Алтернатива СоларВиндс: СоларВиндс вс Атера, СевОне, НетБраин, Сплунк, Аувик, Ектрахоп

Алтернатива СоларВиндс: СоларВиндс вс Атера, СевОне, НетБраин, Сплунк, Аувик, Ектрахоп

Монитор перформанси мреже СоларВиндс је производ који многи сматрају најбољим производом за праћење мреже на тржишту. Међутим, то не значи да је најбоље у свему. Сваки алат има своју посебност и постоји много алата који изазов Монитор перформанси мреже СоларВиндс у великом броју кључних области. У овом чланку ћемо упоредити Монитор перформанси мреже СоларВиндс, СевОне, НетБраин, Сплунк, Аувик и Ектрахоп да видимо шта је најбоље.

СоларВиндс вс Атера

Табела упоређивања функција:

одлика

Монитор перформанси мреже СоларВиндс

Атера

Аутоматско откривање

да

да

Праћење у реалном времену

да

да

Историјски мониторинг

да

да

Надзорне табле

да

да

Апликација за мобилне уређаје

Не

да

Аутоматизација

Не

да

Рест АПИ

Не

да

Записивање активности техничара

Не

да

Цене

Већ од 2892 долара

Почиње од 79 УСД месечно (£ 61,24)

Атера Патцх Манагемент

Атера мало се разликује од осталих алтернатива СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор на овој листи, јер јесте пакет подршке за управљане провајдере услуга (МСП). Платформа је услуга заснована у облаку и укључује даљинско надгледање и управљање (РММ) функције и аутоматизација професионалних услуга (ПСА) модула. РММ је софтвер који је техничар потребан да би користио мрежу клијента, а ПСА функције помажу у надгледању МСП-овог тима техничара..

Као комплетан пакет за надгледање удаљеног система, Атера је у могућности да прати сервере и апликације као и мреже. То укључује функције управљања системом, као што су управљање закрпама и управљање лиценцама за софтвер. Као такав, Атера има много више функција од СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор-а. Ради ове поређења, фокусираћемо се само на функције надзора мреже Атера РММ сервиса.

Темељна технологија која покреће функције надзора мреже и СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор и Атера потпуно је иста. Обе користе Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП) процеси. СНМП метода омогућава откривање мреже, статусе мрежне опреме уживо и упозорења о перформансама.

Главна разлика у конфигурацији између СоларВиндс НПМ-а и Атера је та што СоларВиндс инсталира на лицу места, али Атера је мрежни сервис. Нема потребе за одржавањем сервера за хостовање Атера софтвера. Као такав, Атера је погоднија за мале МСП јер је комплетна функционалност скупа за надгледање мреже доступна оним компанијама са малим буџетом. Услуга Атера је наплаћује се претплатом за сваког техничара, тако да компаније које користе Атера не морају да плаћају пуне трошкове набавке софтвера унапред. Купци компаније Атера могу да плаћају месечно или годишње. Плаћање по години добија нижу стопу. Међутим, услуга се наплаћује унапред, тако да постоје повољне могућности прорачуна у односу на избор месечног плана плаћања.

Поређење функција: Упозорења

Системска упозорења су од виталног значаја за било који мрежни монитор и оба СоларВиндс НПМ и Атера користе исту методологију за истицање статусних проблема: СНМП замка. У оба система софтвер централног монитора поставља периодичне захтеве агентима уређаја за извештаје о различитим статусима надгледане опреме.

СНМП замка омогућава агенту да ради послати извештај о статусу без чекања на захтев. И СоларВиндс и Атера препознају важност ових порука о замкама и приказују их на истакнутом мјесту као интерпретиране упозорења на контролној табли. У оба случаја, упозорење се може проследити номинованом техничару путем е-поште. Ова функција значи да вам није потребно да одредите члана особља који ће седети и гледати контролну таблу за праћење мреже како бисте примили упозорење чим се појави. Упозорења су категорисано по тежини и приказани на системској табли као догађаји обојени бојама.

Догађаји упозорења такође се преносе системским визуелним надзором, које укључују графикони и колор-графикони. Оба ова система поједностављују мрежну администрацију тако што бележе све статусе и стављају на располагање податке о перформансама за каснију анализу, као и привлачећи пажњу администратора чим ствари почну поћи по злу.

Можете добити бесплатно 30-дневно пробно време софтвера Атера.

Атера Старт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

СоларВиндс вс СевОне

Табела упоређивања функција:

ФеатуреСоларВиндс Нетворк Перформанце МониторСевОне
Нетворк Дисцовери Да (аутоматско откривање) Да (наведите подмреже за скенирање)
Надгледање мреже СНМП, ИЦМП, ВМИ. Можете купити СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја да бисте користили НетФлов, јФлов, сФлов, ИПФИКС и НетСтреам СНМП, НетФлов, надгледање виртуелних машина,
ВМИ, ХТТП, ЈМКС, ИП телефонија, Цисцо ЦаллМанагер, Медианет, ДНС, Проки Пинг, ИЦМП, ИП СЛА, НБАР, ИПФИКС, Порт Схакер, МиСКЛ, НАМ и други
ИПв6 подршка да да
Мапа топологије да да
Сислог да Да (захтијева СевОне Перформанце Апплианце Лог Апплианце)
Извештај о надгледању виртуелног сучеља и уређаја да да
Ацтиве Дирецтори да да
Цене Већ од 2892 долара Обратите се продајном тиму

Снимак екрана СоларВиндс

Монитор перформанси мреже СоларВиндс и СевОне тренутно су два најпознатија мрежна алата за надгледање. Како су се потребе мрежних администратора развијале експоненцијално, и ова два производа су се прилагођавала. Монитор перформанси мреже СоларВиндс је систем за праћење мреже заснован на Виндовс-у који се такође може покренути као виртуелна машина и нуди окружење за надгледање које је структуирано кроз контролну таблу.

Уређаји се мапирају коришћењем мрежни алат за аутоматско откривање а затим се могу видети у разним визуелним приказима. Визуелни дисплеји доступни у СоларВиндс Нетворк Монитор укључују мапе топологије мреже у графиконе и графиконе. Монитор перформанси мреже СоларВиндс пружа вам интензивно-визуелно искуство са којим можете надгледати. То омогућава кориснику да лако види шта се догађа из перспективе одоздо на доле.

СоларВиндс Монитор перформанси мреже способност праћења је подржана употребом СНМП, ИЦМП, и ВМИ. Међутим, ако желите да користите надзор над протоком, мораћете да купите копију СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћајаСоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја која кошта 1.795 долара (1.400 фунти) и омогућиће вам да се понашате Нето прилив, јФлов, сФлов, ИПФИКС и НетСтреам.

Снимак екрана СевОне

У поређењу, СевОне нуди другачији приступ према надгледању мреже Монитор перформанси мреже СоларВиндс. СевОне је инсталиран као хардвер директно у центар података, што помаже да се подржи потенцијал за повећање величине даље низ линију. Карактеристике СевОне нису одвојени модулима као што су они у њима Монитор перформанси мреже СоларВиндс било. На пример, ако желите да приступите надзору НетФлов-а, открит ћете да је део надзорне табле и нећете морати да кликнете на другу картицу.

Са СевОне можете да пратите СНМП, Нето прилив, ИЦМП, ИПФИКС, и још. Највећа предност у томе СевОне ужива више СоларВиндс Монитор перформанси мреже је да нуди подршку за НетФлов. НетФлов је неопходан за спровођење анализе пропусне ширине и док можете да га купите СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја, недостатак ове функције чини је пропуштеном шансом Монитор перформанси мреже СоларВиндс.

Поређење главних карактеристика: Упозорења

Једно од најважнијих подручја на које треба узети у обзир приликом разматрања новог алата за праћење мреже јесу упозорења. Имајући прави систем упозорења помаже вам да останете у петљи чак и када нисте залепљени на свој уређај. Упозорења су област у којој су оба Монитор перформанси мреже СоларВиндс и СевОне раде веома добро. Монитор перформанси мреже СоларВиндс има систем упозорења који вам омогућава да знате када су уређаји близу квара (или када нису радили).

То вам осигурава да будете обавештени само када су уређаји у озбиљној опасности и смањује количину неважних обавештења које имају проблем са неким другим платформама за надгледање мреже. Такође можете прилагодити своје искуство конфигуришући мрежна упозорења која се покрећу по посебним критеријумима. Исто тако, постоји и потенцијал постављања услова окидача тако да се упозорење активира када се нешто конкретно догоди.

Упозорења тада шаљу е-пошта и СМС тако да се може поступити. Могућност прилагођавања упозорења на овај начин је изузетно корисна, а то је и нешто СевОне ради врло добро. СевОне управља системом упозорења на прагу који обавештава корисника када су претходно подешени прагови упозорења прекршени. Можете погледајте упозорења путем е-поште, контролну таблу или путем мобилне апликације СевОне.

Имајући прилагођене окидаче осигуравате да будете у контакту са оним што се догађа и да не превидите ништа што би могло да вам изазове неочекивани прекид рада. На основу употребљивости и једноставности то се мора рећи Перформансе мреже СоларВиндс Монитор има бољи систем упозорења. Једноставније је за употребу и пружа искуство праћења које вам омогућава да направите корак унапред, спречавајући тако бескрајне нотификације.

СоларВиндс вс НетБраин

ФеатуреСоларВиндс Нетворк Перформанце МониторНетБраин
Нетворк Дисцовери Да (СНМП аутоматско откривање) Да (ЦЛИ аутоматско откривање података)
Командна табла да да
Нето прилив Не (треба СоларВиндс НетФлов Анализер) да
Мапа мрежне топологије да да
АПИ-ји Не да
Аутоматизација Не да
Апликација за мобилне уређаје Не Да (Капп)
Прилагодљива упозорења да да
Цене Већ од 2892 долара Обратите се продајном тиму

НетБраин Траффиц Патх

Док НетБраин није тако добро познато као Монитор перформанси мреже СоларВиндс, то је још увек један од најфункционалнијих производа за праћење мреже на тржишту. Једна од карактеристика која чини НетБраин издвојити је своје откриће мреже. НетБраин има своју значајку аутоматског откривања, али уместо да врши СНМП испитивање по којем је СоларВиндс добро познат, НетБраин гради математички модел из живих података и прикупља ЦЛИ податке са повезаних уређаја.

Главна предност ове методе аутоматског откривања је надмашена СоларВиндс Монитор перформанси мреже Анкета СНМП-а је да може прикупља податке са свих уређаја. У супротности, Монитор перформанси мреже СоларВиндс могу анкетирати само уређаје који подржавају СНМП. У том смислу, НетБраин пружа вам већу видљивост јер вам омогућава преглед сви ти уређаји.

НетБраин такође има убедљиву визуелизацију. Можете користити НетБраин до креирање мапа топологије мреже на захтев да видите како ваша мрежа функционише из тополошке перспективе. Направљени су из података уживо, како би се осигурало да је све што видите потпуно тачно. У случају да се ваша мрежа промени, промена НетБраин платформа ће ажурирати вашу мрежну тополошку мапу тако да је не морате ручно ажурирати.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс има слично подешавање у којем можете креирати и мрежне мапе топологије помоћу Критична визуелизација НетПатх-а. Ова функција омогућава вам да гледате мрежу из перспективе скока у скок. Иако је ово слично НетБраин'с има много већу производну вредност што чини искуство праћења у целини задовољнијим.

Поређење функција: Упозорења 

НетБраин такође нуди искуство упозоравања у складу са СоларВиндс Монитор перформанси мреже. Са НетБраин не можете да примате само упозорења, већ и конфигуришу систем карте који се аутоматски активира НетБраин анализа након што се подигне упозорење. То помаже кориснику да покрене информирано отклањање проблема и помаже у откривању узрока проблема. на НетБраин кориснику се пружа динамичка мрежна карта која приказује предметно подручје

Ескалацију можете конфигурисати и коришћењем АПИ-ја. Ово осигурава да вам не требају слати датотеке дневника да бисте добили брзи одговор. У случају реакције на претњу, то вам помаже у реаговању пре него што оштећење настане. У смислу аутоматизације, НетБраин има изразиту ивицу Монитор перформанси мреже СоларВиндс.

СоларВиндс вс Сплунк

ФеатуреСоларВиндс Нетворк Перформанце МониторСплунк
Аутоматско откривање да Не
Праћење мреже у реалном времену да да
Надзорне табле да да
Машинско учење Не да
Додаци Не Да (преко 1000)
Аутоматизација Не Да (аутоматизовано претраживање и анализа дневника)
Цене Већ од 2892 долара Почиње од 75 УСД месечно за Сплунк светлост (до пет корисника) и 150 УСД месечно за Сплунк Ентерприсе

Сплунк Сцреенсхот

Сплунк је једна од највећих алтернатива СоларВиндс на овој листи. Сплунк је веома цењени провајдер решења за надгледање мреже. Са Сплунк, можете да надгледате мрежу у реалном времену. Сплунк користи податке о машини са својих повезаних уређаја да би мерио успешност вашег окружења. Можете чак и да користите Сплунк'с Претражите језик обраде (СПЛ) за претраживање ових података у реалном времену.

Међутим, оно што чини Сплунк посебно је занимљив алат за праћење мреже могућности аутоматске детекције. На пример, може откривање ненормалних образаца података широм ваше мреже. Можете чак препознати обрасце уобичајених цибер напада који могу оштетити вашу мрежу. Сплунк'с Способности аутоматског откривања помажу вам да идентификујете проблеме сигурности и перформанси који би вам могли узроковати значајне проблеме даље.

У погледу визуелног дизајна, Сплунк је врло слично Монитор перформанси мреже СоларВиндс. Постоје графикони и графикони који вам помажу да видите шта се догађа, као и јасан дизајн надзорне табле. Иако ово двоје имају сличност, СоларВиндс Монитор перформанси мреже Једноставни изглед и брзи проток са контролне табле на појединачне приказе чине знатно глатко корисничко искуство.

Поређење функција: Упозорења 

Као једно од најбољих алата за праћење мреже на овој листи, то није изненађење Сплунк такође има своје могућности упозоравања. Можете да креирате упозорења у реалном времену да вас обавештавају о догађајима док се дешавају. Такође можете заказати упозорења ако желите да утицај на рачунар буде што мањи. То вам омогућава да умањите ефекте на своје перформансе док будете у току са променама на мрежи.

Такође можете да створите услове упозорења да одредите када желите да будете обавештени. Предност овог поступка је у томе што можете подесити понашање које желите да пратите. Крајњи резултат је окружење за праћење у које требате ступити само ако вас систем надгледа да се догодило нешто проблематично.

Једно ограничење Сплунк Оно што се истиче је да се систем упозорења осећа једном димензијом у поређењу са приступом Монитор перформанси мреже СоларВиндс и остале алате на овој листи. Једноставност коју нуди СоларВиндс Монитор перформанси мреже Систем упозорења једна је од ствари која га издваја из гомиле.

СоларВиндс вс Аувик

ФеатуреСоларВиндс Нетворк Перформанце МониторАувик
Праћење у реалном времену да да
Историјски мониторинг да да
Командна табла да да
Мапа топологије да да
Упозорења да да
ИПАМ Не (треба СоларВиндс управитеља ИП адреса) да
Оперативни систем Виндовс, веб-базиран Виндовс, Мац, Веб
Цене Већ од 2892 долара 30-40 УСД месечно за неограничене кориснике

Снимак екрана Аувик

Постоји неколико алата за мрежни надзор као добро дизајнираних Аувик. Аувик има једно од најсвежијих искустава са мрежним надзором на тржишту које се добро испреплићу с широком опсегом подршке за интеграцију са другим платформама. Аувик може да се интегрише са другим познатим платформама као што је ЦоннецтВисе Аутомате и Континуум за обезбеђивање комплетног управљања мрежом.

Аувик је мрежни монитор високих перформанси на више начина, али нигде то није јасније приказано него на његовом мрежни попис и мапирање у стварном времену Карактеристике. Може се регистровати када су нови уређаји повезани на ваш уређај и додати их у мапу топологије ради даље анализе. На мапи топологије можете кликнути на појединачне уређаје да бисте видели више информација. На пример, можете да кликнете на ПЦ да бисте видели његов опсег уређаја.

Неопходно корисничко искуство се ни ту не зауставља. Аувик такође нуди корисничку аутоматизовану сигурносну копију и рестаурације. То значи да не ризикујете да изгубите све ако уређај падне. То додаје ниво сигурности који ривал ривал ограниченом приступу сигурности који може видети Монитор перформанси мреже СоларВиндс.

Додатне карактеристике: ИПАМ и управљање лозинком

Функције које заиста чине Аувик стандоут фром Монитор перформанси мреже СоларВиндс су његов ИПАМ и управљање лозинком. Са ИПАМ-ом, Аувик омогућава кориснику да види који уређаји користе које подмреже у вашој мрежи. Ово је сјајно јер вам омогућава да видите који су то ИП дефинисани. Није укључена еквивалентна функција Монитор перформанси мреже СоларВиндс, и СоларВиндс корисници морају да купе СоларВиндс Менаџер ИП адреса да бисте искористили ову функцију.

Аувик'с менаџер лозинки је још једна област у којој Аувик заиста и истиче. Аувик вам омогућава да шифрирате и складиштите лозинке унутар свог надзорног окружења тако да су увек надохват руке. Заправо, требате упамтити само једну лозинку да бисте надгледали целу мрежу (вашу) Аувик Лозинка). Опет нема такве функције Монитор перформанси мреже СоларВиндс што помаже Аувик да се заиста истичу.

СоларВиндс вс Ектрахоп

ФеатуреСоларВиндс Нетворк Перформанце МониторЕктраХоп
Аутоматско откривање да да
Надзорне табле да да
Аутоматизација Не Да (и интегрисано са Пхантом, Амазон Веб Сервицес, Сервиценов, Сплунк)
Рест АПИ Не да
Машинско учење Не да
Цене Већ од 2892 долара Почиње од 14,500 УСД (11,302 £)

Снимак заслона Ектрахоп

Ектрахоп је провајдер мреже праћења који је усмерен на превенцију претњи. Ектрахоп нуди врхунско искуство праћења мреже које кориснику помаже да исече непотребне податке и види кључне информације о ономе што се догађа. Инструментална табла је срце и душа где обављате своје активности праћења Ектрахоп.

Међутим, Ектрахоп'с приступ надзору мреже врло је различит од начина рада већине провајдера. ЕктраХоп је много више усмерен на анализу података. Уз то, још увек можете да прегледате своје податке о прошлој употреби у различитим временским прозорима, било да желите да проверите дневне догађаје или недељу дана колико вреди.

Тхе Машинско учење систем којим управља Ектрахоп се зове ЕктраХоп Адди. ЕктраХоп Адди је услуга машинског учења заснованог на облаку за податке о жицама. Укратко, овај производ скенира обрасце у подацима о вашем коришћењу како би вам помогао да откријете неправилности и проблеме са перформансама. Највећа предност ове поставке је да смањује количину ручних грешака које корисник мора да уради да реши мрежне грешке.

Ектрахоп такође има могућност да уређајима за аутоматско откривање широм мреже. То значи да ако је прикључен нови уређај, он се додаје у ваше окружење за надгледање. Једном када је повезан подршка за преко 50 протокола и готово све ТЦП, и УДП системи. Такође је високих перформанси у смислу да може да покрене до 100 Гбпс саобраћаја.

Док Ектрахоп нуди убедљив пакет у погледу машинског учења, а његове традиционалне мрежне способности за праћење нису тако комплетне Монитор перформанси мреже СоларВиндс. Иако Монитор перформанси мреже СоларВиндс нема способност машинског учења Ектрахоп, то надокнађује пружањем испробане и тестиране мреже за надгледање мреже која је током година одржавала безброј организација.

Кинг оф тхе Хилл: Монитор перформанси мреже СоларВиндс

Све у свему, Монитор перформанси мреже СоларВиндс има добру досљедност у цијелој плочи. Док алати воле Ектрахоп нуде боље функције у погледу машинског учења, СоларВиндс Нетворк Мониторинг нуди најпотпуније класично искуство надгледања мрежа на тржишту.

Поштено је рећи да алати воле СевОне имају предност када је у питању НетФлов анализа и недостатак а Нето прилив способност анализе Монитор перформанси мреже СоларВиндс представља значајно ограничење (посебно имајући у виду да за овај програм морате додатно платити!). Ипак Монитор перформанси мреже СоларВиндс остаје једна од најатрактивнијих платформи за надгледање мреже која се заснива на начину на који своје искуство надгледања мреже чини заједно.

Ако тражите платформу за надгледање мреже коју је лако поставити, помоћу аутоматског откривања, мапа топологије, упозорења и извештаја, Монитор перформанси мреже СоларВиндс је добро колико се добије. Без обзира да ли сте у малим и средњим предузећима или у мултинационалним организацијама, овај производ има опсег који може да се носи са вашим захтевима за коришћење..

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад БЕСПЛАТНО суђење на соларвиндс.цом

Такође видети: 25 најбољих алата и софтвера за надгледање мреже у 2018. години

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 54 =

Adblock
detector