8 najboljih upravitelja lozinki za korporacije i mreže

8 najboljih upravitelja lozinki za korporacije i mreže

Alati za upravljanje lozinkom uvelike će smanjiti vrijeme koje vaše osoblje za IT podršku mora potrošiti na pomoć korisnicima. Sustavi za upravljanje lozinkom moraju biti u mogućnosti provoditi tvrtke politike u pogledu snage i rotacije lozinke. Sustav također mora biti u mogućnosti informirati korisnike o odgovarajućim formatima zaporki, generirati predložene lozinke, polja za automatsko popunjavanje zaporki i, ako je moguće, omogućiti multifaktornu provjeru autentičnosti.

Ako vam nedostaje vremena za čitanje cijelog posta, evo naš popis najboljih upravitelja mrežnih lozinki:

  1. SolarWinds Passporttal (GET DEMO) Upravitelj lozinki i upravitelj dokumenata usmjereni na upravljane davatelje usluga.
  2. ITBoost Internetski upravitelj lozinki za MSP-ove sa pratećim sustavom upravljanja dokumentima.
  3. IT ljepilo Sustav upravljanja lozinkom utemeljen u oblaku i upravitelj dokumenata s uključenim drugim alatima za upravljanje sustavom.
  4. Hypervault Ovaj upravitelj lozinki prikladan je za IT odjela ili MSP-ove. Dostavljeno iz oblaka.
  5. Dashlane Business Upravitelj lozinki koje je prošlo u oblaku s aplikacijama za Windows, MacOS, iOS i Android.
  6. Passbolt Izbor lociranih ili oblačnih verzija ovog upravitelja lozinki koji se integrira s AD i LDAP.
  7. LastPass timovi Internetski upravitelj lozinki koji uključuje trezor sa zaporkom utemeljen u oblaku.
  8. ManageEngine Password Manager Pro Opsežno lokalno upravljanje lozinkom.

Kako standardi zaštite podataka postaju važniji, tvrtke moraju biti u mogućnosti pokazati usklađenost. Provedba tih standarda često je potrebna kako bi se pridobili kupci, a stroga sigurnost pristupa također će zaštititi tvrtku od parnice protiv gubitka podataka..

Upravitelji zaporkama automatiziraju mnoge zadatke koje vaš IT tim za podršku mora obaviti kako bi mrežu, opremu, podatke i aplikacije održao dostupnima pravim ljudima. Sveobuhvatni upravitelj lozinki uključuje portal za samoposluživanje, smanjuje stres zbog kojeg korisnici mogu pogrešno unijeti svoje lozinke i omogućuje im resetiranje lozinki u slučaju da ih zaborave..

Pravilno upravljani sustavi zaporki smanjit će rizik za podatke vaše tvrtke i smanjiti troškove podrške korisnicima.

Najbolji upravitelji mrežnih lozinki

Na tržištu postoji puno sustava upravljanja lozinkom i ako je vaš posao kupiti novi softver za vašu tvrtku, potrošit ćete puno vremena istražujući tržište i istražujući svaku opciju.

U ovom ćete izvještaju pročitati najbolje upravljače lozinkama za tvrtke i njihove mreže. Uži izbor u užem izboru smanjit će vam vrijeme koje trebate provesti u istraživanju označavanjem najboljeg danas dostupnog upravitelja lozinki.

Više o svakoj od ovih opcija možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

1. Putovnica za solarne vjetrove (GET DEMO)

Zaslon zaporke zaporke

SolarWinds Passportal je usluga utemeljena na oblaku koji uključuje upravitelj lozinki i siguran upravitelj dokumenata. To se može činiti neobičnom kombinacijom usluga. Međutim, oba lanca ovog paketa zahtijevaju sigurnu pohranu, tako da postoji prilično veliki broj zajedničkih točaka između njih.

Nudi se ovaj paket usluga upravljani davatelji usluga (MSP), ali može podjednako lako raditi za IT odjele. Koncept pružanja usluge MSP-ovima je da te tvrtke tada mogu prodavati usluge upravljanih računa tvrtkama klijentima. Usluge se naplaćuju pretplatom.

Upravitelj zaporki može poslužiti kao početni popis za popis sustava upravljanja pravima pristupa poslovnom pristupu, uključujući Aktivni direktorij, Ured 365, plavetnilo poslužitelji i LDAP implementacije.

Mogućnost Passportala da sučelja sa sustavima prava pristupa omogućuje administratorima sustava da centralizirajte sve zadatke povezane s lozinkom u jednom sučelju. Promjene u Passportalu automatski se prevode u sustave prava pristupa koji štite mrežu, uređaje, poslužitelje i aplikacije koje tvrtka koristi. Zove se dodatni uslužni program koji se može dodati na Passportal Treptaj putovnice. Ova značajka samoposluživanja omogućava korisnicima da mijenjaju vlastite lozinke. Ovaj uslužni program uvelike smanjuje broj poziva na koje se mora uputiti Help Desk.

Također uključeno u Passportal je značajka automatskog otkrivanja koja identificira aplikacije zaštićene lozinkom koje treba uključiti u upravitelj lozinki. Alat može primjena rotacije lozinke a uključuje generator lozinki za stvaranje složenih, neraskidivih lozinki. Te se lozinke pohranjuju u šifrirani trezor lozinke a aplikacije kojima korisnici pokušavaju pristupiti mogu se postaviti tako da automatski popune te nezaboravne lozinke. Trag revizije prati pristup upravitelju lozinki i zabilježen je sav pristup zaštićenim aplikacijama. Možeš zatražite demonstraciju ispunjavanjem svojih podataka na njihovoj web stranici.

SolarWinds PassportalGet Demo

2. ITBoost

ITBoost nadzorna ploča

ITBoost je također usluga utemeljena na oblaku koja se plasira na MSP-ove. Nema razloga zašto interni IT odjeli također ne bi trebali koristiti ovaj sustav za upravljanje vlastitim korporacijskim lozinkama. Ovaj posao je dio ConnectWise, koji je pružatelj sustava upravljanja informatičkom infrastrukturom i također proizvodi brojne softverske platforme za MSP-ove. Ovaj sustav upravljanja zaporkama u paketu je s upraviteljem dokumenata i upraviteljem konfiguracije.

Upravitelj zaporki omogućuje administratoru da stvori i opozove korisničke račune u mreži i na razini cijele tvrtke. Također omogućuje upravitelju sustava da resetira lozinke. Usluga uključuje trezor lozinke i bilježi sve pokušaje pristupa u svrhu revizije i sigurnosti.

Glavni cilj sustava upravljanja dokumentima povezan s upraviteljem lozinki je stvaranje i upravljanje baze znanja. Usluga uključuje prostor za pohranu i na pohranu diskova u oblaku moguće je pohraniti sve vrste datoteka.

ITBoost integrira se s uslugama upravljanja sustavom ConnectWise: ConnectWise Control, ConnectWise Automate, i ConnectWise Manage. Također se integrira s MSP RMM i PSA softverom proizvedenim od drugih pružatelja usluga, uključujući Pulseway, SolarWinds, Atera i Kaseya.

Usluge ITBoosta dostupne su u tri izdanja: Osnovni, temeljni, Plus, i Premija. Upravitelj lozinki i mogućnosti revizije pristupa uključeni su u sva izdanja. ITBoost je dostupan u 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

3. IT ljepilo

ITGlue

IT ljepilo vrlo je sličan i ITBoostu i Passportalu. Također kombinira upravljanje lozinkama i dokumentima te upravljanje lozinkom u jednom paketu temeljenom na oblaku. IT ljepilo se prodaje kao usluga za MSP-ove ali IT informatički odjeli mogli bi ga koristiti i za interno upravljanje zaporkama. Ova internetska usluga je podjela Kaseya, koja proizvodi softver za nadzor sustava, uključujući RMM i PSA softver za MSP.

Ovaj upravitelj lozinki može se sučeliti i sinkronizirati sa Aktivni direktorij, što ga čini odličnim alatom za one administratore kojima je struktura AD-a zbunjujuća i njezino izvorno sučelje nekorisno. Alat uključuje praćenje pristupa i postoji siguran trezor zaporke pohranjeni na oblaku. Još jedna sjajna značajka je sposobnost alata da prepozna račune rizika i upozori administratora da ih zatvori.

Dodatak osnovnoj pretplati na IT Glue sustav je kojem mogu izravno pristupiti klijenti MSP-a koji bi radije upravljali vlastitim zaporkama. Ovo se zove MyGlue a IT odjeli mogu ga rasporediti kao samostalni paket umjesto IT ljepila.

Naknade za IT ljepilo naplaćuju se na osnovi pretplate po korisniku mjesečno. Postoje tri izdanja usluge: Osnovni, temeljni, Poslovanje, i Poduzeće. Upravljanje lozinkom uključeno je u sve njih.

4. Hipervault

Hypervault

Hypervault je a usluga utemeljena na oblaku. Alat nadzire prava pristupa za mreže, uređaje, krajnje točke, poslužitelje i aplikacije. To je dobro sredstvo i IT odjela i MSP-ova.

Sustav za upravljanje lozinkama može upravljati pravima pristupa za timove bilo koje veličine. Odnos između korisnika i resursa može se preslikati u hijerarhiji, kao što je Active Directory. Moguće je i postavljanje grupni pristup do resursa. Hypervault može djelovati kao jedinstven prednji kraj za različite sustave prava pristupa koji vjerojatno trenutno djelujete na mreži.

Paket Hypervault uključuje knjižnica predložaka. Ovo su doista preslikavanja između sustava upravljanja zaporkama Hypervault i drugog sustava prava pristupa. Posredovanjem predložaka, mnogi se nekompatibilni sustavi za upravljanje lozinkom mogu spojiti u Hypervault konzolu za upravljanje. Svako stvaranje ili promjene napravljene u Hypervaultu automatski se prosljeđuju odgovarajućem upravitelju prava na licu mjesta. Svi zapisi postavljeni u Hypervaultu pohranjeni su u zaštićeni trezor u kojem se nalazi oblak. Sve komunikacije između Hypervaulta i klijentovog web mjesta šifrirane su, kao i pristup preglednika na konzoli sustava.

Hypervault lozinka upravitelj može nametnuti višefaktorski pristupni sustav na resurse koje štiti. Pristup samoj konzoli može se zaštititi i dvofaktornom autentifikacijom.

Korisna značajka sustava Hypervault je ta što može biti bijelo označeno, što znači da možete staviti naziv i logotip svoje tvrtke na nadzornu ploču, sva ostala sučelja i sva izvješća iz sustava.

Naplaćuje se pretplata za Hypervault po korisniku mjesečno. Računi s većim brojem korisnika dobivaju nižu stopu po korisniku. Postoji također popust od 10 posto što snižava cijenu za one tvrtke koje uslugu godišnje plaćaju unaprijed. Hypervault sustav može se testirati 7-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

5. Dashlane posao

Dashlane Business

Dashlane Business je sustav upravljanja lozinkom u oblaku. Korisničkom sučelju i upravljačkoj konzoli pristupa se putem aplikacija iz različitih operativnih sustava. Ovo izdanje usluge zaštite lozinke Dashlane namijenjeno je upravljanju lozinkama za timove.

Pretplatnici na uslugu Dashlane Business dobivaju trezor lozinke i siguran prostor za pohranu, obojica domaćin na Dashlane poslužiteljima. Prostor u oblačnoj fazi koji je uključen u plan Dashlane segmentiran je po korisniku, a također je uključen prostor za pohranu širok za poslovne prostore..

Ostale značajke usluge uključuju generator lozinki stvoriti jake lozinke sa slučajnim znakovima. Te se duge lozinke ne mogu pamtiti, pa će i korisnička aplikacija Dashlane automatski ispunite polja zaporke za krajnje korisnike sustava. Administratori sustava također se mogu nametnuti dvofaktorska provjera autentičnosti za pristup mreži i drugim resursima tvrtke. Dashlane sustav provodit će sve potrebne mjere za uspješno provođenje ove politike.

Dashlane Business nadgleda web stranice i blokira zaražene ili opasne stranice za učitavanje u preglednike zaposlenika tvrtke. Kombinacija aplikacija i sigurnog praćenja preglednika omogućuje pristup resursima tvrtke s mnogih različitih uređaja. Aplikacija Dashlane dostupna je za Windows, MacOS, iOS, i Android.

Usluga se naplaćuje po korisniku mjesečno i dostupan je na besplatnoj probnoj verziji.

6. Passbolt

Passbolt

Passbolt je dostupan i lokalno i kao usluga oblaka. Postoji također besplatna verzija lokalnog softvera. Sustav zaporki pokrit će sve resurse tvrtke uključujući mrežu, poslužitelje, krajnje točke i aplikacije koje se na njima pokreću.

Konzola administratora Passbolta omogućuje stvaranje korisničkih računa za pojedince i također grupirajte pristupne lozinke.

Naziva se besplatna verzija Passbolta Zajednica. Postoje dvije plaćene verzije Poslovanje i Poduzeće. Naplaćena izdanja Passbolta imaju znatno više značajki od besplatne verzije. Na primjer, Business i Enterprise Passbolt mogu se sinkronizirati sa Aktivni direktorij i LDAP sustavi. Ostali korisni alati u ta dva plana su multifaktorska provjera autentičnosti, evidentiranje pristupa i revizija sustava.

Lokalni softver instalira se na Debian i CentOS Linux. Sustav se može upravljati i na Windowsima putem Dockerove virtualizacije. Passbolt Cloud dostupan je na 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

7. LastPass timovi

LastPass timovi

LastPass Teams je poslovna verzija LastPass-a, čija je osnovna verzija namijenjena pojedincima. Usluga je isporučeno iz oblaka i centrira na konzoli administratora. Centar upravljanja sustavom lozinki je mjesto gdje administrator sustava postavlja korisničke račune. Te se račune također može obustaviti ili ukloniti, a njihove lozinke mogu se resetirati.

Korisnici mogu za dijeljenje lozinki za određene datoteke. Te datoteke moraju biti prebivalište u siguran prostor za pohranu koji je uključen u sustav LastPass timova. Prostor za pohranu zaštićen je šifriranjem kao i svi prijenosi između LastPass poslužitelja i mreža njegovih klijenata.

Tvrtke koje se pretplaćuju na LastPass timove ne moraju instalirati softver na web mjestu. Konzoli se može pristupiti putem bilo kojeg internetskog preglednika. LastPass timovi dostupan je u 14-dnevnom besplatnom probnom roku.

8. ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro je lokalni softver koji se pokreće Windows i Linux poslužiteljima. Sustav nije ograničen na nadgledanje lozinki na host računalu. Također će administrirati lozinke na uređajima MacOS, Unix, Oracle, Sybase, MySQL, SQL Server, Juniper Networks i Cisco Systems. Sustav će uočiti sumnjive aktivnosti računa radi sprječavanja gubitka podataka.

Ovim upraviteljem lozinki možete koristiti za postavljanje i administriranje lozinki za sve resurse tvrtke. Značajke uključuju povremeno se resetira lozinka primjena snage lozinke. Također je u mogućnosti provesti višefaktorska provjera autentičnosti. Značajke izvješćivanja uključuju funkcije revizije potrebne za dokazivanje usklađenosti sa standardima zaštite podataka, kao što su PCI-DSS i HIPAA.

Sustav uključuje šifrirani trezor lozinke. Međutim, zapamtite da je riječ o lokalnom sustavu. Tvrtka će morati organizirati vlastiti udaljeni prostor za pohranu sigurnosno kopiranje baze podataka zaporki sigurno planirati oporavak od katastrofe. Srećom, Password Manager Pro uključuje usluge kopiranja trezora i izradu sigurnosnih kopija radi provođenja ovih pravila.

Postoje četiri verzije Programa za upravljanje lozinkama: Besplatno, Standard, Premija, i Poduzeće. Besplatna verzija ograničena je na čuvanje deset resursa. Cijena plaćenih izdanja ovisi o broju administratora koji će koristiti sustav. Enterprise verzija programa Password Manager Pro dostupna je za dva administratora u besplatnom probnom roku od 30 dana.

Odabir upravitelja mrežnih lozinki

Upravljanje lozinkom važan je zadatak koji se ne smije prepustiti slučajnim ručnim postupcima. Mnogi se administratori sustava oslanjaju na proračunske tablice za pohranu podataka o korisničkim računima. Čak ni za mala poduzeća ta strategija nije dovoljno dobra. Kao jedna stvar, svaki haker koji otkrije tu datoteku tijekom istraživanja resursa povezanih s mrežom odmah će dobiti neograničen pristup na sve podatke tvrtke. Svatko tko može upasti na račun financijskog upravitelja odmah će dobiti pristup autorizacijskim mogućnostima plaćanja i moći će izbrisati bankovni račun tvrtke.

Veće tvrtke sigurno treba ulagati u sustav upravljanja lozinkom. Čak bi i samo trezor lozinke bio dobar početak. Alati na ovoj listi preporučenih upravitelja korporativnih i mrežnih lozinki razlikuju se u funkcionalnosti. Pregledavajući opise ovih alata, trebali biste prepoznati onaj koji uključuje sve značajke koje vašoj tvrtki trebaju.

Iskoristite besplatna suđenja koja nude mnogi alati s našeg popisa. Jednom kada vidite ove alate na djelu, imat ćete bolju predstavu koji je najbolji za vašu tvrtku.

Slika: Maska lozinke iz Pixabaya. Javna domena.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 40

Adblock
detector