Definitivan vodič za WiFi analizator, uključujući 20 najboljih alata za WiFi analizu


Definitivan vodič za WiFi analizator - Uključuje 20 najboljih alata (besplatni i plaćeni)


Što je Wifi analizator?

Kada je u pitanju wifi, fluktuacija signala je nevjerojatno česta. Razlog je taj što se vaš wifi signal stalno mijenja zbog vanjskih uvjeta. Nekih ćete dana moći pregledavati bez prekida veze, a drugi ćete biti u bitci samo da biste ostali na mreži. To je još teže ako nemate alate za dijagnosticiranje problema. Ovdje može biti koristan wifi analizator. Ukratko, aplikacija wifi analizatora rastavlja informacije s pristupnih točaka na vašoj mreži i smješta ih u jedan zaslon.

Wifi analizator generira vizualni prikaz mrežnih podataka okolnih kanala. Aplikacija vaše računalo ili mobilni uređaj pretvara u analitički program koji vam omogućava da identificirate što trebate učiniti da biste optimizirali mrežu. Na primjer, s aplikacijom za analizator wifi-ja kao što je Microsoftov Wifi analizator, možete pogledati ostale kanale na vašoj mreži i utvrditi jesu li brži od vašeg trenutnog kanala. Neki će vam dobavljači čak omogućiti da sastavite toplinske karte distribucije signala u vašoj kući ili uredu kako bi vam pomogli u pronalaženju najbolje lokacije za vaš usmjerivač..

U ovom vodiču također detaljno pokrivamo naše odabrane alate, ali ako imate vremena samo za sažetak, evo našeg popis najboljih WiFi analizatora za Windows:

 1. SolarWinds WiFi analiza s NPM-om (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Dio mrežnog monitora performansi koji radi na Windows poslužitelju, ovaj alat prikazuje živi popis stanja WiFi krajnjih točaka i generira zadivljujuću mapu topline bežičnog signala. PRTG sustav pokriva bežične mreže i uključuje upozorenja i izvještaje o kapacitetu za wifi.
 2. Paessler PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE) - PRTG sustav pokriva bežične mreže i uključuje upozorenja i izvještaje o kapacitetu za wifi.
 3. NetSpot - Izgrađen za Windows i Mac OS, ovaj bežični nadzorni sustav uključuje automatsko otkrivanje i karte performansi uživo.
 4. Akrilni Wi-Fi - Wifi analizator za Windowse besplatan za kućnu upotrebu, ali poslovni kupci moraju platiti.
 5. InSSIDer - Jednostavni bežični analizator prometa po konkurentnim cijenama.
 6. WiFi analizator - Microsoftov proizvod za analizu bežičnih mreža koji je dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji.
 7. Vistumber - Odličan besplatni wifi analizator koji može prekrivati ​​tragove signala na Google karti.
 8. Wireshark - Vrlo dobro poznat bežični paket sniffer koji podupire hakere i administratore sustava.

Evo našeg popis najboljih WiFi analizatora za Mac:

 1. NetSpot - Wifi analizator za Mac OS koji uključuje postrojenje za toplinsku kartu i analizator smetnji.
 2. WiFi Explorer - Wifi analizator srednje razine za Mac računala koji uključuje pokazatelje snage signala i mjerenja buke.
 3. WiFi skener - Wifi skener za Mac OS koji je pogodan i za poslovne i za kućne korisnike.
 4. iSumbler za Mac - Wifi analizator za Mac OS koji također prati Bluetooth i Bonjour signale.
 5. KisMAC2 - Wifi analizator za Mac OS koji uključuje mjerne podatke za Apple Airport Extreme.

Evo našeg popis najboljih WiFi analizatora za Linux:

 1. Sudbina - Besplatni analizator wifi-ja za Linux, Unix i Mac OS koji se mogu proširiti dodacima.
 2. wavemon - Besplatni analizator wifi-ja za Linux koji je dostupan od GitHub-a.
 3. Sparrow-WiFi analizator - Wifi analizator za Linux koji također prati Bluetooth i može koristiti GPS.

Evo našeg popis najboljih WiFi analizatora za Android:

 1. WiFi analizator - Široko korištena aplikacija za analizu wifija za Android.
 2. OpenSignal - Wifi i analizator signala telefona za Android koji uključuje geografske karte s nametnutim signalima.
 3. WiFi monitor - Wifi analizator za Android koji proizvodi Microsoft.

Evo našeg popis najboljih WiFi analizatora za iOS:

 1. Mrežni analizator - Wifi monitor za iOS u besplatnoj i plaćenoj verziji.
 2. MasterAPP Wifi analizator - Wifi detektor za iOS koji uključuje analizu performansi.

Zašto vam treba Wifi analizator

Glavni razlog zašto vam je potreban wifi analizator jest održavati kvalitetu veze. Wifi signali su u stalnom kolebanju. Vaša WiFi veza može biti uspješna sve dok se nešto u mreži ne promijeni i počne ometati njezine performanse.

Otkrivanje problema zahtijeva prikupljanje i analizu podataka. Bez izvornih informacija o normalnom radu vaše mreže i trenutnom ponašanju problematičnog sustava, vaše rješenje će biti puka nagađanja.

Kad se vaš wifi počne usporavati ili isključiti, aktivirat će se wifi analizator pomoći vam da identificirate problem. Dijagnosticiranjem problema i rješavanjem problema osiguravate da vaša veza ostaje i radi uz minimalne smetnje. Wifi analizator omogućuje vam pokretanje dijagnostike o onome što se događa s vašom vezom i pruža vam informacije potrebne za optimizaciju vaše mreže.

Na primjer. ako je vaša raspodjela signala oko kuće loša, morat ćete koristiti analizator kako biste saznali ove informacije. To se kaže, wifi analizatori mogu se koristiti za mnogo više od rješavanja problema s vašom raspodjelom signala. Za lociranje i korištenje manje zagušenog kanala možete upotrijebiti wifi analizator.

Dijeljenje istog kanala s uređajima u blizini rezultira niskim brzinama veze, smetnjama i prekidu veze. Nije rijetkost da se kanali dijele među vašim susjedima (posebno ako živite u stanu). To je jedan od najčešćih razloga lošeg povezivanja i može se otkloniti korištenjem kvalitetnog wifi analizatora.

Korištenje wifi analizatora može vam pomoći poboljšati korisničko iskustvo, ubrzati pregledavanje i eliminirati gnjavažu pokušavajući pogoditi koji čimbenici ometaju vašu kvalitetu veze tijekom rješavanja problema. Uostalom, gotovo je nemoguće optimizirati mrežu ako vam nedostaju alati da biste mogli vidjeti što se događa.

Wifi toplotna karta

Mnogi napredni wifi analizatori imat će ugrađenu funkciju toplotne karte. Kao što je gore spomenuto, WiFi toplotna karta će proizvesti vizualni prikaz snage signala u vašoj kući. Moći ćete vidjeti gdje je vaš signal najjači i odabrati najbolje mjesto za usmjerivač.

Jedan od najboljih alata toplotne karte na tržištu je SolarWinds Wi-Fi toplinska karta.

Solarni vjetrovi omogućuju korisniku da kreira prilagođene bežične toplotne mape i prikazuje 'mrtve zone' tamo gdje je povezanost loša. Alat funkcionira tako što čita snagu signala obližnjih pristupnih točaka i pokazuje kvalitetu vaše veze na temelju mjesta signala.

Ono što ovaj alat čini toliko učinkovitim jest to da WiFi karta topline može stvoriti fizičku sliku čitavog mrežnog mjesta. To vam omogućuje da lako identificirate gdje vaša web lokacija stvara probleme s vašom vezom i što trebate učiniti da biste je riješili. Ukratko, toplotna karta olakšava poboljšanje pokrivenosti i snage signala.

Najbolji wifi analizatori za Windows

1. SolarWinds WiFi analiza s NPM-om (BESPLATNO SUĐENJE)

SolarWinds WiFi analizator npm-wireless

 Wifi analizator SolarWind-a modul koji dolazi s Mrežni nadzor performansi (NPM) će vaše bežične mreže neprekidno otkucavati. Ovaj alat počinje svoj životni vijek s an faza autootkrivanja. Zatim sustav za otkrivanje AP nastavlja s radom kako bi vam omogućio statuse uživo na svojim bežičnim mrežama.

Popis sakupljen fazom otkrivanja automatski se pretvara u mapu vaših bežičnih uređaja. Možete čak i generirati bežičnu kartu topline prijenosom tlocrta svojih prostorija. Ovo će pokazati otisak signala svih vaših bežičnih APS i pomoći vam da odmah vidite gdje preklapanja i praznine uzrokuju probleme s uslugom..

NPM prati statuse sve mrežne opreme, ne samo bežični AP-ovi, tako da ćete moći vidjeti kako se vaš WiFi sustav uklapa u vašu širu mrežu, uključujući udaljene web lokacije i usluge Clouda na Internetu.

Podrška koju pruža WiFi analizator ističe probleme propusne širine Wi-Fi-ja i narušavanje performansi tako da brzo možete riješiti probleme i poboljšati uslugu. Zasloni monitora sadrže izvješća o stanju uživo, a također uključuju i istraživački alat PerfStack, koji koristi povlačenje i ispuštanje kako bi vam omogućili da jedan drugome položite grafikone izvedbe. To vam daje jasnu sliku koja je oprema glavni uzrok problema sa performansama, a koje ćete vidjeti kako se probijaju kroz gomilu grafikona..

Alternativni prikaz praćenja performansi u alatu je NetPath zaslon. To vam pokazuje prijelazne točke između svih veza u vašoj mreži, omogućujući vam da vidite rutu koja signala prelazi s vaše bežične mreže i na nju. Ovo je još jedna prilika da dobijete vizualni trag o tome gdje leže problemi sa performansama.

Možete dobiti SolarWinds WiFi analizator modula kao dijela NPM. Instalira se na Windows Serveru te softveru možete pristupiti putem besplatne probne verzije od 30 dana.

IZBOR UREDNIKA

SolarWinds WiFi analiza s NPM-om: ovaj alat zauzima naše prvo mjesto zahvaljujući širokom rasponu značajki koje će cijeniti početnici i napredni korisnici.

Preuzimanje datoteka: Preuzmite BESPLATNO 30-dnevno suđenje na SolarWinds.com

Službena stranica: www.solarwinds.com/topics/wifi-analyzer/

2. Paessler PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Definitivan vodič za WiFi analizator, uključujući 20 najboljih alata za WiFi analizu

Paessler PRTG otkrit će sve mrežne uređaje na vašoj mreži uključujući wifi usmjerivače. Faza otkrivanja rada mrežnog monitora stvara mrežnu kartu. To pokazuje koji su drugi uređaji na mreži spojeni na vaše usmjerivače.

PRTG koristi tri metode za nadzor WiFi usmjerivača. SNMP, koje je Jednostavan protokol upravljanja mrežom, obavještava središnjeg kolektora o statusima nadziranih usmjerivača. Ti podaci uključuju propusnu sposobnost i zdravlje usmjernika. NetFlow protokol za slanje poruka je drugi medij za praćenje koji koristi PRTG. Ovaj standard odabira mjerne podatke o mrežnom prometu koje je pokupio PRTG sakupljač. Treći sustav nadzora WiFi usmjerivača je PRTG njuškalo za pakete. Ovo ispituje zaglavlja paketa koji prelaze vašu mrežu. Alat bilježi samo zaglavlje tih paketa, pa se čuva privatnost podataka. Njuškalo paketa izvještava o količinama prometa prema aplikaciji, broju porta i protokolu.

Sučelje PRTG interpretira sve podatke prikupljene na vašim wifi mrežama, stvarajući grafikone podataka u stvarnom vremenu, kao i grafikone povijesnih podataka. Ima li problema nastaju u usmjerivaču što bi moglo uzrokovati prekid servisa javite se na monitor čim se pojave. To upozorenja ističu preopterećenje ili kvar opreme. Možete postaviti točke upozorenja tako da će vas sustav obavijestiti ukoliko se promet približi kritičnim uvjetima. Možete čak izraditi prilagođena upozorenja koja kombiniraju nekoliko različitih uvjeta.

Paessler PRTG instalira na Windows ili se također možete odlučiti za dobivanje sustava kao usluga u oblaku. Paessler naplaćuje PRTG prema broju senzora koji aktivirate. PRTG je besplatan ako želite nadzirati do 100 senzora. PRTG dolazi sa 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Paessler PRTGPreuzmi BESPLATNO probno razdoblje od 30 dana

3. NetSpot

wifi analizator

Kao što je gore navedeno, NetSpot jedan je od najboljih programa na Windows-u i Macu zbog detaljnih toplotnih karata. Korisnik može prenijeti kartu svoje lokacije i pokrenuti anketu s malo komplikacija. Nakon što anketa završi, područja gdje je vaša veza najjača bit će označena crvenom bojom.

U načinu otkrivanja NetSpota moći ćete prikupiti podatke iz okolnih wifi mreža i pretvoriti ih u tablicu. Na tablici ćete moći pristupiti informacijama o SSID, MAC adresi, podacima o signalima i dobavljaču.

Isto tako, te podatke možete pretvoriti u CSV datoteku kako biste stvorili zapis sa papira. Kombinacija jednostavnosti i tehničkih detalja programa čini ga pogodnim za kućne korisnike i mrežne administratore.

4. Akrilni Wi-Fi

wifi analizator

Akrilni Wi-Fi je besplatni wifi analizator dizajniran za Windows. Korisnik može skenirati lokalne pristupne točke za bežični pristup i sastaviti tablicu relevantnih podataka. Sve osnovne mjerne podatke nalaze se u tablici, kao što su MAC adresa, SSID, RSSI, kanal i dobavljač.

Pored toga, način praćenja omogućuje korisniku da nadgleda mrežne pakete koji se mogu koristiti za pronalaženje skrivenih mreža. Nažalost, Acrylic je besplatan samo za osobnu upotrebu, a poslovni korisnici morat će dobiti profesionalnu verziju.

Profesionalna verzija može se dobiti uz jednokratnu naknadu u iznosu od 47,99 USD (34,52 funti) koja korisniku omogućava pristup detaljnijim mrežnim informacijama i generiranje izvještaja..

5. INSSIDer

wifi analizator

Na 19,99 USD (14,38 £), inSSIDer je jedan od najpovoljnijih WiFi analizatora na tržištu po konkurentnim cijenama. Aplikacija ruši sve relevantne podatke o bežičnim mrežama u blizini, dok detaljno prikazuje razne podatke o vašim pristupnim točkama. Korisnici mogu vidjeti informacije o svemu, od vrste šifriranja do snage signala i kanala.

Ono što insSSIDER izdvaja je njegova jednostavnost upotrebe. Da biste pronašli više informacija o mreži, jednostavno kliknite desnom tipkom miša i prikazat će vam se izbornik podataka za izdvajanje. Možete kliknuti na SSID, signal, kanal ili vrstu mreže da biste vidjeli više informacija o toj kategoriji.

Jednostavnost korisničkog sučelja čini ga idealnim za manje iskusne korisnike, ali mrežni profesionalci će smatrati da su funkcije ograničene. Na primjer, većina verzija insajdera ne nudi korištenje GHz kanala ili analizu spektra od 5 GHz.

6. WiFi analizator

wifi analizator

WiFi analizator Microsoftov je odgovor na lošu povezanost. Korisnici koji traže jednostavni wifi analizator jednostavno ne bi trebali dalje tražiti. Aplikacija je dizajnirana posebno za kućne korisnike i pretvara korisničku mrežu u vizualni prikaz na kojem se jasno može vidjeti njihova snaga signala.

Kao i mnoge druge aplikacije na ovom popisu, Wifi Analyzer dostupan je u besplatnoj i pro verziji za 2,99 dolara (2,15 funti). Besplatna verzija pruža vam sve što vam je potrebno za izradu grafičkih prikaza i prepoznavanje problema unutar vaše mreže.

Pro verzija se temelji na tome pružajući zvučni signal za jačinu signala i mogućnost promjene granice jačine signala. Kao bonus, korisnik se putem aplikacije može povezati i izravno u novu mrežu.

Jednostavnost korisničkog sučelja i vizualnog prikaza čine ovo idealnim izborom za one nove na alata za wifi analizator. WiFi analizator olakšava potragu za dostupnim kanalima na vašoj mreži i prelazak na onaj koji je optimalan.

7. Vistumbler

wifi analizator

Ako želite pokrenuti wifi analitiku na proračun, Vistumbler trebao bi biti vaš prvi port call. Ovaj besplatni alat korisniku omogućuje pronalaženje pristupnih točaka u blizini i prikupljanje podataka o njihovoj jačini signala. Kada koristite platformu možete stvoriti jedinstveni graf svake mreže u vašoj blizini.

Grafovi Vistumber-a olakšavaju prepoznavanje mreža koje imaju dobru izvedbu, i što možete učiniti za poboljšanje vlastitih mrežnih performansi. Ako tražite više pristup temeljen na lokaciji, morat ćete dodati GPS na prijenosno računalo.

Ako to učinite, moći ćete generirati kartu bežične mreže preko slike Google Earth. To znači da ako Vistumbler pronađe mrežu, označava je na karti s pripadajućim podacima (ime, vrsta šifriranja, jačina signala). Jedini problem Vistumber-a je što ga nije lako koristiti.

Vistumbler je izvorno dizajniran kako bi omogućio korisnicima da pretražuju wifi mreže u pokretnim vozilima, tako da nije prilagođen kućnim ili uredskim korisnicima. Međutim, nakon što prijeđete početnu krivulju učenja, nudi više nego dovoljno za optimizaciju vaše mreže.

8. Wireshark

wifi analizator

Napokon imamo Wireshark. Iako se tehnički paketni analizator i robustan alat za analizu mreža otvorenih koda, Wireshark se također može koristiti kao Wifi analizator za Windows, Mac, i Linux. Ovaj besplatni program prilagođen je profesionalnim i kućnim korisnicima. Wireshark je moćan mrežni analizator i ima snagu za generiranje podataka o cijeloj uredskoj mreži.

Sustav nudi prikupljanje podataka uživo tako da možete vidjeti mrežnu vezu u stvarnom vremenu i potražiti probleme sa povezivanjem. Isto tako, možete i vi pokrenuti dešifriranje i VOIP analizu kako bi se poboljšala vidljivost okolnih mreža

Jedini problem sa Wiresharkom je što ne postoji mnogo u načinu vanjske podrške. Postoji aktivna zajednica, ali malo ili nimalo prateća dokumentacija koja bi korisnicima mogla pomoći kod nastalih problema.

Kao što je rečeno, raznovrsna funkcionalnost platforme nudi više nego dovoljno za pružanje korisnicima kuće i ureda industrijski standardni paket analizatora wifija.

Najbolji wifi analizatori za Mac

1. NetSpot

wifi analizator

Kada je u pitanju aplikacija wifi analizatora za Mac, NetSpot jedna je od najboljih ponuda na tržištu. Netspot nudi detaljnu kartu topline koja omogućava korisniku da prepozna jačinu signala u svom okruženju. Aplikacija prikuplja podatke o svemu, od širine kanala, do MAC adrese, kvalitete signala i enkripcije mreže kako bi se osigurala veća transparentnost u vašoj lokalnoj mreži.

Za razliku od mnogih drugih analizatora, NetSpot vam omogućuje i procjenu internetskih smetnji. Ono što ovu aplikaciju zaista izdvaja od gomile je dubina njenih izvještaja, jednostavnost upotrebe i mrežne informacije. Boja programa kodira područja jačine signala, a slabi signali se ističu ljubičastom ili plavom bojom.

Skalabilnost toplinske karte čini NetSpot idealnim za kućne i uredske korisnike. Početna verzija dostupna je za 49 USD (35,26 £), a profesionalna za 149 USD (107,21 £). No, aplikacija nudi još jednu verziju u kojoj korisnici mogu skenirati lokalne mreže i pregledavati jačinu signala besplatno.

2. WiFi Explorer

wifi analizator

Kao jedan od najboljih alata srednje razine na ovom popisu, WiFi Explorer solidna je alternativa za početnike i iskusne korisnike. Kada korisnik pokrene WiFi Explorer, može početi odmah locirati lokalne bežične mreže. Kada se to dogodi, korisnik može pretraživati ​​mreže identificirane pomoću zaslonskih kartica.

Korisnici mogu pregledati sve: mrežni detalji, jačina signala, 2,4 GHz i Kanali od 5 GHz. Kartica za jačinu signala je verzija WiFi Explorera toplotne karte koja se vidi u drugim aplikacijama poput Solarwinds.

Aplikaciju možete jednostavno postaviti da mjeri jačinu signala, a ona će stvoriti graf dok šetate oko zgrade. Jedini nedostatak je to što nećete moći otkriti skrivene mreže. To je zato što Apple ne daje potrebne podatke kako bi otkrio skrivene bežične mreže.

Vrijedi spomenuti da aplikacija također nudi niz informacija kako bi se iskusnijim korisnicima pomoglo u potrazi za naprednijom funkcionalnošću. Možete prepoznati podatke kao što su SSID, BSSID, omjer signal / šum i kvaliteta signala nakon što identificirate drugu mrežu. Bez obzira želite li smanjiti svoje mrežne performanse ili pronaći učinkovitiji kanal, WiFi Explorer vas je pokrivao.

3. WiFi skener

wifi analizator

WiFi skener AccessAgility jedna je od najbolje čuvanih tajni kada je u pitanju wifi analizator. Ovaj konkurentni alat prodaje se po cijeni od 14,99 USD (10,79 funti) omogućava korisnicima da jednostavno analiziraju svoje mreže i prenose brzine. Ovo ga čini idealno za kućne korisnike koji nemaju veliki proračun.

Aplikacija raščlanjuje pristupne točke u okolini i pruža informacije poput BSSID i MAC adrese. Za razliku od mnogih drugih alata na ovom popisu, WiFi skener korisniku omogućuje otkrivanje neovlaštenih uređaja na mreži pomoću IP skenera. To ga čini odličnim alatom za ukupnu transparentnost mreže.

4. iStumbler za Mac

wifi analizator

Umjesto da se odlučimo za vizualni prikaz, iStumbler skenira za wifi mreže i stavlja ih na popis. Ovaj popis se ažurira u realnom vremenu tako da možete kliknuti na bilo koju mrežu koju vidite i pogledati detaljnije informacije poput dBm vrijednosti.

Moći ćete vidjeti koliko je signala dostupno, kao i bilo koji šum na određenom kanalu. Vrijedi spomenuti to i vi može također pokvariti Bluetooth, dobar dan i lokacije veze izvan vašeg wifi signala.

Nažalost, besplatna verzija bombardira korisnika beskrajnim skočnim prozorima potičući ih na nadogradnju. Međutim, to se može izbjeći ako se odlučite za nadogradnju na 20 USD (£ 14.39) verziju. Dubina podataka o signalu i jednostavnost korištenja platforme čine ovaj dobar izbor za korisnike koji su novi u svijetu wifi analizatora.

5. KisMAC2

wifi analizator

KisMAC 2 je izvanredan i tehnički otvoreni izvorni wifi analizator koji podržava široku lepezu funkcija wifi analitike. Kao i drugi programi, sve što trebate učiniti da biste započeli skeniranje vaše mreže je pritisnite start. Tada ćete moći razbiti snagu mrežnog signala, iako su mogućnosti KisMAC-a daleko veće od toga.

Također možete analizirati USB Wifi adaptere, Kismets poslužitelje i dronove. U pogledu naprednijih značajki, KisMAC2 pomaže korisniku u rušenju SSID-a jesu li otvoreni, skriveni ili zatvoreni. Jednako tako, platforma podržava Apple Airport Extreme, što pomaže još više proširiti prozirnost vaše mreže.

Jedino ograničenje je to što je KisMAC namijenjen profesionalnim korisnicima i novijim korisnicima može biti jako teško za navigaciju.

Najbolji wifi analizatori za Linux

1. Kismet

sudbina

Sudbina je wifi analizator ili mrežni analizator dizajniran za rad s IEEEE802.11 Wifi karticama. Sudbina Linux korisnici često koriste, ali se mogu koristiti i na FreeBSD, NetBSD, OpenBSD i Mac OS također. Ovaj se alat široko koristi jer nudi podršku za čitav niz protokola, uključujući Bluetooth i RTL433.

Sudbina Verzija 2018 nudi niz značajki koje poboljšavaju osnovnu funkcionalnost platforme. Sada kada radite s velikim timom možete izvoditi snimke snimaka u stvarnom vremenu i razmjenjivati ​​informacije s drugim kolegama o mrežnim aktivnostima. Ako želite prilagoditi svoje iskustvo, tada možete koristiti vanjske API-je alata za dodavanje dodatnih značajki.

Sudbina ima nekoliko dodataka koji se mogu proširiti na osnovni proizvod, uključujući Kestrel, IoD - odvijač i Elkentarovu pojednostavljenu nadzornu ploču i ElKentarovu pojednostavljenu nadzornu ploču za mobilne uređaje. Sudbina mogu se preuzeti besplatno.

2. valmon

wavemon

wavemon je besplatni alat za analizu otvorenog koda WiFi koji korisnicima omogućuje nadzor uređaja na Linuxu. Da biste koristili valmon, trebat ćete omogućiti bežična proširenja. Kada koristite postavljanje kernela s CONFIG_CFG80211, morate biti sigurni da je aktiviran paket CONFIG_CFG80211_WEXT. Također ćete htjeti provjeriti imate li pkg-config paket.

Jednom kada to učinite, korisničko iskustvo je jednostavno. wavemon namjene autoconf tako da možete brzo proći kroz postupak postavljanja. Program se stalno ažurira na Githubu tako da možete redovito dodavati ažuriranja. Wavemon je dostupan kao izvorni kod sa GitHub-a putem ove veze ovdje.

3. Sparrow-WiFi analizator

vrabac-wi-fi

Sparrow-WiFi analizator je 2,4 GHz i 5 GHz Wifi i Bluetooth analizator za Linux. vrabac-wi-fi platforma je pozicionirana kao zamjena prilagođena GUI-u za druge alate poput inSSIDer i linssid. Kada koristite ovaj wifi analizator, možete provesti wifi SSID identifikaciju i pratiti wifi izvore.

Postupak instalacije za vrabac-wi-fi vrlo je jednostavno. Na Debianu će vam trebati qtchart a na Ubuntu i Linuxu trebate unijeti nekoliko naredbi da biste pokrenuli:

sudo apt-get instalacija python3-pip gpsd gpsd-klijenti python3-tk python3-setuptoolssudo pip3 instaliraj QScintilla PyQtChart gps3 dronekit manuf python-dateutil numpy matplotlib

Tu je i mogućnost korištenja GPS-a za praćenje SSID-ovih i Bluetooth uređaja. vrabac-wi-fi omogućuje vam izradu Google karata koje te zapisuju. Ako trebate dalje analizirati svoje WiFi rezultate, tada možete uvesti i izvoziti podatke u CSV i JSON. Ako želite preuzeti vrabac-wi-fi onda to možete učiniti s ove veze ovdje.

Najbolji wifi analizatori za Android

1. Wifi analizator

wifi analizator

Kada je riječ o wifi analizatorima za Android uređaje, Wifi analizator je ime koje se nastavlja obrezivati. S više od 10.000.000 instalacija, ova je aplikacija jedan od najcjenjenijih wifi analizatora na platformi. Wifi analizator spretan je u prepoznavanju obližnjih mreža. Aplikacija će skenirati i stvoriti vizualni prikaz vašeg wifi signala.

Ova vizualna slika izvrsna je za pružanje pregleda lokalnih kanala. Čim napunite Wifi analizator, prikazat će se slika obližnjih signala koji vam omogućuju prepoznavanje zasićenih kanala. To olakšava otkrivanje manje zagušenog kanala i kretanje u skladu s tim. Ova učinkovita aplikacija dostupna je besplatno iako ćete morati tolerirati neke zaslonske oglase.

2. OpenSignal

wifi analizator

OpenSignal jedna je od najsvestranijih aplikacija na ovom popisu. Pokrivenost wifi signala možete vidjeti na virtualnom zaslonu te pokrenuti testove brzine i kašnjenja. Ono što zaista izdvaja OpenSignal je njegov detaljni sustav karata. Možeš pogledajte kartu vrućih WiFi i telefonskih tornjeva kako biste vidjeli gdje je kvaliteta veze najbolja. Vrijedno je napomenuti da se prikazani telefonski tornjevi odnose samo na vašeg davatelja usluga.

OpenSignal je najbolji izbor za korisnike koji žele pratiti pokrivenost svojih wifi-ja i mobilnih signala. Naravno, i dalje možete generirati opsežne informacije o bežičnoj mreži ako se želite pridržavati osnova. Ova je aplikacija također konkurentna u pogledu cijene i dostupna je besplatno bez reklama na brodu.

3. WiFi monitor

wifi analizator

Microsoftov WiFi monitor je sebi stvorio ime na Androidu s dobrim razlogom. Aplikacija kombinira supstancu s jednostavnim korisničkim sučeljem. 4 kartice (veza, mreže, kanali, snaga) dopustiti korisniku da duboko uđe u svoje mrežne parametre. Kartica Mreže raščlanjuje sve wifi mreže u blizini, a kartica Kanali prikazuju kako se distribuiraju vaši wifi kanali.

Zatim možete upotrijebiti grafikon snage kako biste procijenili jačinu signala i odredili gdje imate slab signal. Ispod grafikona brzine prikazan vam je detaljan prikaz svih podataka koje ste prenijeli i primili. Ako tražite besplatnu aplikaciju koja ima temeljne funkcije s dubinom, WiFi monitor trebao bi biti vaš prvi izbor.

Najbolji wifi analizatori za iOS

IOS operativni sustav blokira pristup aplikacijama do wifi procesa ili hardvera za povezivanje. To predstavlja veliki problem dizajnerima bežičnih paketskih njuškica. Međutim, neki odvažni proizvođači softvera pokušali su u proizvodnji wifi analizatora za iPhone i iPad. Pogledajte sljedeće opcije:

1. Mrežni analizator

Već ste upoznati s ovim Techet-ovim analizatorom. Tvrtka proizvodi besplatnu verziju oglasa za iOS, koja se zove Network Analyzer Lite. Ako ne želite slagati reklame, odlučite se za plaćeno Network Analyzer Pro. Mrežni analizator djeluje unutar ograničenja iOS-a i može vam dati popis WiFi uređaja unutar raspona i rezultate niza testova mrežne učinkovitosti..

2. MasterAPP Wifi analizator

Prepoznali biste ime ove IOS aplikacije iz odjeljka za Windows u ovom vodiču. No, to nije isti proizvod, a proizvodi ga drugačija tvrtka. MasterAPP rješenja Wifi analizator ne može snimiti pakete zbog ograničenja operativnog sustava. No može obaviti niz mrežnih testova kako bi se dobili detalji o performansama mreže.

Glosar

dBm - dBm stoji za decibel-milivat. dBm je mjerenje koje se koristi za mjerenje snage wifi signala.

IP adresa - Jedinstveni broj s punim zastojima koji se koriste za prepoznavanje računala koje komunicira putem wifi mreže.

MAC adresa (adresa pristupa pristupu medijima) - Jedinstveni identifikator koji se koristi za upućivanje na mrežni adapter preko mreže.

RSSI (pokazatelj jačine primljenog signala) - Mjerenje koje se koristi za prepoznavanje jačine radio signala.

Signal za omjer buke - Omjer snage električnog signala u odnosu na vanjske smetnje.

SSID (identifikator skupa usluga) - Tehnički naziv za naziv wifi mreže.

prodavač - Davatelj bežične mreže.

Wifi kanali - Wifi kanal je gdje wifi mreže razmjenjuju podatke (Kanali 6 i 11 su tamo gdje većina usmjerivača razmjenjuje podatke).

Bežična pristupna točka (WAP) - Hardverski uređaj ili konfigurirani čvor u lokalnoj mreži koji omogućava bežičnim uređajima povezivanje putem wifi i Bluetooth veza.

WLAN (bežična lokalna mreža) - Mreža koja omogućuje uređajima da se bežično povezuju, komuniciraju i komuniciraju.

Povećajte bolju vezu s Wifi analizatorom

Bez obzira jeste li kućni korisnik ili administrator mreže provjeren u borbi, wifi analizator je važan alat za upravljanje mrežom. Ako želite održati brzinu i cjelovitost svoje WiFi veze, tada bi aplikacija wifi analizatora trebala biti visoki prioritet.

Na tržištu je dostupno mnogo različitih opcija. Ako želite imati potpuno pokrivanje, dobra je ideja potražiti model s ugrađenom mapom topline, jer je to najučinkovitiji način da u stvarnom vremenu vidite prikaz vaše snage lokalnog signala..

U konačnici tražite aplikaciju koja je jednostavna za upotrebu i nudi funkcionalnost potrebnu za postizanje vaših potreba. Kućni korisnik će se moći ogrebati po besplatnom programu, ali čitav odjel će trebati snažnije rješenje.

Ako odvojite malo vremena za istraživanje pravog alata za vaše poslovanje, omogućit će vam mnogo učinkovitiju optimizaciju internetskog iskustva. Bez obzira jeste li kućni ili poslovni korisnik, istraživanje je ključ pronalaska aplikacije WiFi analizatora koja je prava za vas.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 35 =