9 најбољих монитора температуре ЦПУ-а

9 најбољих монитора температуре ЦПУ-а

Превише топлоте може оштетити рачунар и пропасти га. Многе компаније користе мониторе температуре ЦПУ-а за надгледање високих температура.

ЦПУ монитори температуре омогућују вам праћење температуре ЦПУ-а с једне локације. Надгледање температуре омогућава вам да идентификујете када се уређаји прегревају и даје вам шансу да решите проблем пре него што се направи било какво оштећење на уређају..

Овде је наша листа 9 најбољих монитора температуре ЦПУ-а:

  1.  Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Даљински монитор ИТ инфраструктуре дизајниран за употребу од стране МСП-а који укључује надгледање статуса сервера.
  2. МанагеЕнгине ОпМанагер Мрежни монитор са надзором температуре ЦПУ-а. Помоћу овог алата можете надгледати температуру ЦПУ-а, искоришћеност меморије, брзину вентилатора и брзину такта.
  3. ХВМонитор Алат за праћење хардвера са надзором температуре и брзине вентилатора. Компатибилан је са сензорским чиповима, укључујући ИТЕ ИТ87 серију и Винбонд ИЦ-ове.
  4. Отворите монитор хардвера Платформа за надгледање хардвера отвореног кода. Прати сензоре температуре, брзину вентилатора, напоне, оптерећење и брзину такта.
  5. Темп Ментор температуре који узима информације из дигиталног топлотног сензора (ДТС) рачунарских процесора. Има апликацију Цоре Темп Монитор за Виндовс и Андроид телефоне.
  6. СпеедФан Део софтвера који надгледа напон, брзину вентилатора и температуру рачунара. Такође омогућава кориснику да контролише брзине вентилатора и смањи буку.
  7. АИДА64 Ектреме Монитор хардвера са подршком за преко 250 различитих типова сензора који могу да прате температуру, напон, брзину вентилатора и снагу. Доступан је за све 32-битне и 64-битне верзије оперативног система Виндовс.
  8. Раинметер ЦПУ монитор за Виндовс уређаје који прате температуру, ЦПУ, употребу диска и РАМ меморију. То укључује прилагодљиве коже које можете користити за изградњу јединственог окружења за надгледање.
  9. ХВиНФО Бесплатан алат за надгледање температуре и температуре. Алат долази са могућностима надгледања у реалном времену и прилагодљивим системом упозоравања.

Најбољи монитор ЦПУ температуре

1. Атера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

9 најбољих монитора температуре ЦПУ-а

Атера је софтверска платформа намењена за употребу од стране управљани провајдери услуга (МСП). Омогућава све услужне програме које МСП техничару требају да би даљински управљао ИТ системом компаније клијента. Иако није искључиво алат за надгледање процесора, он је на врху наше листе због корисности за мрежне администраторе да надгледају више уређаја широм мреже.

Пакет алата за администрацију се зове а даљинско надгледање и управљање (РММ) систем. То укључује мониторе, аутоматизоване процесе и приступне канале техничарима за потпуну администрацију система. Ови алати укључују мониторе сервера.

Процеси на даљинско надгледање Атера олакшани су инсталацијом агентски програм на серверу који се надгледа. Овај агент се враћа главном Атера процесору о статусима уживо на серверу. Ови извештаји надгледају процесор, меморију и простор на диску сервера, а такође прате брзину и температуру вентилатора. Резултати овог прикупљања података су приказано уживо на командној табли система Атера.

Атера је услуга заснована на облаку и укључује моћ обраде и складишни простор на цлоуд Азуре виртуалним серверима. Особље МСП-а приступа конзоли преко обичног веб прегледача, а постоје и бесплатне апликације за омогућавање приступа са мобилних уређаја. Атера се наплаћује по техничару месечно или годишње. Можете да проверите функције Атера за надгледање сервера пре него што га купите помоћу а 30-дневно бесплатно пробно време.

АтераСтарт 30даи БЕСПЛАТНО пробно раздобље

2. МанагеЕнгине ОпМанагер

Снимка заслона МанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер је мрежни алат за надгледање са могућностима надгледања процесора и меморије. Можете да пратите ЦПУ температура, брзина вентилатора, коришћење меморије, и такт. Алат вам такође омогућава да креирате прилагођене СНМП мониторе помоћу идентификатора објекта ако ваш уређај не подржава оут оф тхе бок (ОИД).

Надгледање температуре и друге мере хардвера помоћу МанагеЕнгине ОпМанагер је лако. На пример, ако се уређај прегрева, можете да се спустите на друге метрике или узроке, попут употребе диска. Када завршите са надгледањем, можете креирати извештаје да поделите оно што сте открили са својим тимом.

Тхе систем упозоравања обавештава вас када температура ЦПУ-а пређе уобичајене нивое. Програм издаје обавештења од емаил, СМС, и веб аларми да вас обавештавамо о променама у окружењу.

МанагеЕнгине ОпМанагер је доступан за Виндовс и Линук. Програм се препоручује онима који желе производ за надзор мреже са укљученим надзором температуре. Ако желите да сазнате информације о ценама МанагеЕнгине ОпМанагер тада ћете морати директно да контактирате компанију. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

3. ХВМонитор

Снимка заслона ХВМонитор

ХВМонитор је хардверски алат за праћење за Виндовс који надгледа рачунар температуре, напони, и фанови. Софтвер прати температуру ГПУ-а чврстог диска и видео картице. Ове метрике вам дају снажан показатељ укупног здравственог стања уређаја.

Постоји и проширена верзија софтвера ХВМонитор звани ХВМонитор ПРО, који кошта 22,10 УСД (£ 17,08) за 10 даљинских веза или 38,71 $ (29,92 £) за до 20 даљинских веза. ХВМонитор Про додаје даљински надзор, генерисање графова, и један побољшани кориснички интерфејс.

Када користите ПРО верзију можете пратити више рачунара у приказу листе. Поред сваког уређаја можете видети Вредност, Мин, и Макс температуре хардверских компоненти. Перспектива листе олакшава надзор више уређаја одједном. Програм можете преузети бесплатно.

4. Отворите Хардвер Монитор

отвори екран монитора хардверског монитора

Отворите монитор хардвера је решење за надгледање хардвера отвореног кода које надгледа температура, брзина вентилатора, учитавање, Напон, и брзина рачунара. Алат подржава уобичајене хардверске чипове што значи да се може распоредити у различитим окружењима. Корисничко сучеље приказује податке извучене из сензора температуре у формату листе - што олакшава проналажење критичних уређаја и њихово одржавање.

Отворите монитор хардвера препоручује се онима који желе да користе јефтину платформу за надгледање температуре отвореног кода. Отворите монитор хардвера је доступан за Виндовс хр, Виста, 7, 8, 8.1, 10, и Линук. Програм можете преузети бесплатно.

5. Темп

Снимак екрана основне темп

Темп је алат за надгледање температуре који може да надгледа Интел, АМД, и ВИАпроцесора у реалном времену. Програм користи податке преузете из Дигитални топлотни сензор(ДТС) сваке језгре за обраду. Софтвер прикупља податке и затим их приказује на екрану тако да корисник може тачно очитати температуру.

Постоје вишеструко доступни додаци за Темп па корисник може додати додатне могућности. На пример, тхе Апликација Цоре Темп Монитор омогућава корисницима да прате уређаје на Виндовс и Андроид телефони. Додатак Цоре Темп Грапхер креира визуелни приказ који креира графикон за сваку језгру процесора који приказује проценат оптерећења и температуру језгре.

Темп је доступан за Виндовс хр, Виста, 7, 8,10, 2003 Сервер, 2008 Сервер, 2012 Сервер, и 2016 Сервер. За комерцијалну употребу морате да купите комерцијалну лиценцу. Можете тражити понуду директно од компаније. Преузмите Цоре Темп бесплатно.

6. СпеедФан

Снимак слике Спеедфан-а

СпеедФан је хардверски монитор који прати температура, брзина вентилатора, Напон, и температуре чврстог диска. Софтвер такође може да приказује податке С.М.А.Р.Т-а са хард дискова. Са СпеедФан можете конфигурирати програм за даљинско мијењање брзина вентилатора у складу са температуром система. На примјер, можете одабрати минималну и максималну брзину вентилатора.

Кориснички интерфејс је једноставан за употребу, а платформа аутоматски открива сензоре температуре тако да не треба губити време на стварање опсежних конфигурација. Међутим, ако желите да се бавите сложенијим конфигурацијама, то можете учинити и на Напредно страна. Изволи надокнађује нетачна очитања температуре и контрола брзине вентилатора.

Слично томе, ако желите да видите визуелне приказе, то можете учинити и преко Графикони прозор. Прозор графикона приказује графиконе перформанси који вам омогућавају да одаберете метрике које желите да пратите. Једноставно унесите време почетка и завршетка читања, које елементе желите да пратите и које вредности желите да видите.

СпеедФан је доступан за Виндовс 9к, МЕ, НТ, 2000, 2003, КСП, Виста, виндовс 7, 2008, Виндовс 8, Виндовс 10, и 2012. Алат можете преузети бесплатно.

7. АИДА64 Ектреме

АИДА64 Ектреме

АИДА64 Ектреме је уређај који прати температура, Напон, брзине вентилатора, и снага. АИДА64 носачи преко 250 различитих типова сензора што значи да ради са већином ИТ средстава. Кориснички интерфејс је једноставан са СенсорПанел где можете да направите прилагођени панел за надгледање температурних података и других информација.

Једна карактеристика која је посебно корисна за кориснике предузећа је подршка за спољни екран. Можете да видите податке о хардверу на преко 50 спољних ЛЦД / ВФД екрана, укључујући паметне телефоне и таблете. Подршка на екрану осигурава да видите све потребне информације.

АИДА64 Ектреме је доступан за све 32-битне и 64-битни верзије Виндовс. Алат је добар за кориснике који желе монитор ниске температуре одржавања. Можете да купите АИДА64 Ектреме за кућне кориснике од 39,95 УСД (30,87 фунти) за три рачунара. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

8. Раинметер

Раинметер коже

Раинметер је бесплатно, опен-соурце монитор процесора температуре за Виндовс. Раинметер може надгледати податке о температура, Процесори, РАМ, употреба диска, и још. Постоји низ кожа које ово чине могућим. Скинови су у основи мали алати којима можете прилагодити изглед. Корисник може креирање кожа за надгледање, користите један од почетних пакета или инсталирајте додатак.

На пример, тхе ЦореТемп додатак омогућава кориснику да извлачите информације из ЦореТемп апликације. Предност овог поступка је у томе што можете користити коже за контролу начина на који видите информације на екрану.

Скинови су Превуци и отпусти тако можете креирајте прилагођени панел за надгледање за бољу видљивост. Такође можете да користите једну од почетних кожа тако да не морате да је креирате ако не желите.

Ако тражите прилагодљив алат који је доступан не-техничким корисницима, Раинметер је одличан избор. Раинметер је доступан од виндовс 7 до Виндовс 10. Доступан је као бесплатно преузимање.

9. ХВиНФО

ХВиНФО

ХВиНФО је систем у реалном времену и раствор за надгледање температуре за Виндовс. Помоћу ХВиНФО можете пратити хардверске елементе попут ЦПУ-и, ГПУ-ови, погони, матичне плоче, и још много тога за откривање проблема са перформансама. Корисничким сучељем је лако за навигацију и можете прегледати детаљне податке о перформансама кликом на хијерархију инфраструктуре.

Прилагодљива упозорења помажу у праћењу прегријавања и деградације перформанси. Постоје додаци можете да користите за повећање искуства са надгледањем. На пример, тхе Додатак ХВиНФОМонитор додаје прилагодљиву бочну траку који приказује перформансе ЦПУ-а са цртама и графовима.

ХВиНФО идеалан је за предузећа која захтевају бесплатно решење за надгледање процесора. Алат је доступан ХВиНФО32 за 32-битни Виндовс и ХВиНФО64 за Виндовс 64-бит. Програм можете преузети бесплатно.

Монитори температуре ЦПУ-а: Зауставите уређаје од прегревања 

Сви рачунари емитују топлоту, али постоји ограничење количине топлоте коју рачунар може да издржи пре него што се на хардверу нанесе оштећење. Надгледање температуре уређаја може вам помоћи да се осигура да се они не прегревају и повећава дуговечност инфраструктуре на коју се ослоните сваки дан.

ЦПУ монитори температуре олакшавају надгледање топлоте читаве мреже уређаја. Атера, МанагеЕнгине ОпМанагер, ХВМонитор, и Отворите монитор хардвера су сва поуздана решења за праћење перформанси ЦПУ-а. Примјеном редовног надгледања осигураће се да ваши уређаји буду доступни током цијеле године.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4

Adblock
detector