8 najboljih Wifi Stumblera za Windows i Mac

Najbolji WiFi ometači za Windows i Mac


WiFi spoticanje otkriva dostupne kanale i jačinu signala bežičnih usmjerivača unutar dosega. Također može pokazati koliko drugih korisnika trenutno koristi mrežu. S ovim informacijama možete odabrati signal sa manje gužve i usmjerivač postaviti na čistiji kanal.

Dakle, WiFi stumbler pruža dvije usluge: pomoćnik za pronalaženje nepropusne bežične mreže i pružite informacije za pomoć u podešavanju vlastitog usmjerivača.

Nažalost, nema nijednog mrežnog ometanja putem WiFi jer da biste koristili web mjesto, morate se povezati s usmjerivačem. Ako se nalazite na novoj lokaciji i skenirate li odgovarajuću bežičnu pristupnu točku za povezivanje, alat koji zahtijeva internetsku vezu ne bi učinio mnogo dobrog. Svrha WiFi spoticanja je pretražiti sve mrežne karakteristike izvana. Pogledajmo WiFi stumbere Windows i Mac OS.

Najbolji WiFi ometači za Windows i Mac:

Wifi StumblerWindowsMac
NetStumbler Da Ne
Wi-Fi skener Lizard Systems Da Ne
Akril Da Ne
Ekahau Heper Mapper Da Ne
Kajin & Abel Da Ne
WirelessNetView Da Ne
NetSpot Da Da
Homedale Da Da

Evo nekoliko daljnjih detalja o svakoj od tih opcija.

1. NetStumbler

NetStumbler

Program NetStumbler je samo dostupno za Windows. Lagana verzija nazvana MiniStumbler radi na Windows CE i Windows Mobile. Alat može otkriti WiFi mreže pomoću 802.11a, 802.11b i 802.11g standard - u dokumentaciji alata ne spominje se 802.11n ili 802.11ac. Alat neće raditi sa svim mrežnim karticama. Morate samo preuzeti program da biste vidjeli hoće li raditi s vašim.

Ovaj program je besplatno korištenje, ali programer bi cijenio donaciju. Kada se otvori program, započinje automatsko skeniranje i nastavlja skenirati u nedogled. Sučelje ima sličan izgled kao Windows Explorer jer ima glavnu ploču koja prikazuje trenutno odabrani signal usmjerivača i bočnu ploču koja sadrži stablostu strukturu na kojoj se prikazuju sve dostupne mreže. Kliknite na signal u oknu indeksa da biste dobili detalje o svim dostupnim kanalima za taj usmjerivač.

2. Wi-Fi skener Lizard Systems

Lizard Systems WiFi Stumler

Wi-Fi skener tvrtke Lizard Systems je besplatan za osobnu upotrebu. Poslovni korisnici moraju platiti softver, ali mogu ga dobiti na a 10-dnevno besplatno probno razdoblje provjeriti da li djeluje prije nego što uloži novac. Ovaj alat pokreće Windows operativni sustavi.

WiFi skener Lizard Systems pronalazi signale s 802.11 a / b / n / g i 802.11ac usmjerivači. Skener otkriva sve usmjerivače u dosegu. Ako ste unutar signalnog otiska usmjerivača, to će biti prikazano na glavnom zaslonu alata. Jednostavna usporedba performansi WiFi mreže, linijski graf podataka uživo prikazuje snagu signala svakog usmjerivača koji uhvati.

Na nadzornoj ploči nalazi se popis SSID svake mreže i usmjerivača Mac adresa. Uz ove identifikacijske podatke, vidjet ćete i jačina signala, maksimalna brzina protoka podataka, operativni kanal, i sigurnosni sustav za svaki usmjerivač.

Taj alat prvo upotrebljavate dok niste povezani ni na jednu mrežu. Jedan od razloga zbog kojeg ljudi upotrebljavaju WiFi prepreku je saznati detalje o dostupnim opcijama kako biste mogli odlučiti na koju mrežu da se povežete.. Možete se povezati i prekinuti vezu s mrežom koja se nalazi u spotu. Svojim bežičnim adapterom možete pristupiti i unutar programa.

3. Akril

Akril

Akril je dobro poznati program za njuškanje WiFi paketa. Ovaj se program može instalirati samo na Windows. Dostupna je plaćena verzija za poslovnu upotrebu i besplatna verzija programa za kućne korisnike. Ovaj je alat vrlo sličan Wi-Fi skeneru Lizard Systems, osim što ima profesionalnije sučelje.

Glavna nadzorna ploča podijeljena je vodoravno na dvije polovice. Gornji dio sučelja daje popis svakog usmjerivača unutar raspona. Za svaki zapis na ovom popisu, vidjet ćete usmjerivač SSID, svoj Mac adresa, i verzije 802.11 s kojima usmjerivač može raditi. Pojedinosti o programu jačina signala za svaki usmjerivač, kanal broja i znaka maksimalna brzina prijenosa podataka da se od njega može očekivati. U aplikaciji su navedeni detalji o WEP / WPA / WPA2 implementacije u svakom usmjerivaču, proizvođaču rutera i WPS verzija. Izvještaj pokazuje proizvođač svakog usmjerivača. Donja polovina zaslona je posvećena graf uživo koji pokazuje snagu signala svih usmjerivača u dometu.

Ovaj alat ima neke zanimljive značajke, uključujući mogućnost dobivanja generičkih lozinki za svaki usmjerivač koji detektira kako biste se mogli prijaviti na njega.

4. Ekahau Heper Mapper

Ekahau Heper Mapper

Mape topline Ekahau je besplatan alat koja se može instalirati na Windows. Uslužni program pokazuje karta svih okolnih WiFi signala s otiskom traga u boji koji označava jačinu signala svakog usmjerivača. "Toplinska karta" prikazuje koji su signali usmjerivača jači na određenom mjestu, a samim tim i "topliji".

Ekahau sustav funkcionira sa signalima koji slijede 802.11a, b, g i n standardima, ali čini se da nije kompatibilan s 802.11ac. Karta topline dominira na nadzornoj ploči. No, bočna ploča na zaslonu navodi nailaze usmjerivače. Klik na jedan od tih unosa dovodi do više detalja o određenom usmjerivaču, na primjer, njegovom usmjerivaču SSID i Mac adresa. Otkriva Heper Mapper Sigurnosne postavke uključujući konfiguraciju WEP, WPA i WPA2 na svaki usmjerivač.

Heat Mapper namijenjen je usluzivanju kućnih korisnika i onih s malim ili kućnim uredima. Veća poduzeća se bave sveobuhvatnijim alatom pod nazivom Ekahau Site Survey.

5. Cain & Abel

Kain i Abel

Kajin & Abel je poznat kao alat za hakiranje i vaš ISP može blokirati pristup web mjestu tog alata. Neke njegove značajke omogućavaju niz hakerskih trikova, uključujući trovanje ARP-om i napade čovjeka u sredini. Alat uključuje sadržaje za kreiranje lozinki, tako da je vrsta uslužnog programa koji ne želite pasti u pogrešne ruke. Međutim, dostupan je svakome, pa čak i ako ga odbijete koristiti, hakeri se lako mogu nositi s njim. Možete je pogledati, pogotovo onakvu kakva jest besplatno. Programer traži da napravite donaciju ako smatrate da je alat koristan.

Kao hakerski alat Cain i Abel uključuju mnogo njih specijalni ekrani za kreiranje lozinki i praćenje ponašanja. Međutim, možete ga koristiti samo kao Bežični internet dobiti IP adrese i MAC adrese bežičnih usmjerivača unutar dosega. Ostale funkcije alata omogućuju vam pogledajte korisnike spojene na usmjerivač pa čak hvatanje paketa podataka dok prolaze zrakom. Program uključuje traceroute funkcija koja izvještava o brzini i ruti putanje do određene IP adrese.

Nadzorna ploča za alat je vrlo jednostavna za korištenje, ali treba istražiti mnogo kartica i gumba kako bi se naučio sav potencijal uslužnog programa. Softver se može instalirati na Windows.

6. WirelessNetView

WirelessNetView

Alat WirelessNetView radi Windows. Ovo je besplatni program i jedno je od mnogih mrežnih alata koje proizvodi NirSoft. Program se ne treba sastavljati pa ga možete pohraniti na memorijsku karticu i pokrenuti ga odatle.

Kada otvorite alat, on skenira signale i ponavlja skeniranje svakih 10 sekundi. Ne morate biti povezani s internetom da biste otkrili okolne bežične pristupne točke. Na zaslonu su navedeni svi otkriveni signali i njihovi SSID, Mac adresa, kvaliteta signala na zadnjem polu, prosječna kvaliteta signala, algoritam mrežne provjere autentičnosti, algoritam šifriranja, primljeni indikator jačine signala, frekvencija kanala, i broj kanala.

Izlaz sustava daje sjajne informacije onima koji žele poboljšati performanse WiFi usmjerivača, jer hoće pomoći vam da istražite snagu svakog dostupnog kanala. Izvješća i sirovi podaci mogu se ispisati u datoteke. Kao i grafičko korisničko sučelje, program možete koristiti i kao uslužni program naredbenog retka.

7. NetSpot

NetSpotAko ste čekali WiFi spoticanje za Mac OS pojaviti se na popisu, evo ga. Ovaj se alat može koristiti na Windows i računala. Alat NetSpot namijenjen je upotrebi u kući i uredu. Zahtijeva da učitate plan svog imanja. Ako nemate tlocrt, možete ga nacrtati u uslužnom programu za mapiranje alata.

Nakon što se plan učita, kliknite na položaj računala u programu. Program će potom pregledati bežične signale u tom području i nacrtati signalne tragove svih usmjerivača unutar dometa. Ako ne pokupite sve usmjerivače u svojoj tvrtki, samo premjestite prijenosno računalo na drugo područje i pokrenite skeniranje ponovo. Ovom metodom, možete sastaviti toplinsku kartu koja pokazuje sve signalne tragove.

Jednom kada NetSpot prikupi informacije o svim signalima u vašem prostoru, možete prikazati različite prikaze WiFi usluge. Sučelje pokazuje različite razine jačine signala oko zgrade. Može prikazati bilo kakve smetnje iz vanjskih izvora ili opreme unutar vaših zidova koje narušavaju kvalitetu vaše WiFi usluge.

Alat također ima a Otkriće način. To će anketirati područje oko vašeg računala i popisati sve signale na koje naiđe na tom mjestu. Većina tih signala bit će sa drugih uređaja, a ne putem usmjerivača. U svakom ćete slučaju vidjeti SSID pokretača signala i signala usmjerivača s kojom komunicira. Vidjet ćete i broj kanala, frekvencija i sigurnosni sustav za taj prijenos. Pokazuju se snimke načina Discovery dobavljači prijenosnih uređaja i inačica standarda 802.11 da se koristi njegov WNIC. Morate vidjeti jačina signala koja je otkrivena pri svakom susretu s određenom napravom.

Ovaj nevjerojatan alat je dostupan besplatno. Mogućnost unosa tlocrta daje sučelju NetSpota izvrstan izgled i olakšava uočavanje problema sa WiFi signalom.

8. Homedale

Homedale

Homedale je još jedan WiFi spoticanje koji se može instalirati na oba Mac OS i Windows. Skener može prepoznati signale iz 802.11a, b, g, n i 802.11ac usmjerivači. Sučelje se povezuje na Google, Mozilla ili OpenWLAN sustavi lokacije karata za prikaz točnog položaja otiska WiFi signala.

Uz njih se prikazuje i svaki bežični prijenos koji sustav detektira jačina signala i the frekvencijski kanal. Svaki signal je identificiran sa svojim s podrijetlom SSID i the Mac adresa usmjerivača koji upravlja prijenosom. Ostali detalji prikazani na nadzornoj ploči za svaki otkriveni prijenos uključuju dobavljač uređaja I je domovina i sigurnosni sustav koji se koristi.

Nadzorna ploča Homedale prikazuje jačinu signala svakog usmjerivača na linijskom grafu sastavljenom iz periodičnih mrežnih ispitivanja. Ovo je sjajan alat za utvrđivanje doakle dolazi signal vašeg usmjerivača i je li preopterećen. Informacije koje dobivate od Homedale pomažu u odlučivanju gdje trebate preusmjeriti usmjerivač i želite li prebaciti njegov operativni kanal. Također možete paziti na uređaje u mreži koji pomažu u zaštiti vašeg bežičnog sustava od uljeza. Homedale je dostupan besplatno.

WiFi kamenčići za mobilne uređaje

Ako želite pretraživati ​​WiFi signale kad niste kod kuće, možda ćete se naći bez prijenosnog računala ili Macbooka i samo svog mobilnog uređaja. Stoga je korisno znati koji WiFi ometači rade na Windows Mobile, Androidu i iOS-u.

WeFi

WeFi je besplatni program za Android, iOS i Windows Mobile. Također je dostupan za Windows i Mac OS. Ovaj uslužni program skenira bežične pristupne točke u dometu, a zatim se odnosi na bazu podataka koja naseljava zajednicu kako bi izvjestili o tome koje mreže nude najbolju uslugu.

WiFi karta

WiFi karta je još jedna besplatna aplikacija koju vode zajednice i dostupna je za Android i iOS. Aplikacija ima veliku bazu podataka bežičnih pristupnih točaka u cijelom svijetu. Kad se vaš uređaj nađe u dometu jednog, aplikacija će vam unijeti lozinku tako da možete besplatno pristupiti WiFi usluzi. Ovo je vrlo popularna aplikacija.

Teretski analizator mreže

Network Analyzer je besplatan alat za Android i iOS. Početna stranica usluge nije baš sofisticirana, ali sama aplikacija ima vrlo dobro proizvedene sadržaje i grafiku. Aplikacija će skenirati bežične mreže u dosegu, a također može proizvesti analizu mreža na koje ste povezani. Možete prikupljati podatke o vremenu odziva na određene destinacije, DNS izvješća i informacije o ruti.

WiFi analizator tvrtke Farproc

Ovaj besplatni analizator bežične mreže još je jedan primjer aplikacije koja ima sofisticirane grafikone i izgled u aplikaciji, ali vrlo rijetku prezentaciju na web mjestu usluge. Alat ima vrlo visoku ocjenu na Google Playu, a ima i niz dobrih recenzija. Aplikacija otkriva okolne bežične mreže i također procjenjuje raspon propusnosti za svaki kanal koji vam je dostupan tako da možete dobiti bržu vezu.

Wifi analizator i skener

Dostupno za Android, iOS i Windows Phone, WiFi analizator i skener popularna je besplatna aplikacija. Instaliran je više od milijun puta. Ne samo da je ovo dobar alat za pronalaženje pravog WiFi kanala na koji ćete se povezati kad ste vani, već vam može pomoći i u pronalaženju najbolje lokacije u vašem domu za svoj WiFi usmjerivač..

WiFi analizator Master App Solutions

Ovaj je besplatni alat za otkrivanje WiFi mreže za Android i iOS koji također izvještava o svim ostalim uređajima koji su povezani na isti AP. WiFi analizator uključuje dijagnostičke alate tako da možete procijeniti vašu vezu s udaljenim adresama.

Isprobajte WiFi spoticanje

Analiza signala s vaše WiFi pristupne točke i opseg njegovog otiska pomažu vam u prilagodbi i premještanju usmjerivača na dobiti najbolju pokrivenost svoje imovine. Funkcija karte topline nekih WiFi spoticanja na ovom popisu može vam odmah pokazati da je vaš usmjerivač na pogrešnom mjestu ili da previše ometa.

Većina WiFi stumbera na našem popisu je besplatna, tako da zaista nemate šta izgubiti ako trebate isprobati. Brzina i pokrivenost postignuti podešavanjem vašeg WiFi usmjerivača znače ovo besplatne komunalije mogu uštedjeti novac i poboljšati performanse mreže.

Jeste li koristili WiFi spoticanje? Jeste li isprobali alat koji nije na našem popisu? Javite nam svoje iskustvo s WiFi spoticanjem ostavljajući poruku u komentari odjeljak ispod.

Slika: Wifi usmjerivač iz PXHere. Javna domena

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 46