АппДинамицс вс Сплунк

АппДинамицс вс Сплунк заглавље

Када је у питању надгледање апликација, АппДинамицс и Сплунк су два имена која су прилагођена потребама савремених организација. Ова два титана стајала су као нека од решења за надгледање перформанси апликација која су намењена пружању потпуне транспарентности у погледу перформанси њихових апликација. У овом чланку ћемо размотрити дебату између АппДинамицс-а и Сплунк-а како бисмо вам помогли да одаберете најбољи алат за своје окружење.

АппДинамицс Преглед

АппДинамицс је вероватно најпознатије решење за надгледање апликација на свету. Помоћу АппДинамицс можете аутоматски пресликати пословне трансакције апликација да бисте видели проблеме са перформансама из надземне перспективе. Ово укључује географску карту путовања купца, тако да можете видети како се корисничко искуство преводи од почетка до краја.

АппДинамицс нуди подршку за Јава, .НЕТО, ПХП, Ноде.Јс, Ц++, Питхон, и Иди. Решење за надзор перформанси апликације (АПМ) дизајнирано је од главе до пете како би купцима омогућило најбоље искуство крајњег корисника. У пракси је ово платформа која комбинује праћење перформанси апликација, надгледање крајњих корисника, праћење перформанси пословања и надгледање инфраструктуре. АппДинамицс има бројне напредне клијенте, укључујући Водафоне, Насдак, Диконс Царпхоне, еХармони и Светску банку.

Преглед сплунк-а

Сплунк је решење за надгледање апликација које вам омогућава праћење повезаних апликација коришћењем машинских података. Помоћу Сплунк-а можете да видите перформансе својих апликација у реалном времену. Можете да видите да ли су ресурси горе или доле или имате проблема са перформансама. Можете такође претварање података дневника у метрике користи се за активирање упозорења. Сплунк такође има могућност извлачења стриминга података у стварном времену са спољних сервиса Апацхе Кафка и АВС Фирехосе Кинесис.

Сплунк је усвојио низ различитих клијената високог профила, укључујући 89 чланова Фортуне 100. Имена укључују Цоца-Цолу, ЦлоудСхаре, Домино'с, Јохн Левис и Тесцо. Сплунк се доказао као решење које се добро уклапа у чак и највеће окружење за надгледање апликација.

Поређење АппДинамицс-а и Сплунк-а

ФеатуреАппДинамицсСплунк
Мониторинг апликација да да
Цлоуд Мониторинг да да
Надгледање сервера да да
АИ и машинско учење Да (откривање аномалије) Да (откривање аномалије)
Додаци и додаци Преко 130 екстензија 100 апликација ДевОпс, 806 апликација за превару и усклађивање, 840 апликација за ИТ операције, 652 апликације, 122 апликације за пословну аналитику, 102 ИоТ и индустријских података
РестАПИ Да (више АПИ-ја) да
Цена 3.600 долара по јединици годишње Сплунк Ентерприсе почиње од 150 УСД по гутању ГБ

Мониторинг апликација

Није тајна да је надгледање апликација хлеб и маслац и АппДинамицс и Сплунк. Од њих два, АппДинамицс нуди најцјеловитије искуство праћења апликација у погледу транспарентности и једноставности употребе. АппДинамицс може аутоматски открити апликације у мрежи и успоставити основне тачке перформанси. Апликације се могу надгледати све до нивоа кода, тако да можете видети основни узрок било каквих проблема са перформансама.

На пример, можете преглед целокупног путовања купца Ваших купаца да траже подручја слабих перформанси. Путовање купца је приказан као мапа како би вам било лакше да видите све елементе који чине крајње корисничко искуство. Ова перспектива одоздо нагоре омогућава вам да оптимизирате корисничко искуство и осигурате да апликације функционишу онако како би требале.

Сплунк пружа детаљан преглед перформанси и здрављу апликација широм мреже. На први поглед можете препознати да ли апликације раде онако како би требале или се још тога догађа. То се може видети кроз једноставно контролну контролну таблу која делује као централно средиште за већину ваших активности праћења.

Међутим, да би искључио притисак корисника, Сплунк користи машинско учење за откривање образаца и успостављање основних основа перформанси. Сплунк може да анализира ваше тренутне податке о употреби и предвиди будуће проблеме са перформансама. Машинско учење је сјајно јер вам помаже да планирате будућност и пружа вам информације како би ваше апликације дугорочно биле успјешне.

Цлоуд Мониторинг

Током протекле деценије видели смо да више организација укључује дневне услуге у облаку. Раст услуга у облаку је то значио Платформе за надгледање апликација морају имати могућност надгледања инфраструктуре у облаку како би се добила комплетна слика. Ово је изазов с обзиром да облачне услуге често управљају треће стране које нису увек транспарентне.

Надгледање облачних услуга није проблем за АппДинамицс и Сплунк. На АппДинамицс можете да видите перформансе услуга у облаку у реалном времену. Можете видети основе као што су перформансе услуга у облаку и дубоко ући у саме пословне трансакције праћењем података као што су обим трансакције и пропусност.

Помоћу Сплунк-а можете управљати облачним сервисима, хибридним сервисима и миграцијом облака са једне локације. Могућност надгледања ових ресурса омогућава вам да будете сигурни да су ваше услуге у облаку сигурне и помаже вам да решите проблеме у случају да проблеми са перформансама изађу натраг у главу.

ти такође можете видети колико вас коштају ресурси у облаку и предвидите своје будуће захтеве за коришћење како бисте осигурали да најбоље искористите своје ресурсе у облаку. Ово ће вам омогућити да видите да ли плаћате превише за услугу која вам неће бити потребна у догледној будућности. На основу могућности праћења будућих потреба, Сплунк овде има предност.

Надгледање сервера

Као један од најважнијих ресурса у савременом умрежавању, од највеће је важности осигурати да сервери имају високу доступност. Ово је област у којој су и АппДинамицс и Сплунк првокласни производи. АппДинамицс омогућава прикупљање низа метрика са повезаних сервера. На пример, можете видети здравље повезаних сервера и погледајте како су се перформансе сервера мењале током времена.

У случају да нађете проблем као што је уско грло, можете почети одмах са решавањем проблема како бисте прецизно утврдили узрок проблема и отклонили га. Сплунк платформа такође нуди могућност праћења физичких и виртуелних сервера због проблема са перформансама. Можете уочити проблеме са перформансама и указати на кључна питања као што су латенције и утоваривачи, тако да можете предузети радњу пре него што сервер постане жртва застоја..

Већина активности праћења вашег сервера одвијат ће се путем надзорне плоче гдје можете погледати евиденција података и Употреба процесора да видите статус повезаних сервера. Ови подаци вам се приказују у формату графикона тренда тако да можете видети да ли постоје флуктуације током времена које бисте морали да имате на уму.

Поред тога, помоћу програма Сплунк можете да видите активност повезаних сервера у дата центрима и дистрибуираној облачној инфраструктури. Можете надгледајте перформансе свог сервера помоћу метрика као што су ЦПУ% и РОИ%. У случају да откријете да постоји проблем са сервером, можете прегледати вишеструке нивое инфраструктуре да бисте пронашли коријен проблема и ријешили га.

Сплунково искуство надгледања сервера усмерено је на то да вам помогне да наставите и радите своје сервере. Надгледање ширине опсега, капута за оптерећење и капацитета само су неки од фактора које можете пратити да бисте проценили рад сервера. Иако Сплунк ради добар посао надгледања сервера, чини се да АппДинамицс нуди све углађеније искуство.

Такође видети: Надгледање мреже, сервера и апликација за мала и средња предузећа

Аутоматско откривање

Аутоматско откривање је област где АппДинамицс има једну од најзначајнијих предности у односу на Сплунк. АппДинамицс има могућност аутоматског откривања која могу да прикажу визуелне везе између корисника током апликација. Кад год корисник предузме акцију и дода производ у корпу за куповину или одјави, моћи ћете га видјети.

Све ове информације за вас су приказане на мапи. Мапа вам омогућава визуелни приказ целе апликације апликације. Приказивање ове апликације на овај начин даје вам потпуни преглед корака ваше апликације који вас прати на врху проблема са перформансама док се појаве.

Нажалост, Сплунк нема такву способност. Као резултат тога, АппДинамицс је бољи избор ако желите да добијете потпуну видљивост над вашом инфраструктуром, истовремено минимизирајући количину ручне конфигурације коју морате да урадите пре него што почнете да користите производ.

АИ и машинско учење

Део еволуције са брзим потребама модерног тржишта је коришћење решења које за вештачку интелигенцију користе вештачку интелигенцију и машинско учење. АппДинамицс АПМ има функцију машинског учења која се користи за аутоматско откривање аномалија перформанси. Производ користи алгоритме машинског учења на основу просјечног времена одзива да бисте утврдили када апликација делује проблематично. Можете прегледати функцију одмах до линије кода која узрокује проблем са перформансама.

Поред тога, када реагује на догађаје, систем машинског учења шаље обавештења и ескалира одговоре на инциденте. То се постиже коришћењем базних линија, које аутоматски креира АппДинамицс. Те се основне линије прате и упозоравају када се прекрше. То осигурава да се особље држи у петљи и слободно одговара када је то потребно.

Сплунк користи решење за машинско учење које се назива Алат за машинско учење (МЛТ) За откривање аномалије Може препознати када је перформансе изван норме и упозорити вас. Ако се догоди нови догађај за разлику од било које претходне активности, МЛТ ће вас обавестити. Заправо, систем машинског учења надгледа ваше апликације за вас.

Сплунково машинско учење такође нуди предиктивну аналитику која ће предвидјети будуће перформансе ваших апликација. Ово је сјајно за брзо откривање дугорочних трендова. На пример, можете предвидети ствари као што су будућа снага сервера и пораст клијента, тако да можете предузети радњу како бисте се што брже позабавили тим проблемима..

Проширења и додаци

Проширења и додаци постали су основни део модерног праћења апликација. Укључивање нових проширења и додатака је од суштинске важности за праћење потреба ваше организације. АппДинамицс има преко 130 додатака. Укључују проширења за .НЕТО, узбуњивање, АВС, Азуре Монитор, Јава, Ламбда, МонгоДБ, Надгледање сервера, и Рачунало без сервера.

Сплунк има низ додатака који се називају Аппс. Те апликације укључују Мобиле Интеллигенце, Сплунк СтреамАмазон Веб Сервицес, ВМВаре и Виртуализација, Уник и Линук, Мицрософт Екцханге, ДБ Цоннецт, ОДБЦ, ПЦИ Цомплианце, и Сплунк Аналитицс за Хадооп. Свака од ових апликација нуди нове могућности. На пример, апликација за веб услуге Амазон омогућава вам коришћење АВС ЦлоудТраил и конфигуришете протоке података да би надгледали ваше ресурсе у облаку.

Сплунк нуди широк спектар апликација за различите потребе. Постоји 100 апликација ДевОпс, 806 апликација за превару и поштовање безбедности, 840 апликација за ИТ операције, 652 помоћне апликације, 122 пословне аналитике и 102 ИоТ и индустријске апликације за податке. На основу низа доступних апликација, Сплунк овде има јасну предност јер је кориснику једноставно на располагању више опција.

Рест АПИ

Ан АПИ или ан Интерфејс за програмирање апликација је постао један од најчешћих начина да се корисницима омогући прилагођавање сопственог корисничког искуства. И АппДинамицс и Сплунк имају на располагању РЕСТ АПИ-је. Постоји више различитих АПИ-ја АппДинамицс који вам омогућавају да прилагодите платформу. Они се састоје од АПИ-ја на платформи и АПИ-ја на страни агента.

АПИ-ји на страни платформе које нуди АппДинамицс укључују АПИ контролера, АПИ за аналитичке догађаје, Самостални АПИ-ји машинског агента, АПИ-и за агенсе базе података, АПИ-ји за инструменте апликацијског агента, АПИ за упозорење и одговор, и тхе АПИ Цлоуд Цоннецтор. Један од посебно корисних АПИ-ја је АПИ упозоравања и одговора, који вам омогућава да креирате прилагођене догађаје, преузимате податке о догађајима и креирате прилагођене УРЛ адресе за обавештења.

Помоћу Сплунк Ентерприсе РЕСТ АПИ-ја то можете креирајте сопствене програме и користите ХТТП и ХТТПС протоколе да бисте комуницирали са Сплунк Ентерприсе. Можете да користите АПИ за креирање сопствених апликација, видгета и мобилних апликација за интеракцију са Сплунк-ом. Поред АПИ-ја, Сплунк има и нешто што се назива Сплунк СДК-ови. Сплунк СДК-ови омогућавају вам да интегрирате Сплунк са разним сервисима треће стране и изградите кориснички интерфејс за свој веб стацк.

Постоје Сплунк СДК-ови који су доступни у Питхон, Јава, ЈаваСцрипт, и Ц #. На основу приступа АПИ-ја који су отворени за кориснике АппДинамицс-а, ова се платформа истиче као боља од ове две уколико желите да своје окружење за праћење структуирате у складу са својим потребама.

Подршка заједнице

Ако имате подршку активне заједнице која стоји иза производа, то може увелике променити количину пређених километара помоћу алата за надгледање апликација. Једноставним гледањем форума заједнице или стручним саветима директно од продавца можете научити нове ствари о вашем производу и побољшати вештине праћења. И АппДинамицс и Сплунк иза себе имају подршку у разумној величини.

АппДинамицс заједница се састоји од форум за дискусију и а База знања испуњен стручним саветима. Чини се да је АппДинамицс форум мало активнији од К Сплунк заједнице&Одељак. Исто тако База знања садржи преко 500 чланака који вам дају увид у то како користити АппДинамицс на теме као што су базе података, надзорне плоче и надзор крајњих корисника.

Заједница Сплунк много је разноврснија и састоји се од ње К&Као, корисничке групе, додаци, блогови, документацију, и едукативни часови који ће вам помоћи да најбоље искористите своје надгледање. Спунк одговори, К&Одељак је најбоље место да одговоре на питања који знају упућени чланови Сплунк заједнице. Иако заједница није тако активна као неки други алати, довољно је активна да можете да добијете неке одговоре прилично брзо..

Цене

У погледу цена, прилично је велика разлика између два провајдера. АппДинамицс има на располагању три верзије; АПМ Про, АПМ Адванцед, и АПМ Пеак. Међутим, за преглед цена морате да се обратите продајном тиму. Уз то се наводи да се АппДинамицс процјењује да ће за Про верзију бити цијена од 3.600 УСД (2.760) по јединици годишње. АПМ Про омогућава праћење пословних трансакција од почетка до краја у оквиру апликација.

Ако вам је потребна и видљивост преко сервера и ваше мреже, мораћете да купите АПМ Адванцед. У случају да вам је потребна аналитика трансакција и могућност прегледа пословних путовања, морат ћете купити верзију АПМ Пеак-а.

Сплунк Ентерприсе старта од цене од 150 УСД (115 €) по гутању ГБ месечно. Ова верзија подржава неограничене кориснике, неограничене податке, упозорења и додатну подршку. Такође можете да купите Сплунк Лигхт за 75 УСД (57 £) по заужитој ГБ месечно. Међутим, ова верзија може подржати до пет корисника и 20 ГБ података сваки дан, иако се може распоредити у локалном окружењу или у облаку.

Најбоља верзија за оне који почињу са Сплунк-ом је Сплунк Фрее. Сплунк Фрее је бесплатни производ и подржава до једног корисника са до 500 МБ података дневно. Иако ово не нуди ширину појаса која је потребна за подршку већим организацијама, добар је корак за мање организације тек од самог почетка..

АппДинамицс вс Сплунк: Финални избор

Ако тражите најбоље искуство у надгледању апликација које новац може да купи, не бисте требали тражити даље од АппДинамицс-а. Од аутоматског откривања до екстензија и РЕСТ АПИ-ја, АппДинамицс пружа корисничко искуство које вам омогућава да останете изнад свих својих апликација било да се налазе у просторијама или у облаку. Кориснички интерфејс омогућава вам да то урадите уз минимално подешавање.

Издвојена карактеристика из ове поређења је дефинитивно функција аутоматског откривања апликације АппДинамицс. Могућност прегледавања апликација путем мапе попут ове заиста побољшава вашу перспективу онога што се догађа и осигурава да ништа не пропустите.

Наравно, ако нисте љубитељ АппДинамицс-а, Сплунк је сама по себи алтернатива водећа на тржишту.. Сплунк има додатке и АПИ могућности сам по себи. Најважније је запамтити да ниједна два окружења нису иста, а програм који може радити у једном окружењу можда неће учинковито превести у друго.

Пре куповине било ког добављача, саветујемо вам да испробате бесплатна испитивања од Сплунк или АппДинамицс да бисте прво тестирали воду. На тај начин ћете моћи да испробате који производ најбоље делује за вашу организацију пре него што обавите значајну куповину.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 68

Adblock
detector