CCNA usmjeravanje i prebacivanje na CCNAX

CCNA usmjeravanje i prebacivanje na CCNAX


Gotovo svaki ambiciozni mrežni administrator i etablirani stručnjak čuo je za CCNA usmjeravanje i prebacivanje potvrda. CCNA je predstavljala obred ulaska u administrativnu zajednicu i spada među najvažnije mrežne kvalifikacije svih vremena svih vremena. Dokazuje da a CCNA ima mogućnost konfiguriranja, nadzora i održavanja Ciscove infrastrukture kao i prikaz općeg mrežnog znanja.

Jedan od razloga koji stoji iza reputacije i dugovječnosti CCNA-e je njegovo inzistiranje na ponovnom zasjedanju CCNA-a svake 3 godine. Čineći to, Cisco osigurava da njihovi CCNA-i zadrže podatke na ispitu i pokažu da kvalifikacija ima opipljivu vrijednost.

Međutim, lako je zaboraviti da postoje dva različita načina za postizanje CCNA certifikata. Prvi je priprema za cjelokupni ispit od 200-125 CCNA s CCNAX ili Cisco mrežnim uređajima za međusobno povezivanje: ubrzan put. Drugi put je podijeliti certifikat CCNA usmjeravanja i prebacivanja na dva ispita; Ispiti ICND1 i ICND2.

CCNA vs CCNAX

Na mnogo načina, najbolji put za vas ovisi o vašim osobnim preferencijama. Uzimanje ICND1 i ICND2 je zadana avenija koju većina ljudi odluči ići. Razlog za to je što je lakše raščlanjivati ​​teme i pripremite se za dva ispita nego što je to za jednoga. Osnovne koncepte ICND1 možete dobiti ispod pojasa prije nego što uskočite na ICND2 ispit.

Važno je to napomenuti ako prođete ICND1 zatim postat ćete CCENT certificirani. CCENT je certifikat za ulaznu razinu za Cisco, tako da ovo može biti dobar način da dodate još jedno pero na svoju kapu. Kada završite ICND1 i ICND2, imat ćete ih CCNA certifikat o usmjeravanju i prebacivanju i the ccent ispod pojasa. U kontrastu, čineći CCNAX rutu postići ćete samo CCNA certifikat o usmjeravanju i prebacivanju.

I jedno i drugo Ispiti za ICND1 i ICND2 imaju između 45-55 pitanja i ispunite svaki minut po 90 minuta. Za usporedbu, CCNAX će imati 60-70 pitanja i traje 90 minuta. U tom smislu, čini se da su putanje za ICND1 i ICND2 bolje ako želite učiti u dijelovima.

Međutim, druga strana novčića je da će priprema dvaju ispita uključivati ​​više priprema. CCNAX vam omogućuje da raskinete pomoć i prođete ispit jednim potezom. Tamo gdje CCNAX ima prednost je brzina. CCNAX ima preporučeno trajanje tečaja od pet dana u odnosu na deset potrebnih da se završe ICND1 i ICND2 put. Stoga je CCNAX bolji izbor ako želite dobiti certificirani ASAP.

Razlika u cijeni između njih je velika. CCNAX 200-125 košta 325 USD (252 £). Suprotno tome, ispiti ICND1 i ICND2 koštaju 165 USD (128 £) dolara svaki. Dvije su rute u cijeni jednake, tako da ima smisla odabrati rutu na temelju intenzivnog učenja.

Što je teže?

Jedna od najvažnijih stvari koje treba znati o ispitima ICND1 i ICND2 jest da se oni učinkovito podijele na jednostavan i složen ispit. ICND1 ispituje vaše konceptualno znanje o umrežavanju dok ICND2 ispituje detaljnije koncepte i praktična znanja (dolje smo vam predstavili dio sadržaja tečaja kako biste stekli predstavu o tome kako ih slažu).

Čineći ispit usmjeravanja i prebacivanja 200-125 od CCNA od vas će se očekivati ​​da znate cjelinu ICND1 i ICND2. To nije pitanje volumena koliko je pitanje složenosti. Morat ćete znati većinu koncepata iznesenih na ispitima ICND1 i ICND2. U tom je smislu CCNAX očito teži od dva ispitna puta. Sticanje znanja o svim temama ispita ICND1 i ICND2 nije mali zadatak.

Zašto bi netko uzeo CCNAX?

S obzirom da je CCNAX teži od dvije staze, fer je pitati zašto bi se itko odlučio odlučiti za to. Nekoliko je razloga zašto je glavni razlog što su kandidati sigurni da će proći. Mnogo je slučajeva u kojima mrežni administratori ili inženjeri moraju postići certifikat kako bi zadovoljili posao, a odlučuju se koristiti CCNAX jer su sigurni u svoje znanje.

U tom smislu, ima smisla da iskusni kandidat preuzme CCNAX jer im omogućuje da dobiju certificirani ASAP. Za ove osobe koje dobro znaju, put za dva ispita bio bi previše vremena i besmislen.

Zašto ne biste trebali uzeti CCNAX

Osim ako niste apsolutno sigurni da biste to mogli proći CCNAX onda vam je vjerojatno bolje da to radite ICND1 i ICND2 ispit umjesto toga. Jedan od najosnovnijih razloga za to su troškovi. Trošak neuspjeha ICND1 nije toliko problematičan kao neuspjeh CCNAX-a. Ako ne uspijete CCNAX, morat ćete platiti znatno višu cijenu nego što biste trebali ponoviti sjedenje ICND1. Dodajte tome da je vjerojatnost da niste uspjeli ispit za ICND1 manja i postalo je jasno zašto je ovaj put najpopularniji za novorođenčad.

Drugi razlog ima zapravo stjecanje znanja. Ako vam je znanje o umrežavanju rudimentarno, morat ćete uzeti vremena za detaljno istraživanje koncepata dok učite. Klizanje kroz koncepte brzinom svjetlosti neće biti dobro za vašu ocjenu ili znanje. Polaganje ICND1 i ICND2 omogućava vam da uzmete svoje vrijeme i temeljito naučite teme prije polaganja ispita.

CCNA 200-125 vs ICND1 i ICND2 Pregled tema

CCNA 200-125
ICND1 v3.0 (100-105)
ICND2 v3.0 (200-105)
Osnove mreže 15% Osnove mreže 20% LAN komutacijske tehnologije 26%
LAN komutacijske tehnologije 21% Osnove prebacivanja LAN 26% Tehnologije usmjeravanja 29%
Tehnologije usmjeravanja 23% Osnove usmjeravanja
25%
WAN Technologies - 16%
WAN Technologies 10% Infrastruktura 15% Infrastrukturne usluge 14%
Infrastrukturne usluge 10% Infrastrukturne usluge 14% Održavanje infrastrukture 15%
Sigurnost infrastrukture 11% x x
Upravljanje infrastrukturom 10% x x

Cisco certificirani mrežni suradnik (200-125) ispit

Ovdje je popis nekih tema od kojih će se očekivati ​​da budu predavani prije ispita 200-125:

 • Osnove mreže - OSI i TCP / IP modeli, TCP i UDP protokoli, vatrozidi, pristupne točke, bežični kontroleri, konfiguriranje i rješavanje problema IPv4 adrese i podmreže, konfiguriranje i rješavanje problema IPv6 adresiranja, konfiguriranje i provjera IPv6 adrese bez državljanstva Automatska konfiguracija.
 • LAN komutacijske tehnologije - Provjera zamjene koncepata, MAC učenja i starenja, tablice MAC adresa, rješavanja problema s interfejsom i kablovima, konfiguriranje i rješavanje problema VLAN-ova, konfiguriranje i rješavanje problema internetskih sklopki, konfiguriranje i rješavanje problema protokola STP, konfiguriranje i provjera protokola sloja 2, konfiguriranje i provjeravanje (provjera) i provjeravanje (provjera) i provjera (provjera) i provjera (provjera) i provjera (provjera) Sloj 2 / Sloj 3) EterChannel.
 • Tehnologije usmjeravanja - Rukovanje paketima, odluke prosljeđivanja, prepisivanje okvira, komponente tablice usmjeravanja, konfiguriranje, provjera i rješavanje problema inter-VLAN usmjeravanja, uspoređivanje statičkog i dinamičkog usmjeravanja, uspoređivanje protokola usmjeravanja vektora i stanja udaljenosti, usporedba i usporedba protokola usmjeravanja unutarnjeg i vanjskog, konfiguriranje , Provjera i rješavanje statičkih usmjeravanja, konfiguriranja, provjere i rješavanja problema IPv4 i IPv6 - OSPFv2 za IPv4, OSPFv2 za IPv6, EIGRP za IPv6, RIPv2 za IPv4.
 • WAN Technologies - Konfiguriranje PPP i MLPPP na WAN sučeljima s lokalnom provjerom identiteta, Konfiguriranje, provjera i rješavanje problema s PPPoE sučeljima klijenta, Konfiguriranje, provjera i rješavanje problema povezanosti GRE tunela, opisivanje mogućnosti topologije WAN, MPLS, široki PPPoE, opisivanje QoS koncepata.
 • Usluge infrastrukture - DNS pretraživanje, rješavanje problema s povezivanjem klijenta s DNS-om, konfiguriranje i provjera DHCP-a, rješavanje problema s povezivanjem DHCP-a klijenta i usmjerivača, konfiguriranje, provjera i rješavanje osnovnih HSRP, konfiguriranje i provjera NAT i NTP.
 • Sigurnost infrastrukture - Konfiguriranje, provjera i rješavanje sigurnosti luka, tehnike ublažavanja prijetnji, konfiguracija, provjera i rješavanje pristupnih popisa IPv4 i IPv6, provjera ACL-ova pomoću APIC-EM Path Trace ACL analize.
 • Upravljanje infrastrukturom - Konfiguriranje i provjera SNMPv2, SNMPv3 Syslog, konfiguriranje i provjera upravljanja uređajima, upravljanje uređajima performansi, korištenje alata Cisco IOS za rješavanje problema, opisivanje funkcija kontrolera, upravljačke ravnine, podatkovne ravni i API-ja sjevernog i zvučnog signala..

ICND1 Ispit

 • Osnove mreže - OSI, TCP / IP, UDP, vatrozidi, pristupne točke, bežični kontroleri, mrežne topologije, IPv4 adresiranje i podmrežavanje, IPv6 adresiranje, konfiguracija i rješavanje problema.
 • Osnove prebacivanja LAN-a - Zamjena koncepata, MAC učenje i starenje, Prebacivanje okvira, Poplava okvira, Tablica MAC adresa, Sučelja i kabel za rješavanje problema, Konfiguriranje i rješavanje problema VLAN-ova, Rješavanje problema internetskog povezivanja, Konfiguriranje i rješavanje problema sigurnosnih priključaka.
 • Osnove usmjeravanja - Rukovanje paketima, odluke prosljeđivanja, prepisivanje okvira, prefiks, mrežna maska, kod protokola usmjeravanja, konfiguriranje i rješavanje problema inter-VLAN usmjeravanja, statički usmjeravanje vs dinamičko usmjeravanje, konfiguriranje i rješavanje problema IPv4 i IPv6 statički usmjeravanje, konfiguriranje i rješavanje problema RIPv2 i IPv4.
 • Usluge infrastrukture - Opišite rad DNS pretraživanja, rješavanje problema sa povezivanjem klijenta koji uključuju DNS, konfiguriranje i provjeru NTP-a, rješavanje problema povezivanja DHCP, konfiguriranje i rješavanje problema IPv4 i NAT.
 • Održavanje infrastrukture - Konfigurirajte nadzor uređaja pomoću Syslog-a, Konfiguriranje upravljanja uređajima, Cisco Discovery Protocol i LLDP za otkrivanje uređaja, Konfiguriranje i provjera konfiguracije uređaja, Rješavanje problema uređaja, Izvršite održavanje uređaja i rješavanje problema s Cisco IOS.

ICND2 ispit

 • LAN komutacijske tehnologije - Konfiguriranje, provjera i rješavanje problema VLAN-ova, Interswitch povezivanje, konfiguriranje, provjera i rješavanje problema Interswitch Connectivity, konfiguriranje, provjera i rješavanje problema protokola STP, konfiguriranje, provjera i rješavanje dodatnih opcija vezanih uz STP, konfiguriranje, provjera i rješavanje problema (Sloj 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 / Layer 2 3) EtherChannel, tehnike migracije zajedničkog sloja pristupačne prijetnje.
 • Tehnologije usmjeravanja - Konfiguriranje, provjera i rješavanje inter-VLAN usmjeravanja, protokola usmjeravanja vektora na daljinu i stanja države, konfiguriranje i provjera jedinstvenog područja / višereaga OSPFv2 za IPv4, OSPFv3 za IPv6, EIGRP za IPv4 i EIGRP IPv6.
 • WAN Technologies - Konfiguriranje i provjera PPP, MLPPP, WAN sučelja, konfiguriranje, provjera i rješavanje problema s PPPoE sučeljima na strani klijenta, konfiguriranje, provjera i rješavanje problema GRE povezanost tunela, opisivanje opcija topologije WAN, opis MPLS, Metro Ethernet, širokopojasni PPoE, Internet VPN, Konfiguriranje i provjera povezanosti podružnice s eBGP IPv4.
 • Usluge infrastrukture - Konfiguriranje, provjera i rješavanje problema HSRP, Cloud Resursa, QOS koncepata poput marketinga, povjerenja uređaja i prioriteta, konfiguriranja, provjere i rješavanja problema pristupnih popisa IPv4 i IPv6 za filtriranje prometa, provjeravanje ACLS pomoću alata za analizu putova ACL analize.
 • Održavanje infrastrukture - Konfiguriranje i provjera nadgledanja uređaja s SNMPv2 i SNMPv3, Rješavanje problema veze s IP SLA temeljenim na eholu, Upravljanje uređajem s AAA putem TACACS + i RADIUS, Funkcija kontrolera, Upravljačka ravnina, Podatkovna ravnina, Sjeverni API, API Južni granica, Rješavanje problema 3 nivoa prekinuti povezivanje.

Vidi također:
Što je QoS?
Objasnio SNMP

Za i protiv CCNAX-a

Postoji nekoliko različitih prednosti i nedostataka koji se odlučuju na bilo koji put koji se odlučite. CCNAX je miješana torba bez obzira jeste li nova radnja ili ste etablirani profesionalac. Neke od prednosti i nedostataka puta CCNAX možete pronaći u nastavku:

prozodija

 • Ispit možete položiti u vrlo kratkom roku (tečajevi mogu biti kratki i 5 dana)
 • Brza certifikacija za iskusne mrežne stručnjake
 • To je izazov!
 • Nešto jeftinije

kontra

 • Teže je proći na temelju broja tema na koje morate odgovoriti u jednom pokretu
 • Veća šansa neuspjeha

Usmjeravanje i prebacivanje CCNA (ICND1 i ICND2)

Većina kandidata ih pronalazi ICND1 i ICND2 ruta biti najpovoljniji put koji treba krenuti. Daje istu potvrdu kao i put 200-125, a značajno smanjuje poteškoće. Prednosti i nedostaci uzimanja ICND1 i ICND2 možete pronaći u nastavku:

prozodija

 • ICND1 omogućava vam da prvo započnete s jednostavnim temama
 • CCENT certifikat možete preuzeti tako da popunite ICND1
 • Lakše se pripremiti za dva mala ispita
 • Sposobnost prolaska u fazama (proći ICND1 prije prolaska ICND2)

kontra

 • Priprema za dva različita ispita dugotrajnija je od izvođenja jednog s CCNAX-om
 • Morate rezervirati dva ispita

Koji je put pravi za mene?

Kao što je već spomenuto, put koji odaberete trebao bi se temeljiti na vašim osobnim preferencijama. Međutim, nemojte se zavaravati zbog nedostatka preduvjeta potrebnih za polazak na CCNAX, jer će priprema za ispit 200-125 za 5 dana biti iscrpan proces. Međutim, ako imate značajno iskustvo s Cisco proizvodima i poznati ste administrator, CCNAX je najbrži put do dostupnog certifikata.

Ako ste na početku karijere i namjeravate raditi na početnim pozicijama, put za dva ispita vjerojatno će biti bolji izbor. Dijeljenjem ispita moći ćete izdvojiti vrijeme i završiti certifikaciju u manjim koracima. Ne preporučuje se da kandidati na razini ulaznice pokušaju proći CCNAX rutu jer je jednostavno previše intenzivan. Bez potrebnog iskustva vjerojatno ćete se mučiti.

Sadržaj CCNAX ispita doslovno je kombinacija ICND1 i ICND2. To znači da ako idete CCNAX stazom do certifikata, morat ćete znati puno više informacija dnevno.

CCNA usmjeravanje i prebacivanje na CCNAX: Izaberite mudro

To zaključuje našu usporedbu Usmjeravanje i prebacivanje CCNA (ICND1 i ICND2 ruta) i the CCNAX. Na kraju dana, bez obzira na put koji ste odlučili krenuti, postići ćete isto CCNA usmjeravanje i prebacivanje. Međutim, ako želite pojednostaviti stvari, preporučujemo vam da krenete dalje ruta s dva ispita s ICND1 i ICND2.

To će vam omogućiti da temeljito naučite mrežne koncepte, a ne da pokušavate u jednom potezu proći kroz sav sadržaj tečaja CCNAX-a. Ako ste brzi učenik ili je vrijeme od presudne važnosti, možda biste trebali umjesto toga uzeti CCNAX. Ne zaboravite da ćete, ako ne uspijete, morati ponovno sjediti, što će vam oduzeti još više vremena i novca uz 325 USD (252) svakog pokušaja.!

Jedna od škakljivih stvari oko odlučivanja kojim putem krenuti je ta malo je vjerojatno da ćete moći pronaći nekoga u vašoj profesionalnoj mreži koji je krenuo i putem CCNAX i ICND1 / ICND2. S obzirom da oba puta nude certifikat, malo je vjerojatno da ćete u vašoj profesionalnoj mreži pronaći nekoga tko ima iskustva s obje strane. Na vama je da odlučite koja je ruta najbolja za vas.

Vidi također: Početak karijere u cyber sigurnosti: Vodič za veterane

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 5 =