9 najboljih monitora temperature CPU-a

9 najboljih monitora temperature CPU-a

Previše topline može uzrokovati oštećenje računala i propasti. Mnoge tvrtke koriste monitor CPU temperature za nadgledanje visokih temperatura.

CPU monitori temperature omogućuju vam praćenje temperature CPU-a s jednog mjesta. Nadgledanje temperature omogućuje vam da prepoznate kada se uređaji pregrijavaju i daje vam mogućnost da riješite problem prije nego što se napravi bilo kakva oštećenja na uređaju..

Ovdje je naš popis 9 najboljih monitora temperature CPU-a:

  1.  Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Daljinski monitor IT infrastrukture dizajniran za korištenje MSP-ova koji uključuje nadzor statusa poslužitelja.
  2. ManageEngine OpManager Mrežni monitor s nadzorom temperature procesora. Ovim alatom možete nadzirati temperaturu CPU-a, upotrebu memorije, brzinu ventilatora i brzinu takta.
  3. HWMonitor Alat za nadzor hardvera s nadzorom temperature i brzine ventilatora. Kompatibilan je sa senzorskim čipovima, uključujući ITE IT87 seriju i Winbond IC-ove.
  4. Otvorite monitor hardvera Platforma za nadzor hardvera otvorenog koda. Nadgleda temperaturne senzore, brzinu ventilatora, napone, opterećenje i brzinu takta.
  5. Temp. Temp Mentor temperature koji uzima podatke iz digitalnog toplinskog senzora (DTS) računalnih procesora. Ima aplikaciju Core Temp Monitor za Windows i Android telefone.
  6. SpeedFan Dio softvera koji nadgleda napon, brzinu ventilatora i temperaturu računala. Također korisniku omogućuje kontrolu brzine ventilatora i smanjenje buke.
  7. AIDA64 Extreme Monitor hardvera s podrškom za preko 250 različitih vrsta senzora koji mogu nadzirati temperaturu, napon, brzinu ventilatora i snagu. Dostupan je za sve 32-bitne i 64-bitne verzije sustava Windows.
  8. Rainmeter CPU nadzor temperature za Windows uređaje koji prate temperaturu, CPU, upotrebu diska i RAM-a. To uključuje prilagodljive kože koje možete koristiti za izgradnju jedinstvenog nadzornog okruženja.
  9. HWiNFO Besplatan alat za nadgledanje temperature i temperature. Alat dolazi s mogućnostima praćenja u stvarnom vremenu i prilagodljivim sustavom upozoravanja.

Najbolji monitori temperature CPU-a

1. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

9 najboljih monitora temperature CPU-a

Atera je softverska platforma namijenjena korištenju od strane upravljani davatelji usluga (MSP). Pruža sve uslužne programe koje MSP tehničar treba za daljinsko upravljanje IT sustavom tvrtke klijenta. Iako nije strogo alat za nadzor procesora, on je na vrhu naše liste zbog njegove korisnosti za mrežne administratore za nadzor više uređaja na mreži.

Paket alata za administraciju zove se a daljinski nadzor i upravljanje (RMM) sustav. To uključuje monitore, automatizirane procese i pristupne kanale tehničarima za potpunu administraciju sustava. Ovi alati uključuju monitore poslužitelja.

  PCAP: Paket Capture, što je i što trebate znati

Postupci daljinskog praćenja Atera olakšavaju se instalacijom agentski program na poslužitelju kojeg treba nadzirati. Ovaj agent se vraća glavnom Atera procesoru o statusima uživo na poslužitelju. Ta izvješća nadgledaju središnji procesor, memoriju i prostor na disku te nadziru brzinu i temperaturu ventilatora. Rezultati ovog prikupljanja podataka su prikazano uživo na nadzornoj ploči sustava Atera.

Atera je usluga utemeljena na oblaku a uključuje obradu energije i prostora za pohranu na virtualnim poslužiteljima Azure u oblaku. MSP osoblje pristupa konzoli putem redovnog web preglednika, a postoje i besplatne aplikacije za omogućavanje pristupa s mobilnih uređaja. Atera se naplaćuje po tehničaru mjesečno ili godišnje. Možete provjeriti značajke praćenja poslužitelja Atera prije nego što ga kupite pomoću a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart 30day BESPLATNO probno razdoblje

2. ManageEngine OpManager

Snimka zaslona ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager je mrežni alat za nadzor s mogućnostima nadgledanja procesora i memorije. Možete pratiti CPU temperatura, brzina ventilatora, iskorištenje memorije, i brzina sata. Alat vam također omogućuje da napravite prilagođene SNMP monitore s identifikatorom objekta ako vaš uređaj ne podržava vanjski okvir (OID).

Nadgledanje temperature i druge mjere hardvera pomoću ManageEngine OpManager je lako. Na primjer, ako se uređaj pregrijava, možete se podsjetiti na druge mjerne podatke ili uzroke, poput upotrebe diska. Kad završite sa nadgledanjem, možete stvaraju izvješća podijeliti što ste otkrili sa svojim timom.

sustav upozoravanja obavještava vas kada temperatura CPU-a prijeđe normalnu razinu. Program izdaje obavijesti e, SMS, i web alarmi da vas informiramo o promjenama u okolišu.

ManageEngine OpManager dostupno je za Windows i Linux. Program se preporučuje onim korisnicima koji žele proizvod za nadzor mreže s uključenim nadzorom temperature. Ako želite saznati podatke o cijenama od ManageEngine OpManager tada ćete morati izravno kontaktirati tvrtku. Možete preuzeti besplatnu probnu verziju.

3. HWMonitor

Snimka zaslona HWMonitor

HWMonitor je hardverski alat za nadzor sustava Windows koji nadzire računalo temperature, naponi, i obožavatelji. Softver nadzire temperaturu GPU-a tvrdog diska i video kartice. Ovi mjerni podaci daju snažne pokazatelje cjelokupnog zdravstvenog stanja uređaja.

Postoji i proširena verzija sustava Windows HWMonitor zvao HWMonitor PRO, koja košta 22,10 USD (£ 17,08) za 10 daljinskih veza ili 38,71 $ (29,92 £) za do 20 daljinskih veza. HWMonitor Pro Dodaje daljinski nadzor, generiranje grafova, i an poboljšano korisničko sučelje.

Kada koristite PRO verziju možete pratiti više računala u popisu. Pored svakog uređaja možete pogledati Vrijednost, min, i maksimum temperature hardverskih komponenti. Perspektiva popisa olakšava nadzor više uređaja odjednom. Program možete preuzeti besplatno.

4. Otvorite monitor hardvera

otvaranje snimke zaslona hardverskog monitora

Otvorite monitor hardvera je rješenje za hardverski nadzor otvorenog koda koje nadzire temperatura, brzina ventilatora, opterećenje, napon, i brzina takta računala. Alat podržava uobičajene hardverske čipove, što znači da se može primijeniti u različitim okruženjima. Korisničko sučelje prikazuje podatke izvučene iz senzora temperature u formatu popisa – što olakšava pronalaženje kritičnih uređaja i njihovo održavanje.

  10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

Otvorite monitor hardvera preporučuje se onima koji žele koristiti niskobudžetnu platformu za nadziranje temperature otvorenog koda. Otvorite monitor hardvera dostupno je za Windows XP, Vidik, 7, 8, 8.1, 10, i Linux. Program možete preuzeti besplatno.

5. Temp. Jezgre

Snimka zaslona s osnovnom temp

Temp. Temp je alat za nadzor temperature koji može nadzirati Intel, AMD, i PREKOprocesora u stvarnom vremenu. Program koristi podatke preuzete iz Digitalni toplinski senzor(DTS) svake jezgre za obradu. Softver prikuplja podatke, a zatim ih prikazuje na zaslonu kako bi korisnik mogao izvršiti točno očitanje temperature.

Tamo su višekratnik dostupni dodaci za Temp. Temp pa korisnik može dodati dodatne mogućnosti. Na primjer, the Aplikacija Core Temp Monitor omogućuje korisnicima nadzor nad uređenim uređajima Windows i Android telefoni. Dodatak Core Temp Grapher stvara vizualni prikaz koji stvara grafikon za svaku jezgru procesora koji prikazuje postotak opterećenja i temperaturu jezgre.

Temp. Temp dostupno je za Windows XP, Vidik, 7, 8,10, 2003 Poslužitelj, 2008. poslužitelj, 2012 Poslužitelj, i 2016 Poslužitelj. Za komercijalnu upotrebu morate kupiti komercijalnu licencu. Možete tražiti ponudu izravno od tvrtke. Preuzmite Core Temp besplatno.

6. SpeedFan

Snimka zaslona Speedfan

SpeedFan je hardverski monitor koji prati temperatura, brzina ventilatora, napon, i temperature tvrdog diska. Softver također može prikazati podatke S.M.A.R.T-a s tvrdih diskova. S SpeedFan možete konfigurirati program za promjenu brzine ventilatora na daljinu u skladu sa temperaturom sustava. Na primjer, možete odabrati minimalnu i maksimalnu brzinu ventilatora.

Korisničko sučelje je jednostavno za korištenje i platforma automatski otkriva osjetnike temperature tako da ne morate gubiti vrijeme stvarajući opsežne konfiguracije. Međutim, ako se želite baviti složenijim konfiguracijama, to možete učiniti na Napredna stranica. Ovdje možete nadoknađuje netočna očitanja temperature i kontrolirajte brzinu ventilatora.

Slično tome, ako želite vidjeti vizualne zaslone, to možete učiniti putem prozora Karte prozor. Prozor grafikona prikazuje grafikone performansi koji vam omogućuju odabir mjernih podataka koje želite nadzirati. Jednostavno unesite vrijeme početka i završetka čitanja, koje elemente želite nadzirati i koje vrijednosti želite vidjeti.

SpeedFan dostupno je za Windows 9x, MI, NT, 2000, 2003, XP, Vidik, Windows 7, 2008, Windows 8, Windows 10, i 2012. Alat možete preuzeti besplatno.

7. AIDA64 Extreme

AIDA64 Extreme

AIDA64 Extreme je uređaj koji prati temperatura, napon, brzine ventilatora, i vlast. AIDA64 nosači preko 250 različitih vrsta senzora što znači da djeluje s većinom IT resursa. Korisničko sučelje je jednostavno sa SensorPanel na kojem možete sastaviti prilagođenu ploču za praćenje temperaturnih podataka i drugih informacija.

  Latencija vs propusnost - razumijevanje razlike

Jedna značajka koja je posebno korisna za poslovne korisnike je podrška za vanjski zaslon. Možete vidjeti podatke o hardveru na preko 50 vanjskih LCD / VFD ekrana, uključujući pametne telefone i tablete. Podrška na zaslonu osigurava da možete vidjeti sve potrebne informacije.

AIDA64 Extreme je dostupno za sve 32-bitne i 64-bitni inačice Windows. Alat je dobar za korisnike koji žele monitor niske temperature održavanja. Možete kupiti AIDA64 Extreme za kućne korisnike od 39,95 USD (30,87 funti) za tri računala. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

8. Rainmeter

Rainmeter kože

Rainmeter je besplatno, monitor otvorenog koda CPU-a za Windows. Rainmeter može pratiti podatke o temperatura, CPU, radna memorija, korištenje diska, i više. Postoji niz koža koje to omogućuju. Kože su u osnovi mali alati kojima možete prilagoditi izgled. Korisnik može stvoriti nadzorne kože, koristite jedan od početnih paketa ili instalirajte dodatak.

Na primjer, the CoreTemp dodatak dopušta korisniku da povucite podatke iz aplikacije CoreTemp. Prednost ovog postupka je u tome što možete koristiti kože za upravljanje načinom na koji vidite informacije na zaslonu.

Kože su povuci-i-ispusti pa možeš stvorite prilagođenu ploču za nadzor za bolju vidljivost. Možete koristiti i jednu početnu kožu tako da je ne želite stvarati ako ne želite.

Ako tražite prilagodljiv alat koji je dostupan ne-tehničkim korisnicima, Rainmeter je odličan izbor. Rainmeter je dostupan od Windows 7 do Windows 10. Dostupan je kao besplatno preuzimanje.

9. HWiNFO

HWiNFO

HWiNFO je sustav u stvarnom vremenu i rješenje za nadziranje temperature za Windows. Pomoću HWiNFO možete nadzirati hardverske elemente poput CPU, GPU, diskovi, matične, i još mnogo toga za otkrivanje problema s izvedbom. Korisničko sučelje je lako za navigaciju, a detaljne podatke o izvedbi možete vidjeti klikom na hijerarhiju infrastrukture.

Prilagodljiva upozorenja pomoći u praćenju pregrijavanja i propadanja performansi. Ima ih i dodatke možete koristiti za proširenje iskustva praćenja. Na primjer, the Dodatak HWiNFOMonitor dodaje prilagodljivu bočnu traku koji prikazuje performanse procesora s trakama i grafovima.

HWiNFO idealan je za poduzeća koja zahtijevaju besplatno rješenje za nadgledanje procesora. Alat je dostupan HWiNFO32 za 32-bitni Windows i HWiNFO64 za Windows 64-bitni. Program možete preuzeti besplatno.

CPU nadzornici temperature: zaustavite uređaje od pregrijavanja 

Sva računala emitiraju toplinu, ali postoji ograničenje količine topline koju računalo može izdržati prije nego što se na hardveru nanese oštećenje. Praćenje temperature uređaja može vam osigurati da se oni ne pregrijavaju i povećava dugovječnost infrastrukture na koju se svakodnevno oslonite.

CPU monitori temperature olakšavaju nadziranje topline čitave mreže uređaja. Atera, ManageEngine OpManager, HWMonitor, i Otvorite monitor hardvera sve su pouzdana rješenja za praćenje performansi CPU-a. Provođenje redovitog nadzora osiguravat će da vaši uređaji ostaju dostupni tijekom cijele godine.

About the author

Comments

  1. Previše topline može biti opasno za računala i uzrokovati oštećenja. Stoga je važno koristiti alate za nadzor temperature CPU-a kako bi se spriječilo pregrijavanje uređaja. Na ovom popisu najboljih monitora temperature CPU-a nalaze se različiti alati koji omogućuju praćenje temperature CPU-a i drugih hardverskih parametara. Atera je na vrhu liste zbog svoje korisnosti za mrežne administratore za nadzor više uređaja na mreži. Važno je koristiti ove alate kako bi se spriječila oštećenja na uređajima i osigurala njihova dugotrajnost.

Comments are closed.