9 најбољих алата СИЕМ: Водич за безбедносне информације и управљање догађајима

9 најбољих алата СИЕМ: Водич за безбедносне информације и управљање догађајима


Шта су безбедносне информације и управљање догађајима (СИЕМ)?

СИЕМ значи Безбедносне информације и управљање догађајима. СИЕМ производи пружају анализу сигурносних упозорења у реалном времену које генеришу апликације и мрежни хардвер.

Сваки детаљније покривамо сваки производ, али у случају да вам недостаје времена, ево сажетка листе наших најбољих алата СИЕМ:

 1. СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Добро изгледа интерфејс са пуно графичких визуелних података суочава се са снажним и свеобухватним СИЕМ алатом који се покреће на Виндовс Серверу.
 2. МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) СИЕМ алат који управља, штити и минира датотеке дневника. Овај систем се инсталира на Виндовс, Виндовс Сервер и Линук.
 3. Сплунк Ентерприсе Сецурити Овај алат за Виндовс и Линук је светски лидер јер комбинује анализу мреже са управљањем дневника заједно са одличним алатом за анализу.
 4. ОССЕЦ Отворени извор ХИДС безбедносног система који је слободан за употребу и делује као сервис управљања безбедносним информацијама.
 5. ЛогРхитхм Сецурити Интеллигенце Платформ Врхунска технологија заснована на АИ подупире овај алат за анализу промета и евиденције за Виндовс и Линук.
 6. АлиенВаулт Унифиед Сецурити манагемент СИЕМ велике вредности који ради на Мац ОС-у као и Виндовс-у.
 7. РСА НетВитнесс Изузетно свеобухватан и прилагођен великим организацијама, али мало превише за мала и средња предузећа. Ради на Виндовс-у.
 8. ИБМ КРадар Водећи СИЕМ алат на тржишту који ради у Виндовс окружењима.
 9. Менаџер МцАфее Ентерприсе Сецурити-а Популарни СИЕМ алат који пролази кроз ваше евиденције Ацтиве Дирецтори-а за потврду сигурности система. Ради на Мац ОС-у као и Виндовс-у.

Како све више предузећа послује путем интернета, све је важније уградити алате за цибер-безбедност и детекцију претњи да бисте спречили застој. Нажалост, многи бескрупулозни цибер нападачи су активни на мрежи, само чекају да нападну рањиве системе. Производи за безбедносне информације и управљање догађајима (СИЕМ) постали су основни део идентификације и адресирања цибер напада.

Овај је израз помало кишобран за сигурносне софтверске пакете у распону од система за управљање евиденцијом до управљања евиденцијом сигурности / догађаја, управљањем сигурносним информацијама и корелацијом сигурносних догађаја. Чешће него не, ове се карактеристике комбинују за заштиту од 360 степени.

9 најбољих алата СИЕМ: Водич за безбедносне информације и управљање догађајима

Иако систем СИЕМ није глуп, то је један од кључних показатеља да организација има јасно дефинисану политику кибернетичке сигурности. Девет пута од десет, цибер напади немају јасно изражено стање на површинском нивоу. Да бисте открили претње, ефикасније је користити датотеке дневника. Врхунске могућности управљања евиденцијама СИЕМ-а учиниле су их централним центром транспарентности мреже.

Већина безбедносних програма делује на микро скали, адресирајући мање претње, али изостају из веће слике о сајбер претњама. Само систем за откривање провале (ИДС) може ретко да уради више од пакета праћења и ИП адреса. Исто тако, ваше евиденције услуга приказују само сесије корисника и промјене конфигурације. СИЕМ ове системе и остале сличне чини заједно како би пружио потпуни преглед сваког безбедносног инцидента кроз праћење у стварном времену и анализу евиденције догађаја.

Шта је управљање безбедносним информацијама (СИМ)?

Управљање сигурносним информацијама (СИМ) је прикупљање, надгледање и анализа података који се односе на сигурност из рачунарских дневника. Такође се назива вођењем дневника.

Шта је управљање безбедносним догађајима (СЕМ)?

Управљање сигурносним догађајима (СЕМ) је пракса управљања мрежним догађајима, укључујући анализу претњи у реалном времену, визуализацију и реаговање на инцидент.

СИЕМ вс СИМ вс СЕМ - у чему је разлика?

СИЕМ, СИМ и СЕМ се често користе наизменично, али постоје неке кључне разлике.

9 најбољих алата СИЕМ: Водич за безбедносне информације и управљање догађајима

Управљање сигурносним информацијама (СИМ) Управљање сигурносним догађајима (СЕМ) Сигурносне информације и управљање догађајима (СИЕМ)
Преглед Прикупљање и анализа података везаних за сигурност из рачунарских дневника. Анализа претње, визуализација и одговор на инцидент у реалном времену. СИЕМ, као што му име каже, комбинује СИМ и СЕМ могућности.
Карактеристике Једноставан за употребу, снажне могућности управљања дневником. Сложеније за имплементацију, супериорније у праћењу у стварном времену. Комплекснији за распоређивање, потпуна функционалност.
Пример алата ОССИМ НетИК Сентинел СоларВиндс Лог & Евент Манагер

СИЕМ могућности

Основне могућности СИЕМ-а су следеће:

 • Колекција дневника
 • Нормализација - Прикупљање евиденција и њихово нормализовање у стандардни формат)
 • Обавештења и упозорења - Обавештавање корисника када су утврђене безбедносне претње
 • Детекција сигурносних инцидената
 • Радни ток реакције на претњу - Радни ток за руковање прошлим безбедносним догађајима

СИЕМ биљежи податке из корисничке интерне алате и идентификује потенцијалне проблеме и нападе. Систем делује по статистичком моделу за анализу уноса у записнике. СИЕМ дистрибуира агенте за прикупљање података и опозива податке са мреже, уређаја, сервера и фиревалл-а.

Све ове информације се затим прослеђују управљачкој конзоли, где се могу анализирати како би се адресирале нове претње. Није неуобичајено да напредни СИЕМ системи користе аутоматизоване одговоре, аналитику понашања ентитета и безбедносну оркестрацију. Ово осигурава да се рањивости између алата за цибер-безбедност могу надгледати и адресирати путем СИЕМ технологије.

Једном када потребне информације стигну до конзоле за управљање, тада је прегледава аналитичар података који може пружити повратне информације о целокупном процесу. Ово је важно јер повратне информације помажу да се систем СИЕМ едукује у погледу машинског учења и повећава његово познавање окружења.

Једном када СИЕМ софтверски систем препозна пријетњу, онда комуницира с другим сигурносним системима на уређају како би зауставио нежељену активност. Сурадничка природа СИЕМ система чини их популарним решењем за предузеће. Међутим, пораст продора кибернетичких претњи натерао је многе мале и средње фирме да узму у обзир и предности СИЕМ система..

Ова промена је релативно недавно због знатних трошкова усвајања СИЕМ-а. Не само да морате платити знатан износ за сам систем; морате да доделите једног или два члана особља да бисте га надгледали. Као резултат тога, мање организације су биле мање одушевљене усвајањем СИЕМ-а. Али то се почело мењати јер мала и средња предузећа могу дати оутсоурцинг управљаним пружаоцима услуга.

Зашто је СИЕМ важан?

СИЕМ је постао главна безбедносна компонента савремених организација. Главни разлог је тај што сваки корисник или трацкер оставља виртуални траг у подацима дневника мреже. СИЕМ системи дизајнирани су за коришћење ових података дневника како би се створио увид у прошле нападе и догађаје. СИЕМ систем не само да идентификује да се напад догодио, већ вам омогућава да видите како и зашто се такође догодио.

Како се организације ажурирају и надограђују на све сложенију ИТ инфраструктуру, СИЕМ је постао још важнији последњих година. Супротно увреженом мишљењу, заштитни зидови и антивирусни пакети нису довољни да у потпуности заштите мрежу. Напада нула-дана још увек може продријети у одбрану система чак и ако су ове сигурносне мјере на снази.

СИЕМ решава овај проблем откривањем активности напада и оцењујући га према прошлом понашању на мрежи. СИЕМ систем може разликовати легитимну употребу од злонамјерног напада. Ово помаже да се повећа заштита од инцидената у систему и избегну оштећења система и виртуелне имовине.

Употреба СИЕМ-а такође помаже компанијама да се придржавају различитих прописа о сајбер менаџменту у индустрији. Управљање лог-ом је индустријски стандардни метод ревизије активности на ИТ мрежи. СИЕМ системи пружају најбољи начин да се испуне овај регулаторни захтев и обезбеде транспарентност у записницима како би се створили јасни увиди и побољшања.

Основни алати СИЕМ

Нису сви СИЕМ системи изграђени на исти начин. Као резултат тога, не постоји решење за све величине. СИЕМ решење које је исправно за једну компанију можда није комплетно за друго. У овом одељку разлажемо основне карактеристике потребне за СИЕМ систем.

Лог Дата Манагемент

Као што је већ поменуто, управљање подацима у записима је основна компонента било којег СИЕМ система на нивоу предузећа. СИЕМ систем мора објединити податке дневника из различитих извора, сваки на свој начин категоризације и снимања података. Када тражите СИЕМ систем, желите да имате онај који има могућност ефикасног нормализовања података (можда ће вам требати програм треће стране ако ваш систем СИЕМ не управља добро различитим подацима дневника).

Једном када се подаци нормализују, они се затим квантификују и упоређују са претходно забележеним подацима. СИЕМ систем тада може препознати обрасце злонамерног понашања и подизати обавештења како би упозорио корисника да предузме мере. Те податке тада може претраживати аналитичар који може дефинисати нове критеријуме за будућа упозорења. Ово помаже да се развије одбрана система од нових претњи.

Извештавање о усклађености

У погледу практичности и регулаторних захтева, веома је важно имати СИЕМ са опсежним карактеристикама извештавања о усаглашености. Уопштено, већина СИЕМ система има нека врста система за генерисање извештаја који ће вам помоћи да се ускладите са захтевима усаглашености.

Извор захтева стандарда који се морате придржавати ће бити од великог утицаја на систем СИЕМ који инсталирате. Ако су ваши безбедносни стандарди диктирани уговорима корисника, немате довољно слободног простора за систем СИЕМ који одаберете - ако не подржава тражени стандард, онда то неће бити ниједан на који сте навикли. Можда ће бити потребно да покажете усаглашеност са ПЦИ ДСС, ФИСМА, ФЕРПА, ХИПАА, СОКС, ИСО, НЦУА, ГЛБА, НЕРЦ ЦИП, ГПГ13, ДИСА СТИГ или неким од многих других индустријских стандарда.

Пријетња интелигенције

Ако дође до кршења или напада, можете да генеришете извештај који детаљно описује како се то дешавало опсежно. Затим можете да користите ове податке за прецизирање унутрашњих процеса и прилагођавања мрежне инфраструктуре како бисте били сигурни да се више неће поновити. Ова употреба СИЕМ технологије чува вашу мрежну инфраструктуру како би се адресирале нове претње.

Услови упозорења за фино подешавање

Имати могућност постављања критеријума за будућа упозорења о безбедности од суштинског је значаја за одржавање ефикасног СИЕМ система путем обавештајних података о претњама. Пречишћавање упозорења је главни начин да ажурирате свој систем СИЕМ против нових претњи. Иновативни цибер напади се појављују свакодневно, тако да коришћење система који је осмишљен за додавање нових безбедносних упозорења спречава да не заостанете.

Такође желите да будете сигурни да ћете пронаћи софтверску платформу СИЕМ која може да ограничи број безбедносних упозорења. Ако сте преплављени упозорењима, ваш тим неће бити у стању да благовремено одговори на питања безбедности. Без допуњавања упозорења о подешавању, подлећи ћете просијавању кроз мноштво догађаја од фиревалл-а до дневника упада.

Командна табла

Опсежан систем СИЕМ није добар ако иза њега имате лошу контролну таблу. Имајући контролну таблу са једноставним корисничким интерфејсом много је лакше препознати претње. У пракси тражите контролну таблу са визуализацијом. Одмах ово омогућава вашем аналитичару да уочи да ли се на екрану појављују неправилности. У идеалном случају, желите СИЕМ систем који може да се конфигурише за приказивање одређених података о догађајима.

Најбољи алати СИЕМ

Када је у питању куповина решења СИЕМ, тржиште има обиље избора. Од већих компанија попут ИБМ, Интел и ХЕ, па све до СоларВиндс и Манаге Енгине, постоји решење за скоро сваку величину и стил компаније. Постоје чак и бесплатне опције отвореног кода, мада пројекти отвореног кода обично имају веома низак развојни буџет, што значи да ове опције вероватно нису најбоље.

Пре него што одаберете СИЕМ алат, важно је да процените своје циљеве. На пример, ако тражите алат СИЕМ за испуњавање регулаторних захтева, генерисање извештаја биће један од главних приоритета.

С друге стране, ако желите да користите СИЕМ систем да бисте остали заштићени од настајања напада, потребан вам је нормалан рад са високим функционисањем и широким корисничким подешавањем. У наставку погледајте неколико најбољих СИЕМ алата на тржишту.

1. СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Оперативни систем: Виндовс

СоларВиндс

У погледу алата СИЕМ за улазни ниво, СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (СЕМ) једна је од најконкурентнијих понуда на тржишту. СЕМ утјеловљује све основне карактеристике које бисте очекивали од СИЕМ система, са широким функцијама управљања евиденцијама и извештавањем. Детаљни одговор СоларВиндс-а у стварном времену чини одличним алатом за оне који желе да користе евиденције догађаја Виндовс да активно управљају својом мрежном инфраструктуром против будућих претњи.

Једна од најбољих ствари о СЕМ-у је његов детаљан и интуитиван дизајн надзорне плоче. Једноставност алата за визуализацију кориснику олакшава препознавање било каквих аномалија. Као бонус добродошлице, компанија нуди подршку 24 сата дневно, па их можете контактирати за савјет уколико наиђете на грешку.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Један од најконкурентнијих СИЕМ алата на тржишту са широким спектром функција управљања логом. Реакција на инцидент у стварном времену олакшава активно управљање вашом инфраструктуром, а детаљна и интуитивна контролна табла ово чини једном од најлакших за употребу на тржишту. Уз подршку 24/7, ово је јасан избор за СИЕМ.

Преузимање: Потпуно функционална БЕСПЛАТНА пробна проба на СоларВиндс.цом

Званични сајт: хттпс://ввв.соларвиндс.цом/сецурити-евент-манагер/

ОС: Виндовс

2. МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Оперативни систем: Виндовс и Линук

МанагеЕнгине анализатор дневника догађаја

Тхе МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер је СИЕМ алат јер се фокусира на управљање записницима и проналажење информација о безбедности и перформансама из њих.

Алат је у могућности да прикупи Виндовс евиденцију догађаја и Сислог поруке. Затим ће те поруке организовати у датотеке, ротирање на нове датотеке где је то прикладно и чување тих датотека у смислено именоване директоријуме за лак приступ. Анализатор ЕвентЛог затим штити те датотеке од неовлаштеног кршења.

Међутим, систем МанагеЕнгине више је од сервера дневника. Има аналитичке функције који ће вас обавестити о неовлашћеном приступу ресурсима компаније. Алат ће такође проценити перформансе кључних апликација и услуга, као што су веб сервери, базе података, ДХЦП сервери и редови исписа.

Модули за ревизију и извештавање ЕвентЛог анализатора су врло корисни за демонстрирање усаглашености са стандардима заштите података. Механизам за извештавање садржи формате за усклађивање са ПЦИ ДССФИСМАГЛБАСОКСХИПАА, и ИСО 27001.

МанагеЕнгине је произвео три издања програма ЕвентЛог Анализер, укључујући бесплатну верзију, која окупља записе из чак пет извора. МанагеЕнгине нуди 30-дневно бесплатно пробно коришћење Премиум Едитион. Мрежна верзија, под називом Дистрибуирано издање, такође је доступна за 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

МанагеЕнгине ЕвентЛог АнализерДонесите 30-дневну БЕСПЛАТНУ Пробну верзију

3. Сплунк Ентерприсе Сецурити

Оперативни систем: Виндовс и Линук

Сплунк Ентерприсе Сецурити

Сплунк је једно од најпопуларнијих решења за управљање СИЕМ-ом у свету. Оно што га издваја од конкуренције јесте то што је он уградио аналитику у срце свог СИЕМ-а. Подаци о мрежи и машини могу се надгледати у реалном времену као систем који тражи потенцијалне рањивости. Функција Ноблес предузећа Ентерприсе Сецурити приказује упозорења која корисник може прецизирати.

У погледу реаговања на безбедносне претње, корисничко сучеље је невероватно једноставно. Када врши преглед инцидента, корисник може започети са основним прегледом пре него што кликне на детаљне напомене о прошлом догађају. Исто тако, истражитељ имовине извршава добар посао обележавања злонамерних радњи и спречавања будуће штете. Морате да контактирате продавца ради понуде, тако да је јасно да је ово платформа дизајнирана за веће организације.

4. ОССЕЦ

Оперативни систем: Виндовс, Линук, Уник и Мац

9 најбољих алата СИЕМ: Водич за безбедносне информације и управљање догађајима

ОССЕЦ је водећи систем за спречавање продора од стране домаћина (ХИДС). ОССЕЦ не само да је врло добар ХИДС, већ је и бесплатан за употребу. ХИДС методе су заменљиве са услугама које обављају СИМ системи, тако да се ОССЕЦ такође уклапа у дефиницију алата СИЕМ.

Софтвер се фокусира на информације доступне у датотекама дневника како би потражио доказе о упаду. Као и читање датотека са евиденцијама, софтвер надгледа контролне бројеве датотека како би открио неовлаштеност. Хакери знају да датотеке дневника могу открити њихову присутност у систему и пратити њихове активности, па ће многи напредни малвер софтвери измијенити датотеке дневника како би уклонили тај доказ.

Као бесплатан део софтвера, нема разлога да не инсталирате ОССЕЦ на многим локацијама на мрежи. Алат само испитује датотеке дневника који се налазе на његовом хосту. Програмери софтвера знају да различити оперативни системи имају различите системе за евидентирање. Дакле, ОССЕЦ ће прегледати евиденције догађаја и покушаје приступа регистру за Виндовс и Сислог записе и покушаје роот приступа на Линук, Уник и Мац ОС уређајима. Веће функције софтвера омогућавају му комуникацију преко мреже и обједињавање записа дневника идентифицираних на једној локацији у централну трговину СИМ картица.

Иако је ОССЕЦ бесплатан за употребу, у власништву је комерцијалне операције - Тренд Мицро. Предњи крај система можете преузети као посебан програм и није баш добар. Већина корисника ОССЕЦ своје податке прослеђује Граилог-у или Кибани као предњи крај и као механизам за анализу.

Понашање ОССЕЦ-а диктирају „политике“, које су потписи активности које треба тражити у датотекама дневника. Ова правила су доступна бесплатно са форума корисничке заједнице. Предузећа која више воле да користе само подржани софтвер могу се претплатити на пакет подршке из компаније Тренд Мицро.

5. ЛогРхитхм Сецурити Интеллигенце Платформ

Оперативни систем: Виндовс и Линук

ЛогРхитхм

ЛогРхитхм одавно су се поставили као пионири у сектору решења СИЕМ-а. Од анализе понашања до корелације дневног реда и умјетне интелигенције, ова платформа има све. Систем је компатибилан са великим бројем уређаја и врста дневника. У погледу конфигурисања ваших поставки, већином активности управља се путем Управитеља размештања. На пример, можете користити Виндовс Хост Визард за просијавање Виндовс евиденција.

То олакшава сужавање онога што се дешава на вашој мрежи. У почетку, корисничко сучеље има и кривуљу учења, али опсежни приручник за употребу помаже. Жута на торти је што приручник са упутствима заправо пружа хипервезе до различитих функција како би вам помогао у вашем путовању. Ознака цене ове платформе чини добар избор за средње велике организације које желе да примене нове мере безбедности.

6. АлиенВаулт обједињено управљање сигурношћу

Оперативни систем: Виндовс и Мац

АлиенВаулт СИЕМ

Као једно од конкурентнијих цена СИЕМ решења на овој листи, АлиенВаулт је врло атрактивна понуда. У основи је то традиционални СИЕМ производ са уграђеном детекцијом провале, праћењем понашања и проценом рањивости. АлиенВаулт поседује аналитику на возилу коју бисте очекивали за платформу овог обима.

Један од јединственијих аспеката АлиенВаулт платформе је Опен Тхреат Екцханге (ОТКС). ОТКС је веб портал који омогућава корисницима да додају „показатеље компромиса“ (ИОЦ) како би помогли другим корисницима да постану претње. Ово је сјајан ресурс у смислу општег знања и претњи. Ниска цена овог СИЕМ система чини га идеалним за мала и средња предузећа која желе да повећају своју безбедносну инфраструктуру.

7. РСА НетВитнесс

Оперативни систем: Ред Хат Ентерприсе Линук

РСА НетВитнесс СИЕМ

РСА НетВитнесс је једна од више опција СИЕМ за средину пута која је доступна на тржишту. Ако тражите комплетно решење за мрежну аналитику, не тражите даље од РСА Нетвитнесс-а. За веће организације, ово је један од најопсежнијих алата који су доступни на тржишту. Међутим, ако тражите производ који је једноставан за употребу, можда бисте требали потражити негде друго.

Нажалост, почетно подешавање може бити прилично дуготрајно у поређењу са другим производима на овој листи. У том смислу, свеобухватна корисничка документација помоћи ће вам кроз поступак подешавања. Водичи за инсталацију не помажу у свему, али пружају вам довољно информација да саставите комаде заједно.

8. ИБМ КРадар

Оперативни систем: Ред Хат је стекао Линук

ИБМ КРадар

У последњих неколико година, ИБМ-ов одговор на СИЕМ етаблирао се као један од најбољих производа на тржишту. Платформа нуди низ функција управљања дневницима, аналитике, прикупљања података и функција за откривање упада како би се одржала мрежна инфраструктура и радила. Сва управљање дневником пролази кроз један алат: КРадар Лог Манагер. Када је у питању аналитика, КРадар је скоро комплетно решење.

Систем има аналитику за моделирање ризика која може симулирати потенцијалне нападе. Ово се може користити за надгледање различитих физичких и виртуелних окружења на вашој мрежи. ИБМ КРадар једна је од најпотпунијих понуда на овој листи и одличан је избор ако тражите свестрано СИЕМ решење. Разноврсна функционалност овог СИЕМ система, учинила га индустријским стандардом за многе веће организације.

9. МцАфее Ентерприсе Сецурити Манагер

Оперативни систем: Виндовс и Мац

Менаџер МцАфее Ентерприсе Сецурити СИЕМ-а

Менаџер МцАфее Ентерприсе Сецурити-а сматра се једном од најбољих СИЕМ платформи у погледу аналитике. Корисник може сакупљати разне записе на великом броју уређаја путем система Ацтиве Дирецтори. У погледу нормализације, МцАфееов корелацијски механизам с лакоћом саставља различите изворе података. То олакшава откривање када се догоди сигурносни догађај.

У погледу подршке, корисници имају приступ и МцАфее Ентерприсе техничкој подршци и МцАфее Бусинесс техничкој подршци. Корисник може изабрати да своју страницу посети менаџер налога за подршку два пута годишње ако тако одлучи. МцАфее-ова платформа намењена је средњим великим компанијама које траже комплетно решење за управљање безбедносним догађајима.

Примена СИЕМ-а

Без обзира на то који СИЕМ алат одаберете да уградите у своје пословање, важно је полако усвојити СИЕМ решење. Не постоји брзи начин за имплементацију СИЕМ система. Најбољи начин да се СИЕМ платформа интегрише у ваше ИТ окружење је да је постепено уведете. То значи усвајање било ког решења појединачно. Требало би да имате функцију надгледања и анализе анализе у реалном времену.

На тај начин добијате могућност да прегледате своје ИТ окружење и прецизно прилагодите поступак усвајања. Примена СИЕМ система постепено ће вам помоћи да откријете да ли се остављате отвореним за злонамјерне нападе. Најважније је осигурати да имате јасан приказ циљева које желите да испуните када користите СИЕМ систем.

Кроз овај водич видећете мноштво различитих СИЕМ добављача који нуде крајње различите крајње производе. Ако желите да пронађете услугу која вам одговара, одвојите време да истражите доступне опције и пронађете ону која је у складу са вашим организационим циљевима. У почетним фазама желећете да се припремите за најгори сценариј.

Припрема за најгори сценариј значи да сте спремни да одговорите чак и најоштријим нападима. На крају, боље је бити заштићен од сајбер напада него бити заштићен под заштитом. Након што одаберете алат који желите да употребите, почните са ажурирањем. СИЕМ систем је добар као и његове исправке. Ако не успете да ажурирате своје евиденције и прецизирате обавештења, бићете неспремни када нападне нова претња..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3