АппДинамицс вс Нев Релиц

АппДинамицс вс Нев Релиц Хеадер

Мониторинг инфраструктуре је једна од оних ниша за управљање мрежама која је засићена конкуренцијом. Ипак, у овом изузетно конкурентном сектору, мало је алата који су доминантни као АппДинамицс и Нев Релиц. Ове две платформе су зарадиле своје пруге као неке од најопсежнијих и најтранспарентнијих платформи за надгледање мреже у игри. У овом чланку ћемо погледати АппДинамицс вс Нев Релиц расправа да се одлучи шта је боље.

АппДинамицс

Пут у 2008, АппДинамицс први је лансирао Јиоти Бансал; од тада је компанија постала један од најпознатијих провајдера за мрежни надзор. АппДинамицс нуди платформу за надгледање перформанси апликација дизајнирану да вам помогне да надгледате сноп апликација и мрежну инфраструктуру од врха до дна.

Једна од ствари која чини АппДинамицс посебно је коришћење интелигентних мотора. Ови укључују:

 • Апп иК
 • Мицросервицес иК
 • Основни иК
 • Дијагностички иК
 • Сигнал иК

АппДинамицс је решење које је углавном усмерено на веће компаније. Било је веома успешно као решење за надгледање инфраструктуре са брендовима као што су Цисцо, Екпедиа, Насдак, и ДирецТВ користећи производ током година.

Нев Релиц

Нев Релиц је још једно решење за надгледање перформанси апликација које може датирати све до 2006. Ово решење засновано на СааС нуди низ могућности праћења инфраструктуре које омогућавају корисницима да процене здравствено стање уређаја широм њихове мреже. Са Нев Релиц, можете да пратите на локалном нивоу, заснована на облаку, и хибридне инсталације тако да имате транспарентност у целости ваше мрежне инфраструктуре.

Постоји неколико различитих Нев Релиц производи које можете да користите за структуирање окружења за праћење, укључујући:

 • Нови Релиц АПМ
 • Нова Релиц инфраструктура
 • Нови претраживач реликвија
 • Нев Релиц Мобиле
 • Нова реликтна синтетика
 • Нев Релиц Инсигхтс

Нев Релиц такође је имала успеха са већим именима, али није имала исту привлачност као код већих организација АппДинамицсНев Релиц користе компаније из Зендеска, Хеарста, Оффице Депота и Трулиа.

Упоређивање АппДинамицс-а и Нев Релиц-а-хеад-то-хеад

ФеатуреАппДинамицсНев Релиц
Инсталација СааС, локална или хибридна платформа СааС
Прилагођене контролне табле да да
Програмски језици Јава, .НЕТ. ПХП, Ноде.јс, Ц ++, Питхон, Го Јава, .НЕТ, Моде.јс, ПХП, Питхон, Руби, Го
Подесива упозорења да да
Извештаји да да
АПИ-ји РЕСТ АПИ РЕСТ АПИ
Додаци и проширења Преко 130 додатака Преко 100 додатака
Компатибилне су са трећим лицима Амазон ЕЦ2, АВС ЕЦ2, АВС еластични кеш
Мицрософт Азуре СервицеБус, Постгре СКЛ база података, Апацхе, Доцкер, ИБМ Вебспхере, Заббик, Линук, Сплунк, Цитрик и Орацле
Амазон ЕЦ2, Амазон Еластиц Боок Сторе, Амазон РДС, Амазон СКС, Орацле Датабасе, МиСКЛ, Цитрик НетСцалер, Мицрософт Азуре СКЛ, База података, Апацхе ХТТПд и Ред Хат
Цене Контактирајте продајни тим Про налози почињу од 199 УСД месечно

Мониторинг апликација

АппДинамицс АПМСа АппДинамицс управљање перформансама апликација (АПМ) решење можете пратити перформансе апликација широм своје мреже. АппДинамицс омогућава вам да видите перформансе пословања и апликација у реалном времену. Статус повезаних уређаја и апликација је обојен у боји тако да се погледом може видети грешка (то се јасно види на горњој слици).

Једна област где АппДинамицс заиста се издваја Нев Релиц је аутодискривање. АппДинамицсАПМ решење може аутоматски да открије прилагођена путовања путем апликација. Ово путовање пресликано је на визуелном екрану обојеном у боји. Ово аутоматско откривање региструје радње попут Адд то Царт и приказује их у формату да бисте могли да видите шта се дешава испод хаубе.

Функција аутоматског откривања је најкориснија за постизање транспарентности током целог корисничког путовања. Дакле, ако желите да добијете потпуну транспарентност током путовања крајњег до крајњег корисника АппДинамицс има изразиту предност у односу на Нев Релиц. АппДинамицс нуди и дијагностику на нивоу кода која вам омогућава да видите основни узрок грешака у апликацији и проблема са перформансама. Ово је непроцењиво за решавање проблема са апликацијама широм ваше мреже.

Нев Релиц такође пружа велико искуство у праћењу апликације. Са Нев Релиц, можете погледајте време одзива апликације, пропусност, стопе грешака, апликативни хистограми, метрике трансакција, и сервисне мапе. Прегледавање хистограма апликације омогућава вам да видите времена одзива свих повезаних апликација. Ово је одлично јер можете упоредити више апликација одједном да бисте видели има ли хитних проблема са перформансама.

Такође можете да надгледате спољне услуге тако што ћете прегледати графиконе који приказују ваших пет најбољих спољних услуга на основу времена одговора и позива у минути. Слично томе, постоји и ЈВМ анализатор перформанси који вам омогућава да видите информације као што су активност нити, Подаци ХТТП сесије, бројање оптерећења класе, број истовара, и метрике базе података везе. Ове функције вам омогућавају да кажете да ли се појављују проблеми како бисте их могли отклонити.

Нев Релиц вероватно нуди једноставније искуство праћења ова два, али дубину АппДинамицс је без премца на тржишту. Функција аутоматског откривања пружа крајњу видљивост у свим вашим апликацијама. Ако озбиљно мислите да услугу учините што бољом за крајњег корисника тада АппДинамицс је бољи избор ова два производа.

Мониторинг базе података

Нев Релиц вам дозвољава приказ времена одзива на базу података и пропусност, време провео у позивима према бази података, Анализа СКЛ упита, споро СКЛ извештаје, и операције кеширања базе података. Једна од ствари која чини Нев Релиц посебно једноставна за употребу је могућност филтрирања према одређеној бази података. Са АппДинамицс можете прегледати потрошњу ресурса, стања чекања, планове извршења, СКЛ процедуре, похрањене процедуре, објекте базе података, промене догађаја, сесије корисника, статистику схема и планове извршења.

АппДинамицс подржава широк спектар добављача база података, укључујући Амазон РДС, МиСКЛ, Орацле, Постгре СКЛ, СКЛ Сервер, Сцалатра, Сцала, Сибасе АСЕ, Сибасе ИК, Монго ДБ, ДБ2, и Цассандра. У супротности, Нев Релиц нуди подршку за Орацле, МиСКЛ, Мицрософт СКЛ Сервер, Мицрософт Азуре СКЛ База података, Монго ДБ, и Постгре СКЛ. Више о добијању пуне листе додатака и њиховој инсталацији можете сазнати са овог линка овде.

Инсталација

АппДинамицс доступан је у више типова инсталације и може се распоредити као СааС платформа, на локалном нивоу, или хибридна платформа. С друге стране, Нев Релиц доступан је само преко СааС-а. Ако тражите флексибилне могућности размештања, тада АппДинамицс је производ за вас.

Прилагођене контролне табле

Нова контролна табла Релиц Инсигхтс

Нев Релиц омогућава корисницима да прегледају различите метрике перформанси директно кроз контролну таблу. Да бисте прилагодили своје искуство, можете да превучете и испустите метрике перформанси на контролну таблу. Постоји низ мјерних података о перформансама који су изворни Нев Релиц за кога можете да бирате, али такође можете да креирате и сопствене метрике. Можете изабрати метрике које желите да надгледате и изградити ваше корисничко искуство око тога.

Тхе АппДинамицс контролна табла је такође прилагодљива. Можете приказати метрике на перформансама апликација, сервера и базе података. Са АппДинамицс, можете прилагодити искуство корисника. На примјер, ако желите да корисници могу видјети прилагођене надзорне плоче, тада бисте конфигурирали њихов рачун са Прилагођени прегледник контролне табле улога. Постоји низ прилагођени предлошци контролне табле коју можете да користите од почетка.

Прилагођене контролне табле су област где АппДинамицс и Нев Релиц потпуно су равномерне. Свака од њих нуди могућност креирања прилагођених надзорних плоча на начин који је доступан новим и искусним корисницима.

Програмски језици

У погледу програмских језика, оба производа имају подршку за низ уобичајених програмских језика. АппДинамицс подржава употребу Јава, .НЕТО, ПХП, Ноде.јс, Ц++, Питхон, и Иди. исто тако, Нев Релиц нуди подршку за Јава, .НЕТО, Моде.јс, ПХП, Питхон, Руби, и Иди. Њих двоје су у рангу по питању подршке за програмске језике.

Упозорења

Упозорења Аппдинамицс

У већим мрежама је неопходно успоставити систем упозорења како бисте могли да пратите перформансе ваше апликације. Без упозорења, лако је заостати и пропустити кључна питања у вези са перформансама која могу довести до прекида рада. АппДинамицс и Нев Релиц препознали су ово и корисницима пружили упозорења и обавештења тако да могу бити у току са актуелним догађајима.

Тхе АппДинамицс систем упозорења функционише тако што корисник креира скуп Здравствена правила (приказан изнад). Здравствена правила су у основи листа услова покретања аларма. Постоји одређени број ових конфигурација по дефаулту, попут „Употреба процесора је превисока“. Изван оквира, такође је низ шаблона као што је Предложак укупне перформансе апликације који прати метрике попут учитавања апликације и времена одзива.

Када су у питању упозорења о Нев Релиц, једна од најкориснијих ствари су упозорења о расположивости. Нев Релиц користи пингер за провјеру доступности апликација слањем редовних захтјева. Ако се апликација покрене, послаће вам се упозорење да вам каже да је сервис ван мреже. Ово вам омогућава да што пре уђете и вратите услугу на мрежи.

Са Нев Релиц, можете да конфигуришете сопствене смернице упозоравања. Такође можете дефинисати политике упозорења за различите групе апликација као и рад са каналима за узбуњивање као што су ХипЦхат, Јира, ПагерДути, и Цампфире. На основу расположивих конфигурација, АппДинамицсУпотреба здравствених правила пружа прилагодљиву функцију упозоравања од оне Нев Релиц.

Извештаји

Извештаји вам омогућавају да размислите о вашим подацима о прошлој употреби и пружају вам могућност да проследите кључне информације другим члановима вашег тима. Сваки од ових провајдера укључује потпуно опремљене могућности извештавања. Са АппДинамицс можете узети податке директно са контролне табле и трансформисати их у извештај. Врсте извештаја укључују здравствени извештаји о апликацији, извештаје на табли, извештај ревизије контролера, и извештај са почетног екрана.

Можете креирајте извештаје према потреби или можете редовно заказивати извештаје. Заказивање извештаја је посебно корисно јер вам омогућава периодично пријављивање података о учинку. Нев Релиц'с могућности извештавања омогућавају вам креирање и примање прилагођених извештаја. Врста извештаја које можете да генерише укључује извештаји о расположивостиизвештаји о коришћењу хоста, извештаји о анализи капацитета, и извештаји о анализи скалабилности.

Додатно, Нев Релиц има извештаје који вам омогућавају да креирате и прегледате периодичне СЛА податке на дневној, недељној или месечној основи. Сви ови извештаји могу се преузети у облику .цсв датотека. Само на основу једноставности, Нев Релиц овде доноси победу због расположивих опција извештаја.

АПИ-ји

АПИ-ји су постали један од најчешћих начина да провајдери мрежних надзора омогуће корисницима да изграде своје сопствено окружење за надгледање. АппДинамицс и Нев Релиц сваки од њих има своје АПИ-је тако да корисници могу да уређују своју мрежу онако како желе од главе до пете.

Међутим, АппДинамицс не зауставља се ни код екстензија; такође нуди употребу а РЕСТ АПИ. РЕСТ АПИ вам омогућава правите прилагођене апликације и додаци за прилагођавање вашег искуства праћења. Кориштење АПИ-ја за извлачење метрика апликација и конфигурирање нових апликација уобичајено је за кориснике АппДинамицс.

Нев Релиц такође нуди свој РЕСТ АПИ који се може користити за побољшање могућности основне платформе за надгледање. Са Нев Релиц'с АПИ-ји са којих можете преузети податке Нев Релиц производа, убаците своје податке и прилагодите конфигурације. Тренутно можете да користите АПИ-је за побољшање упозорења, АПМ-а, прегледача, инфраструктуре, увида, мобилних уређаја, додатака и синтетике.

На пример, ако желите да користите АПИ-је да бисте побољшали надзор над инфраструктуром, могли бисте да употребите АПИ упита Инсигхтс за извлачење података о употреби претплате. Исто тако, можете користити АПИ упозорења о инфраструктури за управљање начином на који примате упозорења.

Додаци и проширења

За прилагођено искуство надгледања, готово да ће вам требати опција за додавање додатака. То је нешто што обоје АппДинамицс и Нев Релиц олакшали су у једном или другом облику. Тхе АппДинамицс Екцханге је АппДинамицсОдговор на проширења и омогућава корисницима да граде и захтевају проширења према потреби. Тренутно их има преко 130 додатака је доступно да се преузме бесплатно.

Они су невероватно корисни за побољшање вашег искуства у праћењу. На пример, ако сте користили услугу облака из Амазона, постоји низ проширења која бисте могли да искористите. Проширење за надгледање Амазон АВС СКС, АппДинамицс Надоградња за надгледање за употребу са АВС ЕЦ2, АВС проширење за надгледање аутоматског скалирања, и АВС ЕБС Мониторинг Ектенсион, све вам омогућавају да надгледате АВС услуге.

Нев Релиц такође има свој систем додатака за надгледање скупа апликација. Постоје преко 100 додатака доступно, али можете и сами да направите свој. Додаци се могу градити из Руби СДК-а, Јава СДК-а или помоћу АПИ-ја. Сви додаци се могу наћи у директоријуму додатака. У Централни именик додатака, можете да тражите додатке које су објавили други програмери. Када видите додатак који вам се допада, једноставно притисните дугме за преузимање и инсталирајте га.

На основу једноставности процеса додатака и интеграције коју нуди Плугин Централ Дирецтори, Нев Релиц нуди приступачније функције додатака од њих АппДинамицс. Иако оба производа омогућавају да структуирате своје окружење за праћење по својој жељи, Нев Релиц овде има предност.

Компатибилност трећих страна

Како су савремене мреже постале сложеније са специјализованим платформама и услугама трећих страна, постало је неопходно користити алатке за надгледање мреже који се могу повезати с њима. Интеграција са производима трећих страна често је једини начин да се повећа транспарентност преко услуге. Горе смо то споменули АппДинамицс и Нев Релиц користите додатке и проширења да бисте то постигли. У овом одељку детаљније ћемо се позабавити услугама са којима је сваки производ компатибилан.

Тхе АппДинамицс Екцханге библиотека нуди подршку за низ других услуга и производа, укључујући; Амазон ЕЦ2, АВС ЕЦ2, АВС ЕластиЦацхе,  Мицрософт Азуре СервицеБус, Постгре СКЛ, Апацхе, Доцкер, ИБМ Вебспхере, Заббик, Линук, Сплунк, Цитрик, и Орацле. То вам даје чврсте темеље за интеграцију са другим производима.

У супротности, Нев Релиц'с додаци укључују подршку за Амазон ЕЦ2, Амазон Еластиц Блоцк Сторе, Амазон РДС, Амазон СКС, Орацле Датабасе, МиСКЛ, Цитрик НетСцалер Мицрософт Азуре СКЛ база податакаАпацхе ХТТПд, и Ред Хат Ентерприсе Линук да поменемо само неке. На основу велике ширине понуђених пружатеља услуга, Нев Релиц овде има јасну предност. Распон добављача наведен на Нев Релиц веб страница је знатно шира од оне која се нуди АппДинамицс екстензије.

Цене

Цијене ће бити једна од карактеристика која су најважнија. Без обзира која прорачунска ограничења имате, Нев Релиц има јасну предност за све организације осим за највеће. Нев Релиц наводно је повољнија опција те две цене АппДинамицс може га оставити ван домашаја многих малих и средњих организација.

Цена коју ћете платити за коришћење Нев Релиц може се израчунати на Нев Релиц веб сајт. Крајњи трошак зависиће од низа фактора, укључујући вашег добављача услуга у облаку, величину инстанце, време извршења и количину инстанци. Про рачуни за Нев Релиц стартујте по цени од 199 УСД (151 £) месечно за сваког домаћина. Ако ово купујете као годишњи план, цена пада на 149 УСД (113 €).

С друге стране, потребно је да се обратите продајном тиму компаније АппДинамицс да бисте видели цену за АПМ Про, АПМ Адванцед, или АПМ Пеак. Прича се да је цена АппДинамицс-а 3.600 УСД (2.737) годишње по јединици.

Вреди то напоменути Нев Релиц нуди низ опција за цене на основу врсте платформе коју желите да имплементирате. Можете бирати између Нови Релиц АПМ, Нова Релиц инфраструктура, Нови претраживач реликвија, Нова реликтна синтетика, Нев Релиц Мобиле, и Нев Релиц Инсигхтс.

АппДинамицс вс Нев Релиц: Пресуда

С обзиром на ширину функција које нуди сваки производ, неспорно је да су оба врхунска оруђа у готово сваком окружењу. Међутим, ако имате буџет да бисте га олакшали, препоручујемо вам да идете заједно АппДинамицс. Дубина његових могућности надгледања апликација, могућности аутоматског откривања и проширења дају му предност над Нев Релиц.

Међутим, ако тражите производ који је једноставнији и мало мање сложен, тада бисте требали кренути Нев Релиц уместо тога. Корисничко сучеље је интуитивно и моћи ћете покренути софистицирано управљање апликацијама без пробијања банке. И даље имате РЕСТ АПИ и још увек имате могућност проширења на основни програм помоћу додатака.

Коначно, ваш избор решења за надгледање апликација зависиће од вашег окружења. Већа окружења која управљају великим бројем апликација боље се посуђују АппДинамицс него Нев Релиц (као што показује њихово вучење са већим компанијама!). У супротности, Нев Релиц боље је за оне средње и велике организације које нису достигле свој врхунац.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 63 =

Adblock
detector