dodatnih resursa zadacima za koje se čini da zaostaju. Za kontinuirano nadgledanje sustava, zdravlje kako vlastite, tako i vlastite mreže klijenata može vam pomoći prilagođena upozorenja koja kombiniraju uvjete rada. To vam omogućuje da spriječite krize i dodijelite dodatnu infrastrukturu ili preraspodijelite postojeće resurse. Dodatne usluge dostupne na Pulseway uključuju usluga sigurnosnog kopiranja podataka u oblaku i specijalizirana zaštita web poslužitelja.

Nadzor obje usluge klijentima i članovima tima podržava i sustav izvješćivanja u Pulsewayu. Sustav uključuje standardna unaprijed napisana izvješća, a možete sastaviti i vlastite prilagođene formate izvještaja.

Tamo je besplatna verzija Pulsewaya za pojedinačnu upotrebu koji vam omogućuje da podržite dvije krajnje točke. Šira, plaćena verzija, nazvana Tim, dostupan je u 14-dnevnom besplatnom probnom roku. Također možete odlučiti dobiti Tim kao lokalnu verziju. Tim uključuje više računa i grupna pravila za račune tehničara koji vođama tima omogućuju kontrolu prava pristupa.

8. Kaseya VSA

Kaseya VSA

Kaseya je sustav praćenja IT infrastrukture utemeljen u oblaku koji ima RMM mogućnosti proizvoda, nazvanog VSA.  Modul za daljinski pristup Kaseya VSA naziva se Live Connect. Ovaj sustav olakšava izravne, ručne veze i veze koje služe automatiziranim procesima.

VSA omogućava mnoštvo automatizacije standardnih zadataka na koje su MSP i njegovo osoblje pozvani da odrade. Ovaj popis zadataka uključuje korisnici na brodu. Alat će upravljati instalacija softvera te će pratiti dostupnost zakrpa i ažuriranja za klijentove operacijske sustave, firmver i softver.

Kaseya VSA ne upravlja samo rutinskim zadacima. Sustav alarma u alatu obavijestit će vaše osoblje o bilo kakvim problemima sa statusom opreme na mrežama vaših kupaca. Ova značajka znači da ne morate čekati da se korisnici jave s pritužbama prije nego što otkrijete da je mreža pod naponom.

Vrlo koristan modul Kaseya VSA je AssetIQ. Ovo je platforma za dokumentaciju koja vam omogućuje postavljanje mrežne pomoći za korisnike, pisanje skripti tijeka rada za tehničare ili čak pružanje interaktivnih priručnika za obuku. Kaseya VSA također uključuje SLA i revizija usklađenosti sigurnosnih standarda. Ostale značajke uključuju sigurnosne kopije i internetsku pohranu i modul koji koordinira s vašim antivirusnim softverom kako bi se osiguralo redovito ažuriranje softvera i baze prijetnji.

MSP-ovi bi također trebali razmotriti instaliranje Kaseya BMS pored VSA. BMS sustav pružit će vam PSA funkcije za isporuku sustava za prodaju ulaznica, alat za praćenje zadataka i sustav naplate.

Kaseya VSA pogodna je za individualne tehničare za podršku i interno informacijsko osoblje. Internetska usluga Kaseya utemeljena na pretplati čini je potpuno skalabilnom - plaćate samo za broj krajnjih točaka koje podržavate. Možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje za Kaseya VSA. Ako ste MSP, imali biste koristi od instaliranja Kaseya VSA i Kaseya BMS. Možete dobiti i 14-dnevno besplatno probno razdoblje u sustavu poslovnog upravljanja.

Odabir RMM alata

Na tržištu postoji mnogo stvarno dobrih RMM alata. Mnogi od njih su vrlo slični i vrlo je teško birati između njih. Dobar primjer te situacije leži u sličnosti između Kaseya VSA, Pulseway, i ConnectWise Automate.

Dobro mjesto za početak prilikom odlučivanja između vaših kandidatskih sustava jest otkriti da li bi vam bilo bolje usluga utemeljena na oblaku ili ako biste radije instalirajte softver na svoj vlastiti poslužitelj. Provjera zahtjeva operativnog sustava vaših kandidatskih sustava također će suziti vaše mogućnosti i dovesti vas do RMM-ova koji su napisani da rade na vašem poslužiteljskom sustavu..

Besplatne sudske probe i besplatne opcije koje nude alati preporučeni na našem popisu također će vam pomoći da odlučite koji je sustav prikladniji za vas. Iskoristite ove mogućnosti besplatnog testiranja kako bi se osiguralo da sustavi koje razmatrate ispunjavaju sve vaše zahtjeve.

Koristite li RMM? Da li biste preporučili sustav koji koristite drugima? Jeste li isprobali neki od alata s ovog popisa? Ostavite poruku u komentari odjeljak ispod i podijelite svoje iskustvo sa zajednicom.

Daljinski alati za praćenje i upravljanje ključni su za upravljače davatelja usluga, a također će se pokazati korisnim centraliziranim internim IT odjelima.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 31

Adblock
detector