Дефинитиван водич за ВиФи анализатор укључујући 20 најбољих алата за ВиФи анализу


Дефинитивни водич за ВиФи анализатор - Укључује 20 најбољих алата (бесплатни и плаћени)


Шта је Вифи анализатор?

Када је у питању вифи, флуктуација сигнала је невероватно уобичајена. Разлог је тај што се ваш вифи сигнал константно мења због спољних услова. Неких дана ћете моћи да прегледавате без прекида везе, а други ћете бити у битци само да бисте остали на мрежи. То је још теже ако немате алате за дијагностицирање проблема. Овде ВиФи анализатор може бити користан. Укратко, апликација вифи анализатора раставља информације са приступних тачака на вашој мрежи и смешта их у један екран.

Вифи анализатор генерише визуелни приказ мрежних података околних канала. Апликација претвара ваш рачунар или мобилни уређај у програм за аналитику који вам омогућава да идентификујете шта требате да урадите да бисте оптимизовали мрежу. На пример, са апликацијом за анализатор вифи-ја као што је Мицрософт Вифи анализатор, можете да погледате друге канале у вашој мрежи и утврдите да ли су бржи од вашег тренутног канала. Неки добављачи ће вам чак омогућити да саставите топлотне мапе дистрибуције сигнала у вашој кући или канцеларији како би вам помогли да пронађете најбољу локацију за свој рутер.

У овом водичу такође детаљно покривамо наше изабране алате, али ако имате времена само за резиме, ево нашег листа најбољих ВиФи анализатора за Виндовс:

 1. СоларВиндс ВиФи анализа са НПМ-ом (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Део мрежног монитора перформанси који ради на Виндовс Серверу, овај алат приказује живу листу статуса крајњих тачака вифи-ја и генерише невероватну мапу топлине бежичног сигнала. ПРТГ систем покрива бежичне мреже и укључује упозорења и извештаје о капацитетима за вифи.
 2. Паесслер ПРТГ (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) - ПРТГ систем покрива бежичне мреже и укључује упозорења и извештаје о капацитетима за вифи.
 3. НетСпот - Изграђен за Виндовс и Мац ОС, овај бежични систем за праћење укључује аутоматско откривање и мапе перформанси уживо.
 4. Акрилни Ви-Фи - Вифи анализатор за Виндовс који је бесплатан за кућну употребу, али пословни купци морају да плате.
 5. ИнССИДер - Једноставни бежични анализатор саобраћаја по конкурентним ценама.
 6. ВиФи Анализер - Мицрософт производ за анализу бежичних мрежа који је доступан у бесплатној и плаћеној верзији.
 7. Вистумбер - Одличан бесплатни вифи анализатор који може прекривати трагове сигнала на Гоогле мапи.
 8. Виресхарк - Врло добро познат бежични пакет сниффер који помаже хакерима и администраторима система.

Ево нас листа најбољих ВиФи анализатора за Мац:

 1. Нетспот - Вифи анализатор за Мац ОС који укључује постројење за топлотну мапу и анализатор сметњи.
 2. ВиФи Екплорер - Вифи анализатор средњег нивоа за Мацу који укључује индикаторе јачине сигнала и мерења буке.
 3. ВиФи скенер - Вифи скенер за Мац ОС који је погодан и за пословне и за кућне кориснике.
 4. иСумблер за Мац - Вифи анализатор за Мац ОС који такође прати Блуетоотх и Боњоур сигнале.
 5. КисМАЦ2 - Вифи анализатор за Мац ОС који укључује метрике за Аппле Аирпорт Ектреме.

Ево нас листа најбољих ВиФи анализатора за Линук:

 1. Кисмет - Бесплатни анализатор вифи-ја за Линук, Уник и Мац ОС који се могу проширити додацима.
 2. талас - Бесплатни вифи анализатор за Линук који је доступан од ГитХуб-а.
 3. Спарров-ВиФи анализатор - Вифи анализатор за Линук који такође прати Блуетоотх и такође може да користи ГПС.

Ево нас листа најбољих ВиФи анализатора за Андроид:

 1. ВиФи Анализер - Широко кориштена апликација за анализу вифија за Андроид.
 2. ОпенСигнал - Вифи и анализатор сигнала телефона за Андроид који укључује географске мапе са наметнутим сигналима.
 3. ВиФи Монитор - Вифи анализатор за Андроид произведен од стране Мицрософта.

Ево нас листа најбољих ВиФи анализатора за иОС:

 1. Нетворк Анализер - Вифи монитор за иОС у бесплатној и плаћеној верзији.
 2. МастерАПП Вифи анализатор - Вифи детектор за иОС који укључује анализу перформанси.

Зашто вам треба Вифи анализатор

Главни разлог зашто вам је потребан вифи анализатор је одржавајте квалитет своје везе. Вифи сигнали су у сталном колебању. Ваша вифи веза може да функционише док се нешто у мрежи не промени и почне да омета њене перформансе.

Решавање проблема захтева прикупљање и анализу података. Без изворних информација о нормалном раду ваше мреже и тренутном понашању проблематичног система, ваше решење ће бити пука нагађања.

Када се ваш вифи почне успоравати или искључити, активираће се вифи анализатор помоћи вам да идентификујете проблем. Дијагностицирањем проблема и решавањем проблема, осигуравате да ваша веза остаје и ради уз минималне сметње. Вифи анализатор омогућава вам покретање дијагностике о ономе што се догађа с вашом везом и пружа вам информације потребне за оптимизацију мреже.

На пример. ако је ваша дистрибуција сигнала око куће лоша, моћи ћете да користите анализатор да пронађете ове информације. Да је речено, Вифи анализатори могу се користити за много више од решавања проблема у дистрибуцији сигнала. Можете користити вифи анализатор да пронађете и користите мање загушен канал.

Дељење истог канала са уређајима у близини резултира ниским брзинама везе, сметњама и прекиду везе. Није ријеткост да се канали дијеле међу вашим сусједима (посебно ако живите у стану). Ово је један од најчешћих разлога лошег повезивања и може се отклонити коришћењем квалитетног вифи анализатора.

Коришћење вифи анализатора може вам помоћи да побољшате ваше корисничко искуство, убрзате прегледавање и отклоните проблеме ако покушате да погодите који фактори ометају вашу квалитету везе током решавања проблема. На крају крајева, готово је немогуће оптимизирати мрежу ако вам недостају алати да бисте могли видјети шта се догађа.

Вифи Хеатмап

Многи напредни вифи анализатори имаће уграђену функцију топлотне мапе. Као што је горе поменуто, вифи топлотна карта ће произвести визуелни приказ снаге сигнала у вашој кући. Моћи ћете да видите где је ваш сигнал најјачи и да изаберете најбољу локацију за свој рутер.

Један од најбољих алата топлотне мапе на тржишту је СоларВиндс Ви-Фи грејна карта.

Соларни ветрови омогућавају кориснику да креира прилагођене бежичне мапе топлоте и приказује 'мртве зоне' где је повезаност лоша. Алат ради тако што чита снагу сигнала оближњих приступних тачака и показује квалитет ваше везе на основу локације сигнала.

Оно што овај алат чини толико ефикасним је то што ВиФи карта грејања може произвести физичку слику читавог мрежног места. То вам омогућава да лако утврдите где ваша веб локација ствара проблеме у вези и шта треба учинити да бисте је решили. Укратко, топлотна карта олакшава побољшање покривености и јачине сигнала.

Најбољи вифи анализатори за Виндовс

1. СоларВиндс ВиФи анализа са НПМ-ом (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс ВиФи анализатор нпм-вирелесс

Тхе Вифи анализатор СоларВинд-а модул који долази са Монитор перформанси мреже (НПМ) чуваће бежичне мреже без грешке. Овај алат почиње свој радни век са фаза аутооткривања. Затим систем за откривање АП наставља да ради како би вам омогућио статусе уживо на својим бежичним мрежама.

Попис сакупљен фазом откривања аутоматски се претвара у мапу ваших бежичних уређаја. Можете чак да генеришете бежичну мапу топлоте тако што ћете учитати тлоцрт својих просторија. Ово ће показати отисак сигнала свих ваших бежичних АПС и помоћи вам да одмах видите где преклапања и празнине узрокују проблеме са услугом.

Тхе НПМ прати статусе све мрежне опреме, не само бежични АП-ови, тако да ћете моћи да видите како се ваш ВиФи систем уклапа у вашу ширу мрежу, укључујући удаљене веб локације и услуге Цлоуд у целој мрежи.

Подршка коју пружа ВиФи анализатор истиче проблеме са ширином опсега и слабљење перформанси тако да можете брзо решити проблеме и побољшати услугу. Екрани монитора садрже извештаје о стању уживо и такође укључују алат за истрагу, који се зове ПерфСтацк, која користи повлачење и испуштање приступа како би вам омогућили да положите графиконе перформанси један на други. Ово вам даје јасну слику о томе која је опрема основни узрок проблема са перформансама, а које ћете видети како пропадају кроз гомилу графикона.

Алтернативни приказ монитора перформанси у алату је НетПатх екран. То вам показује прелазне тачке између свих веза у вашој мрежи, омогућавајући вам да видите руту која сигнала прелази из и ка вашим бежичним мрежама. Ово је још једна прилика да добијете визуелни траг о томе где леже проблеми са перформансама.

Можеш добити СоларВиндс ВиФи анализатор модул као део НПМ. Инсталира се на Виндовс Сервер и софтверу можете приступити 30-дневним бесплатним пробним временом.

ИЗБОР УРЕДНИКА

СоларВиндс ВиФи анализа са НПМ-ом: овај алат заузима наше прво место захваљујући широком спектру функција које ће почетници и напредни корисници ценити.

Преузимање: Преузмите БЕСПЛАТНО 30-дневно суђење на СоларВиндс.цом

Званични сајт: ввв.соларвиндс.цом/топицс/вифи-анализер/

2. Паесслер ПРТГ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Дефинитиван водич за ВиФи анализатор укључујући 20 најбољих алата за ВиФи анализу

Паесслер ПРТГ откриће све мрежне уређаје на вашој мрежи укључујући вифи рутере. Фаза откривања рада мрежног монитора ствара мрежну мапу. То показује који су други уређаји на мрежи повезани на ваше рутере.

ПРТГ користи три методе за надгледање вифи рутера. СНМП, који је Једноставно управљање мрежним протоколом, обавештава централног колектора о статусу надгледаног рутера. Ове информације укључују пропусни капацитет и здравље рутера. Тхе НетФлов протокол за размену порука је други медиј за праћење који користи ПРТГ. Овај стандард емитује метричке податке о мрежном саобраћају које је преузео ПРТГ сакупљач. Трећи систем за надгледање вифи рутера је ПРТГ сниффер пакет. Ово испитује заглавље пакета који прелазе вашу мрежу. Алат само заглавља заглавље тих пакета, тако да се чува ваша приватност података. Снаффер пакета извештава о количини саобраћаја према апликацији, броју порта и протоколу.

Сучеље ПРТГ интерпретира све податке прикупљене на вашим вифи мрежама, стварајући графиконе података у стварном времену, као и графиконе историјских података. Никаквих проблема настају у усмјеривачу што би могло узроковати прекид сервиса јавите се на монитор чим се појаве. Ове упозорења истичу преоптерећење или квар опреме. Можете поставити тачке упозорења тако да ће вас систем обавестити уколико се саобраћај приближи критичним условима. Можете чак да креирате прилагођена упозорења која комбинују неколико различитих услова.

Паесслер ПРТГ се инсталира на Виндовс или се такође можете одлучити за добијање система као цлоуд услуга. Паесслер наплаћује ПРТГ према броју сензора који активирате. ПРТГ је бесплатан само ако желите да надгледате до 100 сензора. ПРТГ долази са а 30-дневно бесплатно пробно време.

Паесслер ПРТГПреузмите БЕСПЛАТНО пробно раздобље од 30 дана

3. НетСпот

вифи анализатор

Што је горе поменуто, НетСпот је један од најбољих програма на Виндовс-у и Мац-у због детаљних топлотних карата. Корисник може отпремити мапу своје локације и покренути анкету са мало компликација. Након што анкета заврши, подручја где је ваша веза најјача биће означена црвеном бојом.

У НетСпотовом начину откривања моћи ћете да компилирате податке из околних вифи мрежа и претворите их у табелу. На табели ћете моћи да приступите информацијама о ССИД, МАЦ адреси, информацијама о сигналима и добављачу.

Исто тако, ове податке можете претворити у ЦСВ датотеку да бисте створили запис са папира. Комбинација једноставности и техничких детаља програма чини га погодним и за кућне кориснике и за администраторе мреже.

4. Акрилни Ви-Фи

вифи анализатор

Акрилни Ви-Фи је бесплатни вифи анализатор дизајниран за Виндовс. Корисник може скенирати локалне бежичне приступне тачке и саставити табелу релевантних детаља. Све основне метрике су укључене у табелу, као што су МАЦ адреса, ССИД, РССИ, канал и добављач.

Поред тога, режим монитора омогућава кориснику да надгледа мрежне пакете, који се могу користити за лоцирање скривених мрежа. Нажалост, Ацрилиц је бесплатан само за личну употребу, а пословни корисници ће морати да добију професионалну верзију.

Професионална верзија може се добити уз једнократну накнаду у износу од 47,99 УСД (34,52 фунте), што кориснику омогућава приступ детаљнијим мрежним информацијама и генерисању извештаја..

5. ИНССИДер

вифи анализатор

Ат $ 19.99 (£ 14.38), инССИДер је један од најповољнијих ВиФи анализатора на тржишту. Апликација разграђује све релевантне податке о бежичним мрежама у близини, док детаљно описује разне информације о вашим приступним тачкама. Корисници могу прегледати информације о свему, од врсте шифрирања до снаге сигнала и канала.

Оно што инсССИДЕР издваја је једноставност употребе. Да бисте пронашли више информација о мрежи, једноставно кликните десним гумбом на њу и појавиће вам се изборник података за издвајање. Можете да кликнете на ССИД, сигнал, канал или врсту мреже да бисте видели више информација о тој категорији.

Једноставност корисничког интерфејса чини га идеалним за мање искусне кориснике, али мрежни професионалци ће сматрати да су функције ограничене. На пример, већина верзија инсајдера не нуди коришћење ГХз канала или анализу спектра од 5 ГХз.

6. ВиФи анализатор

вифи анализатор

ВиФи Анализер је Мицрософтов одговор на лоше повезивање. Корисници који траже једноставни вифи анализатор не треба даље тражити. Апликација је дизајнирана посебно за кућне кориснике и трансформише корисничку мрежу у визуелни екран на коме се јасно може видети њихова снага сигнала.

Као и многе друге апликације на овој листи, Вифи Анализер доступан је у бесплатној и про верзији за 2,99 долара (2,15 фунти). Бесплатна верзија пружа вам све што вам је потребно за израду графичких приказа и препознавање проблема у вашој мрежи.

Про верзија се темељи на томе пружајући звучни сигнал за јачину сигнала и могућност промене граница јачине сигнала. Као бонус, корисник се такође може директно повезати са новом мрежом путем апликације.

Једноставност корисничког интерфејса и визуелног екрана чине овај идеалним избором за оне нове на алата за вифи анализатор. ВиФи анализатор омогућава лако претраживање доступних канала на вашој мрежи и прелазак на онај који је оптималан.

7. Вистумблер

вифи анализатор

Ако желите да покренете вифи аналитику на буџет, Вистумблер требао би бити ваш први порт позива. Овај бесплатни алат омогућава кориснику да лоцира оближње приступне тачке и прикупља податке о њиховој јачини сигнала. Када користите платформу можете створити јединствени граф сваке мреже у вашој близини.

Графови Вистумбер-а олакшавају препознавање мрежа које имају добру функцију, и шта можете учинити да побољшате сопствене мрежне перформансе. Ако тражите више приступа заснованог на локацији, тада ћете морати да додате ГПС на свој лаптоп.

Ако то учините, моћи ћете да генеришете карту бежичне мреже преко слике Гоогле Еартх. То значи да ако Вистумблер нађе мрежу она га означава на мапи са пратећим подацима (име, врста шифрирања, јачина сигнала). Једини проблем са Вистумбер-ом је тај што га није лако користити.

Вистумблер је првобитно дизајниран тако да омогућава корисницима да претражују вифи мреже у покретним возилима, тако да није прилагођен кућним или канцеларијским корисницима. Међутим, након што пређете почетну кривуљу учења, нуди више него довољно за оптимизацију ваше мреже.

8. Виресхарк

вифи анализатор

Коначно јесмо Виресхарк. Иако је технички пакетни анализатор и робустан алат за анализу отвореног кода, Виресхарк се такође може користити као алатка за анализатор вифи-ја за Виндовс, Мац, и Линук. Овај бесплатни програм прилагођен је како професионалним тако и кућним корисницима. Виресхарк је моћан мрежни анализатор и има снагу за генерисање података на целој канцеларијској мрежи.

Систем нуди снимање података уживо тако да можете да видите мрежну везу у стварном времену и потражите проблеме са повезивањем. Исто тако, можете и ви покренути дешифровање и ВОИП анализу да би се побољшала видљивост околних мрежа

Једини проблем са Виресхарком је што не постоји много у начину спољне подршке. Постоји активна заједница, али мало или нимало пратећа документација која би могла помоћи корисницима у случају било каквих проблема који настану.

Као што је речено, разноврсна функционалност платформе нуди више него довољно да корисницима куће и канцеларије пружи пакет индустријског стандардног вифи анализатора.

Најбољи вифи анализатори за Мац

1. НетСпот

вифи анализатор

Када је у питању апликација вифи анализатора за Мац, Нетспот је једна од најбољих понуда на тржишту. Нетспот нуди детаљну мапу топлоте која кориснику омогућава препознавање јачине сигнала у његовој околини. Апликација прикупља податке о свему, од ширине канала, до МАЦ адресе, квалитета сигнала и шифрирања мреже како би се осигурала већа транспарентност у вашој локалној мрежи.

За разлику од многих других анализатора, НетСпот вам такође омогућава да процените ВЛАН интерференције. Оно што ову апликацију заиста издваја од гомиле је дубина њених извештаја, једноставност употребе и мрежне информације. Боја програма кодира подручја јачине сигнала, а слаби сигнали се истичу љубичастом или плавом бојом.

Скалабилност топлотне мапе чини НетСпот идеалним за кућне и уредске кориснике. Домаћа верзија је доступна за 49 УСД (35,26 £), а професионална за 149 УСД (107,21 £). Међутим, апликација пружа још једну верзију у којој корисници могу скенирати локалне мреже и бесплатно прегледавати јачину сигнала.

2. ВиФи Екплорер

вифи анализатор

Као један од најбољих алата средњег нивоа на овој листи, ВиФи Екплорер је солидна алтернатива и за почетнике и за искусне кориснике. Када корисник покрене ВиФи Екплорер, они могу одмах почети да лоцирају локалне бежичне мреже. Када се то догоди, корисник може претраживати мреже идентификоване употребом картица на екрану.

Корисници могу да прегледају све: детаљи мреже, јачина сигнала, 2.4 ГХз и Канали од 5 ГХз. Картица за јачину сигнала је верзија ВиФи Екплорера топлотних карата које се виде у другим апликацијама попут Соларвиндс.

Апликацију можете једноставно подесити да мери јачину сигнала, а она ће произвести графикон док шетате око зграде. Једина мана је то што нећете моћи да откријете скривене мреже. То је зато што Аппле не пружа потребне податке да би открио скривене бежичне мреже.

Вреди напоменути да апликација такође нуди низ информација како би се искуснијим корисницима помогло у потрази за напреднијим функцијама. Можете идентификовати информације као што су ССИД, БССИД, однос сигнала и шума и квалитет сигнала након што идентификујете другу мрежу. Без обзира да ли желите да смањите своје перформансе мреже или пронађете ефикаснији канал, ВиФи Екплорер је покривао.

3. ВиФи скенер

вифи анализатор

АццессАгилити-ов ВиФи скенер једна је од најбоље чуваних тајни када је у питању вифи анализатор. Овај алат по конкурентним ценама продаје се на 14,99 УСД (10,79 фунти) омогућава корисницима да анализирају своје мреже и скидају брзине једноставности. Ово је успело идеално за кућне кориснике који немају велики буџет.

Апликација руши приступне тачке у околини и пружа информације као што су БССИД и МАЦ адресе. За разлику од многих других алата на овој листи, ВиФи скенер омогућава кориснику да детектује неовлашћене уређаје на мрежи коришћењем ИП скенера. То га чини одличним алатом за укупну транспарентност мреже.

4. иСтумблер за Мац

вифи анализатор

Уместо да се одлучите за визуелни приказ, иСтумблер скенира вифи мреже и ставља их на листу. Ово листа се ажурира у реалном времену тако да можете кликнути на било коју мрежу коју видите и погледати детаљније информације попут дБм вриједности.

Моћи ћете да видите колико је сигнала доступно, као и било какав шум на одређеном каналу. Вредно је споменути то и ви такође може да поквари Блуетоотх, Боњоур и локације везе изван вашег вифи сигнала.

Нажалост, бесплатна верзија бомбардује корисника бескрајним искачућим прозорима охрабрујући их да надограде. Међутим, то се може избећи ако се одлучите за надоградњу на 20 УСД (£ 14.39) верзију. Дубина података о сигналу и једноставност коришћења платформе чине овај добар избор за кориснике који су нови у свету вифи анализатора.

5. КисМАЦ2

вифи анализатор

КисМАЦ 2 је сјајан и технички отворени изворни вифи анализатор који подржава широк спектар функција вифи аналитике. Као и други програми, све што је потребно да започнете скенирање ваше мреже је притисните старт. Тада ћете моћи разбити јачину мрежног сигнала, иако су могућности КисМАЦ-а далеко веће од тога.

Такође можете да анализирате УСБ Вифи адаптере, Кисметс сервере и дронове. У погледу напреднијих функција, КисМАЦ2 помаже кориснику да разбије ССИД идентитете без обзира да ли су отворени, скривени или затворени. Исто тако, платформа подржава Аппле Аирпорт Ектреме, што помаже да се још више повећа транспарентност ваше мреже.

Једино ограничење је то што је КисМАЦ намењен професионалним корисницима и новије кориснике могу бити веома тешке за навигацију.

Најбољи вифи анализатори за Линук

1. Кисмет

кисмет

Кисмет је Вифи анализатор или мрежни анализатор дизајниран за рад са ИЕЕЕЕ802.11 Вифи картицама. Кисмет Линук корисници често користе, али се могу користити и на ФрееБСД, НетБСД, ОпенБСД и Мац ОС такође. Овај алат се широко користи јер нуди подршку за читав низ протокола укључујући Блуетоотх и РТЛ433.

Тхе Кисмет Верзија 2018 нуди бројне функције које побољшавају основну функционалност платформе. Сада када радите са великим тимом можете спроводити преносе снимака у стварном времену и делити информације са другим колегама о мрежним активностима. Ако желите да прилагодите своје искуство, можете да користите спољне АПИ-је алата за додавање додатних функција.

Кисмет има неколико додатака који се могу проширити на основни производ, укључујући Кестрел, ИоД - одвијач и Елкентарову поједностављену контролну таблу и ЕлКентарову поједностављену мобилну контролну таблу. Кисмет може се преузети бесплатно.

2. вавемон

талас

талас је бесплатни алат за анализу отвореног кода ВиФи који омогућава корисницима да прате уређаје на Линуку. Да бисте користили Вавемон, мораћете да омогућите бежичне екстензије. Када користите подешавање кернела са ЦОНФИГ_ЦФГ80211, морате бити сигурни да је активиран пакет ЦОНФИГ_ЦФГ80211_ВЕКСТ. Такође ћете желети да се уверите да имате пкг-цонфиг пакет.

Једном када то учините, корисничко искуство је сасвим једноставно. талас користи аутоцонф тако да можете брзо проћи кроз поступак подешавања. Програм се стално ажурира на Гитхубу тако да редовно можете додавати ажурирања. Вавемон је доступан као изворни код са ГитХуб-а преко ове везе овде.

3. Спарров-ВиФи анализатор

врабац-вифи

Спарров-ВиФи анализатор је 2.4 ГХз и 5 ГХз Вифи и Блуетоотх анализатор за Линук. Тхе врабац-вифи платформа је позиционирана као замена погоднија за ГУИ за друге алате попут инССИДер и линссид. Када користите овај вифи анализатор, можете провести вифи ССИД идентификацију и пратити вифи изворе.

Процес инсталације за врабац-вифи је врло једноставно. На Дебиану ће вам требати ктцхарт а на Убунту и Линуку требаћете да унесете пар команди да бисте покренули:

судо апт-гет инсталл питхон3-пип гпсд гпсд-цлиент питхон3-тк питхон3-сетуптоолссудо пип3 инсталл КСцинтилла ПиКтЦхарт гпс3 дронекит мануф питхон-датеутил нумпи матплотлиб

Такође постоји могућност коришћења ГПС-а за праћење ССИД-ових и Блуетоотх уређаја. врабац-вифи омогућава вам да креирате Гоогле мапе које их бележе за вас. Ако требате даље анализирати своје вифи резултате, тада можете да увозите и извозите податке у ЦСВ и ЈСОН. Ако желите да преузмете врабац-вифи онда то можете учинити са ове везе овде.

Најбољи вифи анализатори за Андроид

1. Вифи анализатор

вифи анализатор

Када је у питању вифи анализатор за Андроид уређаје, Вифи Анализер је име које се непрестано појављује. Са преко 10.000.000 инсталација, ова апликација је један од најцјењенијих вифи анализатора на платформи. Вифи анализатор спретан је у препознавању оближњих мрежа. Апликација ће скенирати и створити визуелни приказ вашег вифи сигнала.

Ова визуелна слика је сјајна за пружање прегледа локалних канала. Чим напуните Вифи анализатор, приказаће вам се слика сигнала у близини који вам омогућава да идентификујете засићене канале. То олакшава откривање мање загушеног канала и кретање у складу с тим. Ова ефикасна апликација доступна је бесплатно иако ћете морати толерисати неке рекламе на екрану.

2. ОпенСигнал

вифи анализатор

ОпенСигнал је једна од најсвестранијих апликација на овој листи. Покривеност вифи сигнала можете видети на виртуелном екрану и покренути тестове брзине и латенције. Оно што заиста издваја ОпенСигнал је његов детаљни систем карата. Можете погледајте карту ВиФи жаришта и телефонских торњева да бисте видели где је квалитет везе најбољи. Вреди напоменути да се приказани телефонски тонови односе само на вашег провајдера.

ОпенСигнал је најбољи избор за кориснике који желе да прате и покривеност својих вифи-ја и мобилних сигнала. Наравно, и даље можете да генерирате опсежне информације о бежичној мрежи ако желите да се придржавате основа. Ова апликација је такође конкурентна у погледу цене и доступна је бесплатно без рекламирања на возилу.

3. ВиФи монитор

вифи анализатор

Мицрософтов ВиФи монитор је себи направио име на Андроиду с добрим разлогом. Апликација комбинује супстанцу са једноставним корисничким интерфејсом. 4 картице (веза, мреже, канали, снага) дозволити кориснику да дубоко уђе у своје мрежне параметре. Картица Мреже разграђује све оближње вифи мреже, а картица Канали приказују како се дистрибуирају ваши вифи канали.

Затим можете да употребите графикон снаге да процените јачину сигнала и да идентификујете где имате слаб сигнал. Испод графикона брзине даје вам се детаљна преглед свих података које сте пренијели и примили. Ако тражите бесплатну апликацију која има основне функције са дубином, ВиФи монитор требао би бити ваш први избор.

Најбољи вифи анализатори за иОС

ИОС оперативни систем блокира приступ апликацијама до вифи процеса или хардвера за повезивање. То представља велики проблем за дизајнере бежичних пакетских њушкица. Међутим, неки одважни произвођачи софтвера снимили су производњу вифи анализатора за иПхоне и иПад. Погледајте следеће опције:

1. Нетворк Анализер

Већ сте упознати са овим анализатором из Тецхета. Компанија производи бесплатну верзију огласа за иОС, која се зове Нетворк Анализер Лите. Ако не желите да објавите рекламе, одлучите се за плаћено Нетворк Анализер Про. Мрежни анализатор ради унутар ограничења иОС-а и може вам дати листу вифи уређаја у домету и резултате низа тестова перформанси мреже..

2. МастерАПП Вифи анализатор

Препознали бисте име ове ИОС апликације из одељка Виндовс овог водича. Међутим, ово није исти производ, а производи га другачија компанија. Тхе МастерАПП решења Вифи анализатор не може да снима пакете због ограничења оперативног система. Међутим, може да обави низ мрежних тестова како би извукао детаље о перформансама мреже.

Речник

дБм - дБм значи децибел-миливат. дБм је мерење које се користи за мерење јачине вифи сигнала.

ИП адреса - Јединствени број с пуним тачкама кориштеним за идентификацију рачунара који комуницира преко вифи мреже.

МАЦ адреса (адреса приступа медијума) - Јединствени идентификатор који се користи за упућивање на мрежни адаптер преко мреже.

РССИ (индикатор јачине примљеног сигнала) - Мерење које се користи за идентификацију јачине радио сигнала.

Сигнал за однос шума - Однос снаге електричног сигнала у поређењу са спољним сметњама.

ССИД (идентификатор скупа услуга) - Техничко име за назив вифи мреже.

Продавац - Провајдер бежичне мреже.

Вифи канали - Вифи канал је где вифи мреже размјењују податке (Канали 6 и 11 су гдје већина рутера размјењује податке).

Бежична приступна тачка (ВАП) - Хардверски уређај или конфигурирани чвор у локалној мрежи који омогућава бежичним уређајима да се повежу путем вифи и Блуетоотх веза.

ВЛАН (бежична локална мрежа) - Мрежа која омогућава уређајима да се међусобно повезују, комуницирају и комуницирају бежично.

Повећајте бољу везу са Вифи анализатором

Без обзира да ли сте кућни корисник или администратор мреже тестиран у биткама, вифи анализатор је витално средство за управљање мрежом. Ако желите да задржите брзину и интегритет своје вифи везе, тада би апликација за вифи анализатор требало да буде високи приоритет.

На тржишту је доступно много различитих опција. Ако желите да имате потпуну покривеност, добра је идеја потражити модел са уграђеном мапом топлотне енергије, јер је то најефикаснији начин да у реалном времену видите приказ ваше снаге локалног сигнала..

Коначно тражите апликацију која је једноставна за употребу и нуди функцију потребну за постизање ваших потреба. Кућни корисник ће можда моћи да се огребује бесплатним програмом, али целом одељењу ће требати снажније решење.

Узимајући мало времена за истраживање правог алата за ваше пословање омогућиће вам да на ефикаснији начин оптимизирате своје интернетско искуство. Без обзира јесте ли кућни или пословни корисник, истраживање је кључ за проналажење апликације ВиФи анализатора која је тачна за вас.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector