9 najboljih alata SIEM: Vodič za sigurnosne informacije i upravljanje događajima

9 najboljih alata SIEM: Vodič za sigurnosne informacije i upravljanje događajima

Što su sigurnosne informacije i upravljanje događajima (SIEM)?

SIEM označava Sigurnosne informacije i upravljanje događajima. SIEM proizvodi pružaju analizu sigurnosnih upozorenja u stvarnom vremenu generiranih aplikacijama i mrežnim hardverom.

U nastavku detaljno pokrivamo svaki proizvod, ali u slučaju da vam nedostaje vremena, evo sažetka našeg popisa najboljih SIEM alata:

 1. Upravitelj sigurnosnih događaja SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Dobro sučelje s mnoštvom grafičkih podataka vizualizacija je snažan i sveobuhvatan SIEM alat koji se pokreće na Windows Serveru.
 2. ManageEngine EventLog Analyzer (BESPLATNO ISPITIVANJE) SIEM alat koji upravlja, štiti i minira datoteke dnevnika. Ovaj se sustav instalira na Windows, Windows Server i Linux.
 3. Splunk Enterprise Security Ovaj je alat za Windows i Linux svjetski lider jer kombinira analizu mreže s upravljanjem zapisima zajedno s izvrsnim alatom za analizu.
 4. OSSEC Otvoreni izvor HIDS sigurnosnog sustava koji je slobodan za upotrebu i djeluje kao usluga upravljanja sigurnosnim informacijama.
 5. LogRhythm Sigurnosno-obavještajna platforma Vrhunska tehnologija utemeljena na AI podupire ovaj alat za analizu prometa i dnevnika za Windows i Linux.
 6. AlienVault Unified Security management SIEM velike vrijednosti koji radi na Mac OS-u kao i Windows-u.
 7. RSA NetWitness Izuzetno sveobuhvatan i prilagođen velikim organizacijama, ali malo previše za mala i srednja poduzeća. Radi na Windows-u.
 8. IBM QRadar Vodeći alat na tržištu SIEM koji se izvodi u Windows okruženjima.
 9. Menadžer za sigurnost tvrtke McAfee Popularni SIEM alat koji prolazi kroz vaše evidencije Active Directorya za potvrdu sigurnosti sustava. Radi na Mac OS-u kao i Windows-u.

Kako sve više tvrtki posluje na mreži, sve je važnije ugraditi alate za cyber-sigurnost i otkrivanje prijetnji kako bi se spriječilo zastoje. Nažalost, mnogi beskrupulozni cyber napadači aktivni su na mreži, samo čekaju da napadnu ranjive sustave. Sigurnosni podaci i upravljanje događajima (SIEM) postali su temeljni dio prepoznavanja i rješavanja cyber napada.

Ovaj je izraz pomalo kišobran za sigurnosne softverske pakete u rasponu od Sustava upravljanja zapisima do Sigurnosnog upravljanja dnevnikom / događanjima, Upravljanja sigurnosnim informacijama i povezanosti sigurnosnih događaja. Ove značajke se češće kombiniraju za zaštitu od 360 stupnjeva.

9 najboljih alata SIEM: Vodič za sigurnosne informacije i upravljanje događajima

Iako sustav SIEM nije pouzdan, to je jedan od ključnih pokazatelja da organizacija ima jasno definiranu politiku kibernetičke sigurnosti. Devet puta od deset, cyber napadi nemaju jasno izvjesnost na površinskoj razini. Da biste otkrili prijetnje, efikasnije je koristiti datoteke dnevnika. Vrhunske mogućnosti upravljanja SIEM-ovima postale su im središnjim središtem transparentnosti mreže.

Većina sigurnosnih programa djeluje na mikro skali, rješavajući manje prijetnje, ali nedostaje veća slika cyber prijetnji. Sam sustav otkrivanja provale (IDS) rijetko može učiniti više od paketa praćenja i IP adresa. Isto tako, u vašim zapisnicima usluga prikazane su samo sesije korisnika i promjene konfiguracije. SIEM ove sustave i druge poput njih sastavlja zajedno radi pružanja cjelovitog pregleda svakog sigurnosnog incidenta kroz praćenje u stvarnom vremenu i analizu zapisa događaja.

Što je upravljanje sigurnosnim informacijama (SIM)?

Upravljanje sigurnosnim informacijama (SIM) je prikupljanje, nadgledanje i analiza podataka u vezi sa sigurnošću iz računalnih zapisa. Također se naziva i vođenjem dnevnika.

Što je upravljanje sigurnosnim događajima (SEM)?

Upravljanje sigurnosnim događajima (SEM) praksa je upravljanja mrežnim događajima, uključujući analizu prijetnji u stvarnom vremenu, vizualizaciju i reakciju na incident.

SIEM vs SIM vs SEM - u čemu je razlika?

SIEM, SIM i SEM često se upotrebljavaju naizmjenično, ali postoje neke ključne razlike.

9 najboljih alata SIEM: Vodič za sigurnosne informacije i upravljanje događajima

Upravljanje sigurnosnim informacijama (SIM) Upravljanje sigurnosnim događajima (SEM) Sigurnosne informacije i upravljanje događajima (SIEM)
Pregled Prikupljanje i analiza podataka o sigurnosti iz računalnih dnevnika. Analiza prijetnji u stvarnom vremenu, vizualizacija i odgovor na incident. SIEM, kao što ime i govori, kombinira SIM i SEM mogućnosti.
Značajke Jednostavan za implementaciju, snažne mogućnosti upravljanja zapisnikom. Složenije za implementiranje, superiornije u praćenju u stvarnom vremenu. Složeniji za implementaciju, potpuna funkcionalnost.
Primjer alata OSSIM NetIQ Sentinel Dnevnik SolarWinds & Event Manager

Mogućnosti SIEM-a

Osnovne mogućnosti SIEM-a su sljedeće:

 • Kolekcija zapisa
 • Normalizacija - prikupljanje zapisnika i njihovo normaliziranje u standardni format)
 • Obavijesti i upozorenja - Obavještavanje korisnika kada se utvrde sigurnosne prijetnje
 • Otkrivanje sigurnosnih incidenata
 • Tijek reakcije na prijetnju - tijek rada za rukovanje prošlim sigurnosnim događajima

SIEM bilježi podatke iz korisničke interne alate i identificira moguće probleme i napade. Sustav djeluje prema statističkom modelu za analizu unosa u zapisnike. SIEM distribuira agente za prikupljanje i opoziva podatke s mreže, uređaja, poslužitelja i vatrozida.

Sve ove informacije zatim se prosljeđuju upravljačkoj konzoli, gdje se mogu analizirati na rješavanje novih prijetnji. Nije rijetkost da napredni SIEM sustavi koriste automatizirane odgovore, analitiku ponašanja entiteta i sigurnosnu orkestraciju. To osigurava da se ranjivosti između alata za cyber-sigurnost mogu nadgledati i rješavati pomoću SIEM tehnologije.

Nakon što potrebne informacije stignu do upravljačke konzole, tada je pregledava analitičar podataka koji može pružiti povratne informacije o cjelokupnom procesu. Ovo je važno jer povratne informacije pomažu u obrazovanju SIEM sustava u smislu strojnog učenja i povećanju njegove upoznatosti s okolinom.

Jednom kada softverski sustav SIEM prepozna prijetnju, komunicira s drugim sigurnosnim sustavima na uređaju kako bi zaustavio neželjenu aktivnost. Suradnička priroda SIEM sustava čini ih popularnim rješenjem u poduzeću. Međutim, porast prodora cyber prijetnji natjerao je mnoge male i srednje tvrtke da uzmu u obzir i prednosti sustava SIEM..

Ova je promjena relativno nedavna zbog znatnih troškova usvajanja SIEM-a. Ne samo da morate platiti znatan iznos za sam sustav; morate dodijeliti jednog ili dva člana osoblja koji će ga nadgledati. Kao rezultat, manje organizacije su bile manje oduševljene prihvaćanjem SIEM-a. No to se počelo mijenjati jer mala i srednja poduzeća mogu dati outsourcing upravljanim pružateljima usluga.

Zašto je SIEM važan?

SIEM je postao glavna sigurnosna komponenta modernih organizacija. Glavni razlog je taj što svaki korisnik ili tracker ostavlja virtualni trag u podacima dnevnika mreže. SIEM sustavi dizajnirani su za upotrebu ovih podataka dnevnika kako bi se stvorio uvid u prošle napade i događaje. SIEM sustav ne samo da identificira da se napad dogodio, već vam omogućuje da vidite kako se i zašto dogodio.

Kako se organizacije nadograđuju i nadograđuju na sve složeniju IT infrastrukturu, SIEM je postao još važniji posljednjih godina. Suprotno uvriježenom mišljenju, zaštitni zidovi i antivirusni paketi nisu dovoljno za zaštitu mreže u cijelosti. Napada nula-dana još uvijek može prodrijeti u odbranu sustava čak i uz ove sigurnosne mjere.

SIEM rješava ovaj problem otkrivanjem aktivnosti napada i ocjenom prema prošlom ponašanju na mreži. SIEM sustav može razlikovati zakonitu upotrebu od zlonamjernog napada. To pomaže povećati zaštitu od incidenata u sustavu i izbjeći oštećenje sustava i virtualnog vlasništva.

Korištenje SIEM-a također pomaže tvrtkama da se pridržavaju različitih propisa o kibernetičkom upravljanju u industriji. Upravljanje dnevnicima je industrijski standardna metoda revizije aktivnosti na IT mreži. SIEM sustavi pružaju najbolji način za ispunjavanje ovog regulatornog zahtjeva i pružaju transparentnost dnevnicima kako bi se stvorili jasni uvidi i poboljšanja.

Osnovni alati SIEM

Nisu svi SIEM sustavi izgrađeni na isti način. Kao rezultat toga, ne postoji rješenje za sve veličine. Rješenje SIEM-a koje je ispravno za jednu tvrtku možda nije drugo. U ovom smo dijelu raščlanili osnovne značajke potrebne za SIEM sustav.

Upravljanje podacima dnevnika

Kao što je već spomenuto, upravljanje podacima u zapisima temeljna je komponenta bilo kojeg SIEM sustava na razini poduzeća. SIEM sustav mora objediniti podatke dnevnika iz različitih izvora, svaki na vlastiti način kategorizacije i bilježenja podataka. Kada tražite sustav SIEM, želite onaj koji ima mogućnost učinkovitog normaliziranja podataka (možda će vam trebati program treće strane ako vaš sustav SIEM ne upravlja dobro različitim podacima zapisnika).

Nakon što se podaci normaliziraju, oni se kvantificiraju i uspoređuju sa prethodno zabilježenim podacima. SIEM sustav tada može prepoznati obrasce zlonamjernog ponašanja i podizati obavijesti kako bi upozorio korisnika da poduzme mjere. Te podatke tada može pretraživati ​​analitičar koji može definirati nove kriterije za buduća upozorenja. To pomaže razvijati obranu sustava od novih prijetnji.

Izvješćivanje o usklađenosti

U pogledu praktičnosti i regulatornih zahtjeva, vrlo je važno imati SIEM s opsežnim značajkama izvještavanja o sukladnosti. Općenito, većina SIEM sustava ima svojevrsni sustav za generiranje izvještaja koji će vam pomoći u skladu s vašim zahtjevima usklađenosti.

Izvor zahtjeva standarda kojima se morate pridržavati bit će veliki utjecaj na to na koji sustav SIEM instalirate. Ako vaše sigurnosne standarde diktiraju ugovori korisnika, nemate dovoljno slobodnog prostora za odabrani sustav SIEM - ako ne podržava traženi standard, onda neće biti takav na koji ste navikli. Možda će biti potrebno da pokažete sukladnost sa PCI DSS, FISMA, FERPA, HIPAA, SOX, ISO, NCUA, GLBA, NERC CIP, GPG13, DISA STIG ili nekim od mnogih drugih industrijskih standarda.

Prijetnja inteligencija

Ako dođe do kršenja ili napada, možete generirati izvještaj koji će detaljno opisati kako se dogodilo. Možete koristiti te podatke za pročišćavanje unutarnjih procesa i prilagođavanja mrežne infrastrukture kako biste bili sigurni da se ne ponove. Korištenje SIEM tehnologije čuva vašu mrežnu infrastrukturu kako bi se rješavale nove prijetnje.

Uvjeti alarma finog podešavanja

Imati mogućnost postavljanja kriterija za buduća sigurnosna upozorenja od presudne je važnosti za održavanje učinkovitog sustava SIEM putem obavještajnih podataka o prijetnjama. Prečišćavanje upozorenja glavni je način ažuriranja sustava SIEM protiv novih prijetnji. Inovativni cyber napadi pojavljuju se svakodnevno, pa upotreba sustava koji je osmišljen za dodavanje novih sigurnosnih upozorenja sprečava vas da ne zaostanete.

Također se želite pobrinuti da pronađete softversku platformu SIEM koja može ograničiti broj primljenih sigurnosnih upozorenja. Ako vas preplave upozorenja, vaš tim neće se moći pravodobno pozabaviti pitanjima sigurnosti. Bez dopunjavanja upozorenja o podešavanju izložit ćete se prosijavanju kroz mnoštvo događaja od vatrozida do zapisnika o upadu.

kontrolna ploča

Opsežan sustav SIEM nije dobar ako iza njega imate lošu nadzornu ploču. Imajući nadzornu ploču s jednostavnim korisničkim sučeljem znatno je lakše prepoznati prijetnje. U praksi tražite nadzornu ploču s vizualizacijom. To odmah omogućava vašem analitičaru da uoči da li se na ekranu pojavljuju nepravilnosti. U idealnom slučaju želite SIEM sustav koji se može konfigurirati za prikaz specifičnih podataka o događajima.

Najbolji alati SIEM

Kada je u pitanju kupovina rješenja SIEM, tržište ima obilje izbora. Od većih tvrtki kao što su IBM, Intel i HE, pa sve do SolarWinds i Manage Engine, postoji rješenje za gotovo svaku veličinu i stil tvrtke. Postoje čak i besplatne mogućnosti otvorenog koda, iako projekti otvorenog koda obično imaju vrlo nizak razvojni proračun, što znači da ove opcije vjerojatno nisu najbolje.

Prije odabira alata SIEM, važno je procijeniti svoje ciljeve. Na primjer, ako tražite alat SIEM za ispunjavanje regulatornih zahtjeva, generiranje izvještaja bit će jedan od glavnih prioriteta.

S druge strane, ako želite koristiti sustav SIEM kako biste ostali zaštićeni od nastajanja napada, potreban vam je normalan rad s visokim funkcioniranjem i širokim korisničkim mogućnostima obavijesti. U nastavku pogledajte nekoliko najboljih SIEM alata na tržištu.

1. SolarWinds Security Event Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Operacijski sustav: Windows

SolarWinds

Što se tiče ulaznih alata SIEM, Upravitelj sigurnosnih događaja SolarWinds (SEM) jedna je od najkonkurentnijih ponuda na tržištu. SEM utjelovljuje sve temeljne značajke koje biste očekivali od SIEM sustava, sa širokim značajkama upravljanja dnevnikom i izvješćivanjem. Detaljni odgovor SolarWinds-a u stvarnom vremenu čini izvrstan alat za one koji žele iskoristiti evidenciju događaja Windows-a za aktivno upravljanje mrežnom infrastrukturom protiv budućih prijetnji.

Jedna od najboljih stvari SEM-a je njegov detaljan i intuitivan dizajn nadzorne ploče. Jednostavnost alata za vizualizaciju korisniku olakšava prepoznavanje bilo kakvih anomalija. Kao bonus dobrodošlice, tvrtka nudi podršku 24 sata dnevno i 7 sati, tako da im se možete obratiti za savjet ukoliko naiđete na pogrešku.

IZBOR UREDNIKA

Jedan od najkonkurentnijih SIEM alata na tržištu sa širokim rasponom značajki upravljanja zapisnicima. Reakcija na incident u stvarnom vremenu olakšava aktivno upravljanje vašom infrastrukturom, a detaljna i intuitivna nadzorna ploča ovo čini jednim od najjednostavnijih za korištenje na tržištu. Uz podršku 24/7, ovo je jasan izbor za SIEM.

Preuzimanje datoteka: Potpuno funkcionalna BESPLATNA probna proba na SolarWinds.com

Službena stranica: https://www.solarwinds.com/security-event-manager/

OS: Windows

2. ManageEngine EventLog Analyzer (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Operacijski sustav: Windows i Linux

ManageEngine analizator dnevnika događaja

ManageEngine EventLog Analyzer je alat SIEM jer se usredotočuje na upravljanje zapisnicima i dobivanje informacija o sigurnosti i performansama iz njih.

Alat je u mogućnosti prikupiti Windows Event Log i Syslog poruke. Zatim će te poruke organizirati u datoteke, rotiranje na nove datoteke tamo gdje je to prikladno i pohranjivanje tih datoteka u smisleno imenovane imenike za lak pristup. Analizator EventLog tada štiti te datoteke od neovlaštenog mijenjanja.

ManageEngine sustav je ipak više od poslužitelja dnevnika. Ima analitičke funkcije koji će vas obavijestiti o neovlaštenom pristupu resursima tvrtke. Alat će također procijeniti performanse ključnih aplikacija i usluga, kao što su web poslužitelji, baze podataka, DHCP poslužitelji i redovi ispisa.

Moduli revizije i izvještavanja programa EventLog Analyzer vrlo su korisni za dokazivanje usklađenosti sa standardima zaštite podataka. Motor izvješćivanja uključuje formate za usklađivanje s PCI DSSFISMAGLBASOXHipaa, i ISO 27001.

ManageEngine je stvorio tri izdanja EventLog Analyzera, uključujući besplatnu verziju, koja okuplja zapise iz čak pet izvora. ManageEngine nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje Premium Edition. Mrežna verzija, pod nazivom Distributed Edition, dostupna je i za 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

ManageEngine EventLog AnalyzerPreuzmite 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Splunk Enterprise Security

Operacijski sustav: Windows i Linux

Splunk Enterprise Security

Splunk jedno je od najpopularnijih rješenja za upravljanje SIEM-om u svijetu. Ono što ga izdvaja od konkurencije je to što je on uvrstio analitiku u srce svog SIEM-a. Mrežni i strojni podaci mogu se nadzirati u stvarnom vremenu kao sustav pretraživanja potencijalnih ranjivosti. Funkcija Notables Enterprise Security prikazuje upozorenja koja korisnik može pročistiti.

U pogledu reagiranja na sigurnosne prijetnje, korisničko sučelje je nevjerojatno jednostavno. Tijekom provođenja pregleda incidenta, korisnik može započeti s osnovnim pregledom prije nego što klikne na detaljne napomene o prošlom događaju. Isto tako, istražitelj imovine obavlja dobar posao označavanja zlonamjernih radnji i sprječavanja buduće štete. Morate se obratiti prodavaču radi ponude, tako da je jasno da je ovo platforma dizajnirana za veće organizacije.

4. OSSEC

Operacijski sustav: Windows, Linux, Unix i Mac

9 najboljih alata SIEM: Vodič za sigurnosne informacije i upravljanje događajima

OSSEC vodeći je sustav za sprečavanje prodora u kućanstvo (HIDS). OSSEC ne samo da je vrlo dobar HIDS, već je i slobodan za upotrebu. HIDS metode su zamjenjive s uslugama koje obavljaju SIM sustavi, pa se OSSEC također uklapa u definiciju alata SIEM..

Softver se fokusira na informacije dostupne u datotekama dnevnika kako bi potražio dokaze o upadu. Osim što čita datoteke dnevnika, softver nadzire kontrolne brojeve datoteka kako bi otkrio neovlaštene mogućnosti. Hakeri znaju da datoteke dnevnika mogu otkriti njihovu prisutnost u sustavu i pratiti njihove aktivnosti, pa će mnogi napredni zlonamjerni softver mijenjati datoteke dnevnika radi uklanjanja tih dokaza.

Kao besplatni dio softvera, nema razloga da ne instalirate OSSEC na mnoge lokacije na mreži. Alat samo ispituje datoteke dnevnika koji se nalaze na njegovom hostu. Programeri softvera znaju da različiti operativni sustavi imaju različite sustave za prijavu. Dakle, OSSEC će pregledati zapisnike događaja i pokušaje pristupa registru na Windows i Syslog zapisima i pokušaje root pristupa na Linux, Unix i Mac OS uređajima. Viši funkcije softvera omogućuju mu komunikaciju preko mreže i objedinjavanje zapisa dnevnika identificiranih na jednoj lokaciji u središnju trgovinu dnevnika SIM-a.

Iako je OSSEC besplatan za upotrebu, u vlasništvu je komercijalne operacije - Trend Micro. Prednji kraj sustava može se preuzeti kao zaseban program i nije baš dobro. Većina korisnika OSSEC-a svoje podatke dovodi do Graylog-a ili Kibane kao prednji kraj i kao mehanizam za analizu.

Ponašanje OSSEC-a diktiraju "politike", koje su potpisi aktivnosti koje treba tražiti u datotekama dnevnika. Ova su pravila dostupna besplatno sa foruma korisničke zajednice. Tvrtke koje više vole koristiti isključivo podržani softver mogu se pretplatiti na paket podrške iz tvrtke Trend Micro.

5. LogRhythm Sigurnosno-obavještajna platforma

Operacijski sustav: Windows i Linux

LogRhythm

LogRhythm već su se etablirali kao pioniri u sektoru rješenja SIEM-a. Od analize ponašanja do korelacije dnevnog reda i umjetne inteligencije, ova platforma ima sve. Sustav je kompatibilan s ogromnim rasponom uređaja i vrstama zapisnika. U smislu konfiguriranja vaših postavki, većinom aktivnosti upravlja se putem Upravitelja razmještaja. Na primjer, pomoću programa Windows Host Wizard možete pregledavati Windows zapise.

To olakšava sužavanje onoga što se događa na vašoj mreži. U početku, korisničko sučelje ima i krivulju učenja, ali opsežni priručnik s uputama pomaže. Žuta na torti je da priručnik s uputama zapravo pruža hiperveza na različite značajke kako bi vam pomogao u vašem putovanju. Oznaka cijene ove platforme čini dobar izbor za srednje velike organizacije koje žele provoditi nove sigurnosne mjere.

6. AlienVault Unified Security management

Operacijski sustav: Windows i Mac

AlienVault SIEM

Kao jedno od najpovoljnijih rješenja SIEM-a na ovom popisu, AlienVault je vrlo atraktivna ponuda. U osnovi je to tradicionalni SIEM-ov proizvod s ugrađenom detekcijom provale, praćenjem ponašanja i procjenom ranjivosti. AlienVault ima ugrađenu analitiku koju biste očekivali za platformu ove ljestvice.

Jedan od jedinstvenijih aspekata platforme AlienVault je Open Threat Exchange (OTX). OTX je web portal koji omogućuje korisnicima da učitaju "pokazatelje kompromisa" (IOC) kako bi pomogli drugim korisnicima da zaprijete prijetnjama. Ovo je sjajan resurs u smislu općeg znanja i prijetnji. Niska cijena ovog SIEM sustava čini ga idealnim za mala i srednja poduzeća koja žele povećati svoju sigurnosnu infrastrukturu.

7. RSA NetWitness

Operacijski sustav: Red Hat Enterprise Linux

RSA NetWitness SIEM

RSA NetWitness jedna je od više srednjih opcija SIEM-a dostupnih na tržištu. Ako tražite cjelovito rješenje mrežne analitike, ne tražite dalje od RSA Netwitness-a. Za veće organizacije ovo je jedan od najopsežnijih alata dostupnih na tržištu. Međutim, ako tražite proizvod koji je jednostavan za upotrebu, možda biste trebali potražiti negdje drugdje.

Nažalost, početno postavljanje može biti prilično dugotrajno u usporedbi s drugim proizvodima na ovom popisu. U skladu s tim, sveobuhvatna korisnička dokumentacija pomoći će vam kroz postupak postavljanja. Vodiči za instalaciju ne pomažu u svemu, ali pružaju vam dovoljno informacija za sastavljanje dijelova.

8. IBM QRadar

Operacijski sustav: Red Hat privlači Linux

IBM QRadar

U posljednjih nekoliko godina, IBM-ov odgovor na SIEM utvrdio se kao jedan od najboljih proizvoda na tržištu. Platforma nudi paket funkcija upravljanja zapisnicima, analitike, prikupljanja podataka i značajki otkrivanja provale kako bi se održala mrežna infrastruktura i radila. Sve upravljanje zapisima prolazi kroz jedan alat: QRadar Log Manager. Kada je u pitanju analitika, QRadar je gotovo cjelovito rješenje.

Sustav ima analitiku za modeliranje rizika koja može simulirati potencijalne napade. To se može koristiti za nadgledanje različitih fizičkih i virtualnih okruženja na vašoj mreži. IBM QRadar jedna je od najpotpunijih ponuda na ovom popisu i odličan je izbor ako tražite svestrano SIEM rješenje. Raznolika funkcionalnost ovog standardnog SIEM sustava učinila ga je industrijskim standardom za mnoge veće organizacije.

9. McAfee Enterprise Security Manager

Operacijski sustav: Windows i Mac

Menadžer McAfee Enterprise Security SIEM-a

Menadžer za sigurnost tvrtke McAfee smatra se jednom od najboljih platformi SIEM-a u smislu analitike. Korisnik može putem sustava Active Directory skupljati razne zapise na širokom rasponu uređaja. U smislu normalizacije, McAfeeov korelacijski uređaj s lakoćom sastavlja različite izvore podataka. To olakšava otkrivanje kada se dogodi sigurnosni događaj.

U pogledu podrške, korisnici imaju pristup i McAfee Enterprise tehničkoj podršci i McAfee Business tehničkoj podršci. Korisnik može odlučiti da njegovo web mjesto vodi Upravitelj računa podrške dva puta godišnje ako tako odluči. McAfeeova platforma namijenjena je srednjim velikim tvrtkama koje traže cjelovito rješenje upravljanja sigurnosnim događajima.

Provedba SIEM-a

Bez obzira na to koji SIEM alat odaberete za ugradnju u vaše poslovanje, važno je polako donositi SIEM rješenje. Ne postoji brzi način za primjenu sustava SIEM. Najbolji način integriranja SIEM platforme u vaše IT okruženje je postupno uvođenje. To znači usvajanje bilo kojeg rješenja pojedinačno. Trebali biste imati cilj praćenja i analize podataka u stvarnom vremenu.

Na taj način možete pregledati svoje IT okruženje i precizno prilagoditi postupak usvajanja. Postepena primjena sustava SIEM pomoći će vam otkriti da li se ostavljate otvorenima za zlonamjerne napade. Najvažnije je osigurati da imate jasan prikaz ciljeva koje želite ispuniti kada koristite SIEM sustav.

Kroz ovaj vodič vidjet ćete mnoštvo različitih pružatelja usluga SIEM koji nude krajnje različite krajnje proizvode. Ako želite pronaći uslugu koja vam odgovara, odvojite vrijeme za istraživanje dostupnih opcija i pronađite onu koja je u skladu s vašim organizacijskim ciljevima. U početnim fazama trebali biste se pripremiti za najgori scenarij.

Priprema za najgori scenarij znači da ste spremni odgovoriti i na najgrublje napade. U konačnici, bolje je biti zaštićen od cyber napada nego biti podzaštićen. Nakon što odaberete alat koji želite koristiti, počnite se ažurirati. Sustav SIEM jednako je dobar kao i njegova ažuriranja. Ako ne uspijete ažurirati svoje zapisnike i precizirati svoje obavijesti, bit ćete nespremni kada dođe do prijetnje koja se pojavljuje..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 75

Adblock
detector