9 најбољих алата за документацију базе података

9 најбољих алата за документацију базе података

Када управљате базом података, документација није увек прва ствар коју имају сви на уму. Уз то, писање детаљне документације о вашим базама података није мали подвиг. Међутим, документација олакшава приступ важним информацијама даље низ линију. Имати референтну тачку помоћи ће свима који имају потребу за интеракцијом са базом података. Сви из архитеката база података, програмера, пословних аналитичара и администратора имаће детаљан ресурс који ће вам помоћи да схватите ваше податке.

Коначно, ресурс за повратак значи већу продуктивност у вашој организацији јер корисници имају приступ подацима који су им потребни. Кориштење алата за документацију базе података врло је ефикасан начин израде документације.

Имате ли времена само за брзи поглед? Ево листе листа 9 најбољих алата за документацију базе података:

  1. АпекСКЛ Доц Алат за документацију базе података за СКЛ, МиСКЛ, ССИС, ССАС, ССРС и Таблеау. Доступно у Девелопер и ДБА верзијама.
  2. РедГате СКЛ Доц Аутоматски документује базе података. Део РедГате СКЛ Тоолбелта.
  3. дбФорге Доцументер Аутоматизована документација за МиСКЛ и МариаДБ. Компатибилан је са услугама база података у облаку.
  4. Датаедо Покривајући дугу листу система за управљање базама података, овај алат укључује креирање ЕРД-а и праћење промена.
  5. ДБСцрибе Алат за документирање на бази података на бази ДДЛ за МиСКЛ.
  6. СентриОне ДОЦ кПресс Помоћник документације за СКЛ Сервер. Купите софтвер одмах или одаберите годишњу претплату.
  7. Инновасис Доцумент Кс Алат за документацију базе података за базе података Орацле, СКЛ Сервер, ОЛЕ ДБ и Аццесс.
  8. Дата Таке Ноте Ноте Циљ је подржати процесе дизајнирања, креирања и одржавања базе података.
  9. ГенесисОне Т-СКЛ изворног кода Унсцрамблер Генератор кода који омогућава аутоматско креирање скрипте за копирање или враћање базе података.

Најбољи алати за документацију базе података

Многи од ниже наведених алата користе аутоматизацију како би процес креирања докумената био ефикаснији тако да трошите мање времена на извршавање ручних задатака и више времена заправо на управљању базом података.

1. АпекСКЛ Доц

АпекСКЛ

АпекСКЛ је алат за документацију базе података за СКЛ, МиСКЛ, ССИС, ССАС, ССРС, и Таблеау. Корисник може креирати прилагођене описе за СКЛ објекте кроз ГУИ. Изглед докумената може се прилагодити тако што корисницима даје потпуну контролу над структуром њихове документације.

Аутоматизација и заказивање омогућити кориснику да редовно креира документе без икаквог ручног уноса. АпекСКЛ генерише документе у ЦХМ, ХТМЛ, ПДФ, ДОЦ, и ДОЦКС тако да се документација може испоручити у формату по вашем избору.

Доступна су два главна пакета: Девелопер и ДБА. Верзија за програмере долази са 20 алата, укључујући АпекСКЛ анализу, АпекСКЛ Буилд, АпекСКЛ Доц, АпекСКЛ Сцрипт и кошта 1.299 УСД (1.003 £).

ДБА верзија долази са 10 алата као што су АпекСКЛ Аудит, АпекСКЛ Бацкуп, АпекСКЛ Манаге и кошта 2499 долара (1.930) примерака. Можете да се региструјете и преузмете бесплатну пробну верзију.

2. РедГате СКЛ Доц

Редгате СКЛ Доц

РедГате СКЛ Доц је документационо решење за СКЛ која аутоматски документује базе података. Корисник може добити преглед о шема базе података, међу-објектне зависности, зависности између база података, са напомене да би помогли корисницима да пронађу оно што им је потребно. Можете документирати базе података унутар ССМС-а кликом десне типке миша на објект Екплорер.

Алат је компатибилан са ХТМЛ, ПДФ, Мицрософт Ворд, и Маркдовн фајлови. Да би додали лични додир, компаније могу генерисати прилагођену документацију са сопственим брендирањем.

РедГате СКЛ Доц је доступан као део РедГате СКЛ Тоолбелт. Цена зависи од броја корисника који требате да подржите. Између једног и четири корисника цена је 385 УСД (297,41 £) по кориснику.

За организације са пет до девет корисника цена пада на 327 УСД (252,61 £) и 308 УСД (237,93 £) за оне организације са 10 плус корисника. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

3. дбФорге Доцументер

дбФорге Доцументер

дбФорге Доцументер је алат за креирање докумената за МиСКЛ и МариаДБ која аутоматски ствара МиСКЛ документацију базе података. Детаљи дбФорге Доцументер повлачења из база података укључују типови објеката, својства, међу-објектне зависности, и ДДЛ кодови. Након преузимања података из базе података могу се приказати као ХТМЛ, ПДФ и МАРКДОВН фајлови.

Алат је једноставан за употребу и врло прилагодљив. На пример, корисник може да бира између различитих тема и прилагодите изглед појединих докумената. Сва се документација може претраживати тако да корисник може лако да се креће. На пример, када куцате објект у пољу за претрагу, корисничко сучеље ће истакнути било који одговарајући текст.

дбФорге Доцументер је решење са великом употребљивошћу и конкурентном ценом. Стандардно издање кошта 99,95 долара (77,21 фунти) по лиценци. Софтвер је такође компатибилан са Амазон РДС, Гоогле Цлоуд, Амазон Аурора, Орацле, МиСКЛ Цлоуд, и Алибаба Цлоуд. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

4. Датаедо

9 најбољих алата за документацију базе података

Датаедо је напредни алат за документацију базе података који може да креира ХТМЛ, ПДФ и Екцел датотеке. Датаедо подржава базе података попут СКЛ Сервер, МиСКЛ, Орацле, ПостгреСКЛ, МариаДБ, ИБМ Дб2, Азуре СКЛ, Амазон РДС, Амазон Аурора, Гоогле Цлоуд СКЛ, Перцона МиСКЛ, Азуре СКЛ Дата Варехоусе, Амазон Редсхифт, и још.

Да бисте креирали документацију, можете додајте опис објеката базе података, столови, и колона до речник података. Визуализација модела података олакшава разумевање начина на који ради ваша база података ЕР дијаграми.

Можете да креирате ЕР дијаграми од стране превлачење и испуштање столова из ваше базе података у одељак о ЕРД-у. Постоји и могућност креирања база података између више и више платформи за обједињавање управљања подацима.

Постоје три верзије Датаедо доступно за куповину: Про, Про+, и Ентерприсе. Про верзија кошта 39 УСД (30,11 £) по кориснику месечно са стандардном подршком за е-пошту и пет прилагођених поља. Про + верзија кошта 79 долара (60,99 фунти) месечно по кориснику са 10 прилагођених поља и приоритетном подршком.

Ентерприсе верзија кошта 159 УСД (122,74 £) по кориснику месечно за 100 прилагођених поља са додатним функцијама Праћење промене шеме и Пословни речник. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

5. ДБСцрибе

ДбСцрибе 2

ДБСцрибе је алат за документацију базе података за СКЛ сервер који подржава формате као што су ХТМЛ, Мицрософт ХТМЛ формат помоћи, и Мицрософт Ворд. Програм користи ДДЛ / КСМЛА код да документујете вашу базу података. Можете да комуницирате са алатком преко чаробњака и интерфејса командне линије, што помаже да се убрза процес стварања документације.

Постоје прилагодљиви предлошци можете користити израђује стручне документе да поделите са другим члановима свог тима. Можете чак сачувајте прилагођене профиле користити за будуће документе. Ове карактеристике вам дају висок степен контроле над начином на који је ваша документација представљена.

Када је у питању управљање табелама, ДБСрибе има уређивач описа. Уређивач описа вам омогућава управљање елементима као што су столови, колона, индексе, окидачи, тастери, и више са једне локације.

Ако тражите алат који је једноставан за употребу и тада по конкурентним ценама ДБСцрибе обележи све кутије. ДБСцрибе 1.4 за СКЛ Сервер кошта 99 УСД (76,44 £) по лиценци. Постоје и друге верзије ДБСцрибе доступно за Орацле, МиСКЛ, ПостгреСКЛ и ДБ2. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

6. СентриОне ДОЦ кПресс

СентриОне ДОЦ кПресс

СентриОне ДОЦ кПресс је документационо средство за базе података. Са СентриОне ДОЦ кПресс можете аутоматски документује базе података за СКЛ Сервер у разним форматима, укључујући ССАС, ССИС, ССРС, Екцел, и још.

Алат такође аутоматски скенира метаподатке базе података ажурирати документе без било какве ручне интеракције од корисника. Да би се помогло у управљању базама података и поштовању прописа, постоји а значајка анализе података о линији података. Ова функција омогућава вам да видите како ће промене појединог објекта утицати на остатак базе података. Можете такође визуелизујте зависности података да има смисла шта се дешава Можете креирати речнике са напомене како би се пратило промене података.

Доступне су две опције за цене СентриОне ДОЦ кПресс: Годишња лиценца за претплату и лиценцирање за предузећа. Годишња лиценца за претплату кошта 749 УСД (578.50 £) месечно за до 10 извора. Ентерприсе Лиценсинг пакет прилагођава се потребама ваше компаније. Можете преузети двонедељну бесплатну пробну верзију.

7. Инновасис Доцумент! Икс

Доцумент Кс

Документ Инновасис! Икс је алат за документацију базе података за Орацле, СКЛ Сервер, ОЛЕ ДБ, и Приступ базе података. Овај алат можете користити за документовање табела база података, колона, приказа, односа, индекса, зависности, окидача, улога, корисника и још много тога.

Има прилагодљив предложак базиран на ХТМЛ-у које можете да користите за избор начина на који је ваша документација организована. За додатну удобност, можете додати хипервезе на спољне веб локације како бисте помогли у описима елемената.

Интеракција са садржајем базе података у Документ Инновасис! Икс је крајње једноставно. У ствари, ако сте користили СКЛ, Т-СКЛ или ПЛ-СКЛ, коментари изворног кода тада ће се они аутоматски користити у вашој документацији. Да бисте олакшали читање и кретање по изворном коду обојено је.

Алтернативно, можете да користите Уређивач датотека садржаја да бисте креирали и управљали документима ако желите. Унесите опис са Алати за управљање СКЛ сервером или Аццесс Десигнер Табле да бисте додали описе за елементе попут табела и индекса.

Документ Инновасис! Икс доступан је као појединачни производ или у пакету са ХелпСтудио 2019.1 под називом Документ! Кс и Хелп Студио Бундле 2019.1 Инновасис кошта 482 долара (379 фунти) за лиценцу за претплату или 380 долара (299 фунти) за лиценцу. Верзија пакета кошта 698 УСД (549 €) за лиценцу за претплату или 571 УСД (449) за лиценцу. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

8. Преузимач белешке базе података

Дата Таке Ноте Ноте

Дата Таке Ноте Ноте је алат за документацију базе података које поједностављује управљање базама података за низ база података, укључујући Мицрософт СКЛ Сервер. Можете креирати нови пројекат у програму и одабрати врсту базе података из које желите увести податке шеме. Након тога можете управљати објектима базе података путем Објецт Екплорер.

Тхе Објецт Екплорер означава објекте базе података који нису подржани документацијом. На пример, постоји црвена икона упозорења поред компоненти табеле којима је потребна додатна документација. Затим можете кликнути на објекат да бисте уредили информације. Када завршите са уређивањем, можете је објавити у КСМЛ или ХТМЛ формат.

Да би помогли предузећима да сарађују у изменама база података, Дата Таке Ноте Ноте има праћење историје Праћење историје омогућава вам да знате ко је комуницирао са документацијом и када. Функција праћења омогућава вам да будете у току са изменама и променама.

Једна од највећих предности Дата Таке Ноте Ноте је да је доступан бесплатно и за личну и за комерцијалну употребу. Програм можете бесплатно да преузмете на процену.

9. ГенесисОне Т-СКЛ изворног кода Унсцрамблер

ГенесисОне ТСКЛ Соурце Цоде Унсцрамблер

ГенесисОне Т-СКЛ изворног кода Унсцрамблер је алат за документацију базе података који аутоматски генерира кодну документацију за вашу базу података. Можете да комуницирате са својом базом података путем уређивача описа табела, а затим генерисање документације ин ПДФ, ПНГ, и СВГ формати.

Постоје и бројне функције које помажу у навигацији ГенесисОне. Уграђене хипервезе омогућавају вам да се крећете између елемената базе података и ту је опција да аутоматски штампа документацију после промена. Ако вам је потребно више визуелног искуства, тада графичка перспектива односа предмета помаже побољшати јасноћу.

За оне компаније које траже алат за документацију базе података с којим могу да се баве технички и нетехнички корисници не треба даље Генесис Оне Т-СКл Соурце Цоде Унсцрамблер.

Постоје две верзије ГенесисОне Т-СКЛ изворног кода Унсцрамблер доступно за куповину: Једномјесечна претплата и Премиум. Верзија за једномесечну претплату кошта 29,95 УСД (23,14 фунти) месечно. Премиум верзија кошта 195 долара (150,65 фунти) и 49,95 долара (38,59 фунти) за сваки додатни сервер. Постоји и бесплатна пробна верзија.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector